FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 2 december 2005

Uitslag Heracles Almelo - Roda JC

Vanavond ging Roda JC op bezoek bij promovendus Heracles Almelo. Hieronder vind je de uitslag van deze wedstrijd.

Heracles - Roda JC 0-1

13' Sérgio 0-1

Scheidsrechter: Vink.
Toeschouwers: 8.173.
Geel: Hellings (Heracles Almelo), Bödör, Leemans (Roda JC).

Opstellingen:

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Reekers, Smit (Looms/64'), Hoogma, Höcher, De Vries, Quansah, Hellings (Hirayama/64'), Nurmela, Tamerus, Calincov (Sluijter/73').

Roda JC: Kujovic, Bodnár, Kah, Vicelich, Lachambre, Leemans, v.Dijk, Sérgio (Cristiano/90'), Bödör, Oper, Cissé.

Huilende katten!

Er zijn altijd wel sites te vinden waarvan je denkt....hoe verzinnen ze het? Zo vond ik na wat surfwerk deze site, met tientallen filmpjes van mensen die huilen terwijl ze eten. Sommige van de filmpjes zijn beslist nep maar vermakelijk is het allemaal wel.
En dan nog dit. Katten in de gootsteen. Je moet er maar opkomen. Er is ook nog de mogelijkheid om je eigen foto's op te sturen. Van een kat in de gootsteen wel te verstaan.

Die laatste site is overigens direct verbonden aan Kittenwar. Hier is het de bedoeling om de schattigste kattenfoto op te sturen en die de strijd aan te laten gaan met de foto's van andere katten.

Rowling gaat verder onder pseudoniem

Icoon LiteratuurJ. K. Rowling zal als ze de Harry Potter reeks heeft afgerond andere kinderboeken schrijven onder een pseudoniem. Dat heeft ze gezegd in een interview met de BBC, dat volgende week te zien zal zijn.

Rowling zegt dat ze veel ideeën heeft waarover ze wil gaan schrijven. Voordat ze deze op papier zal zetten, moet ze naar eigen zeggen eerst een goed pseudoniem vinden. De zes boeken van Harry Potter die tot nu geschreven zijn, hebben verkoopcijfers van over de driehonderd miljoen exemplaren. Op dit moment is Rowling het zevende deel uit de serie aan het schrijven.

Rabobank contracteert Ardila

Mauricio Ardila zal de komende twee jaar voor de Rabobank-ploeg rijden. De rappe klimmer komt over van Davitamon-Lotto.

In met name de Giro d'Italia liet de Colombiaan zien bergop veel in zijn mars te hebben. Paolo Savoldelli zal de klimmer nog steeds dankbaar zijn voor zijn hulp in de beslissende bergrit van de Giro. Ook in de Vuelta liet Ardila zien goed te kunnen klimmen en ook nog eens een goed eindschot in de benen te hebben.

Voor Rabobank goede redenen om Ardila een aanbod te doen. Ardila vertelt: "Dinsdag heb ik mijn contract bij Rabobank getekend. Ik heb één jaar voor Davitamon-Lotto gefietst en kan geen slecht woord zeggen over de ploeg. Dit was familie, maar het voorstel van Rabobank was te goed."

De Colombiaan kan bij Davitamon-Lotto vertrekken door een afkoopclausule in zijn contract van 200.000 euro. Marc Sergeant, ploegleider bij Davitamon-Lotto, vindt het echter niet fair van Rabobank: "Ik ben behoorlijk boos. Vorig jaar heeft Rabobank ook zo Sven Vanthourenhout weggelokt bij Quick-Step. Nu zijn wij aan de beurt. Zoals Ardila hebben we niet veel renners. Twee grote ronden op een seizoen, en telkens op niveau, vooral dan bergop."

Vrouw van speler Lille OSC ontvoerd

Drama in het Noord-Franse Rijsel (Lille), de politieprefect heeft bevestigd dat de vrouw van een speler van de Franse topclub Lille OSC sinds woensdag vermist en vermoedelijk ontvoerd is.

Uit veiligheidsoverwegingen wil men noch de naam van de vrouw, noch de naam van de speler in kwestie prijsgeven. De Franse politiediensten zeggen voldoende aanwijzingen te hebben om te concluderen dat de vrouw werd ontvoerd. Waarom dat gebeurd is wilde of kon de prefect niet meegeven. Evenmin wilden ze vertellen of er een vraag tot losgeld was. Wel werd gezegd dat de 'eerste stap om de ontvoering op te lossen reeds gezet is'. Wat men hiermee bedoelde is niet duidelijk.

Kovalainen derde rijder Renault

Heikki Kovalainen wordt testrijder en derde coureur bij Renault F1. Dat heeft het team vandaag officieel bevestigd. De Fin was eerder al tijdens de Amerikaanse Grand Prix de derde coureur voor Renault.

De vice-kampioen in de GP2-serie van afgelopen seizoen verrichtte al meer testwerk voor Renault. Nu is hij dus de eerste vervanger van Fernando Alonso of Giancarlo Fisichella, mocht dat nodig zijn. De huidige derde coureur, Franck Montagny, blijft aan bij Renault tot eind dit jaar.

Teambaas Flavio Briatore verklaarde de keuze voor Kovalainen voornamelijk met diens optreden tijdens de GP2-races en met de feedback die de Fin gaf tijdens Formule 1-tests voor Renault. Kovalainen zal een voorname rol gaan spelen in de verdere ontwikkeling van de V8-motor voor en gedurende het komende seizoen.

Geen goedkeuring CDG wing

De Centreline Downwash Generating Wing (CDG wing) gaat wellicht niet door. Het voorstel van de FIA is weggestemd door de Technical Working Group van de Formule 1.

Volgens autosport.com is het voorstel voor de revolutionaire vleugel unaniem weggestemd door de werkgroep. Er zouden teveel vraagtekens bestaan rond de effecten van de vleugel en teveel ontwikkeling vergen.

Volgens Pat Symonds, hoofdingenieur van Renault F1, betekent het 'nee' van de werkgroep echter niet dat de vleugel definitief van de baan is. "Het is een radicaal concept en er moet veel uitgezocht worden", aldus Symonds. "Dat betekent echter niet dat het niet de juiste richting is voor 2008."

Meer info voor de AIVD

PolitiekDe regering wil dat meer bedrijven verplicht informatie moeten afstaan aan veiligheidsdiensten, wanneer die daar om vragen. Het kabinet heeft daarvoor een wetsvoorstel klaar liggen.

Onder meer luchtvaartmaatschappijen, banken en internetproviders zouden bijvoorbeeld aan de AIVD info moeten verstrekken, wanneer die daar om vraagt. Nu worden ook wel gegevens afgestaan, maar dat gebeurt op vrijwillige basis. Voor telefoonbedrijven geldt al een verplichting.

Met de nieuwe wet wordt het straks bijvoorbeeld onmogelijk om vanuit Nederland anoniem een website te lanceren.

Ranzigheidcontestblogje

Oké ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die vanavond geen Sinterklaasgedichten hoeven te maken en zich nu een beetje vervelen. Toch worden ook die geadviseerd om niet op onderstaande linkjes te klikken. Het is echt een walgelijk stel foto's en een uitermate goor filmpje. (De fotoserie is overigens al wel een oudje.)

Dus niet kijken naar deze foto's!! en dit filmpje!!

(Toch doen hè...)

Goed, uiteraard hebben jullie toch allemaal weer gekeken en uiteraard vonden jullie dit maar matig en hebben jullie weer linkjes die dit nog in ranzigheid overtreffen. Kom maar op dus, degene die de ergste plaatst krijgt een eervolle vermelding in het blogje.

Uiteraard hebben de linkjes van Flurry dit ruimschoots overtroffen...

Game on?

Trajectcontroles morgen van start

80-kilometerzoneDe trajectcontroles op de snelwegen in de Randstad waar je sinds kort maar maximaal tachtig kilometer per uur mag rijden, begint morgen. Het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) heeft vandaag bekend gemaakt dat de camera's op verschillende punten langs de weg, die opnames maken van ieder passerend voertuig, morgen aangezet zullen worden.

Sinds 1 november mag er op de A10 West tussen Nieuwe Meer en de Coentunnel (Amsterdam), de A20 tussen de knooppunten Kleinpolderplein en Terbregseplein (Rotterdam), de parallelbanen van de A12 tussen Oudenrijn en Lunetten (Utrecht) en de A12 tussen het Prins Clausplein en Den Haag-Centrum maximaal tachtig worden gereden. In alle steden wordt de snelheid in beide richtingen gemeten.

De maximale snelheid is verlaagd om de luchtkwaliteit in de omgeving te verbeteren. De doorstroming wordt er echter niet beter van. Sinds de invoering stonden er meer files dan voorheen. De 'nieuwe' files zouden ontstaan doordat automobilisten op de rem gaan staan bij het naderen van de zones.

Google.nl best bezochte site

Keiichi had ons via de nieuws-submit te melden:

InternetHet onderzoeksbureau Multiscope heeft voor de zesde keer op rij de jaarlijkse hitlijst van meest bezochte Nederlandse websites samengesteld. Google.nl staat dit jaar op één en heeft daarmee Startpagina.nl naar plaats twee verdrongen. Het bereik van Google in Nederland is 70%. Msn.nl staat op plaats drie.

Nieuw binnengekomen in de top 10 is Speurders.nl, dat daarmee de meest succesvolle Nederlandse website-introductie uit de geschiedenis is. De particuliere handelsplaatsen zitten sowieso in de lift, want naast Speurders.nl weten zowel Marktplaats.nl als Ebay.nl hun positie duidelijk te verbeteren.

Hoogst genoteerde nieuwssite is NU.nl, op plaats 17.


Bron Multiscope

iPod nu ook als vibrator te gebruiken

restfreak en Boombastic hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital Wie zich de bezitter van een iPod mag noemen, komt in combinatie met de iBuzz tot een bijzonder muzikaal hoogtepunt. De iBuzz is een zogeheten bullit-vibrator die trilt op muziek. Het apparaat functioneert door het aan een iPod of een andere draagbare muziekspeler te koppelen. Hoe harder de muziek, hoe intensiever de trillingen.

"We geven met de iBuzz een nieuwe visie op muziekstimulatie," zo zegt Ali Carnegie, een woordvoerster van het bedrijf LoveHoney dat het apparaat op de markt heeft gebracht. Het bedrijf verkoopt bijna duizend verschillende vibrators. Drie jaar lang was de Rabbit uit Sex and The City een geliefd product, maar de iBuzz heeft alle records gebroken. En dat terwijl het apparaat pas anderhalve week op de markt is.

De iBuzz werkt overigens ook zonder muziek. Het apparaat kost Sinterklaas 43 euro en is alleen op internet verkrijgbaar.

iBuzz
iBuzz: voor uw muzikale genot

Zie ook dit item op de FOK!weblog.

VN: Marteling komt nog veel voor in China

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Chinese martelingEen onderzoeker van de Verenigde Naties (VN) constateerde vrijdag dat marteling nog altijd veel voorkomt in China. Manfred Novak, die China bezocht voor de Hoge Commissaris van de Mensenrechten, verklaarde dat de autoriteiten geprobeerd hebben zijn onderzoek te hinderen. Volgens de VN-vertegenwoordiger zijn er structuele hervormingen nodig.

Novak voerde gesprekken in de hoofdstad Peking en in de onrustige regio's Tibet en Xinjiang. "Er was veelal bewaking bij de gesprekken die ik buiten gevangenissen had met familieleden van slachtoffers. Incidenteel werd ik gestoord door de ministeries van Buitenlandse Zaken en Openbare Veiligheid", verklaarde hij. Novak was de eerste VN-onderzoeker naar martelingen in China. Voordat hij toestemming kreeg om aangekondigd gevangenissen te bezoeken en te praten met gedetineerden was er jaren van onderhandeling nodig.

Kerstkleding en Cadeaupapier

Met de kerst worden het weer drukke dagen voor vele mensen. Je moet op bezoek bij je hele familie waar je helemaal geen zin in hebt. Van je ouders moet je ook nog eens mooie kleding kopen zodat je goed voor de dag komt.

Met kerst is het ook de tijd van cadeau's en deze moeten natuurlijk ingepakt worden. Je hebt natuurlijk helemaal geen zin om dat afgezaagde cadeaupapier van je ouders te gebruiken en je wilt iets aparts.

Als je dus nog geen mooie kleding hebt en ook nog geen geschikt cadeaupapier, kijk dan eens even op deze site en kijk of er iets tussen zit wat je kunt gebruiken.
Als je iets uitgezocht hebt en je weet niet precies waar je dit nu moet bestellen, klik dan gewoon even hier.

Ook Nederlanders radicaliseren

AlgemeenUit de derde voortgangsrapportage over terrorismebestrijding die vandaag naar de Tweede Kamer is gestuurd, blijkt dat ook autochtone Nederlanders die tot de islam zijn bekeerd, radicaliseren. Het zijn niet alleen allochtone moslimjongeren die de radicaliteit opzoeken.

De rapportage meldt dat de politie de laatste tijd veel getipt wordt over bekeerde moslims die radicaliseren. Verder blijkt dat er in radicale moslimkringen ''opvallend veel'' informele islamitische huwelijken worden gesloten. Hierdoor belanden ook jonge vrouwen in de extremistische sfeer. Tevens blijken er onder de extremisten steeds meer hoger opgeleiden te zitten.

Nederland is overigens niet uniek met deze laatste feiten, want de trend is ook in het buitenland waarneembaar.

Flinke groei leerlingen met gedragsprobleem

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenHet aantal leerlingen in het speciaal onderwijs is het afgelopen jaar met maar liefst 23 procent toegenomen. Daarmee is het aantal leerlingen met gedragsstoornissen, emotionele stoornissen of ontwikkelingsstoornissen flink gegroeid. Het aantal leerlingen dat met deze problemen naar de 'gewone' school gaat nam met maar liefst zestig procent toe. Dit is onderzocht door het Landelijke Commissie Toezicht Indicatiestelling (LCTI) in opdracht van minister Van der Hoeven (Onderwijs).

Een grote reden van de enorme toename is de administratieve verandering. De zorg voor onderwijs van een deel van de justitiële jeugdinrichtingen is namelijk overgedragen van het ministerie van Justitie naar het ministerie van OCW. De LCTI waagt zich niet aan een eigen verklaring en pleit daarom voor nader onderzoek naar de stijging en een verklaring voor verschillen die zich per regio voordoen.

Ze stelt op haar website dat er een opvallende groei van leerlingen is met een aan autisme verwante stoornis. Leerlingen met gedrags- en ontwikkelingsstoornissen die naar het reguliere onderwijs gaan, krijgen een zogeheten rugzak mee, een persoonlijk budget voor ambulante begeleiding. Voorheen was er in het speciaal onderwijs te weinig plek voor deze leerlingen, maar dankzij de invoering van de rugzak kunnen deze leerlingen naar het reguliere onderwijs.

Deetman roept imam tot de orde

Imam Sheich Fawaz Jneid van de Haagse As Soennah-moskee is op het matje geroepen door burgemeester Wim Deetman. De imam zegt dat hij bij de burgemeester moest komen na zijn recente uitlatingen over Ayaan Hirsi Ali. In een column had hij onder meer geschreven dat zij ''weggeblazen zal worden door de wind van de veranderende tijden'' en dat haar ''de vervloeking van Allah'' wacht.

Volgens Fawaz heeft Deetman hem verzocht zijn houding te veranderen of anders Nederland te verlaten. Een woordvoerder van Deetman bevestigt het gesprek maar wil geen mededelingen doen over de inhoud. De imam omschrijft op een islamitische internetsite de uitlatingen die de burgemeester tijdens het gesprek zou hebben gedaan als ''chantage, vernedering, bedreiging, valse beschuldigingen en verdenking van leugens.'' Fawaz laat weten door te gaan met preken, omdat zijn broeders daarom hebben gevraagd. Hij zal ook zijn toon niet wijzigen.

Sluiting
Naar aanleiding van de column deed Hirsi Ali onlangs overigens aangifte tegen de imam. Het Openbaar Ministerie zag er echter geen reden voor vervolging in. Imam Jneid kwam in 2002 in het nieuws toen het tv-programma NOVA een item wijdde aan haatzaaiende moskeeën in Nederland. Met zond toen delen van preken van hem uit waarin hij opriep tot het vernietigen van de vijanden van de islam.

In juli riep in de Haagse gemeenteraad de SP op tot sluiting van de As Soennah-moskee. Volgens de Socialistische Partij radicaliseert de moskee nog steeds jongeren en is ze schadelijk voor de emancipatie van moslim-vrouwen. Deetman liet toen echter weten eerst met de wethouders op de koffie in de moskee te gaan, om een en ander te bespreken. Vorige week keerde de moskee zich tegen mensen die jongeren ronselen voor de jihad. Dat gebeurde nadat bekend werd dat een paar moslimjongeren wier ouders de moskee bezoeken, naar Irak zouden zijn vertrokken om daar te vechten.


Imam Fawaz op het matje geroepen

Teaser trailer Broken Sword 4

Uitgever THQ heeft op de officiële website van Broken Sword 4 een teaser trailer gezet. Uit het fimpje blijkt dat de ondertitel die twee weken geleden uitlekte inderdaad "The Angel Of Death" is. Verder kom je eigenlijk weinig te weten over de game. De eeuwenoude strijd tussen wetenschap en religie zal eindelijk ten einde komen. Alles draait om de vraag of George Stobbart bereid is het ultieme offer te brengen.

In een persbericht staat iets meer uitgelegd over het verhaal: George wordt verliefd op de mysterieuze maar mooie Anna Maria. Haar plotselinge verdwijning leidt tot een wanhopige race tegen de klok om een oeroud voorwerp te vinden dat de potentie heeft voor immense destructie. De enige aanwijzing waarover George beschikt is een oud manuscript met onbegrijpelijke referenties naar mfkzt, een mythische en langvergeten substantie.

Het spel zal in 2006 verschijnen.

Kroatië wint eerste partij finale Davis Cup

Ivan Ljubicic heeft zijn land Kroatië op voorsprong gezet in de finale van de Davis Cup tegen Slowakije. Ljubicic won met 6-3, 6-4, 6-3 van Karol Kucera, die de geblesseerde Karol Beck verving.

In de eerste set ging het eerst gelijk op totdat Ljubicic Kucera brak tot 4-2 en in die set niets meer weggaf. In de twee sets daarna bracht steeds een vroege break van Ljubicic de beslissing.

Het aantal breakkansen voor de beide heren is ook tekenend voor de partij. Kucera kreeg er slechts één, tien minder dan Ljubicic, en liet die ook onbenut. "Ik speelde niet eens op m'n best. Gelukkig was de partij niet echt lang. Het is belangrijk dat ik energie spaar.", aldus de winnaar.

Paris Hilton stapt in het huwelijksbootje

Icoon Showbizz Paris Hilton stapt in het huwelijksbootje. Dat is althans de bedoeling, want haar vorige verloving met Paris Latsis werd kort voor de huwelijksdatum verbroken. Deze keer is haar 19-jarige vriendje Stavros Niarchos de gelukkige. Zij hopen elkaar tegen de kerstdagen op het Hawaïaanse eiland Maui het ja-woord te geven. Paris heeft alvast beide families en een aantal vrienden uitgenodigd.

Na de ceremonie plakt het stel er een spetterend feest aan vast. Daarnaast organiseert Paris met haar zus Nicky Hilton een oud en nieuw-feest, om vervolgens op huwelijksreis te gaan naar de sneeuw. Hopelijk zorgt de sneeuw er niet voor dat de liefde bekoelt, want Stavros Niarchos is Paris' derde verloofde. Ook met fotomodel Jason Shaw had zij trouwplannen, maar deze verloving werd voortijdig verbroken.

FOK!games belt met Microsoft

FOK!games heeft even met Microsoft gebeld over de launch van de Xbox 360. Allereerst wist Microsoft ons niet te vertellen wanneer en hoeveel Xboxen 360 er de komende tijd geleverd gaan worden. Verhalen die je hoort op fora en bij de winkels zijn dus zeker niet definitief.

Toen we Microsoft vroegen om een indicatie te geven over het aantal verkochte eenheden konden ze ook daar niet echt een antwoord op geven. Het enige dat bekend is, is dat er 'een aantal duizend pre-orders waren' die allemaal uitgeleverd zijn.

Iets dat Microsoft wel wist te vertellen was dat er vanavond bij 4 in het Land een special komt over de launch. Er is onder andere gefilmd in een aantal winkels. Als je dus in de rij stond bestaat er de kans dat je vanavond te zien bent.

Neville nieuwe aanvoerder van Man. Utd

Manchester United heeft een nieuwe aanvoerder in de persoon van Gary Neville. De rechtsback volgt Roy Keane op die een paar weken geleden ineens vertrok bij de Engelse ploeg.

Behalve Neville waren er nog twee spelers die kans maakten op de aanvoerdersband, namelijk Paul Scholes en Ruud van Nistelrooy. Deze twee spelers mochten de band in eerdere wedstrijden al een keer dragen nadat Keane in september een blessure had opgelopen. Manager van 'The Mancunians', Sir Alex Ferguson, koos dus voor Neville. Inmiddels heeft de 30-jarige speler al meer dan 300 wedstrijden achter zijn naam staan. De afgelopen maanden was Neville nog niet inzetbaar vanwege een blessure aan zijn lies.

"Ik denk dat Gary de perfecte aanvoerder is voor ons elftal." aldus Van Nistelrooy. "Hij is zijn hele leven al bij deze club, heeft alles gewonnen, heeft veel ervaring en een goed karakter. Meer kun je niet wensen voor een captain."

Di Tommaso overleed aan hartstilstand

Uit een obductieonderzoek is naar voren gekomen dat FC Utrecht-speler David di Tommaso is overleden aan een acute hartstilstand, waarschijnlijk als gevolg van een hartritmestoornis.

Dat heeft de Utrechtse voetbalclub vrijdag laten weten. Naar de exacte oorzaak van de hartstilstand wordt nader onderzoek gedaan. FC Utrecht benadrukt dat Di Tommaso in de zomer van 2004 de gebruikelijke medische keuringen heeft ondergaan, op basis van de huidige strenge internationaal geldende normen.

De uit Frankrijk afkomstige speler overleed dinsdagnacht op 26-jarige leeftijd in zijn slaap. Vorig jaar werd hij door zijn fans uitgeroepen tot speler van het jaar. De voetbalclub organiseerde donderdagavond een indrukwekkende afscheidsceremonie in stadion Galgenwaard. Als eerbetoon zal FC Utrecht het rugnummer 4 waar Di Tommaso mee speelde nooit meer gebruiken.

Het lichaam van de voetballer is inmiddels naar Frankrijk overgebracht. Daar wordt hij zaterdag in besloten kring gecremeerd.

Grand Raid Offroad trailer voor de 360

Grand Raid Offroad is een offroad race voor de Xbox 360 en de PC. De makers van het spel beloven zes verschillende omgevingen waarin je kunt racen en het totale oppervlak van het speelveld zal 10.000 vierkante kilometer zijn met 20.000 kilometer aan wegen. Je kunt kiezen uit 30 verschillende trucks en voertuigen en het weer zal ook realtime veranderen terwijl je aan het racen bent. Wanneer deze game uit moet komen is nog niet bekend maar er is wel een trailer te downloaden:

Trailer op Xboxyde



Xavi lang uit de roulatie

FC Barcelona zal de komende maanden geen beroep kunnen doen op Xavi. Tijdens de training liep de middenvelder van de Catalaanse club een gescheurde kruisband in zijn rechterknie op. Hierdoor zal hij naar schatting een half jaar niet spelen. Tevens komt ook het WK voor hem in gevaar.

De 25-jarige speler, die succesvol de jeugdopleiding van FC Barcelona doorliep, is belangrijk voor het eerste elftal van de regerend Spaans kampioen. Volgende week zal hij geopereerd worden aan zijn rechter kruisband. De herstelperiode voor een blessure van deze aard neemt gemiddeld zes maanden in beslag. Er is dus een kans dat hij niet in actie zal komen tijdens het WK van volgend jaar in Duitsland.

Xavi is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde van de Spaanse nationale ploeg. Hij heeft al 33 interlands achter zijn naam staan. Spanje kwalificeerde voor het wereldkampioenschap voetbal doormiddel van een dubbele play-off tegen Slowakije. De heenwedstrijd wonnen de Spanjaarden met 5-1, en de return eindigde in een gelijkspel (1-1).

Scheuren in dak van WK-stadion

De Bundesligawedstrijd tussen Kaiserslautern en Eintracht Frankfurt, die voor aankomende zaterdag op het programma stond, is afgelast. Er is niets mis met het veld van het Fritz Walter-Stadion maar met de tribunes. Donderdag werden er scheuren ontdekt in het dak van een tribune. De reparatie zal ongeveer twee weken in beslag gaan nemen.

Kaiserslautern verwacht dat de volgende thuiswedstrijd, tegen VfL Wolfsburg op 17 december, wel door kan gaan. Aankomende zomer worden er tijdens het WK vijf wedstrijden in het Fritz Walter-Stadion gespeeld.

Wie is Bie?

Recent las ik in de Volkskrant het volgende:

Na afloop zei een docent tegen mij: "Op dit moment houdt een studente een referaat over Jacobse en Van Es. Misschien vindt u het leuk om even te gaan kijken." Hij dus naar die zaal, met tientallen studenten in de collegebanken. Niemand herkende me. Het referaat ging over de overeenkomsten tussen Jacobse en Van Es en Pim Fortuijn. Dat deed ze perfect, geïllustreerd met fragmenten van platen, die ze van haar ouders geleend had. Na afloop zei ze: "En nu heb ik nog een verrassing: daar zit ie...Tedje van Es!!" Ze zaten me allemaal ongelovig aan te staren. Huh? Hij? Ik moest een paar zinnen in plat-haags weggeven om het te bewijzen. (uit: Volkskrant magazine, nummer 294, 22-10-2005)

Bij velen van jullie zal al een belletje zijn gaan rinkelen bij de namen Jacobse en Van Es. Vele anderen zullen geen kaas kunnen maken van dit citaat. Het gaat dus over Wim de Bie. Van het legendarische duo Koot en Bie.
Zij hebben tot 1998 prachtige televisie, cd's, boeken en bescheurkalenders gemaakt. Ze zijn de uitvinders van vele nieuwe nederlandse woorden als "regelneef", "dameswensen", "vrije jongens", "geen gezeik iedereen rijk", "nieuw flinks", "doemdenken" en "positivo".
Deze iconen van mijn verleden mogen nog niet vergeten worden. Dus ter lering en vermaak de volgende links:

Bieslog: Weblog Wim de Bie
De Klisjeemannetjes: 1, 2, 3, 4
Koot en Bie homepage: Simpelsite
Foto's : Typetjes (popups)
Overzicht: Terugkeek (anderhalve uur de beste momenten)

Veel Plezier

Voorbeschouwing werelbekercyclus in Heerenveen

Tegen de tijd dat de Olympische Spelen in Turijn starten, hebben de schaatsers al bijna een compleet seizoen achter de rug. Een maand geleden begon de wereldbekercyclus in het Canadese Calgary, waarna het hele circus zich naar Salt Lake City en Milwaukee verplaatste. Komend weekend is het de beurt aan Heerenveen.

In de Friese stad wordt dan namelijk de vierde wereldbeker van het Olympisch jaar verreden. Hierbij gaat het dan vooral om de lange afstanden, namelijk: 1500 meter, 5000 meter (vrouwen) en 10.000 meter (mannen). Als je dan kijkt naar het programma dat nog over is na komend weekend, dan is dit de laatste kans om de volledige schaatstop in actie te zien.

Cindy Klassen is er één van. In het Amerikaanse Salt Lake City reed ze een nieuw wereldrecord op de 1500 meter in een tijd van 1.51,97. Concurrenten voor Klassen zijn onder andere de Duitse Anni Friesinger en de Nederlandse Ireen Wüst. Over het record hoeft de Canadese schaatster zich echter niet druk te maken. Het Thialf-stadion in Heerenveen is een zogenaamde 'laaglandbaan'. Hierdoor wordt de snelheid gemist die nodig is om een aanval te doen op het wereldrecord. De Nederlanders die verder nog in actie komen op deze afstand zijn Barbara de Loor, Renate Groenewold, Moniek Kleinsman en Paulien van Deutekom. Marianne Timmer heeft afgezegd voor deze afstand, en zal dus niet in actie komen.

Op de 5000 meter is ook een Canadese favoriet, namelijk Clara Hughes. Dit geldt natuurlijk ook voor de Duitse Claudia Pechstein. De Nederlandse vrouwen die in actie komen op de vijf kilometer zijn Renate Groenewold, Jenita Hulzebosch, Carien Kleibeuker, Gretha Smit en Marja Vis. De verwachting is dat er geen podiumplaats weggelegd zal zijn voor de Nederlandse afvaardiging.

Ook voor de mannen wordt de 1500 meter in Heerenveen gereden. Jan Bos, Simon Kuipers, Beorn Nijenhuis, Mark Tuitert en Erben Wennemars zijn de mannen die het voor Nederland moeten gaan doen. Zij hebben namelijk nog wat goed te maken met Chad Hedrick. De Amerikaan snelde op de Olympic Oval in Salt Lake City naar een nieuw wereldrecord op deze afstand (1.42,78).

Verder wordt voor de mannen ook nog de 10.000 meter verreden. Voor Nederland komen de volgende schaatsers in actie: Bob de Jong, Jochem Uytdehaage, Gianne Romme, Carl Verheijen en Sven Kramer. Deze laatste is sinds de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City de wereldrecordhouder op de 5000 meter. Nu mag hij gaan laten zien hoe hoog hij op de 10.000 meter kan eindigen.

Di Tommaso overleden aan acute hartstilstand

Icoon Voetbal Uit een obductieonderzoek is naar voren gekomen dat FC Utrecht-speler David di Tommaso is overleden aan een acute hartstilstand, waarschijnlijk als gevolg van een hartritmestoornis. Dat heeft de Utrechtse voetbalclub vrijdag laten weten. Naar de exacte oorzaak van de hartstilstand wordt nader onderzoek gedaan.

FC Utrecht benadrukt dat Di Tommaso in de zomer van 2004 de gebruikelijke medische keuringen heeft ondergaan. Dat is gebeurd op basis van de huidige strenge internationaal geldende normen.

De uit Frankrijk afkomstige speler overleed dinsdagnacht op 26-jarige leeftijd in zijn slaap. Vorig jaar werd hij door zijn fans uitgeroepen tot speler van het jaar. De voetbalclub organiseerde donderdagavond een indrukwekkende afscheidsceremonie in stadion Galgenwaard. Als eerbetoon zal FC Utrecht het rugnummer 4 waar Di Tommaso mee speelde nooit meer gebruiken.

Het lichaam van de voetballer is inmiddels naar Frankrijk overgebracht. Daar wordt hij zaterdag in besloten kring gecremeerd.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport

Het is geen porno, het is kunst

Eigen is dit heel erg geschikt om te bekijken op het werk, het is namelijk totaal geen porno, het is erotische kunst. Dus wil je toch nog even cultureel bezig zijn op je vrijdagmiddag, ga dan eens langs deze site.

Aangezien het een site is die een wedstrijd organiseert is er ook een pagina met een winnaarsoverzicht. Dan weet je tenminste wat voor een foto je moet maken en insturen om te winnen. Uiteraard mogen je eigen erotische foto's altijd naar weblog@fok.nl gemaild worden .

Xbox 360 uitverkocht

Icoon GamesVannacht om 00:01 begon de verkoop van de Xbox 360, maar in heel Nederland is de Xbox 360 nu alweer officieel uitverkocht. Microsoft Nederland wil niet vertellen hoeveel consoles er verkocht zijn, maar de de schatting is ongeveer 10.000 stuks.

Iedereen die een pre-orderkit heeft gekocht zal ook gegarandeerd een console krijgen, aldus Paul Naber. Hij is erg tevreden over de launch in Nederland: 'Normaal zijn Nederlanders een nuchter volkje, maar als je ziet dat er alleen in Den Haag al driehonderd man om middernacht hun spelcomputer kwamen afhalen, dan hebben we een hype bereikt waar we niet op gerekend hadden. Bij elke winkel waar we zijn gaan kijken stonden ruim voor openingstijd mensen in de rij - en dat waren in de meeste gevallen nog pre-orderklanten ook.'

Er waren ook nog een paar duizend core-systems beschikbaar voor de gamer die geen pre-orderkit heeft gehaald. Naber ontkent de geruchten dat Microsoft zelf het tekort heeft gepland om op deze manier een hype te creëren. 'Die geruchten wil ik graag uit de wereld helpen. Als we er honderdduizend konden verkopen, zouden we dat graag doen. Hoge bomen vangen veel wind; zeker op het internet krijgt elk gerucht, goed of slecht, tegenwoordig de ruimte. Het is géén truc, we hebben er echt niet meer.' In december zullen er een aantal duizend extra consoles het land binnen komen zegt hij en die gaan allemaal naar de klant.

Op het internet zijn er ook geen exemplaren meer te vinden en verschillende webshops klagen over de beschikbaarheid en zeggen dat ze pas in 2006 een nieuwe levering krijgen. Er zijn duizenden Xbox 360 consoles via Internet besteld maar er zijn er maar een paar honderd geleverd. Naber heeft hierover het volgende te zeggen: 'De communicatie met webshops en postorderbedrijven verloopt via een distributeur, en die communicatie is niet optimaal geweest. Wij hebben daar helaas geen enkele zeggenschap over.' De webshops die hun Microsoft-artikelen via de officiële kanalen besteld hebben, zullen in december op enige leveringen kunnen rekenen.

Voor meer gamesnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Games.

Xbox 360 uitverkocht

Vannacht om 00:01 begon de verkoop van de Xbox 360, maar in heel Nederland is de Xbox 360 nu alweer officieel uitverkocht. Microsoft Nederland wil niet vertellen hoeveel consoles er verkocht zijn, maar de de schatting is ongeveer 10.000 stuks. Iedereen die een pre-orderkit heeft gekocht zal ook gegarandeerd een console krijgen, aldus Paul Naber. Hij is erg tevreden over de launch in Nederland: 'Normaal zijn Nederlanders een nuchter volkje, maar als je ziet dat er alleen in Den Haag al driehonderd man om middernacht hun spelcomputer kwamen afhalen, dan hebben we een hype bereikt waar we niet op gerekend hadden. Bij elke winkel waar we zijn gaan kijken stonden ruim voor openingstijd mensen in de rij - en dat waren in de meeste gevallen nog pre-orderklanten ook.'

Er waren ook nog een paar duizend core-systems beschikbaar voor de gamer die geen pre-orderkit heeft gehaald een aantal maanden terug. Naber ontkent de geruchten dat Microsoft zelf het tekort heeft gepland om op deze manier een hype te creëren. 'Die geruchten wil ik graag uit de wereld helpen. Als we er honderdduizend konden verkopen, zouden we dat graag doen. Hoge bomen vangen veel wind; zeker op het internet krijgt elk gerucht, goed of slecht, tegenwoordig de ruimte. Het is géén truc, we hebben er echt niet meer.' In december zullen er een aantal duizend extra consoles het land binnen komen zegt hij en die gaan allemaal naar de klant.

Op het internet zijn er ook geen exemplaren meer te vinden en verschillende webshops klagen over de beschikbaarheid en zeggen dat ze pas in 2006 een nieuwe levering krijgen. Er zijn duizenden Xbox 360 consoles via Internet besteld maar er zijn er maar een paar honderd geleverd. Naber heeft hierover het volgende te zeggen: 'De communicatie met webshops en postorderbedrijven verloopt via een distributeur, en die communicatie is niet optimaal geweest. Wij hebben daar helaas geen enkele zeggenschap over.' De webshops die hun Microsoft-artikelen via de officiële kanalen besteld hebben, zullen in december op enige leveringen kunnen rekenen.

Vooronderzoek KNVB naar gedrag Vloet

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft een vooronderzoek gestart naar het gedrag van coach Wiljan Vloet na afloop van de competitiewedstrijd tussen FC Twente en Sparta.

Diep in de blessuretijd wist de thuisploeg alsnog de winst naar zich toe te trekken. De coach van Sparta, Wiljan Vloet, ging na afloop van de wedstrijd verhaal halen bij scheidsrechter Rene Temmink. Vloet vond dat Temmink Twente een vrije trap liet nemen op de verkeerde plaats, en hierdoor kon invaller Gerritsen de winnende treffer scoren.

Staat moet belasting voor paleizen betalen

Icoon KoningshuisEr moet onroerendezaakbelasting worden betaald aan de gemeente Den Haag voor de paleizen Huis ten Bosch en Noordeinde. Dat heeft de Hoge Raad bepaald. Volgens de Dienst Domeinen van Financiën kunnen de twee paleizen van koningin Beatrix niet worden verkocht. Dit omdat ze alleen mogen worden gebruikt door de vorstin. De waarde van de panden zou dus nihil zijn.

De Hoge Raad dacht daar net als het gerechtshof in Den Haag anders over. De Nederlandse staat moet nu dus aan Den Haag gaan betalen. De staat is volgens de raad verplicht om paleizen aan de vorstin ter beschikking te stellen, maar dat kunnen ook twee andere paleizen zijn.

Microsoft klaar voor Japanse launch Xbox 360

Het promotiemateriaal wordt al volop verspreid in Japan, waar de 360 launch op 10 december van start zal gaan. In tegenstelling tot Europa en Amerika, waar er 2 bundels te verkrijgen zijn, is er in Japan maar 1 keuze en dit is het volledige pakket compleet met harddisk, headset en afstandbediening. Dat Microsoft hard toe wil slaan in Japan blijkt zeker uit de prijs. Dit pakket zal namelijk voor 39.800 Yen over de toonbank gaan en dat is omgerekend zo'n 281 Euro.

De Japanse Xbox manager Yoshihiro Maruyama heeft tevens aangegeven dat er naar verwachting eind 2006 ruim 100 titels beschikbaar zullen zijn voor de Xbox 360.



Atkinson naar laatste vier WK squash

Titelverdedigster Vanessa Atkinson heeft zich vrijdag in Hongkong weten te plaatsen voor de halve finales in de strijd om de wereldtitel. In de kwartfinale was de Nederlandse in drie games te sterk voor de Engelse Vicky Botwright: 9-6, 9-0 en 9-7.

In de halve eindstrijd moet Atkinson het zaterdag nu gaan opnemen tegen de Maleisische Nicol David, die afrekende met Linda Elriani uit Engeland. De andere halve finale zal gaan tussen de zusjes Grinham, Natalie en Rachael.

Super Aguri schrijft opnieuw in

Het Super Aguri F1-team gaat zich opnieuw voor het Formule 1-seizoen 2006 inschrijven. Het team was weggelaten van de officiële deelnemerslijst vanwege procedurele fouten.

Het Super Aguri-team is in eerste instantie niet toegelaten tot het Formule 1-kampioenschap omdat ze niet al het noodzakelijke papierwerk hadden afgehandeld. Teambaas Aguri Suzuki heeft na een telefonisch gesprek met FIA-president Max Mosley echter besloten om zijn team opnieuw in te schrijven.

In een verklaring zei Suzuki dat zijn doel nog steeds is om komend seizoen twee wagens op de grid te zetten. "Gebaseerd op gesprekken met de FIA hebben we besloten om het registratieproces opnieuw te starten," aldus de teambaas.

Mosley heeft Suzuki laten weten een Japans team op de grid te verwelkomen. Wel heeft Suzuki nu de toestemming van de andere tien teams nodig, omdat de officiële inschrijvingstermijn al is verstreken.

A'damse politie gebruikt ongeldige huiszoekingsbevelen

PolitieDe Amsterdamse politie stuurt agenten met blanco huiszoekingsbevelen op pad die alvast ondertekend zijn. Wanneer ze ergens naar binnen willen vallen, hoeven ze alleen nog even het adres in te vullen. Dat blijkt uit een rechtszaak waarin de Hoge Raad deze week uitspraak deed. In het geval van een man die in de woning van zijn ex in Amsterdam-West werd opgepakt, bleek justitie geen toestemming te hebben verleend voor een huiszoeking.

Volgens de Hoge Raad is een inval in een woning met zo'n kant-en-klaar (ongeldig) bevel tot binnentreden een 'ernstige inbreuk' op de rechten van de bewoner(s). In eerder genoemd geval zijn de rechten van de bewoonster ''doelbewust en met grove veronachtzaming van haar belangen'' geschonden.

De advocaat-generaal bij de Hoge Raad stelde vast dat het bij de Amsterdamse politie ''kennelijk normaal is zelf een al tevoren door een (hulp)officier van justitie ondertekend huiszoekingsbevel uit te schrijven'', dus zonder justitie voor elke inval apart toestemming te vragen.

De Amsterdamse politie laat via een woordvoerder weten dat agenten géén blanco 'bevelen tot binnentreden' bij zich hebben. Volgens de hoofdstedelijke politie wordt in spoedeisende gevallen soms een gedeeltelijk ingevuld formulier aan agenten meegegeven. De agenten informeren dan de hulpofficier dat ze op pad gaan, zodat die 'stand-by' is om toestemming te geven.
Op deze wijze is het in ieder geval niet gebeurd in het geval van de inval in Amsterdam-West.

Trailer Tycoon City: New York

Voor de nieuwe tycoon game van de makers van Monopoly Tycoon verscheen vandaag een trailer. Je kunt de trailer via deze site downloaden.

In deze game zal je een zakenimperium in 'the Big Apple' moeten opbouwen én zien te onderhouden. Daarnaast kan je natuurlijk ook verschillende panden kopen en horen van individuele burgers wat zij van jouw bedrijf vinden. Er zullen in totaal zo'n 100 verschillende soorten ondernemingen op te zetten zijn in 'the city that never sleeps'.



Christelijke game in de maak

White Knight games, een christelijke game-developer uit Australië is bezig met de ontwikkeling van een christelijke 3D action-adventure: Timothy and Titus: Saints, Martyrs, Heroes. De game is bedoeld voor de jongere gamer (tussen de acht en vijftien jaar). In de game speel je met Titus en Timothy (gebaseerd op St. Titus en St. Timothy), die samen avonturen beleven terwijl ze het christendom verspreiden door de werelden. Wanneer het spel uitkomt is nog niet bekend. Hier de eerste screenshots:







Duizendste executie sinds 1976 in VS

Icoon Misdaad Voor de duizendste keer sinds 1976 is in de Verenigde Staten de doodstraf voltrokken. In dat jaar is de doodstraf op twee staten na opnieuw ingevoerd. Vanmorgen om 8.15 uur Nederlandse tijd kreeg de 57-jarige Kenneth Lee Boyd in North Carolina een dodelijke injectie. Hij kreeg de straf voor de moord op zijn vrouw en schoonvader in 1988. Een jury veroordeelde de man unaniem.

Boyd scheidde na dertien jaar van zijn vrouw, maar kon dat niet verkroppen. De oud-Vietnamstrijder en alcoholist schoot zijn vrouw en schoonvader tijdens een woedeaanval voor de ogen van zijn kinderen dood. Na de schietpartij belde hij zelf het alarmnummer: "Ik heb mijn vrouw en haar vader vermoord. Kom me maar halen."

Kort voor de executie wees gouverneur Easley een gratieverzoek af. De zoon van Boyd zegt dat iedereen een tweede kans verdient. Zijn vader heeft deze door de doodstraf niet gekregen.

Buiten de gevangenis hielden demonstranten een wake als verzet tegen de executie. Zestien van hen zijn gearresteerd omdat zij te dicht bij de gevangenispoorten kwamen. Om middernacht volgt in South Carolina de 1001ste voltrekking van een doodsvonnis.

RBC Roosendaal heeft nieuwe hoofdsponsor

RBC Roosendaal heeft een nieuwe hoofdsponsor. Vanmorgen werd namelijk bekend gemaakt dat Vacansoleil terug zal keren op de shirts van de ploeg uit Roosendaal.

De twee algemeen directeuren, Bart van der Linden (Vacansoleil) en Mascha Simons (RBC), ondertekenden eerder vandaag beiden het contract. Deze verbintenis zorgt ervoor dat het begrotingstekort van RBC voor een deel gedicht kan worden. De club zal echter nog wel naar nieuwe mensen moeten zoeken die geld in de club willen steken. Op die manier kan de begroting dan sluitend worden.

Buttplug

Het is weer zover, we gaan een Buttplug uitdelen aan de grootste "pain in the ass" van deze week... Het is inmiddels een soort verworven recht dat jullie mogen meestemmen dus dat houden we ook deze week nog maar een keer in stand.

Het is deze keer wederom niet zo makkelijk. Zo hadden we vandaag het nieuws over het kabinet dat waarschijnlijk toch gaat instemmen met een nieuwe Afghanistan-missie. Verder nog het politekorps Rotterdam-Rijnmond dat al binnen een week Wik H. had kunnen oppakken voor de moord op Nienke Kleiss, wanneer de tips die in zijn richting wezen, waren opgevolgd. En 'last but not least' ook nog Roel van Duijn, die na 35 jaar alsnog aangifte deed van ontvoering.

Mijn persoonlijke favoriet is echter Kees B. die weliswaar ten onrechte in de cel heeft gezeten, maar in mijn optiek nu toch eigenlijk 600.000 Euro beloning krijgt voor zijn pedofiele neigingen.

Zeg het maar, wie wordt het?

1: Het kabinet vanwege het gezwalk rond de Afghanistan-missie?

2: Het politiekorps R-R voor het werken met oogkleppen in de zaak Nienke Kleiss?

3: Roel van Duijn wegens zijn onzinnige aangifte 35 jaar na dato?

4: Kees B. vanwege het opstrijken van een beloning voor pedofilie?

5: Amerika, dat vandaag weer de doodstraf ten uitvoer bracht?

6: Vooruit maar, vrij nomineren...

Het was spannend maar Amerika is de winnaar van deze week wegens de trieste mijlpaal, de 1000e executie.

Oh ja, vorige week werd de buttplug gewonnen door deze doorgaans vriendelijke man. Hopelijk heeft hij er van genoten!

Italië zet 9000 agenten in voor Spelen in Turijn

Tijdens de Olympische Spelen, die volgend jaar in Turijn gehouden worden, zullen naar schatting 9000 agenten op de been zijn. Zij hebben als taak om de veiligheid van alle mensen te waarborgen.

"Er ligt een zorgvuldig opgesteld veiligheidsplan, waarbij de Italiaanse politie ook zal samenwerken met politie en veiligheidsdiensten van andere landen.", aldus minister van Binnenlandse Zaken Giuseppe Pisanu. Hij zei dit afgelopen vrijdag in het Italiaanse parlement.

Verder sloot de minister niet uit dat diverse tereurrgroeperingen de Spelen in de Italiaane stad aan zullen grijpen om aanslagen te plegen. "Op internet zijn diverse dreigementen richting Italië geuit. Die zullen we niet onderschatten.". Tevens zal er een vliegverbod van kracht zijn boven Turijn. Tot slot zullen in de Olympische dorpen en de gebieden daar omheen strenge veiligheidsregels gelden.

Gtalkr

quote:
Go anywhere, to any computer, and have access to your Google Talk account via Gtalkr. No more hassling with upgrades. With Gtalkr you get the features in your browser as soon as they're available.
Met de gtalkr kun je vanalles en nog wat met je gmail account. Zo krijg je er bijvoorbeeld een 'Instant Messaging-Zoekmachine' bij. Het programma is een web-based applicatie. Hierdoor kun je op elke computer jou eigen gtalkr informatie ophalen, zolang er maar flash op staat.

De Fauw, Gudde en Bouaouzan kunnen bijtekenen

Sparta Rotterdam wil de komende maand gebruiken om diverse contracten te verlengen. Het gaat hierbij om de aflopende contracten van Wouter Gudde, Davy de Fauw en Rachid Bouaouzan.

Deze drie zijn echter niet de enige waarbij het contract aan het einde van dit seizoen afloopt. Dit geldt ook nog voor Frank Kooiman, Nebojsa Gudelj, Jan Michels, Edwin van Bueren, Danny Schenkel, Christophe Kinet en Tom Zoontjes (gehuurd van AZ). Voor hen is er nog geen duidelijkheid waar ze volgend seizoen zullen spelen.

Kinet zal volgend seizoen niet meer in het Kasteel spelen. Op dit moment herstelt de Belg van een operatie aan zijn lies, maar hij heeft al te horen gekregen dat zijn contract niet verlengd zal worden. De Rotterdamse ploeg hoopt dan ook dat ze deze speler kunnen verkopen als in januari de tranfsermarkt weer open gaat.

Hoe het de andere zes spelers zal vergaan wil algemeen directeur Peter Bonthuis niet zeggen. Kooiman en Van Bueren zijn op dit moment wisselspeler. Het ligt dus voor de hand dat dit tweetal geen nieuw contract zal krijgen. Bij Gudelj en Michels ligt dit anders. Deze twee spelers gaan al lang mee in het betaald voetbal, en hebben dus een hoop ervaring. Het probleem is dat ze voor voetbalbegrippen al behoorlijk op leeftijd zijn. Michels is al 36 jaar, en Gudelj wordt begin volgend jaar 37. Mochten deze spelers hun contract dus verlengen, dan zal het hoogstwaarschijnlijk maar om één seizoen gaan.

Tot slot zijn er dan nog twee verdedigers over, Schenkel en Zoontjens. De laatste wordt dit seizoen gehuurd van AZ, dus de club uit Alkmaar zal beslissen wat er volgend seizoen met hem gaat gebeuren. Schenkel heeft dit seizoen nog geen enkele officiële wedstrijd gespeeld. Trainer Wiljan Vloet krijgt echter wel een goede indruk van deze speler. "Danny doet het uitstekend," zei Vloet al in een eerder interview. "Hij heeft leiderskwaliteiten, durft spelers op de trainingen op hun fouten te wijzen. Dat kan deze groep goed gebruiken."

Ook publieke radiomakers in actie

Publieke OmroepNa de televisieactie van de VARA van gisteren, zijn ook de radiomakers vanochtend in actie gekomen. Dit keer alleen niet tegen het plan van de Raad van bestuur (RvB) van Publieke Omroep over de nettenvulling, maar tegen de voorgestelde bezuinigingen bij de radiozenders. RvB wil Radio 747 bijvoorbeeld drastisch uitkleden en van de middengolf afhalen.

Tijdens het programma 'De Ochtenden' op Radio 1 kwamen verschillende radiomakers en de Nederlandse Vereniging van Journalisten aan het woord. Deze laatste stelde dat de bezuinigingen vooral voortkomen uit de plannen van Staatssecretaris Medy van der Laan (Media). Zij willen de pijlen dan ook het liefste op Den Haag richten.

Van der Laan zelf weigerde overigens naar de uitzending toe te komen.

Programmamakers en de Nederlandse Vereniging van Journalisten zijn vanaf 13:00 uur uitgenodigd bij de Raad van Bestuur om te praten over de onrust. Op Radio 747 begint vanavond om 19:30 uur een protestuitzending van de VPRO.

Duizendste eredivisiewedstrijd voor NEC

Aankomende zondag speelt NEC zijn duizendste wedstrijd in de Eredivisie. De club zal daarmee de twaalfde Nederlandse club worden die duizend of meer eredivisiewedstrijden gespeeld heeft.

De eerste wedstrijd op het hoogste niveau speelden de Nijmegenaren op 13 augustus 1967, thuis tegen Telstar. Chris Geutjes en Hans Venneker maakten destijds de doelpunten.

Zondag speelt NEC de Gelderse derby tegen Vitesse.

'Toename extremistische internetsites'

InternetVolgens de afdeling Benelux van de Amerikaanse internetbeveiliger Internet Security Systems (ISS) neemt de hoeveelheid illegale en extremistische informatie op internet sterk toe. Het afgelopen jaar zelfs met 30 tot 40%. ISS verstaat onder illegale en extremistische info onder meer handleidingen voor het maken van bommen en andere wapens, hardcore porno, satanisme, zelfmoordfora, pagina's over kannibalisme en sites die aanmoedigen tot zelfverminking, geweld en marteling.

ISS stelt dat er nu 188.000 aanbieders van dergelijke info zijn, hetgeen overeen zou komen met ongeveer zestien miljoen individuele internetpagina's. Het bedrijf scant dagelijks vijf miljoen internetpagina's en afbeeldingen. Momenteel heeft ISS ruim vijf miljard pagina's en afbeeldingen geanalyseerd.

Feyenoord sprak met Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar heeft samen met zijn zaakwaarnemer een gesprek gehad bij Feyenoord. De aanvaller van SC Heerenveen sprak in Rotterdam met trainer Erwin Koeman en technisch directeur Mark Wotte.

Het tweetal heeft de speler van de Friese club een beeld gegeven van wat de toekomstplannen zijn van de Rotterdammers. Verder is ook gevraagd wat de plannen van Huntelaar in de toekomst zijn. Om hier achter te komen vroeg Feyenoord een gesprek aan met de speler, en kregen hiervoor toestemming.

De 22-jarige speler wordt al geruime tijd gevolgd door diverse topclubs uit binnen- en buitenland. In ons eigen land is het inmiddels bekend dat Ajax Huntelaar graag wil inlijven. Dit is dan ook prioriteit nummer één bij de Amsterdamse club. Zoals iedereen wel weet is Ajax inmiddels bezig om het eerste elftal een facelift te geven. Onlangs is naar buiten gebracht dat de contractbesprekingen van diverse spelers zijn stopgezet. Dat betekent dat onder meer Steven Pienaar, Hatem Trabelsi en Maxwell na dit seizoen transfervrij bij de Amsterdammers kunnen vertrekken.

Behalve Ajax is ook Feyenoord al bezig met de toekomst. De Rotterdammers moeten echter niet vergeten dat de aanvallers van de club, Salomon Kalou en Dirk Kuyt, ook nog bij de selectie zitten. Van de laatste is de kans echter groot dat hij aan het einde van dit seizoen zal vertrekken uit De Kuip.

De laatste Nederlandse club die belangstelling heeft voor Huntelaar is AZ. Afgelopen seizoen toonden de Alkmaarders al concrete belangstelling voor de speler. Toen ketste een transfer echter af op het bedrag dat hij moest opleveren. De ploeg uit Friesland wilde 6 miljoen euro hebben.

Huntelaar laat echter niets los over zijn eventuele transfer. Hij heeft al wel aangegeven dat hij in de Nederlandse competitie wil blijven spelen. Mocht het dus zijn dat hij bij Heerenveen vertrekt, dan hebben Ajax, AZ en Feyenoord de meeste kans om hem aan te trekken.

De Toren van Oneindige Hoogte: Off-line

Vanaf heden een nieuw deel iedere vrijdagmiddag om 12 uur. Voorgaande delen zijn onderaan te vinden.

Strever was, tot zijn eigen verbazing, nog in slaap gevallen en schrok wakker van het hinderlijke piepgeluidje van de wekker die op het tafeltje naast de bank stond. Hij stond op, rekte zich uit en draaide een paar keer met zijn romp om de pijnlijke spieren in zijn rug wat soepeler te maken. De laatste tijd sliep hij meer op de bank dan in zijn bed en dat begon zich te wreken. De volgende keer dat hij uit Het Spel moest zou hij echt zijn bed opzoeken, maar nu niet. Nu wilde Strever zo snel mogelijk Het Spel weer in, pijnlijke rug of niet.

In de capsulekamer trok hij het deurtje van de kast met speelvloeistof open en haalde er een flesje uit. Speciaal voor beheerders was de capsuletijd opgerekt tot 12 uur. Ze hadden helaas nog steeds niets bedacht om de vloeistof overbodig te maken. Strever zette het flesje aan zijn mond om de inhoud achterover te slaan, maar zijn ogen vielen op een knipperend licht in de capsule en hij liet het flesje weer zakken. Hij stapte de capsule in en keek naar het schermpje dat aan de rechterkant zat. De woorden 'capsule off-line' knipperde aan en uit.
'Off-line?' zei Strever tegen de lege kamer. Dat was in al die jaren dat hij in Het Spel werkte nog niet voorgekomen.
'Off-line?!' herhaalde hij, alsof hij het twee keer van zichzelf moest horen voordat hij het zou geloven en gaf de wand naast het schermpje een klap. Er veranderde niets.

Strever liep terug zijn huiskamer in. Bij zijn indiensttreding had hij een boekje gekregen waarin stond wie hij buiten de spelwereld moest bellen als er ooit technische problemen waren met de capsule, maar hij had geen flauw idee waar hij het ding gelaten had. Hij rukte willekeurig wat laden open en ging er doorheen. Niets. Met zijn handen in zijn zij keek hij de kamer rond. Waar bewaarde hij dat soort dingen altijd? De piep van de telefoon klonk hard in de lege huiskamer. Strever liep naar het toestel en drukte op opnemen. Erissy werd levensgroot op de wand geprojecteerd.

'Erissy? Ben jij niet in het spel?'
'Nee, ik werd ineens wakker en nu kan ik het spel niet meer in omdat mijn capsule off-line is.'
Een frons verscheen op Strevers gezicht. Eén capsule off-line was nog mogelijk, maar twee was geen toeval meer. Dan had de technische dienst bellen ook geen zin meer.
'Strever? Weet jij wat er aan de hand is?'
'Ik heb geen idee, maar ik woon slechts een paar uur van het hoofdkantoor. Ik ga daar heen. Misschien kan ik er achterkomen wat het probleem is.'
'Zal ik ook naar het hoofdkantoor komen?'
Strever keek verbaasd naar Erissy, 'woon jij ook in de buurt van het hoofdkantoor?'
'Uhhh. Ja.'
'Bizar. Maar is goed. Ik zie je daar.'

Strever drukte de telefoon uit en trok zijn jas aan. Dat was vreemd. De beheerders en het ondersteunend personeel verrichten bijna al hun werk in het spel zodat de woonplaats niet belangrijk was. Ze kwamen dan ook uit alle delen van de wereld. Hij had er eigenlijk nooit bij stil gestaan dat collega’s in de echte wereld bij hem in de buurt konden wonen. Gelukkig was het Erissy. Die was extreem handig met computers en dat kon nog wel eens van pas komen in het hoofdkantoor waar op dit tijdstip helemaal niemand aanwezig was, op de bewaking na dan. Hij trok de deur van zijn appartement dicht en daalde de trappen af. Buiten regende het nog steeds en hij trok een sprintje naar zijn auto. Halverwege de straat, ging achter hem zijn appartement de lucht in.

De overige delen: |1|2|3|4|5|6|7|8|9|

Strand in NH wordt mogelijk honderden meters breed

De mogelijkheid dat het strand in de kop van Noord-Holland bij onder meer Petten en Groote Keeten enige honderden meters breed wordt, komt steeds dichterbij. Dat betoogde gisteren in Zijpe wethouder Morsch tijdens een commissievergadering over een jachthavenproject bij Petten. Volgens Morsch worden er bij Rijkswaterstaat diverse maatregelen besproken om de kustveiligheid in de kop van Noord-Holland te verbeteren. Jaarlijks worden er in Noord-Holland nu delen van de duinen en het strand weggeslagen. Om dat te voorkomen worden er al geregeld zandsuppleties (zandopspuitingen) uitgevoerd. Het laatste jaar onder meer bij Egmond aan Zee.

De mogelijkheid om de kust te beschermen door de aanleg van een grote 'gladde kust', wint volgens Morsch steeds meer aanhang. Deze manier sluit ook aan bij de opstelling van de gemeente Zijpe, die steeds heeft gesteld dat maatregelen voor de kustveiligheid zeewaarts moeten worden genomen, en niet aan binnenkant van dijk en duinen.

Om het strand honderden meters breed te maken is wel een gigantische zandsuppletie nodig, velen malen groter dan die nu worden uitgevoerd. Morsch: ''Je praat dan over miljoenen kubieke meters zand, waarmee heel wat tijd gemoeid is. Behalve een paar honderd meter strand heb je ook te maken met enkele honderden meters zand opspuiten onder de waterlijn.''


Strand nu bij Groote Keeten bij vloed.

Rus steelt auto zonder remmen

Icoon Domme criminelenAuto's staan vaak in garages omdat er iets aan te repareren valt. Een 24-jarige Rus besefte dit echter niet en jatte uit een werkplaats in Moskou een Nissan Primera. De dief kwam er tijdens de rit pas achter dat er geen remmen in de auto zaten.

De monteur was bezig met de auto en had de sleuteltjes in het contact laten zitten. De dief zag zijn kans schoon en nam de wagen mee. De remmen waren kort daarvoor echter uit de auto gehaald, en de wagen kwam pas tot stilstand toen hij tegen een andere auto aanbotste. De dief is aangehouden.

'Robert terug naar oude club'

ESPN meldt dat PSV-aanvaller Robert de Pinho Souza in de belangstelling staat van het Mexicaanse Atlas. De Mexicanen willen de weinigspelende aanvaller graag losweken bij PSV. Robert speelde voordat hij naar Eindhoven kwam ook al voor Atlas.

De Mexicaanse club zou omstreeks 2,5 miljoen euro over hebben voor de aanvaller, terwijl het in de winterstop van vorig seizoen nog het dubbele ontving van PSV. Robert krijgt in Eindhoven weinig speelminuten en de komst van Arouna Koné heeft de situatie er voor hem niet rooskleuriger op gemaakt. Daarom is het niet ondenkbaar dat de Braziliaan in de winterstop alweer zal vertrekken uit het Philips-stadion.

Stichting klaagt Donner en Verdonk aan

JustitieTegen de ministers Piet Hein Donner van Justitie en Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken is aangifte gedaan wegens dood door nalatigheid, het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel en het onderwerpen van personen aan wrede en onmenselijke behandeling. De aangifte is afkomstig van de stichting Een Royaal Gebaar en heeft betrekking op de Schipholbrand waarbij elf illegalen om het leven kwamen.

De stichting was al een paar weken bezig de aanklacht voor te bereiden. Ze werd daarbij gesteund door bijna twintigduizend handtekeningen van onder meer oud-minister Jan Pronk, cabaretier Freek de Jonge en schrijver Geert Mak. Volgens de initiatiefnemers is de fatale brand geen toevallig incident maar een logisch gevolg van het gevoerde beleid. De stichting vraagt de officier van justitie in Haarlem om een strafrechtelijk onderzoek.

Een Royaal Gebaar vindt het niet nodig eerst de andere langdurige onderzoeken naar de brand af te wachten. De stichting waarschuwt voor de kans op herhaling en bovendien zou dan geen recht worden gedaan aan de slachtoffers.

Verstoren moslima verboden

JustitieDe rechter heeft het zogeheten verstoren van een moslima door de Amsterdamse politie verboden. De tot de islam bekeerde Jolanda W. werd al enige tijd door de politie scherp in de gaten gehouden en hinderlijk gevolgd. Dat gebeurde nadat er signalen waren ontvangen dat de vrouw een geradicaliseerde moslima was die een relatie onderhield met een aan de Hofstad-groep gelieerd persoon.

Volgens de rechter zijn de verstoringsmaatregelen een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de vrouw. ''De streng islamitische geloofsovertuiging kan alleen een bijkomende omstandigheid vormen en mag op zichzelf geen reden tot verstoring zijn. De belangrijkste redenen waarop het besluit is gebaseerd de vrouw te verstoren, doen zich niet meer voor en er zijn geen concrete aanwijzingen dat dit binnen afzienbare tijd verandert'', aldus de toelichting op de uitspraak.

De uitspraak van de rechter heeft overigens geen betrekking op het verstoringsbeleid an sich. Het zal van geval tot geval moeten worden bekeken. Het verstoringsbeleid, mede opgesteld door burgemeester Job Cohen, is bedoeld om moslims die radicaliseren maar nog geen strafbare feiten hebben gepleegd, te laten weten dat ze in de gaten worden gehouden. Cohen liet al eerder weten dat men met dit beleid op het randje van de wetgeving balanceert. In een reactie op de uitspraak zei Cohen dat hij de criteria voor het verstoren nader zal onderzoeken.

EK-kwalificatie onder-17 in ons land

Nederland zal volgend jaar als gastheer optreden voor een kwalificatietoernooi voor het Europees kampioenschap voetbal voor spelers onder 17 jaar.

Donderdagavond werd het elftal van bondscoach Ruud Kaiser tijdens de loting op het eiland Cyprus gekoppeld aan Duitsland, Finland en Ierland. Een minitoernooi tussen die vier landen, waarvan de winnaar zich zal plaatsen voor het EK, zal van 24 tot 28 maart 2006 op een nader te bepalen locatie in Nederland worden gehouden.

Grootste Belg

De Belgische tv-kijkers hebben gisteren Pater Damiaan tot grootste Belg verkozen. De pater, die een eeuw of wat geleden enorm goed werk verrichtte voor leprapatiënten, eindigde voor medicijnenontwikkelaar Paul Janssen en Eddy Merckx. Prima keuze natuurlijk die Damiaam:
quote:
Pater Damiaan (Jozef De Veuster) (°1840) trok in 1863 in plaats van zijn broer naar Honolulu. Hij werd daar, bij gebrek aan priesters, meteen gewijd. In 1873 stuurde de plaatselijke bisschop de missionaris naar het eiland Molokaï waar reeds een melaatsenkolonie gevestigd was. Damiaan bleef er de rest van zijn leven en wijdde zich tot zijn dood, in 1889, aan de zorg voor de lepralijders. Hij overleed zelf overigens ook aan lepra.
Misschien niet heel spannend allemaal, maar het leek me een leuk idee om deze verkiezing ook in Nederland te houden. Laten we dus eens beginnen op de FOK!weblog.

Nominaties zijn welkom in de reacties.

Rentree McEnroe in dubbelspel

De 46-jarige tennisser John McEnroe zal in februari zijn rentree maken op de ATP-Tour. De Amerikaan heeft zich samen met de Zweed Jonas Bjorkman aangemeld voor het dubbelspel van het tennistoernooi van San Jose in Californië.

In zijn kleurrijke tennisloopbaan won McEnroe naast talloze titels in het enkelspel ook 77 titels in het dubbelspel. Bij het tennistoernooi van San Jose was hij acht maal de beste in het dubbelspel. Als het aan McEnroe ligt zal daar een negende maal bijkomen. "We komen naar San Jose met maar een doel : het dubbelspel winnen."

In 1992 nam McEnroe afscheid van de ATP-Tour. Sinds die tijd doet hij regelmatig mee aan toernooien in het veteranencircuit.

Ankh

quote:
Egypte. Vele, vele jaren geleden. De jonge Assil had een probleem: hij feestte te veel, en daarom, is er een vloek over hem uitgesproken. Hoewel, Assil wilde alleen maar een leuke avond hebben met zijn vrienden. Hij kreeg het voor elkaar om een nieuwe piramide binnen te gaan, een enorm feest te geven en nu opeens hebben de Goden hem een gunst gegeven. Het gevolg: een vloek is over hem uitgesproken en nu moet hij ervoor zorgen dat hij gebroken wordt.
Dit is het verhaal achter "Ankh". Jouw doel dus nu: help Assil met het verbreken van zijn vloek.

Deze dus, succes...
Als je geen zin hebt om alles te lezen op de Ankh-site, dan kun je hier meteen met het spel beginnen.

Zwaarbevochten bekerremise Juventus

Juventus heeft een goede uitgangspositie verworven voor het bereiken van de laatste acht in de strijd om de Italiaanse beker. In de heenwedstrijd tegen Fiorentina speelde 'De Oude Dame' met 2-2 gelijk, nadat het een 2-0 achterstand had goed gemaakt. De wedstrijd werd nog stilgelegd omdat er traangas in het stadion hing na rellen op de tribunes.

Meestal wordt de strijd om de Italiaanse beker niet serieus genomen door de grote clubs. Ook donderdag bleven er in Florence in eerste instantie aan beide kanten enkele topspelers op de bank.

Nadat Valeri Bojinov en Giampaolo Pazzini de thuisploeg op een 2-0 voorsprong hadden gezet, werd het Juve echter toch menens. Trainer Fabio Capello bracht Émerson, Pavel Nedved en Zlatan Ibrahimovic alsnog binnen de lijnen en dankzij treffers van Gianluca Pessotto en Adrian Mutu werd het toch nog 2-2. De return zal op 11 januari worden gespeeld.

Film: Hustle & Flow

"It's hard out here for a pimp" is de songtekst die centraal staat in Hustle & Flow. Het leven van een pimp is niet altijd rozengeur & maneschijn en dat blijkt. Terrence Howard, die ook al eerder te zien was in Four Brothers & de geflopte film van 50cent, zet ditmaal een zeer overtuigende rol neer als een wanhopige pimp met een droom. Iedereen moet een droom hebben: "Everybody' gotta have a dream!", aldus het motto van D-Jay om wie het allemaal draait in deze film.

DVD: Valiant

De kleine houtduif Valiant heeft maar één wens en dat is toetreden tot de Koninklijke Postduivendienst van het Britse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een taak die eigenlijk alleen is weggelegd voor de meest stoere en dapper eduiven van Engeland. Maar door een beetje bluf en een stapel geluk wordt hij toegelaten tot de opleiding en wordt hij binnen de kortste keren al ingezet voor een missie. Een bijzonder gevaarlijke missie die het einde van de oorlog misschien wel kan beïnvloeden. Een grote taak voor een kleine duif!


Hoe de wind waait...

...waait m'n rokje. Het is weer ouderwets zwalken in Den Haag. Op zich niet bijzonder, maar het wordt zo godvergeten voorspelbaar allemaal, het lijken de blogjes van Mannee wel.

Een nieuwe Afghanistan-missie was onzeker, want de veiligheid van de militairen kon volgens het CDA niet worden gegarandeerd. De VVD vond dat Amerika eerst maar eens moest aantonen zich aan het humanitair oorlogsrecht te houden en minister Bot eiste zelfs dat Amerika opheldering zou geven over eventuele geheime CIA-gevangenissen in Oost-Europa.

Inmiddels is er weinig veranderd, maar de NAVO heeft wat toezeggingen gedaan en opeens is het rapport van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, waarin de grote risico's van de missie in de provincie Uruzgan worden schetst waardeloos, is kennelijk het mysterie van de CIA-gevangenissen ontrafeld en is Guantánamo Bay gesloten. Het kabinet, met de ministers Bot en Kamp voorop, is opeens voorstander van een nieuwe Afghanistan-missie .

Overigens doemt er alweer een ander probleem op voor het kabinet, want Donner ligt weer onder vuur na een nieuwe ontsnapping van een tbs-patiënt tijdens een verlof. Het is echter al duidelijk wat het resultaat van de kritiek op Donner zal zijn, namelijk: "helemaal niets".

Boek: Patrick Arink - Broodje Aap Speciaal

Iedereen kent het verhaal van de vrouw die haar hond droogde in de magnetron. De hond overleefde het voorval niet en de vrouw klaagde de fabrikant voor 1 miljoen dollar aan, die ze kreeg. Dit soort verhalen en veel meer komen we regelmatig tegen. We horen ze niet alleen van de buren of familie, we lezen ze ook in wel gerespecteerde kranten, boeken, bladen en op internet. Vaak een reden om te denken dat ze dan ook waar zijn.

Nederland heeft meer nodig dan Kalou

In een (bijna) willekeurig Afrikaans land woonde een jongetje, atletisch gebouwd en een uitstekende conditie. In zijn erfelijk materiaal zit een gen dat hem vanzelfsprekend tot een groot voetballer maakt. Een beetje geluk en voldoende gepassioneerde stimulans van zijn sociale omgeving doen hem belanden bij de mooiste club van Nederland. Een riant salaris is hem van harte gegund. Misschien moet Kalou, want over hem heb ik het, wel zijn hele familie onderhouden. En een hele familie is waarschijnlijk veel meer dan vader, moeder met hooguit twee kinderen. Ik kan Kalou alleen maar heel veel succes wensen, nu bij Feyenoord en later bij Barca, Inter of Manunited.

Charles Groenhuijsen weg bij de NOS

Charles GroenhuijsenCharles Groenhuijsen zal Philip Freriks niet opvolgen als presentator van het achtuurjournaal, zo heeft de NOS vanmiddag gemeld. De NOS en Groenhuijsen gaan namelijk uit elkaar. De reden hiervan is niet bekend gemaakt.

Groenhuijsen was lange tijd correspondent voor de NOS in de Verenigde Staten. Hij zou per 1 januari de nieuwe presentator van het NOS Journaal worden. Wie nu de opvolger wordt van Freriks, die met pensioen gaat, is niet bekend. De NOS-directie wil verder niets zeggen over de kwestie: "We hopen daar binnenkort meer over naar buiten te brengen", aldus een woordvoerder. Groenhuijsen was niet bereikbaar voor commentaar.

De aanstelling van Groenhuijsen kwam eerder al op losse schroeven te staan na een conflict over de arbeidsvoorwaarden. Zo wilde hij in Washington blijven wonen en om de week naar Nederland overvliegen, maar de NOS weigerde daarmee in te stemmen. Uiteindelijk besloot Groenhuijsen, nadat zelfs advocaten zich met de kwestie bemoeid hadden, zich toch in Nederland te vestigen.

Eerder al baarde Groenhuijsen opzien door in een interview met HP/De Tijd stevig uit te halen naar zijn collega's bij de NOS. De Journaal-redactie zou volgens hem een "linkse houding" hebben, aan "intellectuele luiheid" lijden en "zelfingenomen" zijn. Ook zei hij "niets te maken willen hebben" met Twan Huijs, mede-correspondent in Amerika. Verder noemde hij Geert Wilders "een interessante jongen" en bestempelde hij VVD'er Hans Wiegel als de enige die "de in elkaar gestorte Nederlandse mierenhoop" weer kan opbouwen. Groenhuijsen kwam later op zijn uitspraken terug.

Update 01:04
Advocaat S. Tam van Groenhuijsen meldt dat zijn cliënt is ontslagen door de NOS. "Er is geen sprake van een gemeenschappelijk besluit om uiteen te gaan", zo zei hij. De NOS zou het besluit hebben genomen vanwege een vertrouwensbreuk. "Waar die breuk in het vertrouwen op is gebaseerd, is hem niet duidelijk. Charles is verbijsterd. De vrede leek juist teruggekeerd, dacht hij." De NOS wilde donderdagavond niet reageren op de woorden van Tam.

CD: Prince Paul - Hip Hop Gold Dust

Prince Paul (alterego van Paul Huston) is alweer een oudgediende in het hip-hop wereldje. Al achttien jaar houdt hij zich staande met kerfjes zoals Stetsasonic, De La Soul, Boogie Down Productions en Gravediggaz op zijn deurpost. Geen gepimpte rappers met pleisters op de wang, waarbij op de achtergrond schaars geklede dames een versimpelde vorm van gebarentaal bezigen (alleen drie- of vierletterwoorden graag). Old-school dus.


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.