Automobilist gepakt na dodemansrit door stad

Robert (RRRobert)
mart81 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 35-jarige automobilist is in het Duitse Kassel aangehouden na een dodemansrit door de stad. Bij deze rit reed de man verschillende andere auto's en omstanders aan, waarbij één vrouw later aan haar verwondingen overleed. De politie kon de man pas tot stoppen dwingen, nadat zij gericht op zijn auto schoten.

De man had voorafgaande aan de vlucht bij een ruzie een vrouw met een fles op het hoofd geslagen, waarna hij in z'n auto stapte en wegreed. De politie, die hierover werd gewaarschuwd, zette de achtervolging in en probeerde de man tot stoppen te dwingen.

De voortvluchtige man negeerde echter alle stoptekens en voerde de snelheid op tot soms 150 kilometer per uur, waarbij ook alle andere verkeersregels werden genegeerd en er daardoor diverse aanrijdingen werden veroorzaakt. Bij het passeren van een voorrangsweg ging het echt fout. Daar raakte de man een 24-jarige vrouw, die daarbij zo zwaar werd verwond dat deze kort daarna ter plaatse overleed.

Naast dit dodelijke slachtoffer vielen er onder de politie ook nog vier gewonden, toen de man door een door de politie opgeworpen wegversperring reed. Uiteindelijk wist de politie de man pas tot stoppen te dwingen, nadat de auto van de man was doorzeefd met politiekogels.

Politie en pers aanschouwen de auto na de aanhouding. © dpa
Politie en pers aanschouwen de doorzeefde auto na de aanhouding.
Foto: © dpa