[update] Opnieuw liquidatie in Amsterdam

Wie_zal_het_weten, uberbert, Rieuwert, Skv, geldropse_polleke en the_RAVEN hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Misdaad In Amsterdam-Zuid is opnieuw een man geliquideerd, zo meldt de regionale omroep AT5. Volgens de omroep werd het slachtoffer op het Tjotterspad bij de Amstelveenseweg doodgeschoten. De daders zijn na de schietpartij weggefietst. Het is nog onduidelijk wie het slachtoffer is.

De eerste berichten melden dat de man ergens op stond te wachten, toen hij door twee daders benaderd werd. Zij schoten het slachtoffer van dichtbij neer, vermoedelijk met een automatisch wapen. Dit alles doet sterk denken aan een liquidatie, wat de vierde in de Amsterdamse onderwereld in tien dagen tijd zou zijn.

Volgens het weblog GeenStijl ligt de man naast een jachthaven, vlakbij het ING gebouw aan de ring Amsterdam. "Na het horen van 2 knallen, wat achteraf schoten bleken, is iemand te horen die 'nee, nee' roept, waarna nog een aantal schoten valt. Zodra ik opsta uit mijn stoel ligt er een man op straat die neergeschoten blijkt te zijn", aldus een getuige tegenover GeenStijl.

Op maandag 31 oktober begon er een reeks liquidaties in de onderwereld, toen Evert Hingst in Amsterdam werd doodgeschoten. Twee dagen later werd topcrimineel John Mieremet in Thailand doodgeschoten. Nog dezelfde dag werd vastgoedhandelaar Kees Houtman in de hoofdstad geliquideerd.

Update 23:41 uur
Het slachtoffer is de 44-jarige George van Kleef, zo meldt GeenStijl. Peter R. de Vries vertelde telefonisch bij Barend en Van Dorp dat de man tot de vriendengroep van de vorige week vermoorde Cees Houtman behoort en bekend is bij de familie Holleeder. Volgens Peter R. de Vries was het slachtoffer actief in de onderwereld. Hij zou op een woonboot bij de jachthaven wonen.


Foto van de situatie (GeenStijl)