Adventure The Abbey aangekondigd

Astrid (lizardtattoo)
Crimson Cow, een uitgever die tot voor kort alleen gericht was op de Duitse markt maar enige internationale faam verwierf door de aankoop van de rechten van A Vampyre Story, heeft een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met een adventuredeveloper aangekondigd. Dit keer betreft het de adventure The Abbey van de Spaanse developer Alcachofa (in eigen land en Duitsland onder andere bekend van de Paling & Ko adventures).

The Abbey moet in 2007 wereldwijd in de winkels liggen en gaat over een serie moorden in een middeleeuws klooster. De Grand Inquisitor Leonardo en zijn assistent Bruno worden erop uit gestuurd om de zaak op te lossen. De uitgever belooft naast een spannend verhaal met vele onverwachte plottwists ook allerlei technische en grafische innovaties. Ook de bijzondere presentatie verdient extra aandacht.

"Met 'The Abbey' breiden we onze adventure line-up uit met een uitzonderlijke titel. Het tweede spel dat we wereldwijd gaan uitgeven is een van de grootste adventure-projecten ooit in Spanje gerealiseerd. The Abbey zal in vele opzichten nieuwe paden betreden en zal zowel fans van het genre als mensen die weinig games spelen een geheel nieuwe ervaring bieden," aldus Karsten Otto, CEO van Crimson Cow.

Emilio de Paz, de manager van Alcachofasoft S.L., is ook blij met de deal "We zijn blij verheugd in Crimson Cow een partner gevonden te hebben die een bekende specialist is in de adventure sector. De realisatie van "The Abbey" wordt de vervulling van een wens waar we al een tijd mee rondlopen. Samen met Crimson Cow gaan we spelers een ongeevenaarde game-ervaring bieden." Het spel is losjes gebaseerd op "The Name of the Rose" van Umberto Eco.

Tenslotte enkele screenshots en wat artwork: