Celtic vergroot crisis bij Rangers

Celtic heeft zich ten koste van Glasgow Rangers geplaatst voor de halve finales van de League Cup: 2-0. Doelman Stefan Klos ging bij beide doelpunten niet vrijuit.

De nederlaag verergert de crisis bij Rangers, dat van z’n laatste elf duels er slechts twee in winst wist om te zetten. Manager Alex McLeish passeerde opnieuw Ronald Waterreus ten faveure van Stefan Klos en achteraf heeft hij daar wellicht spijt van. De Duitser stond na 26 minuten te ver voor zijn doel en liet zich daarom verrassen door een afstandsschot van Shaun Maloney. Titelverdediger Rangers had, op wat kansen van Ricksen en Prso na, weinig te vertellen op Celtic Park en dat was helemaal het geval na een domme rode kaart van Sotiris Kyrgiakos. De Griek moest het veld verlaten nadat hij opzichtig applaudisseerde na een beslissing van scheidsrechter Kenneth Clark.

Nadat Celtic via Hartson en Nakamura een paar uitgelezen mogelijkheden had verkwanseld, hielp Klos The Bhoys een handje: de doelman promoveerde een voorzet van Nakamura tot een doelpunt. Al met al een eenvoudige zege voor Celtic, dat na een matige competitiestart op de weg terug is. Het voegt zich net als Dunfermline, Livingston en Motherwell bij de laatste vier.