Bully onder vuur

Maarten (Mannee)
Na een eerdere rel in Engeland, ligt de game Bully nu ook in Nederland onder vuur. In een open brief roept PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem uitgever Take2 Games ter verantwoording omdat in de game pesterig gedrag wordt verheerlijkt.

Disselbloem, die eerder al ageerde tegen gewelddadige en seksistische videoclips , is overigens niet uit op een verbod van Bully, omdat dat toch niet zou zijn te handhaven. Hij hoopt echter dat de game alsnog niet op de markt komt.

Tja, je kan het er maar druk mee hebben. Natuurlijk is de verheerlijking van pesterij, zoals Dijsselbloem dat noemt, niet goed te praten, maar dit is natuurlijk vechten tegen de bierkaai. Er zijn zoveel games verkrijgbaar die extreem gewelddadig zijn en het onderscheid dat Dijsselbloem nu maakt vind ik nogal vergezocht:

quote:
Het gaat hier niet om James Bond die Russische spionnen neerschiet maar om een situatie uit het dagelijks leven van deze jongeren, waarbij wordt gezegd: geweld is oké en wordt beloond.
Nee Dijsselbloem, dit is een kansloze missie. Steek je energie liever in echt iets doen tegen pesterijen op scholen en maak geen gratis reclame voor Bully, want meer is dit niet.