Twijfel over dader mp3-moord weggenomen

 MisdaadIn België is twijfel ontstaan of de 17-jarige Poolse jongen Adam G. wel de dader is van de brute mp3-moord op Joe Van Holsbeeck. Zelf zegt de jongen dat hij zich het niet meer herinnert. De Belgische justitie vermoedt dat zijn 23-jarige broer, die in België vastzit op verdenking van medeplichtigheid, wel eens de hoofddader kan zijn.

De in Polen gearresteerde Adam G. vluchtte kort na de moord naar zijn vaderland. Hij werd daar donderdag in een kamp van Roma-zigeuners overmeesterd door zwaar bewapende agenten. Hij is wel als moordenaar aangewezen door een 16-jarige medeverdachte, die al eerder in België werd opgepakt. Justitie in Brussel heeft inmiddels experts gevraagd om de videobeelden te vergelijken met foto's van de twee broers die vastzitten. Dat moet meer duidelijkheid geven over wie de moord heeft gepleegd.

België heeft Polen formeel om uitlevering van Adam gevraagd. Een Poolse rechtbank heeft die beslissing voorlopig voor zich uit geschoven. Wel is Adam G. voor twee maanden in voorlopige hechtenis gesteld. Op 31 mei doet de rechter uitspraak of de verdachte uitgeleverd mag worden.

Update 05:40
De 23-jarige broer van de verdachte is inmiddels in België vrijgelaten. Volgens Belgische media is uit onderzoek naar beelden, die gemaakt zijn door bewakingscamera's, komen vast te staan dat Adam G. wel degelijk degene is die slachtoffer Joe Van Holsbeeck belaagde.

Adam blijkt in de periode dat hij voortvluchtig was voortdurend met zijn gsm in contact te hebben gestaan met zijn nu vrijgelaten broer. Volgens een Belgische onderzoeksrechter is er echter geen reden meer om die broer langer in voorarrest te houden.


Adam G. tijdens zijn arrestatie.
Beelden daarvan zijn on-line te zien bij VTM


Met dank aan kahaarin, Del_Toro, David en Manchester voor de submit.