Vijfsterrenhotel voor huisdieren geopend

Icoon Opmerkelijk Fifi, Minoes en Knabbel hoeven niet meer in een gammele opvang te verblijven, terwijl hun baasjes in luxe vakantieoorden vertoeven. In Japan kunnen de dieren nu zelf genieten in een eigen vijfsterrenhotel

'The Pet Inn Royal' op het vliegveld Narita bij de hoofdstad Tokio beschikt over honderdzeventig kamers voor huisdieren. Zowel katten, honden, hamsters als fretten zijn welkom. In totaal kunnen er tweehonderdvijftig huisdieren logeren in het hotel. De prijzen van de kamers variëren, afhankelijk van de luxe, tussen de dertig en honderdtwintig euro. Alle kamers zijn voorzien van airco en luchtverversers om vieze luchtjes te bestrijden. De gehele dag staat een team van dierenartsen, trimmers en uitlaters klaar om de dieren te verzorgen.

De uitbaters van het hotel hopen op deze manier te profiteren van het toenemende aantal huisdieren in Japan. Naar schatting wonen er circa negentien miljoen huisdieren in Japan. Dat is zelfs meer dan het aantal kinderen onder de vijftien jaar.