[Update] Quake 4 voor de Xbox 360

id Software heeft aangekondigd dat Quake 4 in ontwikkeling is voor de Xbox 360. Op dit moment is Raven Software samen met id Software bezig met de ontwikkeling van het spel. Het spel zal voor het eerst getoond worden op de E3 op 18 mei.

"QUAKE 4 utilizes the power of our groundbreaking DOOM 3 engine to transport players into a war-torn science-fiction universe graphically realized like never before," aldus Todd Hollenshead, CEO, id Software. "We're excited to bring the next generation experience to a new breed of console game fans."

Quake 4 zal het eerste spel worden dat de Doom 3 engine zal gaan gebruiken (naast Doom 3 zelf natuurlijk). In het spel speel je Matthew Kane, een elite-lid van de Rhino Squad. Vecht alleen of met je squad. Het zal ook mogelijk zijn om in tanks te rijden of te lopen in loopmachines. Je begint het verhaal als een marinier, maar uiteindelijk zul je ook moeten vechten als een Strogg (je vijand).

Een screenshot van de PC-game

Update:
Ondertussen is er ook een korte teaser van Quake 4 te vinden op deze locatie. Om het filmpje te kunnen downloaden heb je bittorrent nodig.