FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 9 november 2005

67 doden door aanslagen Jordanië

Botje96 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AanslagIn de Jordaanse hoofdstad Amman hebben vanavond drie explosies plaatsgevonden. Zeker 23 mensen zijn hierbij om het leven gekomen, 120 anderen raakten gewond. Er ontploften drie bommen niet lang na elkaar in luxueuze internationale hotels. Het gaat waarschijnlijk om zelfmoordaanslagen, zo meldde de Jordaanse politie.

In het Radisson-hotel in het westen van Amman zijn waarschijnlijk de meeste slachtoffers gevallen. Dit hotel is vooral populair bij toeristen uit Israël. Op het moment van de aanslag, die rond 10 voor negen (lokale tijd) plaatsvond, was er juist een bruiloftsreceptie met zo'n 250 mensen aan de gang. Op ongeveer hetzelfde moment werd het Grand Hyatt-hotel getroffen, dit terwijl het door de politie werd geëvacueerd. Niet veel later werd ook het Days Inn-hotel slachtoffer van een explosie. Alle hotels zijn gelegen in de zakenwijk Jabel en worden regelmatig bezocht door Britse en Amerikaanse zakenlieden.

De Jordaanse politie meldt dat het gaat om gecoördineerde aanslagen die de kenmerken hebben van het internationale terreurnetwerk al-Qaeda. De leider van de Iraakse tak van al-Qaeda, Abu Musab al-Zarqawi, is geboren in Jordanië. De politie heeft direct na de aanslagen veiligheidskordons om andere internationale hotels en ambassades in de stad gelegd.

Jordanië is één van de belangrijkste bondgenoten van de Verenigde Staten in het Midden-Oosten en was tot nu toe gevrijwaard gebleven van terroristische aanslagen. Wel vuurden op 19 augustus van dit jaar militanten drie raketten af op Amerikaanse marineschepen die voor de Jordaanse kust lagen. De raketten misten de schepen, maar een Jordaanse militair werd gedood. De Jordaanse koning Abdullah II ibn al-Hussein heeft de aanslagen van vandaag scherp veroordeeld en riep op de daders op te speuren en voor het gerecht te halen.


Politiebeveiliging bij het Radisson-hotel - Foto: AP

Update 22:32
Het dodental is stijgende. De Jordaanse vice-premier meldde zojuist dat zeker 53 mensen zijn omgekomen als gevolg van de aanslagen. Meer dan 120 mensen zijn met verwondingen opgenomen in ziekenhuizen in de stad.

Update 23:25
Inmiddels is duidelijk geworden dat de aanslag op het Radisson-hotel is uitgevoerd door een zelfmoordenaar, die zichzelf midden op de bruiloftsreceptie opblies. Ook de aanslag op het Grand Hyat-hotel is zeer waarschijnlijk gepleegd door een zelfmoordenaar met een riem vol explosieven. Het Days Inn-hotel werd slachtoffer van een autobom, die vlak buiten het hotel ontplofte. Het dodental is opgelopen tot 67, er wordt verwacht dat dit nog zal stijgen. De meeste slachtoffers lijken Jordaniërs te zijn.


Grote ravage in het Grand Hyatt-hotel

Brein achter aanslagen Bali pleegt zelfmoord

Icoon Algemeen De meest gezochte terrorist van Zuidoost-Azië, Azahari Husin, heeft op het Indonesische eiland Java zelfmoord gepleegd. Hij blies zichzelf, samen met zes andere terreurverdachten, op toen de politie hem wilde overmeesteren. Azahari zou het brein zijn achter de bomaanslagen van 1 oktober op het eiland Bali.

"Het lichaam lag in stukken maar zijn gezicht was nog te herkennen voor twee leden van de antiterreureenheid uit Jakarta", zei een verslaggever van de Indonesische zender ANTV. "Hij blies zich samen op met het huis."

Azahari wordt niet alleen verdacht van de bomaanslagen op Bali, maar hij zou ook betrokken zijn geweest bij de aanslag op het Marriot Hotel in Jakarta in 2003.

Revolution zal nooit uitkomen?

Tenminste niet met deze naam. Shelly Pearce, werkzaam bij Nintendo Europe heeft aangegeven dat Revolution nog steeds een codenaam is voor de nieuwe console van Nintendo. Eigenlijk is dit geen verrassing, aangezien dit met voorgaande consoles ook het geval geweest is. De Nintendo 64 ging lange tijd door het leven als Ultra 64 en de Gamecube kreeg in eerste instantie de naam Dolphin mee.

Nintendo zou Nintendo niet zijn als de uiteindelijke naam een sterk bewaard geheim blijft totdat ze hem zelf bekendmaken. Dit zal vermoedelijk op de Electronics Entertainment Expo in mei 2006 zijn. Durft er alvast iemand een gokje te wagen?

Dieven stelen vijftig stuks vangrails

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie is een onderzoek gestart naar de diefstal van vijftig stuks vangrails. De veiligheidshekken, met een totaal gewicht van 15.000 kilogram, lagen in zes pakketten opgeslagen onder een viaduct in het Gelderse Wilp.

De goederen lagen daar in verband met werkzaamheden aan de snelweg A1. In de nacht van 2 op 3 november zijn zij door nog onbekende personen echter weggehaald.

Zanger koopt eigen cd op eBay

Eilanden en Del_Toro hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De zanger van de Britse band The Darkness heeft via veilingsite eBay een promo-versie van zijn eigen cd gekocht. De cd was naar enkele muziekjournalisten gestuurd, en blijkbaar dacht één van hen een leuk bedrag te kunnen verdienen met de verkoop.

Alle cd's hebben een unieke code gekregen, en zanger Justin Hawkins hoopt op deze manier te kunnen achterhalen wie het schijfje te koop aan heeft geboden. "We gaan gerechtelijke stappen ondernemen en de dader zal zeker geen cd's meer ontvangen van ons platenlabel", aldus Hawkins.

Het album 'One Way Ticket to Hell... and Back' zal pas op 28 november in de winkels liggen. Het eerste verkochte exemplaar heeft de zanger bijna 540 euro gekost.

Shock therapy

In Servië lijkt een nieuwe rage te zijn ontstaan, anticonceptie door middel van kleine elektrische schokjes. Nu denken jullie natuurlijk: "ja hallo Mannee, dat hebben we vanmorgen al op de Frontpage gelezen". Toch is dat niet helemaal waar, want het blijkt gewoon niet altijd even eenvoudig om een artikel uit het Servokroatisch te vertalen.

Ik heb het oorspronkelijke artikel nog eens even bestudeerd en het gaat niet om een echt nieuwe vinding. Weliswaar is er binnenkort een doe-het-zelf batterijenversie in winkels te koop, maar zelfs die is niet nieuw. Ze lopen gewoon een beetje achter in Servië....

In ieder geval ben ik er na wat speurwerk in geslaagd om een foto van die eenvoudige batterijenversie te vinden. Het is duidelijk, dit is niet nieuw, maar wel uiterst effectief en ook al zou je het wel verwachten, het is niet pijnlijk voor de man.

Overigens biedt het voor de vrouw, naast het feit dat je niet zwanger wordt nog een heel groot voordeel.

(ik bespeur hier trouwens ook nog wel een klein voordeeltje voor de man...)

WoW: The Burning Crusade screenshots

Blizzard is alweer een tijdje bezig met The Burning Crusade, een uitgebreide expansion op de succesvolle World of Warcraft. Een aantal vernieuwingen:

- Level cap tot niveau 70
- Twee nieuwe rassen, waaronder de Blood Elves
- Nieuwe startpunten in o.a. Quel`Thalas
- Een geheel nieuw continent genaamd Outland
- Veel nieuwe high-level dungeons in o.a. Azeroth en Outland
- Nieuwe monsters en eindbazen
- Honderden nieuwe quests
- Eveneens honderden nieuwe items
- Een nieuwe craft: Jewelcrafting

Natuurlijk zijn er ook nieuwe screens:







Braamhaar definitief niet naar WK

De KNVB heeft het niet voor elkaar gekregen om scheidsrechter Eric Braamhaar op het wereldkampioenschap van volgend jaar in Duitsland te laten fluiten. Via een lobby probeerden de voetbalbond arbiter op de lijst te krijgen, maar hij is niet opgenomen in de voorselectie.

Op de shortlist van de FIFA, waar de 44 namen van de scheidsrechters staan, ontbreekt Nederland. De Belgen zijn wel vertegenwoordigd op deze lijst door Frank de Bleeckere, en dit geldt ook voor Luxemburg met Alain Hamer. Braamhaar had echter al verwacht dat zijn naam niet op de lijst zou voorkomen.

"Als KNVB zijnde wisten we waar we aan toe waren. Het was al heel wat dat ik tijdens het WK Onder 20 floot. Het is nu eerst zaak op de lijst van de topclass te komen, hopelijk weten we dat aan het eind van dit jaar te realiseren.", aldus de arbiter.

Castelen aarzelt over contractverlenging

Het is nog maar de vraag of Romeo Castelen gaat bijtekenen bij Feyenoord. De Rotterdammers hebben al een aantal gesprekken gehad met de zaakwaarnemer van de 22-jarige speler, maar steeds zonder resultaat.

In de zomer van 2004 kwam Castelen transfervrij over van ADO Den Haag, en heeft nog een contract tot medio 2007 bij de Rotterdamse club. "Romeo zit weer in een goede periode. Hij heeft vorig seizoen tien keer gescoord en gaf bovendien tien assists. Daarmee is hij voor Feyenoord een waardevolle speler. Romeo is een echte prof, heel zelfkritisch en ambitieus. Hij heeft het bij Feyenoord goed naar zijn zin en wij willen graag langer door met hem.", zegt technisch directeur Mark Wotte.

Castelen zelf twijfelt echter. De speler is namelijk van mening dat hij nog veel kan leren bij Feyenoord, maar aan de andere kant weet hij ook dat er veel belangstelling voor hem is. Zo zouden bijvoorbeeld een aantal Engelse clubs geïnteresseerd zijn in de diensten van Castelen.

Voetbalbikkel wordt watje door God

Icoon OpmerkelijkEen Kroatische profvoetballer zegt dat hij niet meer de keiharde verdediger van weleer kan zijn nu hij God heeft gevonden. De 30-jarige Goran Granic speelt bij Hajduk Split, de regerend kampioen van zijn land. Dit jaar vergaat het de club echter duidelijk minder goed.

Volgens Granic zijn de teleurstellende resultaten van zijn ploeg te wijten aan het feit dat hij geen overtredingen meer wil maken. "God heeft het voetbal geschapen voor plezier en ontspanning. Hij zou niet willen dat spelers zich bezondigen aan ruwe overtredingen", zegt de tot het katholicisme bekeerde prof in een interview. "Waarschijnlijk had ik al een aantal belangrijke tegengoals kunnen voorkomen als ik tegenspelers onderuit had gehaald."

New York Pizza daagt Dr. Oetker voor de rechter

Pizzaketen New York Pizza gaat het Duitse concern Dr. Oetker voor de rechter dagen. Reden hiervoor is dat Dr. Oetker volgens New York Pizza bijna identieke kopiën van zijn pizza's in de schappen van de supermarkten brengt.

New York Pizza verklaart dat Dr. Oetker in Nederland drie pizza's op de markt heeft gebracht die vrijwel hetzelfde zijn als zijn eigen producten. "Deze actie gaat over de grens van wat wettelijk toelaatbaar is," aldus Philippe Vorst, directeur van de bezorgketen. Wanneer de zitting plaatsvindt, is nog niet bekend.

In een nadere toelichting zegt Vorst: "Dr. Oetker introduceert een 'BBQ Chicken' die qua naam en receptuur identiek is aan die van ons. De 'Hot Texas' is een kopie van onze 'Mexican Hot & Spicy' en met de 'Pizza New York' maken ze het helemaal bont."

New York Pizza eist nu van Dr. Oetker dat de campagne voor de pizza's wordt stilgelegd, en dat de pizza's niet meer worden geproduceerd.

Ritsma ook in ploegenachtervolging

Schaatser Rintje Ritsma zal behalve de 5000 meter ook meeschaaten in de ploegenachtervolging tijdens de wereldbekercyclus die dit weekend plaats vind in de Canadese stad Calgary.

De Beer uit Lemmer zal samen met Sven Kramer en Jochem Uytendehaage starten als tweede team. Het eerste team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bestaat uit: Erben Wennemars, Mark Tuitert en Carl Verheijen. Ook bij de vrouwen zullen twee ploegen starten. Renate Groenewold, Paulien van Deutekom en Moniek Kleinsman zullen het eerste team vormen. Helen van Goozen, Marja Vis en Wieteke Kramer zullen als tweede Nederlands damestrio van start gaan.

Meer info + scans Rune Factory

Een paar dagen geleden postten we een artikel met de eerste info over Rune Factory, een nieuwe RPG voor de Nintendo DS. Vandaag is er wat meer info over deze game naar buiten gekomen, en zijn ook wat scans uit Famitsu verschenen.



Rune Factory wordt als een soort Harvest Moon achtige game neergezet, waarin je min of meer je eigen geschiedenis kan schrijven. Verder kan je niet alleen vrij rondlopen in de wereld om je heen, je kan hier ook bepaalde monsters vangen en opvoeden. Deze monsters kan je dan vervolgens gebruiken tijdens je avonturen voor bijvoorbeeld gevechten.

Rune Factory wordt in de loop van 2006 in Japan verwacht.



sylvesterrr stopt als Coördinator Moderaties

Icoon Sitenews - Frontpage Iedereen die wel eens reageert op de Frontpage krijgt er mee te maken: moderaties. Een trouw team van FP-moderators probeert door het uitdelen van minpunten de reacties op de FP in goede banen te leiden. Aan het hoofd van deze FP-moderators stond de afgelopen 10 maanden sylvesterrr. Hij neemt nu helaas per direct afscheid van FOK!.

De functie Coördinator Moderaties werd in februari van dit jaar in het leven geroepen. Sylvesterrr, die eerst twee jaar FP-moderator was geweest, bleek vanaf het begin de aangewezen persoon voor deze Site Admin-positie. Naast al zijn taken op moderatie-gebied was sylvesterrr bovendien al geruime tijd developer.

Helaas is aan dat alles nu een eind aan gekomen. Verschillende factoren - waaronder tijdsgebrek - hebben er voor gezorgd dat sylvesterrr niet langer als crew op FOK! te vinden zal zijn. Namens heel FOK! willen wij hem bedanken voor zijn grote inzet en zijn kundige kijk op de reacties.

Omdat er nog geen opvolger voor sylvesterrr is gevonden, zal de functie Coördinator Moderaties tijdelijk vervallen. Maar, niet getreurd, dit betekent niet dat er niet meer gemodereerd zal worden of dat er geen bans meer uitgedeeld zullen worden. Voorlopig zal de Eindredactie Nieuws, bestaande uit Veerboot en ondergetekende, sylvesterrrs taken namelijk overnemen.

Door deze wijziging ziet het Eindredactie-team van de Frontpage er als volgt uit:
Eindredactie Nieuws: steenz en Veerboot
Eindredactie Reviews: gr8w8 en pluisje
Eindredactie Columns: Seborik

Download Station voor de DS op PU Gameplay

Enkele dagen geleden heeft Power Unlimited, de organisatie achter PU Gameplay, bekend gemaakt dat er een Download Station voor de Nintendo DS aanwezig zal zijn op Gameplay. Via Wi-Fi zul je het volgende binnen kunnen halen:

Demo van Polarium
Demo van Meteos
Demo van Submarine
Demo van Table Hockey
Trailer van The Legend of Zelda: The Twilight Princess
De hond van Miyamoto voor Nintendogs
En tevens een Zelda picture gallery

Dus voor alle DS bezitters die komend weekend naar Gameplay gaan: neem je DS mee!

Origen neemt gamers mee naar de Mojave woestijn

Zoals op de Origen website al vermeld werd, organiseert Microsoft een groot launch-event voor de Xbox360. Het evenement heet "Xbox 360: Zero Hour" en zal plaatsvinden van 20 t/m 22 november in de Mojave woestijn in Amerika.

Onder de duizenden gamers die van over de hele wereld komen zijn ook de winnaars van wedstrijden die op de Origen website gehouden zijn. Deze winnaars zullen een VIP behandeling krijgen. De Europeanen zullen onder meer overgevlogen worden naar Santa Monica, van waar een vlucht in een prive-jet volgt naar de uiteindelijke locatie.




Op het 2-daagse evenement zal onder meer de gehele launch-lineup van de Xbox360 te spelen zijn op enkele honderden Xbox360 consoles met HDTV, alsmede games die in de toekomst uit zullen komen. Dit zullen games zijn van 2K Games, 2K Sports, Activision, Bethesda, Capcom,
Electronic Arts, Microsoft Game Studios, Namco, Sega, Square-Enix, Tecmo,
THQ, en Ubisoft. Verder zal er ook een multiplayer met 32 mensen van "Perfect Dark Zero" te spelen zijn over Xbox live. Ook zullen er nog sneak peaks zijn van toekomstige titels, zoals live gameplay beelden van Gears of War.

Op het evenement zullen ook Peter Moore, J Allard, en veel leden van verschillende Xbox360 ontwikkelteams aanwezig zijn.

Heb je nog geen kaartje, en heb je nog geld over? Niet getreurd, na 10 november zullen nog kaartjes weggegeven worden op enkele gaming sites. Welke dit zijn staat op de Zero Hour site. Wel duidelijk is dat als je nog een kaartje wint, je in ieder geval wel je ticket naar USA zelf zal moeten betalen.

Voor meer informatie neem even een kijkje op de Xbox360: Zero Hour site

Ook Brama valt af bij Jong Oranje

Wout Brama heeft het trainingskamp van Jong Oranje vroegtijdig moeten verlaten. Hij was opgeroepen om een geblesseerde speler te vervangen, maar heeft nu zelf te kampen met een blessure. Bondscoach Foppe de Haan riep Sergio Hellings van Heracles Almelo op als vervanger.

Aankomende zondag speelt Jong Oranje tegen Jong Slovenië om een ticket voor het Europees Kampioenschap van volgend jaar. Het land dat over twee wedstrijden het beste is, plaatst zich voor dit prestigeuze toernooi. Waar het toernooi gehouden wordt is nog niet bekend, maar het is sowieso een land dat zich heeft geplaatst voor de eindronde van het EK.

Behalve Brama zijn er nog meer zorgen voor De Haan. Eerder vielen Tim Vincken, Ibrahim Affelay en Julian Jenner al af door verschillende blessures. Verder zijn Romeo Castelen en Urby Emanuelson niet inzetbaar, omdat dit tweetal is opgeroepen voor een oefeninternland van het 'grote' Oranje tegen Italië van komende zaterdag. Wesley Sneijder, Robin van Persie, Hedwiges Maduro, Ron Vlaar, Nigel de Jong, Rafael van der Vaart en Ryan Babel zouden in theorie ook nog mee mogen spelen met Jong Oranje, maar deze namen zijn al langer verbonden aan het Nederlands Elftal van bondscoach Marco van Basten.

Anonieme Submitters

De submit hebben jullie de afgelopen tijd weer veelvuldig weten te vinden. Helaas is het jammer dat niet iedereen zijn naam bij zijn/haar submit zet, dus hieronder staan een aantal submits van onbekende personen:

1) Clerk and Extinguisher.
2) Weer hilarisch erge liedjes van onze Harry..., maar je kunt ze natuurlijk ook grappig vinden.
3) Honden en katten handel, als in dierenmishandeling.
4) Bluetooth vibrator, speciaal voor de dames.
5) Vechter sterft in Mixed Martial Arts gevecht, hij had wel al hersenproblemen van te voren.

Hamstringblessure voor Nelisse

FC Utrecht-speler Robin Nelisse zal de komende vier weken niet in actie komen. Oorzaak hiervan is een beschadiging aan zijn hamstring, welke hij opliep in de competitiewedstrijd van afgelopen weekend tegen ADO Den Haag (1-1).

Een meevaller is wel dat de hamstring niet gescheurd is, dit is al gebleken uit foto's die gemaakt zijn. Voordat Nelisse afgelopen weekend het veld verliet, zette hij zijn club nog wel op voorsprong. Door deze blessure zal hij de wedstrijden tegen NAC Breda (uit), Ajax (thuis) en Willem II (uit) moeten missen. Als alles goed gaat zal hij in de competitiewedstrijd tegen FC Groningen (11 december) zijn rentree weer maken.

Reuzenpanda's in huwelijksbootje in Thailand

Icoon OpmerkelijkIn Thailand zijn vandaag duizenden mensen naar het huwelijksfeest geweest van twee reuzenpanda's. Het gaat om de enige twee panda's die het land telt. Het mannetje Chuang Chuang en zijn partner Lin Hui gaan trouwen omdat ze nu volwassen zijn en beginnen met paren. De Thaise autoriteiten vonden het daarom tijd dat het stel in het huwelijksbootje trad.

Al muziekmakend en verkleed als reuzenpanda liepen alle bruiloftsgasten een traditionele optocht naar de dierentuin Chian Mai. "Daar aangekomen, waren de gasten getuige van een Chinese theeceremonie en kregen ze een stuk voorgeschoteld van de bruidstaart: een ijssculptuur van vier lagen gevuld met fruit dat reuzenpanda's graag eten", aldus een woordvoerder van de dierentuin.

Blatter in actie tegen het 'elleboogje'

Met de eindronde van het wereldkampioenschap in zicht verklaart FIFA-voorzitter Sepp Blatter de oorlog aan het zogenoemde elleboogje. Hij vindt namelijk dat deze overtreding steeds vaker op de velden te zien is, en zo snel mogelijk moet verdwijnen.

"Het is beangstigend te zien bij hoeveel kopduels de armen mee omhoog worden genomen met alle risico's van dien voor de tegenstander.", zei Blatter tijdens een vergadering over sportblessures en de juridische aspecten hiervan. Ook is hij van plan om de scheidsrechters aan te gaan spreken op deze overtreding.

De FIFA-preses is namelijk van mening dat 'inzetten van armen en ellebogen' veel strenger bestraft moeten worden. Jiri Dvorak, een arts van de FIFA, gaf hier nog een toelichting op "In ongeveer 15 procent van de voetbalblessures gaat het om hoofdletsel. Niet zelden ontstaan daarbij gecompliceerde hersenbeschadigingen."

Baby's gehandicapt door rode-hondepidemie

calvobbes en Florint hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon GezondheidIn gebieden waar vorig jaar een rode-hondepidemie heeft geheerst zijn de afgelopen tijd verschillende kinderen met ernstige afwijkingen geboren. Eén baby was reeds voor de geboorte overleden. Dat blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Tussen september 2004 en september 2005 was er sprake van een golf van gevallen van rode hond, vooral in gebieden waar relatief veel mensen met een orthodox-christelijke overtuiging wonen. Deze willen zich niet laten vaccineren, omdat zij vinden dat het 'Gods wil' is of ze worden besmet of niet. Het RIVM maakt zich zorgen over het aantal kinderen dat met een afwijking wordt geboren. Er zouden nog twintig vrouwen met rode-hondbesmetting rondlopen, die nog moeten bevallen.

De ziekte rode hond is relatief onschuldig, maar is wel gevaarlijk voor ongeboren kinderen. Als een zwangere vrouw in de eerste twaalf weken van een zwangerschap besmet raakt dan is er tachtig procent kans dat het ongeboren kind ook besmet raakt. Het kind kan groeivertraging krijgen, schade aan de ogen of oren, afwijkingen aan het zenuwstelsel of te vroeg of zelfs dood geboren worden. In Nederland krijgen kinderen op de leeftijd van 14 maanden en 9 jaar het vaccin in de 'BMR cocktail' toegediend.

Imam Öztürk koninklijk onderscheiden

SYCO had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenVoor het eerst in Nederland heeft een imam een koninklijke onderscheiding gekregen. Burgermeester F. Kerckhaert van Hengelo speldde gistermiddag het lintje op de revers van de vijftigjarige Ethem Oztürk, imam van de plaatselijke Aya Sofya Moskee.

De geestelijke werd onderscheiden als lid in de Orde van Oranje Nassau. "Hij is een goede geestelijk leider die veel bruggen heeft gebouwd", zei Kerckhaert. Öztürk, die sinds 1980 werkzaam is als imam van het Hengelose geloofshuis, verdient volgens Kerckhaert het lintje omdat hij "voortdurend de nadruk legt op het nastreven van een vreedzame samenleving". Ook zou hij, volgens een persbericht van de gemeente, geweld tegen andersgelovigen afkeuren en stimuleert hij de samenwerking met leden van andere kerkgenootschappen. Ook werkt hij zelf intensief samen met de Raad van Kerken.

De moskee organiseert tijdens de Ramadan een maaltijd die voor iedereen, welk geloof ook, toegankelijk is om de contacten met Nederlanders te bevorderen. Het is, volgens het Kapittel voor de civiele orden, de eerste keer dat een imam een koninklijke onderscheiding krijgt.

Penny Arcade helpt kinderziekenhuizen

Penny Arcade heeft een website opgezet waarop het mogelijk is om games, consoles, films en speelgoed te kopen voor kinderen die tijdens de feestdagen in een kinderziekenhuis moeten blijven. De website is geboren vanuit de frustratie dat de media veel problemen wijt aan games en gamers. Om te laten zien dat dit niet waar is, is Child's Play Charity opgezet.



Er is een aantal ziekenhuizen geselecteerd, voornamelijk in de USA maar ook een paar hierbuiten, waar een Amazon wenslijst mee gemaakt is. Van deze wenslijst kan je bij Amazon iets kopen wat dan bij het ziekenhuis bezorgd wordt. Grotere dingen zoals consoles en games blijven in het ziekenhuis en worden het hele jaar door gebruikt. Kleiner speelgoed mogen de kinderen houden. Het is overigens ook mogelijk om gewoon geld te doneren.

Childs Play Charity bestaat al sinds 2003, maar wordt elk jaar rond de feestdagen opnieuw online gezet. Neem een kijkje op http://www.childsplaycharity.org/

Redelijke loting Federer in Masters Cup

Vanmiddag is in Sjanghai geloot voor de Masters Cup. Titelverdediger Roger Federer treft Guillermo Coria, Ivan Ljubicic en David Nalbandian in de rode groep.

De gouden groep bestaat uit Andre Agassi, Rafael Nadal, Nikolai Davydenko en Gaston Gaudio. De Masters gaan zondag 13 november van start en duren één week. De nummers één en twee van iedere poule plaatsen zich voor de halve eindstrijd. Alle wedstrijden worden gespeeld in het futuristische Qi Zhong stadion.

Het lucratieve toernooi moet het doen zonder drie smaakmakers. Lleyton Hewitt (wordt binnenkort vader), Marat Safin (problemen met zijn knie) en Andy Roddick (last van zijn rug) zijn er niet bij in de Chinese havenstad. Roger Federer is net op tijd hersteld van zijn enkelkwetsuur, die hem deelname aan de Masterstoernooien van Madrid en Parijs kostte. De Zwitser won de afgelopen twee edities in het Amerikaanse Houston.

Rode Groep:
Roger Federer
Guillermo Coria
Ivan Ljubicic
David Nalbandian

Gouden Groep:
Andre Agassi
Rafael Nadal
Nikolai Davydenko
Gaston Gaudio

Vuurspuwer steekt borsten danseres aan

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Van de 27-jarige stripteasedanseres Maria Leeb vlogen de borsten in brand, doordat een vuurspuwer te dicht bij haar boezem in de buurt kwam. Dit gebeurde in een stripclub in het Duitse Augsburg, waar Leeb meestal niet meer dan een G-string draagt.

Ondanks de waarschuwingen die Leeb de vuurspuwer verscheidene malen had toegeroepen, kwam Marc Missler met zijn vlammen iets te dicht in de buurt van de borsten van de stripteaseuse, die met olie ingesmeerd waren. De boezem van de danseres vatte daarop vlam, waarbij ze brandwonden heeft opgelopen. Missler heeft een voorwaardelijke celstraf van veertig weken opgelegd gekregen.

Kamer wil onderzoek naar vertraging HSL

Icoon PolitiekAls het aan de fracties van VVD, PvdA en GroenLinks ligt komt er een onderzoek naar de problemen rond de aanleg van de hogesnelheidslijn (HSL). De Tweede Kamer wil het onderzoek dan zelf gaan uitvoeren. De partijen willen duidelijkheid over de reden waarom er in april 2007 geen treinen beschikbaar zijn voor de HSL.

De Nederlandse Spoorwegen zeggen dat verkeersminister Peijs een nieuw beveiligingssysteem wil. Volgens NS zorgt dat voor de vertraging van de treinstellen, want het systeem is nog niet klaar voor gebruik. Volgens de NS heeft Peijs de Kamer over de problemen onjuist geïnformeerd.

Er komt nu een debat over het probleem. Morgen zal minister Peijs zich moeten verantwoorden over de dreigende extra vertraging.

Verstandelijk gehandicapte krijgt klap wegens 'kijken'

PolitieEen verstandelijk gehandicapte jongeman uit Medemblik heeft gisteren een klap gekregen omdat hij naar een scooterrijder keek. Het 19-jarige slachtoffer werd in Stedebroec nabij de rotonde aan de Burgemeester Stuifbergenlaan - Stede Broecweg aangesproken door de scooterbezitter, met de vraag waarom hij zo naar hem stond te staren. Toen de gehandicapte jongeman zei dat hij helemaal niet naar hem keek, 'beloonde' de agressieve scooterrijder hem met een keiharde vuistslag in het gezicht en reed snel weg.

Van de dader is slechts een vaag signalement beschikbaar. Hij is 16 á 17 jaar, heeft zwart haar en achterop bij hem zat een blank meisje met blond haar en een witte jas. De vuistslaguitdeler maakte deel uit van een groepje van drie bromfietsers, die alle drie een donkergroene scooter hebben. De politie is op zoek naar getuigen.

Starterkit voor Star Wars Galaxies

Lucasarts en Sony brengen een nieuwe starterkit uit voor de MMORPG Star Wars Galaxies. De starterkit biedt content uit zowel Star Wars Galaxies: An Empire Divided en Star Wars Galaxies: Jump to Lightspeed, alsmede ook wat nieuwe content.

Verder biedt de starterkit een simpelere userinterface en een fast-action combat system, en zijn de eerste 30 levels uit de game opnieuw ontworpen. De meest interessante feature uit de starterkit is voor veel mensen waarschijnlijk dat je vanaf het begin een X-Wing of TIE Fighter krijgt waarmee je andere planeten kan bezoeken.

De nieuwe starterkit zal vanaf 22 november te krijgen zijn voor een kleine 20 dollar. Bij de prijs inbegrepen zitten 30 speeldagen.

Sarkozy: rellende buitenlanders land uit

Bibelot en neegij hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenPersonen die naar aanleiding van de rellen in Franse steden zijn opgepakt en veroordeeld en die niet de Franse nationaliteit hebben, moeten direct worden uitgezet. Dat stelt minister van Buitenlandse Zaken Nicolas Sarkozy. Hij heeft de departementen opgedragen tot uitzetting over te gaan.

'Sarko' zegt dat het in totaal om 120 personen gaat. Het bevel geldt ook voor buitenlanders die over geldige verblijfsvergunningen beschikken. De 50-jarige politieke leider van de Union pour un Mouvement Populaire (UMP) staat bekend om harde taal en wordt gezien als een belangrijke presidentskandidaat bij de verkiezingen van 2007.

Minister dreigt A'damse moslimschool met stopzetten financiele bijdrage

FOKwa had ons via de nieuws-submit te melden:

Onderwijs-minister Maria Van der Hoeven heeft de islamitische basisschool As Siddieq in Amsterdam gedreigd geen geld meer te geven. Volgens de minister doet de school te weinig aan de integratie van haar leerlingen. De Inspectie van het Onderwijs heeft de gebrekkige integratie deze zomer vastgesteld. De CDA-bewindsvrouw heeft de schooldirectie nu een laatste waarschuwing gegeven.

Wanneer de school inderdaad geen geld meer van het Rijk zou ontvangen, kan dat inhouden dat de school moet sluiten. De As Siddieq-school is al veel langer in opspraak. In 2003 werd burgemeester Job Cohen van Amsterdam nog gewaarschuwd dat de school haar leerlingen onvoldoende over Nederlandse gebruiken en normen en waarden bijbracht. Bovendien blijft de school gelieerd aan de zeer omstreden El Tawheed-moskee.

Drie andere moslimscholen
Binnen drie andere islamitische scholen in Amsterdam rommelt het ook, zo bericht vandaag de Volkskrant. Het personeel en de ouders van de basisscholen El Faroeq Omar, At Taqwa en Abraham el Khaliel, hebben minister Van der Hoeven gevraagd het schoolbestuur weg te sturen of anders de subsidie stop te zetten. De drie scholen met 575 leerlingen vallen onder de Stichting Islamitische Basisscholen Amsterdam (Siba), die in 2004 in opspraak kwam toen haar voorzitter werd aangehouden. Hij had volgens justitie een half miljoen euro aan schoolsubsidies achterover gedrukt.

Volgens het personeel en de ouders is de kwaliteit van het onderwijs op de drie scholen beneden peil, staan er vaak onbevoegden voor de klas, regeren de bestuurders als dictators en schuiven ze elkaar betaalde baantjes toe. Van der Hoeven acht zich echter niet 'de aangewezen persoon om in te grijpen'.

Leefbaar blijft in Rotterdams college

Icoon PolitiekWethouders Marianne van den Anker en Wim van Sluis van Leefbaar Rotterdam zullen niet uit het college van burgemeesters en wethouders van de havenstad stappen. Een bestuurscrisis dreigde, nadat de gemeenteraad gisteren Leefbaar-wethouder Marco Pastors dwong tot aftreden.

Van den Anker en Van Sluis besloten na uitgebreid overleg met hun fractie echter te blijven, omdat ze vinden dat Rotterdam een bestuur nodig heeft. Indien Leefbaar Rotterdam, verreweg de grootste partij in het college, haar wethouders had teruggetrokken dan was het waarschijnlijk niet eenvoudig geweest een nieuw college te vormen dat tot de raadsverkiezingen van maart 2006 Rotterdam zou besturen.

Om 18.00 uur zullen de beide wethouders Van Sluit en Van den Anker hun besluit nader toelichten. Fractievoorzitter Ronald Sorensen liet in een verklaring weten dat het voor beide wethouders moeilijk zal worden door te regeren, gezien het 'mes in hun rug' van coalitiepartner CDA. De christen-democraten steunden gisteren de motie van wantrouwen die de oppositie tegen Pastors indiende.

BN'ers presenteren 3FM Nieuws

spookymanus had ons via de nieuws-submit te melden:

Radio 3FMBekende Nederlanders zoals minister Karla Peijs presenteren aankomende vrijdag het NOS 3FM Nieuws. Dit omdat het nieuwsbulletin op de popzender dan precies vijf jaar bestaat. Naast Peijs zullen ook misdaadverslaggever Peter R. de Vries, volkszanger Jan Smit, Jerney Kaagman en Albert Verlinde nieuwsberichten voorlezen.

Daarnaast krijgt het programma een andere naam. Vanaf aankomende maandag gaat het bulletin door het leven als 'NOS 3FM Headlines'. Deze naamswijziging past in het beleid van de NOS om de gehele nieuwsvoorziening voor jongeren van 15 tot 25 jaar te bundelen onder één naam. Eerder startte de NOS ook al een nieuwe website voor jongeren die de naam 'NOSHeadlines.nl' mee kreeg.

Kennis steelt pinpas: 1400 euro weg

TvB had ons via de nieuws-submit te melden:

'Pas op voor meekijkers', zie je vaak op pinautomaten staan. Die boodschap heeft een 20-jarige man nu wel begrepen. Een kennis, een 21-jarige man uit Leerdam, wordt verdacht van het stelen van zijn bankpasje. De politie heeft hem aangehouden.

Met de pas werd op zeven oktober 1400 euro gepind in Leerdam, Rotterdam en Amsterdam. Eerder die dag waren ze samen nog gaan pinnen. Aan het eind van de dag merkte de rechtmatige eigenaar dat zijn pasje kwijt was. Op 21 oktober bleek vervolgens dat er mee gepind was.

Op basis van waar is gepind, camerabeelden en getuigen is de jongeman aangehouden in een woning aan het Noorderveld in Leerdam. Hij gaf het geld uit aan kleding en uitgaan.

Van Gemerden verliest van Bracciali

Melle van Gemerden heeft zich niet gekwalificeerd voor de kwartfinales van het challengertoernooi in Bratislava.

De 26-jarige Amsterdammer moest in drie sets zijn meerdere erkennen in Daniele Bracciali, de als vierde geplaatste Italiaan. Het werd 7-6, 5-7 en 6-4 voor Bracciali, die dit jaar op Wimbledon opzien baarde door bijna Andy Roddick in een vroeg stadium te elimineren. Raemon Sluiter werd gisteren al uitgeschakeld door de Duitser Dominik Meffert. Peter Wessels is nu de enige overgebleven landgenoot in de Slowaakse hoofdstad. De Elburger treft in de tweede ronde de Duitser Simon Greul of Pavol Cervenak uit Slowakije.

3FM leert luisteraars paaldansen

Hype of niet, paaldansen is in. De aloude vorm van vermaak in stripclubs heeft de laatste jaren de gang naar buiten gevonden. Op diverse sportscholen wordt het al als workout aangeboden, dansscholen specialiseren zich erin en ook de media krijgen interesse in het door het erotische karakter toch wel interessante fenomeen.

Zo ook Radio 3FM. Avondshow MetMichiel biedt eind deze maand drie cursussen aan vrouwelijke luisteraars aan. Onder het wakend oog van Michiel Veenstra en natuurlijk de in de studio aanwezige webcam zullen in totaal 30 cursistes de fijne kneepjes van de lapdance, striptease of de paaldans geleerd krijgen. Hiervoor komen professionele showgirls naar de studio om live in de uitzending hun kunsten over te brengen.

Geinteresseerden kunnen zich de komende anderhalve week aanmelden. Tot uiterlijk 18 november zijn aanmeldingen welkom op het adres michiel@3fm.nl. MetMichiel is elke maandag- t/m donderdagavond te horen op Radio 3FM, van 20-22 uur.

Ook Villeneuve niet blij met kwalificatie

Ook Jacques Villeneuve is niet blij met het nieuwe kwalificatiesysteem dat komend seizoen zal worden gebruikt. Dat heeft de coureur in een interview met het blad Autosprint laten weten. Eerder had Michael Schumacher al kritiek op het systeem.

Volgens Villeneuve lijkt het nieuwe systeem erg ingewikkeld en zou het daardoor gemakkelijk kunnen falen in het tevreden stellen van de toeschouwers. "Mijn mening is dat het schouwspel simpel moet zijn om populair te zijn," aldus de coureur die ook komend seizoen bij Sauber rijdt.

Vanaf volgend jaar zal er in de kwalifcatie een zogenaamd knock-out systeem komen. In drie sessies vallen de langzaamste coureurs af, waarna in het laatste gedeelte de tien snelste coureurs zullen beslissen wie er van pole mag vertrekken.

Villeneuve denkt dat het er raar uitziet wanneer de uitgeschakelde coureurs met weinig brandstof langzamere tijden rijden dan coureurs erna, die meer brandstof bij zich hebben maar tegelijkertijd om pole strijden. Ook is hij niet blij met de hernieuwde mogelijkheid tot het wisselen van banden. "Het is zeker niet in het voordeel van Michelin," aldus de coureur.

Newey binnengehaald met veel geld

Adrian Newey is blij met zijn overgang naar Red Bull Racing. Het ontwikkelen van de wagen is voor hem een hele uitdaging. Maar niet alleen die uitdaging zal zijn keuze voor het team hebben bepaald. Red Bull betaalt namelijk veel geld, zo meldt de Engelse krant Guardian.

Volgens de Guardian krijgt Newey vanaf zijn overgang in februari 10 miljoen dollar per jaar. McLaren Mercedes, het team waar Newey nu nog werkt, wilde niet verder gaan dan 6 miljoen dollar, aldus een bron bij het team. Het veel hogere aanbod van Red Bull zou Newey over de streep hebben getrokken, maar ook de druk van een topteam als McLaren zou hebben meegespeeld. Newey wilde die druk niet meer en zocht een nieuwe uitdaging bij een kleiner team.

Voor teambaas Christian Horner maakt het niet uit om welke reden Newey naar zijn team is vertrokken, zolang hij maar bij Red Bull zit. Eerder had Horner al laten weten dat hij, wanneer hij de keuze zou hebben uit de ontwerper en Michael Schumacher, voor de eerste zou hebben gekozen.

Investeren in uw oudere medemens

De tijd dat saamhorigheid centraal stond en mensen nog met een dozijn kinderen thuis woonden bestaat niet meer. Iedereen baant zichzelf steeds meer een eigen weg door de harde realiteit en iedereen heeft een eigen wil. Mensen beginnen steeds meer aan zichzelf te denken en verwaarlozen daarom duurzaam opgebouwde contacten. De restanten uit de jaren '30 en '40, onze vergrijzende massa, zijn tegenwoordig niet meer in paren of groepen te vinden. De familieleden van deze mensen zijn in de loop der jaren komen te overlijden en vrienden zijn verwaarloosd. Wat een tijd geleden nog als verfrissend en modern werd gezien, onafhankelijkheid, begint nu langzaam zijn tol te eisen.

Oude mensen beginnen zich namelijk eenzaam te voelen. Oude mensen worden behandeld als seriemoordenaars die zijn weggestopt in isoleercellen. Achter het raam wegrottend zonder enig gezelschap is de normale gang van zaken voor oude mensen. Is dat het lot dat onze oudere medemens verdient; de mannen en vrouwen die dit land hebben gemaakt tot wat het nu is. De overheid roept al jaren dat er in het verleden teveel is betaald door het volk en dat het volk dit een dezer jaren terug zal krijgen, doe dat dan ook! Investeren in gezelschap is de oplossing om de eenzaamheid bij oudere mensen te verminderen. Het grootschalig onderbrengen van huisdieren zal een groot deel kunnen bijdragen in nieuw geluk voor de ouderen onder ons. Money well spend, don't you think?

Gouverneur VS roept op tot boycot Aruba

watals, Blue_Dragon, Pepijn en Naj_Geetsrev hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenEen Amerikaanse gouverneur wil dat Amerikaanse burgers Aruba boycotten, omdat de instanties van Aruba volgens hem te weinig doen aan de verdwijning van Natalee Holloway. Gouverneur Bob Riley van de staat Alabama heeft aan de bel getrokken en zijn landgenoten gevraagd niet meer op vakantie te gaan naar Aruba.

Riley heeft dit na een gesprek met de moeder van het vermiste meisje besloten. Beth Holloway Twitty vindt dat de Arubaanse autoriteiten nalatig zijn geweest bij het opsporen van haar dochter. De gouverneur heeft zijn collega's uit andere Amerikaanse staten gevraagd hem te steunen bij de boycot.

Al eerder kwamen er vanuit de Verenigde Staten stemmen op om Aruba te boycotten. Destijds riep tv-psychiater Dr. Phil op tot het vermijden van het eiland.

Chris Sawyer klaagt Atari aan voor $4.8 miljoen

De welbekende ontwikkelaar van de Rollercoaster Tycoon serie, Chris Sawyer klaagt Atari aan voor $4.8 miljoen vanwege niet betaalde royalties.

Sawyer claimt dat Atari contractbreuk pleegde door auditors (controleurs) de toegang te weigeren van de boekhouding tussen 1999 en 2001. Na een analyse door eigen auditors claimt Sawyer dat Atari hem nog $4.8 miljoen schuldig is. Daar komen nog rente en proceskosten bij. Tevens wil hij het recht op een complete audit tussen 1 januari 1999 en nu.


Rollercoaster Tycoon 3

Het hooggerechtshof heeft bepaald dat de rechtszaak in Londen moet voorkomen en niet in New York zoals Atari wenst.

Sawyers agent Guy Herbert had geen goed woord over voor Atari:
"Throughout this process Atari Interactive has sought to delay the claims. Royalty queries were simply ignored, forcing an audit; non-cooperation with the audit forced Chris to sue. Thankfully this ruling should put paid to that, and an end is in sight.

If Chris proves his claim that Atari Interactive has failed to account properly and substantially underpaid, it could have major ramifications for the industry as well as the company."

Atari weigerde elk commentaar.

De kunst van het solliciteren

Een sollicitatie is een spel tussen jou en je toekomstige werkgever. Jij moet proberen alles mooier te maken dan het is en je aankomende chef moet proberen de bullshit eruit te filteren. Als je aangenomen wordt heb je gewonnen, als je niet aangenomen wordt heb je verloren.
Maar of je nou solliciteert voor weblogger of voor popster, het is toch vooral belangrijk om jezelf bij de eerste indruk op te laten vallen. Sommigen hebben het van nature, anderen moeten er een shitload aan cursussen voor doen. Bottom line is dat als je er niet uitspringt, je nog zulke mooie opleidingen gedaan kan hebben, je buurman gaat er toch met de job vandoor. En als het aantal kandidaten voor de baan heel hoog ligt, dan kan je maar beter zo hoog mogelijk springen.

Nieuwe CD voor Britney Spears

Icoon MuziekPopzangeres Britney Spears zal over twee weken toch weer een nieuwe CD uitbrengen, aldus MTV. Het nieuwe album zal bestaan uit remixen van Britney's grootste succesnummers.

Onder anderen 'Baby one more time' en 'Everytime' zullen in een nieuw jasje worden gestoken. Ook het nieuwe nummer 'And then we kiss', dat al in oktober op internet is uitgelekt, wordt op het album gezet. Dit nummer is gemixed door de Nederlandse Junkie XL, die in 2002 opviel door zijn remix van het Elvis-nummer 'A little less converation'.

Enkele maanden geleden nog kondigde Britney Spears aan zich voorlopig niet meer met haar carrière bezig te willen houden, danwel met haar zoontje Sean Preston. Dit hield zij, naar nu blijkt, dus niet zo lang vol: vanaf 22 november ligt het album in Amerika in de schappen.

Kameo 2?

Kameo: Elements of Power is nog niet eens uit, maar er wordt nu al gepraat over een opvolger. George Andreas, hoofd-designer van Kameo, heeft in het blad OXM bevestigd dat Rare een vervolg wil maken op Kameo. Hij heeft echter wel aangegeven dat dit vooral afhangt van het succes van Kameo: Elements of Power, wat een launchtitel is van de Xbox 360 die op 2 december in de Nederlandse winkels ligt.

Boxshot van Kameo

Nieuwe anticonceptie populair in Servië

UncleScorp had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon OpmerkelijkIn Servië staan mannen in de rij voor een nieuwe anticonceptiemethode. De methode berust op het toedienen van kleine elektrische schokjes aan de testikels, waardoor een man gedurende een bepaalde periode zijn vruchtbaarheid verliest.

Een Servische vruchtbaarheidsexpert, Dr. Sava Bojovic, runt één van de klinieken die de methode toepast. Hij claimt dat de kleine elektrische schokjes een man tijdelijk onvruchtbaar maken, doordat het sperma in een staat van onbeweegbaarheid terechtkomt.

De dokter legt uit: "We plaatsen elektrodes aan beide kanten van het scrotum en sturen kleine stroompjes erdoorheen. Het sperma schrikt hiervan en gaat voor een periode van tien dagen slapen, waardoor een koppel seks kan hebben zonder het risico op een zwangerschap." De arts voegt eraan toe dat het sperma niet wordt gedood en dat het ook niet schadelijk is voor de gezondheid.

Volgens de dokter staan de patiënten werkelijk in de rij om de behandeling te ondergaan, aangezien het alle nadelen van condooms, de mannenpil of een sterilisatie teniet doet. "Met de Kerst hopen we een doe-het-zelf versie, die op batterijen werkt, te koop te hebben in de winkels", aldus de dokter.

Rottende rat gevonden in chipszak

UncleScorp had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon OpmerkelijkDrie Russische mannen eisen anderhalf miljoen euro van een chipsfabrikant, nadat ze een rottend rattenlijkje in een chipszak hadden gevonden. De mannen deden de lugubere vondst onderin een kingsize zak chips, na er wat van te hebben gegeten.

Op gegeven moment realiseerden ze zich dat er iets niet in de haak was, vanwege de walgelijke geur die uit de zak kwam en de vreemde smaak van de chips. De rat bleek achteraf zelfs mee te zijn geweest met de aardappels in het gehele bereidingsproces. Hij was op dezelfde manier gekruid als de rest van de chips. De mannen hebben een rechtszaak aangespannen tegen de betreffende chipsfabrikant.

Maaskant heeft voorlopig niets te vrezen

Technisch directeur Kees Zwamborn van Willem II zegt dat Robert Maaskant zich voorlopig geen zorgen hoeft te maken over zijn positie als trainer van de Tilburgse club.

"Maaskant is nu een andere weg ingeslagen en krijgt daarvoor de tijd van ons." Tot nu toe verloopt dit seizoen uitermate teleurstellend voor Willem II, ze staan momenteel 17e in de competitie. Het avontuur in de UEFA cup einidgde al in de eerste ronde door de uitschakeling tegen AS Monaco.

Toch ziet men in Tilburg voldoende lichtpunten. "Door de resultaten is het om de club heen erg onrustig, maar intern is er geen sprake van paniek. Het bestuur schaart zich volledig achter de Maaskant, half vertrouwen bestaat niet. Geruchten dat we al contact hebben gezocht met andere coaches zijn dan ook complete nonsens", aldus Zwamborn.

Maaskant zelf ziet ook nog steeds genoeg perspectief voor zijn ploeg. "Ik zie nog een heleboel lichtpuntjes om door te gaan. (...) Natuurlijk mag een club als Willem II geen zeventiende staan, maar wij zijn er intern van overtuigd dat we ons gaan herstellen. Ik zal nooit de handdoek gooien."

'Wietteelt toestaan op sociale werkplaats'

Icoon WietnieuwsDe VVD in de gemeenteraad van Arnhem wil dat sociale werkplaatsen de mogelijkheid krijgen wiet te telen voor coffeeshops. Het plan moet illegale kweek en criminaliteit terugdringen en extra inkomsten voor de sociale werkplaats opleveren, zo betoogden de Arnhemse liberalen. De verantwoordelijk wethouder is positief.

"De sociale werkplaats heeft al een eigen kwekerij en alle benodigde kennis is daar in huis. Bovendien kunnen ze daar altijd extra werk en inkomsten gebruiken", stelt fractievoorzitter Theo Theijse. Directeur Joan van Poelje van de sociale werkplaats Presikhaaf Bedrijven in Arnhem, goed voor 2700 werknemers, is enthousiast. Ze denkt niet dat wietteelt op de werkplaats ongure types aantrekt. "Voorwaarde is wel dat de beveiliging in orde is", aldus Van Poelje.

Het plan van de VVD wordt vanavond op een commissievergadering besproken. Verantwoordelijk wethouder Inez Pijnenburg (VVD) stelt een 'positieve grondhouding' over het idee te hebben. "Deze vorm van wietteelt is nu nog illegaal. Als de Tweede Kamer besluit tot een proef met legale teelt, willen we hier best werk van maken", aldus Pijnenburg. In de Tweede Kamer werkt de PvdA aan een opzet voor een experiment met gedoogde wietteelt.

FIFA wisselt scheidsrechters om

Turkije en Uruguay hebben een psychologische overwinning geboekt, nog voordat er ook maar één bal is getrapt in de afsluitende play-offduels. De FIFA besloot, na protesten, de scheidsrechters tijdens de cruciale wedstrijden om te wisselen.

Vooral voor bondscoach Jorge Fossati van Uruguay moet dat een hele opluchting zijn. De oefenmeester was niet content met de aanstelling van de Belg De Bleeckere voor de ontmoeting met Australië in Sydney. Hij wees er fijntjes op dat de Vlaming zijn ‘buurman’ Hiddink wel eens zou kunnen voortrekken. De FIFA is nu kennelijk onder de druk van Fossati bezweken, want het stelde Luis Medina Cantalejo aan voor het duel.

De Bleeckere moet nu de andere play-offwedstrijd tussen Turkije en Zwitserland in goede banen leiden, een interland die aanvankelijk voor Medina Cantalejo was voorbestemd. Ook in Turkije laaiden er echter protesten op tegen deze keuze. De Spaanse arbiter maakte zich recent niet populair in het land aan de Bosporus door tijdens de Champions League confrontatie tussen Fenerbahçe en Schalke 04 twee rode kaarten uit te delen aan Fábio en Aurélio, twee spelers van de Turkse topclub.

De FIFA ontkent dat het is gezwicht onder de Turkse of Uruguayaanse druk. De wisseling heeft plaatsgevonden "om alle schijn van partijdigheid te vermijden". De play-offduels om de laatste WK tickets vinden aanstaande zaterdag en woensdag plaats.

'Liquidaties gevolg van moord uit 1993'

Icoon MisdaadDe recente liquidaties van Evert Hingst, John Mieremet en Kees Houtman zijn terug te voeren op een moord van twaalf jaar geleden. Dat schrijft het weekblad Elsevier deze week. Het verkoolde lijk van drugshandelaar Michael Vane werd in november 1993 gevonden in een uitgebrande auto in het Noord-Hollandse recreatiegebied Spaarnwoude.

Vane, een kennis van de in 1991 vermoorde 'peetvader' Klaas Bruinsma, zou miljoenen guldens aan drugswinsten naar Zwitserse bankrekeningen hebben doorgesluisd. Na zijn dood is deze nalatenschap belegd in vastgoed in Amsterdam-Noord. Hierbij waren Hingst, Mieremet, Houtman en ene Marco P. betrokken. De vier zouden hierbij in conflict zijn geraakt met Heineken-ontvoerder Willem Holleeder, die door P. was gemaand weg te blijven uit Amsterdam-Noord.

Woordvoerder Willem Woelders van de Amsterdamse politie zegt op de hoogte te zijn van de conflicten 'rond Amsterdam-Noord', maar wil andere mogelijkheden niet uitsluiten. Zo was Mieremet behalve met Holleeder ook met de Joegoslavische crimineel Jotcha Jocic in conflict. Eerder liet de Amsterdamse politie weten een direct verband te zien met haar onderzoek naar de georganiseerde misdaad. Rivalen of voormalige compagnons van de drie geliquideerden zouden bang zijn geweest dat zij uit de school zouden klappen.

Hannover 96 ontslaat Lienen

Ewald Lienen is niet langer oefenmeester van Hannover 96. De 51-jarige trainer moet boeten voor de matige prestaties van de Bundesligaclub.

Hannover 96 heeft na twaalf duels slechts twaalf punten verzameld en bungelt daarmee onderaan de middenmoot. Manager Ilja Kaenzig wil meer: ”We zijn aan het stagneren, ondanks de investeringen van afgelopen zomer.” Ook Lienens assistent Michael Frontzeck kreeg vandaag zijn congé. Lienen is na Wolf (1. FC Nürnberg) en Augenthaler (Bayer Leverkusen) de derde trainer in de Bundesliga die deze voetbaljaargang moet opkrassen.

Een opvolger maakte Hannover nog niet bekend, maar Peter Neururer lijkt favoriet. Neururer was al eens eerder werkzaam bij Hannover. ”Vóór onze volgende wedstrijd tegen VfB Stuttgart moet er een nieuwe trainer zijn benoemd,” aldus Kaenzig. Voorlopig nemen Jörg Sievers en Edward Kowalczuk de taken waar van Lienen.

Twee Mega Man titels voor de PSP

Capcom maakte vandaag bekend dat er twee Mega Man titels voor de PSP zullen verschijnen, namelijk Mega Man Powered Up en Mega Man Maverick Hunter X. Mega Man Powered up is een remake van de allereerste Mega Man die op de NES verscheen. Mega Man Maverick Hunter X is een remake van de Mega Man X titel die zijn debuut maakte op de SNES.

Screenshots Mega Man Powered Up (Klik hier voor meer screens)




Screenshots Mega Man Maverick Hunter X (Klik hier voor meer screens)




Wereldproblematiek

Een heleboel bedrijven en bierfabrikanten hebben sinds kort de tap voor thuis. In de reclames zie je mensen door de sneeuw naar een bubbelbad rennen om daar lekker een fris biertje te drinken.

Toch zal deze nieuwe vorm van bierconsumptie op den lange duur voor gigantisch grote problemen zorgen. De 'blikken' zijn namelijk te groot om er statiegeld voor te krijgen. Aangezien ze ook niet echt in de prullenbak passen, sloegen twee heren alle vaten op in hun schuur.

Dit resulteerde in een overvolle schuur, en daarom besloten ze er iets mee te gaan doen. Heb jij ook gigantisch veel vaten over? Kijk hier wat je er van maken kan. (Al raadt Heineken het af, want de 'in deze film getoonde toepassingen van Tapvat zijn gemaakt door professionals')

Drie arrestaties in zaak verdronken Pool

Icoon MisdaadIn Amsterdam zijn drie personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een jonge Pool. De 24-jarige Tomek Paja verdronk op 9 oktober in de Prinsengracht, nadat hij bij een vechtpartij te water was geraakt. De in Nederland woonachtige man was met vier vrienden wezen stappen.

De 18-jarige E.J., de 19-jarige B.S. en de 20-jarige A.M. meldden zich maandag op het politiebureau, nadat duidelijk werd dat ze door de politie op de hielen werden gezeten. Ze zouden betrokken zijn geweest bij de vechtpartij met Paja. Nadat de Pool in de gracht terecht kwam beletten de drie hem weer op de kant te klimmen. Volgens een getuige gooide één van de mannen daarbij een fiets naar het slachtoffer, die onder water verdween. De drie zouden zich vervolgens uit de voeten hebben gemaakt.

[NBA]Pistons blijven ongeslagen

De Detroit Pistons zijn het nieuwe seizoen goed begonnen, ook hun vierde wedstrijd werd in winst omgezet. De Sacramento Kings werden met 102-88 aan de kant gezet.

Geen moment leek het erop dat de Kings de wedstrijd konden winnen. Na het eerste kwart was de voorsprong voor de Pistons al 31-22, en deze werd in de rest van de wedstrijd alleen maar groter. Tayshaun Prince en Richard Hamilton waren goed op dreef voor de Pistons. Prince scoorde 19 van zijn 25 punten in het derde kwart en Hamilton kwam uiteindelijk tot 21 punten.

De LA Lakers lijken ook weer op de goede weg. Na een dramatisch vorig seizoen zijn ze sterk begonnen, uit bij de Atlanta Hawks werd met 103-97 gewonnen. Kobe Bryant tekende voor 37 punten.

Overige uitslagen
Milwaukee Bucks - Golden State Warriors: 103-110
Memphis Grizzlies - Seattle Supersonics: 94-69
Houston Rockets - Orlando Magic: 74-76

'Amerikaanse investeerder Liverpool'

Liverpool heeft besprekingen gevoerd met de Amerikaanse miljardair Robert Kraft over een significante financiële injectie. Rick Parry, president van de club, had deze week een ontmoeting met Kraft.

Op welke manier een eventuele investering van Kraft vorm zou krijgen is nog niet bekend. Meerderheidsaandeelhouder David Moores zou een deel van zijn aandelen kunnen verkopen maar het is ook mogelijk dat de overeenkomst slechts een stadionnaamcontract behelst. Liverpool wil al enkele jaren een nieuw stadion bouwen maar de kosten zijn enorm gestegen na de aanvankelijke raming van 70 miljoen pond (105 miljoen euro). Eerdere besprekingen met de Thaise premier Thaksin Shiniwatra en bouwmagnaat Steve Morgan, prominent fan van de Reds, liepen op niets uit.

Kraft is geen onbekende in de sportwereld. Zo is zijn bedrijf eigenaar van zowel de New England Patriots uit de NFL als de New England Revolution van de Major League Soccer. Een vergelijking met Malcolm Glazer, die dit jaar eigenaar werd van Manchester United, gaat niet op omdat Moores een meerderheidsaandeel zal willen behouden.

FA: 'King gaat vrijuit in nopincident'

De Engelse voetbalbond, FA, zal géén disciplinaire maatregelen treffen tegen Ledley King, naar aanleiding van zijn conflict met Stelios Giannakopoulos.

De aanvoerder van Tottenham Hotspur zou tijdens het duel tegen Bolton de noppen van zijn voetbalschoen in het gezicht van zijn Griekse opponent hebben gezet. Het incident ontging scheidsrechter Howard Webb en zijn assistenten, maar was wel duidelijk te zien op de tv-beelden.

Na bestudering van deze beelden, vond de FA het echter niet nodig om disciplinaire stappen te ondernemen tegen de 25-jarige verdediger. "Niks wijst er immers op dat het opzettelijk was", aldus een woordvoerder van de voetbalbond.


Giannakopoulos schreeuwt het uit, nadat hij de noppen van King in zijn gezicht heeft gehad

Microsoft voorspelt 3 miljoen Xbox 360's te verkopen

Bryan Lee, de baas van de financiële divisie van Microsoft's Entertainment and Devices afdeling heeft tijdens een conferentie zijn verwachtingen uitgesproken over de verkoopcijfers van de Xbox 360. Hij voorspelt dat er tijdens de launchperiode tussen de 2,75 en 3 miljoenen exemplaren wereldwijd verkocht zullen worden. De launchperiode beslaat overigens de eerste 90 dagen na de eerste verkoopdag van de console.

Verder waagde hij ook een voorspelling te doen over de verkoopcijfers van software, accessoires en Xbox Live abonnementen. De totale opbrengst hiervan zal volgens Lee tijdens de launchperiode $ 1,5 miljard bedragen.

Verder sprak Lee ook nog over de mogelijkheden van reclameadvertenties in spellen om de verkoopprijs omlaag te brengen.

Cambodja niet blij met zelfmoordtoerisme- website

Icoon Bizar De Cambodjaanse autoriteiten zijn niet blij met een website die zelfmoordtoerisme naar het land promoot. Volgens de website is Cambodja een ideale plaats om te sterven of om jezelf van kant te maken. De gouverneur van de provincie Kampot is het daar echter niet mee eens. De eigenaar van de website is dan ook aangeklaagd voor het verstrekken van onjuiste informatie en voor laster, zo werd vandaag bekend.

De eigenaar van de website is de Amerikaanse Roger Graham, die in Cambodja een internetcafé heeft. Hij heeft de website meteen offline gehaald toen de Cambodjaanse media er aandacht aan gingen besteden. "Het was een leuke en rustige website", aldus Graham in de Cambodja Daily. "Nu is het opgeblazen tot een circus, en is het me te veel geworden."

Volgens de gouverneur van Kampot heeft de Cambodjaanse overheid ongeveer vijftig klachten van buitenlanders ontvangen over de website. Onder de klagers bevindt zich de familie van een 47-jarige Britse vrouw, die onlangs zelfmoord pleegde in Kampot.

Op de website www.euthanasiaincambodia.com is nu te lezen dat er aan de site gewerkt wordt. Tot vandaag stond er echter nog steeds een banner met de tekst: "Je gaat toch wel dood, dus waarom niet in Cambodja?"

Een ouder versie van de website (uit 2004) is overigens nog via The Wayback Machine te bekijken.

Robbie Williams geeft concerten in Nederland

Het is Robbie Williams goed bevallen in Nederland. Was hij begin oktober nog in Nederland voor een intiem concert in Paradiso Amsterdam en een tv-optreden bij Paul de Leeuw, volgend jaar zal hij twee optredens geven in de Amsterdam ArenA.

De kaarten voor de concerten op 21 en 22 juni zijn vanaf vandaag exclusief via de site (die nu al plat ligt!) van de Britse zanger verkrijgbaar voor mensen die zich tegen betaling hadden aangemeld. De normale voorverkoop begint over anderhalve week.

De zanger gaat volgend jaar een aantal maanden door Europa toeren met zijn nieuwe album Intensive Care.


De cover van zijn nieuwe cd 'Intensive Care'

Standen NHL per 8 november

De afgelopen week werd Cam Neely geëerd in de Hall of Fame, verloor Vancouver tweemaal op rij in en tegen Calgary en won Curtis Joseph als Phoenix Coyote met 4-1 bij zijn terugkeer in Detroit.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Philadelphia1393 11960447-1-02-2-18-1-1
N.Y. Rangers1685 31950405-2-23-3-15-4-1
N.Y. Islanders1578 01443564-3-03-5-05-5-0
New Jersey1567 21444554-4-12-3-14-4-2
Pittsburgh1546 51351651-3-23-3-34-5-1
Northeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Montréal16123 12551436-3-06-0-18-1-1
Ottawa13112 02264286-1-05-1-08-2-0
Boston1775 51960594-2-13-3-44-1-5
Toronto1686 21860596-3-12-3-15-5-0
Buffalo1477 01444484-3-03-4-04-6-0
Southeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Carolina13102 12154357-0-03-2-19-0-1
Tampa Bay1677 21648463-3-14-4-14-5-1
Florida1567 21433414-1-02-6-23-5-2
Washington1569 01238665-3-01-6-04-6-0
Atlanta1449 1942562-4-02-5-12-7-1
Western Conference
Central DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Detroit16132 12763336-2-17-0-08-1-1
Nashville1492 32141396-1-03-1-35-2-3
Chicago15510 01041623-3-02-7-03-7-0
Columbus15411 0828503-3-01-8-03-7-0
St. Louis1429 3740622-6-10-3-21-6-3
Northwest DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Vancouver16104 22253477-0-03-4-26-3-1
Colorado1484 21860456-2-22-2-06-2-2
Minnesota1787 21847395-3-03-4-24-5-1
Calgary1787 21839446-1-12-6-16-3-1
Edmonton1788 11751533-2-15-6-05-5-0
Pacific DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Los Angeles15105 02052417-3-03-2-07-3-0
Dallas1595 11953485-4-14-1-05-4-1
Phoenix1888 21849474-2-14-6-15-4-1
San Jose1687 11745544-1-04-6-15-5-0
Anaheim1676 31747466-1-21-5-15-3-2

Hans Meyer nieuwe coach Nürnberg

Hans Meyer (63) is de opvolger van Wolfgang Wolf als trainer van 1. FC Nürnberg. Hij tekent een contract tot aan het eind van dit seizoen.

Meyer was van januari 1996 tot en met september 1999 werkzaam bij FC Twente. In Duitsland trainde hij eerder Chemnitzer, Borussia Mönchengladbach en Hertha BSC. Meyer krijgt de zware taak Nürnberg te behoeden voor degradatie. Momenteel staat de club uit het oosten van Duitsland troosteloos onderaan in de Bundesliga. Het heeft slechts zes punten uit twaalf duels vergaard en maar één keer gewonnen.

Midway haalt exclusieve TNA rechten binnen

Developer/Publisher Midway heeft onlangs een deal gesloten met TNA entertainment. Hiermee verkrijgen ze de exclusieve rechten om games rondom de worstelfederatie te maken. Als alles volgens plan verloopt, zal de eerste TNA-game, TNA iMPACT! (werktitel) ergens in 2007 uitkomen voor de huidige generatie consoles.

In TNA iMPACT! krijg je een aantal grote worstelaars onder je knoppen, zoals Raven, Jeff Jarrett, Monty Brown, Rhino en Jeff Hardy.

Beide partijen verwachten veel van de samenwerking. "Our brand of wrestling is perfectly suited to videogames and Midway is the perfect company to create them." Aldus Dixie Carter, TNA entertainment-baas.



Duizenden scholieren verminken zichzelf

Icoon Onderzoek Duizenden scholieren in het voortgezet onderwijs doen aan zelfverminking. Dit blijkt uit een onderzoek van het landelijke trainingsbureau voor docenten Ortho Consult in Esch. Veel leerlingen bekrassen zichzelf met scherpe voorwerpen, snijden in hun huid of verbranden zich bewust. "Het is een schreeuw om aandacht, na een zeer pijnlijke of schokkende ervaring", aldus onderzoeker Ard Nieuwenbroek.

"Het komt veel vaker voor dan verwacht." De kinderen vragen op deze manier vaak begrip voor onverwerkt seksueel misbruik, het verlies van een dierbare of de echtscheiding van de ouders. Ortho Consult onderzocht twintig procent van de 656 scholen voor voortgezet onderwijs in Nederland. Slechts twee scholen gaven aan niet bekend te zijn met leerlingen die zichzelf verwonden. Nieuwenbroek: "Uit deze steekproef blijkt dat het bijna overal voorkomt. Meestal gaat het om krassen op armen en benen. Innerlijke pijn wordt zo omgezet in lichamelijke pijn. Het begint bewust, maar uiteindelijk wordt het een handeling die volledig vanzelf gaat."

Ondervraagden in het onderzoek bekritiseren de aanpak van het Riagg: "Zij reageren steevast te traag als er leerlingen naar hen worden doorverwezen. Volgens zestig procent van de ondervraagde scholen moet dit veel sneller", licht Nieuwenbroek toe. De zelfverminkingen verminderen aanzienlijk, zodra scholieren over hun onverwerkte verdriet kunnen praten. De schreeuw om hulp werkt echter vaak averechts. "Medeleerlingen en docenten reageren vaak zeer emotioneel. Ze schrikken zich te pletter en soms raken ze in paniek."

Volgende week wijdt het bureau een symposium aan zelfverminking. Daarmee wil de instantie in kaart brengen hoe groot het probleem is en hoe scholen om moeten gaan met zichzelf verminkende leerlingen.

Hoofdrol voor burgemeester in docusoap

Bert SwartBurgemeester Bert Swart van Schiermonnikoog heeft de hoofdrol in een nieuwe docusoap. De EO-serie 'De Eilanders', die vanaf vrijdag wordt uitgezonden, volgt zes inwoners van het waddeneiland, dat met ongeveer 1000 inwoners de kleinste gemeente van Nederland is.

"Het was wel wennen, want zo vaak kom ik niet op televisie. Ik zie het als mooie pr voor het eiland, aangezien ik niet de mooiste ben maar het eiland wel", stelt Swart. Volgens een woordvoerder van de Evangelische Omroep beoogt de serie een leuk zicht te geven op het leven in een dorpsgemeenschap. Swart is in ieder geval benieuwd naar het resultaat. "We hebben er nog niets van gezien, dus op 11 november gaan we het op televisie bekijken."

Dief slaat op de vlucht voor teddybeer

Een Oostenrijkse dief heeft de woning waarin hij inbrak zonder buit moeten verlaten nadat hij op de vlucht sloeg. Niet dat hij gestoord werd door de bewoner of diens hond. De inbreker werd bang van het geluid van een grommende teddybeer.

De bewoners van het huis verzamelen al jarenlang teddyberen en hebben zo'n 300 stuks in de kamer staan. Eén van deze knuffeldieren heeft een mechaniekje waardoor hij een grommend geluid kan maken. Juist op het moment van de inbraak viel deze beer op de grond, waardoor het geluid werd geproduceerd. Dit beangstigde de inbreker zo dat hij het huis meteen verliet.


"Hij bijt niet hoor"

Amerikaanse tiener schiet leraar dood

Een 15-jarige jongen heeft gisteren in de Amerikaanse staat Tennessee het vuur geopend op de directeur en twee adjunct-directeuren van zijn school. Eén van de plaatsvervangende hoofden kwam hierbij om het leven. De andere twee mannen raakten zwaargewond.

De jongen zou zijn pistool onder een zakdoek verborgen hebben gehouden en in een algemene ruimte op de leraren geschoten hebben. Het motief van de tiener is nog onbekend. Hij is gearresteerd en ingesloten.

Schreuder hoopt op rentree in december

Alfred Schreuder hoopt volgende maand weer te kunnen voetballen voor Feyenoord. Momenteel revalideert de middenvelder van een blessure aan zijn achillespees in Zeist.

Schreuder zegt dat hij waakt voor onverstandige risico's met zijn herstel.
"Pas als ik bijna speelklaar ben zal ik terugkeren naar Feyenoord. Ik hoop dat het ergens in december zal zijn. Maar voor deze blessure staat twee tot drie maanden, dus het kan ook januari worden".

Schreuder raakte geblesseerd in de eerste competitiewedstrijd van Feyenoord tegen NAC Breda. De irritatie rond zijn achillespees verergerde zo erg dat de Rotterdamse club besloot dat opereren noodzakelijk was.

Pastors overweegt stap naar landelijke politiek

FOKwa had ons via de nieuws-submit te melden:

Marco PastorsMarco Pastors, de Rotterdamse wethouder die dinsdag gedwongen werd zijn functie neer te leggen, overweegt een nieuwe landelijke politieke partij op te richten. Dat zei hij gisteravond in het tv-programma Barend & van Dorp. De 40-jarige Pastors denkt aan een samenwerking met LPF-Kamerlid Joost Eerdmans, die al betrokken is bij het opstellen van een kandidatenlijst voor Leefbaar Rotterdam voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2006.

"Als we het goed doen in Rotterdam, denk ik er aan om landelijk iets te gaan doen", zo vertelde Pastors, die de lijsttrekker is van Leefbaar Rotterdam, gisteravond. Of ook het onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders bij deze plannen betrokken wordt is onduidelijk. Eerder dit jaar liet Pastors nog weten regelmatig contact te hebben met de voormalige VVD'er, en wel wat te voelen voor toetreding tot de op te richten partij van Wilders.

Minder onlusten in Frankrijk, incidenten in België

God_de_Vader en FOKwa hadden ons via de nieuws-submit te melden:

EuropaDe maatregelen die in Frankrijk zijn genomen om de rellen te beteugelen, lijken enigszins geholpen te hebben. Volgens de politie was het in de steden gisteravond veel rustiger dan voorheen. Dinsdag zijn zeker 190 auto's in brand gestoken en 70 mensen gearresteerd, hetgeen beduidend minder is dan maandag toen 1.200 voertuigen in vlammen opgingen en 330 jongeren werden opgepakt.

In Toulouse waren gisteren nog wel problemen. Tientallen jongeren raakten daar in gevecht met de politie. Ook in de steden Bordeaux, Marseille (waar circa 50 man een supermarkt probeerde te plunderen), Lyon en Arras was het onrustig. In Orléans gingen 150 moslims na het avondgebed de straat op. Zij riepen jongeren op om zich rustig te houden en naar huis te gaan.

België
In België, waar zich de laatste dagen al incidenten voordeden, was het gisteren ook weer raak. In Gent, Antwerpen en Lokeren werden vier auto's, een vrachtwagen en een bus in brand gezet. In Antwerpen werden ook twee allochtone jongeren van 17 en 19 jaar opgepakt toen een door hen vervaardigde brandbom henzelf verwondde. Ze zijn met brandwonden overgebracht naar een ziekenhuis.

In Brussel werden vier voertuigen beschadigd na het gooien van molotovcocktails. Ook zijn in verschillende delen van de stad kelderbranden gesticht. De voorbije nachten was het in migrantenwijken van de stad ook al onrustig. Afgelopen nacht waren er voor het eerst kleine incidenten in de Brusselse deelgemeente Molenbeek, die de grootste migrantengemeenschap herbergt.

De Belgische politie spreekt overigens niet van rellen, maar van individuele, geïsoleerde voorvallen, die nergens gepaard gingen met samenscholingen.

Boek: S.Swendson - De tovenaar op het witte paard



Katie Chandler, een eenvoudig en normaal plattelandsmeisje uit Texas, woont sinds een jaar samen met haar vriendinnen in New York. Ze heeft een verschrikkelijke baan. In New York gebeuren er allemaal rare dingen, zoals elfjes op straat en de bewegende beelden op gebouwen, die zij als het normale New Yorkse leven beschouwt. Op het moment dat ze denkt gek te worden en dingen te zien die niet mogelijk zijn, krijgt ze een aanbod voor een nieuwe baan.

Zeges Davenport, Sharapova

Maria Sharapova en Lindsay Davenport zijn goed begonnen aan de WTA Tour Championships. Beide favorieten openden met een zege.

Sharapova en Davenport zijn de duidelijke favorieten in de groene groep. De Russin had vannacht meer moeite om die status te bevestigen. Patty Schnyder delfde pas na 2,5 uur het onderspit: 1-6, 6-3, 3-6. Sharapova speelde erg onrustig, sloeg liefst 55 onnodige fouten en was daardoor minder dominant dan gebruikelijk in de rally. Schnyder – de laatste maanden uitstekend in vorm – herstelde zich van een matige start door met overtuigend spel de tweede set te pakken.

In het derde bedrijf deelde Sharapova weer de lakens uit en sprintte naar een 3-0 voorsprong. Het bleek de doodsteek voor Schnyder, die aan het eind nog wel twee breakkansen kreeg. ”Ik wist dat het moeilijk zou worden,” zei Sharapova na afloop. ”Het is niet makkelijk om een aantal weken niet te spelen en dan opeens alleen maar toppers tegen te komen.”

Davenport had aan Nadia Petrova een minder taaie klant. Het werd 6-2 en 7-6 (1) voor de Amerikaanse. Petrova had haar voorgaande zes ontmoetingen met Davenport al verloren en oogde nerveus tijdens haar debuut op de Tour Championships. Binnen een mum van tijd stond het 4-0 voor Davenport. Met een eerste servicepercentage van 67 procent heerste de Amerikaanse tijdens haar servicegames. In de tweede set kon Petrova haar service vasthouden, maar weinig uitrichten op Davenports opslag. De tiebreak was een logisch gevolg, en met twee mini-breaks en enkele knappe winners ging die eenvoudig naar Davenport.

Stand Groene Groep:

#Speelster:Wedstrijden:Winst:Verlies:Setsaldo:
1.L. Davenport1102 - 0
2.M. Sharapova1102 - 1
3.P. Schnyder1011 - 2
4.N. Petrova1010 - 2


Programma vannacht:
Davenport - Schnyder

Laatste Helft van het Donker

quote:
De donkere stemmen dragen de ziel van een jong meisje naar de hekken van een landgoed in New Orleans. De gedraaide gangen van het verlaten huis worden gevuld met het donker door de adem van de 'Dienaren'. Het enige wat er nu nog is, zijn de geheimen die de honderden graven die om het landgoed heen liggen bij zich hebben.

Door de jaren heen zijn er enkele stukken van het mysterie blood gelegd door de ongelukkigen die zich gerict hadden op dit huis. Een mysterie dat misschien beter begraven kan blijven...

Benieuwd geraakt hoe dit verder gaat, speel dan "Last Half of Darkness"

Deze dus, succes...

Crackpanden zijn de nieuwe buurtsupers!

In het gevecht tegen criminaliteit heeft het Ministerie van Volksgezondheid toestemming gegeven voor het verstrekken van heroïne aan verslaafde boerenjunks. Met dit initiatief lijkt het Ministerie van Volksgezondheid de criminaliteit terug te willen dringen en de steden/dorpen wat rustiger te maken. Junks die bijna knock-out zijn gegaan door een overdosis drugs doen namelijk niet veel meer. En als je niets kan doen, dan kan je ook niet stelen...

Met 30 nieuwe crackpanden hoopt Nederland doden zoden aan de dijk te zetten. Voor het verstrekken van de drugs is ¤ 800.000,- vrijgemaakt en is vanzelfsprekend door de hardwerkende belastingbetaler betaald(hoe kan het ook anders). Naast de 30 nieuwe crackpanden in de regio Twente, is Nederland al in het bezit van 6 crackpanden gelegerd in de Randstad. Het fenomeen 'crackpand' is tegenwoordig zelfs zo populair dat ook Haarlem er één gaat openen. Ja jongens en meisjes, crackpanden zijn de nieuwe buurtsupers...

Roddick niet op Masters Cup

Andy Roddick doet niet mee aan de Masters Cup in Sjanghai. De Amerikaan heeft teveel last van zijn rug en is al de derde topper die forfait geeft.

Roddick liep zijn blessure afgelopen vrijdag op, tijdens zijn kwartfinalepartij in Parijs tegen Ferrer. ”Uit onderzoek is gebleken dat het onmogelijk is de komende tien tot veertien dagen te tennissen,” verklaarde Roddick. Eerder zegden Marat Safin en Lleyton Hewitt al af voor het prestigieuze evenement in de Chinese havenstad.

David Nalbandian zal A-Rod volgende week vervangen. Daarmee is hij naast Coria en Gaudio al de derde Argentijn op de deelnemerlijst. Verder zullen Federer, Davydenko, Ljubicic, Agassi en Nadal acte de présence geven. Al is de deelname van Agassi ook nog onzeker, wegens eveneens een rugblessure. The Las Vegas Kid verscheen niet meer op het toneel sinds zijn verloren finale op de US Open.

OutRun 2006 Coast 2 Coast aangekondigd

Outrun 2 is een veelgeprezen racegame die na te zijn uitgebracht in de arcades eind vorig jaar ook verscheen op de Xbox. Inmiddels is er in de arcades een verbeterde versie van dit spel verschenen, OutRun 2 SP genaamd. Verwacht werd dat dit spel uiteindelijk ook op de Xbox of de Xbox 360 zou verschijnen. Sega heeft echter anders besloten.

OutRun 2 SP is omgedoopt tot OutRun 2006 Coast 2 Coast en zal zowel op de PS2, PSP en Xbox verschijnen. Het spel had eigenlijk tijdens de afgelopen E3 aangekondigd moeten worden maar volgens de geruchten waren er problemen met de licentie. De licentie voor de Ferrari F50 en de Ferrari Enzo zijn namelijk in handen van Microsoft en ze willen deze exclusief bewaren voor Project Gotham 3. Echter, het ziet er nu naar uit dat Sega en Microsoft een akkoord hebben bereikt.

OutRun 2006 Coast 2 Coast zal net als OutRun 2 worden ontwikkeld door Sumo Digital en worden uitgegeven door Sega. Het spel zal in maart 2006 in de V.S. verschijnen. Een Europese release date is nog niet bekend gemaakt.

Minister met 100 decibel wakker gemaakt

Activisten van de milieuorganisatie GroenFront hebben minister Dekker van VROM vanochtend om 05:00 uur wakker gemaakt met een geluidsinstallatie waaruit 80 tot 100 decibel aan lawaai kwam. Hiermee wilden ze het geluid van een opstijgend Awacs-vliegtuig nabootsen. De Awacs is een Boeing die tot radarvliegtuig is omgebouwd. "We konden duidelijk zien dat ze wakker werd. Er ging licht aan en er werd door het raam gekeken wat er aan de hand was", zo zegt een van de activisten.

Vanmiddag is er in de Tweede Kamer overleg over de geluidsoverlast die deze militaire vliegtuigen veroorzaken in het Limburgse Schinveld. Minister Dekker zei eerder dat mensen die klaagden "overgevoelig" waren.

Het lawaaiprotest voor het huis van de minister duurde een klein halfuur. Hierna gingen de actievoerders weg. Net op dat moment kwam de politie eraan die één actievoerster van GroenFront oppakte omdat ze zich niet wilde legitimeren.

Adriaantje...!

Het was al duidelijk dat het niet zo goed ging met Bassie na de breuk met Adriaan, maar het lijkt steeds slechter te gaan.

Nadat de shows met goochelaarster Sylvia Schuyer flopten, ging Bassie weer alleen verder bij Circus Althoff. Volgens Bassie heeft het circus hem echter een jaar lang niet betaald en nu hij naar de rechter is gestapt, is Althof failliet verklaard.

Circus Altoff houdt het erop dat Bassie in plaats van geld, gratis toegangskaarten heeft gekregen, maar volgens Bassie zijn deze kaarten weer geruild voor reclametijd op Nickelodeon. Pff ingewikkeld hoor die showbizz, zeker voor een clown...

Tja Bassie, ik heb altijd wel geweten wie het brein was van Bassie en Adriaan, of heb ik het mis.... hij toch??

Heffing op mp3-spelers uitgesteld

De heffing op mp3-spelers en DVD-recorders is voorlopig van de baan. De Stichting Thuiskopie wilde een bedrag tot 150 euro bovenop de aanschafprijzen van recorders en tot 25 euro op mp3-spelers vragen omdat consumenten de media zouden kunnen gebruiken om thuiskopieën te maken van muziek of films. De invoering van deze zogenoemde kopieerheffing zou per 1 januari 2006 moeten ingaan. De Stichting Onderhandelingen Thuiskopievergoeding (SONT) met oud-politicus Henk Vonhoff, zou deze week een besluit nemen over de heffing.

Op het laatste moment is van dit besluit afgezien. De reden daarvoor is niet bekend. Elektronicaconcerns, importeurs en de Nederlandse software-industrie waren falikant tegen. Daarnaast waren er allerlei acties opgezet. Zo vertelde initiatiefnemer Colin Helvensteijn van Wegmetdestichting.nl afgelopen maandag in FOK!radio dat het bijvoorbeeld onterecht is dat als je legaal een cd koopt, je dan ook nog moet betalen voor het rippen voor eigen gebruik. Daarnaast is het ondanks zo'n heffing nog steeds illegaal om te kopiëren. "Als jij muziek kopieert en je hebt er al heffingen over betaald, ben je alsnog strafbaar, en zul je een boete moeten betalen", zo zei hij.

Afgelopen zomer liepen de onderhandelingen tussen SONT en de Stichting Thuiskopie ook al spaak.

'VS moeten internet niet alleen beheren'

Internet moet niet alleen beheerd worden door de Verenigde Staten. Veel landen zouden liever zien dat een internationale organisatie het beheer krijgt. Vooral de nieuwe economische grootmachten zoals China, India en Brazilië pleiten hiervoor. Minister Brinkhorst van Economische Zaken gaat volgende week namens ons land naar Tunis waar een conferentie over internet is van de Verenigde Naties. Hij plaatst vraagtekens bij het pleidooi van de landen. "Vrijheid van meningsuiting is niet overal het hoogste goed", zegt hij onderkoeld.

Op dit moment wordt internet beheerd door de Amerikaanse private nonprofit-organisatie ICANN, die zich laat adviseren door een comité waarin overheden zitting hebben. Volgens de VS is er weinig mis met het beheer. Brinkhorst is het daarmee eens. Toch vindt hij het niet vanzelfsprekend dat de VS als een "big daddy" uitmaken hoe het met internet verder moet.

De Europese Unie voelt niet voor het onderbrengen van het beheer van internet bij een bestaande of nieuwe intergouvernementele organisatie. Wel pleit de unie voor internationalisering van het toezicht. De knoop hoeft nog niet direct te worden doorgehakt. Het contract met ICANN over het beheer van internet loopt tot september volgend jaar.

Pierce verrast Clijsters in LA

Mary Pierce heeft voor een sensationele start gezorgd van de WTA Tour Championships in Los Angeles. De 30-jarige Française klopte in de openingswedstrijd Kim Clijsters.

Pierce besliste de wedstrijd pas in de afsluitende tiebreak, na een thriller: 6-1, 4-6 en 7-6 (2). De van oorsprong Canadese kende een ongelooflijke start, door tijdens het eerste bedrijf winner na winner te slaan. Daarbij werd ze wel geholpen door Clijsters, die matig serveerde en veel fouten met haar forehand maakte. Na achttien minuten was het al gedaan met de eerste set.

De Vlaamse, nummer twee van de wereld, herstelde zich opmerkelijk goed in de tweede set. Nu was het Clijsters die dicteerde en de opslag en returns van haar opponente steeds beter onder controle kreeg. Op 3-3 vond de logische break plaats. In de beslissende set nam Clijsters tot drie keer toe een break voorsprong, maar kwam Pierce evenzo vaak terug. Zelfs toen de Belgische op 6-5 serveerde voor de wedstrijd. Pierce brak terug en behield in de tiebreak het momentum met vijf prachtige winners.

Voor Pierce is het een aardige revanche na haar kansloze nederlaag in de finale van de US Open tegen Clijsters. Het is sowieso pas haar eerste zege op de Belgische. Clijsters zal logischerwijs haar resterende wedstrijden in de zwarte groep (tegen Mauresmo en Dementieva) moeten winnen om kans te maken op de halve eindstrijd.


Stand Zwarte Groep:

#Speelster:Wedstrijden:Winst:Verlies:Setsaldo:
1.M. Pierce1102 - 1
2.A. Mauresmo0000 - 0
3.E. Dementieva0000 - 0
4.K. Clijsters1011 - 2

Programma vannacht:
Pierce – Dementieva
Mauresmo - Clijsters

Ruimtesonde Venus Express gelanceerd

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft zojuist met succes de ruimtevaartsonde Venus Express gelanceerd vanaf een basis in Kazachstan. De sonde is vertrokken voor een reis van vijf maanden naar Venus. Dat is de planeet die het dichtst bij de aarde staat. De Venus Express gaat onderzoek doen naar de atmosfeer rond de gloeiend hete planeet. De gemiddelde temperatuur is daar 465 graden Celsius.

De reis naar de buurplaneet duurt bijna een half jaar. Als alles goed gaat wordt de Venus Express in april in een baan rond de planeet gebracht. Wetenschappers willen weten waardoor het oppervlak van Venus zo heet is geworden en of dat te maken heeft met een broeikaseffect zoals dat ook op aarde bestaat.

TNO heeft de zonsensor van de sonde gebouwd. Met de sensor kan de stand van de satelliet in de ruimte worden bepaald. Aanvankelijk zou de Venus Express al op 26 oktober gelanceerd worden, maar de lancering werd uitgesteld, omdat er isolatiemateriaal van de raket op de satelliet was gekomen.


De Venus Express gaat onder andere het wolkendek van Venus onderzoeken

'VS gebruikte fosforbommen in Irak'

ferdo11, 123RiK, Eveli, Sessy, Nyrem, Aether, Del_Toro en dadoc hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens de Italiaanse tv-zender RAI heeft het Amerikaanse leger fosforbommen gebruikt bij het offensief in de Iraakse stad Fallujah in 2004. De zender zond een documentaire uit waarin de VS worden beschuldigd dat fosforbommen op grote schaal tegen burgers zijn ingezet.

In de docu heeft de als voormalig VS-militair geïdentificeerde Jeff Englehart het over ''verbrande lichamen, verbrande vrouwen en verbrande kinderen''. Er werden in de tv-documentaire ook beelden van lichamen met brandwonden getoond.

Het Amerikaanse leger heeft de aantijgingen ontkend. Volgens het Pentagon zijn in Irak geen fosforbommen tegen burgers gebruikt. Wel zouden witte fosforbommen zijn ingezet, die gebruikt worden om doelen te verlichten. Internationale verdragen verbieden het gebruik van fosforbommen tegen burgerdoelen. De VS hebben die overigens niet ondertekend.

TROS boycot Frans Bauer

aloa en static hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Muziek Frans Bauer lijkt nu letterlijk en figuurlijk de hoofdrol in een soap te spelen. Talpa komt binnenkort met een programma waarin fans de gelegenheid krijgen om bij de zanger te logeren. Bauer had echter een contract met de TROS en deze was 'not amused' over de samenwerking met Talpa.

De TROS eiste dat Bauer de samenwerking met de commerciële zender zou beëindigen, maar de zanger heeft daar geen gehoor aan gegeven. Daarop ontbond de TROS het contract met 's lands ideale schoonzoon.

De zender gaat zelfs zo ver dat zij nu ook de muziek van Bauer niet meer draait op Radio 2. Dat heeft TROS-voorzitter Karel van Doodewaerd laten weten aan Omroep Brabant: "Ik heb tegen de collega's gezegd dat we nu minder blij zijn met Frans Bauer." Daarnaast schrapt de TROS ook een geplande tv-show rond de release van het nieuwe album en ook een special in TROSKompas is van de baan.

Mohammed naar de dagboekkamer!

De werkelijkheid is natuurlijk anders. Eenzaam zit hij in zijn cel. Eenzaam overdenkt hij zijn zonden. Eenzaam gaat hij slapen en eenzaam staat hij weer op. Eenzaam zit hij te werken aan zijn memoires. 'To B. or not to B.' staat er op zijn schriftje. Zo moet het gaan heten.
Hij mist zijn familie. En hij is zo'n type die ze dan ook gelijk extreem mist. Hij heeft het zwaar. Zijn verdriet, zijn pijn. Maar vooral 'sein kampf'.
Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.