Biseksualiteit zou mogelijk niet bestaan

LuQas had ons via de nieuws-submit te melden:

Er bestaat wellicht niet zoiets als biseksualiteit, zo zou geconcludeerd kunnen worden uit een onderzoek van het Wetenschappelijk Instituut voor Verslaving en Geestelijke Gezondheid in Toronto en de Northwester Univeristeit in Chicago. Er werden tests uitgevoerd op 101 mannen waarvan 33 claimen biseksueel te zijn, 30 mannen heteroseksueel en 38 homoseksueel.

De mannen werden appetijtelijke beelden voorgeschoteld van aantrekkelijke mannen en vrouwen. Er werd daarbij gekeken of de mannen opgewonden werden. Alle mannen die aangaven biseksueel te zijn, werden maar opgewonden van ťťn geslacht. In de meeste gevallen was dat het mannelijke.

Een professor Psychologie en Geslachtsidentiteit aan de Universiteit van Utah, Dr. Lisa Diamond, heeft het rapport omhelsd: ''Onderzoek op seksuele oriŽntatie werd nochtans volledig gebaseerd op zelfdiagnoses. Het Toronto/Chicago onderzoek is een van de weinig goede studies die fysiologische maatstaven gebruikt''', zo vertelde zij aan de New York Times. Andere onderzoekers daarentegen stellen dat het aantal mannen in het onderzoek veel te klein is om conclusies te trekken. Daarvoor zou veel meer onderzoek nodig zijn.

Derde seksualiteit
Meer dan een eeuw is door psychologen biseksualiteit omschreven als een derde seksualiteit, vergelijkbaar met homoseksualiteit en heteroseksualiteit. En Sigmund Freud geloofde dat alle mensen van nature biseksueel zijn.

In recente studies wordt gesuggereerd dat biseksualiteit meer een resultaat is van de houding van de maatschappij naar homoseksualiteit.

-
Bericht is een vertaling van dit artikel van 365gay.com