Tour blijft hoofddoel Vinokourov

Maurice (mbn)
Voor Luik - Bastenaken - Luik hielden weinig mensen rekening met Alexander Vinokourov. Zijn doel is immers dit seizoen de Tour de France. Na zijn winst in 'La Doyenne' blijft dat ook zijn doel.

De winst gisteren was voor T-Mobile wel een heel belangrijke. Het was namelijk de eerste winst dit seizoen. Toch was Vinokourov niet echt voorbereid: "Pas toen ik hier aankwam, vernam ik dat er veranderingen aan het parcours waren aangebracht. Niet vroeger, inderdaad."

Hij wist echter wel hoe hij een kans kon maken op de overwinning: "Uit mijn vorige deelnames aan Luik-Bastenaken-Luik leerde ik dat ik niet moest wachten tot diep in de finale omdat ik dan toch weinig kans maak tegen mannen als Rebellin en Di Luca. Daarom aarzelde ik ook niet toen Voigt ging. Een groot renner. Na wat hij in de Waalse Pijl liet zien, wist ik dat ik zijn wiel moest nemen. Al lukte me dat niet meteen. Echt, Voigt vliegt als een Boeing, hij is precies een jumbo jet." Nadat hij Voigt in de laatste kilometers niet bleek te kunnen afschudden, wist hij de eindsprint succesvol af te sluiten.

Het doel om goed te zijn in de Tour blijft ook na de winst van gisteren staan: "Hierna las ik een break in van drie weken, ga ik even op familiebezoek in Kazachstan. Vervolgens herneem ik in de Bayern Rundfahrt om via de Dauphiné Libéré op te bouwen richting Tour, nog altijd het grote doel. Samen met Jan ga ik alles geven en proberen Armstrong te kloppen. We zien wel, deze grote overwinning is alvast goed voor de moral."