Den Bakker wint na krankzinnig slot

Maarten den Bakker heeft een tumultueuze derde etappe in de Ronde van Oostenrijk gewonnen. De routinier kwam als vijfde over de streep, maar won toch omdat de vier eersten werden gedeklasseerd.

Onze landgenoot van Rabobank maakte deel uit van een groep van zes renners dat streed om de overwinning. Deze kopgroep sloeg vlak voor de finish een verkeerde weg in. Alleen Den Bakker en de Pool Niemec merkten dat op tijd en fietsten de juiste route. Dat gold niet voor de vier anderen, waaronder Palumbo en Serpellini. Zij gingen net zo lang door tot een dranghek ze ophield. Het viertal klom met fiets en al over de hekken om net Den Bakker en Niemec voor te blijven, Palumbo ging hierbij als eerste over de streep. Omdat deze vier echter niet de juiste route hadden afgelegd kon Den Bakker met de bloemen zwaaien.

Voor de ervaren coureur was het de vreemdste finish uit zijn loopbaan: ”We hadden aan het eind een plaatselijke omloop, we kwamen op het bewuste stuk voor de tweede keer langs. Het was een rotonde en een van de voorste renners vergiste zich. Ik merkte het en ben samen met die Pool omgedraaid.” Den Bakker twijfelde niet aan zijn zege: ”Ik wist dat ik zou winnen, want zij hadden het parkoers niet gevolgd. Ze hebben een paar honderd meter minder afgelegd dan ik.”