Cambuur Leeuwarden gered van faillissement

Icoon VoetbalCambuur Leeuwarden is op het nippertje van een faillissement gered. Vier financiërs waren gisteravond bereid de 350 duizend euro die nodig was om de voetbalclub te redden, te betalen. Interim-voorzitter Harjan van Dam van de Friese club uit de Gouden Gids Divisie heeft dit donderdag bekendgemaakt.

De situatie van de club uit de Friese hoofdstad was penibel. Voor 10.00 uur vanochtend moest het geld op de bankrekening van de club staan, anders werd Cambuur failliet verklaard. Doordat aan deze eis nu voldaan is, kunnen de lonen van spelers en medewerkers betaald worden en kan aan andere uitstaande betalingen worden voldaan. Cambuur heeft nu twee maanden de tijd om een structurele oplossing te vinden voor de financiële problemen. Op dit moment heeft de club een begroting van 3,5 miljoen euro en een totale schuld van acht miljoen euro.

Volgens Voetbal International zijn de geldschieters voormalig voorzitter Wim Sleijfer, oud vice-voorzitter Jan Riedstra, ex-bestuurslid technische zaken Dirk Hoekstra en sponsor Klaas Buwalda. Eerder probeerde Cambuur al geld te lenen van de Friesland Bank, de gemeente Leeuwarden en Accolade Vastgoed, hierbij had de club geen succes.

Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!