Run verwacht op .eu-domeinen

Icoon InternetEuropees commissaris Reding (media en informatiemaatschappij) denkt dat er een stormloop zal plaatsvinden op het nieuwe internetdomein van de Europese Unie (EU). Ze verwacht dat de domeinnaam .eu populairder kan worden dan .com, die op dit moment het meest gebruikt wordt op internet.

De commissaris presenteerde vandaag in Brussel de regels voor het aanvragen van een .eu-adres. Het is vanaf volgende week woensdag mogelijk voor bedrijven om zich in te schrijven voor een domeinnaam, particulieren kunnen dit pas op 7 april 2006 doen. Reding meent dat er binnen enkele weken honderdduizenden aanvragen voor .eu-domeinen zullen zijn. Daarom zijn in totaal 750 personen en bedrijven ingeschakeld om alle registraties te verwerken.

Het vastleggen van een domeinnaam kan voor bedrijven oplopen tot 85 euro, voor burgers zal het tien euro gaan kosten. Aanvragen kunnen enkel worden ingediend door bedrijven of burgers uit één van de 25 EU-landen. Bij meerdere aanvragen voor een domeinnaam zal degene die de eerste aanvraag deed de naam toegekend krijgen.