World Cyber Games op Amerikaanse tv

Voor het eerst in het bestaan van de World Cyber Games (WCG) zal een finale uitgezonden worden op Amerikaanse televisie. Het Amerikaanse productiebedrijf HDNet zal de show gaan verzorgen. HDNet, gespecialiseerd in uitzendingen in High Definition, is onder andere te vinden op de volgende Amerikaanse televisie netwerken: Adelphia, Charter, DIRECTV, DISH Network, Insight, Mediacom en Time Warner Cable.

De uitzending zal gaan over de Amerikaanse finale van de WCG, met extra aandacht naar de beste Halo 2 spelers terwijl ze strijden om Amerika te mogen vertegenwoordigen in Singapore. Ook zal er een special gehouden worden over Counter-Strike en de unieke cultuur die erbij hoort. Voor sportfans is er tenslotte ook nog de finale van FIFA soccer.

Hank Jeong, een van de organisatoren van de WCG, voelt zich erg gesterkt door het vertrouwen dat HDNet in e-Sports heeft. In een reactie zei hij:

"[...]
Deze uitzending zal een hoogtepunt worden in de geschiedenis van de e-Sports en de deur openen om e-Sports nog groter te laten worden in Amerika.
[...]"


HDNet zal de Amerikaanse WCG finale uitzenden op 10, 12, 13 en 14 november en hiermee als eerste zender die een e-Sports finale versloeg de geschiedenis ingaan.