FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 16 mei 2005

War Front: Turning Point screenshots

War Front: Turning Point is een strategy-spel dat zich afspeelt in een alternatieve Tweede Wereldoorlog waar Hitler al in de eerste dagen van de oorlog is gedood. Deze verandering van leiderschap zal niet alleen een andere leider met zich meebrengen, maar ook dat de speler gebruik kan maken van experimentele wapens en prototypes van voertuigen. Hieronder zijn de negen nieuwe screenshots te bekijken.


Voetballer Eto'o middelpunt rel

Icoon Sport nieuws"Madrid, stelletje bastaards, hier staan de kampioenen!" Met deze uitspraak haalde Barcelona-aanvaller Samuel Eto'o de woede op zijn hals van alles wat rivaal Real Madrid een warm hart toedraagt. De Kameroense voetballer reageerde zich af op de club die hem op jonge leeftijd naar Europa haalde, en waar hij jarenlang onder contract stond.

De 100.000 Barcelona-fans die het landskampioenschap van de club vierden namen de ondoordachte uitlating van hun voetbalheld massaal over. Tijdens een haastig belegde persconferentie excuseerde Eto'o zich echter. "Ik hoop dat iedereen bij Real Madrid mijn excuses wil aannemen", liet hij weten. "Iets denken is iets anders dan iets zeggen. Ik heb niemand respectloos willen behandelen. Iedereen die zich door mij toch beledigd voelt, bied ik duizend keer mijn verontschuldigingen aan."

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!Sport!!

Blind wil Anastasiou behouden

Van het bestuur van Ajax kreeg Yannis Anastasiou te horen dat zijn contract niet wordt verlengd, maar coach Danny Blind wil Anastasiou juist wel behouden en heeft de discussie over het aanblijven van de Griekse spits heropend.

Blind ziet in Anastasiou een waardevolle speler. De 32-jarige aanvaller komt niet veel in actie maar heeft een belangrijke rol in het groepsproces. Anastasiou geldt als een mentor van jonge en onervaren spelers.

Anastasiou kwam in de winterstop van het seizoen 2003/04 over van Roda JC. In Amsterdam slaagde hij er niet in uit te groeien tot dragende speler, ook al werd Ajax wel kampioen in zijn eerste halve jaar.

'Maxima-scenario voor Kalou'

Bondscoach Marco van Basten is teleurgesteld over het besluit van minister Rita Verdonk om Feyenoorder Salomon Kalou de normale naturalisatieprocedure te laten doorlopen.

Van Basten had gehoopt dat de negentienjarige Ivoriaan versneld Nederlander zou kunnen worden, zoals bij prinses Maxima eerder gebeurde.

In het schema van Verdonk zou Kalou pas in 2008 in aanmerking komen voor een Nederlands paspoort. Voor Van Basten duurt dat veel te lang. Hij zou in Kalou al een serieuze optie zien om mee te gaan naar het WK 2006 als Oranje zich plaatst. En deze zomer wilde Foppe de Haan hem al graag laten spelen op het WK voor spelers onder twintig jaar in Nederland.

Kalou kan volgens Van Basten en bondsvoorzitter Henk Kesler aanspraak maken op een uitzonderingspositie omdat hij 'iets extra's brengt'. Verdonk bleek niet gevoelig voor die woorden en hield vast aan het huidige, strenge beleid.

Quake Wars aangekondigd

Naast Quake 4 heeft id Software ook Enemy Territory: Quake Wars aangekondigd. Het spel zal een klasse-gebaseerd multiplayer shooter worden.

Het spel zal tijdens de E3 voor het eerst getoond worden en zal een nieuwe technologie bevatten. id Software noemt deze technologie Megatexture en volgens het persbericht van id Software is dit een nieuwe render-technologie die miljoenen polygonen en een gigabyte-grote textures combineert in een naadloos landschap met veel details van de vierkante centimeter tot aan de horizon.

Het spel zelf is een tactische shooter die zich afspeelt tijdens de oorlog tussen de Stroggs en het leger. In het online gedeelte zit teamplay, dag en nacht wisselingen, karakter upgraden en het gebruik van voertuigen. Spelers kunnen kiezen uit ťťn van de vijf karakters van het menselijke leger of eentje van het Strogg-leger.

"For years, fans have enjoyed incredible battles on the Strogg home planet; but with Enemy Territory: Quake Wars, we're taking players back to the war that started it all - the Strogg invasion of Earth - where the choice is to fight with the humans or the alien Strogg in a massive campaign for survival," aldus Todd Hollenshead, CEO, id Software. "Like all great id Software games, Enemy Territory: Quake Wars unites bleeding-edge technology, a fantastic universe, and meticulously balanced gameplay to deliver an engrossing and futuristic gaming experience."

Tot nu toe is er welgeteld ťťn screenshot verschenen maar tijdens de E3 wordt er meer verwacht.

Samuel Eto'o betuigt spijt

Een dag na het kampioensfeest in het eigen stadion Nou Camp is topscorer Samuel Eto'o diep door het stof gegaan.

De 24-jarige speler van FC Barcelona betuigde spijt over een beledigende kreet aan het adres van zijn voormalige club Real Madrid.

"Madrid cabrůn, saluda al campeůn!" schreeuwde Eto'o in de microfoon. Veel van de 100.000 feestvierende fans namen de ondoordachte uitlating van Eto'o over. De vertaling van de zin is ongeveer: "Madrid, stelletje bastaards, hier staan de kampioenen!".

"Ik hoop dat iedereen bij Real Madrid mijn excuses wil aannemen", legde Eto'o maandag tijdens een belegde persconferentie uit. "Iets denken is iets anders dan iets zeggen. Ik heb niemand respectloos willen behandelen. Iedereen die zich door mij toch beledigd voelt, bied ik duizend keer mijn verontschuldigingen aan."

Eto'o hoopt een schorsing vanwege zijn woorden te ontlopen. De laatste twee duels in de Primera Divisiůn wil hij namelijk gebruiken om de Gouden Schoen af te pakken van Thierry Henry, die ťťn doelpunt meer heeft gemaakt maar niet meer in actie komt.

Geen award voor van Moorsel

Oud wielrenster Leontien Zijlaard-Van Moorsel heeft naast de jaarlijkse Laureus Sports Award gegrepen. Van Moorsel eindigde tijdens de verkiezingen tweede voor de 'Sport-Oscar'.

In het Portugese Estoril eindigde van Moorsel in de categorie sportvrouwen achter de Britse atlete Kelly Holmes (goud op de 800 en de 1.500 in Athene). Bij de mannen won de Zwitser Roger Federer. De tennisser won vorig seizoen onder andere de Australian Open, Wimbledon en de US Open.

Van Moorsel was niet teleurgesteld over het feit dat ze niet had gewonnen. "Ik was al zeer vereerd dat ik hier mocht staan", aldus de Olympisch kampioene tijdrijden van Athene.

De Laureus World Sports Academy koos in de categorie teams voor de Griekse voetbalploeg. In de categorie nieuwkomers ging de prijs naar de Chinese atleet Xiang Liu (goud op de 110 meter horden). De Italiaanse autocoureur Alex Zanardi won de zogenaamde 'comeback of the Year Award'. Deze dankte hij aan het feit dat hij na het verlies van twee benen bij een crash in 2001, vorig jaar een volledig seizoen uitreed in de FIA European Touring Car Championship.

Genomineerden.

Wilders treft vooral Duitsers bij start NEE-campagne

ravan had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsOnder strenge veiligheidsmaatregelen is het onafhankelijke Tweede-Kamerlid Geert Wilders vandaag begonnen aan zijn bustoerNEE tegen de Europese Grondwet. Met de leus 'Nederland moet blijven' wil de voormalige VVD'er in twee weken tijd plaatsen in alle provincies van Nederland aandoen om de kiezer te bewegen 'nee' te stemmen bij het referendum over de Europese Grondwet op 1 juni.

In Venlo en Heerlen, de eerste twee plaatsen die werden aangedaan, trof de eurocriticus echter vooral winkelende Duitsers die pinkstermaandag aangrepen voor een tripje over de grens. Driekwart van de uitgedeelde folders kwamen in handen van Duitse toeristen, zo schatte Wilders na afloop in. "Duitsers en Nederlanders waren positief en velen waren het met me eens", zo oordeelde de politicus toch tevreden over de eerste campagnedag.

De bustour is bijzonder omdat het bedreigde en zwaar beveiligde Kamerlid zich hiermee voor het eerst 'open' op straat begeeft, nadat hij kort na de moord op Theo van Gogh moest onderduiken. Vier persoonlijke bodyguards bleven vandaag continu in de buurt van Wilders, daarnaast liepen er een aantal 'stille' beveiligers mee en had de politie in Venlo veertig man extra op de been. Behalve door een hoge mate van beveiliging werd de start van de campagne gekenmerkt door massale media-aandacht; de politicus werd tijdens het folderen omstuwd door cameraploegen en journalisten.

Geert Wilders op BustoerNEE
Geert Wilders deelt folders uit in Venlo

-
Voor meer info over het referendum zie Wegwijs bij het referendum over de Europese Grondwet 2005 in het Politieke forum van FOK!.

Capcom werkt aan horror-game voor Xbox 360

Op de conferentie van Capcom heeft het bedrijf een trailer gepresenteerd van Dead Rising, een nieuwe horror-game voor de Xbox 360. Volgens ooggetuigen zag de game er niet supermooi uit, maar draait het spel vooral om de interactiviteit. Zo moet het mogelijk worden om met bijna alles wat je in het spel tegenkomt iets te doen, wat betekent dat de speler geheel zelf creatief kan zijn met het opruimen van zombies. Op de persconferentie van Microsoft wordt er meer over het spel bekend gemaakt. We houden je op de hoogte.Blizzard koopt Swingin' Ape

Blizzard, bekend van World of WarCraft en Diablo, heeft de developer van hun eerste console avontuur gekocht. De studio, die momenteel bezig is met StarCraft Ghost, heeft pas ťťn ander spel op hun naam staan en dat is Metal Arms: Glitch in the System.

De aankoop van deze studio is de eerste uitbreiding naar een markt buiten de gebruikelijke pc-markt van Blizzard.

"[...]
"The acquisition of Swingin' Ape Studios takes us one step closer to realizing our goal of becoming a top-tier console developer," stated Mike Morhaime, president and co-founder of Blizzard Entertainment.
[...]"


Alle 40 werknemers van Swingin' Ape zullen hun functies behouden en zullen de basis zijn van het nieuwe console team. Het team is nu nog druk bezig met de al eerder genoemde StarCraft: Ghost welke gepland staat voor een release later dit jaar.

Glazer heeft Manchester United in handen

De Amerikaan Malcolm Blazer heeft 75 procent van de aandelen van Manchester United in handen gekregen. Hierdoor heeft hij de Engelse club in handen.

Glazer is al twee jaar bezig om Manchester United over te nemen. Vorige week werd al bekend dat de Amerikaanse miljardair een meerderheidsbelang in Manchester United heeft verworven. Nu hij 75 procent van de aandelen in zijn bezit heeft, hoeft hij geen overleg meer te hebben met andere aandeelhouders. Hij kan bijvoorbeeld persoonlijke schulden overschrijven naar de club.

De supporters hebben hier de afgelopen tijd al veel tegen geprotesteerd. Zaterdag, tijdens de FA Cup-finale, worden er nog meer acties tegen de Amerikaanse overname verwacht.

FOK!weblog: Kan jij het beter?
Helaas zijn er in de afgelopen maanden een aantal WWKW'ers / columnisten vertrokken bij de weblog. On_air, Keroppi en Francesca hebben voor veel leesplezier gezorgd. Om hun gemis te verzachten, zijn we nu op zoek naar nieuwe schrijvers.

Kan je schrijven? Denk je dat je de weblogcrew aankan? Beginnen je genitaliŽn al te kriebelen bij de gedachte aan een geile "weblogger" tag achter je naam op het forum ťn natuurlijk een heus @FOK! mailadres? Heb je voldoende tijd en inspiratie om minimaal 2 keer per maand je hersenspinsels op de weblog te zetten? Maak dan het onderstaande verhaal af en stuur dat voor 27 mei naar weblog@fok.nl (Let op, er zijn wat mailprobleempjes, dus her en der blijft de mail hangen. Pas als je een bevestiging krijgt is je mail binnen. Krijg je geen bevestiging, meld dat dan hieronder in de reacties.)

Schroom vooral niet om de stijl en het onderwerp van het verhaal compleet te veranderen, laat zien wat je in huis hebt!

(Disclaimer; Alle inzendingen worden eigendom van de weblog en kunnen geplaatst en/of bespot worden)
quote:
Een gewone dag bij de leukste weblog van Nederland

Zoals elke dag zit Rickmans om stipt 6.00 uur te F5-en. "Geen content, geen content, geen content" brabbelt hij voor zich uit. Zoals elke dag om 7.00 belt hij Tolgashakur wakker, die meteen rechtop in zijn bedje zit. Panisch rent hij naar zijn PC en struint het internet af naar leuke linkjes om de Weblog-bezoekers te entertainen. Om 9.00 uur heeft hij de eerste drie linkjes geplaatst en hij staat zichzelf toe even te pauzeren om te ontbijten. Ondertussen wordt aan de andere kant van Nederland Loedertje wakker. Ze slaat het zaadbevuilde dekbed van zich af en ziet op haar GSM dat Rickmans 23 smsjes heeft gestuurd. "Eerst koffie, dan vilein terug smsen" denkt ze bij zichzelf. Als Rick haar toch ook niet had...
Lees de rest van dit verhaal hier op de weblog.

Onur Air loopt boos weg bij overleg

Een delegatie van de Turkse luchtvaartmaatschappij Onur Air is woedend weggelopen uit het gebouw van de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW). Daar praten IVW en de Turkse inspectie sinds vanochtend over het vliegverbod dat Onur Air is opgelegd in Nederland.

Onur Air krijgt voorlopig geen informatie van de IVW, zolang de gesprekken gaande zijn. Dat liet de advocaat van de luchtvaartmaatschappij, F. Vreede, weten. Er was een delegatie van Onur Air in het IVW-gebouw aanwezig in afwachting van de uitkomst van het overleg. Indien Onur Air niet te horen krijgt waarom ze niet meer in Nederland mag vliegen, dan volgt een gang naar de rechter. Sinds donderdag heeft Onur Air een vliegverbod op Nederlandse luchthavens. Het verbod geldt voor een maand.

Volgens Vreede blijkt uit een eerste inspectie van de onderhoudsgegevens van de toestellen en de inspectierapporten door de IVW dat er geen redenen zijn om een vliegverbod te handhaven. Onur Air heeft deze gegevens door een Belgische deskundige laten bekijken. Intussen lijdt Onur Air veel schade. Vreede beraamt deze op "heel veel miljoenen euro's."

Kan jij het beter?

Helaas zijn er in de afgelopen maanden een aantal WWKW'ers vertrokken bij de weblog. On_air, Keroppi en Francesca hebben voor veel leesplezier gezorgd. Om hun gemis te verzachten, zijn we nu op zoek naar nieuwe stukjesschrijvers.

Kan je schrijven? Denk je dat je de weblogcrew aankan? Beginnen je genitaliŽn al te kriebelen bij de gedachte aan een geile "weblogger" tag achter je naam op het forum ťn natuurlijk een heus @FOK! mailadres? Heb je voldoende tijd en inspiratie om minimaal 2 keer per maand je hersenspinsels op de weblog te zetten? Maak dan het onderstaande verhaal af en stuur dat voor 27 mei naar weblog@fok.nl (Let op, er zijn wat mailprobleempjes, dus her en der blijft de mail hangen. Pas als je een bevestiging krijgt is je mail binnen. Krijg je geen bevestiging, meld dat dan hieronder in de reacties.)

Schroom vooral niet om de stijl en het onderwerp van het verhaal compleet te veranderen, laat zien wat je in huis hebt!

(Disclaimer; Alle inzendingen worden eigendom van de weblog en kunnen geplaatst en/of bespot worden)

Een gewone dag bij de leukste weblog van Nederland

Zoals elke dag zit Rickmans om stipt 6.00 uur te F5-en. "Geen content, geen content, geen content" brabbelt hij voor zich uit. Zoals elke dag om 7.00 belt hij Tolgashakur wakker, die meteen rechtop in zijn bedje zit. Panisch rent hij naar zijn PC en struint het internet af naar leuke linkjes om de Weblog-bezoekers te entertainen. Om 9.00 uur heeft hij de eerste drie linkjes geplaatst en hij staat zichzelf toe even te pauzeren om te ontbijten. Ondertussen wordt aan de andere kant van Nederland Loedertje wakker. Ze slaat het zaadbevuilde dekbed van zich af en ziet op haar GSM dat Rickmans 23 smsjes heeft gestuurd. "Eerst koffie, dan vilein terug smsen" denkt ze bij zichzelf. Als Rick haar toch ook niet had...

Rick zelf is inmiddels druk in gesprek met Cochese. "Rick, mÍn, luister, kijk, ik ben dol op peoplemanagement en ik ben pro-meetings, maar ik kŠn vandaag niet! Business-solutions! Hallooo-hooo!" "Niks mee te maken Cochese, de Weblog hoort ook bij jou op de eerste plaats te staan en iedereen moet vandaag om 15.00 op het hoofdkantoor zijn. En nee, ik accepteer geen mitsen en maren, je bent er gewoon!" Woest hangt Rick de telefoon op. Het leven van een Weblog-CoŲrdinator gaat niet over rozen. Gelukkig is het inmiddels 10.30, het hoogtepunt van zijn dag. Hij pakt de telefoon en laat een kuub zand bij ene Peter Breuls afleveren. Rick lacht -zoals elke dag- om zijn eigen grapje. "Dat zal Breuls leren mij de functie WC te geven! Muhahaha!" Helaas heeft hij niet veel tijd om na te genieten van zijn geweldige stunt, hij moet alle webloggers bijeen zien te krijgen.

Natalie is als eerste en als enige op tijd aanwezig. Niet veel later komen Portier en Nietzman binnen, met een verschrikt kijkende Twinky tussen hen in. Rick kijkt ze streng aan. "Wat hebben jullie met onze junior-WWKW'ster gedaan?" Portier en Nietz glimlachen vriendelijk en laten een bloederig stukje vel zien. Hyper springt Nietz op het dichtstbijzijnde bureau en schreeuwt; "WE HEBBEN D'R VLIESJE RICK! WE HEBBEN D'R VLIESJE!" Al dansend valt Nietz van het bureau, recht in de armen van Portier. Kraaiend en gillend van pret rollen de twee door de kamer. Natalie ontfermt zich over de arme Twinky en de twee dames zoeken een rustig hoekje op om samen alle ellende van zich af te schrijven. Terwijl Rick Nietz en Portier de welbekende veeg uit de pan geeft, komen McMan en RealBizkit666 gebroederlijk binnen stappen. McMan is druk bezig RealBizkit uit te leggen dat eigenlijk iedereen bij de Weblog compleet geschift is.

Iedereen schrikt op als cptmarco paniekerig binnen komt rennen. "Kom snel! Dirkh en Kastanova zitten vast in de lift, we moeten ze helpen!" Op de gang aangekomen komen ze een hijgende Skinkie tegen. "Sorry dat ik zo laat ben, maar ik moest helemaal met de trap naar boven, de lift schijnt het niet te doen" Bij de lift aangekomen zien ze het verschrikte koppie van Jerruh tussen de twee liftdeuren uitsteken. "Nou, euh, kijk, Kasta en Dirkh wilden alles weten over mijn biseksualiteit, dus heb ik ze even een en ander uitgelegd. Toen we bij het praktijkgedeelte aankwamen en Kasta Dirkh probeerde te penetreren, sprong Dirkh zo hoog in de lucht dat hij met zijn hoofd het plafond van de lift raakte enne.. tsja, die stopte er toen mee." Inmiddels zijn Cyberrobin, Xessive, Tolgashakur en Flat_Erik ook gearriveerd en met vereende krachten trekken de heren de liftdeuren open. Nadat het is gelukt om Kasta en Dirkh uit elkaar te trekken, loopt de groep terug naar het kantoor waar Cochese, Loeder en Inso inmiddels gearriveerd zijn. Terwijl Loeder en Inso al pruilend elkaars cupmaten bewonderen, proberen Cochese, Nietz en Portier wanhopig hun aandacht te trekken.

Rick schraapt zijn keel en zegt; "fijn dat jullie er nu eindelijk allemaal zijn. Ik moet jullie namelijk iets vertellen........"

Yildirim koning van de assists

SC Heerenveen speler Ugur Yildirim kan niet alleen goed vrije trappen nemen maar hij geeft ook nog eens veel assists.

De 23-jarige speler uit Apeldoorn wist in 151 wedstrijden maar liefst 50 assists te geven sinds zijn debuut bij Go Ahead Eagles in oktober 2000. De rechtsbuiten haalde de 50 in de wedstrijd tegen FC Groningen.

Ook maakte de speler 51 goals in al die wedstrijden, dit seizoen heeft hij al 18 assists op zijn naam geschreven, Dirk Kuijt volgt met dertien en Mark van Bommel met twaalf.

AZ in de race voor Shota Arveladze

AZ is nadrukkelijk in de markt voor Shota Arveladze. De GeorgiŽr is naar dit seizoen transfervrij.

AZ ziet in de voormalige Ajacied de ideale opvolger voor Robin Nelisse, die naar FC Utrecht vertrekt. De 32-jarige GeorgiŽr zou perfect passen in het aanvallende voetbal van de Alkmaarders.

Arveladze speelde van 1997 tot en met 2001 voor Ajax. Vooral in zijn eerste seizoen was ‘Mister Bean’ op dreef. Na dat succesvolle seizoen onder Morten Olsen werd hij getroffen door blessures. Hij verliet Ajax op een vervelende manier. Trainer Co Adriaanse mocht Arveladze niet meer opstellen, omdat hij weigerde zijn contract te verlengen.

Na die affaire vertrok hij naar Glasgow Rangers, waar hij wisselend succesvol was. Hij is met zijn team nog in de race voor de titel in Schotland.

Vrouw gewurgd onder tractor

roxxe en geldropse_polleke hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws In het Belgische Steenhuffel is een 33-jarige vrouw op een tragische wijze om het leven gekomen. De vrouw was op een veld aan het werk, toen ze van een tractor viel. Zij raakte met haar kleren klem onder de tractor die door haar man werd bestuurd. Daardoor werd ze gewurgd. De vrouw overleed ter plaatse.

De moeder laat vijf kinderen na. Het gezin verbleef al zes jaar illegaal in BelgiŽ, na gevlucht te zijn uit Kosovo. De vrouw kon het fysiek niet aan om teruggestuurd te worden. Ze verbleven daarom in Steenhuffel. De kinderen volgden er school, leerden vloeiend Nederlands en de ouders werkten er op het land.

Pinkpop = dood!

Het is gedaan met Pinkpop!!!......aldus Gordon. Je weet wel, die relnicht van dat radiostation van John de Mol dat niet loopt. Hij was nog nooit in Landgraaf, maar denkt toch dat R&B het festival wel gaat redden.

Oh ja, Ruud de Wild is het met hem eens. De dj, je weet wel van dat programma op de radio dat niet meer leuk is, zag het in 2002 al aankomen! In dat jaar, recordjaar voor Pinkpop qua bezoekers, wist Ruudje al dat het einde nabij was.

Tja, dat het festival dit jaar rot viel zegt niemand natuurlijk. Enfin, lach mee met deze uitzending van NOVA waarin presentator Paul Witteman ook nog even aan mr. Pinkpop Jan Smeets vraagt waarom hij de Gorillaz nooit boekt. Je weet wel, die band bestaande uit strippoppetjes die in reallife vrijwel nooit optredens doet.

Ben je uitgelachen met ome Gordon? Kijk dan ook even hoe het wel zit bij de VPRO

E3 line-up 2K Games

Een dag voordat de E3 echt zal beginnen komt 2K games, welke onder het label van Take Two Interactive staat, met hun line-up voor de beurs. De volgende games zullen te zien zijn:

Prey
Developed by Human Head Studios and produced by 3D Realms, Prey is a revolutionary first person shooter for PC and the Xbox 360.

Sid Meier's Civilization IV
The fourth game in the PC strategy series that has sold over five million copies, Sid Meier's Civilization IV is a bold step forward for the franchise, with spectacular new 3D graphics and all-new single and multiplayer content.

Sid Meier's Pirates!
In Sid Meier's Pirates! for Xbox, players take the leading role of a Pirate Captain in the 17th century Caribbean - amassing fortune and fame in an attempt to seize a rightful place as one of the most revered and feared pirates in history. Players test their skills as a sea captain exploring the high seas and exotic ports in a richly detailed 3D world. Some of the many additions for the Xbox version of the game include two new 2-4 player console-exclusive mini-games, Xbox Live leaderboards and content downloads, support for Dolby Digital 5.1 surround sound and HDTV resolutions and much more.

The Elder Scrolls IV: Oblivion
In development for PC and a next-generation console system, the fourth title in the best-selling Elder Scrolls series brings the RPG genre to new heights with its combination of freeform gameplay and cutting-edge graphics. Oblivion features a 3D engine that can render stunningly realistic environments, groundbreaking AI for all characters in the game, and the same open-ended gameplay style that has made

Serious Sam II
Sam "Serious" Stone returns to PC and Xbox in this first person shooter from Croteam, the creators of the Serious Sam franchise. Serious Sam II features a brand new 3D engine, over 40 new levels, new vehicles and crazy weapons, and the waves upon waves of enemies that the series is known for.

24: The Game
Set between seasons two and three of the hit series on FOX, 24: The Game puts gamers in the shoes of Jack Bauer, a counter terrorism agent dealing with the longest day of his life, with jaw-dropping revelations for fans of the series and thrilling, non-stop time-pressure gameplay.

Shattered Union
Set atop the smoldering ruins of a fictional United States torn apart by civil war, Shattered Union is an action-packed turn-based strategy game for console and PC. Gamers will play through an exciting single player campaign to reunite the country by force or online in one-on-one matches.

Conflict Global Terror:
The Conflict series joins the war on terrorism in this highly anticipated entry in the successful franchise which has shipped over 2.5 million units in North America alone. In fall 2005, the original Delta Force members from the Conflict series will return to fight alongside players on consoles and PC in a variety of locations around the world where terrorism is present.

Snow
A gritty strategy game for PC and Xbox that follows the tradition of classic movie and television crime dramas and requires players to oversee every aspect of the criminal organization. This will surely make for an intense, paranoid and most importantly, strategic gaming experience.

Vietcong 2
With its brand new 3D engine, all-new single player campaign and new multiplayer modes, Vietcong 2 for PC aims to improve on the acclaimed gameplay of the first game, while presenting a completely new experience. a believable story driven by the player's character, which takes place in one area over several weeks, during the Tet offensive in the Imperial city of Hue. Player's will fight through dense jungle, sparsely populated suburbs, city streets, various houses, water canals and even an extremely large ancient citadel complex with an imperial palace.

Zathura
Based on the highly anticipated film of the same name, Zathura will be released for PlayStation 2 and Xbox in conjunction with the theatrical release of the movie in late 2005, and will allow players to create their own high-action space adventures in a visually stunning 3D game environment.

Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth
A first-person horror game for Xbox that combines intense action with adventure gameplay, Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth draws upon the rich mythology created by author H.P. Lovecraft that has been enjoyed by fans around the world for nearly 80 years.

Verliefde man ketent meisje aan zich

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsLiefde drijft sommigen tot uitersten. Zo ook bij een smoorverliefde Zuid-Koreaan. Die was dermate bang dat zijn nieuwe geliefde, een Japans meisje, er vandoor zou gaan, dat hij besloot haar aan zich vast te ketenen. Dit ruim drie weken lang. De man is nu opgepakt wegens ontvoering.

"Ik was zo verliefd, ik wilde de hele tijd bij haar zijn", aldus de 29-jarige straatverkoper tegenover de Japanse politie. Hij ontmoette het meisje op het internet. Tijdens de ontvoering bedreigde de Zuid-Koreaan de Japanse meermaals met de dood als ze niet wat aardiger tegen hem zou gaan doen. Uiteindelijk wist ze gisteren, na drie weken vast te hebben gezeten, te ontsnappen.

Eerder bleek een 24-jarige Japanner een meisje drie maanden bij zich te hebbben gehouden. Ook dat gebeurde na contact via internet. De man had het meisje een hondenriem omgedaan, zo bekende hij tegenover de politie.

Restaurant serveert klanten maden

Icoon opmerkelijk nieuwsWie aan maden denkt zal niet gauw denken aan een smakelijke maaltijd. Toch is er een restaurant in de Duitse stad Dresden dat zijn klanten gerechten op basis van de vliegenlarven aanbiedt. Het restaurant Espitas heeft ondermeer madenijs, madensalade en madencocktails op de menukaart staan.

De maden worden speciaal geÔmporteerd uit Mexico, iets wat andere restaurants tot nog toe niet deden volgens de uitbater van Espitas, Alexander Wolf. Hij verklaarde dat de bizarre gerechten bij wijze van grap op de menukaart waren gezet, maar al gauw werden de madengerechten zo populair dat het restaurant weken achtereen werd volgeboekt.


Bon appťtit...

"Mensen gruwen van maden maar bestellen dan toch de gerechten, puur uit nieuwsgierigheid of voor de uitdaging. Niet zelden vinden ze het dan, tot hun verbazing, zo goed smaken dat ze later terugkeren, vaak met vrienden", aldus Wolf, die alweer bezig is met de ontwikkeling van een nieuw bizar gerecht: een Mexicaanse schotel op basis van miereneitjes en sprinkhanen in vele variaties.

Lekker meppen op Beat Down: Fists of Vengeance screens

Op de persconferentie van Capcom op de E3 zijn nieuwe screenshots van Beat Down: Fists of Vengeance verschenen. De game speelt zich af in Las Sombras en je speelt met ťťn van in totaal vijf voortvluchtigen die wraak willen nemen tegen hun vijanden. In het spel moet je allianties aangaan, geld verdienen en jezelf bewijzen in straatgevechten.

Je kunt de screenshots hieronder bekijken:Final Fight: Streetwise aangekondigd + screens

Op de persconferentie van Capcom op de E3 is Final Fight: Streetwise voor de PlayStation 2 en Xbox aangekondigd. Dit is de eerste Final Fight-game sinds de port op de GameBoy Advance in 2001. De game speelt zich af in Metro City waarin de speler ala GTA kan rondlopen en spelen. Er zit een heel verhaal achter de game, maar waar het om draait is lekker simpel knokken. Door gevechten te winnen verdien je respect en kun je betere moves, sterke wapens en informatie om verder in het spel te komen winnen. Het spel moet deze winter uitkomen.

Hieronder kun je de eerste screenshots bekijken:Tof stukje vuurwerk

Normaliter gaan wij met oud en nieuw aan de haal met vuurpijltjes niet groter dan een bierflesje..

De Chinezen in het volgende filmpje pakken het wat rigoreuzer aan.
Deze koningen van de pyrotechniek lanceren een shell met een diameter van maarliefst 48 Inch. Dat is bijna 120cm doorsnede.
Hij weegt 450 kilo, en haalt een ongelovelijke hoogte van 850(!) meter, waarna hij uit elkaar spat en de bloem een doorsnede van 800 meter haalt.

God i love this shit.

Klik

Plaatje van het gevaarte:

Meer plaatjes en info.

Met dank aan MOD voor de submit

Plaatjes van Devil Kings

Op de persconferentie van Capcom op de E3 zijn nieuwe screenshots van Devil Kings verschenen. De game zal exclusief voor de PlayStation 2 worden. In het spel kun je snelle actie verwachten waarin spelers met meerdere helden in grote veldslagen kunnen vechten. Deze helden hebben allemaal eigen unieke skills, waaronder magie. Het spel moet uitkomen in 2006

Je kunt de screenshots hieronder bekijken:[Update] Quake 4 voor de Xbox 360

id Software heeft aangekondigd dat Quake 4 in ontwikkeling is voor de Xbox 360. Op dit moment is Raven Software samen met id Software bezig met de ontwikkeling van het spel. Het spel zal voor het eerst getoond worden op de E3 op 18 mei.

"QUAKE 4 utilizes the power of our groundbreaking DOOM 3 engine to transport players into a war-torn science-fiction universe graphically realized like never before," aldus Todd Hollenshead, CEO, id Software. "We're excited to bring the next generation experience to a new breed of console game fans."

Quake 4 zal het eerste spel worden dat de Doom 3 engine zal gaan gebruiken (naast Doom 3 zelf natuurlijk). In het spel speel je Matthew Kane, een elite-lid van de Rhino Squad. Vecht alleen of met je squad. Het zal ook mogelijk zijn om in tanks te rijden of te lopen in loopmachines. Je begint het verhaal als een marinier, maar uiteindelijk zul je ook moeten vechten als een Strogg (je vijand).

Een screenshot van de PC-game

Update:
Ondertussen is er ook een korte teaser van Quake 4 te vinden op deze locatie. Om het filmpje te kunnen downloaden heb je bittorrent nodig.

Onze vriend...

...Jimmy "Yasin" Andelhofs, heeft een leuke website om zijn eigen Open Dir heen gezet met bijna allemaal naakte dames, waaronder:
Jennifer Aniston,
Katja Schuurman,
Tara Reid en
Paris Hilton.

Nu heeft Yasin nog wel meer, zoals Filmpkes met allemaal leuke filmpjes waaronder:
Titanic,
Nederland vs. Duitsland,
The Bird Striks Back en
Homer Simpson.

Maar er is nog meer, ook de Picture Slideshow is erg de moeite waard met alle grappige plaatjes, waaronder:
Rocking Paus,
Terrorkit,
M&M Boobs en
Zaadcellen.

Dit alles had je natuurlijk ook zelf kunnen vinden door op zijn website te gaan kijken.

E3 line-up The Adventure Company

Op de valreep heeft The Adventure Company nog twee nieuwe adventures aangekondigd die op de E3 getoond zullen worden. The Sacred Rings (Aura 2) is een Myst-achtig adventure waarin de zoektocht van Umang uit Aura: Fate of the Ages voortgezet wordt. Hij wordt op pad gestuurd om enkele heilige ringen te zoeken en naar Old Master Grifit te brengen, maar hierdoor vestigt hij juist de aandacht van een rivaliserende clan op het bestaan van de ringen. Een enorme wereld met veel bewegingsruimte om zelf op ontdekkingsreis te gaan wordt volgens The Adventure Company gecombineerd met een non-lineair verhaal en uitdagende puzzels. Het spel wordt ontwikkeld door developer Streko-Graphics, dat eveneens Aura maakte.

In Journey to the Center of the Moon, gebaseerd op Jules Vernes Science Fiction-verhaal From the Earth the Moon, bouwt een groep wetenschappers een ruimtecapsule. Eenmaal op de maan ontdekken ze mysterieuze ruÔnes die de restanten van een oude beschaving, de Selenieten. Journey to the Center of the Moon wordt ontwikkeld door Kheops Studio; zij maakten eerder Return to Mysterious Island (eveneens op basis van een boek van Jules Verne).

Eerder werd al bekend gemaakt dat The Adventure Company ook met And Then There Were None, een adventure op basis van Agatha Christies boek, op de E3 zal staan.

Rossi ontkent overstap

MotoGP coureur Valentino Rossi ontkent een overstap naar de Formule 1. Eerder werd gemeld dat Rossi in 2007 bij Ferrari zou gaan rijden.

Nadat eerder dit weekend de manager van Rossi zijn woorden al terug nam heeft "The Docter" nu ook zelf gereageerd. Na de race op Le Mans gewonnen te hebben verklaarde hij:" Ik vertel niks nieuws, en steeds worden er nieuwe dingen geschreven. Ik beŽindig mijn carriŤre gewoon bij het motorracen. Ik blijf er nog wel een jaar of tien in rijden."

Fransen staken voor vrije Pinksterdag

Icoon Buitenlands nieuwsUit protest tegen de afschaffing van tweede Pinksterdag als vrije dag zijn vandaag veel Fransen niet aan het werk gegaan. Het openbaar vervoer lag in een groot deel van het land stil, postkantoren en gemeentehuizen waren gesloten en scholen draaiden een tropenrooster. Volgens peilingen is ongeveer de helft van de beroepsbevolking thuisgebleven.

Voor het eerst sinds de 19e eeuw is tweede Pinksterdag, oftewel Witte Maandag, geen vrije dag voor de Fransen. De regering doopte de dag om tot Dag van de Solidariteit, en hoopte de mensen aan het werk te krijgen om via meer productiviteit en belastinginkomsten geld te genereren voor betere gezondheidszorg voor ouderen. De maatregel kwam na de hittegolf van 2003, waarin door extreme hitte en verwaarlozing 15.000 Franse bejaarden omkwamen.

Vakbonden, die verbolgen waren over het feit dat ze niet betrokken zijn bij het besluit, riepen op tot de staking. De regering weigerde maandagmiddag te spreken van een mislukking. "De peilingen laten zien dat slechts 14 procent van de mensen daadwerkelijk aan het staken is. De rest maakt gewoon gebruik van hun recht op een vrije dag in ruil voor een andere dag later in het jaar", aldus een woordvoerder.

Javier Guzman zegt deel tournee af

De voorstelling "Ton Zuur" van Javier Guzman is wegens gezondheidsredenen afgelast voor de rest van het seizoen. Waarschijnlijk zal de cabaretier zijn tour in september hervatten. Wat de precieze klachten zijn van Guzman wilde zijn impresariaat niet zeggen.

In februari van dit jaar kwam Guzman al in het nieuws nadat hij en zijn broer in Amsterdam waren mishandeld . Guzman werd daarbij opgepakt omdat hij zich volgens de politie zou hebben misdragen.


Javier Guzman

Punten ronde 17

Nog slechts een halve ronde is er te spelen, en de winnaar zal pas na de laatste speeldag aangewezen kunnen worden.

Ronde 17 is gewonnen door shinji_united, hij wist 125 punten te verzamelen. De nummers twee en drie zijn P8R en VerrekteZakHooi met respectievelijk 120 en 119 punten.

VerrekteZakHooi verstevigt ook zijn leiding in het algemeen klassement en staat nu 32 punten voor op P8R. Reffie heeft met P8R van plaats gewisseld en staat nu met een kleine achterstand derde. Jappio heeft de vijfde plek van bankzitter overgenomen.

Bij de subleagues zit alles nog dichter bij elkaar. De subleague Top 25 van vorig seizoen only heeft de eerste plaats wat steviger in handen. Il Mondo volgt op slechts 14 punten en ook hier is dus nog niets beslist. Wel was de subleague Top 25 van vorig seizoen only weekwinnaar met 78 punten. Daarmee haalden ze vier punten meer dan Bueb.

Komend weekend komen de teams voor het laatst in actie en is ook de laatste ronde voor de voetbalmanager. Alle wedstrijden worden op zondag 22 mei gespeeld. Er kan dan ook gewisseld worden tot zaterdag 21 mei 20:00.

Servers

Om dagelijks duizenden bezoekers, nieuwsberichten, reacties, topics en al het overige op FOK! te kunnen verwerken, hebben we een flink aantal servers nodig. Sinds 2004 draait de site op een tiental servers, die geheel in eigen beheer worden onderhouden.

Hosting
True verzorgt de internetconnectie en colocatie van het FOK! serverpark. De servers van FOK! zijn ondergebracht in een van de colocatie suites van True in Amsterdam, alwaar zij dubbel zijn aangesloten op het supersnelle True netwerk. Het robuuste netwerk van True beschikt over een capaciteit naar het internet van meer dan 20 Gigabit per seconde en is verbonden met de internet knooppunten van Amsterdam, Frankfurt, Brussel, Parijs en London.

Hardware
Vanwege de grootte van de site zijn de diverse taken, benodigd om FOK! te laten draaien, verdeeld over daarvoor bestemde servers. Momenteel zijn het er tien, in de volgende verdeling:

Webservers
De voorhoede van het serverpark wordt gevormd door vijf Dell PowerEdge 1425SC webservers. Ze zijn alle vijf gelijkwaardig geconfigureerd en serveren gezamenlijk het grootste deel van de FOK!sites.

Dell PowerEdge 1425SC webservers
Kathe, Myosotis, Aphrodite, Anarion & Elessar
Database
De inhoud van de sites wordt opgeslagen in MySQL 4.0 databases, die worden gehost op databaseserver Dane. Dane is een Dell PowerEdge van het type 2850 en draait op twee dual Xeons van 3,0 GHz en 6 GB geheugen. In de startblokken staat momenteel Alicia, een server die onlangs uit gebruik genomen is om vervangen te worden door Dane, maar die binnenkort Dane gaat versterken in de database-taken. Doel hiervan is niet al het database-werk van één server af te laten hangen, wat de schade bij uitval verkleint.

File- en mailserver
De bestanden, benodigd om FOK! te kunnen draaien, staan opgeslagen op fileserver Nandorin, en worden door middel van NFS gedistribueerd naar de webservers. Nandorin is een van de oudere servers in het rack, en heeft in het verleden dienst gedaan als database- en webserver. Momenteel wordt ook alle mail voor het fok.nl-domein door Nandorin verwerkt.

Backups en development
Voor het maken van backups hebben we een aparte machine staan. Deze server, Pelennor, kopieert 's nachts de inhoud van de databases, zodat deze data veilig is als Dane uitvalt. Voor de ontwikkeling van FOK! hebben we Athena, een server die tot de oudste uit het rack behoort, maar nog aardig meekan met z'n collega-servers. Hierop draaien de development-versies van de diverse sites, plus testprojecten.

Overige machinerie
Naast servers zijn in het rack ook switches, PDU's en een loadbalancer aanwezig. Deze loadbalancer, Morannon genaamd, draait net als de servers op Debian (zie onder) en dient als het punt waarop alle verzoeken binnenkomen en verdeeld worden over de vijf webservers.

Voor een overzicht van het complete rack, zie deze foto op Flickr. Door met je muis over de foto te gaan, kun je zien welke server waar hangt en wat-ie doet. Let erop dat er een elfde server op de foto staat. Dat is Andúril, die niet meer in gebruik is binnen FOK!.

Software
Het gros van de servers wordt bestuurd door Debian GNU/Linux of een bewerking ervan. Op dit OS wordt Apache gebruikt voor het webserver-werk, gecombineerd met PHP 4 voor de verwerking van dynamische pagina's. De PHP-software van alle sites, behalve het forum, wordt in-house volledig op maat gemaakt. Het forum draait sinds februari 2004 op Replique Discussion Environment.

"Geef toeschouwers geld terug"

De grootste consumentenorganisatie van ItaliŽ heeft voetbalsupporters die de derby AS Roma - Lazio Roma hebben bezocht, opgeroepen hun geld terug te vragen.

Dat advies werd uitgevaardigd omdat de twee Romeinse teams ervan verdacht worden de wedstrijd bewust op een gelijkspel te hebben laten eindigen. Zowel AS Roma als Lazio Roma heeft dat puntje hard nodig in de strijd tegen degradatie.

Vooral in de tweede helft waren er amper aanvallende acties te noteren. "De derby van schaamte", kopte de Romeinse krant Il Messaggero. De openingskop van Corriero dello Sport luidde: "Beschamend!"

Omdat de verdenkingen zich opstapelden, besloot de consumentenorganisatie Codacons fans te vragen om hun geld terug te eisen. Spelers en begeleiders van beide clubs ontkennen dat er afspraken zijn gemaakt.

Ninja Gaiden Black details

Op de Xbox was Ninja Gaiden een groot succes. Een echt vervolg laat nog even op zich wachten, maar Tecmo zal wel een remake van het origineel gaan uitbrengen voor de Xbox 360. Ninja Gaiden Black zal onder andere een nieuwe moeilijksheidgraad voor beginners bevatten zodat het ook voor de niet volleerde sluipmoordenaar te doen is.

Daarnaast zal Ninja Gaiden Black nieuwe eindbazen, nieuwe spawnplekken voor de vijanden en nieuwe cut-scenes bevatten. Er is ook al een trailer vrijgegeven die je hier kunt vinden. Een fatsoenlijke verbinding is wel aan te raden, want de trailer is maar liefst 250mb in omvang.

Gebruik van spuitbus leidt tot explosie

Een 36-jarige man uit het noorden van Duitsland had het zo gehad met de insekten in zijn huis, dat hij gisteren overvloedig met een anti-insektenspray aan de slag ging. Helaas voor hem een beetje te enthousiast. Op het moment dat de man zijn computer aanzette, was de lucht in zijn woning zo ontvlambaar geworden dat een explosie ontstond.

Door de ontploffing liep de man diverse brandwonden op. Andere personen raakten niet gewond. De schade aan de woning en het appartementencomplex waarin de man woont bedraagt zo'n 150.000 euro.

Graham Poll leidt UEFA Cup finale

De Europese voetbalbond UEFA heeft arbiter Graham Poll aangewezen om woensdag in Lissabon de UEFA Cup finale tussen Sporting Lissabon en CSKA Moskou te leiden.

Voor Poll is het de eerste grote finale in zijn carriŤre. Poll staat sinds 1996 op de internationale arbiterslijst en was onder meer actief op EURO 2000, het WK 2002 en afgelopen zomer op het EK in Portugal.

Dit seizoen kreeg hij onder meer de Champions Leagueduels tussen Bayern MŁnchen en Juventus, AC Milan en Barcelona en FC Porto en Internazionale toegewezen.

Henry mist FA Cup finale

Arsenal moet het in de FA Cup finale komende zaterdag tegen Manchester United doen zonder aanvaller Thierry Henry

De Franse international heeft te veel last van een achillespeesblessure. Afgelopen zondag in het met 2-1 verloren uitduel tegen Birmingham City was Henry ook al niet van de partij. De Fransman is met 25 doelpunten topscorer in de FA Premiership. Henry liep de blessure op in de halve finale tegen de Blackburn Rovers.

Naast de tegenslag met Henry was er ook goed nieuws voor Arsenal-coach ArsŤne Wenger. De Zweed Fredrik Ljungberg, die zondag terugkeerde van een heupblessure, is klaar voor een basisplaats in de finale.

Amsterdam en Den Bosch winnen EC 1

De hockeymannen van Amsterdam hebben de Europa Cup I gewonnen. Den Bosch won dezelfde prijs bij de de vrouwen.

De hockeymannen van Amsterdam zijn voor de eerste keer in de historie kampioen van Europa. De ploeg van de Argentijnse coach Alejandro Verga versloeg in de finale van de Europa Cup I in Amstelveen het Engelse Reading HC met 1-0. Paul-Frederik van Esseveldt maakte in de beginfase de winnende goal.

Regerend landskampioen Amsterdam veroverde niet eerder de Europa Cup I, maar was in de Europa Cup II wel twee keer succesrijk. Die trofee ging in 1999 en 2003 naar de hoofdstad.

Ook bij de vrouwen werd een prijs gewonnen. De hockeyvrouwen van Den Bosch wonnen ten koste van Ata Sport HC uit Azerbeidzjan de Europa Cup I. De Nederlandse kampioen was in de finale in Den Bosch veel te sterk: 8-1.

Den Bosch is de laatste jaren oppermachtig in het Europese hockey. De Nederlandse kampioen van de afgelopen zeven jaar veroverde voor de zesde keer op rij de Europa Cup I.

De Graafschap kampt met personele problemen

De Graafschap heeft te kampen met ernstige problemen in de aanloop naar het cruciale competitieduel tegen aartsrivaal Vitesse aanstaande zondag.

Waarschijnlijk zal trainer Gert Kruys het komend weekend moeten doen zonder de geblesseerde spelers Van Beukering en Sousa. Zij raakten geblesseerd in de wedstrijd tegen NEC.

Omdat Bus, De Graef en Vandenbroeck in diezelfde wedstrijd tegen een schorsing aanliepen, zullen de ‘superboeren’ het moeten stellen zonder een aantal basiskrachten. Van Leerdam keert dan wel weer terug van een schorsing.

De Graafschap is samen met FC Den Bosch verwikkeld in een spannende degradatiestrijd. Met nog ťťn speeldag op het programma hebben beide staartploegen negentien punten. De Graafschap begint zondag tegen Vitesse wel met de gedachte dat winst genoeg is om de nacompetitie te bereiken, vanwege het betere doelsaldo dan FC Den Bosch.

SP: Grondwetfolder terugsturen

eSSe had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonDe Socialistische Partij roept het Nederlandse volk om de grondwetfolder, die na opdracht van de regering wordt verspreid, als ongewenste post terug te sturen. "Het is volstrekt ongepast dat het kabinet onbeperkt belastinggeld gebruikt om de bevolking tot een 'ja' te bewegen", aldus SP's Tweede-Kamerlid Van Bommel.

Van Bommel adviseert alle burgers die de folder ontvangen deze terug te sturen in een portvrije envelop naar het antwoordnummer van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens de SP'er is dit de beste manier om de afkeer tegen dit soort manipulatiepraktijken te tonen.

-
Voor meer info over het referendum zie Wegwijs bij het referendum over de Europese Grondwet 2005 in het Politieke forum van FOK!.

Phonak wint ploegentijdrit in CataloniŽ

Phonak heeft de eerste rit in de Ronde van CataloniŽ gewonnen. De Zwitserse wielerploeg was het snelst in een ploegentijdrit over 20,1 kilometer in Salou. Miguel Angel Martin Perdiguero, de winnaar van vorig jaar, is de eerste leider.

Net als de voorgaande vier jaar startten de Catalaanse ronde met de ploegendiscipline tegen de klok. Een kolfje naar de hand van Phonak, dat met Floyd Landis en Santiago Botero in de ploeg erkende specialisten heeft in de strijd tegen het uurwerk.

De Zwitserse formatie, die als achtste mocht starten, snelden dan ook naar de scherpste tijd: 0:21:42. De Amerikaanse Discovery-formatie had daar vijf seconden langer voor nodig. En ook T-Mobile en Jan Ullrich, die zijn eerste ProTour-koers reed, moesten vijftien seconden toegeven.

De Spanjaard Miguel Angel Martin Perdiguero, die als eerste renner van Phonak zijn wiel over de finishlijn drukte, kreeg de leiderstrui om zijn schouders.

Uitslag 1e etappe:
1.Phonak 20,1 km in 0:21:43
2.Discovery + 0.05
3.T-Mobile + 0.15
4.Illes Balears + 0.16
5.Cofidis + 0.17

Klassement na 1 etappe:
1.M.A.Martin Perdiguero (Spa) 0:21:43
2.R.Hunter (ZAf) z.t.
3.F.Landis (VS) z.t.
4.S.Gonzalez (Spa)z.t.
5.M.Elmiger (Zwi) z.t.

PSP-versie GTA krijgt een naam

Eind dit jaar zal er een PSP-game verschijnen in de populaire GTA-reeks. Tot nu toe had dit spel nog geen echte naam, maar de officiŽle naam is inmiddels bekend: Grand Theft Auto: Liberty City Stories. Liberty City was de naam van de stad uit GTA3. Zoals verwacht zal de PSP-game dus gebaseerd zijn op GTA3, maar zullen er wel nieuwe missies aan toegevoegd worden. Hopelijk laat Sony wat screenshots zien op de E3.

Screenshot van de PS2-versie van GTA3

Bergkamp bereikt mijlpaal

Dennis Bergkamp heeft zondag in de wedstrijd tegen Birmingham City zijn 300ste doelpunt gemaakt, dit is een aantal dat voor maar weinig spelers is weggelegd.

Het grootste deel van zijn goals maakt hij in de competitie, maar liefst 199 in 528 duels. In bekertoernooien wist hij voor zijn clubs, Ajax, Internazionale en Arsenal , 35 keer te scoren in 82 wedstrijden, in Europese wedstrijden maakte hij er 29 in 87 duels.

Voor het Nederlands elftal maakte hij er 37 in 79 interlands.

McLaren: "Ferrari's eigen schuld"

Teambaas Ron Dennis verdedigt Bridgestone en geeft Ferrari zelf de schuld van de slechte prestaties.

Dat de banden het probleem zijn is volgens Dennis duidelijk. "Deze situatie hebben ze echter aan zichzelf te danken. Ferrari heeft Bridgestone in een positie gedwongen dat ze alleen nog banden voor hen ontwikkelen. Daarom zijn andere teams naar Michelin gegaan, waar ze samen aan de concurrerende positie van het bandenmerk kunnen werken."

Bridgestone heeft een exclusiviteitsdeal met Ferrari, daardoor stapten een aantal teams over van Bridgestone naar Michelin. En dat heeft Ferrari de das omgedaan. Ondanks dat Ferrari meer test dan de andere teams testen de Michelin teams samen meer en zijn de Michelin banden beter ontwikkeld.

Sorenstam wint in Atlanta, Georgia

Annika Sorenstam heeft met een ruime marge de Chick-fil-A Charity Championship op haar naam geschreven.

De Zweedse leidde na de derde ronde al met 10 slagen en wist deze voorsprong in de vierde ronde te consolideren met 67 slagen voor een totaal van 265 slagen, 23 onder par.

Voor Sorenstam was het de 60ste LPGA overwinning tijdens haar twaalfde seizoen op de tour en de zesde overwinning van de laatste zeven deelnames.

Petacchi snelt eindelijk naar zege

Alessandro Petacchi heeft de negende etappe in de Ronde van ItaliŽ gewonnen. In de sprint klopte hij Bettini, McEwen en Clerc. De roze trui blijft om de schouders van Di Luca.

De trein van Fassa Bortolo liep dan eindelijk naar behoren. Na veel moeilijkheden in de eerste week kon Petacchi nu wel op driehonderd meter van de streep worden afgezet. McEwen moest van te ver komen om de Italiaan serieus te bedreigen.

Het is alweer de zestiende etappezege van Petacchi in de Giro d’Italia. Na in 2003 zes etappes te hebben gewonnen en vorig jaar zelfs negen, was de druk groot voor de supersprinter om vandaag eindelijk eens te winnen.

De negende rit van de Giro ging over 139 kilometer van Firenze naar Ravenna. De wedstrijd barstte al los na ťťn kilometer. Het drietal Krauss, Baumann en Christensen ging op avontuur. Op de enige klim van de dag, de Muraglione, moest Baumann lossen. Die Baumann werd in de afdaling door het peloton gegrepen.

Onderweg pakte Krauss kostbare bonificatieseconden voor het intergiroklassement, de blauwe trui. In het peloton was het vooral Fassa Bortolo dat op kop reed. Later kregen ze medewerking van Davitamon-Lotto en CSC.

Op 21 kilometer van de meet greep de aanstormende meute de vluchters van de dag. Daarna maakte iedereen zich op voor de derde massasprint in deze ronde.

Opvallend was de opgave van Tom Danielson. Vorige maand won Danielson nog op indrukwekkende wijze de Tour of Georgia. Paolo Savoldelli is zijn schaduwkopman dus kwijt.

Na tien dagen koers genieten de renners morgen van hun rustdag. Woensdag gaat de Giro verder met een vlakke rit. Later in de week staan zware bergetappes op het programma.

Uitslag 9e etappe:

1. Alessandro Petacchi (Ita) 3.15.32
2. Paolo Bettini (Ita) + z.t.
3. Aurťlien Clerc (Zwi) + z.t.
4. Robbie McEwen (Aus) + z.t.
5. Erik Zabel (Dui) + z.t.

Klassement na 9 etappes:

1. Danilo Di Luca (Ita) 39.22.19
2. Ivan Basso (Ita) + 0.09
3. Paolo Savoldelli (Ita) + 0.35
4. Damiano Cunego (Ita) + 1.15
5. Dario Cioni (Ita) + 1.27

Purdy wint eerste toernooi

Ted Purdy heeft met een overwinning op de Byron Nelson Championship zijn eerste overwinning op de US PGA Tour binnengehaald.

De 31-jarige speler eindigde zijn laatste ronde met een vijf onder par 65 waardoor hij op een totaal van vijftien onder par uitkwam voor het toernooi. Daarmee bleef hij Sean O’Hair ťťn slag voor, O’hair leidde nog na de derde rondgang.

Vijay Singh miste de kans om nummer ťťn van de wereld te worden nadat hij gedeeld derde werd, samen met Bob Tway en Doug Barron. Hij had een niet gedeelde derde plaats nodig om die plek over te nemen van Tiger Woods die eerder de cut mistte.

Toename illegalen met HIV in Amsterdam

In de hoofdstad neemt het aantal met HIV besmette illegale Afrikanen in rap tempo toe. Alleen al in de Bijlmer leven honderden illegalen die HIV besmet zijn. Volgens de HIV-vereniging Nederland bestaat er een grote kans dat het aantal in Amsterdam nog verder oploopt, omdat veel uitgeprocedeerde besmette asielzoekers in de illegaliteit verdwijnen.

De HIV-vereniging stelt voor de met HIV besmette groep illegale Afrikanen een verblijfsstatus te geven. Op die manier hebben ze recht op geld en onderdak waardoor ze beter te behandelen zijn.

ParanoÔde man slaat Zaandamse dood

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonIn Zaandam is zaterdag een 38-jarige vrouw doodgeslagen door een 34-jarige paranoÔde kennis. De vrouw werd neergeslagen met een tuinvoorwerp. Volgens de politie is ze overleden aan hoofd- en keelletsel. Men vond haar bloedend op straat bij haar woning aan de Hoveniersstraat.

De kennis was na zijn daad weggereden in een auto, zo meldden getuigen aan de politie. Hij is inmiddels op een camping in de buurt van Grootebroek aangehouden.

Franse tiener valt broer aan met kettingzaag

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuwsEen 15-jarige jongen uit Orleans is aangehouden op verdenking van het aanvallen van zijn broer met een kettingzaag. Na het incident zou hij zijn gevlucht en zijn broer voor dood hebben achterlaten. De jongen is afgelopen zondag gearresteerd.

De 18-jarige broer werd zaterdag gevonden in een plas bloed. Zijn gezicht was ernstig verminkt en een van zijn armen was deels geamputeerd door de kettingzaag. Ook miste hij een oog. Hulpverleners moesten de jongen ter plekke opereren voordat hij naar het ziekenhuis vervoerd kon worden. Artsen meldden dat de toestand van de jongen zorgwekkend is.

Volgens bronnen zou de jongen zijn daad hebben toegegeven, maar is er nog geen motief duidelijk. De aanval zou hebben plaatsgevonden in de tuin van het huis van de jongens. De politie mag op last van justitie niks over de zaak melden.

Johannes Paulus II hoog in Poolse hitlijsten

kasper had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsBoeken die zijn geschreven door wijlen paus Johannes Paules II zijn al een tijdje bestsellers in Polen. Momenteel zijn echter ook opnames waarin de gebeden en teksten uitgesproken door de paus te horen zijn niet aan te slepen in het geboorteland van de onlangs overleden paus.

Een geluidsversie van het gebed Roman Tryptican heeft de derde plek in de Poolse hitlijsten gehaald, zo meldde een Poolse krant. Daarnaast zijn ook nog eens zeven pauselijke cd's hoog genoteerd, welke overigens niet allemaal authentiek zijn volgens het nieuwsblad.

Enkele platenmaatschappijen hebben daarnaast al geprobeerd mee te liften op het succes van de paus-cd's. Een aantal cd's bevatten bijvoorbeeld slechts ťťn nummer met de stem van Johannes Paulus II, terwijl de andere nummers in de categorie religieuze popmuziek vallen. Er zijn zelfs cd's te koop met een foto van de paus op de voorkant, terwijl er op cd zelf niets staat dat met de paus te maken heeft.

Quick Step overhoop met Pecharroman

Josť Antonio PecharromŠn start vandaag niet in de Ronde van CataloniŽ. Aanleiding is een financieel geschil met de ploegleiding van Quick Step.

Oorspronkelijk was de bedoeling dat de winnaar van 2003 gewoon van start zou gaan in CataloniŽ, maar daar heeft de leiding van Quick Step op het laatste moment van af gezien. De Belgische formatie meent dat de renner, die al was afgereisd naar Spanje, alleen mag koersen als hij akkoord gaat met een loonsverlaging.

Pecharroman wil daar niks van weten. Hij wil dat de de ploeg zich aan het loon houdt dat contractueel is afgesproken. Daarnaast heeft hij naar eigen zeggen nog recht op achterstallig loon uit 2004. De Belgische vloerenlegger lijkt daar middels deze loonsvermindering echter met terugwerkende kracht onderuit te willen komen.

De Spaanse wielerbelofte heeft inmiddels bij de Spaanse wielervakbond ACP beroep aangetekend tegen de gang van zaken.

Laetitia Griffith wordt wethouder Amsterdam

Icoon politiek binnenland nieuwsVVD-Kamerlid Laetitia Griffith verlaat de Tweede Kamer om wethouder van FinanciŽn te worden in Amsterdam. De politica volgt daarmee Frits Huffnagel op, die onlangs opstapte nadat bleek dat hij een ruime onkostenvergoeding die hij als fractievoorzitter van zijn partij kreeg niet bij de belastingen had opgegeven. Om 16.00 uur zal Griffith door haar partij worden gepresenteerd.

De 39-jarige Griffith kwam na de verkiezingen in januari 2003 in de Kamer en geldt bij de liberalen als groot talent. Ze hield zich in Den Haag bezig met justitie en medische ethiek. De Amsterdamse VVD-voorzitter Frank de Grave, zelf voormalig wethouder, Kamerlid en minister, was de belangrijke initiator van de komst van Griffith naar Amsterdam. VVD-aanvoerder Jozias van Aartsen stemde volgens ingewijden 'met bloedend hart' in met het vertrek van zijn justitie-woordvoerder.

Verwacht wordt dat de politica een grote kans maakt om bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2006 de eerste zwarte lijsttrekker van ťťn van de grotere Amsterdamse partijen te worden. Griffith, geboren in Suriname, kwam in 1986 op twintigjarige leeftijd naar Nederland om rechten te studeren. Voordat ze in de Kamer kwam werkte ze op het ministerie van Justitie.

Laetitia Griffith
Laetitia Griffith

Archeologen ontdekken 'Chinees PompeÔ'

Icoon Wetenschappelijk nieuwsIn China zijn de ruÔnes ontdekt van een dorp dat ongeveer 700 jaar geleden werd verwoest door een aardbeving. Volgens de Chinese media doet de vondst denken aan de Italiaanse stad PompeÔ. De ruÔnes werden ontdekt tijdens opgravingswerkzaamheden in verband met de aanleg van een nieuwe snelweg.

Volgens het officiŽle agentschap Xinhau lijkt het erop dat het onbekende dorpje een welvarend commercieel centrum was. Het dorpje, gelegen in de noordelijke provincie Hebei, had haar bloeiperiode tijdens de Song-dynastie (960-1279) en de Yuan-dynastie (1279-1368).

De archeologen vonden koperen munten uit de Song en Yuan dynastie, en resten van vazen, borden en kopjes. Er zijn geen menselijke resten gevonden die dateren van na de Yuan dynastie, wat aangeeft dat het dorpje tijdens deze dynastie verwoest is.

Aan het eind van de Yuan-dynastie waren er vier opeenvolgende overstromingen en een hevige aardbeving, die alle het dorpje verwoest kunnen hebben. De onderzoekers gaan ervan uit dat de aardbeving de oorzaak is van de verwoesting.

A'damse homo's: knuffelen tegen geweld

Icoon Binnenlands nieuwsEen knuffeldemonstratie als protest tegen het toenemend straatgeweld tegen homo's. Het COC wil dinsdagavond op het Leidseplein in Amsterdam een statement maken. De datum 17 mei is daarbij niet toevallig. In de jaren tachtig werd op die datum, sindsdien bekend als internationale dag tegen homofobie, homoseksualiteit geschrapt uit de internationale lijst van geestelijke ziekten.

"Loop hand in hand, kus erop los, be as queer as you want to be!", luidt de oproep van initiatiefneemster Puck Verdoes. Directe aanleiding voor het protest is een vechtpartij waarbij tijdens koninginnenacht de Amerikaanse journalist Chris Crain in elkaar werd geslagen door vermoedelijk Marokkaanse jongeren. Crain, een invloedrijke hoofdredacteur van enkele Amerikaanse homokranten, liep hand in hand met zijn vriend door de Leidsestraat. Thuisgekomen berichtte hij uitvoerig over de zaak.

Volgens het COC in Amsterdam staat het geval niet op zich. Daarbij vindt de homobeweging dat de politie niet altijd serieus reageert op aangiftes. Een Amsterdamse homo schreef aan burgemeester Job Cohen over een gebeurtenis waarbij hij en zijn vriend werden uitgescholden en achtervolgd door een groep Marokkaanse jongens. "Ik vond het toch al moeilijk aangifte te doen, zoiets ligt gevoelig, maar de wijze waarop de agent dit afhandelde was ronduit beschamend. Hij zag niets in een aangifte, er waren ook al geen getuigen, dus waar had ik het verder over", zegt de man over zijn poging de kwestie op een politiebureau aan te kaarten.

"Het kan toch niet zo zijn dat een hele homogemeenschap verdreven wordt door een klein groepje rotjongens?", stelt Verdoes in haar oproep de demonstratie van dinsdag bij te wonen. Ze wil dat er een punt gemaakt wordt. "Net als de feministen vroeger eisen homo's nu de straat terug." Na afloop is er op het COC-kantoor aan de Rozenstraat een conferentie, waarop onder meer zal worden gesproken over hoe het geweld kan worden bestreden en over homoseksualiteit onder moslimjongeren.

In de Amsterdamse gemeenteraad heeft GroenLinks voorgesteld de in elkaar geslagen Crain en zijn vriend als eregasten uit te nodigen voor de Canal Parade in augustus, de jaarlijkse homomanifestatie op de grachten van Amsterdam. Raadslid Van der Meer wil dat de stad op die wijze laat zien dat het homodiscriminatie ten zeerste afkeurt. Het gemeentebestuur beraadt zich over het voorstel.

Britse geweldsinstructie Irak 'lachwekkend'

Een Britse officier die aan Amerikaanse officieren de geweldsinstructie uitlegde waaraan Britse militairen zich in Irak moeten houden, werd uitgelachen door de VS-officieren. De Brit legde uit dat zij handelen volgens het principe van zo min mogelijk geweld en verschillende gradaties bij hun reacties.

De Amerikanen konden daar niet bij. Zij handelen volgens het 'force protection' principe: bescherming van de eigen militairen tot elke prijs. Daarom mogen de Amerikanen schieten en ''alle beschikbare middelen'' toepassen als zij zich bedreigd voelen. Volgens de Britse officier komt dat neer op eerst schieten en daarna pas vragen stellen.

Leraar in opspraak na sectie op levende hond

Icoon opmerkelijk nieuwsEen leraar van een middelbare school in de Amerikaanse staat Utah is in opspraak gekomen nadat hij zijn klas een vivisectie op een levende hond liet bijwonen. Doug Bjerregaard wilde de leerlingen laten zien hoe het spijsverteringssysteem van een hond werkt. Tijdens de sectie werd de verdoofde hond deels ontleed. Na de voorstelling werd het beest afgemaakt.

De gepensioneerde Bjerregaard, die als invaller biologieles geeft aan de Gunnison Valley High School in Gunnison, Utah, blijft ondanks de protesten achter de speciale les staan, en noemt het 'de ultieme onderwijs ervaring' voor de scholieren. Vooraf waren de ouders van de kinderen telefonisch ingelicht. Eťn ouder wilde niet dat haar dochter de operatie bijwoonde, de overige acht scholieren kregen wel toestemming. De sectie werd uitgevoerd in een lokale dierenkliniek. Zowel de leraar als zijn leerlingen observeerden slechts, een dierenarts voerde de vivisectie uit.

Nadat media berichtte over het voorval dat afgelopen dinsdag plaatsvond, stond de telefoon bij de school en regionale onderwijsorganisaties roodgloeiend. De les zou juist 'een verschrikkelijk voorbeeld' zijn voor de jeugd, zo betoogden tegenstanders. "Het maakt me misselijk, en ik geloof niet dat iemand hier iets van leert", reageerde leerlinge Sierra Sears op een lokale tv-zender.

De school stelt in een inderhaast uitgebrachte verklaring dat de hond, die een paar weken eerder in een nabijgelegen berggebied was gevonden, sowieso zou worden afgemaakt. Het beest was vals en onhandelbaar, en was door de vinders naar de dierenkliniek gebracht. 'Zowel de leraar als de dierenarts staan bekend als vriendelijke personen en verdedigers van dierenbelangen', aldus de verklaring. Volgens het schoolhoofd is de praktijkles echter niet voor herhaling vatbaar.

Doug Bjerregaard
Leraar Bjerregaard is zich van geen kwaad bewust

-
Met dank aan Beasjtie, die dit bericht via de nieuws-submit aan ons meldde.

'Richards terug naar BAR'

Er gaan geruchten over de terugkeer van oud-teambaas David Richards bij BAR. Tijdens de Grand Prix van Monaco zal het nieuws bekend worden gemaakt.

Nick Fry, de nieuwe teambaas van BAR Honda voldoet duidelijk niet. Eerder werd al Gil de Ferran ingeschakeld om Fry te helpen. Maar ook dit mocht niet baten. Het team heeft nog steeds geen punten gescoord en na de uitsluiting is Honda het zat.

In 2004 werd BAR nog vice-kampioen onder leiding van David Richards. Jenson Button werd toen derde en moet dit seizoen 75% van het puntentotaal van de wereldkampioen halen, doet hij dat niet mag hij zijn ontsnappings clausule gebruiken. In dat geval zal hij naar BMW Williams vertrekken.

FOK!Radio: viert Pinksteren

Door familieverplichtingen zijn Nolius en Martijn er vanavond niet. Geen reguliere FOK!radio dus vanavond. Wel gewoon de non-stop muziek die vanavond dus gewoon doorgaat. Mocht je je nou echt vervelen of afkickverschijnselen krijgen, dan kun je ook altijd nog een aantal hoogtepunten van eerdere uitzendingen beluisteren.

De uitzending van vorige week bijvoorbeeld waarin AMD64 en SpeedyRich te gast waren. Of je kunt nog een keer luisteren hoe reviewer gr8w8 en Alberto de FOK!radio gingen checken. Of horen hoe groot de interesse van Ilse Media was in FOK!radio of hoe de eerste en laatste democratisch gekozen ONZ-mod Tessje vertelde hoe ze iedereen zo ver had gekregen op haar te stemmen. Uiteraard zijn ook de subforumspecials terug te luisteren zoals die met het R&P of B&H subfora. Of wat dacht je van de altijd irritante DePresident en het kattenfilmpje op de FOK!weblog. En de FOK!diva's zijn ook nog terug te luisteren.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio waar het vanavond wellicht toch ook nog gezellig zal worden.

Genoeg te luisteren dus! Volgende week is er uiteraard weer een normale live-uitzending vanaf 20:00 uur.


Gentenaar vertrekt definitief bij NEC

Dennis Gentenaar vertrekt definitief uit De Goffert. De keeper van NEC wees een aanbod af om in Nijmegen te blijven.

De 29-jarige doelman kreeg van geldschieter Marcel Boekhoorn een laatste lucratief aanbod om toch in Nijmegen te blijven. Het aanbod bracht Gentenaar aan het twijfelen, maar hij besloot niet terug te komen op zijn beslissing om NEC na jaren trouwe dienst te verlaten.

"Het was een hele goede aanbieding, anders twijfel je ook niet", aldus Gentenaar tegen Omroep Gelderland. "We hebben ook een aantal dagen flink op en neer gebeld en gepraat. Maar ik heb met mijn volle verstand besloten weg te gaan."

Gentenaar staat sinds het seizoen 1995/1996 onder contract bij NEC. Hij nam zondag in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap (3-0) afscheid van de fans. In de 75ste minuut kreeg Gentenaar een applauswissel.

Rapid Wien kampioen van Oostenrijk

Rapid Wien heefde de eerste Oostenrijkse titel sinds 1996 gewonnen. Het was de 31ste titel in de clubhistorie.

Rapid had zaterdag al met 4-1 gewonnen van SW Bregenz. Zondag konden Die GrŁnweiŖen al de champagne tevoorschijn halen omdat concurrent Austria Wien verrassend gelijkspeelde bij SV Pasching (1-1).

Austria Wien was via Petrous nog wel op voorsprong gekomen, maar moest in de 65ste minuut een tegentreffer toestaan, toen doelman Joey Didulica (oud Ajax) mis tastte bij een terugspeelbal van Afolabi en Gleider scoorde. In de slotfase stopte Didulica nog wel een strafschop van Mayrleb.

Met nog drie wedstrijden op het programma heeft Rapid Wien een voorsprong van negen punten op stadsgenoot Austria Wien. Austria kan qua punten nog wel gelijkkomen met Rapid, maar vanwege een straf die Austria overhield aan het duel met Grazer AK, zal de ploeg bij een gelijk aantal punten toch tweede eindigen.

Southampton degradeert, Boro Europees

In de Engelse Premier League zijn alle 38 wedstrijden gespeeld en zijn de Europese tickets verdeeld. Voor Southampton valt het doek, de Saints degraderen naar de tweede divisie.

De bovenste plaatsen in de Premier League zijn al enkele weken bekend. Chelsea was oppermachtig in Engeland en won voor het eerst in 50 jaar het kampioenschap. Achter Chelsea eindigde Arsenal, waardoor de Gunners zich rechtstreeks plaatsen voor de Champions League.

Aan de voorronde van de Champions League nemen Manchester United (3e) en Everton (4e) deel. Met de plaatsing van Everton betekent het dat stadsgenoot Liverpool volgend seizoen geen Champions League speelt, maar UEFA Cup. Winst tegen AC Milan in de finale van de huidige Champions League maakt daar geen verandering aan.

De andere Europese tickets gaan naar de Bolton Wanderers en Middlesbrough. Bij laatstgenoemde schoot Jerrel Hasselbaink Middlesbrough Europa in. Door een gelijkspel tegen Manchester City (1-1) kon Middlesbrough niet meer worden bijgehaald.

Voor Southampton, Crystal Palace en Norwich City zit het Premier League avontuur erop. De drie clubs degraderen naar de Championship. Southampton speelde maar liefst 27 jaar op het hoogste niveau. West Bromwich Albion ontsnapte op wonderbaarlijke wijze aan degradatie. Vrijwel het gehele seizoen stond WBA op plek 20, maar op de laatste speeldag steeg het naar plek 17 door een overwinning op Portsmouth (2-0).

'Verongelukte vliegers wilden kennis groeten'

Icoon Binnenlands nieuwsDe inzittenden van het vliegtuig dat gisteren in een woning in het Gelderse Kilder crashte wilden een kennis groeten. "Eerste pinksterdag kom ik overvliegen om je te groeten", had de directeur van een veevoederfabriek uit Lichtenvoorde tegenover ťťn van zijn werknemers aangekondigd. De beide inzittenden, de directeur en zijn vriendin, kwamen bij het ongeval om.

De aangeslagen werknemer, die ooggetuige was van de crash, was gisteravond niet in staat te reageren. Een buurtbewoner vertelde hoe het ultralight vliegtuigje een nabijgelegen woning binnenvloog. "Vanaf de grond was goed te zien hoe de directeur en zijn vriendin vanuit het toestel zwaaiden. Mensen die het zagen gebeuren, riepen nog tegen elkaar: 'Nu moet hij snel weer optrekken, anders raakt hij het huis'. Mijn buurman heeft dus toe moeten zien hoe het toestel met zijn baas zich in het huis boorde", aldus Harrie Wezendonk uit Kilder.

Bij de crash werden de keuken en twee slaapkamers van de woning vernield. De bewoners, een wijnhandelaar uit Arnhem en zijn echtgenote, konden op tijd naar buiten vluchten. "Ik ben er onmiddellijk naartoe gerend, maar op dat moment was het al een grote vuurzee. Er viel werkelijk niets meer te redden", aldus Wezendonk.

Vliegtuigcrash in Kilder (Gelderland)
De getroffen woning raakte zwaar beschadigd door de crash

Lucas: nieuwste Star Wars boodschap voor VS

Gisteren was het dan zo ver: het langverwachte derde deel van Star Wars ging in premiŤre op het filmfestival in Cannes. Star Wars Episode III: Revenge of the Sith is het vervolg op Attack of the Clones, en gaat over de Republiek die, onder de dreiging van buitenlandse aanvallen, langzaam verandert van een democratie in een dictatuur. In de chaos die rondom de oorlog is het onduidelijk wie nou het grootste gevaar voor de Republiek vormt: de agressiemacht, of de dictator.

Een scenario dat niet zou misstaan in een gemiddeld maatschappijkritisch plot, en George Lucas - de grote man achter de Star Wars serie - erkent dan ook dat er een duidelijke gelijkenis is met de situatie waarin de Verenigde Staten op het moment verkeren. Hij ziet de film echter niet als een direct statement tegen het beleid van de regering-Bush. 'Bij het schrijven van het scenario voor de film keek ik voornamelijk naar historische gebeurtenissen, zoals de Romeinse keizer die de macht van de senaat naar zich toe wist te trekken, en de Franse revolutie, waarna er opnieuw een dictator werd geÔnstalleerd', aldus de regisseur.

De Verenigde Staten blijven echter niet geheel buiten schot bij Lucas. Zo verklaarde hij dat hij in de jaren zeventig - toen hij de oorspronkelijke scenario's schreef - werd geÔnspireerd door de gebeurtenissen rond Vietnam. Ook zette hij een kritische noot bij het Amerikaanse Irak-beleid door de jaren heen. 'Toen ik het scenario voor het derde deel van Star Wars schreef, was Irak nog totaal geen issue. In die tijd ondersteunden we Saddam Hoessein nog en voorzagen hem van massavernietigingswapens. Het ging toen enkel om Iran. De parallellen tussen Irak nu en Vietnam vroeger zijn ongelooflijk.' Lucas ziet de huidige situatie in de Verenigde Staten nog niet als hopeloos. Integendeel, hij hoopt juist dat zijn film als een eye-opener werkt, 'opdat in Amerika niet hetzelfde gebeurt als in de film'.

Soldaten uit Star Wars houden de wacht bij de premiŤre
Soldaten uit Star Wars houden de wacht bij de premiŤre

En passant ontving Lucas tijdens het filmfestival een belangrijke prijs voor zijn oeuvre. Hij verklaarde blij te zijn dat zijn film niet meedeed om een Gouden Palm, omdat die in zijn optiek toch nooit zou winnen. De kritiek op de recent uitgekomen Star Wars films wees hij echter van de hand. 'Ik zie alle episodes als ťťn film tezamen. Ik kan niet wakker liggen van wat mensen over ťťn afzonderlijke episode denken'. Ironisch genoeg gebruikte hij hierbij een vergelijking die George W. Bush niet zou misstaan: 'Ik verdeel de kijkers van mijn films in twee groepen: de kijkers van boven de 25 en de kijkers van onder de 25. De kijkers van boven de 25 zweren bij de oudere films, en laken mijn nieuwe films. De kijkers van onder de 25 zijn echter dolenthousiast over de recente films. Jammer genoeg voert de oudere groep constant de boventoon in de kritieken', aldus de vermaarde regisseur.

Tony Hawk's American Wasteland voor Xbox 360

Het achtste deel van Tony Hawk zal uitkomen op de nieuwe console van Microsoft; de Xbox 360. Het spel krijgt de naam American Wasteland mee en speelt zich af in de stad Los Angeles.

Naast het skateboarden zal het ook mogelijk zijn om op een BMX te stappen en om op deze manier te crossen door de stad. Een groot deel van LA zal in het spel zitten en dit alles zonder laadtijden. Ook in dit deel zul je missies moeten uitvoeren en kun je ook extreme stunts uithalen. Naast de singleplayer missies zal dit deel ook via Xbox Live speelbaar zijn. Hoe dit precies in zijn werk gaat is nog onbekend. Je zal wel je eigen personages en skateboards kunnen ontwerpen, en waarschijnlijk zul je deze kunnen verhandelen op de Xbox Live marketplace.

Tony Hawk's American Wasteland zal dit jaar nog op de Xbox 360 uitkomen. Of het spel ook nog uitkomt op de andere next-gen consoles is nog niet bekend.

Klik hier voor een trailer van 14 seconden.

Moeten weten

Mensen die naar de basisschool zijn geweest weten in ieder geval dat als je een straat over wilt steken dat je eerst naar links dan naar rechts en dan nog een keer naar links moet kijken voordat je oversteekt. Ik weet zeker dat deze jongeman niet naar de basisschool geweest is.

Turtle Vs Dog wie zou er winnen? Ik gooi mijn kansen op de Tutle omdat de Turtle altijd in defence mode kan gaan en de hond niet. Bekijk het filmpje.

Doden en vermisten bij veerbootongeluk Bangladesh

rkcoa had ons via de nieuws-submit te melden:

In het zuiden van Bangladesh zijn zeker 24 opvarenden van een veerboot omgekomen nadat deze zonk. Onder hen zijn een aantal kinderen. Er worden nog zo'n tachtig mensen vermist, waardoor het dodental vermoedelijk nog verder zal oplopen. Veel lijken zijn al door familie meegenomen. Waarschijnlijk liggen er ook nog enkele lichamen in de gezonken boot.

De boot zonk tijdens een zware storm in de monding van de Bura Gauranga rivier, zo'n 150 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Dhaka. Op het moment van het ongeluk was er op de dubbeldeksveerboot een bruiloft aan de gang. De bruid en bruidegom bevinden zich onder de vermisten.

Zo'n vijftig mensen wisten de ramp te overleven. Zij werden opgepikt door vissersboten of wisten naar de oever te zwemmen. Volgens een overlevende zaten er te veel mensen op de veerboot. De scheepvaartinspectie stelt een onderzoek in. Reddingswerkers zijn naar de vermisten op zoek.

Frontale aanvaring op Westerschelde

Vanochtend om kwart voor vijf zijn ter hoogte van Rilland twee tankschepen op de Westerschelde op elkaar gebotst. Hierbij liepen beide schepen flinke beschadigingen op, maar er is geen gevaar voor omwonenden of het milieu, zo heeft het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) verklaard. Bij de aanvaring vielen geen gewonden.

De aanvaring had evenwel een stuk slechter kunnen aflopen. Zo bevatte het opvarende schip, onder Chinese vlag, ruwe stookolie, dat zeer vervuilend is voor het milieu. Ook het afvarende schip had mogelijk een risicofactor kunnen vormen; alhoewel het vaartuig - dat de Liberiaanse vlag voert - op het moment van de botsing leeg was, had het even daarvoor nog het explosieve etheen bevat. Beide schepen liggen nu aan anker in het Belgische Zandvliet, nabij Antwerpen. De overige scheepvaart heeft geen hinder ondervonden van het incident.

Porn Collection Part 2

Vanaf de volgende link kun je heel veel mooie zwart wit foto's bekijken.

Roberta Accioly is knap en kijk een keer naar de Mardi Gras fun.

10 gallerijen met leuke foto's.

Mensen die meer van Aziatische vrouwen houden kunnen naar Jade Hsu and Avena Lee kijken maar als je meer van blonde vrouwen houdt dan moet je kijken naar Monique, Cristal, Laurie Wallace, Andrea en nog een hete blonde vrouw.

Sony schakelt hulp Apple in voor PS3?

Na al het nieuws over het dashboard van de Xbox 360 lijkt Sony nu ook plannen te hebben voor een nieuwe interface.

Volgens The Mac Daily News werken Sony en Apple samen om iTunes in de PS3 te integreren. Het zou dan mogelijk zijn om een iPod op de console aan te sluiten. Ook zou Apple Sony helpen bij het ontwerpen van de User Interface. Volgens een analyst van de investeringsbank Merrill Lynch zou de samenwerking tussen Sony en Apple zelfs nog verder gaan.

TsjechiŽ wereldkampioen IJshockey

TsjechiŽ is in Wenen wereldkampioen IJshockey geworden. In de finale werd titelverdediger Canada met 3-0 verslagen.

Voor de vierde keer in zeven jaar is TsjechiŽ wereldkampioen IJshockey geworden. Om titelverdediger Canada te verslaan moesten alle zeilen door TsjechiŽ worden bijgezet. De Tsjechen kwamen vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een goal van Prospal, maar in de tweede periode leek Canada langszij te kunnen komen.

De Canadezen misten echter verschillende kansen en moesten nadat de 2-0 viel alles op de aanval zetten. In de slotminuten zorgde die strategie ook nog voor het derde doelpunt van TsjechiŽ. Tsjechisch speler Jaromir Jagr vond het een zware wedstrijd: "Het was een erg zware wedstrijd, maar we zijn altijd in onszelf blijven geloven. Het hielp natuurlijk dat we de openingsgoal scoorden, omdat de Canadezen daarna moesten aanvallen."

Verwarde man blijkt getalenteerd pianospeler

Cavemania, DroopyTukker, macromarkt.nl, scannerrob, Philosocles en dennistd hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Engelse politie staat momenteel voor een groot raadsel en heeft het publiek te hulp geroepen om achter de identiteit te komen van een man die op 7 april in verwarde toestand in een drijfnatte smoking werd aangetroffen. De man werd op de avond van 7 april door agenten aangetroffen in Kent, niet ver van het strand. Na al deze weken heeft hij nog steeds geen woord gezegd. Wel gaf hij een virtuoos pianoconcert.

Toen de man maar bleef zwijgen, gaven de hulpverleners de man pen en papier waarop hij een piano tekende. In de kapel van het ziekenhuis werd de man achter de piano gezet waar hij zijn pianotalent ten gehore bracht. Volgens een hulpverlener is de man meestal erg angstig en lijdt hij waarschijnlijk aan een trauma, maar komt hij achter de piano tot leven.

Diverse oproepen op de televisie hebben de politie nog niets wijzer gemaakt over de identiteit van de man. Ook het plaatsen van de foto van de man op de nationale website voor vermiste personen was zonder resultaat. Tot nu heeft niemand de man geÔdentificeerd. Volgens The Daily Telegraph heeft de man mogelijk een inzinking gehad.

Dit geval leidde bij de hulpverleners tot vergelijkingen met de zaak van de pianist David Helfgott. Deze pianist kreeg jaren terug een zenuwinzinking en zijn verhaal is verfilmd in de rolprent Shine.

De onbekende pianist
De onbekende pianist

Voorzitter slaat lastige supporter

Bij veel clubs zijn de supporters wel eens kwaad, omdat de club de beste spelers verkoopt. De voorzitter van Steaua Boekerest heeft een nogal aparte manier om een supporter stil te krijgen.

De 35-jarige supporter Radu Ioan was boos op het bestuur van Steaua Boekerest vanwege de verkochte spelers en het slechte spel van de club. Voorzitter Mihai Stoica was het niet echt eens met de kritiek. De voorzitter daalde van zijn vip-plek met zijn bodyguards af naar de supporter en liet met een paar klappen blijken niet van de kritiek gediend te zijn.

De politie was het ook niet eens met de manier waarop de voorzitter dit afhandelde en gaf hem 136 euro. De supporter vindt die boete echter niet genoeg en stapt naar de rechter.

Kabinet steekt extra geld in ja-campagne

Botje96 had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonHet kabinet is niet gerust op een gunstig resultaat bij het referendum over de Europese grondwet dat op 1 juni wordt gehouden. Of, om met vice-premier Zalm te spreken, "het wordt spannend" . Volgens peilingen neemt het aantal tegenstanders van de wet alleen maar toe. Om de tegenstanders en de twijfelaars te overtuigen om vůůr de grondwet te stemmen heeft het kabinet haar "oorlogskas" aangesproken, een extra potje van 3,5 miljoen euro om de campagne voor de grondwet financieel te ondersteunen.

"Het enige dat je kunt doen is uitleggen waar de grondwet over gaat", zo zei Zalm na afloop van de ministerraad. Uit peilingen blijkt dat goed geÔnformeerde mensen eerder ja zullen stemmen op 1 juni. Zalm wil dan ook alles uit de kast trekken om Nederland alsnog warm te maken voor de grondwet. Een huis-aan-huis verspreide folder (kosten: 1,5 miljoen euro), advertenties in kranten en tijdschriften en radiospotjes (tezamen twee miljoen euro) moeten daarbij helpen.

De Socialistische Partij (SP), dat tegen de grondwet is, en het 'Comitť Grondwet Nee' zijn kwaad over het gebruik van het potje. Afgesproken was met de Tweede Kamer dat de oorlogskas alleen aangesproken mocht worden mits het kamp der nee-stemmers ook geld van buitenaf kreeg. Ook moest de regering instemming van de Kamer hebben. De organisaties zijn van mening dat er geen sprake is van een dusdanige financiering van het nee-kamp dat aanspraak van de oorlogskas gerechtvaardigd is.

Harry van Bommel, Tweede Kamerlid namens de SP, vindt het niet te verteren dat het kabinet belastinggeld gebruikt om de bevolking over te halen om voor de grondwet te stemmen. Hij wil volgende week Kamervragen over de kwestie stellen.

Wilders per bus door het land
Om mensen aan te sporen om op 1 juni tegen de Europese grondwet te stemmen zal Geert Wilders de komende twee weken per bus door het land trekken en campagne voeren. Daarbij neemt hij de veiligheidsrisico's voor lief omdat hij contact met de kiezer wil. "Als parlementariŽr wil ik met burgers in debat kunnen gaan en folderen", aldus Wilders.

-
Voor achtergrondinformatie over het referendum inzake de Europese grondwet kun je terecht op het forum, en wel in dit topic: Wegwijs bij het referendum over de Europese Grondwet 2005.

Rasmussen bekritiseert finishes

Michael Rasmussen voelt zich nog niet echt prettig in de Giro d'Italia. Hij vindt met name dat veel van de aankomsten veel te gevaarlijk zijn gemaakt.

Terwijl de Giro een spectaculaire eerste week heeft gehad, leeft in het peloton een ander gevoel. Veel renners vinden het vreemd dat voor zulke gevaarlijke aankomsten is gekozen. Ook Rabobank-renner Michael Rasmussen spreekt zijn verbazing hierover uit.

De klimmer vertelde: "Sommigen mogen de finishes spectaculair noemen, maar wij noemen het gekkenwerk." Met name de tweede etappe vond hij gevaarlijk: "Op dat moment was het helemaal zot. Er was een klein muurtje van 20 centimeter en daarachter een val van 15 meter diep. In de etappe van woensdag zaten er acht haarspeldbochten in de laatste kilometers. Het is niet logisch dat wij de helm niet meer mogen afzetten in de slotbeklimming vanwege de veiligheid, maar dat het wel mogelijk is zulke finishes te plannen. Dat vind ik tegenstrijdig."

Rasmussen denkt wel dat het niveau van de Giro dit jaar hoger ligt dan voorgaande jaren. Met zijn ervaring in de Tour de France vindt hij het daar al dichtbij komen. Volgens hem hebben de Italiaanse renners ook het idee dat de Giro door de ProTour in deelnemersveld vooruit is gegaan.

Toyota ontsnapt aan zware straf

De FIA zal Toyota niet zwaar straffen voor het rondrijden zonder licentie. FIA-president Max Mosley vindt dat er een duidelijk onderscheid moet zijn tussen bewust frauderen en een administratieve fout.

Na de flinke straf voor BAR, werd gevreesd dat de FIA ook ten aanzien van Toyota de harde lijn zou kiezen. Hoewel de overtreding van de regels nu ook zwaar is, zal zwaar meespelen bij het bepalen van de straf dat Toyota niet bewust heeft gefraudeerd. Daardoor ontsnapt Toyota hoogstwaarschijnlijk aan puntenaftrek. Voor alle partijen lijkt het duidelijk dat het puur om een administratieve fout ging.

Max Mosley vertelde: "Ik denk dat het een fout is, maar geen fraude." Toyota-president John Howett weet het aan het papierwerk: "We maken onze excuses en voelen ons extreem beschaamd."

FOK! Prijswinnaars week 19

Veel prijsvragen de afgelopen week op FOK! Laten we beginnen met de winnaars van 'The Wedding Date'. Dat zijn:

Wijnbes
naromi
SweetLakeFlasher
monic27
gnoord


Van harte! De echte naam van 'Will' in 'Will and Grace' was Eric McCormack.

De prijzen van 'Star Wars 'Revenge of the Sith' gaan naar:

MeneerWim
Tjeerdo
mschol
SiemeN
bennie1986


Opvallend was dat veel inzenders Yoda als favoriete personage noemden.

Dan de prijsvraag in de Kinderspecial:

Barbie73
coolbabe
nakkie14
No Nick
jessie


Ben je benieuwd naar hun inzendingen? Deze zullen we vandaag plaatsen in een topic op ons Ouder(s)forum.

De winnaars van de prijsvraag die je in de Medisch Centrum West review kon vinden zijn:

SPIRO
wendyclear
anakin25Zij konden ons allemaal het juiste adres van het ziekenhuis waarin Medisch Centrum West is opgenomen vertellen.

Iedereen van harte gefeliciteerd!

King winnaar Darts League

Mervyn King heeft de derde editie van de Tempus International Darts League gewonnen. In een boeiende finale klopte hij ‘Silverback’ Tony O’Shea.

Na ruim drie uur spelen, zowat een record, kon King dan eindelijk de triomf begroeten. Hij had er 24 sets voor nodig, maar hij schudde O’Shea toch van zich af: 13-11.

De finale was kwalitatief wat teleurstellend: beide darters noteerden slechts een pijlgemiddelde van rond de 30,5. De spanning vergoedde echter veel. De wedstrijd ging steeds op en neer. Uiteindelijk was het King die dan toch won.

Het is de tweede Grand Slam zege van King. Vorig jaar won al hij de Winmau World Masters. King volgt Van Barneveld op als winnaar van de Darts League.

Droom, maar met mate

In een periode van mijn leven die tamelijk stabiel was, maar waarbij ik dagen had dat ik me doodmoe voelde en uitgeblust, ben ik begonnen met het noteren en later analyseren van mijn dromen. Ik was me al lange tijd bewust dat ik te kampen had met een chronische depressie, en wist er door zelfstudie veel over aan de weet te komen, maar begrijpen waardoor ik me voelde zoals ik me voelde was er nog niet bij. Ik besloot daarom Freuds idee te volgen, namelijk dat dromen de koninklijke weg zijn naar het onbewuste, en dat in dit onbewuste de sleutel lag voor mijn gevoel (of gebrek eraan).
Laatste reviews en specials
review
LEGO Jurassic World - Switch + prijsvraag
review
iPhone 11
preview
WWE 2K20
special
Cosplay op GameForce 2019
special
Fotoverslag GameForce 2019 + Interview
special
Fun met Funda #167 - Rustig wonen in Drogteropslagen
©FOK.nl e.a.