Wenger wil in 2008 bondscoach worden

De trainer van Arsenal, Arsene Wenger, heeft tegenover de media gezegd dat hij bereid zou zijn om de Engelse bondscoach te worden in 2008, dan loopt zijn contract bij Arsenal af.

De Engelse media vinden de verklaring van Wenger "sensationeel", dit omdat de Fransman altijd gezegd heeft niet geïnteresseerd te zijn in het bondscoachschap. "Als morgen mijn contact afloopt en ik de baan aangeboden zou krijgen, zal ik de aanbieding, natuurlijk, accepteren," aldus Wenger.

Maar op dit moment wil Wenger er nog niets van weten. "Er is niets dat mij, momenteel, zou kunnen overhalen om zo'n aanbieding aan te nemen, want nu ben ik geheel gericht op wat ik wil bereiken met Arsenal, maar je weet nooit wat er in de toekomst gaat gebeuren".

Wenger heeft een reden gegeven voor zijn plotselinge verklaring, maar wou daarbij niet zeggen of hij door de FA benaderd is om nu bondscoach te worden. "Ik heb altijd gezegd dat ik vind dat Engeland een Engelse bondscoach nodig heeft. Dan kan ik natuurlijk niet zeggen dat ik mezelf als een kandidaat zie. Iedereen zou denken dat ik gek was."