Super Bowl best bekeken sport op TV in 2005

De Super Bowl, de American Football finale tussen de New England Patriots en de Philadelphia Eagles, heeft wereldwijd het hoogste aantal televisiekijkers voor een live sportuitzending in 2005 opgeleverd. De finale van de Champions League en de Grand Prix van Canada eindigden op de wereldwijde lijst als tweede en derde.

Naar de Super Bowl keken live in totaal 93 miljoen kijkers, waarvan 98% zich in de Verenigde Staten bevond. De finale van de Champions League tussen Liverpool en AC Milan bleef daar met 73 miljoen kijkers ruim bij achter. De Grand Prix van Canada, Formule 1, in juni haalde met 53 miljoen kijkers een derde plaats op de lijst.

De kijkcijfers voor live sportevenementen waren in 2005 lager dan in andere jaren. Voor een groot deel valt dit te verklaren door de afwezigheid van grote toernooien zoals de Olympische Spelen en het WK voetbal. Daarnaast vormen de dalende kijkcijfers een trend door de steeds grotere concurrentie van andere TV-programma's en de opkomst van digitale video-recorders.