Rasmussen bekritiseert finishes

Maurice (mbn)
Michael Rasmussen voelt zich nog niet echt prettig in de Giro d'Italia. Hij vindt met name dat veel van de aankomsten veel te gevaarlijk zijn gemaakt.

Terwijl de Giro een spectaculaire eerste week heeft gehad, leeft in het peloton een ander gevoel. Veel renners vinden het vreemd dat voor zulke gevaarlijke aankomsten is gekozen. Ook Rabobank-renner Michael Rasmussen spreekt zijn verbazing hierover uit.

De klimmer vertelde: "Sommigen mogen de finishes spectaculair noemen, maar wij noemen het gekkenwerk." Met name de tweede etappe vond hij gevaarlijk: "Op dat moment was het helemaal zot. Er was een klein muurtje van 20 centimeter en daarachter een val van 15 meter diep. In de etappe van woensdag zaten er acht haarspeldbochten in de laatste kilometers. Het is niet logisch dat wij de helm niet meer mogen afzetten in de slotbeklimming vanwege de veiligheid, maar dat het wel mogelijk is zulke finishes te plannen. Dat vind ik tegenstrijdig."

Rasmussen denkt wel dat het niveau van de Giro dit jaar hoger ligt dan voorgaande jaren. Met zijn ervaring in de Tour de France vindt hij het daar al dichtbij komen. Volgens hem hebben de Italiaanse renners ook het idee dat de Giro door de ProTour in deelnemersveld vooruit is gegaan.