FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 1 december 2005

Uitslagen UEFA Cup (01/12/2005)

Vanavond kwamen de ploegen uit de groepen E tot en met H in actie voor de vierde speeldag van de groepsfase van de UEFA Cup. Hieronder vind je de uitslagen.

Poule E:

Rode Ster Belgrado - AS Roma 3-1
23. Nonda 0-1, 39. Zigic 1-1, 77. Purovic 2-1, 86. Zigic 3-1.

FC Basel - Tromsø 4-3
2. Strand 0-1, 17. Petric 1-1, 19. Arst 1-2, 29. Strand 1-3, 61. Delgado 2-3, 67. Chipperfield 3-3, 75. Degen 4-3.

Stand:

#ClubWedstrijdenDoelsaldoPunten
1RC Strasbourg* 35-17
2FC Basel 36-66
3AS Roma34-54
4Rode Ster Belgrado35-63
5 Tromsø47-93

Poule F:

Levski Sofia - Olympique Marseille 1-0
54. Yovov 1-0.

Dinamo Boekarest - CSKA Moskou 1-0
73. Munteanu 1-0.

Stand:

#ClubWedstrijdenDoelsaldoPunten
1Levski Sofia*33-26
2Olympique Marseille*33-26
3Dinamo Boekarest31-14
4CSKA Moskou43-44
5SC Heerenveen30-12

Poule G:

Rapid Boekarest - PAOK Saloniki 1-0
45. Maldarasanu 1-0.

Stade Rennes - Shakhtar Donetsk 0-1
38. Elano (pen) 0-1.

Stand:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Rapid Boekarest*394-0
2Shakhtar Donetsk*494-1
3VfB Stuttgart*364-3
4PAOK Saloniki301-4
5Stade Rennes300-5

Poule H:

Sevilla - Vitória Guimarães 3-1
10. Saviola 1-0, 27. Saviola 2-0, 30. Correira 3-0, 43. Benachour 3-1.

Beskitas - Zenit Petersburg 1-1
25. Akin 1-0, 30. Gorshkov 1-1.

Stand:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 Zenit Petersburg*475-4
2Sevilla* 367-3
3Bolton Wanderers 353-2
4Besiktas 322-5
5Vitória Guimarães 313-6

* = naar derde ronde.

Nummers één tot en met drie plaatsen zich voor de 3e ronde, die medio februari wordt afgewerkt. Aan die deelnemers worden tevens de acht nummers drie uit de Champions League poules toegevoegd.

Indrukwekkend afscheid Di Tommaso

FC Utrecht heeft vanavond in de Nieuw Galgenwaard op indrukwekkende wijze afscheid genomen van voetballer David di Tommaso, die eerder deze week plotseling overleed. Er waren ruim 14 duizend supporters naar het stadion van de club gekomen om de Fransman zijn laatste eer te bewijzen.

Ook de familie van "DiTo", de voltallige selectie van FC Utrecht en alle jeugdteams van de club waren aanwezig bij het afscheid. Er werden toespraken gehouden door onder meer voorzitter Jan Willem van Dop, coach Foeke Booy en aanvoerder Jean-Paul de Jong. De club meldde dat het rugnummer 4, waar Di Tommaso mee speelde, niet meer gebruikt zal worden. Eerder ging Sedan, waar de Fransman enkele jaren speelde, over tot hetzelfde besluit met betrekking tot rugnummer 29.

Microsoft heeft weer wat...

Na Microsoft AntiSpyware is er nu ook een Microsoft AntiVirus. Het programma verkeert nog in de beta-fase maar is wel publiek toegankelijk. Je moet je ervoor aanmelden als beta-gebruiker. Daarvoor moet je beschikken over een Microsoft Passport. Bovendien is het programma alleen beschikbaar voor de engelse versie van WindowsXP. Overigens kun je hier de kwaliteit van het product online testen.

Microsoft Antivirus is gebaseerd op software van het Roemeense bedrijf GeCad dat enkele jaren geleden door Microsoft gekocht werd en maakt deel uit van het Windows OneCare Live-concept.

Als je al een goedwerkende virusscanner hebt wacht dan eerst even de eerste reviews af en gebruik het niet i.c.m. je huidige virusscanner

Extra informatie

PS: Microsoft zelf gebruikt NOD32 om zijn software op veiligheid te testen.

Indrukwekkend afscheid van Di Tommaso

Icoon VoetbalFC Utrecht heeft vanavond in de Nieuw Galgenwaard op indrukwekkende wijze afscheid genomen van voetballer David di Tommaso, die eerder deze week plotseling overleed. Er waren ruim 14 duizend supporters naar het stadion van de club gekomen om de Fransman zijn laatste eer te bewijzen.

Ook de familie van "DiTo", de voltallige selectie van FC Utrecht en alle jeugdteams van de club waren aanwezig bij het afscheid. Er werden toespraken gehouden door onder meer voorzitter Jan Willem van Dop, coach Foeke Booy en aanvoerder Jean-Paul de Jong. De club meldde dat het rugnummer 4, waar Di Tommaso mee speelde, nooit meer gebruikt zal worden; een besluit dat door de supporters met gejuich werd ontvangen. Booy overhandigde het shirt vervolgens aan de vrouw van Di Tommaso. Eerder maakte de Franse voetbalclub Sedan, waar DiTo enkele jaren speelde, bekend het rugnummer 29 nooit meer te gebruiken.


Utrecht neemt afscheid van David di Tommaso

Foto met dank aan blup.

Vijfsterrenhotel voor huisdieren geopend

Icoon Opmerkelijk Fifi, Minoes en Knabbel hoeven niet meer in een gammele opvang te verblijven, terwijl hun baasjes in luxe vakantieoorden vertoeven. In Japan kunnen de dieren nu zelf genieten in een eigen vijfsterrenhotel

'The Pet Inn Royal' op het vliegveld Narita bij de hoofdstad Tokio beschikt over honderdzeventig kamers voor huisdieren. Zowel katten, honden, hamsters als fretten zijn welkom. In totaal kunnen er tweehonderdvijftig huisdieren logeren in het hotel. De prijzen van de kamers variëren, afhankelijk van de luxe, tussen de dertig en honderdtwintig euro. Alle kamers zijn voorzien van airco en luchtverversers om vieze luchtjes te bestrijden. De gehele dag staat een team van dierenartsen, trimmers en uitlaters klaar om de dieren te verzorgen.

De uitbaters van het hotel hopen op deze manier te profiteren van het toenemende aantal huisdieren in Japan. Naar schatting wonen er circa negentien miljoen huisdieren in Japan. Dat is zelfs meer dan het aantal kinderen onder de vijftien jaar.

Flinke boete voor dode muizen in brood

Icoon BizarIn Engeland moet bakkersbedrijf British Bakeries een schadevergoeding van zevenduizend pond (ruim tienduizend euro) betalen aan een klant. Deze klant had in een bruin brood namelijk twee dode babymuizen aangetroffen. In het brood zaten tevens muizenkeutels en -haren.

De klant had het brood vorig jaar september gekocht in een supermarkt in Marlborough. British Bakeries gaf toe nalatig te zijn geweest en heeft zijn excuses aangeboden aan de klant. Het bedrijf zegt er alles aan te doen om dit soort zaken in het vervolg te voorkomen.


Volgende keer toch maar wit brood?

Weer gevaarlijke tbs-patiënt ontsnapt

The_T had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon Misdaad De politie heeft vanavond in een opsporingsbericht bekendgemaakt dat een 21-jarige tbs-patiënt tijdens een verlof is ontsnapt aan zijn begeleiders. Zijn vlucht vond afgelopen maandagavond plaats bij de flat Eeftink in Amsterdam-Zuidoost. De man is veroordeeld voor geweldsmisdrijven en verkrachting en zat vast in een kliniek in Rekken.

De tbs'er is al eerder ontsnapt tijdens een verlof. Toen pleegde hij een straatroof, zo werd in het opsporingsbericht gemeld. De politie roept het publiek op te melden waar de man zich bevindt. Het gaat om een negroïde persoon met een gespierd postuur en twee gouden tanden.

Het is voor de tweede keer in korte tijd dat een tbs-gedetineerde ontsnapt. Vorige week keerde een tbs'er uit de kliniek Veldzicht in Balkbrug niet terug na een onbegeleid verlof. Afgelopen zomer was het ook raak, toen wist de tbs'er Wilhelm S. tijdens een verlof aan zijn begeleiders te ontkomen. Hij pleegde kort daarop een moord.

Brief aan meneer Wiegel

Geachte heer Wiegel,

Heel Nederland, de media, maar vooral uw partijgenoten wachten met smart op uw beslissing: doet u het of doet u het niet. Ik schrijf met opzet 'u', want ik weet dat u niet graag wordt getutoyeerd. U laat ons wachten tot na de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Waarom eigenlijk? Wilt u eerst bevestiging dat de VVD genadeloos onderuit gaat, waarna uw zege met de landelijke verkiezingen alleen maar glorieuzer zal zijn? Dat heeft u toch niet nodig?

Ik begrijp best dat u een nieuwe stap naar Den Haag overweegt. Het is er een puinhoop, dit kabinet is onpopulair en binnen uw eigen VVD is het een bende. U zult met open armen worden onthaald en gekroond tot redder en keizer van de partij. Met uw charisma kunt de gehele zwevende massa overhalen een stem op u uit te brengen. Nederland smacht om een échte leider en u, ja meneer Wiegel, u kunt de premier en de nieuwe leider van dit land worden! Dit hoef ik u niet te zeggen, dat weet u allang.

U stoeit alvast een beetje met mevrouw Hirsi Ali en af en toe heeft u een optreden in de media. Allemaal om de boel een beetje op te warmen. Als u aspiraties heeft, moet dat ook, dat begrijp ik. Zo zag ik u onlangs bij Catherine Keijl en zei u dat de beslissing om terug te keren in de actieve politiek bij uw kinderen lag, omdat ieder advies van een ander uit eigenbelang zou zijn. Mooi dat u zoiets zegt, maar ziet u de gezichten van JP de MP en Wouter Bos al voor u op het moment dat u zich beschikbaar stelt voor het leiderschap van de VVD; ze doen het tien keer dun in de broek! Daar moet u toch van dromen als u zo om een uur of half elf, want dat is de tijd dat u graag uw bed opzoekt, gaat slapen.

De laatste tijd zie ik u wel erg vaak op tv. In een reclamespotje zegt u dat het allemaal goed komt met het nieuwe zorgstelsel. U zegt nog net niet 'gaat u maar rustig slapen'. Sylvana kijkt u gelukkig en opgelucht aan na deze overtuigende woorden, maar heel Nederland wacht op de eerste rekening in januari. Mocht deze nieuwe basisverzekering een grote mislukking worden - op zich geen onrealistisch scenario - en het volk ontevreden, dan zijn de media niet te beroerd om dat spotje nog even af te draaien als u op het idee komt om premier te worden. U kent ze toch, de persmuskieten! Als het om het nieuwe zorgstelsel gaat, was het mijn inziens verstandiger geweest als u ook daarover pas na de gemeenteraadsverkiezingen uw wijze oordeel had gegeven. Al had ik dit vorige week beter eerst tegen minister Veerman kunnen zeggen.

Maar misschien denk ik te ver vooruit meneer Wiegel, want ik neem aan dat u verstandige kinderen heeft die geen zin hebben om hun vader een werkweek van minimaal honderd uur in te sturen. Daarnaast mag u in Den Haag nergens meer fatsoenlijk een sigaartje opsteken en bovendien: als u lekker in Friesland blijft mist u iedere avond Nova of Barend en Van Dorp, en dat is ook wat waard kan ik u verzekeren!

Hoogachtend, en met vriendelijk en oprechte groet,

Jeff Lebowski

Zweed leest porno voor aan kinderen

Icoon Not Safe For Work (NSFW) Een Zweedse dramastudent is gisteren door de rechtbank veroordeeld wegens het voorlezen van pornografische verhalen aan een groep kinderen van een jaar of zes. De man kreeg een boete van 2400 Zweedse kronen, circa 250 euro. De voorleesverhalen zouden onderdeel zijn geweest van een theaterproject over kinderseksualiteit.

Volgens de rechtbank in Stockholm waren de verhalen erg pornografisch en compleet ongeschikt voor de leeftijdsgroep. Volgens de krant 'Dagens Nyheter' gingen de verhalen over kinderen die orale seks met elkaar hadden. De advocaat van de man heeft inmiddels laten weten dat zijn cliënt in hoger beroep zal gaan. Het zou niet zijn bedoeling zijn geweest, dat de verhalen pornografisch overkwamen.

Schipper redt bejaarde man uit water

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieEen 43-jarige Rotterdamse schipper heeft bij het Haringvliet een 72-jarige plaatsgenoot van de verdrinkingsdood gered. Hoe de man in het water is gevallen, is nog niet bekend.

De schipper gooide nadat de man viel onmiddellijk een reddingsboei in het water, sprong er daarna zelf in en zorgde ervoor dat het hoofd van het slachtoffer boven water bleef. Toen de hulpdiensten arriveerden, brachten ze de bejaarde man met ernstige onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis.

Nederland veroordeeld door Europese Hof Mensenrechten

Icoon AlgemeenNederland is door het Europese Hof voor de Rechten van de Mens veroordeeld wegens het schenden van het recht op een privé- en familieleven. Het hof deed deze uitspraak vandaag in Straatsburg omdat Nederland in de jaren negentig heeft geweigerd een Eritrees meisje toe te laten tot het land.

Het meisje in de zaak is een dochter van een vrouw die in 1989 uit haar geboorteland vluchtte en in 1993 na een huwelijk in Nederland kwam te wonen. Ze kreeg vervolgens de Nederlandse nationaliteit en baarde twee kinderen. In de jaren hierna trachtte ze haar achtergebleven dochter over te laten komen, maar haar verzoeken werden keer op keer afgewezen.

In september van dit jaar werd Nederland ook al veroordeeld door het Hof. Toen betrof het een man die in een gevangenis op Aruba niet humaan is behandeld.

Arnhemse meisjes (18)

Enkele dagen na het bezoek aan het Advokatenkollektief lag er een brief op de mat. In de brief werden we welkom geheten bij kraakvereniging De Loper. Tevens werden we uitgenodigd om eens naar het kraakcafé in het pand het Katshuis te komen. Het Katshuis was schuin tegenover ons, naast homokroeg Entre Nous, waar ons de toegang was ontzegd. (Nadat Bonk er een oude pedofiel uit Deventer had herkend, hadden we de man bij het verlaten van de kroeg opgewacht, hem omsingeld en midden op straat een paar dozijn eieren op hem stuk gegooid. Vandaar...)

'Warme Golfstroom zwakt af'

pberends, TMar en 123RiK (herschreven!) hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon WetenschapVolgens een vandaag in het Britse tijdschift Nature gepubliceerde studie is de kracht van de Warme Golfstroom de afgelopen dertien jaar met dertig procent afgenomen. Hoogstwaarschijnlijk is dit een gevolg van het opwarmen van de aarde. De Warme Golfstroom voert door de Atlantische Oceaan warmte aan richting West-Europa.

In mei van dit jaar stelden andere wetenschappers al dat de warme golfstroom stil komt te vallen. Dit verschijnsel kan een kouder klimaat in West-Europa opleveren. Door de steeds hogere temperaturen op de aarde smelten de ijskappen in Groenland, waardoor het water bij de Noordpool minder zout wordt. Hierdoor wordt het zinken van het water, wat 'de motor' is voor de Golfstroom, tegengegaan.

Programmamakers VARA in protest

DJBroadcast had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon VARADe redactie en programmamakers van het VARA-programma De Wereld Draait Door zijn vandaag in stil protest gegaan. Het televisieprogramma, dat normaal gevuld is met interviews en actualiteiten, lag compleet stil. Er was slechts te zien hoe het publiek zweeg en de presentatietafel voor het grootste deel van de tijd leeg bleef. Alleen presentator Matthijs van Nieuwkerk nam om half acht even plaats om de actie aan de kijkers uit te leggen.

De Wereld Draait Door maakte een statement tegen de plannen van de Raad van Bestuur, die vanochtend aan de omroepen zijn gepresenteerd. Dit zogenoemde programmeringmodel houdt in dat de omroepen voortaan geen vast net meer hebben waar ze op uitzenden, zoals nu het geval is. De programma's van de publieke omroepen zullen worden verspreid over de drie Nederlandse netten, die A, B en C genoemd gaan worden. Net A wordt een breed, familiaal net, Net B richt zich op verdieping, educatie en cultuur en Net C wordt een jong en innovatief net. Volgens eigen zeggen is de actie van De Wereld Draait Door pas enkele uren van te voren gepland. Ook de website van de VARA is op zwart gegaan. Hier is tevens meer te lezen over de actie.

Derksen redelijk begonnen in Hongkong

De golfer Robert-Jan Derksen is redelijk begonnen aan het Hongkong Open. Door een ronde van 69 slagen (-1) staat hij op de 29e plaats. Maarten Lafeber speelde wat matiger. Hij deed er 72 slagen (+2) over en bevindt zich op de 68e plek.

Het toernooi wordt geleid door de Koreaan Wook-Soon Kang. De 38-jarige Zuid Koreaan staat met één slag voor op de concurrentie door een ronde van 64 slagen (-6). Achter hem staan de Zweed Martin Erlandsson, de Canadees Rick Gibson en Jyoti Randhawa uit India.

Kang speelde in het begin geen hoofdrol in het toernooi. Pas op de laatste negen holes brandde hij los en op de laatste zes holes maakte hij maar liefst 5 birdies. Kang was de laatste Aziatische winnaar van dit toernooi. Hij won dit toernooi ook eens in 1998.

Listige vrouw Conducteur van het Jaar

Icoon VervoerJos Zwiers is vandaag uitgeroepen tot Conducteur van het Jaar. De vrouw kreeg de prijs, uitgereikt door reizersvereniging ROVER, omdat ze met een list een dronken reiziger uit een trein wist te krijgen. Zwiers werd geprezen omdat ze dit deed zonder dat er enige ophef ontstond.

"Maar meneer, dit is de trein naar Leeuwarden", zo zei Zwiers tegen een dronken man in de trein naar Groningen. De man, die enkele reizigers had lastig gevallen, schrok zo van deze mededeling dat hij in Hoogeveen de trein uit rende, waar een controleteam hem kon opvangen.

Zwiers was de winnaar van een groep van dertien conducteurs, die van eind juli tot begin september genomineerd konden worden door reizigers. De vrouw kreeg voor haar actie vandaag een oorkonde in de vorm van een hart uitgereikt door staatssecretaris van Verkeer Melanie Schultz.

Testtijden Barcelona 01/12

Jenson Button was vandaag veruit het snelste op de derde testdag in Barcelona, hij reed dan ook met een 'volledige' V10 motor. Zijn teamgenoot Anthony Davidson volgde op meer dan een seconde.

Robert Doornbos was vandaag de kilomtervreter met in totaal 110 ronden. Hij werd laatste vandaag, maar heeft zijn eerdere snelste tijd wel weten te verbeteren.

Op het andere Spaanse circuit, Valencia, reed nieuwbakken Ferrari-coureur Felipe Massa helemaal alleen zijn 29 rondjes. Hierbij was zijn snelste tijd 1:12.168.

Testtijden Barcelona 1/12/2005

Pos. CoureurTeam Tijd Ronden
1J. Button BAR 01:14.145 94
2A. DavidsonBAR 01:15.27378
3R. Zonta Toyota 01:16.647 60
4M. Webber Williams 01:17.282 66
5P. de la Rosa McLaren 01:17.449 79
6F. Montagny Renault 01:17.592 86
7JP. Montoya McLaren 01:17.763 61
8N. Rosberg Williams 01:17.805 44
9R. Schumacher Toyota 01:17.982 48
10R. Kubica Renault 01:17.997 41
11D. Coulthard Red Bull 01:18.318 85
12S. Speed Scuderia Toro Rosso01:19.053 82
13G. Mondini Renault 01:19.093 40
14R. Doornbos Red Bull 01:19.114 110

Glazenwassers beleven angstige minuten

Angstige momentenIn het Amerikaanse Denver hebben twee glazenwassers gisteren erg veel geluk gehad. Ze ondergingen angstige minuten toen de takel van hun lift gedeeltelijk afbrak terwijl ze op de twaalfde verdieping van de Denver Place Plaza Tower aan het werk waren. De mannen kwamen er met lichte verwondingen en waarschijnlijk een volle onderbroek van af.

De glazenwassers waren bezig op de twaalfde verdieping. Op een gegeven moment brak er iets van de liftinstallatie en zwaaiden ze enkele minuten boven de grond, meerdere keren zijn ze daarbij tegen de wolkenkrabber gebotst. Op het moment van het ongeval waaide het erg hard en kon de brandweer niks doen. Toen de wind ook maar iets ging liggen konden brandweerlieden de glazenwassers uit hun benarde positie bevrijden. De mannen raakten lichtgewond en hoefden niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

Van de wolkenkrabber zijn enkele ramen gesneuveld. Ook auto's die aan de straat stonden zijn beschadigd door rondvliegend glas. De brandweer kon niet via een ladder of kraanwagen werken omdat hun kraan maar tot de tiende verdieping kwam. Daardoor moesten ze de glazenwassers van binnenuit redden. Daarbij is één persoon gewond geraakt. "Er was sprake van grote paniek op de twaalfde verdieping, daarbij is er één gewonde gevallen", aldus een commandant.

"Ik bereidde mij erop voor dat ik twee mensen zou zien sterven en dat was misschien wel het engste van alles", aldus een getuige, "Het ging allemaal in slowmotion. Alles was in slowmotion. Het was echt ongelofelijk. We zagen allemaal glas op de auto's beneden vallen. Het was verschrikkelijk om te zien".
-
Voor een filmpje van het ongeluk kun je hier klikken.

Striptease

Wie vind het nu niet leuk als er een striptease voor zijn neus wordt uitgevoerd. Helaas komt dit niet elke dag voor bij de meeste mensen. Om dit op te lossen is er dit leuke spel gemaakt.

Je moet zorgen dat je op het goede moment op de pijltjestoetsen druk anders dan zul je de striptease niet helemaal kunnen bekijken. Je zult dus moeten blijven opletten.
De highscores mogen jullie in de reacties zetten.

Di-rect aangehouden tijdens illegaal optreden

Icoon Showbizz De Nederlandse rockband Di-rect is vandaag door de Amsterdamse politie aangehouden. Di-rect probeerde met een optreden vanaf een rondrijdende trailer de Amsterdamse jeugd bewust te maken van Aids, ter ere van Wereld Aids Dag. Daar hadden ze echter geen vergunning voor aangevraagd.

De tour was een initiatief van Di-rect en een nieuwe Nederlandse condoomfabrikant. Helaas voor beiden moest de tour dus vroegtijdig gestaakt worden na ingrijpen van de Amsterdamse politie. De bandleden zijn overigens meteen vrijgelaten, maar de politie heeft wel proces-verbaal opgemaakt.

Auto slaat over kop en rijdt door

Icoon Bizar Een Hengelose automobilist heeft gisteren een bizar ongeluk veroorzaakt. De man sloeg met zijn wagen over de kop, maar reed vervolgens gewoon verder.

De politie in Twente stond voor een raadsel, nadat een getuige melding had gemaakt van het ongeluk. In zijn binnenspiegel had hij gezien hoe een auto meerdere malen over de kop sloeg. Toen de politie poolshoogte kwam nemen op de plek des onheils, was er echter geen spoor van het ongeval te bekennen.

Enige tijd later belde de betreffende automobilist zelf op naar de politie om het mysterie op te lossen. De man bleek gewoon op zijn wielen terecht te zijn gekomen en omdat hij niet gewond was, besloot hij verder naar huis te rijden.


De betreffende auto (foto: bendeleider)

Cambuur Leeuwarden gered van faillissement

Icoon VoetbalCambuur Leeuwarden is op het nippertje van een faillissement gered. Vier financiërs waren gisteravond bereid de 350 duizend euro die nodig was om de voetbalclub te redden, te betalen. Interim-voorzitter Harjan van Dam van de Friese club uit de Gouden Gids Divisie heeft dit donderdag bekendgemaakt.

De situatie van de club uit de Friese hoofdstad was penibel. Voor 10.00 uur vanochtend moest het geld op de bankrekening van de club staan, anders werd Cambuur failliet verklaard. Doordat aan deze eis nu voldaan is, kunnen de lonen van spelers en medewerkers betaald worden en kan aan andere uitstaande betalingen worden voldaan. Cambuur heeft nu twee maanden de tijd om een structurele oplossing te vinden voor de financiële problemen. Op dit moment heeft de club een begroting van 3,5 miljoen euro en een totale schuld van acht miljoen euro.

Volgens Voetbal International zijn de geldschieters voormalig voorzitter Wim Sleijfer, oud vice-voorzitter Jan Riedstra, ex-bestuurslid technische zaken Dirk Hoekstra en sponsor Klaas Buwalda. Eerder probeerde Cambuur al geld te lenen van de Friesland Bank, de gemeente Leeuwarden en Accolade Vastgoed, hierbij had de club geen succes.

Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!

Officiële FIA deelnamelijst 2006

De FIA heeft vandaag de officiële deelnamelijst voor het seizoen van 2006 bekendgemaakt. Opvallende afwezige hierop is het eerder aangekondige Super Aguri team.

Verder zijn er weinig verrassingen te bespeuren op de lijst. BAR gaat voortaan door het leven als Honda Racing, Jordan is nu MF1 Racing, Sauber is omgedoopt tot BMW Sauber en Minardi blijft in Italiaanse sferen met Scuderia Toro Rosso.

Tiago Monteiro is ook dit jaar weer coureur voor Midland, hoewel dit nog niet officieel bevestigd is door het team. Red Bull moet de teamgenoot van David Coulthard nog presenteren en de beide coureurs van Scuderia Toro Rosso zijn ook nog niet bekend. Jacques Villeneuve is vreemd genoeg niet terug te vinden op de lijst, terwijl hij vandaag wél is bevestigd door BMW Sauber.

De volledige deelname lijst voor 2006:

NrCoureurTeamConstructeur
1Fernando Alonso (E) Mild Seven Renault F1 TeamRenault
2Giancarlo Fisichella (I)Mild Seven Renault F1 TeamRenault
3Kimi Raikkonen (FIN)TBA McLaren MercedesMcLaren Mercedes
4Juan Pablo Montoya (CO)TBA McLaren MercedesMcLaren Mercedes
5Michael Schumacher (D)Scuderia Ferrari MarlboroFerrari
6Felipe Massa (BR)Scuderia Ferrari MarlboroFerrari
7Ralf Schumacher (D)Panasonic Toyota RacingToyota
8Jarno Trulli (I)Panasonic Toyota RacingToyota
9Mark Webber (AUS)WilliamsF1 TeamWilliams Cosworth
10Nico Rosberg (D)WilliamsF1 TeamWilliams Cosworth
11Rubens Barrichello (BR)Lucky Strike Honda Racing F1 TeamHonda
12Jenson Button (GB)Lucky Strike Honda Racing F1 TeamHonda
14David Coulthard (GB)Red Bull RacingRBR Ferrari
15TBARed Bull RacingRBR Ferrari
16Nick Heidfeld (D)BMW Sauber F1 TeamSauber BMW
17TBABMW Sauber F1 TeamSauber BMW
18Tiago Monteiro (P)MF1 RacingMF1 Toyota
19Christijan Albers (NL)MF1 RacingMF1 Toyota
20TBAScuderia Toro RossoSTR Cosworth
21TBAScuderia Toro RossoSTR Cosworth

Sedan houdt rugnummer vrij voor Di Tomasso

De Franse tweededivisionist Sedan heeft besloten het rugnummer 29 definitief niet meer te gebruiken. Dit omdat dit het rugnummer was van de deze week overleden David di Tomasso toen hij bij de Franse club speelde.

Het eerbetoon van de Franse club heeft een onmiddelijk gevolg. Morgan Amalfitano verruilt namelijk het nummer 29 voor het nummer 18.

David di Tomasso speelde van het seizoen 2000/2001 tot 2003/2004 voor de Franse club, waarna hij naar FC Utrecht vertrok.

Cambuur van faillissement gered

Cambuur Leeuwarden is vanochtend op het nippertje van een faillissement gered. Vier financiërs waren gisteravond bereid de ¤ 350.000,- die nodig was om de club te redden, te betalen.

De situatie van de club uit de Friese hoofdstad was penibel. Voor 10.00 uur donderdagochtend moest het geld op de bankrekening staan, anders werd de club failliet verklaard. Doordat aan deze eis nu voldaan is, kunnen de lonen van spelers en medewerkers betaald worden en aan uitstaande betalingen kan worden voldaan.

Volgens Voetbal International zijn de anonieme geldschieters voormalig voorzitter Wim Sleijfer, oud vice-voorzitter Jan Riedstra, ex-bestuurslid technische zaken Dirk Hoekstra en sponsor Klaas Buwalda. Eerder probeerde Cambuur al geld te lenen van de Friesland Bank, de gemeente Leeuwarden en Accolade Vastgoed, maar had daarbij geen succes.

Roy Wesseling, de coach van Cambuur, had de training uitgesteld tot het nieuws van een mogelijk faillissement naar buiten werd gebracht. Was de club failliet gegaan, had de training niet doorgegaan.

Man op sokken schiet op auto's

Icoon BizarIn de Amerikaanse staat Tennessee is een man gearresteerd nadat hij in een drukke straat in de plaats Germantown met een revolver op enkele auto's had gevuurd. Hetgeen de zaak extra opmerkelijk maakt, is het feit dat de man slechts sokken droeg. Verder was hij naakt.

Glenn Higgs, die onder invloed van alcohol was, had blijkbaar weinig problemen met een temperatuur van vier graden Celsius en schoot op enkele auto's. Een automobilist wiens wagen beschoten werd, belde de politie, waarna Higgs kon worden aangehouden. De 44-jarige man is roekeloos gedrag, exhibitionisme, schieten met een vuurwapen binnen de stadsgrens en openbare dronkenschap ten laste gelegd. Een motief voor zijn actie is niet bekend.

Naderhand bleek de enige gewonde als gevolg van het tafereel Higgs zelf te zijn. Doordat hij van de tweede verdieping van zijn woning naar beneden sprong, liep hij namelijk een blessure aan zijn voet op. Voor hij naar het politiebureau kon worden overgebracht, moest hij dus eerst naar het ziekenhuis. De politie meldde dat voor de rest niemand gewond is geraakt.

Timmer schaatst niet in Heerenveen

Marianne Timmer heeft aangegeven dat ze komend weekend niet in actie zal komen tijdens de World Cup-wedstrijden in Heerenveen. De schaatster van de Postcode Loterij heeft een startbewijs voor de 1500 meter. Ze wil zich echter gaan richten op de 500 en de 1000 meter.

Op de laatste genoemde afstand behaalde ze vorig weekend in Milwaukee nog twee keer de derde plaats. De week na de wedstrijden in de Friese stad zal Timmer aan de start in Turijn verschijnen. Dan wordt namelijk de Olympische ijsbaan, Torino Oval Lingotto, in de Italiaanse stad officieel in gebruik genomen. De sprinters hebben de eer om als eerste op deze ijsbaan te schaatsen.

Frank de Boer wil terug naar Ajax

Frank de Boer heeft aangegeven dat hij eventueel terug wil keren naar Ajax. De inmiddels 35-jarige speler gaf afgelopen maand ook al aan dat hij weer naar Nederland wilde. Hij denkt dat hij het niveau van de Eredivisie nog wel aan kan.

Als De Boer terug in Nederland is wil hij in ieder geval een versnelde opleiding tot trainer bij de KNVB gaan volgen. Deze opleiding wordt volgend jaar voor het laatst gegeven. In deze periode denkt hij dat de Amsterdamse club een goede stagemogelijkheid kan bieden. Tevens zou hij eventueel ook nog als speler uit willen komen voor Ajax: "Als ze weer met we willen praten ben ik zeker bereid te luisteren. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog een seizoen kan spelen in de top van de Eredivisie."

Mocht De Boer terug naar Nederland komen, dan zal hij gescheiden worden van zijn broer Ronald. Deze laatste heeft namelijk aangegeven dat hij het naar zijn zin heeft bij zijn huidige club Al-Shamal in Qatar. Mocht een andere club zich melden, dan zal hij deze aanbieding wel in overweging nemen.

Enkelblessure voor Nevland

Erik Nevland zal de komende tijd vanaf de zijlijn toe moeten kijken. De aanvaller van FC Groningen heeft last van een blessure aan zijn enkel.

Nevland liep de blessure op in de wedstrijd van gisteren tegen NAC Breda (2-2). Nadat Julian Jenner een overtreding had gemaakt op de 28-jarige speler werd zijn enkel helemaal dik. Hoelang de Groningse formatie zonder de spits moet doen is vooralsnog niet duidelijk. De wedstrijd van komend weekend, tegen FC Twente, mist hij in ieder geval zeker.

Run verwacht op .eu-domeinen

Icoon InternetEuropees commissaris Reding (media en informatiemaatschappij) denkt dat er een stormloop zal plaatsvinden op het nieuwe internetdomein van de Europese Unie (EU). Ze verwacht dat de domeinnaam .eu populairder kan worden dan .com, die op dit moment het meest gebruikt wordt op internet.

De commissaris presenteerde vandaag in Brussel de regels voor het aanvragen van een .eu-adres. Het is vanaf volgende week woensdag mogelijk voor bedrijven om zich in te schrijven voor een domeinnaam, particulieren kunnen dit pas op 7 april 2006 doen. Reding meent dat er binnen enkele weken honderdduizenden aanvragen voor .eu-domeinen zullen zijn. Daarom zijn in totaal 750 personen en bedrijven ingeschakeld om alle registraties te verwerken.

Het vastleggen van een domeinnaam kan voor bedrijven oplopen tot 85 euro, voor burgers zal het tien euro gaan kosten. Aanvragen kunnen enkel worden ingediend door bedrijven of burgers uit één van de 25 EU-landen. Bij meerdere aanvragen voor een domeinnaam zal degene die de eerste aanvraag deed de naam toegekend krijgen.

Krajicek en Logtens verdedigen titel bij Masters

De organisatie van de Tennis Masters 2005 heeft bekend gemaakt dat Michaella Krajicek en Paul Logtens volgende maand in Rotterdam hun nationale indoortitel zullen verdedigen.

De 16-jarige Krajicek was vorig jaar de jongste winnares ooit bij de Masters. De nummer 59 van de wereld zal in Rotterdam moeten afrekenen met onder meer Linda Sentis, Kelly de Beer, Elise Tamela en Seda Noorlander.

Bij de mannen wordt de plaatsingslijst aangevoerd door Raemon Sluiter, titelverdediger Lotgens is als zesde geplaatst. Ook Melle van Hemerden, Peter Wessels en Dennis van Scheppingen zullen in Rotterdam acte de présence geven.

Prinses Laurentien in verwachting

Prins Constantijn en prinses LaurentienPrinses Laurentien is in verwachting. Het derde kind van prins Constantijn en zijn vrouw wordt verwacht in de maand juni. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag bekendgemaakt. Het echtpaar heeft al een zoon, Claus-Casimir, en een dochter, Eloise.

Het ongeboren kind zal de titel graaf of gravin krijgen en het predikaat jonkheer of jonkvrouw. Hun achternaam zal Van Oranje-Nassau van Amsberg zijn. Het kind zal dus Graaf of gravin van Oranje-Nassau, jonkheer of jonkvrouw van Amsberg gaan heten. Er is nooit sprake geweest van een prinsentitel voor de telgen van Constantijn en Laurentien, omdat 'Den Haag' vindt dat het aantal prinsentitels binnen de perken moet blijven.

Lid van het Koninklijk Huis zijn de kinderen nog wel, omdat het kleinkinderen van de huidige troonbezetter zijn, wat ze familie van de tweede graad maakt. Ze vallen pas af als lid van het Koninklijk Huis als Willem-Alexander tot koning wordt gekroond, omdat ze dan derdegraads familie zijn geworden. In de lijn van troonopvolging worden de kinderen dan nog wel meegeteld. Het verwachte kind van Constantijn en Laurentien zal op de zevende plaats komen te staan.

United vrij eenvoudig naar laatste acht League Cup

Voor het eerst sinds het overlijden van clublegende George Best kwam Manchester United woensdag op Old Trafford in actie. Na een indrukwekkende minuut stilte voor de Noord-Ier won United de League Cup-wedstrijd van West Bromwich Albion met 3-1.

Christiano Ronaldo, Louis Saha en John O'Shea scoorden de doelpunten voor de thuisploeg, Nathan Ellington maakte een kwartier voor tijd de eretreffer, maar dat weerhield Manchester niet van een plaats bij de laatste acht.

Arsenal, Doncaster Rovers en Birmingham City wisten zich dinsdag al bij de laatste acht te scharen.

Uitslagen League Cup woensdag:

Wigan Athletic - Newcastle United 1-0 (0-0)
Bolton Wanderers - Leicester City 2-1 (0-0, 0-0) (nv)
Manchester United - West Bromwich Albion 3-1 (2-0)
Middlesbrough - Crystal Palace 2-1 (0-1)
Charlton Athletic - Blackburn Rovers 2-3 (1-0)

Fikse celstraf voor besmetten met hiv-virus

Atreidez had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadIn Australië is een man tot een celstraf van maximaal twaalf jaar veroordeeld voor het besmetten van twee toeristen met het hiv-virus, dat aids kan veroorzaken. De man had in 2003 seks met de vrouwen, terwijl hij wist dat hij het virus onder de leden had.

De 42-jarige Stanislas Kanengele-Yondjo wist sinds 1999 dat hij seropositief was. Toch had de man, getrouwd en vader van vijf kinderen, onveilige seks met een Ierse en een Duitse toeriste in in Sydney. Bij beide vrouwen is nu vastgesteld dat ze ook besmet zijn met het virus.

Kanengele-Yondjo, van origine afkomstig uit Congo, gaf toe de vrouwen te hebben voorgelogen. Hij zei hen dat ze zich geen zorgen hoefden te maken, omdat hij kort voor hij seks met hen had nog was getest. De man kreeg zes jaar cel per besmetting, hij kan op z'n vroegst over negen jaar vrijkomen. De slachtoffers reageerden positief op het vonnis van de rechtbank.

Betatest van Nederlandse MMORPG gestart

The Chronicles of the Spellborn dat onder ontwikkeling is in Den Haag bij Khaeon games is begonnen met zijn eerste gesloten betatest. Dit houdt in dat een klein select groepje mensen de wereld van The Chronicles of the Spellborn mag betreden om het spel eens te testen. Later zal er ook een open betatest plaatsvinden waarvoor je je nu al hier kunt inschrijven. Het complete spel staat voor begin 2006.



Het officiële persbericht:
THE HAGUE, Netherlands -- Nov. 30, 2005 -- The first group of adventurers have entered into the close beta test for The Chronicles of Spellborn.

Developed by Spellborn International, The Chronicles of Spellborn will introduce gameplay that challenges MMO gaming conventions. No longer will back stories be irrelevant, players will move back and forth in time to experience the storyline. The Spellborn team has thrown out the old "auto lock" MMO attack system. Players will actively maneuver and aim in combat while they manipulate a "skill deck" that allows them to string together hundreds of different possible attack combinations. Also, armour and weapons do NOT affect combat so players can dress exactly how they like from the very start. Finally, the successes and failures of every player from the lowest to the highest levels will determine the fate of their House and the rest of the world.

Players selected to participate in the closed beta will be the first ones to experience this new model in MMO gaming. They will assist the developers in testing gameplay and provide feedback directly to the developers.

The closed beta test began with a limited number of applicants. More beta testers will be added periodically over the next few months. In early 2006, the Spellborn International team plans to hold a large-scale open/stress beta test. Individuals that have not been selected as part of the initial pool of beta testers can increase their chances (and help out the development team) by taking an active part in our official www.tcos.com forums.

Jongeren vaak op de bon voor 'flutdelicten'

Icoon PolitieVolgens de Nijmeegse jurist prof. mr. Y. Buruma deelt de politie aan jongeren veel procesverbalen uit voor 'flutdelicten', zoals het drinken van een Breezer op het station. De jeugdcriminaliteit is de afgelopen jaren enorm gestegen, maar slechts in een klein deel van de gevallen gaat het om ernstige delicten. Buruma deed deze uitspraken tijdens een congres in Amsterdam ter gelegenheid van honderd jaar kinderwetten.

Tussen 2002 en 2004 steeg het aantal processen-verbaal voor minderjarigen met ruim 17 procent tot bijna 50.000. Slechts 10 procent daarvan betreft "echt ernstige gevallen", zei Buruma, hoogleraar straf- en strafprocesrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. "De huidige samenleving kan te weinig hebben van jongeren die hun grenzen verkennen. Wat voor een treurige samenleving is dit, waarin het onderwijs zo bedonderd in elkaar zit dat we de politie nodig hebben om spijbelaars op te pakken"?

Buruma is ook van mening dat jongeren die zware delicten plegen en vaak in herhaling vallen best strenger bestraft mogen worden. Er moet dan wel een betere nazorg zijn voor jongeren die hun straf hebben uitgezeten, met behulp van hulpverleners die hen individueel benaderen. "We hebben zoveel geïnvesteerd in preventie, dat we vergeten dat het allerbelangrijkste moment na de taakstraf of detentie komt. De beste voorspeller van criminaliteit is eerdere criminaliteit", zei hij. Van de door minister Donner (Justitie) beloofde verbetering van de nazorg heeft Buruma echter nog weinig gemerkt.

Rammer konvooi JPB op foto met Bouterse

Icoon AlgemeenDe oud-militair die vorige week het konvooi van premier Balkenende in Suriname ramde, is waarschijnlijk geen onbekende van Desi Bouterse. Het Dagblad Suriname heeft vandaag namelijk een foto gepubliceerd van de rammer, waarop hij in gezelschap verkeert van de NDP-voorzitter en voormalig legerleider.

De foto werd afgelopen vrijdag, tijdens een bijeenkomst ter viering van dertig jaar onafhankelijkheid van Suriname, gemaakt. Later die dag trachtte de man zich met zijn auto in het konvooi van Balkenende te wurmen. Momenteel onderzoekt de politie of er in de kwestie sprake is van kwaadaardige opzet of van toeval.

De oud-militair zit nog steeds vast, volgens bronnen bij de politie heeft hij gezegd "geen kwade bedoelingen" te hebben gehad. In zijn auto had hij echter wel een vuurwapen met patronen liggen. Bij een huiszoeking werden een illegaal jachtgeweer en verschillende formaten patronen in beslag genomen.

ABN Amro 1 wint leg 1 Volvo Ocean Race

ABN Amro 1 heeft de eerste leg van de Volvo Ocean Race gewonnen. Vanmiddag om vijf voor half drie kwam de boot als eerste van de zes nog varende boten aan in Kaapstad.

Na de afgelopen week een enorme voorsprong te hebben opgebouwd, onder andere door een nieuw snelheidsrecord neer te zetten, ging het vandaag moeizamer. Het team zag ABN Amro 2 terugkomen tot 50 zeemijl, maar de finish was te dichtbij om nog ingehaald te worden. ABN Amro 2 wordt vanavond als tweede boot in de haven van Kaapstad verwacht. Brasil 1 ligt derde met een achterstand van ongeveer 50 zeemijl op ANB Amro 2.

ABN Amro heeft de eerste leg van 6400 zeemijl, van Spanje naar Zuid-Afrika, afgelegd in 19 dagen, 24 minuten en 2 secondes. Het team had gehoopt op een sterke wind voor een mooie finishfoto, maar dat zat er niet meer in. Met geringe snelheid werd daarom de finish bereikt, al gebeurde dat uiteraard wel onder gejuich van de toeschouwers die waren komen kijken.

Skipper Mike Sanderson toonde zich tevreden met de winst: "Dit is een geweldig gevoel en het is een ongelooflijke leg geweest. Er is veel kritiek geweest op onze boten, zeker na de havenrace, maar dit bewijst dat de boten in staat zijn tot speciale prestaties. Tactisch ging alles volgens plan. We wisten dat we een risico namen door zo ver naar het westen te varen in het zuiden van de Atlatische Oceaan, maar we pakten geweldige winden tijdens het laatste deel van de leg en na wat stressvolle momenten heeft het gelukkig goed uitgepakt."


ABN Amro 1 op weg naar de finish

Motorrijder zet dronkaard aan de kant

Icoon OpmerkelijkEen 37-jarige motorrijder heeft gisteren tegen het eind van de middag in Klaaswaal een dronken automobilist van de weg gehaald. Tegenliggers van de dronkaard moesten stoppen in de berm of uitwijken om niet aangereden te worden, aldus de politie.

De motorrijder uit Strijen reed achter de auto van de 53-jarige dronkenlap en zag dat de man enorm slingerde. Hij nam hierop eigen initiatief en passeerde de zuipschuit om hem tot stoppen te dwingen. De motorrijder parkeerde zijn motor een stukje verder midden op de weg met de knipperlichten aan. De beschonken automobilist moest hierdoor remmen en kwam op de verkeerde weghelft tot stilstand. Hierop liet de motorrijder de bestuurder uitstappen.

Een tweede automobilist die zijn wagen ook stil had gezet, zette de auto van de dronkenlap aan de kant. Een alcoholtest liet zien dat de automobilist veel te diep in het glaasje had gekeken. Zijn rijbewijs is ingevorderd door de politie.

Met dank aan Rule-R, -chuckie-, unreal, bakx, Opnosforatou en shaun81 voor het submitten

Ook winkeliers verhogen prijs Xbox 360

In navolging van de te dure Xbox 360's op Ebay zijn de winkeliers ook toe gaan geven aan de marktwerking. Zo is er een Amerikaanse online winkel gesignaleerd waar ze een marge van 400 dollar rekenden zodat de premium set $799 kostte. De absurd hoge prijzen voor een Xbox 360 zullen pas gaan dalen als er genoeg leveringen zijn. Microsoft heeft beloofd dat ze de winkels elke week zullen bevoorraden, dus zeer binnenkort zullen de normale adviesprijzen weer gelden.

Wereld AIDS Dag 2005

De bestrijding van AIDS is een van de acht millenniumdoelen van de Verenigde Naties: "Vóór 2015 is de verspreiding van HIV/AIDS, malaria en andere grote ziektes stopgezet en teruggedrongen."

In de strijd tegen AIDS is het van belang dat het Nederlandse publiek op de hoogte is van de omvang en impact van de ziekte. Net zo belangrijk is het dat u weet welke activiteiten worden ontplooid om de ziekte terug te dringen en welke organisaties alles in het werk stellen om de miljoenen mensen die reeds geïnfecteerd zijn te helpen.

Door middel van de website Wereldaidsdag.nl willen Nederlandse organisaties op overzichtelijke wijze actuele informatie verschaffen aan de Nederlandse bevolking over hulpverlening met betrekking tot HIV/AIDS in ontwikkelingslanden. Aan de hand van nieuwsberichten, projectinformatie en agenda-items zal de website het hele jaar een bron van informatie zijn.

Niet vergeten: 1 december Wereld AIDS Dag 2005

Schaatskampioene Garbrecht stopt

De Duitse schaatsster Monique Garbrecht heeft een punt gezet achter haar loopbaan. De negenvoudig wereldkampioene sprint maakte dat donderdag bekend in Berlijn. De bijna 37-jarige Garbrecht zei dat ze niet meer op haar oude topniveau kan komen en daarom stopt.

Naast dat ze negen keer wereldkampioene sprint werd, veroverde de Duitse ook twee medailles op de Olympische Spelen. Ze won in 1992 in Albertville brons op de 1000 meter en in 2002 in Salt Lake City zilver op de 500 meter. Verder wist ze ook nog 36 wereldbekerwedstrijden op haar naam te schrijven.

Namco registreert nieuwe Tales of... titels

Namco heeft in Japan een aantal nieuwe Tales of ... titels geregistreerd. Het betreft de volgende namen:

- Tales of Tempest
- Tales of Howling
- Tales of Two Faiths
- Tales of Doom Sign

Op welke console ze uitkomen is nog niet bekend, het enige dat je hieruit zou kunnen opmaken is dat de DS Tales of Doom Sign krijgt aangezien developers al eerder DS in de titel verwerkten. Castlevania: Dawn of Sorrow en Advance Wars: Dual Strike zijn daar voorbeelden van.

Speler breekt gebit zaalvoetbalscheidsrechter

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Het fluiten van een zaalvoetbalwedstrijd heeft een 55-jarige scheidsrechter gisteren zijn gebit gekost. Tijdens het potje voetbal, dat gespeeld werd in een sporthal aan de Buitengasthuisstraat in Zwolle, gaf de leidsman een vrije trap.

Eén van de spelers, een 32-jarige inwoner van Zwolle, was het daar niet mee eens en begon de scheidsrechter uit te schelden. Bij de woordenwisseling die hierop ontstond deelde de boze speler een kopstoot uit. Hierdoor brak het gebit van de scheids.

De dader is opgepakt en vastgezet in een politiecel.

Atheneum boos over 'rookbomcollecte'

'Lolletje'De directie van het Atheneum College Hageveld uit Heemstede ligt in de clinch met een groep leerlingen uit de hoogste klassen. Reden is de oproep van de leerlingen om met z'n allen de boete te betalen die een scholier kreeg voor het gooien van een rookbom in het schoolgebouw.

Het incident vond plaats op 15 november. De dader stak toen een zelfgemaakte rookbom af in de overblijfruimte voor de onderbouw. De school moest worden ontruimd omdat het brandalarm afging. Vervolgens werden er buiten op het schoolplein nog twee bommetjes gegooid tussen de daar verzamelde leerlingen. Een wijkagent wist na twee dagen de dader op te sporen. Die kreeg van de brandweer een rekening gepresenteerd van 450 euro wegens het veroorzaken van loos alarm. De school schorste de dader één week.

Een groep leerlingen uit de hoogste klassen vonden het kennelijk echter wel een leuk geintje en zijn een actie gestart om de 450 euro gezamenlijk te betalen. Iedereen wordt opgeroepen één euro te doneren. ''Dat is de omdraaiing van de werkelijkheid'', staat in een brief die de directie aan alle ouders heeft gestuurd. De schoolleiding erkent de 'boetecollecte' niet te kunnen verbieden, maar meent dat dit niet bijdraagt om incidenten met bijvoorbeeld rookbommen te voorkomen.

Atlético en Zaragoza bekeren verder in Spanje

In de vierde ronde van de strijd om de Copa del Rey wisten zowel Atlético Madrid als Real Zaragoza woensdagavond hun wedstrijd te winnen. De club uit de hoofdstad won van Alcoyano terwijl Zaragoza na penalty's Xerez versloeg.

In een bijzonder spannende wedstrijd tussen Real Zaragoza en Xerez was er weinig te merken van kwaliteitsverschil, maar na het nemen van strafschoppen was Zaragoza uiteindelijk toch de ploeg dat met de winst naar huis ging. Twee doelpunten van Ewerthon leek de zege voor Zaragoza te verzekeren maar door een doelpunt in blessuretijd van Guille zorgde Xerez alsnog voor een verlenging. Uiteindelijk wist doelman Valbuena de beslissende strafschop van Iván Rosado te keren waardoor Zaragoza toch mag doorbekeren.

Atlético Madrid had het zeker niet makkelijk tegen Alcoyano. Al eerder verraste ze door Real Mallorca te verslaan en ook tegen Atlético was de ploeg niet van plan zich bij voorbaat neer te leggen bij een nederlaag. Pas na 63 minuten wist de club uit de Primera Division de doelman van Alcoyano te verschalken, door middel van een treffer van Maxi, die daarmee het enige doelpunt van de wedstrijd scoorde.

BMW behoudt Villeneuve

Het BMW Sauber F1 Team heeft bekend gemaakt dat Jacques Villeneuve in 2006 voor het team zal rijden. De coureur claimde eerder al voor 2006 een waterdicht contract te hebben.

Lange tijd leek het erop dat BMW zou proberen Villeneuve aan de kant te zetten, maar uiteindelijk mag de Canadees toch bij het team blijven rijden. De coureur zelf twijfelde naar eigen zeggen nooit aan zijn contract, maar door de pers werden vele namen genoemd voor het tweede zitje naast Nick Heidfeld. Lange tijd leken Heikki Kovalainen en Alexander Wurz de grootste kanshebbers, maar het team kiest nu toch voor Villeneuve.

Motorsport directeur van BMW Mario Theissen verklaarde de keus: "We hebben de prestaties van Jacques aan het eind van het seizoen nog even onder de loep genomen. Die leerden ons dat hij, na zijn moeilijke start bij zijn terugkeer naar de F1, opnieuw het niveau van zijn teamgenoot kon evenaren. We zijn er zeker van dat Jacques ons team sterker zal maken."

[Upd] Ajax stelt vertrekkende spelers niet meer op

Studio Sport meldt dat Ajax spelers die hun aflopende contract niet verlengen geen speeltijd meer gunnen.

Hatem Trabelsi en Steven Pienaar hoeven daarom niet meer op speeltijd te rekenen. Ook Maxwell zal waarschijnlijk niet meer in actie komen, maar de Braziliaan is momenteel toch geblesseerd.

Nigel de Jong zal mogelijk een zelfde lot wachten. Ajax geeft de Jong nog een aantal weken de tijd om te beslissen of hij zijn contract wil verlengen.

Update:
Ajax meldt dat de berichtgeving over het niet opstellen van spelers met aflopende contracten niet klopt. De club laat weten: "Dat betekent dat bij de samenstelling van het elftal de duur van het contract geen invloed heeft op de keuze van de technische staf. Hetzelfde geldt voor spelers met wie de club nog in onderhandeling is. Ook zij worden zoals alle Ajacieden, onafhankelijk van hun contract, op dezelfde manier als de overige selectiespelers beoordeeld op hun prestaties."

Hé Bolle!

Volgens de Nederlandse Obesitas Vereniging worden meer dan anderhalf miljoen Nederlanders dagelijks gepest door het vetvrije gedeelte van de bevolking. Dit is niet eerlijk, want veel van de dikkerds vinden dat ze niet af kunnen vallen door ziekte of genetische aanleg.

Laat ik voorop stellen dat ik het, ondanks de bovenstaande en nog komende opmerkingen, niet goedkeur dat mensen aan één stuk door getreiterd worden door personen die hiermee meestal hun eigen tekortkomingen proberen te verbergen, maar om nu iedere vorm van zwaarlijvigheid onder de noemer lichamelijke afwijking te plaatsen lijkt mij wat overdreven. In mijn omgeving lopen ook wel wat heavyweights rond en als ik zie wat die per dag naar binnen schuiven…nou laten we het zo zeggen: hun omvang verbaast mij niet.

En dan mag de adipositas misschien geen gevolg zijn van een verkeerde levensstijl, of geen impact hebben op je gezondheid, maar je kan mij niet wijsmaken dat het gezond is als je nog geen drie trappen op kunt zonder aan de beademing te moeten.

Zoals altijd zal de waarheid wel weer ergens in het midden liggen en lijkt mij het aloude gezegde 'overdaad schaadt' hier uitstekend op zijn plaats. Vind je ook niet, vetklep?

[A1GP] Legge test voor Britse team

Na haar test vorige week bij Scuderia Toro Rosso, gaat Katherine Legge nu ook een A1GP-wagen testen. Het wordt de eerste keer dat een A1GP-wagen door een vrouwelijke coureur zal worden bestuurd.

Legge, vorige week nog de eerste vrouw sinds jaren die achter het stuur van een Formule 1-wagen zat, gaat op het circuit van Dubai een test uitvoeren in de A1GP-wagen van Team Groot-Britannië. Dit zal plaatsvinden tijdens twee extra testsessies die vooraf gaan aan de zesde ronde van het A1GP-kampioenschap.

Punten 13e ronde

Hieronder de punten van de 13e ronde van de FOK!voetbalmanager. Een bewogen week, wedstrijden die moesten worden uitgesteld wegens het slechte weer, en het onverwachte overlijden van David Di Tommaso van FC Utrecht op slechts 26-jarige leeftijd. Maar zoals jullie ook weten gaat het leven ook gewoon door.

Weekwinnaar deze week was toinecents met 81 punten, een punt meer dan de tweede plaats, die door drie users gedeeld wordt, BassieD, Dada en Leafste.

In het algemeen klassement gaat BassieD met 602 punten aan de leiding. DeVinger volgt op 4 punten achterstand als tweede. bork steeg naar de derde plaats en heeft nu 582 punten voor -Schorpioen- met 571 punten. De vijfde plaats wordt gedeeld door paulkoop en qwertyplok, beide hebben 570 punten.

Bij de subleagues ging de weekwinst naar Twijzel boppe met 66 punten. vlugterleague eindigde met 63 punten als tweede. De derde plaats is voor twee teams, Tha League en Dodo Club hebben allebei 62 punten.

In het algemeen klassement gaat Scribbly aan de leiding met 523 punten, tweede staat II Mondo en de derde plaats wordt ingenomen door Tha League met 519 punten.

Foutje ontdekt? Stuur dit via de Feedback naar FOK!sport. Op deze manier wordt dat het snelst behandeld.

Voor de volgende ronde kan je nog wisselen tot vrijdag 2 december 18:00 uur.

Houtwerk

Livio de Marchi is een beeldend kunstenaar die opgroeide in Venetië. Na wat gerommel met marmer en brons, stapte hij over op hout om zijn kunstwerken in te vereeuwigen. Nu weet natuurlijk iedereen dat hout drijft en als je in Venetië opgroeit, lijkt de link als kunstenaar snel gevonden.

Mocht je ooit in Venetië zijn kijk dan niet raar op als je Livio voorbij ziet komen in zijn Ferrari of zijn oude Mercedes.

Wijzigingen in de FP-crew (november)

Icoon Sitenews - Frontpage Zoals jullie van ons gewend zijn, geven we iedere eerste dag van de nieuwe maand een overzicht van de crewwijzigingen van de maand daarvoor. Het is 1 december, dus tijd voor het overzicht van november. Hieronder lees je van wie we afscheid hebben genomen en wie we juist verwelkomden:

Afscheid
We namen deze maand afscheid van reviewer Jerruh, reviewer methodmich (die gelukkig wel aanblijft als columnist), columnist notnajja en FP-moderator _moder8or_. Allemaal namens de hele crew nogmaals bedankt voor jullie inzet en wellicht tot ziens!

Welkom!
Niet getreurd, want ook deze maand weer voldoende vers bloed. Nilsch en Igorrrai zijn het nieuwspostersteam komen versterken. JurgenH en ArchEnemy zijn de nieuwe aanwinsten bij de columns. Ook op het moderatievlak is er versterking: InFrA-WiZ en adgnw.

Vooral het reviewersgedeelte breidde erg uit: 7eVeNL, UIO_AMS (die al modje was in het Travel-forum), tim_kick en Tristan1987 zijn begonnen als bioscoopfilmreviewers en Miss_M, getikte_rik (die ook weblogger is), JelleS, Dansie, Pink_Floyd en Dinosaur_Sr (die terugkeert op het oude nest) gaan aan de slag als nieuwe muziekreviewers.

Allen nogmaals welkom bij de crew, en veel succes met jullie (nieuwe) functies!

Liverpool klimt naar vierde plaats

Liverpool heeft zich bovenin de Premier League gemeld. De ploeg van manager Rafael Benitez wist de competitiewedstrijd tegen Sunderland met 2-0 te winnen en hierdoor klimt de ploeg naar de vierde positie op de ranglijst achter Chelsea, Manchester United en Arsenal.

De wedstrijd werd al in de eerste helft beslist, Luis Garcia kon op aangeven van Xabi Alonso met een afstandsschot doelman Alnwick verschalken. Op slag van rust besliste Gerrard de wedstrijd door een assist van opnieuw Xabi Alonso achter de doelman van Sunderland te werken. Na ruim een uur voetbal liep Sissoko van Liverpool nog tegen een rode kaart aan, maar Sunderland kon niet meer profiteren van de man meer situatie.

Oog

Je hebt mensen die rare truukjes doen, zo kan de een over een hoog hek heenspringen. De ander doet een beetje stoere dingen met zijn knie die doormidden kan buigen. Maar je hebt ook van die momenten dat je denkt. Waarom probeer je dit zelfs al. Zo ook in dit filmpje, waarom zou je in vredesnaam je oog uit je hoofd proberen te duwen ?

Met dank aan Danny voor de submit

FOK!crew dames naakt!

In vervolg op dit blogje van GI over FOK! dames, leek het ons leuk om eens een een blogje te maken over de dames van de FOK!crew. We hebben het volgende concept bedacht.

Alle dames uit de Fok!crew staan hier op een rijtje en wanneer je met je cursor over één van de dames gaat dan verdwijnen haar kleren. Even een keertje klikken en je kan ook haar billen zien. Simpel niet? Voor wie dit echter toch nog te ingewikkeld is, staat hier nog een wat eenvoudigere versie.

Oh ja, meld het even in de reacties wanneer je iemand hebt herkend...

Van Gaal: niet tevreden, maar resultaat telt

De coach van AZ, Louis van Gaal, was niet tevreden over het vertoonde spel. "Maar het resultaat telt", aldus van Gaal na de 2-0 overwinning bij het Bulgaarse Litex Lovetsj. AZ is nu zeker van overwintering in het UEFA-bekertoernooi.

"Met het spel ben ik niet tevreden. De eerste 25, 30 minuten waren we heel erg goed. Daarna zetten zij meer druk naar voren, wat wij niet goed oplosten. Nadat we met een man meer kwamen te staan speelden we zo slordig, de speldiscipline viel weg," aldus de coach van de Alkmaarse ploeg.

Maar het feit dat AZ zich heeft weten te plaatsen bij de laatste 32 stemde Van Gaal uiteraard wel tevreden. "Nu gaan we nog proberen groepswinnaar te worden. Eigenlijk hadden we vandaag aan het doelsaldo moeten werken."

Ook Valverde richt zich op Tour

Zonder Lance Armstrong zien veel wielrenners hun kans op de eindoverwinning in de Tour de France 2006. Zo richt ook Alejandro Valverde zich met overtuiging op de Ronde van Frankrijk.

Na een paar maanden rust, trekken de meeste renners er in december weer op uit richting trainingskampen. Valverde begint nu ook weer met trainen, al wil hij pas in het voorjaar en in de zomer in topvorm zijn. De Spanjaard heeft in 2006 namelijk als hoofddoelen de lenteklassiekers en de Tour de France gesteld. De Vuelta a España laat hij waarschijnlijk links liggen.

Teambaas Eusebio Unzué vertelde: "De voorbereiding van Alejandro is gericht op twee pieken in zijn vorm. Voor de Vuelta zouden dat er drie moeten zijn. Hij zal dus alleen de Vuelta rijden, als hij de Tour niet uitrijdt."

Hij vervolgde: "Volgend seizoen willen we hem niet vooraan zien tot in Milaan - San Remo, wat zijn eerste doel zal zijn. Daarna zal hij tot eind april nog zes andere klassiekers rijden." Daarna zal Valverde zich op de Tour de France richten. Zijn teambaas wil hem echter de druk niet opleggen door te zeggen dat Valverde de Tour moet winnen.

Bordspel: Vroeger of Later

Vroeger of Later is een grappig kaartspel waarbij alles draait om geschiedenis en jaartallen. Je trekt negen kaarten met op elke kaart een historische gebeurtenis. Het is de bedoeling dat je met de andere spelers om de beurt een gezamenlijke lange rij van kaartjes op tafel vormt. Alle kaarten moeten hierbij op de juiste volgorde liggen, van vroeger tot later. Vergelijk het maar met een tijdbalk. Het draait dus om slim spelen, logisch nadenken en een beetje bluffen.


Cellencomplex op Schiphol moet dicht

Het cellencomplex op Schiphol-Oost moet binnen 36 uur dicht zijn. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer geschreven in een brief aan de gemeenteraad. De brandweer van de stad heeft een controle op het complex uitgevoerd. Daaruit bleek dat de wanden van de cellen toch te dun zijn.

Volgens de burgemeester was Justitie in het verleden ook steeds laks met het oplossen van problemen. Er is nu dus geen vertrouwen dat het toch goed komt. Eind oktober kwamen elf illegalen in het detentiecentrum om het leven door een brand.

Justitie heeft nu 24 uur om te reageren.

Puntverlies hockeyvrouwen bij Champions Trophy

In het toernooi om de Champions Trophy in het Australische Canberra zijn de Nederlandse vrouwen, na drie overwinningen, tegen het eerste puntverlies aangelopen. Tegen China werd het 1-1.

Het was voor het eerst dit toernooi dat de ploeg van bondscoach Marc Lammers het moeilijk had. De Oranje-vrouwen hadden meer balbezit, maar het aantal kansen op het middenveld was door de pressie van de Chinese vrouwen beperkt. Pas in de 23e minuut van de wedstrijd werd de eerste strafcorner verdiend, die niet kon worden verzilverd.

Pas via de tweede corner maakte Hoog de 1-0. Maar de Chinese vrouwen sloegen direct terug en domineerden de wedstrijd daarna tot aan de rust. In de tweede helft nam Nederland het initiatief weer over, maar aanvallend was het echter te slordig om door te drukken.

'Jeugd in Schagen vanaf 12 aan harddrugs'

In Schagen experimenteert een aanzienlijk deel van de jongeren tussen de 12 en 15 jaar volop met harddrugs. Dat constateert het Steunpunt Verslavingszorg Schagen (SVS). De jongste cocaïne-dealer in het stadje in de kop van Noord-Holland is zelfs maar 12 jaar oud. Hulpverleenster M. van Loon: ''Jongeren gebruiken vanaf 12, 13 jaar alle vormen van harddrugs. Het gebruik van speed en xtc wordt normaal gevonden, cocaïne is in opkomst. Het gebruik van heroïne neemt af.'' Bovendien hoort Van Loon steeds vaker dat studerende jongeren een bijverdienste hebben in de weed of pillen.

Ook alcohol wordt door de jeugd in het West-Friese stadje meer gebruikt dan landelijk gemiddeld: acht procent meer. En net als bij drugs beginnen jongeren steeds jonger te gebruiken, vanaf een jaar of 12. ''Het ergste is dat het algemeen geaccepteerd is. Maar alcohol is harddrugs. Gebruik voor je zeventiende kan tot hersenbeschadiging leiden en alcohol is schadelijker dan heroïne'', zo betoogt Van Loon.

De rector van de Gemeentelijke scholengemeenschap Schagen zegt in een reactie dat in zijn school de signalen van toenemend harddruggebruik nog niet worden opgevangen. De rapportage van het steunpunt is voor hem wel aanleiding om te kijken of dit beeld strookt met de werkelijkheid. Wel constateert de rector een opmars van het gebruik van softdrugs.

Politieke systemen versimpeld

Sommigen mensen zijn gewoon iets te simpel voor de bijdrages in de categorie Algemene ontwikkeling. Dat is ook niet erg, want niet iedereen is in staat om woorden van meer dan drie lettergrepen te begrijpen . Maar wil je toch op feestjes intelligent uit de hoek kunnen komen, kijk dan hier hoe je mee kan praten over politieke systemen.

Wordt dit je toch te lastig dan zijn hier nog naakte vrouwen om naar te kijken.

Alonso krijgt kampioensauto

Renault zat te denken, wat ze Fernando Alonso voor zijn kampioenschap moesten schenken. Ze waren er al snel uit, de Renault R25 is voor Alonso de buit.

Voor Fernando Alonso was het gisteren een soort van vervroegde sinterklaas-viering. Tijdens een feest ter ere van het F1-kampioenschap van Renault kreegt de Spanjaard een enorm kado van de Franse autofabrikant. Het bleek de F1-auto, waar hij afgelopen jaar kampioen in werd, te zijn.

Renault president Carlos Ghosn gaf Alonso wat toelichting bij het kado: "Ik hoop dat het je voor volgend jaar voor inspiratie en enthousiasme zal zorgen." Alonso vond het een zeer leuke verrassing, maar moet nog wel bij zijn huis op zoek naar een plek om de auto mooi op te stellen.


Alonso neemt zijn Renault R25 in ontvangst

Zware bewaking overlevende moordpartij

De Marokkaanse vrouw die bijna twee weken geleden ernstig gewond raakte bij de moordpartij in het Rotterdamse café Inn & Out, wordt in het ziekenhuis zeer zwaar bewaakt. In het Erasmus Medisch Centrum staan continu agenten met machinepistolen op wacht om te voorkomen dat de ooggetuige van de slachtpartij uit de weg wordt geruimd.

De zwaargewonde vrouw is op papier de eigenaresse van de horecagelegenheid. De zakenvrouw, die ook een kapperszaak in Rotterdam bezit, werd geraakt door vijf kogels uit een automatisch wapen. Bij de schietpartij kwamen drie mensen om het leven; De barman en beheerder van de zaak (de 34-jarige Alberto 'Appie' Jose Frances van Kaapverdiaanse afkomst) en twee klanten: een 43-jarige man uit Diemen en de 26-jarige Naomi Verheul uit Rotterdam, de vriendin van een zoon van gokmagnaat Henk Smol.

De vermoedelijke daders zijn Kaapverdiaanse criminelen, die geld uit de coke-handel te goed hadden van de barman . De politie zou hun identiteit kennen, maar ze zijn nog steeds spoorloos.

Watching the master at work

Bush speaks before enthusiastic students at Annapolis

quote:
Setting an artificial deadline to withdraw would vindicate the terrorist tactics of beheadings and suicide bombings and mass murder and invite new attacks on America. People don't want me making decisions based on politics, they want me making decisions based on the recommendations of our generals on the ground. And that's exactly who I'll be listening to. Our strategy in Iraq is clear, our tactics are flexible and dynamic. We have changed them as conditions required and they are bringing us victory against a brutal enemy. I want to defeat the terrorists. And I want our troops to come home, But I don't want them to come home without having achieved victory. To all who wear the uniform, I make you this pledge: America will not run in the face of car bombers and assassins so long as I am your commander-in-chief. As Iraqi forces gain experience and the political process advances, we will be able to decrease our troop level in Iraq without losing our capability to defeat the terrorists.
Zie ook dit blogje van Tolga.

Nieuw Challenger-toernooi in Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn wordt vanaf volgend jaar voor het eerst een Challenger-toernooi voor vrouwen georganiseerd. Het evenement zal plaatsvinden op de banen van tennisclub TEAN.
Na het WTA-toernooi in Rosmalen wordt dit het grootste tennisevenement voor vrouwen. In Alphen aan de Rijn werd voorheen ITF-Futuretoernooi afgewerkt. Het mannentoernooi wordt nog wel als Future beschouwd.

In de herfst van 2006 zullen de twee evenementen tegelijkertijd worden gehouden.

DVD: Ben Hur - Collectors Edition

Ben Hur wordt door velen nog steeds beschouwd als de eerste spektakelfilm ooit. De film, die in 1959 in premiere ging, was de laatste strohalm om het kwakkelende MGM te redden en werd een groot succes. Met maar liefst elf Academy Awards (pas in 1997 werd dit record verbroken) was het de meest bekroonde film ooit. Het verhaal van Ben Hur werd voor het eerst gepubliceerd door Lew Wallace, die er in 1880 een roman over schreef; "Ben-Hur: A Tale of the Christ". Het verhaal werd in 1899 aangepast en uitgevoerd op Broadway en in 1907 voor het eerst verfilmd. Achttien jaar later werd er nog een remake gemaakt, maar de meest bekende verfilming is dus die van 1959. Van deze laatste editie is sinds kort een zeer uitgebreide DVD-box verkrijgbaar, met maar liefst vier discs!



Dikke landgenoten zijn kwaad

Dikke mensen zijn het zat om steeds kwetsende opmerkingen naar hun hoofd geslingerd te krijgen. De Nederlandse Obesitas Vereniging krijgt veel klachten van deze mensen die door de internationale strijd tegen zwaarlijvigheid haast geen fatsoenlijk leven meer kunnen leiden. "Meer dan anderhalf miljoen Nederlanders met overgewicht worden dagelijks te kakken gezet. De campagnes moeten gaan over gezonde voeding, niet over kilo's. Ik word er akelig van", zegt voorzitter Mieke van Spanje van de obesitasvereniging.

Veel mensen vinden dat ze niet altijd zomaar af kunnen vallen, omdat dik zijn bijvoorbeeld in de familie zit. Uit medische hoek krijgen ze daarvoor steun. In artsenblad Medisch Contact vegen twee wetenschappers en een medicus de vloer aan met overheidscampagnes tegen overgewicht. "Dat overgewicht steeds wordt afgeschilderd als het gevolg van een verkeerde levensstijl, is onterecht en zeer kwalijk."

Hun onderzoek laat zien dat mensen met een normaal gewicht juist eerder sterven dan dikkerds. Zij vinden het onaanvaardbaar de hele bevolking bang te maken voor zwaarlijvigheid.

Verdonk slaat door!

De imam van de Eindhovense al-fourqaan-moskee, wiens preken volgens de AIVD een gevaar waren voor de nationale veiligheid, wordt definitief door Verdonk het land uitgetrapt. De andere omstreden imam, van wie de verblijfsvergunning begin dit jaar eveneens door Verdonk werd ingetrokken, wacht nog op een uitspraak in zijn zaak.

De belangrijkste reden van het intrekken van de verblijfsvergunning was het feit dat de twee imams Salafisten zijn. De imams werden verder niet verdacht van strafbare feiten.

Conclusie: dit is een ernstige inbreuk op de vrijheid van godsdienst en op de vrijheid van meningsuiting en dat is een slechte ontwikkeling. Het wordt hoog tijd dat Verdonk eens vervangen wordt.

Meest gewilde platforms

Computer Entertainment Supplier's Association (CESA) heeft tijdens de Tokyo Game Show onderzocht welk platform op het moment 't meest gewild is. Dit hebben ze gedaan door te vragen welke console men in de toekomst aan zou gaan schaffen. Hieruit ontstonden de volgende resultaten:

1. PlayStation 3: 71,8%
2. PlayStation Portable: 35,7%
3. Xbox 360: 23,0%
4. Revolution: 20,9%
5. Nintendo DS: 13,7%
6. Game Boy Micro: 9,7%
7. PlayStation 2: 5,7%
8. GameCube: 3,1%
9. Game Boy Advance/SP: 2,6%
10. Xbox: 2,0%


De grote winnaar

Belker cafémuzikant van het jaar

http://images.fok.nl/upload/051201_47501_belker.jpgDe Utrechtse muzikant Belker is de cafémuzikant van het jaar. Hij versloeg in Amsterdam vijf andere finalisten en kreeg daarvoor de Café Cultuurprijs. Hieraan zit een geldbedrag van duizend euro, een single en een serie optredens in cafés door het hele land verbonden.

De juryleden Frederique Spigt, Ad Visser en hiphopper Raymzter vinden Belker onderscheidend, oprecht en fragiel. Hij zong en begeleidde zich op gitaar naar de eerste prijs met concurrentie van vooral hiphoppers en rappers. In het dagelijks leven is hij als Desmond Haneveer docent aan de popacademy in Rotterdam.

Joyrider werd opgeleid door buschauffeurs

Icoon VervoerDe 15-jarige jongen die afgelopen maandag en dinsdag, zonder brokken te maken, met drie gestolen bussen rondreed in Apeldoorn en Doetinchem, blijkt zijn prestatie niet alleen op basis van talent te hebben geleverd.

De jongen is namelijk tijdens de voorbereiding van een spreekbeurt door chauffeurs van Connexxion opgeleid, zo vertelt het neefje van de dader, de 14-jarige Sylvester van Hagen, vanmorgen in De Telegraaf: "We hielden samen een spreekbeurt over lijnbussen, dus regelden we een afspraak met een Connexxion-chauffeur. We mochten ook op het gaspedaal drukken. En voor starten hoef je maar twee knopjes in te drukken, dus dat kan ik ook".

De chauffeurs leerden de jongens verder om de busdeuren te openen als de chauffeur afwezig is, de bussen te starten, stoelen en stuur op lengte te verstellen en waar het gas en de rem zitten.

Volgens Sylvester is zijn neef een echte 'busfreak': "Hij is nou eenmaal helemaal gek van bussen. Zijn kamer hangt vol met posters van Connexxion. Hij gaat ook altijd met de bus naar school en kijkt dan precies af hoe alles moet".

Een woordvoerder van Syntus, een van de maatschappijen waarvan een bus werd meegenomen, heeft verklaard dat de joyrider zich mag melden voor een chauffeursopleiding, zodra hij de juiste leeftijd heeft bereikt.



De 14-jarige Sylvester van Hagen, het neefje van de joyrider.


China roept op tot aids-test

De Chinese minister van volksgezondheid heeft z'n bevolking opgeroepen zich te laten testen op aids. De regering komt met die oproep na een waarschuwing van de wereldgezondheidsorganisatie WHO voor een aidstoename in China. De WHO denkt dat over vijf jaar tien miljoen Chinezen besmet kunnen zijn met Hiv, het virus dat aids kan veroorzaken.

De Chinese regering houdt al jaren vol dat er in het land ruim 800.000 mensen zijn besmet, maar volgens onafhankelijke organisaties ligt dat aantal veel hoger. Vandaag op Wereld Aids Dag wordt aandacht gevraagd voor een betere bestrijding van aids in arme landen, onder het motto: 'stop aids, hou je belofte'. In veel arme landen zijn medicijnen die het Hiv-virus vertragen nauwelijks te krijgen.

Op een aidscongres in Rwanda is een oproep gedaan voor extra geld voor het internationale fonds van de Verenigde Naties. Volgens VN-gezant Lewis moet het bedrijfsleven bijspringen, omdat er gewoon te weinig geld is. In de hele wereld zijn meer dan veertig miljoen mensen besmet met Hiv.

Totaal onverwacht

Niks afgesproken. Geen plannen. Totaal onverwacht komt hij haar tegen. Ze begroet hem enthousiast. Hij draait zich om en wenkt de barman. Het verfrommelde briefje plakt in zijn rechterhand. Ongemakkelijk leunt hij met één arm op de bar. Met zijn linkerhand plukt hij zenuwachtig aan een viltje. Ze praat met zijn vrienden. Hun vrienden. Met een schuin oog bekijkt hij haar. Sommige vrouwen worden alleen maar mooier. Of valt het hem nu pas op.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.