Vrouw scheidt van man na 60 jaar huwelijk

Een 83-jarige vrouw uit Duitsland heeft de echtscheiding van haar 81-jarige man afgedwongen, nadat ze zestig jaar met elkaar waren getrouwd. De reden: haar man had haar bedrogen met een dertig jaar jongere vrouw.

De man had z'n maitresse ontmoet op een veefokkerij, waar hij als vrijwilliger werkte. Toen het stel besloot tot een 'vluggertje' in een van de kantoorruimtes, vergaten zij de gordijnen te sluiten, waardoor de twee op heterdaad werden betrapt. Toen de echtgenote hiervan op de hoogte werd gesteld, gooide ze haar man zonder pardon het huis uit en vroeg ze een echtscheiding aan. Hij leeft nu samen met z'n jongere geliefde, slechts twee huizen verder in de straat van z'n oude woning.

Het voormalige echtpaar had elkaar leren kennen in Bonn, tijdens de geallieerde bombardementen in de tweede wereldoorlog. Nadien trouwden zij en kregen zij drie kinderen. De vrouw vertelde geen spijt te hebben het zestig jaar durende huwelijk te hebben beëindigd: "Ik had een goede echtgenoot en een goede vader voor mijn kinderen, maar na wat er nu is gebeurd, daar kan ik geen enkel begrip voor tonen. Ik zie hem op straat zoenen met een andere vrouw en dat wekt gevoelens van walging bij me op. Daarom heb ik hem er uit gegooid. Voor mij bestaat hij vanaf nu niet meer."