Sven Nys boekt zege in Hooglede

Michel (Baraja)
Sven Nys blijft heersen in de wereldbeker veldrijden. De Belg uit Baal won vanmiddag alweer zijn zevende manche in de coupe du monde. Richard Groenendaal werd knap derde in het Belgische Hooglede.

Sven Nys kwam alleen over de finish tijdens de achtste wedstrijd om de wereldbeker. De Belgische veelvraat was van meet af aan van voren te bewonderen. Al in de eerste minuten reed hij samen met Erwin Vervecken en Richard Groenendaal weg van de rest. Op het modderige parcours profiteerde de wereldkampioen optimaal van zijn behendigheid: in tegenstelling tot zijn kompanen hoefde hij zijn fiets nauwelijks te verlaten. Nys zag zijn vaste rivaal Bart Wellens bovendien opgeven. Aan het eind leek Vervecken nog terug te komen, maar de wereldkampioen van 2001 zag zijn opmars worden gedwarsboomd door een val.

”Vervecken was wel sterk, maar ik heb verdiend gewonnen. Dit weer is rotslecht, maar dat geldt voor iedereen. Het was niet simpel om je warm te houden”, aldus de winnaar. De zege bij de vrouwen ging naar Daphny van den Brand. Het is al de vijfde overwinning in successie voor de Brabantse.

Uitslag:
1. Sven Nys (Bel) 1.01.25
2. Erwin Vervecken (Bel) + 0.30
3. Richard Groenendaal (Ned) + 1.18
4. Gerben de Knegt (Ned) + 1.49
5. John Gadret (Fra) + 2.16