Onur Air loopt boos weg bij overleg

Een delegatie van de Turkse luchtvaartmaatschappij Onur Air is woedend weggelopen uit het gebouw van de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW). Daar praten IVW en de Turkse inspectie sinds vanochtend over het vliegverbod dat Onur Air is opgelegd in Nederland.

Onur Air krijgt voorlopig geen informatie van de IVW, zolang de gesprekken gaande zijn. Dat liet de advocaat van de luchtvaartmaatschappij, F. Vreede, weten. Er was een delegatie van Onur Air in het IVW-gebouw aanwezig in afwachting van de uitkomst van het overleg. Indien Onur Air niet te horen krijgt waarom ze niet meer in Nederland mag vliegen, dan volgt een gang naar de rechter. Sinds donderdag heeft Onur Air een vliegverbod op Nederlandse luchthavens. Het verbod geldt voor een maand.

Volgens Vreede blijkt uit een eerste inspectie van de onderhoudsgegevens van de toestellen en de inspectierapporten door de IVW dat er geen redenen zijn om een vliegverbod te handhaven. Onur Air heeft deze gegevens door een Belgische deskundige laten bekijken. Intussen lijdt Onur Air veel schade. Vreede beraamt deze op "heel veel miljoenen euro's."