Ziekenbroeder ontslagen om Hitler-imitatie

Basil 'Hitler' FawltyEen 55-jarige ziekenbroeder uit Londen is ontslagen nadat hij op een personeelsfeestje een imitatie van Adolf Hitler ten beste gaf. Stephen Marsham was al geschorst na zijn optreden als nazileider, maar een disciplinaire commissie oordeelde deze week dat de verpleger helemaal niet meer hoeft te verschijnen op zijn werk.

Het bewuste feestje, dat op 12 november plaatsvond, was een gekostumeerd bal met de jaren '40 als thema. Marsham verscheen in een uniform van de Royal Air Force. Nadat collega's hem vertelden dat hij in het kostuum vooral leek op Hitler, raakte Marsham geïnspireerd en maakte hij uit karton een typerend klein zwart snorretje. Vervolgens marcheerde hij tot afgrijzen van een aantal collega's in ware Führerstijl door de vertrekken. Nadat vijf medewerkers van het ziekenhuis geklaagd hadden over het gedrag van Marsham werd hij per direct op non-actief gesteld.

Overigens kan Marsham nog in beroep gaan tegen het opgelegde ontslag. Of hij dat daadwerkelijk van plan is, is niet bekend.

Stephen Marsham
Ex-ziekenbroeder Stephen Marsham