Respect voor de pet

Hebben wij nog respect voor de Nederlandse politie? Het respect wat wij vroeger hadden voor de veldwachter is de laatste jaren volledig verdwenen. Wat wil je ook met alle lullige snelheidscontroles, het niet komen opdagen bij een 'simpele' inbraak en de blunders die de politie maakt bij moordzaken.

De overheid tracht dit de laatste tijd aan te pakken. Voor een simpele uitspraak als 'lul' krijg je al een geel bonnetje, en je krijgt prompt een boze blik als je zegt dat ze eens boeven moeten gaan vangen. Minister Johan Remkes heeft een nieuw protocol toegepast waarbij geweld tegen agenten flink zal worden bestraft, en voor het geweld krijgen ze flinke schadeclaims aan hun broek.

De overheid probeert hiermaar het respect terug te krijgen voor de politie. Dat de overheid mensen gaat bestraffen die geweld gebruiken tegen agenten vind ik zelf een uitstekend idee, geweld gebruiken tegen agenten kan en mag niet. Maar als ik lees dat een snelheidscontroleur gemolesteerd is door een overtreder vanwege een lullige 4 km/uur overschrijding, dan kan ik dat soms best goed begrijpen. Er moet nog heel wat gebeuren, wil de politie het respect terugkrijgen wat de veldwachter vroeger had.