FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 6 juli 2005

Mon carnet de Tour (3) (Tourdagboekje)

"Dit is mijn "carnet de jour" van de Tour, mijn carnet de Tour, mijn Tourdagboekje voor Fok!, een paar keer tijdens de Tour geef ik hierin mijn visie op het wedstrijd- en alles-er-naast gebeuren in de Tour."


En we zijn ondertussen weer twee tourdagen verder sinds mijn laatste tourdagboekje, en er is alweer heel wat gebeurd. In de mooiste discipline van de Tour, de ploegentijdrit, zagen we de Gele Trui onderuit gaan. "Ik weet niet wat er gebeurde, we reden om te winnen en plots viel ik" aldus de ongelukkige David Zabriskie, rijden tot het je zwart voor de ogen wordt noemen ze dat. Het gemiddelde van de Discovery Channel ploeg gezien? 57,324 km/h over een afstand van 67 km! Waanzinnig, noemen ze dat. Het legendarische record van de Gewiss-Ballan ploeg uit 1995 werd in de vernietiging gereden. In de eerste rit sneuvelde trouwens ook al het andere legendarische tijdritrecord, dat van Greg Lemond.

Lees hier het vervolg van deze column op de columnspagina

Krabbé weg bij Noordzee 100.7 FM

Icoon Binnenlands nieuwsRadio-deejay Martijn Krabbé en zijn werkgever Noordzee 100.7 FM hebben besloten uit elkaar te gaan. Krabbé was vanaf 31 mei 2004 deejay bij de radiozender en was dagelijks te horen tussen 16.00 en 19.00 uur.

Voor televisiekijkend Nederland is Martijn Krabbé vooral bekend van zijn programma's: 'Mijn perfecte partner' en 'In Holland staat een huis'. Vanaf komend televisieseizoen zal hij te zien zijn, samen met Chantal Janzen, in de nieuwe versie van Idols.

Het gevarieerde radioprogramma, dat vooral veel show- en entertainmentnieuws bevatte, zal worden overgenomen door deejay Menno Barreveld.

Boussaboun bekroont debuut met goal

Ali Boussaboun heeft zijn debuut voor Feyenoord gevierd met een doelpunt. De nummer vier van vorig seizoen won ook zijn tweede oefenwedstrijd, met 0-5 tegen Rohda Raalte.

Afgelopen maandag nog maakte de UEFA-Cup deelnemer een tegenvallende indruk in het oefenduel tegen Alphense Boys. Het werd toen slechts 1-0 voor de ploeg uit Rotterdam. Vandaag liet Feyenoord zien dat er een stijgende lijn zit in het spel. Het werd 5-0, dankzij doelpunten van Kalou, Boussaboun, Leonardo, Östlund en Hofs. Trainer Koeman was tevreden over de prestatie van zijn mannen: ”Die 1-0 van maandag was ook mager, maar ik zag daar dingen in het veld die voor mij als trainer veel belangrijker zijn. Vandaag hebben we meer gescoord, al hadden er nog wel wat ballen in kunnen gaan. Maar ik ben blij dat het publiek doelpunten heeft gezien en dat de uitslag een wat beter aanzien heeft dan maandag.”

Boussaboun was er maandag nog niet bij. Vandaag speelde de international van Marokko enkel in de eerste helft, maar viel hij op door het mooiste doelpunt van de avond te maken. De international omspeelde twee verdedigers en de doelman en schoot de bal knap in de korte hoek raak. Vanavond ontbrak trouwens Glenn Loovens door een lichte dijbeenblessure.

NOVA kan niet naar de NOS

Publieke OmroepNOVA kan helemaal niet gemaakt worden door de NOS. Dat blijkt uit afspraken over de toekomst van de publieke omroepen die de fractievoorzitters van D66, VVD en CDA hebben vastgelegd op 23 juni. D66-voorman Boris Dittrich zei afgelopen zaterdag nog dat het voortbestaan van NOVA helemaal niet bedreigd is nu de NPS zal worden opgeheven.

Ook staatssecretaris Van der Laan heeft gewezen op de mogelijkheid dat NOVA, als onafhankelijke journalistieke rubriek, in de toekomst door de NOS gemaakt wordt. En parlementariër Bert Bakker zei donderdag in de Tweede Kamer dat hij "geen reden ziet waarom NOVA niet door de NOS gemaakt zou kunnen worden".

In de nieuwe omroepplannen van het kabinet zal de NPS in 2008 worden opgeheven. Deze ledenloze omroep maakt nu onder andere het actualiteitenprogramma NOVA samen met de VARA. De omroep gaf al aan de kosten niet alleen te kunnen dragen. In het document van de fractievoorzitters staat dat het maken van 'opiniërende programma's zoals NOVA, Zembla en Buitenhof is voorbehouden aan licentiehouders', oftewel de omroepverenigingen met leden of stichtingen met donateurs. De NOS is echter geen licentiehouder en wordt in het nieuwe publieke bestel verantwoordelijk voor de onafhankelijke nieuwsvoorziening. De NOS kan NOVA dus helemaal niet maken.

Tweede-Kamerlid Van Dam (PvdA) is dan ook woedend. Volgens hem maken de fractievoorzitters met het akkoord "willens en wetens" een einde aan NOVA. Al eerder gingen er stemmen op in Hilversum dat het kabinet met de plannen af wil rekenen met de 'linkse media'. Daarbij wordt gezegd dat het plan slechts een akkoord is in combinatie met bijvoorbeeld de WAO-plannen.

Ondertussen groeit ook de tegenstand binnen de eigen partij van Van der Laan, D66. Zij vinden juist dat de NPS als ledenloze omroep het meeste bestaansrecht heeft.

Dakloze man bedreigt familie om geld

In Purmerend is dinsdagmiddag een 42-jarige man aangehouden omdat hij zijn familie had bedreigd. Hij wilde namelijk geld hebben van hen aangezien hij zelf geen werk en geen vaste woonplaats heeft. Doordat hij het niet kreeg begon hij spullen in huis te vernielen en bekraste hij buiten een auto.

De man ging er vandoor en kon in eerste instantie niet worden gevonden. Toen de agenten terug op het bureau kwamen troffen ze de man aan. Hij eiste onderdak en een uitkering van de aanwezige agenten.

Nederlanders voelen zich veiliger

314 had ons via de nieuws-submit te melden:

Minister van Justitie Piet Hein Donner en minister van Binnenlandse Zaken Johan Remkes hebben vandaag de Politiemonitor Bevolking 2005 naar de Kamer gestuurd. Hieruit blijkt dat de Nederlandse bevolking zich veiliger voelt en dat dit ook uit cijfers blijkt: minder burgers zijn slachtoffer geworden van een misdrijf.

Zo zijn minder mensen slachtoffer geworden van woninginbraak, diefstal uit de auto, vernieling, fietsdiefstal en geweldsdelicten. Ook ervaren mensen in hun eigen buurt minder problemen, zoals vernieling, hondenpoep, verloedering en dreiging. Het percentage mensen, dat aangaf 'wel eens' onveilig te voelen, daalde van dertig procent in de jaren negentig tot 24 procent nu. Bij de classificering 'vaak' is het percentage in tien jaar gedaald van 6,9 naar 3,7.

De ministers denken dat de positieve resultaten toe te schrijven zijn aan het veiligheidsplan dat enkele jaren geleden in werking trad en de betere samenwerking tussen overheden, politie, justitie en maatschappelijke organisaties. Ook particulieren en ondernemingen doen meer aan inbraakpreventie. De burgers zijn echter minder tevreden met het optreden van de politie.

Voor de monitor zijn ruim 52.000 inwoners in heel Nederland, ouder dan veertien, telefonisch ondervraagd.

Patch 1.01 voor Battlefield 2 verschenen

EA heeft zojuist de langverwachte patch voor Battlefield 2 uitgebracht. De patch verhelpt een aantal grote irritaties, zoals de multiplayer browser die vaak vastliep. Ga naar deze of deze pagina om de patch te downloaden.

Update: hier is hij ook te downloaden.

quote
* Fixed in issue that caused the Multiplayer Browser to become unresponsive.
* Fixed an issue where some game controls were not available to be rebound within the Options menu.
* Fixed an issue with increasing performance degradation on servers.
* Fixed a problem with shader caching on client/host : after the first map in a rotation, shaders would be loaded on the fly during gameplay.
* Fixed a crash with rebinding LMB
* Fixed a problem that caused environment mapping to not appear on reflective surfaces.
* Fixed a crash that happened when a client picks up a kit that doesn't exist anymore.
* Fixed a problem with AI when the game was paused for a long time: bots would become unresponsive and also shoot more accurately.
* LOD distances tweaked on certain objects.

Met dank aan Gamedemon voor het melden van dit nieuws

Armstrong wil niet in het geel fietsen

314 had ons via de nieuws-submit te melden:

Tour de FranceLance Armstrong had vandaag liever niet in de gele leiderstrui van de Tour de France gereden. De wielrenner verscheen vandaag zonder zijn gele trui aan de start van de vijfde etappe met aankomst in Montargis. Hij deed dit uit respect voor zijn landgenoot David Zabriskie, die gisteren ongelukkig ten val kwam in de ploegentijdrit. Hierdoor won de ploeg van Armstrong gisteren nipt de etappe en kon de Amerikaan het geel al in ontvangst nemen. Zabriskie is vanmiddag ook vertrokken in Chambord, ondanks wat verwondingen.

De rondecommissaris gooide echter roet in het eten van Armstrong. Hij liet het peloton bij de start stoppen, om de Amerikaan zijn gele trui toch aan te laten trekken. Robbie McEwen won uiteindelijk de etappe.

Meer sportnieuws op FOK!sport.

Hangjeugd blijft plaag voor Diamantbuurt

Icoon Binnenlands nieuws De leefbaarheid in de Amsterdamse Diamantbuurt is nog altijd ver beneden peil. Zo klaagt ruim 78 procent van de wijkbewoners over overlast in hun wijk. Hangjongeren zijn hiervan de oorzaak, zo blijkt uit een onderzoek dat is verricht in opdracht van stadsdeel Amsterdam Oud-Zuid.

Het onderzoek is gehouden naar aanleiding van de buurtterreur bij het echtpaar Bert en Marja, die werden verjaagd door een groep van vijftien Marokkaanse hangjongeren. Hoewel het echtpaar daar met regelmaat over klaagde, werd er geen actie naar aanleiding van hun beklag gedaan. Later werd hun huis beklad met leuzen.

Het onderzoek wijst uit dat de omgeving van het Smaragdplein, waar Bert en Marja woonden, het meest gebukt gaat onder de overlast van hangjongeren. Maar liefst 84 procent van de bewoners daar ervaart deze problematiek. 26 procent geeft aan 'vaak tot altijd' last te hebben van hangjongeren. Een percentage dat twee keer zo hoog ligt ten opzichte van het landelijk gemiddelde en anderhalf keer zoveel als in Amsterdam.

Hoewel veel buurtbewoners overlast ondervinden, meldt een fractie van hen de overlast daadwerkelijk bij de politie. Één op de vier geeft in het onderzoek aan dit te doen. Reden van het lage percentage is dat dit geen zin zou hebben. Bijna drie op de tien inwoners wil meer politie in de wijk. Ook zouden ouders en familieleden van de jongeren harder moeten optreden.

De Amsterdamse welzijnsorganisatie Combiwel luidde eerder al de noodklok over onder meer de Diamantbuurt. Die stelde vast dat veel Marokkaanse jongeren gedragsproblemen hebben.

Standen MLB per 05-07-2005

Eerste honkman Derek Lee van de Cubs heft woensdag een MRI scan moeten ondergaan omdat hij zijn schouder blesseerde in de wedstrijd van dinsdag, het is nog niet bekend of hij op de disabled list moet.

American League :

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Boston 47 35 .573 - 24-14 23-21 16-18 7-3 12-8 12-6 5-5 W1
Baltimore 44 39 .530 3.5 24-19 20-20 20-14 12-13 4-2 8-10 2-8 L3
New York 43 39 .524 4.0 26-18 17-21 14-20 6-6 12-6 11-7 6-4 W4
Toronto 42 41 .506 5.5 20-17 22-24 22-13 6-9 6-9 8-10 5-5 L1
Tampa Bay 27 57 .321 21.0 19-23 8-34 12-19 4-14 8-9 3-15 1-9 L7

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Chicago 56 26 .683 - 29-12 27-14 8-4 26-5 10-11 12-6 6-4 W2
Minnesota 46 35 .568 9.5 26-18 20-17 13-5 19-15 6-5 8-10 7-3 L1
Cleveland 46 37 .554 10.5 21-18 25-19 7-6 15-20 9-8 15-3 7-3 L1
Detroit 38 43 .469 17.5 19-22 19-21 9-12 13-17 7-5 9-9 2-8 W1
Kansas City 27 55 .329 29.0 16-25 11-30 8-8 6-22 4-16 9-9 2-8 W1

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Los Angeles 51 32 .614 - 25-15 26-17 3-3 20-15 16-8 12-6 7-3 W1
Texas 43 39 .524 7.5 24-17 19-22 7-7 14-9 13-14 9-9 5-5 L1
Oakland 41 41 .500 9.5 27-16 14-25 14-18 4-5 13-10 10-8 9-1 W2
Seattle 35 47 .427 15.5 20-22 15-25 10-14 7-7 8-18 10-8 2-8 L1

National League :

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
Washington 51 32 .614 - 30-11 21-21 17-14 14-8 8-4 12-6 8-2 W1
Atlanta 47 37 .560 4.5 26-12 21-25 24-18 13-5 3-6 7-8 7-3 W3
Florida 42 39 .519 8.0 23-19 19-20 20-21 7-8 5-5 10-5 5-5 L2
Philadelphia 42 42 .500 9.5 24-18 18-24 15-24 13-8 7-2 7-8 3-7 L1
New York 41 42 .494 10.0 25-18 16-24 21-20 11-10 4-2 5-10 5-5 L1

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
St. Louis 53 30 .639 - 27-16 26-14 7-8 26-9 10-8 10-5 7-3 W3
Chicago 40 42 .488 12.5 21-21 19-21 5-12 18-15 11-6 6-9 4-6 L6
Houston 40 42 .488 12.5 26-13 14-29 4-11 19-18 10-5 7-8 7-2-1 W3
Milwaukee 40 43 .482 13.0 23-16 17-27 6-9 19-19 7-8 8-7 6-4 W2
Pittsburgh 36 46 .439 16.5 18-20 18-26 7-8 15-23 9-8 5-7 3-7 W1
Cincinnati 33 50 .398 20.0 24-22 9-28 10-10 12-25 4-7 7-8 3-6-1 W2

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
San Diego 45 39 .536 - 27-16 18-23 6-0 12-11 20-17 7-11 5-5 L2
Arizona 41 44 .482 4.5 20-22 21-22 4-9 5-7 24-18 8-10 3-7 L2
Los Angeles 39 44 .470 5.5 22-20 17-24 3-6 8-8 23-17 5-13 4-6 L1
San Francisco 34 48 .415 10.0 17-24 17-24 2-7 7-8 19-21 6-12 4-6 L4
Colorado 29 53 .354 15.0 22-20 7-33 4-5 10-17 9-22 6-9 5-5 W1

Uitslagen MLB 05-07-2005

Vijftien wedstrijden gisteravond met een total van 132 gescoorde runs en 33 geslagen homeruns.

American League :

Team123456789Tot.HE
Baltimore Orioles000002001393
New York Yankees01540200x12171
Homeruns :
Baltimore Orioles : Gomez
New York Yankees : Rodriguez, Sheffield, Matsui, Giambi

Team123456789Tot.HE
Detroit Tigers003000000370
Cleveland Indians001000001260
Homeruns :
Detroit Tigers : Ordonez
Cleveland Indians : Boone, Peralta

Team1234567891011Tot.HE
Oakland Athletics0003020200310181
Toronto Bluejays020011111007150
Homeruns :
Oakland Athletics : Swisher, Kotsay, Crosby, Johnson
Toronto Bluejays : Hudson, Zaun

Team123456789Tot.HE
Boston Redsox205000000771
Texas Rangers000022000481
Homeruns :
Boston Redsox : Ramirez, Ortiz, Mueller
Texas Rangers : Matthews

Team123456789Tot.HE
Tampa Bay Devilrays100102000480
Chicago White Sox01001013x6120
Homeruns :
Tampa Bay Devilrays : Crawford
Chicago White Sox : Dye, Thomas

Team123456789Tot.HE
Seattle Mariners0100131006141
Kansas City Royals04210100x870
Homeruns :
Seattle Mariners : Beltre
Kansas City Royals : -

Team123456789Tot.HE
Minnesota Twins100000000171
L.A. Angels10001000x261
Homeruns :
Minnesota Twins : -
L.A. Angels : Molina

National League :

Team123456789Tot.HE
Milwaukee Brewers0220002006160
Florida Marlins0000100304100
Homeruns :
Milwaukee Brewers : -
Florida Marlins : -

Team123456789Tot.HE
New York Mets000000002280
Washington Nationals01000020x381
Homeruns :
New York Mets : -
Washington Nationals : -

Team123456789Tot.HE
Philadelphia Phillies000000000040
Pittsburgh Pirates00003000x391
Homeruns :
Philadelphia Phillies : -
Pittsburgh Pirates : Bay

Team123456789Tot.HE
Chicago Cubs010000000180
Atlanta Braves10004000x590
Homeruns :
Chicago Cubs : Hollandsworth
Atlanta Braves : -

Team123456789Tot.HE
San Diego Padres100000010261
Houston Astros01004100x6110
Homeruns :
San Diego Padres : -
Houston Astros : Lane, Biggio

Team123456789Tot.HE
L.A. Dodgers0000000101121
Colorado Rockies03001020x6120
Homeruns :
L.A. Dodgers : -
Colorado Rockies : Helton, Closser

Team123456789Tot.HE
St. Louis Cardinals2003001107100
Arizona Diamondbacks001000000180
Homeruns :
St. Louis Cardinals : Pujols, Taguchi
Arizona Diamondbacks : -

Team123456789Tot.HE
Cincinnati Reds0300012017130
San Fransisco Giants210000001480
Homeruns :
Cincinnati Reds : Dunn
San Fransisco Giants : Niekro

Toyota gaat voor het podium

Toyota heeft dit seizoen niet, zoals de meeste teams, veel getest op Silverstone, maar volgens technisch directeur Mike Gascoyne hoeft dat geen nadeel te zijn voor de Britse Grand Prix van aankomend weekend. Beide coureurs van Toyota scoorden punten bij de afgelopen Grand Prix op het circuit van Magny Cours.

"Het kan een voordeel zijn om veel in Silverstone te testen, maar dan alleen als de omstandigheden in het raceweekend niet anders zijn. Dit jaar hebben we daar niet zoveel getest, maar we hebben wel veel data van de vorige races en testsessies. In Frankrijk hebben we zes punten gescoord en onszelf een goede uitgangspositie verworven voor de kwalificatie. We zijn vol vertrouwen dat we opnieuw een goed resultaat kunnen neerzetten," aldus Gascoyne

Tijdens de Grand Prix van Engeland in 2004 wist het team zich niet in de punten te rijden.

Stinga stopt met voetbal

Ovidiu Stinga stopt per direct met voetballen. De 32-jarige Roemeen had nog een éénjarig contract bij Helmond Sport.

De middenvelder dient zijn contract niet uit omdat hij te kampen heeft met een enkelblessure. Stinga houdt het op advies van de dokter voor gezien. Zijn besluit stond al een tijdje vast, maar Stinga hield bewust het bekendmaken van zijn afscheid nog even voor zich. De Roemeen kwam in de winterstop van het seizoen 1996/1997 naar Nederland. Hij vierde drie landstitels met PSV, maar kwam weinig in actie voor de Eindhovenaren. Na drie seizoenen in Roemenië te hebben gespeeld keerde Stinga vorig jaar weer terug in ons land om voor Helmond Sport te spelen. Stinga heeft nu al een baantje gevonden in de voetbalwereld: hij wordt trainer van de Roemeense club Universitatea Craiova.

BMW wil in 2007 voor de overwinning gaan

Na de overname van de Zwitserse renstal Sauber aankomend jaar, wil BMW al in 2007 gaan rijden voor de overwinning.

Dat zegt de concernchef van BMW, Helmut Panke. "Vanaf 2007 willen wij op eigen benen, gaan voor de overwinning. Het is nog een grote stap van de samenwerking met Williams, naar een geheel eigen team. Tot nu toe waren we leverancier van motoren, en moesten we hopen dat de partner hier een goede auto mee bouwde. De samenwerking met Williams heeft niet dat gebracht, wat we ervan hadden verwacht. Nu ligt de verantwoording alleen nog bij ons zelf".

2 weken geleden werd bekend dat BMW Sauber gaat overnemen. Hierdoor zal BMW volgend seizoen voor het eerst met een geheel eigen team deelnemen aan de Formule 1.

Door de mindere resultaten van de afgelopen tijd had de motorfabrikant er ook voor kunnen kiezen om helemaal de Formule 1 te verlaten, maar deze optie werd al snel verworpen. "BMW hoort thuis in de Formule 1", aldus Panke.

Den Bakker wint na krankzinnig slot

Maarten den Bakker heeft een tumultueuze derde etappe in de Ronde van Oostenrijk gewonnen. De routinier kwam als vijfde over de streep, maar won toch omdat de vier eersten werden gedeklasseerd.

Onze landgenoot van Rabobank maakte deel uit van een groep van zes renners dat streed om de overwinning. Deze kopgroep sloeg vlak voor de finish een verkeerde weg in. Alleen Den Bakker en de Pool Niemec merkten dat op tijd en fietsten de juiste route. Dat gold niet voor de vier anderen, waaronder Palumbo en Serpellini. Zij gingen net zo lang door tot een dranghek ze ophield. Het viertal klom met fiets en al over de hekken om net Den Bakker en Niemec voor te blijven, Palumbo ging hierbij als eerste over de streep. Omdat deze vier echter niet de juiste route hadden afgelegd kon Den Bakker met de bloemen zwaaien.

Voor de ervaren coureur was het de vreemdste finish uit zijn loopbaan: ”We hadden aan het eind een plaatselijke omloop, we kwamen op het bewuste stuk voor de tweede keer langs. Het was een rotonde en een van de voorste renners vergiste zich. Ik merkte het en ben samen met die Pool omgedraaid.” Den Bakker twijfelde niet aan zijn zege: ”Ik wist dat ik zou winnen, want zij hadden het parkoers niet gevolgd. Ze hebben een paar honderd meter minder afgelegd dan ik.”

Taartendief eet zich letterlijk klem

Een onbekende FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonEen Roemeense dief zag zijn gulzigheid wel heel snel afgestraft worden. Hij kwam, na zich te goed te hebben gedaan aan de lekkernijen in een taartenwinkel bij de stad Fagaras, vast te zitten in een raam toen hij uit de winkel probeerde weg te komen.

De dief bezocht de winkel aanvankelijk beroepsmatig. Na zijn "werk" gedaan te hebben, hij had een bedrag van omgerekend 375 euro uit de kassa gegrist, kreeg hij trek van al het lekkers dat in de winkel lag. Hij kon de verleiding niet weerstaan en deed zich te goed aan enkele taarten. Nadat de 140 kilo zware man zijn buikje rond gegeten had probeerde hij de winkel te verlaten door uit een raam te klimmen. Daarbij kwam de dief echter klem te zitten.

"Ik vond een hoop lege taartverpakkingen op de vloer, en toen zag ik een paar opgezwollen dikke benen uit het raam bengelen", zo beschreef Vasile Mandache, de winkelier, hetgeen hij de daaropvolgende ochtend aantrof. Eenmaal buiten keek hij de persoon, aan wie de benen toebehoorde, in de ogen. "Ik kreeg de slappe lach en belde al mijn vrienden op om te komen kijken voordat we de politie belden. Het was hilarisch." Of de dief het ook hilarisch vond valt overigens te bezien.

Taartenwinkel
Inbreken in een taartenwinkel: voor gulzige dieven een riskante klus

IAAF schrapt Golden League

De internationale atletiekunie IAAF zet een streep door de Golden League, de reeks topwedstrijden die elk seizoen wordt gehouden. Vanaf 2006 zal er een nieuwe atletiektour worden geïntroduceerd.

Tijdens de wereldkampioenschappen atletiek in augustus in de Finse hoofdstad Helsinki zal het besluit vallen hoe de nieuwe serie wedstrijden eruit zal komen te zien. De IAAF denkt aan eenzelfde opzet als bij het tennis, inclusief grandslamtoernooien. De wedstrijden zouden dan ook buiten Europa moeten gaan plaatsvinden. Het huidige Golden-Leagueseizoen zal 4 september eindigen in Berlijn waar een jackpot van 796.000 euro zal worden verdeeld.

Davenport niet in halve finale Fed-Cup

De Verenigde Staten zal het aankomend weekend in de halve finales van de Fed Cup tegen Rusland moeten stellen zonder Lindsay Davenport.

De nummer één van de wereld heeft aan haar verloren Wimbledon-finale tegen Venus Williams een rugblessure overgehouden. Jill Craybas, die op Wimbledon verraste door te winnen van Serena Williams, zal Davenport vervangen in Moskou.

Het Amerikaanse team bestaat verder uit Venus Williams, Mashona Washington en dubbelspecialiste Corina Morariu. Rusland treedt aan zonder de geblesseerden Svetlana Kuznetsova en Nadia Petrova. Anastasia Myskina en Elena Dementieva zijn wel van de partij.

De andere halve finale zal tussen Frankrijk en Spanje gaan. Bij Frankrijk moest Virginie Razzano zich afmelden vanwege een blessure aan haar enkel, zij wordt vervangen door Severine Beltrame. Amélie Mauresmo, Nathalie Dechy en Mary Pierce completeren de Franse ploeg.

Punten vijfde etappe

Na een dagje rust tijdens de ploegentijdrit, werd er vandaag weer gereden met gevolgen voor het managerspel. De punten zijn weer verdeeld

unitor was ditmaal de user die de meeste punten pakte. Met een score van maar liefst 243 bereikte hij een voorlopig record in deze Tourmanager. Lortnoc werd twaalfde en nam daarmee de leiding in het klassement over van Koekebakkertje, die 29e werd. f1warrior pakte na zijn dagzege van gisteren vandaag de tweede plaats en staat nu derde in de algemene rangschikking. Spunky werd 6e in het dagklassement en komt ook nieuw binnen in de Top5.

Leijdsweg deed vandaag voor het eerst mee bij de subleagues en ging er vandoor met de dagzege. Ze behaalde 192 punten gemiddeld. Nijmegen Tourfanaten. werd vandaag weer tweede en liep 7 punten uit op de nummer twee: BSK-bikers.

Er kan vanaf morgenochtend weer gewisseld worden. De volgende deadline is aanstaande dinsdag, 12 juli, om 00:00 's ochtends.

Saviola mag weg van Barça

Javier Saviola mag vertrekken van FC Barcelona. De Spaanse kampioen verhuurde de Argentijn vorig seizoen al aan AS Monaco.

Volgens technisch directeur Txiki Begiristain is de Argentijn overbodig in Camp Nou: ”Eto’o is onze eerste keus in de spits. Als tweede aanvaller rekenen we op Larsson, daarnaast beschikken we ook nog over Maxi Lopez, een mooie optie als aanvaller in kleine ruimtes.” Uiteraard kan Barça ook nog beschikken over Lionel Messi, één van de sterren van het afgelopen WK onder-20.

Saviola zelf (die trouwens in 2001 werd uitgeroepen tot beste speler van het WK onder-20) wil het liefst blijven bij de Catalanen. Hij was gedurende drie seizoenen vaste keus in de aanval van Barcelona, waarin hij tot liefst 44 goals kwam. Bij Monaco was hij met zeven doelpunten echter een stuk minder op schot. Atlético Madrid en Espanyol zijn al geïnteresseerd in de diensten van “El Conejito”.

Boonen niet eens met actie sponsor

Tom Boonen heeft woensdag na afloop van de vijfde etappe in de Tour de France kritiek geuit op een reclamestunt van Innergetic, co-sponsor van zijn ploeg Quick Step. De matrassenfabrikant plaatste een advertentie in Belgische en Franse kranten, die tegen het zere been van Boonen was.

Woensdag verloor de Belg in de sprint van zijn Australische concurrent Robbie McEwen, die het doelwit van de advertentie was. Innergetic gebruikte een foto van de finish van de derde etappe, waarop McEwen tegen zijn concurrent O'Grady aanhangt terwijl Boonen de etappe wint. Bij McEwen, die later gediskwalificeerd zou worden, staat de tekst 'moe?', terwijl bij Boonen de toevoeging 'uitgeslapen!' is geplaatst. Eronder volgde de slogan: 'het verschil zit 'm in hun matras'.

"Ik ben daar niet blij mee. Ik vind dat een stomme actie. Je moet mensen niet tegen elkaar uitspelen via de media. We zijn sportmensen en maken het onderling op de fiets uit. Bovendien kunnen Robbie en ik het persoonlijk prima met elkaar vinden," aldus de Belg.

Woensdag tijdens de etappe verontschuldigde Boonen er zich zelfs nog voor bij McEwen, maar de Australiër vatte het laconiek op. "Ik haalde geen extra motivatie uit die advertentie. Ik vond het eigenlijk wel grappig."

Leuke (matige) World of Warcraft-stripjes

World of Warcraft blijft een inspiratiebron voor allerlei lolbroeken. Flintlocke is ondertussen al een internetlegende maar andere creatievelingen zitten ook niet stil. Een Zweed die het even gehad had met de game zelf heeft diverse simpele stripjes gemaakt in de vorm van GIF-plaatjes. In de stripjes beleven een niet zo slimme troll en een orc allerlei avonturen. Pas op, enige mate van meligheid en WoW-kennis is vereist wil je kunnen lachen om de avonturen van Dork en Loltroll .

De stripjes zijn hier te vinden.

Geldtransport overvallen in Stein

Tjennemen en ChilleAntille hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In het Limburgse Stein is vanmiddag een geldtransportwagen overvallen door een onbekend aantal daders. Er is bij geschoten maar er zijn geen gewonden gevallen.

Even voor vijf uur vanmiddag dwongen twee personenauto's de transportwagen te stoppen. Toen de daders de chauffeur probeerden te overmeesteren bleek de chauffeur de sterkste te zijn en begonnen de daders met een automatisch wapen op de ramen te schieten. Toen dat ook niet bleek te lukken zijn ze, zonder buit en in een derde wagen, op de vlucht geslagen. De twee auto's die ze gebruikten om de transportwagen klem te rijden hebben ze in brand gestoken.

Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. De auto is, eveneens brandend, terug gevonden in het Belgische Zolder. De plaats van de overval is afgesloten door de politie in verband met het onderzoek.

Nederland op weg naar recessie

Ondanks lichte economische groei in de voorgaande zes kwartalen lijkt het maar niet te lukken om de Nederlandse economie weer in de lift te krijgen. Het eerste kwartaal van dit jaar was er sprake van een krimp (negatieve groei) van een half procent, en voor het afgelopen kwartaal wordt dat opnieuw verwacht. Indien die verwachting waar blijkt zal er sprake zijn van een krimp in twee achtereenvolgende kwartalen, waarmee Nederland weer in recessie zal zijn. Dat gebeurde voor het laatst in 2003.

De negatieve groei is voornamelijk te wijten aan teruggelopen consumentenuitgaven. De verkoop van auto's, meubels en huishoudelijke apparaten blijft sterk achter. Verder hebben bedrijven hun voorraden en investeringen teruggebracht, vooral in bedrijfsgebouwen en infrastructuur. In de woningbouw lopen de investeringen ook terug. Het bedrijfsleven heeft wel fors meer in zakenauto's en computers geïnvesteerd. Hoewel de export het iets beter blijkt te doen dan eerdere ramingen aangaven, was de groei van de export in het eerste kwartaal toch bijna de helft minder dan het gemiddelde over 2004.

Het tweede kwartaal is zojuist afgelopen, flink consumeren en investeren helpt dus niet meer om het predikaat 'recessie' voor deze periode eventueel te voorkomen. Volgende maand komt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met een schatting van de cijfers. Pas aan het einde van het jaar zijn de definitieve gegevens beschikbaar.
Met dank aan pberends voor die ons tipte via de nieuwssubmit.

Hiddink mist eerste training PSV

Guus Hiddink zal donderdag de eerste training van PSV als voorbereiding op het seizoen 2005-2006 moeten missen. De coach van de landskampioen verblijft in het buitenland, vrijdag zal hij er wel bij zijn.

De eerste training is nu in handen van de overige leden van de technische staf. De voorbereiding in eigen land is kort, de ploeg uit Eindhoven vertrekt aankomende maandag naar Zuid-Korea om mee te doen aan het toernooi om de Peace Cup.

Mexican immigrants

Dit filmpje is hilarisch als je een beetje van zwarte humor houdt. Één of andere Amerikaan haalt een garpje uit met een stel illegale Mexicaanse immigranten. Hij pikt ze op van een parkeerplaats waar ze wachten tot iemand ze op komt pikken om hen te laten werken. De 'oppermexicaan' (waarschijnlijk de enige die Engels spreekt) probeert ze te 'verkopen' alsof het hoeren zijn. "Now we have fun" :').

Wippercelen en pijpmeisjes in Amsterdam

Uit het rapport 'Tippelen na de zone, straatprostitutie en verborgen prostitutie' blijkt dat er in Amsterdam Zuidoost een verborgen prostitutiecircuit bestaat waarbij zeer jonge meisjes voor weinig geld de hoer spelen. Tevens zijn er in dit deel van de hoofdstad zogenoemde 'wippercelen' aanwezig, waar onder soms erbarmelijke omstandigheden wordt gewerkt. Tevens is er sprake van vrouwenhandel.

In zeker 20 wippanden zwaait 'een madam' de scepter. De prostituees en de klanten zijn veelal West-Afrikaans. Er werken tussen de 80 en 100 vrouwen en meestal ligt er alleen een matras op de grond.

Neukmeisjes
In Amsterdam Zuidoost zijn ook veel jonge meisjes (13 tot 17 jaar) die op escortachtige wijze werken. Ze benaderen klanten op straat, bij feesten en via via. De klanten worden thuis bezocht of meegenomen naar bijvoorbeeld kelder- of flatboxen.

Opmerkelijk is dat deze meiden - lokaal betiteld als 'pijpmeisjes' of 'neukmeisjes' - vaak niet verslaafd zijn en nog gewoon thuiswonen. Ze groeien vaak op met het beeld dat seks een makkelijke manier is om wat geld te verdienen. Vooral orale seks is in. De pijp/neukmeisjes zijn meestal van Surinaamse of Antilliaanse komaf.

Een verslaafde prostituee klaagt dat dergelijke meiden de markt verzieken met tarieven van vijf à tien euro voor een 'pijpbeurt'.

Wethouder Hannah Belliot van Zorg (PvdA) is verontrust over de inhoud van het rapport - dat afkomstig is van het Bonger Instituut welke verbonden is aan de Universiteit van Amsterdam - en wil dat de GGD nader onderzoek verricht.

De Graef verlaat De Graafschap

Garry de Graef verkast van De Graafschap naar SC Paderborn. De Belg tekende een contract voor drie seizoenen bij de club uit de Tweede Bundesliga.

In januari kon De Graef nog naar de Serie A, maar de toenmalig technisch adviseur van de 'superboeren', Leo Beenhakker, blokkeerde de transfer naar Lecce. Nu is de Belg dan toch weg uit Doetinchem; de 30-jarige verdediger had niet zo veel zin om uit te komen in de Gouden Gids Divisie. De Graef speelde in Nederland bij Top Oss, Helmond Sport, RKC Waalwijk en De Graafschap. Bij Paderborn komt hij de Nederlandse trainer Luhukay tegen en aanvaller Dennis Schulp, die vorig maand al de overstap maakte naar de Duitse club.

McEwen revancheert zich in Montargis

Robbie McEwen heeft zijn eerste ritzege in deze Tour de France beet. De Australiër won in Montargis de vijfde etappe in de massaspurt. Lance Armstrong blijft leider.

De etappe van vandaag van Chambord naar Montargis, over een afstand van 183 kilometer, leende zich op voorhand voor de aanvallers. Na de ploegentijdrit van gisteren leek de kans immers reëel dat de controle van de sprintersploegen wat zou verslappen.

In de beginfase van de koers kozen verschillende renners dan ook de aanval. Vooral de Rabo-equipe was uitermate actief. Zo probeerden Löwik en Dekker het peloton al snel achter zich te laten, maar tevergeefs.

Wie wel weg kwam was de Spanjaard Juan Antonio Flecha. De 27-jarige renner van Fassa Bortolo ging na circa twintig kilometer solo weg en zou later gezelschap krijgen van Carlstrom, Bodrogi en Commesso. Het viertal behaalde een maximale voorsprong van 4.10' op het 188 koppen tellende peloton, Zaballa was er toen immers al niet meer bij.

Maar op honderd kilometer van de streep zetten de sprintersploegen dan toch een georganiseerde jacht op touw. Onder impuls van vooral de Belgische formaties Quick Step en Davitamon - Lotto werd de kopgroep op tien kilometer van de meet ingerekend door het jagende peloton.

In de massaspurt leek Boonen op weg naar zijn derde ritzege, maar dat was zonder McEwen gerekend. Op de laatste meters kwam de rappe Australiër uit het wiel van de Belg en passeerde hij hem nipt op snelheid. Met veel misbaar vierde McEwen vervolgens zijn sportieve revanche, zowel op Boonen als op de Tourjury.

Uitslag vijfde etappe Chambord-Montargis:

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 041R. McEwenDVLAUS3.46.00
2 131T. BoonenQSTBELz.t.
3 106T. HushovdC.A.NORz.t.
4 121S. O'GradyCOFAUSz.t.
5 184A. FurlanDOMITAz.t.
6094A. DavisLSTAUSz.t.
7175B. EiselFDJAUTz.t.
8173B. CookeFDJAUSz.t.
9028J. VoigtCSCGERz.t.
10162R. FörsterGSTGERz.t.
11201JP. NazonA2RFRAz.t.
12157D. RighiLAMITAz.t.
13186M. IglinskiyDOMKAZz.t.
14143L. BrochardBTLFRAz.t.
15168P. WrolichGSTAUTz.t.
16034D. BeckeIBAGERz.t.
17155D. LoosliLAMSUIz.t.
18068O. PereiroPHOESPz.t.
19147J. PineauBTLFRAz.t.
20077M. GiuntiFASITAz.t.
24055G. LöwikRABNEDz.t.

Algemeen klassement na etappe vijf:
Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 001Lance ArmstrongDISUSA13.45.12
2 004George HincapieDISUSA0'55''
3 028Jens VoigtCSCDUI1'04''
4 023Bobby JulichCSCUSA1'07"
5 008José Luis RubieraDISSPA1'14''

Quick-Step trekt De Jongh aan

Steven de Jongh rijdt komend seizoen voor Quick-Step. De 31-jarige Nederlander tekent een contract voor twee jaar bij de équipe van Patrick Lefèvre.

De Jongh had bij Rabobank een aflopend contract. Het vertrek van de sprinter lag een beetje voor de hand na afloop van het NK anderhalve week geleden. Hij verweet toen zijn ploeggenoten een gebrek aan steun. Na zeven jaar komt er dus een einde aan het verblijf van De Jongh bij de bankiersploeg. Bij Quick-Step zal hij worden ingezet om de sprint aan te trekken voor Tom Boonen. Hij ontmoet bij zijn nieuwe werkgever al de Nederlanders Engels, Knaven en Tankink.

Quick-Step maakte vandaag ook bekend dat het Kevin van Impe heeft aangetrokken. Van Impe rijdt dit seizoen voor Chocolade Jacques en heeft met tweede plaatsen op het Belgisch Kampioenschap en Kuurne-Brussel-Kuurne al het nodige laten zien.

Monster Hunter 2 screens en info

Capcom heeft nieuwe screenshots van Monster Hunter 2 vrijgegeven. Dit tweede deel zal ook weer gevarieerde omgevingen gaan kennen, waaronder jungles, bergen, grotten, woestijnen en meer. Ook tijd gaat een grote rol spelen in het spel. Capcom heeft al gezegd dat er weer een online mode bij het spel geleverd wordt, waarin de wereld ongeveer hetzelfde zal zijn als in de singleplayermode. Het spel wordt pas in 2006 verwacht in Noord-Amerika.


Kindermoordenaar mishandelt vriendin

De 55-jarige Ton P., die in juni 1982 samen met zijn toenmalige vrouw de 9-jarige Digna van der Roest uit Groningen meelokte, seksueel misbruikte, vermoordde en in een droogstaand slootje begroef, is opnieuw vastgezet. P. wordt ervan verdacht zijn vriendin mishandeld te hebben.

De kindermoordenaar kwam enige tijd geleden vrij uit de TBS-kliniek, zij het onder voorwaarde. Wanneer hij precies vrijkwam is onbekend, maar in 2003 werd zijn TBS nog met één jaar verlengd. Het OM heeft de rechtbank in Groningen verzocht de 'voorlopige invrijheidsstelling' in te trekken. Tot hierover een besluit is genomen, zit P. in ieder geval vast.

Ton en en zijn vrouw Hannie P. werden in de jaren 80 eerst veroordeeld tot levenslang, maar in hoger beroep werd die straf omgezet in 18 jaar met TBS. Hannie is al enige tijd dood. Zij overleed in gevangenschap aan een hartaanval. Kennelijk heeft Ton P. na zijn vrijlating een nieuwe vriendin gevonden die hij nu heeft mishandeld.

Ninja Gaiden Black scans

Het Japanse magazine Famitsu heeft enkele scans van Ninja Gaiden Black voor de Xbox geplaatst. Deze editie van Ninja Gaiden bestaat zowel uit de winkelversie als de arcadeversie. Spelers kunnen onder andere nieuwe moeilijkheidsgraden en een nieuwe eindbaas verwachten. Ook zal er een soort van Mission Mode aan het spel toegevoegd worden. De game komt in september in de Verenigde Staten uit voor een zachte prijs van $29,99 dollar. Of de game naar Europa komt is nog onbekend.Nieuwe motor Williams nog deze maand bekend

Williams zal deze maand nog de nieuwe motorleverancier bekend maken. Op dit moment lijkt het te gaan tussen BMW, Honda, Toyota en Cosworth.

BMW, dat jaren de motoren leverde aan het team van Williams, besloot om het F1-team van Sauber op te kopen, maar wil het contract met Williams wel gewoon uitdienen. Of het team dat ook nog wil, is maar de vraag.

Mark Webber zei onlangs dat hij geen voorstander is van een langere verbintenis met BMW, de Australische coureur van Williams pleitte voor een nieuwe start. "Maar je hebt wel een fabrikant naast je nodig om te winnen in de F1. Dat is echt noodzakelijk, " aldus Webber. "Frank (Williams, red) heeft al voor heter vuren gestaan en hier komen we ook wel weer uit. Of we blijven bij BMW, of we kijken naar een andere motor."

Ministerie VWS herstelt pijnlijke fout op website

Icoon Binnenlands nieuws Een pijnlijke fout op de nieuwe website voor voorlichting over het nieuwe stelsel voor zorgverzekeringen is vandaag door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gecorrigeerd. Op de website De Nieuwe Zorgverzekering stond al vanaf maandag te lezen dat fysiotherapie altijd vergoed wordt in het basispakket. Dit is echter niet het geval.

"Het was een ongelukje", aldus een woordvoerder van minister Hoogervorst. Op de website werd ten onrechte gesuggereerd dat fysiotherapie altijd vergoed wordt, terwijl dat slechts onder bepaalde voorwaarden en voor een maximaal aantal sessies het geval is.

Tweede-Kamerlid Agnes Kant van de SP spreekt over 'een kanjer van een fout in de voorlichting'. "Blijkbaar is het allemaal zo ingewikkeld dat het ministerie het zelf ook niet meer begrijpt", aldus Kant, die de minister vandaag vragen stelde over de kwestie.

Omdat de fout volgens Kant leidt tot verwarring onder de bevolking, 'voor wie het allemaal sowieso al niet te volgen is', zou het niet mogelijk zijn de wet al op 1 januari 2006 in te voeren zoals gepland staat. Ze pleit daarom nu voor een jaar uitstel.

Dalai Lama viert 70e verjaardag

De spirituele leider van de Tibetanen en (Tibetaans) Boeddhisten rond de wereld, de Dalai Lama, viert vandaag zijn 70e verjaardag in Dharamsala, India. Zo'n tienduizend bezoekers, bestaande uit monniken, Tibetaanse bannelingen en toeristen, trotseerden de stromende regen om het verjaardagsfeestje bij te wonen. Begeleid door doedelzakmuziek en dansende vrouwen in kleurrijke Tibetaanse zijde, schreed de Dalai Lama glimlachend en met gevouwen handen naar buiten. "Voor mij is iedere dag een verjaardag. Iedere dag begin ik met een gebed voor een positieve dag. Dank aan alle mensen die bidden voor mijn lange leven. Zo lang ik leef, zal ik voor anderen leven", zei de spirituele leider, die door zijn volgelingen wordt gezien als de reïncarnatie van Chenrezig, de Boeddha van Mededogen; en al 46 jaar in ballingschap leeft wegens de Chinese overheersing van zijn thuisland Tibet.

De Dalai Lama werd in 1935 als Lhamo Dhondup in het noord-oosten van Tibet geboren. Als twee-jarige werd hij herkend als reïncarnatie van de vorige Dalai Lama, Thubten Gyatso. Toen hij zes was, begon hij zijn kloosteropleiding. De film Seven years in Tibet laat de Dalai Lama in die periode zien. Kort na de Chinese invasie van Tibet in 1949 werd een beroep op hem gedaan om de leiding van het land op zich te nemen. In die hoedanigheid onderhandelde hij in 1954 met de Chinese communistische leider Mao Zedong, die als atheist principieel weinig met het Tibetaanse spiritualisme ophad. De gesprekken hadden weinig resultaat, en toen een Tibetaanse opstand in 1959 bloedig door de Chinezen werd neergeslagen vluchtte de Dalai Lama naar India, waar hij sindsdien woont. In 1989 kreeg hij de Nobelprijs voor de Vrede, vanwege zijn boodschap dat verzet tegen de Chinese overheersing volstrekt geweldloos moet gebeuren.

China staat er ondertussen op dat Tibet een onlosmakelijk deel van China is, en ziet de Dalai Lama als een separatist, wiens afbeeldingen verboden zijn. Er is vorige week in Genève over de toekomst en status van Tibet onderhandeld tussen Chinese en Tibetaanse afgevaardigden, maar de Chinezen willen pas verder als de Dalai Lama onomwonden stelt dat zowel Tibet als Taiwan onlosmakelijk deel van China zijn.

De Dalai Lama had ook nog een boodschap voor de G8-leiders die vandaag in Edinburgh hun topontmoeting beginnen: "Ik roep de G8-leiders en hun adviseurs op om na te denken over de consequenties van hun gedachten, besluiten en handelen. Zullen die een bijdrage leveren aan het welzijn van alle mensen en de planeet? We hebben niet enkel mededogen nodig voor hen die lijden, maar ook toewijding om te delen wat we hebben met diegenen die het nodig heben. Als ze succes hebben dan worden we er allemaal beter van, als ze falen dan ondervinden we allemaal schade."


De Dalai Lama als kind en nu

[Upd]Zonneveld wacht lange schorsing

Mike Zonneveld wacht een lange schorsing door een blunder van zijn club NAC Breda. Een aanvraag voor dispentatie van een astmamiddel werd te laat ingediend.

De KNVB wil Zonneveld voor een half jaar schorsen vanwege het gebruik van het verboden middel Salbutamol, dit is een stof die in Ventolin zit, een medicijn voor astmapatiënten. De middenvelder lijkt de dupe te worden van een administratieve fout van NAC Breda.

Zonneveld neemt het Salbutamol al vanaf zijn jeugd en heeft tijdens dopingcontroles altijd aangegeven het middel te gebruiken. Vanaf december 2004 zijn er nieuwe internationale dopingregels opgesteld. Sindsdien moet een speler dispentatie aanvragen voor het gebruik van Salbutamol.

NAC Breda probeerde op 4 februari via de website van het NeCeDo (Nederlands Centrum voor Dopingvraagstukken) de dispensatie aan te vragen. Maar vanwege technische problemen lukte dat de club niet. Op 7 februari slaagde de club uit Breda er wel in en kreeg Zonneveld voor twee jaar dispensatie. Op 6 februari werd hij echter gecontroleerd en betrapt na het bekerduel met FC Utrecht.

De aanklager van de KNVB heeft Zonneveld een schikkingsvoorstel gedaan van zes maanden. Zonneveld gaat hiermee niet akkoord en heeft al een verweerschrift ingediend. Over twee tot drie weken verwacht NAC Breda uitsluitsel.

Zijn club neemt de schuld op zich en steunt Zonneveld. Directeur Theo Mommers: "Wij vinden dat hier misschien sprake is van een administratieve fout aan onze kant. Je kunt de jongen niet eerst betichten van dopinggebruik, om hem vervolgens gewoon dispensatie te verlenen. En na een eventuele schorsing zal Mike het middel gewoon gebruiken en er mee voetballen."

Update 16:00
De tuchtcomissie heeft Zonneveld vrijgesproken. De KNVB ziet af van het voornemen de middenvelder voor een half jaar te schorsen. Zonneveld kon zijn geluk niet op. "Man, wat ben ik blij! Ik wist niet eens dat er vandaag nog uitspraak zou komen, joh! Kun je nagaan hoe verrast ik was toen de trainer me het goede nieuws verteld. Echt, echt, ik ben zo blij dat dit van tafel is. Temeer daar ik me van geen kwaad bewust was. Nu kan ik me gewoon weer gaan concentreren op de voorbereiding, want ik zeg je, het traint echt niet lekker als dit je boven het hoofd hangt. Helemaal niet als je net weer terug bent van een blessure".

Vliegtuigje landt op dak van Porsche

Ladylike en ShadowX hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Op een vliegveld in de Duitse stad Bitburg is woensdag een vliegtuigje bovenop het dak van een Porsche geland. De Porsche reed op dat moment met 160 kilometer per uur over de landingsbaan van het vliegveld. Bij het ongeval vielen wonder boven wonder geen gewonden. Dat heeft de Duitse politie gemeld.

Op het moment dat het vliegtuigje probeerde te landen op het zelden gebruikte vliegveld, was daar net een race tussen elf leden van een lokale Porsche-club aan de gang. Toen de bestuurder van de Porsche merkte dat het vliegtuigje op zijn dak was geland, ging hij vol op de rem staan waardoor het vliegtuigje tegen de grond sloeg.

Het is nog onduidelijk hoe het ongeval precies heeft kunnen plaatsvinden. De politie denkt echter dat de piloot van het vliegtuigje aansprakelijk is, omdat hij geen toestemming gevraagd zou hebben om te landen.

Federer al zeker van Masters

De Zwitser Roger Federer heeft zich al verzekerd van deelname aan de Masters Cup, het eindejaarstoernooi met de beste acht tennissers van de wereld.

De nummer één van de wereld vergaarde met zijn derde eindzege op Wimbledon zoveel punten, dat hij zijn plek in de top acht niet meer kan kwijtraken.

Het is voor de eerste maal dat een speler zich zo vroeg in het jaar gekwalificeerd voor de Masters. Federer vestigde hiermee vorig jaar ook al een record, toen stond zijn deelname op 3 augustus vast. De Masters Cup wordt van 13 tot 20 november in Shanghai gehouden.

Wiettelers behouden vaak hun uitkering

Ikook en 314 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Veel wiettelers met een uitkering kunnen die gewoon houden, ook al zijn ze opgepakt door de politie. De meeste politiekorpsen geven de gegevens van de telers namelijk niet door aan de Belastingdienst en aan het uitkeringsinstituut UWV. Dat blijkt uit een rondgang van het Algemeen Dagblad langs de 25 politiekorpsen in Nederland.

De korpsen van Amsterdam-Amstelland, Limburg-Zuid, Rotterdam-Rijnmond, Utrecht en Zeeuws-Vlaanderen geven wel alle gegevens door aan de Belastingdienst, het UWV en de gemeente. Het korps van Kennermerland laat aangifte bij de Belastingdienst achterwege, en de overige negentien korpsen geven helemaal niets door.

Voor het doorgeven van persoonsgegevens van gesnapte wiettelers moeten eerst afspraken gemaakt worden tussen de burgemeester, de politie en justitie uit de regio. Daar zijn van het ministerie van Justitie uit modellen voor beschikbaar, maar een dergelijke samenwerking is niet landelijk verplicht. Veel korpsen kijken dan ook niet verder dan de strafrechtelijke vervolging. "En dat is zonde, want op bestuurlijk niveau kunnen veel mensen ook al op een andere manier worden aangepakt", aldus een woordvoerder van het ministerie.

Zilveren PSP op komst?

Sony gaat misschien een speciale editie van de PSP uitbrengen, welke in plaats van een zwarte kleur een zilveren look gaat krijgen. Dit zeggen verschillende winkeliers uit Japan. De zilveren PSP is namelijk verschenen op een inkooplijst voor verkopers.

Op de E3 van 2004 waren ook al PSP's in verschillende kleuren te zien, zoals een witte Gran Turismo-PSP, een zilveren PSP met een rode rand en een lichtblauwe PSP. Het lanceren van een handheld in verschillende kleuren is tot nog toe altijd een succes gebleken. Nintendo heeft ook vele verschillende edities van de GBA SP uitgebracht en ook al enkele aparte Nintendo DS-handhelds zijn in de winkels te vinden.

Sony wil echter niet reageren op het gerucht.Straks ook in de kleur zilver verkrijgbaar?

17-jarige opgepakt in McDonald's-incident

Aether en Melch hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Naar aanleiding van het incident in de McDonald's in Beuningen, waarbij maandagavond twintig mensen onwel werden na het inademen van een gas, is vandaag een 17-jarige jongen aangehouden. De jongen is de enige verdachte, en heeft inmiddels bekend verantwoordelijk te zijn. Veel van de slachtoffers moesten met hoofdpijn en misselijkheid naar het ziekenhuis gebracht worden.

De jongen heeft inmiddels bekend dat hij pepperspray in de zaak heeft gespoten, wat onder de wet verboden wapens en munitie valt. Volgens de politie deed hij dit uit 'pure baldadigheid'. Het Openbaar Ministerie heeft nog niet besloten of de jongen strafrechtelijk vervolgd zal worden. Wel heeft de politie bekendgemaakt dat twee van zijn vrienden, die ook in de zaak aanwezig waren, niets met het incident te maken hebben. Zij zullen dus in ieder geval niet vervolgd worden.


De McDonald's in Beuningen waar het voorval plaatsvond

Retro Computer Dag

De Commodore gebruikersgroep van de HCC organiseert dit jaar een Retro Computer Dag. Zo zullen er stands aanwezig zijn van zowel retrowinkels als verzamelaars die hun verzameling tentoonstellen. Alle fanatici die hun NES nog steeds niet kunnen laten staan zijn welkom op 10 september bij Zalencentrum Kayersheerdt 1e Wormenseweg 494 te Apeldoorn. De zaal is geopend van 11.00 tot 16.00 uur en de entree is gratis.

Jongen (15) met doorgeladen pistool naar sportdag

314 en tim bennett hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Een 15-jarige scholier uit Uithoorn is maandag gearresteerd omdat hij een doorgeladen pistool mee naar de sportdag van zijn school zou hebben genomen. Bovendien wordt hij verdacht van de diefstal van een aantal waardevolle spullen. Dat heeft de politie vandaag laten weten.

De andere leerlingen die meededen aan de sportdag, ontdekten dat er enkele waardevolle spullen uit de kleedkamers gestolen waren. Daarop waarschuwden ze de aanwezige docenten, die op hun beurt de politie belden en de aanwezige leerlingen controleerden.

Bij de 15-jarige jongen vonden de docenten een aantal gestolen spullen. Op dat moment vermoedden ze al dat de jongen een vuurwapen bij zich kon hebben, waar de politie dan ook naar op zoek ging. Het doorgeladen wapen werd uiteindelijk ergens anders in de sporthal aangetroffen, waar de jongen het waarschijnlijk had verstopt vlak voor zijn arrestatie.

[update] Tankschip lekt stookolie in de Waal

Zeker 30 ton stookolie is in de Waal gelekt. Tussen 02:00 en 03:00 uur is er averij aan een tankschip ontstaan ter hoogte van Haaften, vlakbij de brug bij Zaltbommel waar de A2 over de Waal gaat. De oorzaak van het gat in de romp is niet bekend.

Het schip dat 2094 ton stookolie herbergt en nog steeds lekt, is afgemeerd in een zogeheten 'calamiteitenhaven' in het Gelderse Haaften. Brandweer en rijkswaterstaat proberen op dit moment de schade zo beperkt mogelijk te houden. Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) spreekt van een "vrij heftige situatie".

Update 15:14 uur
Het gat in de romp is veroorzaakt doordat de binnenvaarttanker tegen een krib in de Waal bij Haaften voer. Het schip is in een bocht in de rivier te veel rechtdoor gevaren. Of dit door een menselijke of door een technische fout is gebeurd, moet nog onderzocht worden.

In de calamiteitenhaven is rond het schip een scherm aangebracht, zodat olie niet verder in de Waal kan lekken. De politie te water heeft de plaats van het ongeluk onderzocht. "Vooralsnog lijkt de schade aan het milieu redelijk beperkt", aldus een woordvoerder van het KLPD. In de loop van vandaag zal de KLPD met een helikopter vanuit de lucht de vervuiling op de rivier in kaart brengen.

In totaal had het schip, dat op weg was van Duisburg naar Antwerpen, 2094 ton stookolie aan boord. Het gat zit in een compartiment waarin 300 ton stookolie werd vervoerd. Hoeveel olie er gelekt is, kon de woordvoerder niet zeggen. Waarschijnlijk gaat het om ongeveer 30 tot 35 ton olie. "Maar het is een ruwe indicatie, het is erg lastig dit nauwkeurig in te schatten."

Er is geen hinder voor het scheepvaartverkeer. De Onderzoeksraad voor Veiligheid stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

[Upd]Armstrong vandaag toch niet in geel

Lance Armstrong startte vandaag niet in het geel tijdens de vijfde etappe met aankomst in Montargis, ondanks het feit dat hij gisteren het tricot nog veroverde.

Armstrong doet dit uit respect voor zijn landgenoot David Zabriskie, die gisteren ongelukkig ten val kwam in de ploegentijdrit. Zabriskie is vanmiddag ook vertrokken in Chambord, ondanks wat verwondingen. De aankomst vandaag is in Montargis; traditioneel is er de dag na de ploegentijdrit kans op een ontsnapping. Zo won in 2002 Jaan Kirsipuu na een lange vlucht en begon afgelopen jaar Thomas Voeckler aan zijn gele droom, in een etappe die werd gewonnen door Stuart O’Grady.

Update 14:30

Lance Armstrong moet vandaag toch de gele trui aantrekken. De rondecommissaris liet het peloton bij de start stoppen, om Armstrong zijn gele trui toch aan te laten trekken. De Amerikaan wilde het tricot niet dragen uit piëteit met zijn ongelukkige landgenoot David Zabriskie.

Eddie Jordan snapt keuze BMW voor Sauber niet

De voormalig teambaas van Jordan dat eind vorig jaar werd overgenomen door Midland, Eddie Jordan, kan niet begrijpen waarom BMW besloten heeft met het team van Sauber in zee te gaan voor 2006. BMW wil op eigen benen staan door middel van een herstart via het Zwitserse team van teambaas Peter Sauber.

"Ik snap echt niet hoe BMW een team zoals Williams kan verlaten voor een team dat nog geen enkele kennis bezit over het winnen van races, laat staan kampioenschappen. Hoezeer ik Peter Sauber, waarschijnlijk de meest correcte man in de Formule 1, respecteer; de prijzenkast van Sauber vertelt dat hij geen Grand Prix winnaar is", aldus de Brit.

"Peter Sauber kan niet, en heeft nog nooit echt kunnen verrassen door het winnen van races. Het grootste probleem is de intense kracht dat je moet bezitten om zulke races te kunnen winnen voor een kampioenschap. Ik ben er uitgestapt, maar ik zou in een veel betere positie zitten dan Peter, aangezien ik in de jaren ’98,’99, wel succesvol ben geweest", aldus de excentrieke Jordan.

Deens parlementslid speelde in pornofilms

Het Deense parlementslid Louise Frevert (foto) heeft voor flink wat opschudding gezorgd in haar land. De 52-jarige vrouw, die voor de rechts-populistische partij Dansk Folkeparti in het parlement zit, blijk namelijk geacteerd te hebben in enkele pornofilms.

Dat Frevert, moeder van vier kinderen, ballet- en buikdanseres is, was al langer bekend. Ook dat de vrouw af en toe uit de kleren ging was niets nieuws, maar dat ze meespeelde in een pornofilm wist Denemarken nog niet. Frevert is onder andere ook te zien in de films 'Justine och Juliette' (Justine en Juliette) uit 1975 en 'Hopla på sengekanten' (Springen op de bedrand) uit 1976.

Frevert heeft niet gereageerd op het verhaal, dat door de Deense krant BT naar buiten is gebracht. Zij is in het buitenland op vakantie en daardoor niet bereikbaar.

Londen organiseert OS 2012

Het Internationaal Olympisch Comité heeft in Singapore na vier stemrondes besloten dat Londen de Olympische Spelen in 2012 mag organiseren.

Er waren vijf kandidaten die nog streden om de organisatie van de Olympische Spelen in 2012: Moskou, Madrid, Parijs, Londen en New York. De grote favoriet was Parijs, kort daarachter Londen en vervolgens Madrid. New York en Moskou leken op voorhand de kleinste kans te hebben.

Er waren verschillende stemrondes, totdat er een meerderheid van de stemmen voor één stad was, was er nog geen beslissing. Leden uit de landen waarvan nog steden in de race waren, mochten niet meestemmen. Als eerste viel Moskou af als kandidaat, de volgende afvaller was New York. Het ging dus tussen drie Europese steden: Madrid, Parijs en Londen.

De organisatoren in Madrid hoefden niet meer in spanning te zitten, want zij waren de volgende afvallers. Het ging, zoals van tevoren verwacht werd, tussen Parijs en Londen. IOC-voorzitter Jacques Rogge hield de Fransen en Engelsen nog even in spanning, na een klein uur en een hapje en drankje voor de leden werd de uitslag bekend. Rogge gaf als van tevoren gepland iets voor twee uur Nederlandse tijd de uitslag, Londen mag de Olympische Spelen in 2012 organiseren.

Londen heeft 7,3 miljoen inwoners en organiseerde eerder in 1908 en 1948 de Olympische Spelen.

OS 2012 zullen in Londen plaatsvinden

SpanCo (herschreven) had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Sport nieuws De Olympische Spelen van 2012 zullen of in Londen of in Parijs plaatsvinden. Dat is gebleken na de eerste stemronde onder de IOC leden. Van de 116 leden namen 99 leden aan de stemming deel. Over een kleine twintig minuten wordt de definitieve uitslag uit monde van IOC president Jacques Rogge verwacht.

In de eerste stemronden zijn Moskou, New York en Madrid afgevallen. Parijs is bij de bookmakers favoriet, voor Londen. Een groot aantal factoren zal de uitslag beïnvloeden - van interne en internationale politiek tot waar de echtgenotes van de leden het liefst hun zomervakantie willen doorbrengen in 2012.

De meest de recente theorie die op dit moment de ronde doet is dat Parijs, Londen met enkele stemmen zal verslaan, maar niemand weet het natuurlijk zeker. Dat zal zo bekend zijn.

Update 13.48
Zojuist is bekend geworden dat Londen de Olympische Spelen mag organiseren. Dit is enigszins tegen de verwachtingen in. Londen heeft 7,3 miljoen inwoners en organiseerde eerder in 1908 en 1948 de Olympische Spelen.

Slaapwandelend meisje beklimt bouwkraan

Dr.Death had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 15-jarig meisje uit Engeland is tijdens een slaapwandeling op een veertig meter hoge bouwkraan geklommen. De tiener uit Dulwich, in het zuidoosten van Londen, was in een diepe slaap toen ze op de smalle balk van de kraan liep.

Om het meisje te kunnen redden, moest een brandweerman over deze balk kruipen. Uiteindelijk kon de schone slaapster met een hydraulische lift van de brandweer omlaag gehaald worden. Het meisje heeft van het grootste deel van de reddingsactie echter niets gemerkt. Ze werd pas wakker toen een familielid haar op haar mobiel belde.

Het voorval vond op 25 juni plaats, maar is nu pas door de politie naar buiten gebracht.

Chinese World of Warcraft en Coca-Cola reclame campagne

Recentelijk is ook in China de mateloos populaire MMORPG World of Warcraft online gegaan. Omdat China een enorme potentiële markt heeft, is Blizzard een samenwerking aangegaan met Coca-Cola's iCoke. In de eerste weken na de launch hebben ze dan ook promotie stunts gehouden in replica's van Stormwind Castle en Thunder Bluff. Hiernaast is er ook een grote televisie campagne gehouden en een van de commercials willen we jullie niet onthouden. (Let op: de file is 11mb groot dus het laden kan even duren). Ook kon een website natuurlijk niet achter blijven.

Hier kan je alle 80 foto's van het event bekijken.

Lichaam vermiste zwemmer aangespoeld

drascovic had ons via de nieuws-submit te melden:

Het lichaam van de zwemmer die sinds zondag vermist werd voor de kust van Scheveningen, is vanochtend aangespoeld op het strand. Het slachtoffer is een 21-jarige toerist uit Noorwegen.

De man was zondag met een groepje vrienden in zee gaan zwemmen, toen hij plotseling onder water verdween. Nadat zijn vrienden alarm hadden geslagen, kwam een grote zoekactie op gang. Hieraan deden onder andere negen vaartuigen en een helikopter mee.

De politie onderzoekt de doodsoorzaak, maar gaat ervan uit dat de man verdronken is.

Waarschuwing voor witte haai in Adriatische Zee

Icoon Buitenlands nieuwsDe Kroatische marine en het ministerie van Toerisme hebben vandaag bevestigd dat er een inderdaad een vier meter lange witte haai zwemt in het noordelijke gedeelte van de Adriatische zee.

Al eerder deze maand meldden ooggetuigen dat ze nabij het eiland Krk een haai dachten te zien, maar na uitgebreid zoektochten werd het dier niet gevonden. Onlangs werd het dier toch gespot door de Kroatische marine, waarna het ministerie van Toerisme toeristen waarschuwde om niet te ver uit de kust te gaan zwemmen.

De laatste keer dat er iemand werd aangevallen door een haai, en daar ook melding van werd gedaan, was in 1971.

Niemann stelt zichzelf een ultimatum

Schaatsster Gunda Niemann heeft zichzelf een ultimatum gesteld. De 38-jarige Niemann moet zich eind oktober bij de Duitse afstandskampioenschappen in Berlijn plaatsen voor de wereldbekerwedstrijden, anders zet ze een punt achter haar loopbaan.

Al eerder kondigde Niemann aan dat komend seizoen haar laatste is. De drievoudig olympisch kampioene hoopt haar loopbaan te kunnen afsluiten met een succes bij de Olympische Spelen in Turijn. "Ik zal me eerst volledig op de Duitse kampioenschappen richten. Daar moet ik mij voor de wereldbeker kwalificeren. Als me dat niet lukt, houd ik er meteen mee op."

[Upd]Heracles heeft weer interesse in Klavan

Heracles heeft wederom interesse in Ragnar Klavan. De Estlandse international was een jaar geleden al eens op proef bij de club uit Almelo en maakte toen een goede indruk.

Maar zijn komst was destijds financieel niet haalbaar, nu de club gepromoveerd is naar de eredivisie ziet Heracles wel mogelijkheden om de 19-jarige linksback aan te trekken.

In 2004 liep Klavan ook al eens stage bij Ajax en was eind mei ook nog op proef bij RKC Waalwijk. De dertienvoudig international mag transfervrij vertrekken bij de Noorse club Vålerenga Fotball.

Update 12:45

Heracles Almelo heeft de komst van Ragnar Klavan bevestigd. Als de international van Estland de medische keuring doorstaat, tekent hij voor drie jaar bij de kampioen van de eerste divisie.

Kritiek Webber op kwalificatiesysteem

Mark Webber heeft kritiek ge-uit op het huidige kwalificatiesysteem in de Formule 1. Webber liep brandwonden op tijdens de Grand Prix van Frankrijk, en zou onder het oude kwalificatiesysteem de race hebben afgebroken.

De Australiër had last van een lek in zijn wagen, waardoor er gloeiend hete lucht vanuit het motorcompartiment naar de cockpit lekte. Door temperaturen van boven de tachtig granden, liep Webber brandwonden op aan zijn heup.

Webber was er echter op gebrand om de race te finishen, omdat hij dan in Engeland op een gunstige positie mag kwalificeren. Was hij gestopt, dan zou Webber als een van de eersten de baan op hebben gemoet. "Het was pijn lijden. Zonder de huidige kwalificatieregels zou ik gestopt zijn."

Phantasy Star Universe naar next-gen consoles?

Volgens verschillende berichten uit de Verenigde Staten zou de aankomende game van Sega voor de PlayStation 2 en PC, Phantasy Star Universe, ook zijn opwachting gaan maken op de next-gen consoles. Aangezien de game pas in de lente van 2006 moet gaan uitkomen, kan het heel goed zijn dat het spel ook op de Xbox 360 zal verschijnen. Eén van de bronnen van dit bericht is het Amerikaanse tijdschrift Electronic Gaming Monthly.

Sega wil echter niet ingaan op de berichten. Ze beloven wel dat ze hier later nog op terugkomen.

Tour start in 2007 in Londen

Tourorganisator ASO zal de komende week bevestigen dat de Tour de France van 2007 van start zal gaan in Londen.

Dit schrijft de Belgische krant Het Nieuwsblad. In 1998 startte de Ronde van Frankrijk ook al eens over de plas, in Ierland. Een paar dagen voor de start begon toen de fameuze Festina-affaire, met de aanhouding van verzorger Willy Voet. Dat jaar werden er drie etappes gereden in Ierland, met zeges voor Boardman, Steels en Svorada. De eerste Tourstart buiten Frankrijk was in 1954 in Amsterdam. Nadien werden er nog veel buitenlandse plaatsen aangedaan, waaronder Scheveningen, Basel en San Sebastian.

Volgend jaar is het Grand Départ in Straatsburg, waar het Europese Parlement is gevestigd. In oktober zal het definitieve routeschema van de volgende Tour worden gepresenteerd. Ook dit jaar begon de Tour al in Frankrijk; namelijk in de Vendée.

Schumacher: "We zitten pas op de helft"

Michael Schumacher is een rasoptimist. De Duitser denkt dat hij nog kans maakt op de titel, ook al heeft hij 29 punten achterstand op Fernando Alonso.

Daar komt ook nog bij dat Ferrari nog steeds niet snel genoeg is om een serieuze bedreiging te vormen voor de teams van Renault F1 en McLaren Mercedes. "Maar we zijn pas op de helft," zegt Schumacher. "Het zou belachelijk zijn om de titel nu al op te geven. De tweede helft van het seizoen begint nu en het gat met Alonso is nog te dichten. In de F1 veranderen de zaken snel."

Toch geeft de zevenvoudig wereldkampioen wel toe dat Ferrari de nodige snelheid mist. In Frankrijk vernederde Alonso de concurrentie. "Alonso was sneller dan we hadden gedacht en ook Raikkonen deed het fantastisch. We moeten blij zijn met een derde plaats, het had veel erger kunnen zijn. Maar we hadden wel gedacht dat we voor de winst konden gaan. We moeten in onszelf blijven geloven".

Veel artwork van Gears of War

Epic Games heeft heel veel artwork uitgebracht van Gears of War, een titel nu in ontwikkeling voor de Xbox 360. De verschillende afbeeldingen vertellen het verhaal van de strijd tussen de mens en de Locust, een geheimzinnig ras dat onder de grond leeft.
Iedereen die uitkijkt naar deze game moet over veel geduld beschikken, Epic liet laatst weten dat Gears of War geen launchtitel voor de Xbox 360 is.

Brein start offensief tegen Xbox-modders

Stichting Brein heeft dinsdag bekendgemaakt te beginnen met een nieuw offensief tegen de ombouwers van Xbox-consoles. Vijf jaar geleden werd een Nederlander al strafrechtelijk veroordeeld tot vier maanden cel en 180 uur taakstraf vanwege het ombouwen van consoles en het verkopen van illegaal gekopieerde games. Verder ontving Brein een schadeclaim van 40.000 euro.

Brein refereert hierbij aan artikel 32a van de auteurswet. Verder zegt het bedrijf: "Het ombouwen van spelconsoles en verhandelen van modchips is een illegale maar lucratieve handel waar zelfs dodelijke slachtoffers bij zijn gevallen."

Verder waarschuwt Brein dat het ombouwen riskant kan zijn. Kortsluitingen en oververhittingen met als gevolg brand(schade) zijn de risico's.

Gerrard blijft bij Liverpool

Steven Gerrard wil toch bij Liverpool blijven spelen, zo heeft de directeur van de Engelse voetbalclub,Rick Parry, laten weten aan Sky Sports.

"Hij realiseerde zich wat de club betekent voor hem. Hij heeft nooit gezegd: 'Ik wil gaan'. Hij zei alleen: 'Ik denk niet dat ik terug kan komen'. Hij wil blijven. Ik ben intens gelukkig," aldus Parry.

Afgelopen zondag braken de zaakwaarnemers van Gerrard de contractonderhandelingen met Liverpool af en de aanvoerder liet dinsdag weten dat hij de club wilde verlaten, maar na een nachtje slapen kwam hij hier toch op terug. Mogelijk zal hij nu zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis bij de Reds zetten. Zijn huidige contract loopt tot medio 2007.

Alsnog carrière bij Defensie na burgercarrière

Icoon Binnenlands nieuwsMilitairen die een carrière aangaan in de burgermaatschappij moeten alsnog de kans hebben om terug te kunnen keren bij Defensie. Ook moet het na hun terugkomst nog altijd mogelijk zijn om een hogere rang te krijgen. Dit is één van de voorstellen die het CDA vandaag deed aan de Tweede Kamer om de band tussen de krijgsmacht en de samenleving te verstevigen.

Het is nu ongebruikelijk dat burgers met een bepaalde, hoge leeftijd instromen bij Defensie. Vooral jonge mensen worden gerekruteerd voor gevechtsfuncties bij de missies in binnen- en buitenland.

Andere voorstellen van het CDA zijn: bezoeken van militairen aan scholen en jongeren de kans geven om stage te lopen bij Defensie. Volgens het CDA zou het goed zijn wanneer kinderen tussen de tien en vijftien jaar minstens een keer een militair in de klas hebben om te vertellen over het werk bij Defensie.

Safin mist kwartfinale Davis Cup

Marat Safin zal volgende week niet meedoen aan de kwartfinale Rusland-Frankrijk in de Davis Cup. De tennisser ondergaat morgen een operatie aan zijn knie.

Safin heeft al enige tijd last van het gewricht. Toch wilde hij per se meedoen aan Wimbledon, waar hij tot de derde ronde reikte. Na zeges op Srichaphan en Philippoussis werd hij in de derde ronde verslagen door Feliciano Lopez. Als Safin de operatie goed doorstaat, dan gaat hij zich volledig voorbereiden op de US Open, het toernooi dat hij in 2000 won. Zijn plaats in het Russische team zal worden ingenomen door Igor Andreev, een man die de laatste tijd goede resultaten heeft geboekt. De wedstrijd Rusland-Frankrijk is trouwens een reprise van de finale van 2002, toen Rusland (met Safin en Kafelnikov) Frankrijk de baas was.

Historisch: Schumacher op Silverstone

Komende zondag wordt de Grand Prix van Engeland verreden op het circuit van Silverstone en voor het eerst sinds jaren is Michael Schumacher niet de gedoodverfde favoriet voor de overwinning. De Duitser heeft de Engelse race nu drie keer gewonnen, maar de races van Schumacher op Silverstone waren niet altijd makkelijk en de Duitser lijkt wat te hebben met de vlaggen van de Engelse baanposten.

In 1994 heeft Schumacher zijn eerste echte kans om de Engelse Grand Prix te winnen. Hij kwalificeert zich op de tweede plaats, achter rivaal Damon Hill, maar verknalt het al in de formatieronde. Terwijl de wagens hun banden warmrijden, schiet Schumacher met flinke snelheid aan Hill voorbij. Twee bochten later lijkt hij zich bewust van zijn fout en laat hij Hill weer voorbij, maar al snel in de race wordt hem een stop-and-go-penalty toebedeeld. De raceleiding stelt het team hiervan op de hoogte, wiens verantwoordelijkheid het is om de coureur naar binnen te halen.

Schumacher rijdt echter door. Zeven ronden later wordt de zwarte vlag getoond aan de Duitser. Opnieuw rijdt Schumacher door, ook als een ronde later nogmaals de zwarte vlag wordt getoond. Hij zou later verklaren de zwarte vlag niet te hebben gezien. In de pitstraat wordt er heftig gediscussieerd tussen de raceleiding en het Benettonteam, maar uiteindelijk komt Schumacher toch binnen voor zijn straf. Hij rijdt de race uit, maar wordt achteraf gediskwalificeerd en krijgt direct ook een schorsing van drie races aan zijn broek.

De drie volgende jaren valt Schumacher uit, maar in 1998 weet hij dan toch eindelijk de Engelse Grand Prix te winnen. Maar ook dit keer is zijn gedrag voer voor de criticasters. Halverwege de race wordt vanwege zware regenval de Safety Car ingezet. Inhalen is verboden tijdens zo'n gele-vlag-situatie, maar Schumacher passeert zijn voorganger en krijgt opnieuw een stop-and-go-penalty. De straf wordt echter pas een paar ronden voor de finish uitgedeeld, dus zo kan het gebeuren dat de Duitser in leidende positie aan het einde van de laatste ronde de pits opzoekt om zijn straf te ondergaan.

Terwijl Schumacher in de pits de finish passeert, krijgt op de baan Mika Häkkinen als eerste het zwart-wit-geblokt te zien. Schumacher stopt bij zijn team, wacht tien seconden en rijdt de pits weer uit. Niemand weet wie nu de race heeft gewonnen, maar op het podium verschijnt een grijnzende Schumacher. Uiteindelijk werd hem de winst toebedeeld door de stewards, die na de race hun vergunningen mogen inleveren omdat ze de penalty voor de Duitser veel te laat hadden uitgedeeld.

Ook de race van 1999 had Schumacher beter op de vlaggen kunnen letten. Bij de start blijven twee wagens op de grid stilstaan. Omdat de marshalls de auto's niet op tijd weg kunnen krijgen, wordt de wedstrijd stilgelegd. Terwijl alle baanposten de rode vlag tonen aan de coureurs, probeert Schumacher zijn teamgenoot te passeren voor de derde plaats. Hij komt naast Irvine, maar schiet daarna met hoge snelheid rechtdoor de bandenstapels in. Hij raakt de vangrails achter de bandenstapels, breekt een been en is uitgeschakeld voor het grootste gedeelte van het seizoen.

Ondanks het winnen van alle wereldkampioenschappen sinds 2000, ziet Schumacher ook in deze laatste jaren vaak de winst op Silverstone aan zijn neus voorbij gaan. Twee maal moet hij McLaren voor zich dulden en hij moet zelfs een keer de overwinning aan zijn teamgenoot Barrichello laten. Zijn laatste overwinning, vorig jaar, is zelfs niet zeker tot aan de finish, opnieuw door een Safety Car-situatie. Hij finisht met Räikkonen en Barrichello in zijn kielzog.

Ook dit jaar zijn de kansen voor een Duits/Italiaanse overwinning in Engeland niet groot. Ferrari presteert al het hele jaar beneden verwachting en de rivalen lijken er weer met de beker vandoor te gaan. Wellicht dat een nieuwe manier van creatief omgaan met de vlagsignalen van de marshalls een oplossing biedt?

Britney Spears toch niet naakt op cover Elle

SpearsBritney Spears zal toch niet naakt op de cover van een Amerikaans magazine komen. Op de cover van Elle is Spears wel te zien als het oktober covermeisje, inclusief haar dikke buik. De popzangeres besloot om "al haar kleding aan te houden" de komende tijd en zal dus niet in de beruchte "naakte Demi Moore Vanity Fair pose" te zien zijn.

In het jaar 1991 werd door het tijdschrift Vanity Fair een foto gepubliceerd met Demi Moore op de cover, met haar zwangere buik ontbloot. Spears is nu ongeveer zes maanden zwanger van haar eerste kind, maar besloot toch om niet in de pose op een cover te willen.

Eerder dit jaar ging de aanstaande moeder wel nog bijna naakt op de cover van een Amerikaans magazine. Bij deze reportage droeg zij alleen een ketting die zij had gekregen van haar man. De reportage die werd gemaakt voor Elle zal in het najaar, voordat Spears gaat bevallen, worden gepubliceerd.

Crespo keert terug naar Chelsea

De Argentijn Hernán Crespo keert terug naar Chelsea. De aanvaller was het afgelopen seizoen verhuurd aan AC Milan.

De zaakwaarnemer van Crespo, Fernando Hidalgo, bevestigd de terugkeer van de goaltjesdief. Crespo speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor AC Milan en wilde graag in Italië blijven. Chelsea en Milan kwamen er echter niet uit en aangezien José Mourinho nog op zoek is naar een aanvaller, ligt zijn toekomst in Londen.

Chelsea is er deze zomer nog niet in geslaagd om een nieuwe steraanvaller te halen. De Engelse kampioen werd onder andere in verband gebracht met Samuel Eto'o (FC Barcelona), Andrei Shevchenko (AC Milan), Adriano (Internazionale), David Trézéguet (Juventus) en Fernando Torres (Atlético Madrid). Door de verkoop van Mateja Kezman aan Atlético Madrid is Crespo meer dan welkom.

Chelsea nam de Argentijn in 2003 voor 25 miljoen euro over van Internazionale. Door blessures kon Crespo zijn draai in Londen niet echt vinden. In Milaan was de aanvaller afgelopen seizoen goed voor elf doelpunten in de Serie A en zes goals in de Champions League, waaronder twee treffers in de finale tegen Liverpool.

Biseksualiteit zou mogelijk niet bestaan

LuQas had ons via de nieuws-submit te melden:

Er bestaat wellicht niet zoiets als biseksualiteit, zo zou geconcludeerd kunnen worden uit een onderzoek van het Wetenschappelijk Instituut voor Verslaving en Geestelijke Gezondheid in Toronto en de Northwester Univeristeit in Chicago. Er werden tests uitgevoerd op 101 mannen waarvan 33 claimen biseksueel te zijn, 30 mannen heteroseksueel en 38 homoseksueel.

De mannen werden appetijtelijke beelden voorgeschoteld van aantrekkelijke mannen en vrouwen. Er werd daarbij gekeken of de mannen opgewonden werden. Alle mannen die aangaven biseksueel te zijn, werden maar opgewonden van één geslacht. In de meeste gevallen was dat het mannelijke.

Een professor Psychologie en Geslachtsidentiteit aan de Universiteit van Utah, Dr. Lisa Diamond, heeft het rapport omhelsd: ''Onderzoek op seksuele oriëntatie werd nochtans volledig gebaseerd op zelfdiagnoses. Het Toronto/Chicago onderzoek is een van de weinig goede studies die fysiologische maatstaven gebruikt''', zo vertelde zij aan de New York Times. Andere onderzoekers daarentegen stellen dat het aantal mannen in het onderzoek veel te klein is om conclusies te trekken. Daarvoor zou veel meer onderzoek nodig zijn.

Derde seksualiteit
Meer dan een eeuw is door psychologen biseksualiteit omschreven als een derde seksualiteit, vergelijkbaar met homoseksualiteit en heteroseksualiteit. En Sigmund Freud geloofde dat alle mensen van nature biseksueel zijn.

In recente studies wordt gesuggereerd dat biseksualiteit meer een resultaat is van de houding van de maatschappij naar homoseksualiteit.

-
Bericht is een vertaling van dit artikel van 365gay.com

Splitsing F1 was op handen

Acht teams in de Formule 1 zouden de klasse direct hebben verlaten als er op de zitting van de World Motor Sport Council straffen waren uitgedeeld aan de Michelinteams voor hun gedrag in de Grand Prix op Indianapolis.

De zeven Michelinteams, McLaren Mercedes, BMW Williams F1, BAR Honda, Renault F1, Sauber Petronas, Toyota F1 en Red Bull Racing, hadden voor de hoorzitting, afgelopen woensdag, met elkaar afgesproken om direct uit de Formule 1 te stappen als ze gestraft zouden zijn voor het niet deelnemen aan de Grand Prix van de Verenigde Staten. Minardi F1 zou met de zeven teams zijn meegegaan, waardoor de Formule 1 was overgebleven met slechts Scuderia Ferrari en Jordan Grand Prix.

Paul Stoddart, teambaas van Minardi, zei dat de acht teams zo snel mogelijk een eigen kampioenschap zouden hebben opgezet, dat in januari al van start zou kunnen zijn gegaan. Een niet-kampioenschapsrace zou slechts een kwestie van weken zijn geweest.

De enige reden waarom de acht teams niet uit de koningsklasse zijn gestapt, is het uitstellen van het vonnis door de World Motor Sport Council tot 14 september aanstaande. Vanmiddag komen de teams opnieuw bij elkaar in München, om de plannen voor de nieuwe raceserie, de GPWC, af te ronden.

AZ wil hoofdprijs voor Landzaat

AZ is niet bereid om mee te werken aan een transfer van Denny Landzaat. De club uit Alkmaar houdt de middenvelder aan zijn tot 2007 durige contract.

In een gesprek met voorzitter Dirk Scheringa en de nieuwe trainer Louis van Gaal kreeg de international te horen dat de club hem niet zomaar laat gaan. "Tenzij een club de absolute hoofdprijs betaalt", aldus zaakwaarnemer Sigi Lens van Landzaat.

Landzaat gaf na de eerste training van AZ aan dat hij graag naar het buitenland wil. AS Roma, Fiorentina en Birmingham City deden al een bod op Landzaat, maar AZ was daar niet van onder de indruk. Een komst naar AS Roma lijkt uitgesloten, omdat de Romeinse club een transferverbod heeft.

Na het vertrek van Robin Nelisse (FC Utrecht) en Olaf Lindenbergh (Ajax) en de aanstaande transfer van Jan Kromkamp naar Valencia CF wil AZ de succesvolle selectie van vorig seizoen bij elkaar houden.

Landzaat, die nu 1,5 jaar in Alkmaar speelt, heeft al aangegeven zijn contract in Alkmaar niet te zullen verlengen. "Ik ga er van uit dat Denny zich op het WK in Duitsland in de kijker weet te spelen", aldus zijn zaakwaarnemer.

Birmingham wil Melchiot behouden

Mario Melchiot, verdediger van de Engelse club Birmingham City mag niet vertrekken naar het Spaanse Villarreal.

Birmingham City weigert om Melchiot te verkopen aan de Spaanse club. Coach Steve Bruce: "Wat heeft het voor nut om je beste spelers te laten gaan? Op die manier word je nooit beter. Mario heeft nog een contract voor een jaar en we hebben ook nog eens een optie voor een langer verblijf. Maar we willen hem zelfs nog veel langer houden dan dat."

De trainer van Birmingham City is niet verrast dat Melchiot in de schijnwerpers staat. "Mario kwam over van Chelsea en was direct één van ons. Hij heeft een geweldig eerste seizoen gedraaid en straalt veel plezier uit. Maar hij gaat echt nergens heen."

Melchiot kwam vorig seizoen over van kampioen Chelsea, waar hij vier seizoenen een basisplaats had. Na een sterke periode in het afgelopen seizoen bij Birmingham City, riep bondscoach Marco van Basten hem zelfs op voor het Nederlands elftal.

Sluiter niet rechtstreeks op US Open

Slechts twee Nederlandse tennissers zijn rechtstreeks gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi van de US Open: Michaella Krajicek en Peter Wessels.

Raemon Sluiter is na enkele matige prestaties (ondanks wat pech met lotingen) afgezakt naar de 119e plaats op de wereldranglijst. Zowel op Roland Garros, Queens, Wimbledon en ook gisteren in Bastad werd de Rotterdammer al na één ronde uitgeschakeld. Sluiter dolf dinsdag het onderspit tegen Mariano Zabaleta. Ook Sjeng Schalken, die in 2002 tot de halve finale reikte op de US Open, staat met een positie van 201 op de wereldranglijst veel te laag om rechtstreeks te worden toegelaten tot het vierde Grand Slam van het seizoen.

Martin Verkerk zou op papier wel mee kunnen doen, vanwege een beschermde ranking. Verkerk kampt echter nog met een schouderblessure. Peter Wessels is wel verzekerd van een plaats in het hoofdtoernooi in New York. Bij de dames hoeft alleen Krajicek geen kwalificatie af te werken.

GPDA spreekt ongenoegen uit over Max Mosley

De beslissing van Max Mosley om de geplande vergadering van komende vrijdag tussen hemzelf en de Grand Prix Drivers’ Association af te blazen, wordt Mosley niet in dank afgenomen.

De ‘raad van Formule 1-coureurs’ vindt het een kwalijke zaak dat uitgerekend de president van FIA wegloopt van zijn verantwoordelijkheden. Aanvankelijk zouden de coureurs aankomende vrijdag op Silverstone een discussie met Mosley aangaan betreft de veiligheid in hun sport. Mosley heeft de vergadering afgezegd omdat hij niet blij is met de uitlatingen van David Coulthard, die gezegd heeft dat hij de regels van dit seizoen helemaal niets vind.

Afgelopen zondag besloot de GPDA een open brief te schrijven aan Mosley waarin zij hun ongenoegen over de president niet onder stoelen of banken schoven. David Coulthard, voorzitter van de GPDA, heeft al meerdere malen contact gehad met Max Mosley. Het is de Schot tot zover duidelijk geworden dat de FIA-president de coureurs niet direct steunt in hun initiatieven om hun sport veiliger te maken

"Tijdens een ontmoeting van de GPDA op 1 juli is aan het licht gekomen dat u, als president van de FIA, op dinsdag 28 juni contact heeft gezocht met een van de directeuren", aldus een deel van de brief. "Daarin uit u uw teleurstelling dat maar liefst negentien coureurs om steun hebben gevraagd bij de FIA World Motor Sport Council voor bespreking van diverse veiligheidskwesties. Bovendien zijn we bezorgd dat u tijdens het betreffende telefoongesprek heeft gemeld dat de FIA mogelijk iedere vorm van steun betreft de veiligheidsinitiatieven van de GPDA intrekt."

"De GPDA is van mening dat veiligheidskwesties zeer belangrijk zijn in deze sport. We zijn zeer teleurgesteld dat we niet op de volledige steun kunnen rekening van de FIA-president. Graag treden we met u in discussie over dit onderwerp", aldus de brief, die is ondertekend door alle huidige Formule 1-coureurs behalve Michael Schumacher en de beide coureurs van Red Bull Racing, waaronder Coulthard zelf.

De ontbrekende handtekening van Michael Schumacher komt niet als een verrassing, de Duitser is van mening dat het fiasco op Indianapolis geen veiligheidskwestie betreft, maar een van technische aard is. De reden dat de coureurs van Red Bull de brief niet hebben ondertekend is onzeker. De reden is mogelijk de goede relatie die teambaas Dietrich Mateschitz en sportief directeur Christian Horner met Max Mosley hebben.

Bejaarde Purmerender overlijdt na geweld

Icoon misdaad nieuwsEen hoogbejaarde man uit Purmerend die dit weekend dood in zijn woning werd aangetroffen is door geweld om het leven gekomen. Dat heeft sectie op het lichaam van de 85-jarige man aangetoond. Maandag maakte de politie al bekend dat de 53-jarige zoon van de man is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van zijn vader.

De zoon woonde met zijn vader in hetzelfde huis. Ambulancemedewerkers waarschuwden zondag de politie, omdat ze de dood van de bejaarde niet vertrouwden. Een politiewoordvoerder wilde vandaag niet vertellen hoe de man is omgebracht. De politie is nog bezig met buurtonderzoek en wil nog een aantal betrokkenen horen.

Korpschef Welten ontevreden over AIVD

FOKwa had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe Amsterdamse korpschef Bernard Welten is ontevreden over de samenwerking met de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Dat zegt hij in een interview met Het Parool. De politiebaas vindt dat de veiligheidsdienst onvoldoende informatie deelt met de politie.

Welten stoort zich bijvoorbeeld aan het feit dat de AIVD indertijd meldde dat het een bestand heeft van ongeveer 150 personen die in verband worden gebracht met moslimextremisme, zonder dat het bereid is de namen van de verdachten te delen met de politie. "Stuur die namen dan, zeiden we", zegt Welten over de periode voorafgaand aan de moord op Theo van Gogh. "We zitten nog steeds te wachten." Volgens de politiechef weet hij hierdoor niet of er in Amsterdam nog figuren rondlopen als Mohammed B., de moordenaar van Van Gogh.

Volgens Sybrand van Hulst, hoofd van de AIVD, is dit de prijs van de manier waarop de AIVD werkt. De politie levert echter wel informatie aan de AIVD, bijvoorbeeld over Mohammed B. "Wij verzamelen puzzelstukjes, maar als het goed is heeft de AIVD het deksel van de doos waar de hele puzzel opstaat. Voor ons zou het fijn zijn dat deksel ook te kennen. Want ik word erop aangekeken als hier iets mis gaat", aldus Welten, die aangeeft dat zijn politiekorps inmiddels een eigen bestand bijhoudt over moslimextremisten.

Bourdais wil de sprong naar Formule 1 maken

Sebastian Bourdais kan niet wachten op zijn kans in de F1. De Fransman doet het al jaren goed in Amerika en won eerder al het F3000-kampioenschap. Tijdens de Grand Prix van Frankrijk was hij te vinden in de paddock. Hij vindt dat er weer een Franse coureur in de Formule 1 moet komen.

"Er is nog niets concreet, maar ik heb nog nooit in zo'n goede positie gezeten. Ik ben 26, als ik naar de F1 kom moet ik kunnen presteren." Bourdais hoeft niet hoe dan ook voor Renault te rijden. "Er rijdt ook geen Italiaan bij Ferrari. Maar we hebben wel een Fransman op de eerste rij nodig en niet in een Minardi."

Dat de Champ Car geen goede leerschool is voor de F1, is volgens de Fransman onzin. "Een goede coureur is een goede coureur. En als ik dat niet ben, heb ik pech."

Hechtenis Hofstadverdachten verlengd

FOKwa had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuws De onlangs opgepakte Nouredine El F., vermoedelijk lid van de Hofstadgroep, zal nog negentig dagen langer mogen verblijven in de gevangenis. Dat bepaalde de raadkamer van de rechtbank in Rotterdam gisteren. El F. werd op 22 juni in Amsterdam gearresteerd, met een doorgeladen machinepistool en een hoeveelheid munitie op zak.

De rechtbank bepaalde eveneens dat de twee vrouwen die bij El F. in de auto zaten, langer in hechtenis blijven. Zo blijft de 26-jarige Martine nog zeker dertig dagen in voorarrest. De 21-jarige Soumaia, getrouwd met El F., blijft nog minstens negentig dagen extra achter de tralies.

El F. werd sinds november gezocht, kort na de moord op Theo van Gogh. Justitie vermoedt dat El F. tot de kleine kring rond de vermeende geestelijk leider van de Hofstadgroep, de Syriër Abu K., behoort. Mohammed B., de zelfverklaarde moordenaar van Van Gogh, staat volgende week voor de rechtbank in Amsterdam terecht voor de moord.
_
Voor meer info over de twee vrouwelijke verdachten, zie het nieuwsbericht van gisteren.

Operatie voor Van Beukering

De Graafschap-speler Jhon van Beukering ondergaat aanstaande vrijdag een operatie aan de gescheurde kruisband in zijn linkerknie. Die blessure liep hij op aan het einde van de afgelopen competitie.

Voor een gescheurde kruisband staat normaliter een herstelperiode van 6 maanden. In het verleden had de aanvaller bij een vergelijkbare blessure slechts vier maanden nodig om te herstellen en hij hoopt dat het dit keer ook sneller kan: 'Ik ga nu bij De Graafschap revalideren, kijken of ik net zo snel terug kan keren als de vorige keer.

Van Beukering speelde in de slotfase van de competitie met pijn in zijn knie om zijn club te behoeden voor degradatie, wat echter mislukte. Achteraf kwam bij het 'schoonmaken' van de knie uit dat de spits wekenlang met een gescheurde kruisband had gespeeld.

"Valencia wint slag om Kromkamp "

AD Sportwereld meldt dat Valencia overeenstemming met AZ bereikt heeft over de transfersom van Jan Kromkamp.

In de slag om de Nederlands international troeft Valencia FC Porto af. De Spaanse club zou ongeveer 8 miljoen euro over hebben voor de verdediger, en het eindbod van de nieuwe club van voormalig AZ-trainer Co Adriaanse was beduidend lager.

In 2000 kwam Kromkamp over van Go Ahead Eagles naar Alkmaar. Bij AZ maakte hij een erg sterke ontwikkeling door, mede daardoor werd hij inmiddels al geroepen voor het Nederlands elftal. Na Robin Nelisse en Olaf Lindebergh is Kromkamp de derde speler uit de succesvolle selectie van AZ van vorig seizoen die vertrekt.

Oud-keeper FC Barcelona stopt

Richard Dutruel stopt met het spelen van professioneel voetbal. De 32-jarige keeper uit Frankrijk was in het verleden onder meer de doelman van FC Barcelona.

Dutruel stopt omdat hij al een hele tijd kampt met rugklachten. Vorig seizoen kon hij daardoor nauwelijks meedoen met zijn huidige club RC Strasbourg. In het seizoen 2000/2001 was de Fransman een half jaar de eerste doelman van FC Barcelona. Daarvoor keepte hij vier jaar met wisselend succes bij Celta de Vigo. In Frankrijk speelde de éénvoudig international voor Paris Saint-Germain en Caen.

T-Mobile, Liberty content met ploegentijdrit

T-Mobile en Liberty Seguros zijn erg content met de uitslag van de ploegentijdrit van gisteren. De Duitse en Spaanse formatie eindigden respectievelijk als derde en vierde in Blois.

Voor T-Mobile was het zelfs de beste ploegentijdrit sinds 2000, toen de discipline weer werd ingevoerd. Ook toen werd de ploeg van Ullrich derde, maar verloor het meer tijd. Logisch dus dat manager Olaf Ludwig tevreden is: ”Dit was een heel goed optreden. Ik denk dat weinig mensen dit van ons hadden verwacht na zaterdag. Van kilometer 25 tot en met 47 hebben we zelfs meer dan twintig seconden gewonnnen op Liberty Seguros. Dat was een sterke fase, helaas moest Steinhauser toen de rol lossen.”

Manolo Saiz, ploegleider van Liberty Seguros en adept van ploegentijdritten, was ook te spreken over de prestatie van zijn team: ”We hebben het heel goed gedaan. Het parcours was met de vele vlakke stukken in ons nadeel. We konden immers klimmers verliezen als we te hard van start zouden gaan. Toch namen we dat risico. Ik denk dat onze kopman Heras hier heel goed is uitkomen, hij kan straks in de bergen echt meedoen om het algemeen klassement.” In 2000 en 2002 won Saiz de ploegentijdrit nog, dat was in de dagen van ONCE, de voorganger van Liberty Seguros.

Studenten kruipen 51 km voor goed doel

Twee Amerikaanse studenten hebben een afstand van 32 mijl (ruim 51 kilometer) kruipend op handen en knieën afgelegd, om geld in te zamelen voor het goede doel. Bovendien wisten ze op deze wijze een vermelding in het Guinness Book of World Records te behalen.

De twee, Leo Chau en Sean Duffy, kropen meer dan 45 uur in barre weersomstandigheden door Colorado Springs. Om hun record te vestigen trotseerden ze hagel- en onweersstormen en ijskoude temperaturen. Met hun actie haalden ze ruim 16.000 euro op, die ten goede komt aan de behandeling van kinderen met HIV.

De recordpoging bleek een ware slijtageslag. De heren moesten nadien worden opgenomen in het ziekenhuis, omdat hun lichamen leden aan verregaande uitdroging en extreme verzuring van hun spieren. Nadien verklaarde Sean Duffy: "Er moet toch minimaal een half miljoen dollar worden geboden, wil ik dit ooit nog eens over doen. Het voelde alsof ieder spiertje, vezeltje en ander lichaamsdeel stierf in mijn lichaam." De heren leden verder aan ernstige hallucinaties en evenwichtstoornissen: "Sean zat er mentaal compleet doorheen. Hij dacht op een gegeven moment dat hij letterlijk over de Washington Post kroop", zei z'n collega Leo Chau.

Om hun poging te doen slagen moesten ook de rustpauzes van 15 minuten worden doorgebracht in kruiphouding. Zelfs de grote en kleine boodschap moest op handen en knieën worden uitgevoerd, in een speciale 'poeptent' die de vrijwilligers die de heren hielpen voor deze gelegenheid meenamen. "Nog nooit heb ik twee mensen zoveel pijn en ontbering zien lijden om hun doel te bereiken", zei een van de toeschouwers die het spektakel hadden gevolgd.

Pierre-Fanfan kiest voor Rangers

José Karl Pierre-Fanfan is de nieuwste aanwinst van Glasgow Rangers. De 29-jarige Franse verdediger komt over van Paris Saint-Germain.

Pierre-Fanfan tekende een contract dat hem voor drie seizoenen bindt aan de Schotse kampioen. De verdediger verkiest Rangers boven Celtic: ”De fans zullen blij zijn om te horen dat ik Celtic afwees. De Rangers maakten me duidelijk dat ze me echt wilden, dus tekende ik met plezier.” Pierre-Fanfan kwam in Frankrijk uit voor achtereenvolgens Dunkerque, RC Lens, AS Monaco en dus Paris Saint-Germain. Bij de Rangers komt hij zijn oud-ploeggenoot Dado Prso weer tegen.

Vrouw scheidt van man na 60 jaar huwelijk

Een 83-jarige vrouw uit Duitsland heeft de echtscheiding van haar 81-jarige man afgedwongen, nadat ze zestig jaar met elkaar waren getrouwd. De reden: haar man had haar bedrogen met een dertig jaar jongere vrouw.

De man had z'n maitresse ontmoet op een veefokkerij, waar hij als vrijwilliger werkte. Toen het stel besloot tot een 'vluggertje' in een van de kantoorruimtes, vergaten zij de gordijnen te sluiten, waardoor de twee op heterdaad werden betrapt. Toen de echtgenote hiervan op de hoogte werd gesteld, gooide ze haar man zonder pardon het huis uit en vroeg ze een echtscheiding aan. Hij leeft nu samen met z'n jongere geliefde, slechts twee huizen verder in de straat van z'n oude woning.

Het voormalige echtpaar had elkaar leren kennen in Bonn, tijdens de geallieerde bombardementen in de tweede wereldoorlog. Nadien trouwden zij en kregen zij drie kinderen. De vrouw vertelde geen spijt te hebben het zestig jaar durende huwelijk te hebben beëindigd: "Ik had een goede echtgenoot en een goede vader voor mijn kinderen, maar na wat er nu is gebeurd, daar kan ik geen enkel begrip voor tonen. Ik zie hem op straat zoenen met een andere vrouw en dat wekt gevoelens van walging bij me op. Daarom heb ik hem er uit gegooid. Voor mij bestaat hij vanaf nu niet meer."

Mosley annuleert vergadering na kritiek Coulthard

FIA-voorzitter Max Mosley heeft zijn ontmoeting met de GPDA voor aankomende vrijdag afgeblazen nadat David Coulthard kritiek uitte op de regels van dit seizoen. De Schot trekt de veiligheid in twijfel.

Mosley stuurde een brief naar Coulthard, en een kopie naar alle andere huidige Formule 1 coureurs om te laten weten dat hij de vergadering laat afblazen. "Jouw commentaar in de pers heeft het nut van de vergadering in Silverstone teniet gedaan. Daarom zal de vergadering niet plaatsvinden." De voorzitter van de FIA vreest dat discussies over de veiligheid gaan ontaarden in politieke debatten.

In de brief staat tevens dat Mosley alsnog wil samenkomen met de rijders als de gemoederen bedaard zijn en als er niet vergadert wordt in een weekend waarin een Grand Prix wordt verreden.

Coulthard wilde in Silverstone samenkomen om de veiligheid van de testsessies te benadrukken. Daarin worden niet dezelfde maatregelen genomen als in een GP-weekend. Onbegrijpelijk, volgens Coulthard en veel van zijn collega's.

Red Bull tekent toch beroep aan

Red Bull Racing zal toch beroep gaan aantekenen tegen de beslissing van de WMSC. De 7 Michelin-teams werden schuldig bevonden op twee van de 5 aanklachten. Red Bull Racing tekende de verklaring, dat de beschuldigde teams in beroep zouden gaan, niet.

In tegenstelling tot een verklaring van Mateschitz, die tijdens de GP van Frankrijk duidelijk had gemaakt dat Red Bull Racing geen beroep zou aantekenen tegen de beslissing, zei Christian Horner dat er nog geen definitieve beslissing genomen was. Maar nu, een week na de uitspraak, tekenen ze dan toch beroep aan.

"Nadat we het verdict bestudeerd hebben, ging Red Bull Racing vandaag in beroep tegen de beslissing die op woensdag 29 juni in Parijs genomen werd," aldus het team.

Organisaties hebben tekort aan vrijwilligers

Martijne had ons via de nieuws-submit te melden:

Veel organisaties die voor een groot deel van hun activiteiten afhankelijk zijn van vrijwilligers, hebben te weinig actieve leden. Bij veertig procent van hen zijn meer vrijwilligers nodig, blijkt uit een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Vooral bij organisaties in de zorg en de hulpverlening is het tekort aan vrijwilligers groot. In hoeverre dit van invloed is op de dagelijks gang van zaken bij zulke instanties, kunnen de onderzoekers van het SCP niet zeggen.

Uit het onderzoek bleek overigens dat één op de vier Nederlanders op dit moment actief is als vrijwilliger. Dat lijkt veel, maar de animo blijkt ten opzichte van een paar jaar geleden toch licht gedaald te zijn. Wel is de vrijwilliger gemiddeld genomen erg trouw aan z'n organisatie: bijna 40 procent van hen werkt al langer dan vijf jaar voor dezelfde organisatie.

Boek: Kevin Brooks - CandyEen jongen van 15 jaar komt aan in het drukke Londen. Niet wetend waar hij precies naar toe moet, laat hij zich meenemen door de stroom mensen. Als hij zich heeft bevrijd uit de stroom maakt hij kennis met een mooi meisje. Het is een korte ontmoeting, waar hij meteen spijt van heeft. Hij heeft niet tegen haar kunnen zeggen wat hij wou zeggen. Deze ontmoeting zal voor hem alles veranderen. Hij zal niet meer de jongen zijn die hij vroeger was.

Ruime oefenzeges Heerenveen en Roda

SC Heerenveen en Roda JC hebben dinsdag met ruime cijfers hun oefenwedstrijden gewonnen.

De Friezen waren in Noordseschut met 0-11 veel te sterk voor een regioteam uit Hoogeveen. Topscorer bij Heerenveen was Arnold Bruggink die drie doelpunten scoorde.

Roda JC won in Mierlo met 0-5 van hoofdklasser SV Deurne. Bij de Limburgers scoorden Dirk Jan Derksen, Cissé Sekou, Pascal Müller en Mohammed Elberkani doel. Deurne scoorde één maal in eigen doel.

Verstappen richt zich nu op 2006

Het is vrijwel zeker dat Jos Verstappen dit seizoen niet zijn debuut zal maken in de ChampCar. De Nederlander zegt dat hij onvoldoende financiële steun heeft om bij HVM Racing te gaan rijden.

Bij HVM Racing zal waarschijnlijk een stoeltje vrijkomen omdat de Deen Ronnie Bremer niet kan voldoen aan zijn financiële verplichtingen ten opzichte van het team.

"Dit jaar wordt het moeilijk," aldus Verstappen die zijn Champcar-ambities nog niet heeft begraven. "Het komt zoals het komt. We richten ons nu op een compleet seizoen in 2006."

De kans lijkt erg groot dat Verstappen volgend seizoen wel zal gaan rijden. Het grootste voordeel ten opzichte van dit seizoen is dat de Nederlander vanaf het begin van het ‘seizoen erbij is, terwijl hij afgelopen winter pas in januari actief op zoek ging naar een Champcar stoeltje. Toen waren de meeste Champcarstoeltjes waar niet (veel) voor hoef worden betaald (en waar wordt geselecteerd op talent) al bezet.

26 Ton teer op de A67

De A67 tussen het Vlaamse Turnhout en Eindhoven is ter hoogte van Eersel afgesloten omdat er 26 ton aan vloeibaar teer op de weg ligt. Rond 01:45 kantelde er een vrachtwagen met de zwarte substantie, waardoor een groot deel van het wegdek onbegaanbaar is. Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet bekend.

De chauffeur is er met enkele lichte verwondingen vanaf gekomen. Het verkeer wordt ter plekke omgeleid.

Nintendo en Microsoft volgen Sony niet

Je hebt het vast al wel gezien op tv: de Platinumserie van de PlayStation is blijvend in prijs verlaagd. Je kan deze heruitgebrachte toppers nu aanschaffen voor het kleine bedrag van € 19,95.

Nintendo en Microsoft hebben op dit moment echter nog geen plannen om hun reeks met budgettitels (Nintendo's Player's Choice en Xbox Classics) in prijs te verlagen. Ook heeft Nintendo nog geen plannen om een budget reeks uit te brengen voor GBA-games.


vlnr de budgetreeks van de Cube, de PS2 en de Xbox

Microsoft: There are no current plans to reduce the pricing of our Xbox Classics range

Nintendo: We currently have no plans to review the price of our Player's Choice range of software. There are also currently no plans to introduce a first-party budget software range for Game Boy Advance.

Jongen steekt baby na spelen Incredibles

Een 11-jarige jongen uit Engeland heeft een baby (zijn zeven maanden oude neefje) neergestoken nadat deze hem uit zijn concentratie haalde tijdens het spelen van The Incredibles op de PS2.
"[...]
I was a bit like a volcano. An erupting volcano. I paused the PlayStation. I went to the kitchen and collected the knife. Without realising it, I stabbed him.
[...]"


Dat het al langer niet goed ging met de jongen blijkt uit het feit dat hij meerdere malen tegen zijn leraren heeft gezegd dat hij gepest werd. Ook zou hij zich achtergesteld voelen en zei hij: "There is a lot going in my head". Daarnaast was het gezin erg gestresst doordat het zusje in het ziekenhuis ligt en de moeder naast haar eigen kinderen ook op het neefje moest passen. Op het moment van het incident sliep de vader en was de moeder op bezoek bij vrienden.

BBA verdwijnt uit Noord-Brabant

TrentReznor had ons via de nieuws-submit te melden:

De provincie Noord-Brabant heeft besloten om het openbaar vervoer met ingang van volgend jaar te laten verzorgen door Hermes, Connexxion en Arriva. Busmaatschappij BBA (Brabantsche Buurtspoorwegen en Autodiensten) verdwijnt hiermee na ruim zeventig jaar uit het straatbeeld.

Connexxion zal het busvervoer in Midden- en West-Brabant overnemen, terwijl Hermes in Noordoost-Brabant actief zal worden. De snelbusdienst tussen Breda en Utrecht zal verzorgd worden door Arriva. De veranderingen gaan in op 1 januari 2006. In Tilburg, dat net de nieuwe T-bus dienst heeft opgezet, zal dit pas in 2007 zijn. Met uitzondering van de regio Eindhoven zullen alle bussen de roodwitte kleuren van de provincie Noord-Brabant krijgen.

Het nieuws is bij de directie en het personeel van de BBA als een bom ingeslagen. De meeste BBA-chauffeurs zullen hun baan echter niet verliezen.

Chibi Robo verkoopt goed in Japan

Chibi Robo, een nieuw GameCube-spel van Nintendo, verkoopt tegen de verwachtingen in erg goed. In het eerste weekend zijn er meer dan 28.000 exemplaren van het spel over de toonbank gegaan.

Chibi Robo is een vrij onbekende franchise, daarom is het ook zo verrassend dat er zoveel van zijn verkocht. Het spel was bijna gecanceld totdat Nintendo het spel oppikte en er mee aan de slag ging. Het schijnt dat het spel ook naar Amerika komt, omdat het spel op Amerikaanse onlineshops in de catalogus is verschenen.

Het is in Chibi Robo de bedoeling dat jij, een kleine huishoudrobot, allerlei klusjes doet in het huishouden. Dit verschilt van het poetsen van een aquarium tot het schrobben van de vloer.

'Zelda: Twilight Princess hotste game voor einde 2005'

Een half jaar voor de geplande release van Zelda: Twilight Princess hebben Canadese retailers de game al benoemd tot belangrijkste game voor de komende eindejaarsgekte. De traditioneel met games overladen periode is erg belangrijk voor publishers omdat er ontzettend veel geld omgezet wordt in deze periode. Dit jaar wordt dus verwacht dat Zelda de meest belangrijke game zal zijn.

EB Games:

"[...]
We're incredibly excited about the launch of The Legend of Zelda: Twilight Princess. This is the must have game of 2005, and we expect to sell tens of thousands of units at launch.
[...]"


Eerste details Final Fantasy III voor de DS

De game Final Fantasy III (de enige FF die nog geen Westerse release heeft gekend) is al een lange tijd terug aangekondigd voor de Nintendo DS. Sindsdien is het echter akelig stil rondom deze titel.

Vandaag kunnen we jullie echter wat meer informatie geven. In FFIII zal de nadruk meer op defensie liggen en minder op de health points. Zo zul je eerst moeten zorgen dat de verdediging van de vijanden afneemt voordat je daadwerkelijk schade kan verrichten.

En dat was het weer. Meer info volgt zodra het bekend is.

Triatleten verzekerd tegen 'Nessie'

Icoon opmerkelijk nieuwsDeelnemers aan de Visit Scotland Adventure Triathlon zijn automatisch verzekerd tegen aanvallen van het legendarische monster van Loch Ness. Een verzekeringsmaatschappij heeft zich borg gesteld, en keert een bedrag tot één miljoen Britse pond (bijna 1,5 miljoen euro) uit indien een sporter kan bewijzen verwond te zijn door 'Nessie'.

De deelnemers dienen anderhalve kilometer te zwemmen in het meer van Loch Ness, waarna ze negentien kilometer moeten mountainbiken en tien kilometer lopen. Organisator David Hart denkt niet dat het risico op een aanval van het monster te verwaarlozen is. "De atleten zullen zeer opgepept en gemotiveerd zijn, met veel lawaai en rondspattend water tot gevolg. Net wat een prehistorisch monster voor het hoofd zou kunnen stoten", aldus Hart.

David Zabriskie stapt niet af

Ex-gele truidrager David Zabriskie start woensdag in de vijfde etappe van de Tour de France.

De Amerikaan van CSC liep bij zijn val in de slotfase van de ploegentijdrit dinsdag een aantal gekneusde ribben op. Verder liep de winnaar van de eerste etappe een snijwond in de linkerarm op die moest worden gehecht. Ook had hij last van de rechterknie en de linkerdij. Volgens zijn ploeg CSC is in het ziekenhuis echter vastgesteld dat de 26-jarige Amerikaan niets heeft gebroken. Daarom kan Zabriskie aan de start verschijnen van de vijfde etappe die start in Chambord en de renners voert naar Montargis.

Leerlingen getuige van overval op conciërges

polini en ILCILA hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Ongeveer twintig leerlingen van het Vechtdalcollege in Hardenberg zijn dinsdag getuige geweest van een overval op hun conciërges. De twee daders, een 31-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Hardenberg, zijn opgepakt. De enkele honderden euro's die zij hadden buit gemaakt, zijn teruggevonden.

De middelbare scholieren stonden in een rij om het geld terug te krijgen dat zij als borg hadden betaald voor hun kluisje. De conciërges zaten met een geldkist in de hal, toen een man met een helm op de school binnenkwam en één conciërge neersloeg. Hij vluchtte met de buit en sloeg een andere conciërge die de man probeerde te pakken, neer. Ook bedreigde hij de vader van één van de leerlingen.

Getuigen wisten in welke auto de man was gevlucht, waardoor de dader nog binnen het uur kon worden aangehouden. In deze auto werd ook de vrouw aangetroffen.

Naakte activisten rennen door Pamplona

PETA protest in PamplonaZo'n zeshonderd dierenactivisten hebben in de Noord-Spaanse stad Pamplona geprotesteerd tegen de traditionele stierenrennen, die vanaf donderdag plaatsvinden. De demonstranten deden dit door naakt of in ondergoed door de straten van de stad te rennen. De meesten activisten hadden slechts een rode sjaal en plastic horens op het hoofd.

Het protest was georganiseerd door dierenrechten-organisatie PETA (People for the Ethical Treatment of Animals). Vorig jaar organiseerde deze organisatie al een ondergoedprotest in Pamplona, nadat destijds een naakt protest was verboden. Volgens een woordvoerder van PETA was de ludieke actie een groot succces. Inwoners en toeristen in Pamplona zouden hebben geapplaudiseerd en de naaktlopers hebben toegejuicht. De dierenactivisten wilden met hun protest aantonen dat er een alternatief is voor de stierenrennen.

De stierenrennen zijn een eerbetoon aan San Fermin, de beschermheilige van Pamplona, en worden gehouden sinds 1591. Tijdens het negendaagse festijn rennen elke dag zes gevechtsstieren door de smalle straatjes, met voor hun uit duizenden jongeren die zich enkel met een opgerolde krant mogen verdedigen. Nadat schrijver Ernest Hemingway het festijn beschreef in zijn boek The Sun Also Rises kreeg het evenement wereldfaam.

Naakte activisten rennen door Pamplona

Laatste reviews en specials
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Ring Fit Adventure
review
CD: Robbie Williams - The Christmas Present
special
Fun met Funda #174 - Terug in de tijd met Café de Veehandel
review
Pokémon Sword en Shield
©FOK.nl e.a.