Prinses Laurentien in verwachting

Prins Constantijn en prinses LaurentienPrinses Laurentien is in verwachting. Het derde kind van prins Constantijn en zijn vrouw wordt verwacht in de maand juni. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag bekendgemaakt. Het echtpaar heeft al een zoon, Claus-Casimir, en een dochter, Eloise.

Het ongeboren kind zal de titel graaf of gravin krijgen en het predikaat jonkheer of jonkvrouw. Hun achternaam zal Van Oranje-Nassau van Amsberg zijn. Het kind zal dus Graaf of gravin van Oranje-Nassau, jonkheer of jonkvrouw van Amsberg gaan heten. Er is nooit sprake geweest van een prinsentitel voor de telgen van Constantijn en Laurentien, omdat 'Den Haag' vindt dat het aantal prinsentitels binnen de perken moet blijven.

Lid van het Koninklijk Huis zijn de kinderen nog wel, omdat het kleinkinderen van de huidige troonbezetter zijn, wat ze familie van de tweede graad maakt. Ze vallen pas af als lid van het Koninklijk Huis als Willem-Alexander tot koning wordt gekroond, omdat ze dan derdegraads familie zijn geworden. In de lijn van troonopvolging worden de kinderen dan nog wel meegeteld. Het verwachte kind van Constantijn en Laurentien zal op de zevende plaats komen te staan.