Glazenwassers beleven angstige minuten

Angstige momentenIn het Amerikaanse Denver hebben twee glazenwassers gisteren erg veel geluk gehad. Ze ondergingen angstige minuten toen de takel van hun lift gedeeltelijk afbrak terwijl ze op de twaalfde verdieping van de Denver Place Plaza Tower aan het werk waren. De mannen kwamen er met lichte verwondingen en waarschijnlijk een volle onderbroek van af.

De glazenwassers waren bezig op de twaalfde verdieping. Op een gegeven moment brak er iets van de liftinstallatie en zwaaiden ze enkele minuten boven de grond, meerdere keren zijn ze daarbij tegen de wolkenkrabber gebotst. Op het moment van het ongeval waaide het erg hard en kon de brandweer niks doen. Toen de wind ook maar iets ging liggen konden brandweerlieden de glazenwassers uit hun benarde positie bevrijden. De mannen raakten lichtgewond en hoefden niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

Van de wolkenkrabber zijn enkele ramen gesneuveld. Ook auto's die aan de straat stonden zijn beschadigd door rondvliegend glas. De brandweer kon niet via een ladder of kraanwagen werken omdat hun kraan maar tot de tiende verdieping kwam. Daardoor moesten ze de glazenwassers van binnenuit redden. Daarbij is één persoon gewond geraakt. "Er was sprake van grote paniek op de twaalfde verdieping, daarbij is er één gewonde gevallen", aldus een commandant.

"Ik bereidde mij erop voor dat ik twee mensen zou zien sterven en dat was misschien wel het engste van alles", aldus een getuige, "Het ging allemaal in slowmotion. Alles was in slowmotion. Het was echt ongelofelijk. We zagen allemaal glas op de auto's beneden vallen. Het was verschrikkelijk om te zien".
-
Voor een filmpje van het ongeluk kun je hier klikken.