FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 31 december 2005

Slainte!

Het is weer zo ver, het einde van het jaar is bijna daar. Een tijd van overdenkingen en terugkijken, goede voornemens voor het nieuwe jaar en natuurlijk een hoop alchohol om het goed te beginnen. Wat absoluut niet kan ontbreken zijn de oliebollen en natuurlijk de Champagne. Alhoewel de echte champagneliefhebbers koude rillingen krijgen bij het idee van Champagne bij de oliebollen of liever gezegd oliebollen bij de Champagne. Champagne is toch stiekem een vrij exclusieve en feestelijke wijn en dat komt vooral door die leuke belletje en het schieten met de kurk, waar wederom de champagneliefhebbers een godsgruwelijke hekel aan hebben vanwege de verspilling van het goude sap op de grond.

Er zijn veel soorten mousserende witte en rosé wijnen, en tegenwoordig zijn er zelfs mousserende rode wijnen te vinden. Al deze wijnen mogen niet zomaar Champagne genoemd worden. Enkel de mousserende wijn uit de streek Champagne te Frankrijk mag de gelijke naam dragen. Alle andere wijn die op dezelfde manier wordt gemaakt, maar niet uit die streek komt mag de naam méthode champenoise of méthode traditionnelle dragen.

De meeste Champagne wordt gemaakt uit een mengsel van witte en van blauwe druiven. Chardonnay is de enige witte druif die gebruikt mag worden, de blauwe druiven die gebruikt mogen worden zijn de Pinot Noir en de Pinot Meunier. Als de Champagne enkel uit de Chardonnay gemaakt is noemt men deze Blanc, Champagne die uit de twee blauwe druiven gemaakt word noemt men Blanc de Noirs. Champagne is er in twee "smaken". De brut is een wat zuurdere en de demi-sec is een wat zoetere wijn. De demi-sec wordt dan ook vaak lekkerder gevonden vanwege de toegankelijkheid van de smaak. De beroemste Champagne is waarschijnlijk de Dom Pérignon die vernoemd is naar een gelijknamige monnik. Dit is waarschijnlijk een van de allereerste Champagnes. Andere bekende Champagnes zijn de Moët & Chandon, Cristal en de Veuve Clicquot. Deze Champagnes zijn dan meteen ook een van de duurste Champagnes ter wereld. Waarschijnlijk drinken jullie deze niet maar een normaal betaalbare van de Gall en Gall, wat de pret natuurlijk niet mag drukken.

Dus als je straks aan het aftellen gaat en op het moment suprème de fles ontkurkt, geniet ervan en een gelukkig nieuwjaar.

p.s. Als je je afvraagt wat de titel van de blog in vredesnaam betekent, het is de Schotse versie van proost!

Maase besluit jaar met knappe zege

Kamiel Maase heeft zijn tegenvallende seizoen toch nog beëindigd op fraaie wijze. De atleet won de traditionele Sylvestercross in de Soestse Duinen.

Maase voltooide de 10,4 kilometer op lastig terrein in een goede tijd van 33 minuten en zestien seconden. Daarmee was de Nederlander enkele buitenlandse toppers royaal te snel af. De Fransman Larbi Zeroual hield de schade met twaalf seconden nog beperkt, maar Saji Bouazza, Jamal Baligha en Jim Svenoy gaven veel toe. Maase was uiteraard verguld met de winst: ”Na zo'n dramatisch seizoen was ik hier echt aan toe.”

Dit jaar werd Maase lange tijd geteisterd door blessureleed. Zo moest hij forfait geven voor het WK atletiek in Helsinki. Enkele weken geleden nam hij al wel deel aan het EK veldlopen in Tilburg, maar zijn rentree viel met een veertigste plaats wat in het water.

Sexy College Girl

Deze blog is van een meid die Monica James heet. Ze is 20 jaar en haar sterrenbeeld is leeuw. Ze woont in New York en ze is nog student.

Deze informatie is eigenlijk helemaal niet belangrijk, het is maar dat jullie het weten. Op haar blog staat iets veel leukers, namelijk allemaal foto's van mooie dames die niet al te veel kleren aan hebben. Vooral het lijstje aan de rechterkant is erg interessant.

Londense metro staakt tijdens jaarwisseling

Icoon AlgemeenNagenoeg alle medewerkers van de Londense metro zijn vanochtend begonnen aan een 24-uursstaking. Helaas komt de staking op een zeer ongelukkig moment, waardoor de jaarwisseling in Londen dreigt uit te monden in een verkeerschaos. In de loop van de middag moesten al vijftien stations noodgedwongen hun deuren sluiten.

Ongeveer 4000 leden van de transportvakbond Royal Maritime Transport (RMT) willen hiermee duidelijk maken dat ze het niet eens zijn met een mogelijke inperking van het personeel en een wijziging van het aantal werkuren. Eerdere onderhandelingen tussen RMT en de exploitant van de London Underground, Transport for London (TfL), zijn op niets uitgelopen.

TfL hoopt dat ondanks de staking een "beperkte dienstregeling" mogelijk blijft. Voor zover bekend zullen de werknemers die niet lid zijn van RMT gewoon aan het werk gaan. Ook zal de afdeling busvervoer van TfL extra bussen inzetten op zaterdag en zondag, om de uitval van de metro enigszins te compenseren.

Op Trafalgar Square, een centraal punt in de Britse hoofdstad, komen tijdens de jaarwisseling elk jaar opnieuw honderdduizenden mensen bijelkaar. De burgemeester van Londen, Ken Livingstone, uitte gisteren al zijn ongenoegen over de staking. "Het zal er alleen maar toe leiden dat de feestvreugde in zekere zin wordt bedorven", aldus Livingstone. Het is nog even afwachten in hoeverre de staking zijn uitwerking heeft op de jaarwisseling.

Het merendeel van de treinen bleef vanochtend achter in het depot
Het merendeel van de treinen bleef vanochtend achter in het depot

Ondertitels...

In het subforum Onzin voor het leven lopen twee draadjes (1, 2) die draaien om deze link. Het is de bedoeling dat je zelf drie ondertitels invoert. In de draadjes zijn genoeg voorbeelden te vinden. Maar natuurlijk zijn wij ook benieuwd hoe creatief de weblog-lezers zijn. Post je resultaten in de reacties.

Een aantal voorbeelden:

- Roken
- De Slechte Goochelaar
- Sluikreclame

En een tip: het verhaal van WAT

Uitslagen Engeland Speelronde 20


Chelsea heeft 2005 uitgeluid met een zege. De landskampioen nam eenvoudig de maat van Birmingham City. Naaste achtervolgers Liverpool en Manchester United pakten ook de drie punten.

Birmingham City begon uitstekend aan het lastige uitduel met Chelsea. Heskey en Clemence kregen goede kansen, maar maakten het niet af. Nadat Crespo de thuisploeg op voorsprong zette, was het pleit echter beslecht. Het zwak presterende Birmingham stond continu onder druk en mocht van geluk spreken dat het bij rust slechts 2-0 stond. Verantwoordelijk voor die tweede treffer was Arjen Robben, die als eindstation van een mooie aanval fungeerde. Robben was trouwens met Joe Cole de uitblinker aan de kant van The Blues. Voor en na de pauze blonk Crespo uit in het missen van kansen. Chelsea kon het zich echter ruimschoots permitteren en heeft dit seizoen nog maar vijf verliespunten geleden.

Liverpool won alweer zijn tiende achtereenvolgende competitiewedstrijd. Op Anfield Road werd een minimale zege geboekt tegen West Bromwich Albion: 1-0. Peter Crouch maakte vlak na rust de enige treffer. De lange spits kopte een voorzet van uitblinker Kewell tegen de touwen. West Bromwich deed weinig anders dan verdedigen, en creëerde nauwelijks kansen. Liverpool speelde goed, maar vond steeds keeper Kuszczak op zijn weg.

Manchester United bezorgde Alex Ferguson een plezierige 64e verjaardag. Het werd 4-1 tegen Bolton Wanderers. The Red Devils traden aan zonder Van Nistelrooij, die rust werd gegund. Van the Man zag vanaf de bank hoe United al snel op voorsprong kwam: Bruno N’Gotty maakte een eigen doelpunt. Speed zorgde koppend voor de gelijkmaker, alvorens Saha de verdiende 2-1 aantekende. In het tweede bedrijf stalen Rooney en Ronaldo de show. De Portugees breidde de score uit, naar eerst 3-1 en later 4-1.

Arsenal sluit het jaar af met een teleurstellende zesde plaats. Op Highbury presteren The Gunners naar behoren, maar in uitwedstrijden zwalkt de equipe. Zo ook bij het onderaan de middenmoot bivakkerende Aston Villa: 0-0. In een levendige wedstrijd had een eventueel doelpunt aan beide kanten kunnen vallen. Arsenal kreeg via Ljungberg en Touré de grootste mogelijkheden, terwijl Baros en Milner namens Villa dichtbij een treffer waren. Wilfred Bouma gaf geen acte de présence. Dennis Bergkamp viel 25 minuten voor tijd in voor Robin van Persie.

Tottenham Hotspur deed goede zaken dankzij een 2-0 overwinning op Newcastle United. Teemu Tainio en Mido waren verantwoordelijk voor de goals. Niet alleen de nederlaag kwam hard aan voor Newcastle, want Michael Owen brak zijn middenvoetsbeentje. Boy Wonder zal zo’n drie maanden uit de roulatie zijn. Omdat Wigan Athletic in eigen huis verloor van Blackburn Rovers (0-2) staat de ploeg van Martin Jol alleen op de vierde plaats.


Uitslagen 20e speeldag:
Aston Villa – Arsenal 0-0
Charlton Athletic – West Ham United 2-0
Chelsea – Birmingham City 2-0
Liverpool – West Bromwich Albion 1-0
Manchester United – Bolton Wanderers 4-1
Middlesbrough – Manchester City 0-0
Portsmouth – Fulham 1-0
Sunderland – Everton 0-1
Tottenham Hotspur – Newcastle United 2-0
Wigan Athletic – Blackburn Rovers 0-3


Stand na 20 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Chelsea205543 - 9
2Manchester United204440 - 17
3Liverpool184026 - 9
4Tottenham Hotspur203729 - 18
5Wigan Athletic203425 - 24
6Arsenal193327 - 15
7Bolton Wanderers193123 - 18
8Manchester City202827 - 22
9Blackburn Rovers192724 - 24
10West Ham United202626 - 27
11Newcastle United192518 - 21
12Charlton Athletic182523 - 27
13Aston Villa202223 - 29
14Middlesbrough192123 -28
15Fulham202023 - 29
16West Bromwich Albion201919 - 29
17Everton201919 - 31
18Portsmouth201715 - 31
19Birmingham City191313 - 29
20Sunderland19614 -36


Topscorers:
Ruud van Nistelrooij – Manchester United – 15
Frank Lampard – Chelsea – 12

Sven Nys boekt zege in Hooglede

Sven Nys blijft heersen in de wereldbeker veldrijden. De Belg uit Baal won vanmiddag alweer zijn zevende manche in de coupe du monde. Richard Groenendaal werd knap derde in het Belgische Hooglede.

Sven Nys kwam alleen over de finish tijdens de achtste wedstrijd om de wereldbeker. De Belgische veelvraat was van meet af aan van voren te bewonderen. Al in de eerste minuten reed hij samen met Erwin Vervecken en Richard Groenendaal weg van de rest. Op het modderige parcours profiteerde de wereldkampioen optimaal van zijn behendigheid: in tegenstelling tot zijn kompanen hoefde hij zijn fiets nauwelijks te verlaten. Nys zag zijn vaste rivaal Bart Wellens bovendien opgeven. Aan het eind leek Vervecken nog terug te komen, maar de wereldkampioen van 2001 zag zijn opmars worden gedwarsboomd door een val.

”Vervecken was wel sterk, maar ik heb verdiend gewonnen. Dit weer is rotslecht, maar dat geldt voor iedereen. Het was niet simpel om je warm te houden”, aldus de winnaar. De zege bij de vrouwen ging naar Daphny van den Brand. Het is al de vijfde overwinning in successie voor de Brabantse.

Uitslag:
1. Sven Nys (Bel) 1.01.25
2. Erwin Vervecken (Bel) + 0.30
3. Richard Groenendaal (Ned) + 1.18
4. Gerben de Knegt (Ned) + 1.49
5. John Gadret (Fra) + 2.16

Scooters opvoeren met Gameboy

Het opvoeren van scooters blijkt kinderspel met een Gameboy. De draagbare spelcomputer van Nintendo blijkt uitermate geschikt om gegevens van de boordcomputer in scooters uit te lezen. Terwijl sommigen Gameboy's aanschaffen om op te gamen, gebruiken bromfietshandelaren het apparaatje nu dus om te kunnen sleutelen aan moderne scooters.

Nu de scooters steeds vaker worden aangestuurd via computers is het opvoeren van de scooters steeds lastiger geworden. Deze boordcomputers regelen onder andere de benzinetoevoer. Met een druk op de knop kan dit nu aangepast worden.

Met een speciale cartridge en een kabeltje die de Gameboy met een aansluiting in het stuur verbindt, komen er allerlei technische gegevens te voorschijn. Monteurs kunnen nu onder andere het toerental aflezen en storingen opsporen. Na het verwijderen van de begrenzer zouden de scooters al snel negentig kilometer per uur kunnen rijden.

Oudste Belgische (109) overleden

Icoon AlgemeenIn het Vlaamse dorp Loppem (onder de rook van Brugge) is vrijdagavond Maria Verkeijn overleden, tot haar dood de oudste levende Belg. Verkeijn, die sinds augustus 2004 de oudste inwoner van haar land was, werd 109 jaar oud. De 108-jarige Maria Annaert uit Londerzeel heeft het stokje van Belgisch oudste overgenomen.

Hoewel de vrouw sinds augustus 2004 's lands oudste was, duurde het tot maart 2005 totdat ze als dusdanig erkend werd. In die maand werd duidelijk dat de in 1895 geboren Angèle van Meerbeek reeds in 1954 overleden was. Verkeijn werd afgelopen oktober uitgeroepen tot ereburger van de gemeente Zedelgem, en verkeerde toen nog in redelijke gezondheid. "Een paar maand terug werd Maria echter vrij ziek. Ze kwam het opnieuw te boven, maar voelde zich wel opgeleefd. Donderdag ging het dan weer iets beter, maar vrijdagavond heeft ze dan in volle bewustzijn afscheid genomen van haar dochters", zegt geriater Lucien de Cock.

Nieuw virus treft Nederlandse MSN-gebruikers

Icoon InternetEen gevaarlijk nieuw virus circuleert onder Nederlandse gebruikers van het populaire chatprogramma MSN Messenger. Via een recent ontdekte fout in besturingssysteem Windows verspreidt het virus zich razendsnel. Volgens een analist van het Russische antivirusbedrijf Kaspersky is de maker vrijwel zeker een Nederlander die uit is op betaalgegevens.

Het nieuwe wormvirus doet zich voor als een plaatje met een kerstgroet. Ontvangers die op de link klikken komen echter op een internetpagina en raken zodoende besmet. In het overgrote deel van de gevallen (ongeveer 98%) gaat het om Nederlandse gebruikers. Zelfs gebruikers met de nieuwste instellingen zijn "extreem kwetsbaar". Microsoft heeft tot heden geen oplossing gevonden. Antivirusproducenten stuurden daarom vrijwel direct alarmeringen uit.

Doordat de worm alle toetsaanslagen registreert is het virus in staat creditcardinformatie te stelen of rekeningen bij online betaalsystemen te plunderen. Volgens expert R. Schouwenberg van Kaspersky kan de verdachte met een beetje hulp van de internetaanbieder en de politie snel gevonden worden.

Bodnar en Filipovic verlaten Roda JC

Zowel László Bodnar en Predrag Filipovic zullen Roda JC binnenkort gaan verlaten en een contract tekenen in het buitenland.

Bodnar, die onlangs in het nieuws kwam vanwege een schorsing van maar liefst zes wedstrijden, tekent binnenkort een driejarig contract bij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg, het voormalige SV Austria Salzburg. Hij dient nog wel door de medische keuring te komen.

Roda JC heeft met het Belgische Lokeren een principe-akkoord bereikt over de 31-jarige Filipovic. De verdediger, die aan het begin van het seizoen nog door PSV begeerd werd, is onder coach Huub Stevens op de bank beland .

Frame City Killer screenshots

Met de Xbox 360 zijn we een tijdperk ingegaan van verbeterde graphics, hoge resolutie en nog meer rekenkracht. Al leek het alsof iemand dit vergeten te vertellen was aan developer Namco toen vorige maand screenshots van de game 'Frame City Killer' uitkwamen. Met 16 nieuwe screenshots kunnen we zien of Namco ondertussen haar graphics engine wat heeft opgepoetst, want de game werd in de reacties onder dat bericht alles behalve positief ontvangen.



Loterijwinnaars dankbaar doelwit voor bedelbrieven

Icoon AlgemeenMet grote trekkingen in de Staatsloterij en de Postcodeloterij in aantocht is een waarschuwing wel op zijn plaats. Voor loterijwinnaars is het leven na het winnen van een grote prijs niet altijd makkelijker. Zo vormen ze vaak een dankbaar doelwit voor bedelbrieven.

Annie (68) en Piet (66) van de Lee uit Arnhem kunnen er over meepraten. Zo wonnen in april bijna negen ton in de Postcodeloterij, waarna ze uitgebreid met naam en adres in verschillende media verschenen. In de weken die volgden vielen de bedelbrieven met stapels tegelijk op hun deurmat. "De brieven kwamen in overvloed. De een nog zieliger dan de andere. Er was er zelfs eentje bij van een vrouw die zelfmoord dreigde te plegen als we geen 20 mille overmaakten. We zijn nergens op in gegaan. Ons testament is jaren geleden al opgesteld. Bijna alles gaat naar goede doelen", vertelt Annie van de Lee.

Zowel de Postcodeloterij als de Staatsloterij adviseren winnaars niet in te gaan op bedelbrieven.

Winnaars GAM user-awards 2005

Dit jaar werden er weer user-awards uitgedeeld in GAM. Er waren in totaal maar liefst 23 categorieën waarvoor je users kon nomineren. Zonder verder al te veel gelul zijn hier de winnaars:

* De Monkey Island award voor de grappigste user:


Fliepke


* De Reggie award voor de user die de meeste aandacht wil:

mordradead


* De Peach award voor de liefste user:

Laniboekje


* De Pong award voor de user die het meest nostalgisch is:

PaRoDiUzZ


* De Peter Moore award voor de user die het meest hyped:

Ruzbeh


* De Shigeru Miyamoto award voor de vriendelijkste user:

Tain & Retuobak

* De Timesplitters award voor de user die het beste de toekomst heeft voorspeld:


Retuobak


* De Resident Evil 4 award voor de user met de beste comeback:

Dr. Daggla & Khadgar


* De Davilex award voor de user met de meeste inspanning en minste resultaat:

Alex4allofyou


* De Katamari award voor de user die de langste posts maakt:

Alex4allofyou


* De Crazy Frog award voor de meest irritante user:

BMH


* De Game Boy Classic award voor de user die het meest achterloopt:

Ruzbeh


* De Bully award voor de user die het meeste ruzies onlokt:


BMH

* De Starcraft award voor de user die we niet meer terugzagen:



GinaG


* De Theme Hospital award voor de meest behulpzame user:

Khadgar & Tain


* De J. Allard award voor de user die denkt het beste de toekomst te voorspellen:

Ruzbeh


* De PC-award voor de user die altijd het allernieuwste wil hebben:

Retuobak


* De IGN award voor de user die vaak te enthousiast is over een game:

Chocobo


* De Ken Kutaragi award voor de meest onvriendelijke user:

Notorious

* De Luigi award voor de user die het meest achter andere users aanloopt:

Tomasso


* De Peter Molyneux award voor de user die de meeste bullshit verkondigt:

Ruzbeh

* De Mario award voor de user die actief is in het meest aantal topics:

Notorious_Roy


* De EA award voor de user die het meest in herhaling valt:
Ruzbeh

Er zijn dus een hoop mensen een aantal keren in de prijzen gevallen, maar het is nog maar de vraag of ze hier wel zo blij mee moeten zijn. Wie weet slepen zij volgend jaar een hoop andere awards in de wacht. Wil je zelf volgend jaar een award winnen? Post dan gezellig mee in GAM of kom chatten in #gam op de irc-server van FOK!

De winnaars krijgen bovenop hun prachtige award ook nog 10 extra punten voor de kerstprijsvraag. Hiervoor hoeven ze niks te doen, want ze worden gewoon opgeteld bij hun totaal.

Man rijdt naar ziekenhuis met kogel in hoofd

Icoon Bizar De 53-jarige Glen Thomas Betterley uit Florida was wel enigszins verbaasd toen hij donderdagochtend ontwaakte en ontdekte dat hij bloedde. De man had geen enkel vermoeden van de kogel, die zijn 65-jarige vriendin hem die nacht door het hoofd had geschoten. Hij vroeg haar nog of ze hem had geslagen. Zijn vriendin antwoordde echter zich van geen kwaad bewust te zijn.

Omdat de bloeding niet stopte, besloot de man naar het ziekenhuis te gaan. Eerst reed hij echter langs zijn werk, om een briefje voor zijn baas achter te laten. In het ziekenhuis ontdekten de medewerkers onmiddellijk de schotwond. Betterley moest per direct worden geopereerd. De kogel zat in zijn hersenen.

Betterley verkeerde gisteren in een stabiele toestand. De politie belde tijdens zijn operatie zijn vriendin. Ze hoorden echter alleen nog een schot. De vrouw werd dood aangetroffen. Ze had zichzelf een kogel door het hoofd geschoten.

Man overgiet vriendin met benzine

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Politie De politie in Nijmegen moest de afgelopen nacht uitrukken wegens een hevige ruzie. In de Elzenstraat dreigde een 28-jarige man zijn 26-jarige vriendin in brand te steken.

De man had de vrouw al overgoten met benzine. In zijn zak had hij een blikje aanstekerbenzine en een aansteker. De man is aangehouden en zijn spullen zijn in beslag genomen. De oorzaak van de ruzie lag in de relationele sfeer.

Scooters opvoeren met Nintendo Gameboy

X-Naut, tazmanian en bordewolf hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Gameboy AdvanceHet opvoeren van scooters is kinderspel met een Gameboy. De draagbare spelcomputer van Nintendo blijkt uitermate geschikt om gegevens van de boordcomputer in scooters uit te lezen. Terwijl jongeren de Gameboy aanschaffen om spelletjes te kunnen spelen, gebruiken bromfietshandelaren het apparaatje om te kunnen sleutelen aan moderne scooters.

Nu de scootermotoren steeds vaker worden aangestuurd via computers is het opvoeren van de scooters steeds lastiger geworden. Deze boordcomputers regelen onder andere de benzinetoevoer. Met een druk op de knop kan dit nu aangepast worden.

Met een speciale cartridge en een kabeltje die de Gameboy met een aansluiting in het stuur verbindt, komen er allerlei technische gegevens te voorschijn. Monteurs kunnen nu onder andere het toerental aflezen en storingen opsporen. Na het verwijderen van de begrenzer zouden de scooters al snel negentig kilometer per uur kunnen rijden.

DJ Sandstorm Jaarmix toch op de radio

SunChaser herschreef ons het volgende bericht en meldde het via de nieuws-submit:

Icoon MuziekHet was een tijd onduidelijk of er ook dit jaar een dj Sandstorm Jaarmix zou komen, maar zaterdagavond komt er toch een nieuwe editie voorbij. De NPS, die de mixen al vijf jaar lang traditioneel op oudejaarsavond uitzendt, liet Sander Verhaar eind november weten dit jaar geen ruimte in de programmering te hebben. Om de fans niet teleur te stellen maakte hij toch een mix. Deze is vanavond via verschillende internetradiostations te horen.

De apparatuur die Sandstorm heeft gebruikt is een Akai sampler, een CDJ 1000 CD speler, en de 'good old' Atari STe met Cubase als sequencer. Sander produceerde gemiddeld zo'n drie tot vijf minuten mix per dag, wat soms een werkdag van acht uur was. "De mix bouwt weer op van de langzame tempo's (vanaf 75 BPM) tot 140 BPM. Diverse muziekgenres komen weer aan bod, waarbij te merken is dat ik de afgelopen jaren steeds wat verder ben opgeschoven naar de 'alternatievere' dance muziek. Maar die vind ik nou eenmaal interessanter dan de zoveelste remake van een jaren 80 plaat."

De mix is ondermeer te horen om 18.00 uur op KX-Radio en om 22.00 uur op ActionRadio.

dj Sandstorm heeft er weer heel wat mix-uren opzitten.

Super Bowl best bekeken sport op TV in 2005

De Super Bowl, de American Football finale tussen de New England Patriots en de Philadelphia Eagles, heeft wereldwijd het hoogste aantal televisiekijkers voor een live sportuitzending in 2005 opgeleverd. De finale van de Champions League en de Grand Prix van Canada eindigden op de wereldwijde lijst als tweede en derde.

Naar de Super Bowl keken live in totaal 93 miljoen kijkers, waarvan 98% zich in de Verenigde Staten bevond. De finale van de Champions League tussen Liverpool en AC Milan bleef daar met 73 miljoen kijkers ruim bij achter. De Grand Prix van Canada, Formule 1, in juni haalde met 53 miljoen kijkers een derde plaats op de lijst.

De kijkcijfers voor live sportevenementen waren in 2005 lager dan in andere jaren. Voor een groot deel valt dit te verklaren door de afwezigheid van grote toernooien zoals de Olympische Spelen en het WK voetbal. Daarnaast vormen de dalende kijkcijfers een trend door de steeds grotere concurrentie van andere TV-programma's en de opkomst van digitale video-recorders.

Pornosterretje vast voor misbruik 15-jarige

Not Safe For Work (NSFW)In de Amerikaanse staat Oklahoma is een 20-jarige internetporno-actrice opgepakt wegens het misbruiken van een 15-jarige jongen. De actrice, Genevieve Elise Silva, zou een relatie met de knaap hebben aangeknoopt en hem hebben voorzien van amfetaminen, xtc en marihuana.

De jongen, wiens naam niet bekend is gemaakt omdat hij minderjarig is, was al enige tijd spoorloos. Het zou een weglopertje betreffen uit de buurt van Richmond een stadje in Californië waar ook de actrice vandaan komt. Volgens een bron ontmoette de jongen Silva via haar jongere broer in juni van dit jaar. Beide jongens zaten op de Anza middelbare School in Richmond. De 15-jarige jongen trok in bij Silva, haar broertje en vader. Daar zou de relatie gestart zijn.

Later zou het stel naar de gescheiden moeder van Silva zijn vertrokken die in Roosevelt (Oklahoma) woont. De seksuele relatie en het voorzien van drugs zouden daarbij zijn doorgegaan.

Porno
In de seksvideo's die op internet te koop zijn en waarin Elise Silva een rol speelt (met titels als 'Cum Catchers', 'Black Initiations 5' en 'Just Over 18'), lijken geen minderjarigen voor te komen. Het gaat om hardcore-porno tussen volwassenen.

De bewuste 15-jarige jongen wordt nu voor zijn drugsverslaving behandeld. Hij zou daarbij veel gewicht hebben verloren. Maar wat erger is aldus een politie-officier, is dat de knaap zijn onschuld heeft verloren:''Hij heeft onderkant van de maatschappij gezien en zal dat zijn leven lang niet vergeten''.

Elise Silva zit in de gevangenis en zou voorlopig vrij kunnen komen mits ze 10.000 dollar borg betaalt. Dat geld is echter niet gestort en ze zal vermoedelijk dinsdag voor een eerste hoorzitting in de rechtszaal verschijnen.


Elise
-
Webpagina over de porno-actrice, waarbij ook links staan naar expliciet pornomateriaal (NSFW dus).

Spelers NAC verrast door ontslag

De spelers van NAC zijn verrast door het ontslag van hun coach Ton Lokhoff. Pierre van Hooijdonk verwacht niet dat er betere resultaten komen zonder Lokhoff.

Voor NAC Breda verliep het jaar 2005 bijzonder stroef. Van de 34 wedstrijden werden er slechts zeven gewonnen en gingen er 20 verloren. Zelfs na alle versterkingen in de zomer bleven de prestaties tegenvallen. Voor velen kwam het ontslag van Lokhoff dan ook niet onverwacht.

Verdediger en tweede aanvoerder Rob Penders was echter toch verrast: "Het voelt als een nederlaag. Natuurlijk waren er de geruchten en de verhalen, maar als het dan zover is, komt het toch nog onverwachts."

Aanvoerder Pierre van Hooijdonk denkt dat alleen als de selectie wordt verbeterd de prestaties beter kunnen worden: " als er in de winterstop geen versterkingen komen, geloof ik niet direct dat het beter wordt. We hebben een creatieve middenvelder achter de spitsen nodig."

Wedstrijd: de mooiste foto van 2005

In het subforum Fotografie (FOT) is onlangs de wedstrijd 'De mooiste foto van 2005' van start gegaan. Iedereen kan tot 16 januari zijn of haar mooiste foto van 2005 inleveren, waarna er een stemronde volgt. Voor de winnaar is een jaarabonnement op het tijdschrift Zoom.nl beschikbaar.

Zoom.nl is hét tijdschrift over digitale fotografie en video, met informatie over hoe je nog meer plezier kunt beleven aan je digitale camera. Abonnees ontvangen tevens gratis de Zoom.nl dvd, boordevol met praktische software en handig cursus- en oefenmateriaal.

Heb je het afgelopen jaar een mooie foto gemaakt en wil je eens kijken wat andere FOK!kers er van vinden, of ben je benieuwd naar de inzendingen? Of ben je misschien vooral geïnteresseerd in het tijdschrift Zoom.nl? Kijk dan snel in het speciale topic op het forum voor meer informatie.

Let op: lees eerst goed de regels in de openingspost van het topic voordat je jouw foto instuurt, anders is je inzending misschien ongeldig!


De winnende foto van vorig jaar van Marc H (klik voor grotere versie)

Meute chihuahua's valt politieagent aan

ChihuahuaMeer opmerkelijk politienieuws uit het Californische Fremont. Een politieagent die woensdagnacht een 17-jarige verkeersovertreder naar huis begeleidde, werd bij de woning van de jongen aangevallen door een vijftal chihuahua's. De hondjes vlogen de woning uit op het moment dat de voordeur geopend werd, en attaqueerden de diender.

De 17-jarige was aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs, en werd naar huis gebracht door twee agenten. De aangevallen politieman kwam er met een aantal lichte verwondingen aan zijn enkels vanaf. Na behandeling in het ziekenhuis kon hij twee uur later al weer aan het werk.

Respect voor de pet

Hebben wij nog respect voor de Nederlandse politie? Het respect wat wij vroeger hadden voor de veldwachter is de laatste jaren volledig verdwenen. Wat wil je ook met alle lullige snelheidscontroles, het niet komen opdagen bij een 'simpele' inbraak en de blunders die de politie maakt bij moordzaken.

De overheid tracht dit de laatste tijd aan te pakken. Voor een simpele uitspraak als 'lul' krijg je al een geel bonnetje, en je krijgt prompt een boze blik als je zegt dat ze eens boeven moeten gaan vangen. Minister Johan Remkes heeft een nieuw protocol toegepast waarbij geweld tegen agenten flink zal worden bestraft, en voor het geweld krijgen ze flinke schadeclaims aan hun broek.

De overheid probeert hiermaar het respect terug te krijgen voor de politie. Dat de overheid mensen gaat bestraffen die geweld gebruiken tegen agenten vind ik zelf een uitstekend idee, geweld gebruiken tegen agenten kan en mag niet. Maar als ik lees dat een snelheidscontroleur gemolesteerd is door een overtreder vanwege een lullige 4 km/uur overschrijding, dan kan ik dat soms best goed begrijpen. Er moet nog heel wat gebeuren, wil de politie het respect terugkrijgen wat de veldwachter vroeger had.

Punten rondes 17 en 18

Een dubbele ronde deze week. Hieronder de voetbalpunten van ronde 17 en 18. De punten van de vier wedstrijden die zijn afgelast/uitgesteld zullen later gewoon worden doorgevoerd.

De winnaar van ronde 17 werd S.p.o.c.k, hij behaalde 77 punten. Als tweede eindigde helium-nl met 65 punten en arjanvanbon pakte met 64 punten de derde plaats. tante_fenny eindigde met 63 punten als vierde en een gedeelde vijfde plaats was er voor Spike_tm en Tugie, beiden haalden 61 punten.

Winnaar van ronde 18 is prix geworden met 53 punten. AvatarX eindigde met 51 punten als tweede. Vier users hadden 50 punten eindigden op een gedeelde derde plaats, namelijk Astronoud, Dopekoe, Hoedjevanpapier en siemenz.

In het algemeen klassement blijft BassieD aan de leiding, met twee punten voorsprong op DeVinger , die 822 punten heeft. -Schorpioen- is op de derde plaats blijven staan, en nieuw in de top 5 is bork die vierde staat met 778 punten. DaB0b staat met 774 punten vijfde.

Bij de subleagues werd ronde 17 gewonnen door De winnende goal met 56 punten, als tweede eindigde vlugterleague met 49 punten en Valkenboskade pakte met 47 punten de derde plaats.

Ronde 18 werd gewonnen door De AP league Voetbal, zij behaalden 36 punten. De Kukamaestro's pakte met 35 punten de tweede plaats, en een gedeelde derde plaats was er voor De winnende goal en Borger.

In de top van het klassement bij de subleagues veranderde er niets. Tha League gaat aan de leiding met 725 punten, 11 punten meer dan de nummer twee, Scribbly. II Mondo heeft 636 punten en staat derde met 700 punten.

Foutje ontdekt? Stuur dit via de Feedback naar FOK!sport. Op deze manier wordt dat het snelst behandeld.

Voor de volgende ronde kan worden gewisseld tot 13 januari 18:00 uur.

De crew van FOK!sport wenst iedereen een gezond, gelukkig en sportief 2006!

Indringer zet pornoscreensaver op pc

Icoon BizarEen vrouw uit het Californische Fremont werd afgelopen woensdagnacht gewekt doordat ze meende iemand te horen die op haar computer aan het werk was. Toen ze de woonkamer inliep zag ze inderdaad een onbekende man, die de benen nam op het moment dat hij haar zag.

Nadat de indringer verdwenen was, zag de Californische dat de onbekende een pornografische screensaver op haar computer had gezet. Volgens een woordvoerder van de politie is er niets ontvreemd uit het huis. Zowel de bewoonster als haar negenjarige dochter waren, hoewel geschrokken, ongedeerd.

Koningin Beatrix heeft nieuwe knie

Koningin BeatrixKoningin Beatrix is gisteren in het Haagse Rode Kruisziekenhuis geopereerd aan haar door artrose versleten linkerknie. De koningin heeft daarbij een knieprothese gekregen. Het volledige herstel van de operatie, die volgens de medici naar wens verliep, zal anderhalf tot drie maanden duren.

De 67-jarige Beatrix brengt oudejaarsavond in het ziekenhuis door. Over enkele dagen wordt ze overgebracht naar het Bronovoziekenhuis, waar ze zal revalideren. Afhankelijk van haar vorderingen mag ze over een kleine twee weken weer naar huis. Bij de anderhalf uur durende operatie is de binnenzijde van de knieschijf verwijderd en zijn de uiteinden van dijbeen en scheenbeen aan de vorm van de prothesedelen aangepast. Vervolgens is de kunststof prothese in dij- en scheenbeen geschoven en met botcement vastgezet.

De koninklijke agenda is de eerste maanden van 2006 leeggehouden. Beatrix hoopt op 29 maart weer volledig fit te zijn, als ze begint aan een staatsbezoek aan Argentinië. Het wekelijkse gesprek met premier Jan Peter Balkenende zal de komende tijd telefonisch worden afgehandeld, en de jaarlijkse nieuwjaarsrecepties worden overgelaten aan prins Willem-Alexander en prinses Máxima.

Coca-Cola geweerd op universiteit VS

Coca-Cola logoOp de campussen van de Universiteit van Michigan worden voortaan de Coca-Cola-automaten niet meer bijgevuld, of gevuld met frisdrank van een ander merk. De Amerikaanse universiteit, die meer dan 50.000 studenten telt, boycot het populaire merk naar aanleiding van aantijgingen van diverse studentengroeperingen. Coca-Cola wordt onder andere wanpraktijken in India en Colombia verweten.

Volgens de studenten zitter er resten van bestrijdingsmiddelen in de Indiase cola en hebben er mensenrechtenschendingen plaatsgevonden op bedrijfsterreinen in Colombia. Vakbondsvertegenwoordigers in Colombia worden ontvoerd en vermoord. Coca-Cola heeft al deze beschuldigingen op basis van eigen onderzoek ontkend. De contracten met de universiteit hebben een waarde van 1,4 miljoen dollar. Vergeleken met de 22 miljard dollar omzet die het concern maakt is dit echter een druppel op de gloeiende plaat.

Volgens CNN kan de schade echter onverwachts hoog uitvallen omdat Coca-Cola sterk afhankelijk is van zijn imago. De actiegroepen, waarvan één de naam 'Stop Killer Coke' voert krijgen de nodige bijval in de VS. De Universiteit van Michigan is inmiddels de tiende universiteit of hogeschool die het beroemde merk weert. De universiteiten van New York, Rutgers University in New Jersey en Santa Clara University in Californië gingen haar voor.

Een van de websites van de betreffende actiegroepen vind je hier

Ziekenbroeder ontslagen om Hitler-imitatie

Basil 'Hitler' FawltyEen 55-jarige ziekenbroeder uit Londen is ontslagen nadat hij op een personeelsfeestje een imitatie van Adolf Hitler ten beste gaf. Stephen Marsham was al geschorst na zijn optreden als nazileider, maar een disciplinaire commissie oordeelde deze week dat de verpleger helemaal niet meer hoeft te verschijnen op zijn werk.

Het bewuste feestje, dat op 12 november plaatsvond, was een gekostumeerd bal met de jaren '40 als thema. Marsham verscheen in een uniform van de Royal Air Force. Nadat collega's hem vertelden dat hij in het kostuum vooral leek op Hitler, raakte Marsham geïnspireerd en maakte hij uit karton een typerend klein zwart snorretje. Vervolgens marcheerde hij tot afgrijzen van een aantal collega's in ware Führerstijl door de vertrekken. Nadat vijf medewerkers van het ziekenhuis geklaagd hadden over het gedrag van Marsham werd hij per direct op non-actief gesteld.

Overigens kan Marsham nog in beroep gaan tegen het opgelegde ontslag. Of hij dat daadwerkelijk van plan is, is niet bekend.

Stephen Marsham
Ex-ziekenbroeder Stephen Marsham

Terugblik 2005: Juni

Juni

Atletiek

In juni laat Rens Blom zien bij de wereldtop van het polsstokhoogspringen te zijn gaan horen. Bij het atletiekgala in Milaan weet hij te winnen met een sprong van 5,70 meter.

Autosport

In de 24-uur van Le Mans weet het Audi-team opnieuw te winnen. JJ Lehto, Marco Werner en Tom Kristensen sturen de auto stabiel naar de eerste plaats, hoewel er dit jaar veel weerstand was van het Pescarolo Sport-team. Racing for Holland, met aan het stuur Jan Lammers, Elton Julian en John Bosch, wordt uiteindelijk zevende.

Voetbal

In Nederland wordt in juni het WK voor spelers tot 20 jaar gespeeld. Het Nederlands elftal weet in de twee wedstrijden te winnen van Japan en Australië en na de winst op Benin gaat het als groepswinnaar door naar de volgende ronde, waar het met 3-0 van Chili wint. In de kwartfinale tegen Nigeria draait het uiteindelijk uit op een zinderende 24 strafschoppen durende strafschoppenserie, die Oranje uiteindelijk verliest. De uiteindelijke finale tussen Nigeria en Argentinië wordt gewonnen door Argentinië. Tegelijkertijd wordt in Duitsland om de Confederations Cup gespeeld, die door Brazilië wordt gewonnen.
Na afloop van het voetbalseizoen is het natuurlijk ook tijd voor de nodige transfers. PSV haalt Mika Väyrynen weg bij sc Heerenveen, Ajax contracteert Markus Rosenberg en Olaf Lindenbergh, terwijl Feyenoord druk bezig is om Timmy Simons te contracteren. AZ haalt Shota Arveladze terug naar Nederland. Voor Feyenoord verloopt de transferperiode steeds moeizamer. Simons blijkt niet haalbaar en blijkt later naar PSV te vertrekken. Daarnaast lonkt de eigen spits Salomon Kalou opzichtig naar PSV en ook Bart Goor lijkt bij de Rotterdammers te willen vertrekken.
Het Nederlands elftal weet in juni met 2-0 te winnen van Roemenië en wint met 0-4 uit bij Finland, waardoor Nederland in de kwalificatie op de eerste plek in de poule blijft staan.

Tennis

Op Roland Garros weet Justine Henin-Hardenne makkelijk bij de vrouwen de finale te winnen van publiekslievelinge Mary Pierce. Bij de mannen wint Rafael Nadal in vier sets van Mariano Puerta. Na Roland Garros richten alle tennissers zich op Wimbledon en de grastoernooien daaraan voorafgaand. Op het gras van Rosmalen weet bij de mannen Mario Ancic te winnen en bij de vrouwen wint Klara Koukalova. Favorieten Federer en Roddick weten de toernooien van respectievelijk Halle en Queens te winnen.

Wielrennen

Er gaat een schok door de Nederlandse wielerwereld als Marc Lotz bekend maakt Epo te hebben gebruikt. Bij een inval van de politie in zijn woning werd het dopingmiddel gevonden. Een andere Nederlander, Erik Dekker, laat weten dat 2006 zijn laatste jaar in het wielerpeloton wordt. De belangrijkste wedstrijden in juni zijn de Dauphiné Libéré en de Ronde van Zwitserland. In beide rondes weet de Euskaltel-ploeg te verrassen. Iñigo Landaluze Intxaurraga wint de Dauphiné en Aitor Gonzalez Jiminez is de beste in Zwitserland. In de Dauphiné laat Armstrong zien in vorm te raken voor de Tour en in Zwitserland toont zijn rivaal Jan Ullrich ook aan dichtbij de topvorm te komen.

Diversen

In de NBA weten de Detroit Pistons en de San Antonio Spurs de finale te bereiken. In de finale zijn er zeven wedstrijden nodig om tot een beslissing te komen, maar de San Antonio Spurs pakken uiteindelijk de titel. De Amsterdam Admirals winnen voor het eerst in het elfjarige bestaan de World Bowl. Na een seizoen met louter Duitse tegenstanders wordt in de seizoensfinale in Düsseldorf de Berlin Thunder met 27-21 verslagen. Op het EK turnen is er flink Nederlands succes. Yuri van Gelder behaalt goud op het onderdeel ringen, Suzanne Harmes wint op het onderdeel vloer zilver en Jeffrey Wammes pakt brons op de sprong. In de vrouwen hoofdklasse hockey weet Den Bosch de titel weg te kapen voor de neus van Amsterdam. Ook op het EK squash doet Nederland het goed met Vanessa Atkinson. De speelster levert op het hele toernooi geen game in en wint zo het EK.

Terugblik 2005: Mei

Mei:

Autosport


Sébastien Loeb blijft heersen in het WRC. Dit keer is de Fransman superieur in de Supermag Rallye d'Italia. Op Sardinië houdt hij Petter Solberg ruim achter zich, waardoor hij de leiding overneemt in het klassement om de wereldtitel. Een paar weken later wordt de dominantie van Loeb en Citroën nogmaals onderstreept. In de rally van Cyprus krijg de nummer twee, Stohl, maar liefst vier minuten aan zijn broek.
Mika Häkkinen vindt al snel zijn draai in de DTM. De voormalige F1-coureur behaalt in de tweede race - op de Lausitzring- een derde plaats, achter Gary Paffet en Tom Kristensen. Een slechte pitstop nekt de Fin in de strijd om de zege. In zijn derde race ooit is het wel raak. Op het circuit van Spa rijdt de voormalig F1-wereldkampioen naar zijn eerste overwinning in de DTM. In het FIA WTCC wint Jörg Müller in zijn BMW race drie en vier op het circuit van Magny Cours. Twee weken later is BMW niet zo succesvol. De wagens van de Duitse fabrikant strijden normaliter vooraan mee, maar op Silverstone zijn het de Alfa Romeo's (Gabriele Tarquini) en Seat's (Rickard Rydell) die imponeren. In de GP2 zijn er problemen voor de leider, Heikki Kovalainen. Op het circuit van Barcelona wordt de Fin nog wel derde in de eerste race, achter Gianmaria Bruni en Scott Speed, maar in de tweede race gaat het flink fout. Kovalainen komt bij de start niet weg en verliest zo de race aan Jose Maria Lopez. Ook in Monaco is het aanmodderen. In de GP van Monte Carlo klopt Adam Carroll Kovalainen, die vijfde wordt. Aan het eind van de maand is de Fin echter weer volledig bij de les. Op de Nürburgring rijdt hij in de eerste race van de zeventiende plaats in een ruk door naar de overwinning.
Ook de Champcar-series gaan in mei door. De tweede race in deze klasse wordt gewonnen door Bruno Junqueira. In de Indy 500 is de Braziliaan minder gelukkig. De leider in de ChampCarSeries breekt tijdens een crash in de 76ste ronde van het prestigieuze evenement twee ruggenwervels. Dan Wheldon is wel succesvol. De Brit wint de race voor Vitor Meira en Bryan Herta. Danica Patrick scoort met een vierde plaats de beste finish voor een vrouw in de Indy 500 ooit. Tien ronden voor de finish lijkt ze zelfs te gaan winnen, maar de race telt enkele laps te veel.

Tafeltennis

Het WK tafeltennis in Sjanghai wordt een groot Chinees feest. In alle disciplines, van singles tot dubbels, gaat het goud naar de Aziatische mogendheid op tafeltennisgebied. De Nederlandse heren, Trinko Keen en Danny Heister, komen er tijdens het toernooi dan ook niet aan te pas. Heister zorgt wel voor een grote sensatie door in de tweede ronde de als zesde geplaatste Zuid-Koreaan Ryu Seung Min te verslaan. De olympisch kampioen delft met 3-4 het onderspit tegen de Nederlandse tafeltennisser. Dit blijkt echter niet de opmars voor een succesvol toernooi te zijn, want in de derde ronde is het toernooi voor Heister, evenals Keen, gedaan. Ook Li Jiao ontgoochelt enigszins. De Nederlandse, die vooraf een medaille was toegedicht, strandt in de kwartfinales. De Nederlandse speelster verliest kansloos van Guo Yan uit China: 0-4.

Hockey

De reguliere hockeycompetitie is een regelrechte catastrofe, althans bekeken vanuit historisch oogpunt. Na een bloedstollende degradatiestrijd verdwijnt zowel bij de heren als bij de dames namelijk een hockeybolwerk uit de hoogste klasse. Het Utrechtse Kampong, de op een na grootste club van Nederland, moet in een rechtstreeks duel met Laren uitvechten welke club zal degraderen uit de hoofdklasse. Kampong delft op het veld van Laren met 2-3 het onderspit, en degradeert rechtstreeks naar de eerste klasse. Bij de vrouwen zakt HGC uit Wassenaar af. In de play-offs kwalificeren bij de heren Bloemendaal, dat titelverdediger Amsterdam versloeg, en Oranje Zwart, dat te sterk was voor SCHC, zich voor de finale. De eindstrijd bij de dames wordt, zoals verwacht, een strijd tussen Amsterdam en Den Bosch, de regerend landskampioen. Maar niet alleen in Nederland is Den Bosch succesvol. Ook in Europa zijn de Bossche dames in mei erg sterk. Den Bosch, dat de laatste jaren al oppermachtig is in Europa, wint de Europa Cup 1 door in eigen huis Ata Sport HC uit Azerbeidzjan met 8-1 te verslaan. Bij de heren gaat de beker ook naar een Nederlandse afgevaardigde. Amsterdam wint met 1-0 van het Engelse Reading HC en legt zo voor de eerste keer in haar geschiedenis beslag op de trofee.

Atletiek

Tijdens de Fanny Blankers Koen Games in Hengelo vallen dit jaar twee opmerkelijke gebeurtenissen te noteren. Allereerst slaagt Gert-Jan Liefers erin om zijn eigen Nederlandse record op de 3.000 meter met ruim vijf seconden te verbeteren. Hij klokt na een uitstekende race een tijd van 7.37,48. Daarnaast doet een ex-wereldtopper mee aan het koningsnummer bij de vrouwen. Marion Jones start op de honderd meter, maar weet niet te imponeren. Ze wordt tweede achter Chandra Sturrup (11,15) van de Bahamas in een tijd van 11,29.

Judo

Het EK judo in Rotterdam is voor de Nederlanders redelijk succesvol. Elisabeth Willeboordse (-63) en Edith Bosch (-70) behalen goud, terwijl Dennis van der Geest (100+) en Mark Huizinga (-90) beslag leggen op de bronzen plak. De 26-jarige Willeboordse verslaat in de finale de Oostenrijkse Claudia Heil, de nummer twee van de Olympische Spelen van Athene, met een yuko. Bosch verdedigt met succes haar titel tegen de Italiaanse Ylenia Scapin door haar opponente met het kleinste verschil, een koka, te verslaan. Van der Geest en Huizinga maken korte metten met respectievelijk Selim Tataroglu (ippon), de Turkse titelverdediger, en de Georgiër Irakli Tsirekidze.

Tennis

Op 23 mei begint Roland Garros. De Nederlanders kunnen in de beginfase van het toernooi geen potten breken. Raemon Sluiter verliest in vier sets van Marat Safin, terwijl Michaëlla Krajicek, na een succesvol kwalificatietoernooi, duidelijk een maatje te klein is voor Daniela Hantuchova: 3-6, 1-6. Alleen Peter Wessels overleeft de eerste schifting, maar verder dan de tweede ronde komt de Elburger niet. In straight sets verliest hij van de 18-jarige Franse publiekslieveling Richard Gasquet: 6-3, 7-6, 6-1. In de derde ronde is het toernooi echter ook voorbij voor de bedwinger van Wessels. Het Franse talent verliest kansloos van Rafael Nadal. Op het gravel blijkt de talentvolle Spanjaard sowieso een klasse apart, want met ogenschijnlijk gemak plaats hij zich voor de halve finale, waarin Roger Federer, die eveneens een sterke Grand Slam afwerkt, op hem wacht. Ook Mariano Puerta imponeert met rake klappen. Gaston Gaudio stelt teleur. De titelverdediger bijt namelijk al in de vierde ronde in het stof. Tegen de Spanjaard David Ferrer wordt het 2-6 6-4 7-6 5-7 6-4. Er is echter geen vuiltje aan de lucht voor Justine Henin-Hardenne. De Belgische plaatst zich samen met Mary Pierce, Nadia Petrova en Elena Likhovtseva voor de halve finales van het vrouwentoernooi. De goede vorm van Nadal, Federer en Henin-Hardenne komt overigens niet uit de lucht vallen. Voorafgaand aan Roland Garros winnen ze alledrie een groot toernooi. Nadal wint het Tennis Masters Series toernooi in Rome, Federer wint - net als in 2004 - het Masters Series toernooi in Hamburg en Henin pakt de zege in het WTA-toernooi van Berlijn.

Voetbal

PSV en AZ stranden allebei op de drempel van de eindstrijd. PSV recht in de halve finales van de Champions League, na een 2-0 verlies in Milaan, in eigen huis haar rug. In de terugwedstrijd lijkt de Eindhovense club bij een 2-0 voorsprong af te stevenen op een verlenging, maar Ambrosini zorgt er in de blessuretijd met een rake kopbal (2-1) voor dat de Italiaanse reus toch niet buigt voor de Nederlandse provincieclub. Zelfs een derde doelpunt, een fraaie volley van Cocu, kan deze situatie niet veranderen. In de finale stuit AC Milan op Liverpool, dat Chelsea op Anfield Road met 1-0 klopt. Een uiterst saaie finale lijkt zich aan te dienen, maar deze angst blijkt op 25 mei alleszins gegrond. In Istanbul voltrekt zich een spannend schouwspel, waarin de Engelsen een 0-3 achterstand ongedaan maken, om vervolgens via strafschoppen de beker mee te nemen naar de andere kant van het Kanaal. Net als PSV lijkt ook AZ lange tijd de finale te halen, maar ook in Alkmaar gaat het in de slotfase mis. Na 122 minuten komt er op gewelddadige wijze een eind aan het sprookje van de Alkmaar Zaanstreek combinatie. De Portugees Garcia kopt diep in blessuretijd een hoekschop achter Timmer, waardoor het tien minuten eerder gescoorde doelpunt van Kew Jaliens niet het winnende blijkt te zijn. Sporting Lissabon mag vervolgens in de UEFA Cup-finale aantreden tegen CSKA Moskou. Voor eigen publiek komt Sporting nog wel op 1-0 dankzij Rogerio, maar in de tweede helft stellen de Russen met flitsend aanvalsspel orde op zaken: 1-3.


Naast de Europese toernooien, worden ook de finales in de nationale bekertoernooien gespeeld, waaronder de FA Cup en de Amstel Cup. Arsenal wint in Cardiff na strafschoppen van Manchester United, terwijl PSV geen enkele moeite heeft om Willem II met 4-0 te verslaan. In mei lopen ook de competities allemaal op hun einde, en dus kronen veel clubs zich tot kampioen: Olympique Lyon in Frankrijk, Barcelona in Spanje, Juventus in Italië, Club Brugge in België, Benfica in Portugal, Glasgow Rangers in Schotland en Fenerbahçe in Turkije. Tevens komt de transfercarrousel weer op gang. Zo vertrekt Van der Vaart naar HSV en keert Huub Stevens terug bij Roda JC. In mei blijkt ook dat Nederland een goede jeugdlichting heeft. Op het EK in Italië bereikt Oranje-17 de eindstrijd door het gastland in de verlenging met 0-1 te verslaan. In de finale blijkt Turkije echter met 0-2 te sterk.

Wielrennen

Paolo Savoldelli wordt verrassend de winnaar van de spectaculaire 88ste editie van de Giro. Doordat de topfavorieten, Damiano Cunego en Ivan Basso, door ziekte door het ijs zakken, ontpopt zich een open strijd om de roze trui. Deze wisselt dan ook meer dan eens van eigenaar, maar het laatste exemplaar is voor Savoldelli. Hij behoudt in Milaan een voorsprong van 28 seconden op Gilberto Simoni. Maar niet alleen Il Falco verrast met de eindzege, ook José Rujano verbaast de wereld, door als derde te eindigen en in de bergetappes een onuitwisbare indruk achter te laten. De Venezolaan wil er immers bij elke meter die bergop loopt, vandoor gaan. Ook ProTour-leider Danilo Di Luca stijgt boven zichzelf uit en moet pas in de laatste bergrit genoegen nemen met een vierde plaats in de eindrangschikking. Op het vlakke doet Alessandro Petacchi het dit jaar rustig aan, met 'maar' vier ritzeges, terwijl Robbie McEwen er drie weet te winnen.

Basketbal

De play-offs in de NBA zijn inmiddels gevorderd tot de halve finales. In de eindstrijd van de Eastern Conference spelen de Detroit Pistons, de titelverdediger, tegen Miami Heat. In de Western Conference staan de San Antonio Spurs en de Phoenix Suns tegenover elkaar. De Spurs weten de stand in de best of 7 serie snel naar 3-0 te tillen, terwijl de Pistons en Miami weinig voor elkaar onder doen: 2-2. In Nederland winnen de Demon Astronauts het kampioenschap. In de eindstrijd van de play-offs zijn ze snel klaar met Landstede uit Zwolle: 4-0. Zo winnen de Amsterdammers voor de vijfde keer in zeven jaar de nationale titel.

Diversen

Mervyn King wint de derde editie van de Tempus International Darts League. In een boeiende finale is hij met 13-11 te sterk voor Tony O'Shea. Ook Yuri van Gelder laat in mei weer van zich horen. In Parijs wint hij bij de wereldbekerwedstrijden turnen een gouden medaille op de ringen.
Voor de vierde keer in zeven jaar weet Tsjechië zich tot wereldkampioen ijshockey te kronen. In Wenen wordt in de finale afgerekend met titelverdediger Canada. De Tsjechen zijn met 3-0 duidelijk een maatje te groot.
In Sheffield weet Shaun Murphy verrassend de Embassy, het wereldkampioenschap snooker, te winnen. De 22-jarige Engelsman ontpopt zich tijdens het toernooi van een nobody (vooraf staat hij met 150-1 genoteerd bij de bookmakers) tot een waar kampioen. Via het kwalificatietoernooi bereikt hij de finale, die hij vervolgens in een zinderende best of 35 frames finale met 18-16 wint van Matthew Stevens. Murphy is pas de tweede speler ooit die op deze manier het WK wint.
De Nederlandse mannensquashers slagen er begin mei in om een medaille te behalen. Op het EK voor landenteams in Amsterdam wordt de strijd om de derde plaats in Nederlands voordeel beslist. Het team van Wales wordt met 3-1 verslagen. De wereldtitel gaat, zoals verwacht, naar de Engelse equipe, die Frankrijk met maar liefst 4-0 vernedert. In mei is er ook succes voor Vanessa Atkinson. De Haagse wordt namelijk op 7 mei uitgeroepen tot de wereldspeelster van het jaar.

Brandweer rukt uit voor kat in blik

Icoon OpmerkelijkDe brandweer in het Belgische Halle moest gisteren uitrukken voor een bijzondere klus. Een kat was er op de een of andere manier in geslaagd met de kop klem te raken in een conservenblikje. Waarschijnlijk wilde het dier de laatste etensrestjes uit het blik halen.

Het beestje kon met het blik over haar kop niet meer zien waar het liep, en werd door buurtbewoners onderkoeld op een terras gevonden. Deze waarschuwden de brandweer, die met een ontzettingsvoertuig uitrukten. Uiteindelijk hoefden de spuitgasten overigens niet in actie te komen. De buurtbewoners wisten het diertje uit zijn benarde positie te ontzetten, voor de brandweerlieden ter plaatse waren.

Wedstrijd: de mooiste foto van 2005

Icoon Sitenews - Forum In het subforum Fotografie (FOT) is onlangs de wedstrijd 'De mooiste foto van 2005' van start gegaan. Iedereen kan tot 16 januari zijn of haar mooiste foto van 2005 inleveren, waarna er een stemronde volgt. Voor de winnaar is een jaarabonnement op het tijdschrift Zoom.nl beschikbaar.

Zoom.nl is hét tijdschrift over digitale fotografie en video, met informatie over hoe je nog meer plezier kunt beleven aan je digitale camera. Abonnees ontvangen tevens gratis de Zoom.nl dvd, boordevol praktische software en handig cursus- en oefenmateriaal.

Heb je het afgelopen jaar een mooie foto gemaakt en wil je eens kijken wat andere FOK!kers er van vinden, of ben je benieuwd naar de inzendingen? Of ben je misschien vooral geïnteresseerd in het tijdschrift Zoom.nl? Kijk dan snel in het speciale topic op het forum voor meer informatie.

Let op: lees eerst goed de regels in de openingspost van het topic voordat je jouw foto instuurt, anders is je inzending misschien ongeldig!


De winnende foto van vorig jaar van Marc H (klik voor grotere versie)

Vluchtelingen omgekomen bij rellen in Egypte

AlgemeenIn de Egyptische hoofdstad Caïro zijn gisteren zeker 25 asielzoekers uit Sudan om het leven gekomen. Dat gebeurde toen duizenden Sudanezen betoogden tegen de slechte behandeling die ze ten deel valt. Al maanden bivakkeren 3.500 vluchtelingen, mannen, vrouwen en kinderen, in een park. Ze verzetten zich zo tegen hun deportatie naar een kampement in een slechte buurt van de stad.

Gisteren greep de oproerpolitie in. Bij de confrontatie vonden volgens de politie vooral ouderen en kinderen de dood. Er zou paniek zijn uitgebroken waardoor de mensen werden vertrapt. Getuigen meldden eerder dat de oproeppolitie ingreep toen de betogers weigerden in gereedstaande bussen te stappen. Met stokken en knuppels sloeg de politie hard op de Sudanezen in. Onder de doden is een 4-jarig meisje.

De Sudanese vluchtelingen komen uit de oorlogsregio Darfur. Ze eisen dat ze Egypte mogen verlaten om naar het Westen te kunnen gaan. De VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR erkent de Sudanezen echter niet als politieke vluchtelingen. Volgens een UNHCR-woordvoerder heeft de vluchtelingenorganisatie alle hulp aangeboden die binnen de mogelijkeden ligt. Aan sommige eisen van de Sudanezen kan echter niet worden voldaan. Naar haar zeggen heeft de UNHCR ook geen oplossing voor de discriminatie van Sudanezen in Egypte.

Strenge eisen voor nieuwe Duitse moslims

EuropaDe Duitse deelstaat Baden-Württemberg gaat de regels voor allochtone moslims die Duitser willen worden, verscherpen. Vanaf 2006 moeten zij een mondeling examen in waarden en normen afleggen.

De normen en waarden zijn vastgelegd in een serie grondwetsartikelen, de FDGO (die Freiheitliche Demokratische Grundordnung). Sinds 2000 moeten nieuwe Duitsers bij onze oosterburen al trouw zweren aan de FDGO. De deelstaatregering van Baden-Württemberg vreest echter dat moslims het soms niet menen. Vandaar dat men nu met een loyaliteitstoets komt inclusief een lang gesprek en een test. Vragen die moslims krijgen voorgelegd behelzen kwesties als de gelijkheid van man en vrouw, vrijheid van godsdienst, eerwraak en de aanslagen van 11 september in de VS.

De 50 beste robots ooit

quote:
They're exploring the deep sea and distant planets. They're saving lives in the operating room and on the battlefield. They're transforming factory floors and filmmaking. They're - oh c'mon, they're just plain cool! From Qrio to the Terminator, here are our absolute favorites (at least for now).
Iedereen heeft met robots te maken. Zonder robots zouden we veel werkzaamheden niet kunnen uitvoeren. Omdat robots niet meer weg te denken zijn uit de huidige samenleving, heeft iemand een lijst samengesteld van de 50 beste robots ooit..

Harde aanpak geweld tegen politie

PolitiekVVD-minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken heeft een protocol opgesteld waarin is vastgelegd dat geweld tegen de politie keihard zal worden aangepakt. Iedereen die geweld gebruikt tegen een agent zal worden vervolgd, ook als de betreffende politieman geen aangifte wil doen.

Lieden die agenten molesteren moeten zich niet alleen altijd voor de rechter verantwoorden, ze krijgen ook gespecialiseerde advocatenkantoren op hun dak die schadeclaims zullen indienen. Het protocol bevat ook algemene richtlijnen over hoe de politie op geweld tegen agenten moet reageren. Volgens Remkes is het geweld tegen politiemensen de afgelopen jaren fors toegenomen.

Bos regeert in 2007 liefst met CDA

VerkiezingenPvdA-leider Wouter Bos heeft vandaag in een interview met De Telegraaf kleur bekend over wat hij na de verkiezingen het liefst wil doen. De PvdA-voorman zegt te opteren voor een kabinet met het CDA. Hij sluit een kabinet met GroenLinks en de SP niet uit, maar voorziet dan grote problemen qua eenheid op het gebied van de veiligheid en belastingen.

Volgens Bos ''gooien de SP en GroenLinks de belastingen veel te makkelijk omhoog en gaan ze te ontspannen om met veiligheid en terrorisme.'' Voordeel van regeren met het CDA is volgens Bos het brede draagvlak: ''Bij moeilijke beslissingen is het belangrijk dat je zo veel mogelijk steun hebt in het parlement en de samenleving. Maar ik lever me niet tegen elke prijs uit aan het CDA''.

Kernkabinet
Mocht het CDA de verkiezingen verliezen dan denkt Bos dat premier Jan Peter Balkenende het veld zal ruimen. Samenwerken met de VVD ziet de PvdA'er niet zitten: ''Die partij heeft veel problemen en maskeert die, door de PvdA te bekritiseren. Dat begint op te vallen.'' Bovendien zou iemand als minister Verdonk in zo'n zaak als de Congo-kwestie in een kabinet onder zijn leiding ''allang hebben thuisgezeten.'' Haar 'sorry' had hij niet geaccepteerd.

De 42-jarige Wouter Bos heeft een duidelijk beeld over een eventueel kabinet-Bos: ''Ik wil een klein kernkabinet met naast de premier zes ministers. Daarnaast heb je nog een twintigtal ministers die de staatssecretarissen vervangen. Dat zijn vakministers die onder de coördinerende ministers vallen.''

Nieuwkomers
Hij zal voor nieuwkomers in ons land streng, maar rechtvaardig zijn: ''Ik sta helemaal achter wethouder Ahmed Aboutaleb in Amsterdam als die zegt dat Marokkanen die niets met onze samenleving hebben, beter weg kunnen gaan. Maar voor allochtonen die wel mee willen doen, moet je de inburgering beter organiseren. '' In de steden moeten volgens Bos verder veel meer duurdere woningen worden gebouwd en buiten de stad meer goedkopere om verdere tweedeling te voorkomen: ''Straks wonen de allochtonen allemaal in verpauperde binnensteden en de autochtonen in de nieuwe buitenwijken. Een soort Franse situatie: een onderklasse in de steden, met wie het slecht gaat. Concentratie is niet goed, daarom moeten met woningbouwcorporaties keiharde afspraken worden gemaakt over de bouw van woningen. Steden moeten gemengd zijn. Dat vergroot het onderlinge begrip tussen mensen van verschillende afkomst.''

De PvdA-voorman heeft in het interview overigens ook een boodschap in petto voor mensen die wel kunnen werken maar dat vertikken; die zullen onder zijn leiding keihard aangepakt gaan worden.

Taylor, Mardle naar laatste vier

Phil Taylor en Wayne Mardle hebben zich gekwalificeerd voor de halve finales van het WK Darts in Purfleet.

Taylor maakte ouderwets indruk in de confrontatie tegen zijn rivaal Kevin Painter: met een gemiddelde van 105,57 stevende hij af op een comfortabele 5-1 zege. De ontmoeting tussen beide kemphanen was een herhaling van de finale van 2004, waarschijnlijk een van de beste dartswedstrijden uit de historie.

Binnen no time had Taylor de eerste set al te pakken, dankzij legs in 13,15 en 13 darts. Painter leek nergens, maar herstelde zich in het tweede bedrijf door op 2-2 een break te plaatsen. In de volgende vier sets was The Power echter niet te stoppen met onder meer 12 keer een score van 180. Painter won nog maar één leg na zijn stunt in de tweede set.

”Die man is niet te stuiten. Ik brak hem en het werd 1-1, en hij gooit vervolgens alleen nog maar twaalf- en dertiendarters. Ik vind het niet erg van zo’n speler een lesje te leren”, toonde The Artist zich sportief na afloop. Taylor moet het op nieuwjaarsdag in de halve finale opnemen tegen Wayne Mardle, die Alan Warriner in mootjes hakte: 5-0. The Ice Man was niet opgewassen tegen het geweld van zijn opponent. Hoogtepunt van de wedstrijd was een bijna-negendarter van Mardle. Hij miste de dubbel 18 met enkele millimeters.

De andere halve eindstrijd heeft met Peter Manley – Wayne Jones een minder mooi affiche. Manley schakelde Adrian Lewis, de sensatie in de Circus Tavern, uit met 5-3. Lewis zorgde in de vijfde set voor commotie door zomaar van het podium af te lopen: ”Het begon toen Manley mij aankeek toen iemand in het publiek hem afleidde door te mompelen. Toen ik aan het gooien was, zei Manley opeens wat achter mijn rug. Ik had er genoeg van en besloot het podium te verlaten.” Nadat Lewis had geconverseerd met scheidsrechter Bray, kon het duel zijn beslag vinden.


Uitslagen Kwartfinales:

Wayne Jones – Gary Welding 5-0
(3-0, 3-0, 3-1, 3-0, 3-1)

Adrian Lewis – Peter Manley 3-5
(0-3, 0-3, 3-1, 2-3, 3-1, 2-3, 3-1, 0-3)

Phil Taylor – Kevin Painter 5-1
(3-0, 2-3, 3-0, 3-1, 3-0, 3-0)

Wayne Mardle – Alan Warriner 5-0
(3-2, 3-1, 3-0, 3-1, 3-1)

Jaaroverzicht Weblog

Geen einde van het jaar zonder jaaroverzicht natuurlijk, maar het valt niet mee om een jaar weblog even samen te vatten. Het jaaroverzicht is dus beperkt tot een aantal hoogte- en dieptepunten op het gebied van politiek, sport, ander nieuws en een aantal opvallende blogjes.

Het is uiteraard niet de bedoeling dat dit jaaroverzicht nog even een politieke scheldpartij wordt van de linkse voddenbaal van de weblog, maar aangezien ik dit jaaroverzicht heb samengesteld begint het toch met het kopje politiek.

Politiek
Het hele jaar heeft minister Donner onder druk gestaan, maar het is vandaag 31 december en hij zit nog steeds op zijn post. Even wat highlights: Wilhelm Schippers/tbs, Cees B., De Esserheem, Schipholbrand, strafdossier Khan. Toch schopte Donner het zelfs nog tot politicus van het jaar!

Ander opvallende namen uit de politiek die regelmatig op de weblog voorbij kwamen waren: Verdonk, Bot en Wilders.

Sport
Ja, ook de weblog schreef weer veel over sport dit jaar. Teveel om op te noemen zelfs maar even een greep uit de diverse sporten: tennis, voetbal, motorsport en niet te vergeten denksport.

Dieren
Het leukste dier dit jaar was toch wel een dier dat niet echt bestond: Winnie de Poema. Toch kwamen er meer dieren aan bod. Zo hadden we een aap, nog een aap, een hondje een krokodil en niet te vergeten de mus.

Ander nieuws
Niet alleen politiek nieuws, maar ook aan ander nieuws weer ruimschoots aandacht besteed op de weblog. Zo werd aandacht besteed aan de ontvoering van Claudia Melchers, de opkomst van Wikipedia, de strijd van Bridget tegen Katja en zelfs aan George Bush.

Sex en porno
ALtijd een dankbaar onderwerp. Het meest opvallende blogje in deze categorie was absoluut van Twinky. Zij schreef een column over porno en kreeg daarmee meer dan 40.000 (!!!) views, wat ongekend is voor een column. Verder was er een opvallend blogje, dat topless foto's van Jennifer Aniston zou bevatten. Hoewel de foto's oud waren en nep bleken te zijn scoorde dit blogje meer dan 50.000 views. Nu we het dan toch over het aantal views hebben, het meest bekeken blogje in 2005 was dat over de telefoon van Paris Hilton.

Vergeten
En er was nog veel meer in 2005, maar ik ben ook heel veel al weer vergeten en het is bijna 2006 dus we gaan hier eens mee kappen. Nog een paar dingetjes,
Tolgashakur
plaatste dit jaar de meeste blogjes, getikte_rik plaatste het kortste blogje en drq plaatste het blogje met de meest onuitspreekbare titel....

Allemaal een goede jaarwisseling en een voorspoedig 2006.

Schaatsen: Voorlopige deelnemerslijst OS

Icoon SchaatsenHet NOCNSF heeft na overleg met de KNSB de lijst van Turijngangers gepresenteerd. Jochem Uytdehaage, Gianni Romme en Mark Tuitert zijn daarin de opvallendste afwezigen. Er worden de komende maand nog vier skate-offs verreden om de laatste plaatsen.

Bij de mannen hebben Sven Kramer, Jan Bos en Erben Wennemars liefst drie plaatsbewijzen veroverd voor de Olympische Winterspelen. Ireen Wüst en Renate Groenewold flikten ditzelfde kunstje bij de vrouwen. Omdat er nog vier skate-offs worden verreden, is de lijst nog niet compleet.

De grote verliezers na vier dagen kwalificatiegeweld zijn Jochem Uytdehaage en Gianni Romme. Eerstgenoemde was de held van de Spelen van Salt Lake City door tweemaal goud en één keer zilver te winnen. Romme was vier jaar daarvoor in Nagano de gevierde man dankzij memorabele zeges op de lange afstanden. Ook andere gevestigde namen als Rintje Ritsma en Mark Tuitert zijn er niet bij in Turijn. Gerard van Velde mag bovendien zijn olympische titel op de 1.000 meter niet verdedigen.

Van Velde maakt nog wel kans op deelname aan de 500 meter. Daarvoor zal hij zich moeten bewijzen in een skate-off met Jacques de Koning. Ook de Nederlandse afvaardiging op de 1.500 meter is nog incompleet, want Simon Kuipers en Rhian Ket zijn eveneens veroordeeld tot een skate-off. Bij de vrouwen vinden nog twee van dergelijke races plaats: op de 1.000 meter (tussen Barbara de Loor en Paulien van Deutekom) en 500 meter (tussen Frouke Oonk en Marieke Wijsman).

Omdat ieder land maar met maximaal tien deelneemsters mag worden vertegenwoordigd, is het nog onzeker dat de winnaar van het duel Oonk - Wijsman daadwerkelijk is te bewonderen op de Lingotto Oval. Wieteke Cramer zal helemaal in spanning moeten afwachten, want zonder haar lot in eigen hand te hebben moet ze de uitkomst van de tweestrijd De Loor - Van Deutekom afwachten. Wint De Loor, dan vervliegen de kansen van Cramer.

De Olympische Winterspelen vinden plaats van 10 tot en met 26 februari. Het eerste schaatsnummer (de 5.000 meter van de heren) wordt 11 februari afgewerkt.



Deelnemers mannen:

500 meter: Jan Bos, Erben Wennemars, Beorn Nijenhuis
Gerard van Velde en Jacques de Koning schaatsen een skate-off om het laatste ticket

1.000 meter: Jan Bos, Erben Wennemars, Beorn Nijenhuis, Stefan Groothuis

1.500 meter: Jan Bos, Erben Wennemars, Sven Kramer
Rhian Ket en Simon Kuipers schaatsen een skate-off om het laatste ticket

5.000 meter: Carl Verheijen, Sven Kramer, Bob de Jong

10.000 meter: Carl Verheijen, Sven Kramer, Bob de Jong


Deelnemers vrouwen:

500 meter: Marianne Timmer, Annette Gerritsen, Sanne van der Star
Frouke Oonk en Marieke Wijsman schaatsen een skate-off om het laatste ticket

1.000 meter: Ireen Wüst, Marianne Timmer, Annette Gerritsen
Barbara de Loor en Paulien van Deutekom schaatsen een skate-off om het laatste ticket

1.500 meter: Ireen Wüst, Pauline van Deutekom, Renate Groenewold, Wieteke Cramer*

3.000 meter: Ireen Wüst, Renate Groenewold, Moniek Kleinsman

5.000 meter: Carien Kleibeuker, Renate Groenewold, Gretha Smit


* = Wanneer De Loor zich niet plaatst voor de 1.000 meter.

Gisteren werden er nog drie afstanden afgewerkt. Op FOK!Sport staan de afzonderlijke verslagen.

Klik hier! voor een uitgebreid verslag van de 5.000 meter voor vrouwen.

Klik hier! voor een uitgebreid verslag van de 1.000 meter voor vrouwen.

Klik hier! voor een uitgebreid verslag van de 1.500 meter voor mannen.

Vier skate-offs om laatste tickets

Het NOCNSF heeft na overleg met de KNSB de lijst van Turijngangers gepresenteerd. Jochem Uytdehaage, Gianni Romme en Mark Tuitert zijn daarin de opvallendste afwezigen. Er worden komende maand nog vier skate-offs verreden om de laatste plaatsen.

Bij de mannen hebben Sven Kramer, Jan Bos en Erben Wennemars liefst drie plaatsbewijzen veroverd voor de Olympische Winterspelen. Ireen Wüst en Renate Groenewold flikten ditzelfde kunstje bij de vrouwen. Op een aantal afstanden is de Nederlandse afvaardiging incompleet, omdat er nog skate-offs worden verreden medio januari.

De grote verliezers na vier dagen kwalificatiegeweld zijn Jochem Uytdehaage en Gianni Romme. Eerstgenoemde was de held van de Spelen van Salt Lake City door tweemaal goud en één keer zilver te winnen. Romme was vier jaar daarvoor in Nagano de gevierde man dankzij zeges op de lange afstanden. Ook andere gevestigde namen als Rintje Ritsma en Mark Tuitert zijn er niet bij in Turijn. Gerard van Velde mag bovendien zijn olympische titel op de 1.000 meter niet verdedigen.

Van Velde maakt nog wel kans op deelname aan de 500 meter. Daarvoor zal hij zich moeten bewijzen in een skate-off met Jacques de Koning. Ook de Nederlandse afvaardiging op de 1.500 meter is nog incompleet, want Simon Kuipers en Rhian Ket zijn eveneens veroordeeld tot een skate-off. Bij de vrouwen vinden nog twee van dergelijke races plaats: op de 1.000 meter (tussen Barbara de Loor en Paulien van Deutekom) en 500 meter (tussen Frouke Oonk en Marieke Wijsman).

Omdat ieder land maar met maximaal tien deelneemsters mag worden vertegenwoordigd, is het nog onzeker dat de winnaar van het duel Oonk – Wijsman daadwerkelijk is te bewonderen op de Lingotto Oval. Wieteke Cramer zal helemaal in spanning moeten afwachten, want zonder haar lot in eigen hand te hebben moet ze de uitkomst van de tweestrijd De Loor – Van Deutekom afwachten. Wint De Loor, dan vervliegen de kansen van Cramer.

De Olympische Winterspelen vinden plaats van 10 tot en met 26 februari. Het eerste schaatsnummer (de 5.000 meter van de heren) wordt 11 februari gereden.

Deelnemers mannen:

500 meter: Jan Bos, Erben Wennemars, Beorn Nijenhuis
Gerard van Velde en Jacques de Koning schaatsen een skate-off om het laatste ticket

1.000 meter: Jan Bos, Erben Wennemars, Beorn Nijenhuis, Stefan Groothuis

1.500 meter: Jan Bos, Erben Wennemars, Sven Kramer
Rhian Ket en Simon Kuipers schaatsen een skate-off om het laatste ticket

5.000 meter: Carl Verheijen, Sven Kramer, Bob de Jong

10.000 meter: Carl Verheijen, Sven Kramer, Bob de Jong


Deelnemers vrouwen:

500 meter: Marianne Timmer, Annette Gerritsen, Sanne van der Star
Frouke Oonk en Marieke Wijsman schaatsen een skate-off om het laatste ticket

1.000 meter: Ireen Wüst, Marianne Timmer, Annette Gerritsen
Barbara de Loor en Paulien van Deutekom schaatsen een skate-off om het laatste ticket

1.500 meter: Ireen Wüst, Pauline van Deutekom, Renate Groenewold, Wieteke Cramer*

3.000 meter: Ireen Wüst, Renate Groenewold, Moniek Kleinsman

5.000 meter: Carien Kleibeuker, Renate Groenewold, Gretha Smit


* = Wanneer De Loor zich niet plaatst voor de 1.000 meter.

Buttplug 2005

Update: vergeten jullie niet om te stemmen voor de Butplug van het jaar! Dus aan jullie de vraag: "wie was de grootste "pain in the ass" van 2005?"

Vorige week zijn er al een aantal namen genoemd in het 'nominatieblogje' en daarvan is degene die toen het meeste stemmen kreeg (Geert Wilders) in ieder geval genomineerd. Daar zijn nog vier nominaties aan toegevoegd en kunnen jullie alsnog 'vrij nomineren'.

De nominaties:

1: Geert Wilders (uit nominatieblogje)
2: Minister Donner
3: Minister Verdonk

(Bij deze laatste twee geen specifieke motivatie omdat het om nun optreden gedurende het gehele jaar gaat.)

4: SBS6 (vanwege neerschieten mus)
5: Peter R. de Vries (vanwege postuum in diskrediet brengen Pim Fortuyn)
6: Vrij nomineren!

Op de valreep is met een wildcard nog Robbert van den Broeke genomineerd, dus

7: Robbert van den Broeke

Uiteraard mogen jullie nog vrij nomineren wie je wilt, maar..... wel even een korte onderbouwing vermelden.

DVD: A Love Song for Bobby Long

De eerste geluiden die je hoort in A Love Song for Bobby Long zijn toepasselijk genoeg die van een glas drank dat ingeschonken wordt en een openspringende Zippo die een sigaret aansteekt en de eerste beelden de zo herkenbare lippen van John Travolta. Ongeschoren, sigaret in de mond, zijn enge zwarte teen in een slipper gestoken. Dit is Bobby Long. Met een fles in zijn hand strompelt hij door de straten van New Orleans naar de begrafenis van een vriendin.
De film is nu in twee uitvoeringen op DVD te koop.

A Love Song for Bobby Long

Brad Pitt boos over naakte kont

Brad PittBrad Pitt dreigt met gerechtelijke stappen tegen de media en uitgeverijen die het wagen zijn blote kont af te drukken. De Hollywood-acteur werd door een onbekende fotograaf verrast terwijl hij naakt op zijn eigen dakterras lag te zonnen. Pitt is 'not amused' en heeft zijn advocaat de opdracht gegeven alle redacties van Amerikaanse tijdschriften aan te schrijven.

Opvallend is dat de ex van Pitt, collega-actrice Jennifer Aniston, eerder deze maand eveneens uiterst verontwaardigd was toen ze werd gesnapt door een fotograaf. Ook Aniston dreigde met een rechtszaak, mochten haar borsten open en bloot in een tijdschrift verschijnen. Omdat ze daarbij vond dat haar privacy geschonden was door fotograaf Peter Brandt dient deze in ieder geval binnenkort voor een rechter verschijnen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.