PvdA in actie tegen pestgame

Slapend_Nederland had ons via de nieuws-submit te melden:

GamesPvdA-Tweede Kamerlid Jeroen Dijsselbloem vindt dat gewelddadige computerspelletjes waarin pesterig gedrag wordt verheerlijkt niet op de markt zouden moeten verschijnen. Hij heeft daarom uitgever 'Take2 Games' opgeroepen het spel 'Bully', waarin de speler in de huid van een gefrustreerde tiener kruipt en zijn klasgenootjes te lijf gaat, niet uit te brengen.

In 'Bully' is de speler een tiener die zijn frustraties afreageert door leeftijdsgenoten in elkaar te slaan. Hoe meer hij pest, hoe verder hij komt in het spel. Volgens Dijsselbloem is 'Bully' veel gevaarlijker dan computerspelletjes die zich in een fantasiewereld afspelen: ''Dit staat heel dicht bij de dagelijkse realiteit van scholieren. Pesten is groot probleem voor veel jongeren.'' De PvdA'er vraagt zich af of de spelletjesuitgever wel bewust is van de omvang en gevolgen van pestproblemen in ons land. Een deel van deze kinderen worden nog jarenlang achtervolgd door depressies, fysieke klachten en soms worden ze zelfs suïcidaal.

Dijsselbloem is niet voor een wettelijk verbod, maar hoopt op de welwillendheid van de uitgever. Begin deze maand stelde hij namens zijn partij al voor een debat te gaan voeren over gewelddadige video-games. Eerder keerde de PvdA'er zich al tegen gewelddadige en seksistische videoclips op de tv-zenders TMF en MTV.

-
Zie voor meer game-nieuws FOK!games