Geen award voor van Moorsel

Oud wielrenster Leontien Zijlaard-Van Moorsel heeft naast de jaarlijkse Laureus Sports Award gegrepen. Van Moorsel eindigde tijdens de verkiezingen tweede voor de 'Sport-Oscar'.

In het Portugese Estoril eindigde van Moorsel in de categorie sportvrouwen achter de Britse atlete Kelly Holmes (goud op de 800 en de 1.500 in Athene). Bij de mannen won de Zwitser Roger Federer. De tennisser won vorig seizoen onder andere de Australian Open, Wimbledon en de US Open.

Van Moorsel was niet teleurgesteld over het feit dat ze niet had gewonnen. "Ik was al zeer vereerd dat ik hier mocht staan", aldus de Olympisch kampioene tijdrijden van Athene.

De Laureus World Sports Academy koos in de categorie teams voor de Griekse voetbalploeg. In de categorie nieuwkomers ging de prijs naar de Chinese atleet Xiang Liu (goud op de 110 meter horden). De Italiaanse autocoureur Alex Zanardi won de zogenaamde 'comeback of the Year Award'. Deze dankte hij aan het feit dat hij na het verlies van twee benen bij een crash in 2001, vorig jaar een volledig seizoen uitreed in de FIA European Touring Car Championship.

Genomineerden.