Veel doden bij treinramp in Japan

sop, The_T en mirage-one hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een treinongeluk in de buurt van het Japanse Osaka zijn vanmorgen zeker 49 doden gevallen. Ruim 340 mensen zijn gewond geraakt. In de trein zaten veel kinderen. De voorste drie wagons van de trein ontspoorden om twintig over negen en sloegen te pletter op een aantal auto's en een appartementencomplex. Het dodental zal hoogst waarschijnlijk nog flink oplopen. De trein vervoerde 580 mensen.

Vermoedelijk reed de machinist te hard nadat hij eerder vertraging had opgelopen. De 23-jarige man had nog geen jaar ervaring. Toch is er over de oorzaak nog geen zekerheid. Ooggetuigen zeggen ook dat er een auto op het spoor stond.

Opvallend is dat Japanse treinen juist bekend staan als erg veilig en stipt. Het laatste grote ongeluk gebeurde in maart 2000. Toen kwamen vijf mensen om en raakten 33 gewond toen een metrotrein in Tokio in aanrijding kwam met een trein.

Het ergste Japanse recente treinincident had plaats in 1991 in Shigaraki toen 42 mensen het leven verloren en meer dan 600 gewond raakten. Dit ongeluk is het ergste in 42 jaar. In november 1963 kwamen 161 mensen om het leven bij een botsing tussen drie treinen in Tsurumi, buiten Tokio.