Game voor de B.I.G. campagne op PU Gameplay

Tom (Pitom)
Misschien zijn jullie het onderhand al weer vergeten, maar NVPI gaat nog altijd vrolijk door met hun B.I.G. (Ban Illegale Games en software) campagne. Na reclamespotjes, advertenties en een website gaat NVPI het nu ook met een heuse (flash) game proberen om het downloaden van illegale games en software een halt toe te roepen. De game zal Tore gaan heten en wordt ontwikkeld door de 3e jaars studenten Game Design and Development van de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Het genre is het zogenaamde 'Platformer met RPG elementen'.

In Tore ben je een stoer lid van een stam, deze stam is op zoek naar een nieuwe leider. Uiteraard wil jij dolgraag de leider worden, maar daar moet je eerst wel wat voor doen! Je zult namelijk een goed potje moeten jagen, om zodoende punten te vergaren. Als je veel punten behaalt zul je je vaardigheden uit kunnen breiden (zie hier: het RPG element). De speler met de meeste punten (stand wordt bijgehouden op www.bigweb.nl) mag zichzelf de leider van de stam noemen.

Dit weekend, bij de Power Unlimited Gameplay in de RAI, zullen de studenten hun game gaan presenteren. De presentatie zal op zaterdag van 16.05 tot 16.25 uur worden gehouden. Mocht je de presentatie gemist hebben, óf zo erg onder de indruk zijn dat je hem nog een keer wilt zien: zondag is er wederom een presentatie van 12.55 tot 13.20 uur. Vanaf aanstaande zaterdag zul je Tore online via www.bigweb.nl kunnen spelen.