Powell achter stuur Indy 500 pace car

Roel (jozef444)
Colin Powell zal dit jaar de pace car rijden tijdens de start van de Indianapolis 500. Powell was minister van buitenlandse zaken tijdens de eerste termijn van George W. Bush. Ook is hij bekend als generaal tijdens de eerste Golfoorlog.

Meestal wordt de pace car aan de start van de Indy gereden door een oud coureur. De laatste paar jaren is hier echter verandering in gekomen, onder andere Jay Leno en Morgan Freeman hebben al achter het stuur van de auto de race gestart. Dit jaar is de eer dus aan Colin Powell die zelf erg trots is dat hij hiervoor is gevraagd.

Powell: "Het is een geweldige traditie, als je de naam van de Indy 500 laat vallen waar ook ter wereld dan weet iedereen waar je het over hebt. Ik heb het er overal over waar ik kom, en iedereen reageert erg enthousiast en feliciteert me ermee."

Inmiddels heeft Powell, die bekend staat als racefanaat, al geoefend met de Chevrolet Corvette die als pace car zal dienen tijdens de Indy 500. Hij heeft een aantal rondes met drievoudig Indy kampioen Johnny Rutherford gereden. De eerste ronde ging niet geheel vlekkeloos omdat Powell de ingang van de pits miste. Volgens Rutherford was dit echter zeer normaal en overkomt dat veel mensen die voor de eerste maal op de Indianapolis Motor Speedway rijden.



Powell tijdens zijn oefenrondjes op de Brickyard