Eddie Jordan snapt keuze BMW voor Sauber niet

De voormalig teambaas van Jordan dat eind vorig jaar werd overgenomen door Midland, Eddie Jordan, kan niet begrijpen waarom BMW besloten heeft met het team van Sauber in zee te gaan voor 2006. BMW wil op eigen benen staan door middel van een herstart via het Zwitserse team van teambaas Peter Sauber.

"Ik snap echt niet hoe BMW een team zoals Williams kan verlaten voor een team dat nog geen enkele kennis bezit over het winnen van races, laat staan kampioenschappen. Hoezeer ik Peter Sauber, waarschijnlijk de meest correcte man in de Formule 1, respecteer; de prijzenkast van Sauber vertelt dat hij geen Grand Prix winnaar is", aldus de Brit.

"Peter Sauber kan niet, en heeft nog nooit echt kunnen verrassen door het winnen van races. Het grootste probleem is de intense kracht dat je moet bezitten om zulke races te kunnen winnen voor een kampioenschap. Ik ben er uitgestapt, maar ik zou in een veel betere positie zitten dan Peter, aangezien ik in de jaren ’98,’99, wel succesvol ben geweest", aldus de excentrieke Jordan.