Uitslagen Italië Speelronde 36

Juventus lijkt alsnog af te stevenen op de Scudetto. Na ruim een maand zonder overwinning mochten de Bianconeri vanmiddag weer het zoet van een driepunter smaken. Ook AC Milan noteerde een zege, zodat de spanning er nog even in blijft.

Juventus-trainer Fabio Capello passeerde Zlatan Ibrahimovic voor het uitduel met Siena. De Zweed zal met verbazing de eerste minuten hebben aanschouwd. Na 480 seconden stond Juve namelijk al met 0-3 voor. Patrick Vieira opende het bal door attent te reageren op een voorzet van Pavel Nedved. Twee minuten later benutte David Trezeguet een rebound en kort daarna besliste Adrian Mutu het treffen, na een verdedigingsfout. Juventus speelt de komende weken nog tegen Palermo en Reggina en ligt weer op koers voor titelprolongatie.

AC Milan houdt de druk hoog dankzij een 2-0 overwinning op Livorno. Filippo Inzaghi was verantwoordelijk voor de complete productie. Daarvoor verzuimde Pipo enkele malen Milan op voorsprong te schieten. Livorno, dat zo’n goede seizoensstart beleefde, bracht de thuisploeg nauwelijks in gevaar; de uitslag viel te laag uit. Vlak voordat Inzaghi de 2-0 op het bord bracht, miste Andrei Shevchenko een niet te missen kans. Jaap Stam liet zich vlak voor rust vervangen wegens een schouderblessure.

Nummer drie Internazionale is al enkele weken uitgespeeld: de Nerazzuri kunnen niet meer stijgen of zakken. Vanmiddag werd er wel prestigeverlies geleden door de 1-0 nederlaag bij Empoli. Lange tijd leek een doelpuntloze remise de enige juiste uitkomst na een saaie pot, maar een eigen doelpunt van Marco Materazzi bracht Empoli de winst. Een communicatiefout lag ten grondslag aan de negatieve hoofdrol van Materazzi. De verdediger kopte de bal naar achteren, niet wetend dat doelman Julio César zijn territorium had verlaten.

In het gevecht om het resterende Champions League ticket deed zowel Fiorentina als AS Roma slechte zaken. Fiorentina verloor met 1-0 bij Palermo. David Di Michele was de matchwinnaar voor de thuisploeg. AS Roma nadert nu tot op twee punten, maar tevreden zullen de Giallorossi niet zijn na de 4-4 remise bij Cagliari. Roma kwam met 1-3 voor, maar na een uurtje was de score plots 4-3. Via Olivier Dacourt hield de ploeg uit de hoofdstad toch nog een puntje over aan de bizarre confrontatie.