Ook Valverde richt zich op Tour

Zonder Lance Armstrong zien veel wielrenners hun kans op de eindoverwinning in de Tour de France 2006. Zo richt ook Alejandro Valverde zich met overtuiging op de Ronde van Frankrijk.

Na een paar maanden rust, trekken de meeste renners er in december weer op uit richting trainingskampen. Valverde begint nu ook weer met trainen, al wil hij pas in het voorjaar en in de zomer in topvorm zijn. De Spanjaard heeft in 2006 namelijk als hoofddoelen de lenteklassiekers en de Tour de France gesteld. De Vuelta a España laat hij waarschijnlijk links liggen.

Teambaas Eusebio Unzué vertelde: "De voorbereiding van Alejandro is gericht op twee pieken in zijn vorm. Voor de Vuelta zouden dat er drie moeten zijn. Hij zal dus alleen de Vuelta rijden, als hij de Tour niet uitrijdt."

Hij vervolgde: "Volgend seizoen willen we hem niet vooraan zien tot in Milaan - San Remo, wat zijn eerste doel zal zijn. Daarna zal hij tot eind april nog zes andere klassiekers rijden." Daarna zal Valverde zich op de Tour de France richten. Zijn teambaas wil hem echter de druk niet opleggen door te zeggen dat Valverde de Tour moet winnen.