Belgische die kind doodde vrij na vormfout

BuitenlandsIn België is een vrouw vrijgelaten die drie weken geleden haar 4-jarige zoontje heeft vermoord. Door een procedurefout moest de rechtbank de vrouw laten gaan.

De 38-jarige vrouw hield drie weken terug haar zoontje net zolang ondergedompeld in bad, tot hij gestikt was. Daarna probeerde ze zelfmoord te plegen. Pas twee dagen later stelde ze de vader van haar kind op de hoogte. De vrouw had psychische problemen en kon de scheiding van haar man niet verwerken.

De procedurefout is gemaakt door een onderzoeksrechter. Die had de aanhouding van de vrouw binnen 48 uur moeten bevestigen. In deze zaak gebeurde dat pas later omdat de vrouw in het ziekenhuis een tijd onder narcose was. Volgens de advocaten van de vrouw is de vrijlating terecht: ''Bij zo een fundamenteel ingrepen moeten alle vormen nauwkeurig worden gerespecteerd. Het gaat hier over rechtszekerheid, ook in de procedure.''

De advocaten wijzen er op dat de vrouw beseft dat ze ernstige psychische problemen heeft, en dat ze zich psychiatrisch zal laten begeleiden.