DVD: A Love Song for Bobby Long

A Love Song for Bobby LongDe eerste geluiden die je hoort in A Love Song for Bobby Long zijn toepasselijk genoeg die van een glas drank dat ingeschonken wordt en een openspringende Zippo waar een sigaret mee aangestoken wordt, en de eerste beelden de zo herkenbare lippen van John Travolta. Ongeschoren, sigaret in de mond, zijn enge zwarte teen in een slipper gestoken. Dit is Bobby Long. Met een fles in zijn hand strompelt hij door de straten van New Orleans naar de begrafenis van een vriendin.
De dochter van die vriendin is Purslane (Scarlett Johansson), die de volgende dag in New Orleans aankomt en in haar moeders huis, dat zij georven heeft, Bobby en zijn al even alcoholistische schrijversleerling Lawson aantreft. Pursy heeft niet veel te doen en besluit er te blijven, samen met de twee mislukte schrijvers die weigeren te vertrekken.


De twee mannen drinken om te vergeten, een verleden dat ze niet kwijtraken maar waar ze niet over praten. Verteerd door schuldgevoel en een opgeblazen ego verwacht Bobby dat Lawson een boek over hem schrijft. Pursy, ook niet op haar mondje gevallen, laat zich overhalen haar school af te maken. De verschillende persoonlijkheden samen onder één dak botsen natuurlijk meteen, maar tegelijkertijd groeien ze naar elkaar toe en helpen ze elkaar hun leven weer op te pakken.

A Love Song for Bobby Long

Op DVD zijn er van de film twee verschillende versies verschenen. Een is de "filmpakker", een versie waaraan af te zien is dat hij €7,50 kost: alleen de film zonder enig bonusmateriaal en een bijzonder lelijk hoesje. Maar er is ook de special edition, met een tweede schijf met extra materiaal. We vinden geen achter-de-schermen filmpje dat de film diepgravend onderzoekt of schaamteloos promoot, maar schijnbaar wel alle onderdelen waar ze meestal uit worden gemaakt. Interviews met acht verschillende cast- en crewleden van wie alleen regisseuse Shainee Gabel iets zinnigs te melden heeft, B-roll materiaal (een blik op de set zonder enig commentaar of introductie), filmfragmenten (losse scènes uit de film - wat iemand daarmee zou willen is onduidelijk), de trailer en wat foto's. Jammer genoeg zijn de commentaartrack en de deleted scenes die wel op de Amerikaanse DVD staan hier weggelaten, die moeten toch wat interessanter zijn dan dit simpele presskitmateriaal.

A Love Song for Bobby Long

Gelukkig ziet de film zelf er mooi uit, beeld is goed overgezet (1,78:1 anamorphic) en naast de Dolby is er ook een DTS-track te kiezen. Oh, en dat hoesje? Een digipack in een kartonnen slipcase, met de poster als cover - een stuk mooier.
Label: DFW    Releasedatum: Nu in de winkel    Kijkwijzer:
Waardering:



Must Buy
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
Stay away!