Tom Cruise in de fout...

Tom Cruise is over de schreef gegaan. Althans volgens de organisatie die de "Ernie Awards" uitreikt. Deze Australische organisatie houdt zich al een kleine 15 jaar bezig met het uitreiken van awards voor de sexistische opmerking dan wel meest tactloze uitspraak dan wel domste opinie van dat jaar. Naast deze gewone awards voor het volk, bestaat er ook een "Celebrity Ernie". En Tom Cruise is dit jaar "beloond" met die Celibrity Award.
En wat heeft onze Tom dan wel niet gezegd? Nou, hou je vast, hier komt zijn uitspraak: "Ik heb Katie (Holmes) ver weg gestopt, zodat niemand ons kan bereiken tot dat mijn kind is geboren".

Nou, ik val werkelijk van mijn stoel! Het duurde even voor ik erachter was waar de vierhonderd(!) invloedrijkste vrouwen van Australië nu precies over zijn gestruikeld bij deze opmerking. Vermoedelijk het gaat het om de woorden "mijn kind" in plaats van het veel vriendelijkere "ons kind".

Let wel, de uitslag wordt niet bepaald door een nette enquete of prijsvraag maar door de vierhonderd vrouwen in een zaal samen te laten komen en dan de genomineerde statements voor te lezen. De uitspraak die de meeste herrie uit de zaal ontlokt wint. Het zal me een dolle boel geweest zijn bij het voorlezen van de opmerking van Cruise.

De organisatie is overigens opgericht na een opmerking van een vakbondsleider, vermoedelijk luisterend naar de naam Ernie, die zei: Vrouwen zijn niet welkom in de schapenscheerderij. Ze willen alleen maar sex".
Akkoord, dat gaat te ver. En is award-waardig.

Maar was er nou echt niets ergers dan de opmerking van Cruise het afgelopen jaar. Heeft Mel Gibson niet ergens wat doms gezegd? Of Clinton? Zou Michael Jackson niet weer wat vreemds hebben gedaan? Moeten we het nou echt hiermee doen? Mijn kind in plaats van ons kind?
Maarja, stop vierhonderd vrouwen in een hokje en je kan van alles verwachten.