OS 2012 zullen in Londen plaatsvinden

SpanCo (herschreven) had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Sport nieuws De Olympische Spelen van 2012 zullen of in Londen of in Parijs plaatsvinden. Dat is gebleken na de eerste stemronde onder de IOC leden. Van de 116 leden namen 99 leden aan de stemming deel. Over een kleine twintig minuten wordt de definitieve uitslag uit monde van IOC president Jacques Rogge verwacht.

In de eerste stemronden zijn Moskou, New York en Madrid afgevallen. Parijs is bij de bookmakers favoriet, voor Londen. Een groot aantal factoren zal de uitslag beÔnvloeden - van interne en internationale politiek tot waar de echtgenotes van de leden het liefst hun zomervakantie willen doorbrengen in 2012.

De meest de recente theorie die op dit moment de ronde doet is dat Parijs, Londen met enkele stemmen zal verslaan, maar niemand weet het natuurlijk zeker. Dat zal zo bekend zijn.

Update 13.48
Zojuist is bekend geworden dat Londen de Olympische Spelen mag organiseren. Dit is enigszins tegen de verwachtingen in. Londen heeft 7,3 miljoen inwoners en organiseerde eerder in 1908 en 1948 de Olympische Spelen.