FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 24 april 2005

Interesse Acer voor mobiele telefoons Siemens

Cavemania had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Taiwanese elektronicaconcern Acer heeft interesse getoond voor de verlies lopende divisie mobiele telefoons van Siemens. Er zijn ver gevorderde besprekingen tussen beide concerns, maar Siemens houdt ook andere partijen in de gaten. Dat heeft de krant Süddeutsche Zeitung zaterdag gemeld.

Siemens bekijkt wat de mogelijkheden zijn in de mobiele telefonie. Zo is verkoop van de divisie mogelijk, samenwerking met een partner, sluiting of reorganisatie. Dinsdag wordt de kwestie besproken op een vergadering van de raad met commissarissen. Woensdag komt waarschijnlijk over het geheel een mededeling bij de presentatie van de resultaten over de eerste helft van het boekjaar, dat op 1 oktober is begonnen.

'Neger moet uit Prisma woordenboek'

Het woord neger moet uit het nieuwe woordenboek Sranantongo (Surinaamse taal) van uitgever Het Spectrum verdwijnen. Dat vindt de stichting die ijvert voor eerherstel van Surinaamse slachtoffers van de slavernij. Met name de omschrijving voor neger: nikker, roetmop, moet geschrapt worden uit het deze week verschenen prismawoordenboek Sranantongo - Nederlands.

De stichting vindt de omschrijving kwetsend, racistisch, norm- en waardeloos. Er had minimaal bij vermeld moeten staan dat het een beledigende en kwetsende term is voor een grote groep Afro-Nederlanders, meent de stichting.

In 2002 kwam de stichting ook al in het geweer tegen een identieke omschrijving van het woord in de 'Dikke Van Dale'. Daar staat vermeld: Neger, Negerin, persoon behorende tot een van de zwarte rassen gekenmerkt door donkere huidskleur, kroeshaar en platte neus; nikker roetmop. De Commissie Gelijke Behandeling oordeelde later dat het woord gewoon mocht blijven staan.



Stichting boos op woordenboek

Brand verwoest deel van natuurgebied

Icoon Binnenlands nieuwsEen brand heeft een deel van natuurgebied Zwanenwater verwoest. Het gaat om vijf hectaren. Het totale gebied, in de duinen bij Callantsoog, beslaat bijna 600 hectare. Bij het blussen van de brand werden zondagmiddag vier brandweerkorpsen ingezet. De politie ontruimde het gebied. Onderzocht wordt of de brand is aangestoken. Een woordvoerder: "De omstandigheden waren eerder nat dan droog."

Het natuurgebied Zwanenwater is een zogenaamd 'wetland'. Er broeden vele vogels, zoals de lepelaar, de roerdomp, de aalscholver en de kleine mantelmeeuw.

40 christenen opgepakt in Saoedi-Arabië

Ultravolt had ons het volgende vertaalde bericht via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsSaoedische kranten meldden zaterdag dat in Saoedi-Arabië veertig Pakistaanse christenen zijn opgepakt wegens het houden van een gebedsdienst. In Saoedi-Arabië is het beoefenen van andere godsdiensten dan de islam verboden.

Een groep mannen, vrouwen en kinderen woonde de gebedsdienst bij in de hoofdstad Riyad toen de politie binnenviel. Volgens de krant Al Jazirah troffen de autoriteiten christelijke tapes en boeken aan. Een ander Saoedisch dagblad, Al Yaum, meldde dat de inval plaatsvond op vrijdag terwijl een Pakistaanse predikant een dienst verzorgde. Of de groep aangeklaagd wordt is nog niet duidelijk.

Vijf miljoen mensen bezochten Rome

Icoon Buitenlands nieuwsIn de drie weken tussen het overlijden van paus Johannes Paulus II en de inauguratie van paus Benedictus XVI hebben zo'n vijf miljoen mensen Rome bezocht. Dat meldt het hoofd burgerbescherming van de stad, Guido Bertolaso. "Alles is prima gegaan", concludeert hij. Het leven in de Italiaanse hoofdstad zal vanaf nu weer enigszins normaal verlopen.

Een miljoen mensen bij de uitvaart van Johannes Paulus II, twee miljoen die langs de baar in de Sint Pietersbasiliek trokken en 350.000 mensen die vandaag de inwijding van Benedictus XVI bijwoonden. Onder hen de Nederlandse kroonprins Willem-Alexander, die samen met premier Jan Peter Balkenende Nederland vertegenwoordigde. Willem-Alexander sprak van een 'indrukwekkende inauguratiemis'. Hij benadrukte dat hij 'namens alle Nederlanders' de plechtigheid bijwoonde.

Paus Benedictus XVI
Benedictus XVI werd vanochtend geïnaugureerd als nieuwe paus

Homoblad hangt posters op met roze rook

Bij de Amsterdamse RAI zijn vandaag tientallen grote posters geplakt die het katholicisme oproepen tot tolerantie jegens homoseksuelen. Op de posters staat een foto van de schoorsteen in Vaticaanstad waar rook uitkomt ten teken dat er een nieuwe paus is gekozen. De rook is echter niet wit of zwart, maar roze. Er onder staat de tekst: ''Wordt het niet eens tijd voor een godsdienst die van alle mensen houdt?''. In de RAI vindt momenteel de homobeurs Rainbow Experience plaats.

De posteractie is afkomstig van het homojongerenblad Expreszo. De komende dagen komen de posters door heel Amsterdam te hangen. En dinsdag zal vanaf het kantoor van het blad symbolisch roze rook opstijgen.

Expreszo, nooit te beroerd voor ludieke acties, heeft tot de actie besloten vanwege de negatieve uitlatingen van de katholieke kerk jegens homoseksuelen nadat Spanje afgelopen week als derde EU-land het homohuwelijk bij wet goedkeurde. Volgens hoofdredacteur T. Elferink is de actie echter geen steek naar het Vaticaan of naar de paus, ''maar een oproep aan de kerk om iedereen te accepteren. God heeft immers ook de homo's geschapen''.

Eerder verspreidde Expreszo al posters met twee zoenende Marokkaanse jongens en twee zoenende allochtone meisjes om acceptatie van homoseksualiteit onder Marokkaanse jongeren te vergroten. Dit najaar verspreidde Expreszo onder scholen de stickers 'Deze school is homovriendelijk'. Dat deed het blad nadat eerder tientallen allochtone en christelijke scholen weigerden een door het ministerie van Onderwijs gesubsidieerd scholierennummer van Expreszo te verspreiden. En toen imam El Moumni in hoger beroep werd vrijgesproken van het beledigen van homo's, riep het blad iedere homo op om zich ziek te melden, omdat homofilie kennelijk als ziekte en schadelijk voor de samenleving mag worden bestempeld.

Internet steeds vaker gebruikt als prijsvergelijking

Icoon economisch nieuwsSteeds vaker wordt internet ingezet bij prijsonderhandelingen. Consumenten die op zoek gaan naar een bepaald product bij een reguliere winkel speuren vantevoren het internet af naar de laagste prijs voor een bepaald artikel. Deze prijs wordt geprint en de klant stelt de winkelier voor met deze prijs mee te gaan.

MKB-Nederland, overkoepelend orgaan voor de detailhandel in ons land, spreekt van chantage. "Klanten zeggen steenhard dat ik kan kiezen of delen. Of ik verkoop mijn product ver onder de vraagprijs, of ik verkoop helemaal niets", aldus een klagende winkelier. Hij geeft toe 'wel eens wat' aan de prijs te doen als een uitgekookte klant weer eens met een printje van een webwinkel aankomt.

Zwarte kaarten voor WK voetbal op eBay

Bardo had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonPrecies 48 uur nadat de eerste kaartjes voor het WK voetbal werden uitgereikt, kon er op eBay al geboden worden op de kaarten. De organisatie van het kampioenschap is furieus. "We zullen wettelijke maatregelen nemen om dit te bestrijden. Koop geen zwarte kaarten via een veiling, er zijn nog genoeg kaarten voor de normale verkoop", aldus Horst Schmidt, vice-president van het organisatiecomité.

In totaal zijn 2,93 miljoen kaartjes voor het spektakel te verkrijgen. Daarvan zijn er 812.000 verkocht. De prijzen van de kaartjes variëren van 35 tot 600 euro. Het wereldkampioenschap wordt komend jaar van 9 juni tot 9 juli gespeeld in Duitsland.

Vooruitblik München en Estoril

Deze week staan er twee graveltoernooien op het programma. In München en Estoril proberen de tennissers in vorm te raken voor Roland Garros. Sjeng Schalken, Raemon Sluiter en Peter Wessels komen eveneens in actie.

BMW Open By Credit Suisse:

Aan het BMW Open in München komen eindelijk weer eens Nederlanders in actie. Sjeng Schalken, Raemon Sluiter en Peter Wessels proberen bij de oosterburen een gooi naar de titel te doen. Deze kans is erg klein want het deelnemersveld is niet slecht. Ancic, Nalbandian, Schuttler, Davydenko en Haas maken hier onder andere hun opwachting. Schalken speelt morgen tegen de Duitser Summerer en Sluiter tegen de Slowaak Zib. Peter Wessels speelt in de eerste ronde tegen Schrichapan.

Plaats:München, Duitsland.
Datum:25 April – 01 Mei 2005.
Deelnemers:32.
Ondergrond:Gravel.
Prijzengeld:¤ 302,000.
Titelverdediger:Nikolay Davydenko (Rus).
Site:Klik.

Estoril Open:

Naast het BMW Open wordt deze week ook het Estoril Open gespeeld. Aan dit toernooi doen de betere gravelspelers mee. Carlos Moya probeert hier in vorm te raken op het gravel, wat dit jaar nog niet goed is gelukt. Juan Carlos Ferrero kan zijn goede vorm vervolg geven in Portugal. Gaudio, Robredo, Costa en Lopez behoren eveneens tot de kanshebbers.

Plaats:Estoril, Portugal.
Datum:25 April – 01 Mei 2005.
Deelnemers:32.
Ondergrond:Gravel.
Prijzengeld:¤ 510,000.
Titelverdediger:Juan Ignacio Chela (Arg).
Site:Klik.

Dode bij auto-ongeluk in Putten

Bardo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsBij een ongeval op de Gardenseweg in Putten is zaterdagavond een 26-jarige man om het leven gekomen. Een 28-jarige automobilist uit Garderen raakte zwaar gewond aan zijn hoofd.

Rond 21.00 uur haalde de 26-jarige man, afkomstig uit Putten, met zijn auto een busje in. Hij verloor hierbij de macht over het stuur en reed tegen een boom. Vervolgens kwam hij weer terug op de weg, waarbij hij het busje wat hij wilde inhalen raakte.

Ex-president Ecuador vlucht naar Brazilië

Icoon Buitenlands nieuwsLucio Gutiérrez, de afgezette president van Ecuador, is met zijn vrouw en kinderen naar Brazilië gevlucht. Hij is vandaag aangekomen in de hoofdstad Brasilia. Eerder was al bekend dat Brazilië Gutiérrez politiek asiel wilde verlenen, als de nieuwe Ecuadoraanse regering hem zou laten gaan. Gutiérrez zocht hierop toevlucht in de Braziliaanse ambassade in Quito, de hoofdstad van Ecuador.

De president werd woensdag afgezet. De volksvertegenwoordiging stemde unaniem voor het plan om Gutiérrez te vervangen door zijn vice-president Alfredo Palacio. De ex-leider wordt beschuldigd van machtsmisbruik. Er waren al vanaf donderdag 14 april protesten van de bevolking tegen de overheid. Zo gingen duizenden de straat op in Quito en werd er gestaakt.

De Ecuadoranen zijn het niet eens met de vlucht van Gutiérrez. Zij willen hem vervolgd zien voor machtsmisbruik en corruptie, zoals met veel van zijn voorgangers is gebeurd.

'Meerderheid tegen EU-grondwet'

Uit cijfers van ReferendumWijzer.nl blijkt dat de meeste Nederlanders tegen de Europese grondwet zijn. De ReferendumWijzer geeft een politiek neutraal stemadvies over de Europese Grondwet en is een initiatief van het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) dat voor de Kamerverkiezingen ook al het succesvolle Stemwijzer.nl lanceerde.

Van de 7.500 mensen die tot nu toe de site hebben bezocht staat 59% negatief ten opzichte van de Europese grondwet. Uit een peiling van Maurice de Hond gehouden in opdracht van de NOS bleek eerder dit weekend dat 52% tegen de EU-grondwet is. Volgens De Hond zal niet meer dan 33% van de Nederlanders de moeite nemen om te gaan stemmen tijdens het referendum op 1 juni.

ReferendumWijzer.nl is overigens vrij slecht bereikbaar. Er is ook een andere stemwijzer op internet, ReferendumStemwijzer.nl. Deze is echter van de linkse actiegroep Eurodusnie. IPP heeft hiertegen inmiddels een kort geding aangespannen omdat de namen teveel op elkaar lijken. (Zie ook: Forse subsidie taartgooiers).

Agent schiet man per ongeluk in been

Icoon opmerkelijk nieuwsIn San Antonio, Texas heeft een politieagent een man per ongeluk in zijn been geschoten, toen zijn pistool ongewild afging. Agent Craig Clancy was op een autoveiling toen hij ineens nodig naar het toilet moest. Toen hij zijn broek liet zakken viel zijn dienstwapen uit zijn holster.

Clancy probeerde het pistool te pakken, maar haalde daarbij per ongeluk de trekker over en vuurde twee kogels af. Woordvoerder Gabe Trevino: "De eerste kogel ging door de muur van het wc-hokje en schampte het been van een man." De man, die op dat moment zijn handen stond te wassen, is naar het ziekenhuis gebracht. Het bureau Interne Zaken van het Texaanse politiekorps onderzoekt de zaak.

Verdonk tegen snelle naturalisatie Kalou

Minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie is tegen de versnelde procedure om Feyenoord-speler Salomon Kalou Nederlander te laten worden. De minister wil niet afwijken van de normaal geldende wetgeving, die voorschrijft dat het 5 jaar duurt voordat je in aanmerking komt voor een Nederlands paspoort.

Bondscoach Marco van Basten is het oneens met de zienswijze van Verdonk en wijst bovendien ook nog eens op de naturalisatie van prinses Maxima, die ook niet 5 jaar hoefde te wachten op haar Nederlandse paspoort.

Van Basten is er heilig van overtuigd dat de aanvaller een belangrijke rol bij Oranje kan vervullen op het komende WK in Duitsland. 'Kalou is als voetballer namelijk een kroonjuweel, die het Nederlands elftal volgend jaar in Duitsland aanzienlijk sterker kan maken. Dat is goed voor de sport en goed voor het hele land, dat in heel veel opzichten meeprofiteert van een succesvol Nederlands elftal', aldus de coach van Oranje.

Bevrijding kamp Ravensbrück herdacht

Icoon Binnenlands nieuwsOp het Museumplein in Amsterdam is gisteren de bevrijding van het vrouwenconcentratiekamp Ravensbrück in april 1945 herdacht. Bij het monument stonden nabestaanden en overlevenden stil bij de 90.000 doden die tijdens de Tweede Wereldoorlog vielen in het kamp.

Het Duitse concentratiekamp bevond zich 80 kilometer ten noorden van Berlijn. Tijdens de oorlog zijn er 132.000 vrouwen gevangen gehouden, waarmee Ravensbrück het grootste vrouwenconcentratiekamp was. De vrouwen kwamen uit heel Europa en Rusland. Onder hen waren Joden, maar ook vrouwen uit het verzet, Sinti en Roma zigeunerinnen.

Het Ravensbrückmonument is in 1987 geadopteerd door de Nicolaas Maesschool uit Amsterdam. Ook dit jaar werd bij het monument een krans gelegd door twee leerlingen van de school.

Kamp Ravensbrück
Kamp Ravensbrück in de Tweede Wereldoorlog

Einduitslag FOK!wielermanager

De eindzege in de wielermanager is gegaan naar jmherder. Met 1580 punten weet hij bartoloo en Dennis_L achter zich te laten. We hopen dat alle deelnemers net zo veel plezier aan deze manager hebben beleefd, als wij hebben gehad met het organiseren ervan.

Met ruim 400 deelnemers was de FOK!wielermanager dit jaar opnieuw een succes. Hoewel de duur kort was, was het wel een manager waar de activiteit van de deelnemers hoog was. Met twee koersen op woensdag moest ook doordeweeks volop gewisseld worden.

De eindwinst gaat naar jmherder. Hij mag op de internet-galerie van sparts.nl een ingelijst kunstwerk ter waarde van 44,50 euro uitzoeken. We verzoeken jmherder om ons op sport@fok.nl een mailtje te sturen voor de verdere afhandeling.

In de top vijf van het eindklassement kwam in de laatste wedstrijd geen verandering meer. Op de tweede en derde plaats zijn respectievelijk bartoloo en Dennis_L geëindigd. Vierde en vijfde zijn MSNMGH en Storing geworden.

Voor Luik-Bastenaken-Luik pakte Ali Salami de meeste punten. Hij pakte 285 punten en wist daarmee lomb, die 280 punten behaalde, net te verslaan. Beide deelnemers wisten overigens met die score hun puntentotaal te verdubbelen.

Bij de subleagues haalde Il Mondo opnieuw de meeste punten. Deze subleague heeft met 1302 punten het ook het beste gedaan in het subleagueklassement. De wapperende manen eindigde met 1183 tweede in het subleagueklassement.

Als crew willen we tenslotte alle deelnemers bedanken voor de deelname aan onze wielermanager dit jaar. We hopen jullie terug te zien in onze andere managers en eventueel bij een Tour de France-manager. Tot ziens!

De FOK!sportcrew

Michael Palin zet reiskoffers in de kast

Icoon Media nieuwsVoormalig Monty Python Michael Palin gaat stoppen met het maken van reisreportages. Een Himalaya-reeks die afgelopen jaar werd uitgezonden door de Britse omroep BBC is de laatste, zo laat de acteur en presentator weten. Palin (61) kluisterde de afgelopen decennia miljoenen kijkers aan de buis met zijn avonturen rond de wereld.

"Het is genoeg geweest", stelt Palin. "Ik kan de Himalayareeks nooit overtreffen. Wij werkten daar met een geweldige ploeg en ik geloof niet dat ik ooit nog zoveel geluk zal hebben". De presentator voelt zich daarbij te oud voor een nieuwe serie. Inclusief de voorbereiding kost het produceren van een reeks al gauw twee jaar. Palin trad in de voetsporen van Phileas Fogg, hoofdpersoon uit Jules Vernes 'Reis om de wereld in 80 dagen', en schrijver Ernest Hemingway, reisde van Noordpool naar Zuidpool en rond de Stille Oceaan en doorkruiste de Sahara en het Himalaya-gebergte.

In de laatste serie ontmoette Palin onder meer de Tibetaanse Dalai Lama. "Ik ken jou, je bent wel eens op televisie", zei de geestelijke bij de begroeting. Voordat de presentator furore maakte met reisprogramma's maakte hij deel uit het komisch gezelschap Monty Python. Hij speelde als acteur mee in films als Life of Brian, A Fish Called Wanda en Monty Python's The Meaning of Life.

Michael Palin
Michael Palin in de Himalaya

Anky van Grunsven wint 7e wereldbeker

rena had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Sport nieuwsAnky van Grunsven heeft voor de zevende maal de wereldbeker dressuur gewonnen. De Erpse verdedigde haar titel in het Amerikaanse Las Vegas met succes door met haar paard Keltec Salinero een score van 86,675 procent te halen.

Er was nog meer Nederlands succes want Edward Gal werd tweede met zijn paard Geldnet Lingh. Hij behaalde een score van 85,225 procent. De Amerikaanse Debbie McDonald werd voor eigen publiek derde. Van Grunsven pakte met Salinero haar tweede wereldbeker nadat ze deze al vijfmaal had behaald met haar vorige paard Bonfire. De kampioene: "Dit was een van de meest geweldige wedstrijden die ik ooit heb gereden. De fans leefden allemaal mee, het is goed om te zien dat dressuur hier ook leeft."

Van Grunsven en Salinero
Anky van Grunsven met Keltec Salinero


Voor meer sportnieuws surf je naar sport.fok.nl!

Rafael Nadal zegeviert in Barcelona

De Spanjaard Rafael Nadal heeft na winst in Monte Carlo het toernooi van Barcelona op zijn naam geschreven.

In de finale van het Open SEAT Godó in Barcelona won Nadal van zijn landgenoot Juan Carlos Ferrero. Het werd 6-1, 7-6(4) en 6-3. Het was de tweede overwinning op Ferrero in de korte carrière van Nadal.

Nadal is aan een uiterst sterke periode op het gravel bezig. Na de verloren finale van het Masters Series toernooi van Miami won hij Monte Carlo en nu Barcelona. Eerder dit jaar schreef hij ook de toernooien van Costa Do Sauipe en Acapulco op zijn naam.

Stekelenburg pakt NR schoolslag

Het Nederlands record op de 50 meter schoolslag is vandaag verbeterd door Lennart Stekelenburg. Het record was sinds 1998 in handen van Marcel Wouda met 28.64 sec. Stekelenburg zwom vandaag 28.46 sec.

Met deze tijd bleef de zwemmer wel boven de WK-limiet van 28.20 sec. Bij de 50 meter schoolslag voor dames plaatste Moniek Nijhuis zich wel voor het WK. In de finale zwom ze 32.22 sec. en toonde hiermee vormbehoud, ook pakte ze daarmee de Nederlandse titel. Dit was voldoende voor afvaardiging naar de kampioenschappen in Montreal.

Inge Dekker pakte een startbewijs voor de 100 meter vrije slag. Dekker eindigde als tweede achter Marleen Veldhuis met 55.27 sec., de limiet lag op 55.40 sec. Veldhuis pakte dus de titel, zij was al verzekerd van deelname aan het WK.

Massagraf ontdekt in Kosovo

JahWe had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsIn een grot in het westen van Kosovo hebben inspecteurs van de Verenigde Naties (VN) een massagraf ontdekt. Dit is vrijdag bekend gemaakt door Marcia Poole, een woordvoerdster van de VN. Het graf bevindt zich 50 kilometer ten westen van Pristina, de hoofdstad van Kosovo. Dinsdag was al aangekondigd dat de grot geïnspecteerd ging worden omdat er zich mogelijk een massagraf met 'niet-Albanese' slachtoffers zou bevinden.

In de grot werden de lijken van 21 mannen ontdekt, waarvan er negen reeds geïdentificeerd zijn als niet-Albanese mannen. Alle mannen zijn omgekomen tijdens de burgeroorlog in Kosovo tussen 1998 en 1999. Het aantal vermisten na het conflict van die periode bedraagt 3.192, waarvan 2.460 Albanezen, 529 Serviërs en 203 personen met een andere nationaliteit.

Lokale lasten twaalf procent hoger

StefanP had ons via de nieuws-submit te melden:

De burger is dit jaar twaalf procent meer kwijt aan gemeentelijke woonlasten als onroerendzaakbelasting, hondenbelasting en afvalstoffenheffing dan vorig jaar. Vanaf 1995 zijn die lasten bijna verdubbeld. Deze gegevens komen uit eigen onderzoek van de Vereniging Eigen Huis.

De stijging van twaalf procent is hoger dan de negen procent van het CBS. Vereniging Eigen Huis geeft als verklaring voor dat verschil dat het CBS geen onderscheid maakt tussen gemeentelijke heffingen op woningen en bedrijven. De stijging voor huishoudens blijft daarom onduidelijk.

Van Grunsven pakt wereldbeker

Anky van Grunsven heeft voor de zevende maal de wereldbeker dressuur gewonnen. De Erpse verdedigde haar titel in het Amerikaanse Las Vegas met succes door een score van 86,675 procent te halen.

Er was nog meer Nederlands succes want Edward Gal werd tweede met zijn paard Lingh. De Amerikaanse Debbie McDonald werd voor eigen publiek derde. Van Grunsven pakte met haar paard Salinero haar tweede wereldbeker nadat ze deze al vijfmaal had behaald met haar vorige paard Bonfire.

De kampioene: "Dit was een van de meest geweldige wedstrijden die ik ooit heb gereden. De fans leefden allemaal mee, het is goed om te zien dat dressuur hier ook leeft."

Schumacher hoopte op meer

Michael Schumacher kan tevreden terugkijken op afgelopen weekend. De Duitser reed een zeer goede GP van San Marino. Toch vind hij zelf het weekend niet volledig geslaagd.

Schumacher heeft in de race laten zien tot wat voor prestaties de Ferrari F2005 in staat is. De rode bolide reed lang rondes die anderhalf tot twee seconden sneller waren dan die van de mensen aan de kop van de wedstrijd. Toch was de coureur zelf niet erg blij met zijn raceweekend.

Schumacher: "Ik ben erg blij omdat ik een spectaculaire race heb kunnen rijden met een goed resultaat. Maar ik ben wel wat teleurgesteld over mijn kwalificatie. Als ik geen fout had gemaakt tijdens de tweede kwalificatiesessie dan hadden we deze middag een perfect resultaat neer kunnen zetten."

"We hebben hard gewerkt na Bahrein om op dit niveau aan te zijn gekomen. Ik ben erg blij hoe de Bridgestone’s presteren, na de slechte publiciteit die ze aan het begin van het seizoen kregen." aldus de regerend wereldkampioen.

Actiegroep waarschuwt voor aanslag bij RAI

DR-ONLINE had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen onbekende actiegroep heeft in de afgelopen week in de omgeving van de Amsterdamse RAI een brief verspreid waarin wordt gewaarschuwd voor een aanslag tijdens de militaire beurs ITEC. Het omstreden driedaagse evenement begint dinsdag. In de brief worden omwonenden aangeraden hun glaswerk met tape af te plakken.

De brief is verspreid uit naam van de RAI-directie. Deze zegt echter van niets te weten en is van plan om aangifte te doen bij de politie. Het Comité ITEC Vertrek!, dat actie voert tegen de wapenbeurs, ontkent verantwoordelijk te zijn voor de brief. "Wij zijn tegen de wapenhandel en zouden nooit met het dreigen met terrorisme of aanslagen onze standpunt verdedigen. Daarnaast protesteren wij openlijk. Een anonieme brief is niet onze stijl", aldus een woordvoerder.

Op de militaire beurs wordt simulatie-apparatuur voor overwegend militaire doeleinden tentoongesteld en verkocht. Onder de deelnemende bedrijven zijn fabrikanten als Lockheed Martin, BAE Systems en Raytheon. De Socialistische Partij (SP) in Amsterdam liet eerder weten fel tegen de komst van het evenement te zijn. Ook burgemeester Job Cohen noemde de beurs onwenselijk. Het Comité ITEC Vertrek!, waarin onder meer de SP vertegenwoordigd is, wil dagelijks voor de deur van de RAI actie gaan voeren.

Capitals verliezen 1ste playoff wedstrijd

De playoffs zijn begonnen, en al meteen blijken de voorspellingen niet uit te komen. Eiffeltowers kon een nederlaag nog net voorkomen, maar voor landskampioen MPC Capitals was een nederlaag onvermijdelijk.

MPC Capitals - MyLeaseCar Giants (80-88)
Voor de ogen van ongeveer 3200 Groningse toeschouwers verloor MPC Capitals zaterdag de eerste playoff-wedstrijd. Een klein feestje bij de bank van Giants was dan ook wel op zijn plaats. De club die voor het eerst in de playoffs acteert verraste vriend en vijand door met goed spel de regerend landskampioen te verslaan.

Het eerste kwart begint slecht voor de thuisclub. Waar alle schoten van de Giants raak gaan, gaan die van de Capitals mis. Bergen op Zoom loopt dan ook snel uit naar een 18-28 stand. Het tweede kwart zet in het begin dezelfde lijn door, maar door het inbrengen van Chris McGuthrie en Ryan McDade lijkt er bij de Capitals een onhoudbare vechtdrang naar boven te komen. Het publiek krijgt weer hoop en gaat er nog eens goed voor staan. Met de rust staat het 33-39.

In het derde kwart trekken de Giants de wedstrijd toch naar zich toe. De ploeg van de Belgische coach Tony van den Bosch scoort in dat kwart 29 punten, terwijl de Capitals maar zestien punten maken. Met een 49-68 stand begint het 4e kwart. Hierin begint Capitals nog met een klein slot offensief, maar de achterstand is te groot om nog te overbruggen.

De eindstand komt hiermee op 80-88, en als de Groningse club nog verder wil komen in de playoffs, dan is dinsdag winnen van levensbelang. Coach Ton Boot: "We zitten in grote problemen. Dinsdag moeten we winnen en het seizoen hangt aan een zijden draad. De Giants speelden goed in de zone en wij maakten te veel fouten. Niet iedereen vervulde zijn taak goed."

Uitslagen playoffs wedstrijden:
Demon Astronauts - Cape Holland (81-69)
Eiffeltowers - Woon! Aris (94-93)
MPC Capitals - Myleasecar Giants (80-88)
Tulip Den Bosch - Landstede Zwolle (Vanavond 20:00)(Klik live stats)

Ralf Schumacher bestraft

Ralf Schumacher heeft een tijdstraf van 25 seconden gekregen nadat hij is gehoord na afloop van de GP van San Marino.

De Toyota rijder krijgt de straf vanwege een incident met de Williams van Nick Heidfeld na de tweede ronde van pitstops. De stewards vonden de manoeuvre van Ralf ‘onveilig’.

Hoe dit de uitslag van de race beïnvloed is nog niet bekendgemaakt. Waarschijnlijk zal Ralf door deze straf terugvallen naar plek elf achter Red Bull rijder Liuzzi.

Toyota heeft inmiddels aangegeven tegen de straf in beroep te gaan.

Bom doodt vijf spelende kinderen in Nepal

Icoon Buitenlands nieuws In Nepal zijn zaterdag vijf kinderen gedood toen een bom waarmee ze aan het spelen waren afging. Nog eens drie kinderen raakten gewond, aldus de Nepalese politie. De slachtoffertjes waren tussen de 3 en 13 jaar oud. Het ongeluk vond plaats in het dorpje Pakhpani, in het gedeelte van Nepal dat onder controle van maoïstische rebellen staat.

De politie vermoedt dat de rebellen de bom hebben geplaatst voordat de kinderen hem vonden. De rebellen strijden al sinds 1996 voor de afschaffing van de monarchie en voor het instellen van een communistische staat. Sindsdien zijn al ongeveer vierhonderd kinderen om het leven gekomen.

46 aanhoudingen bij Masters of Hardcore

Bardo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsBij het dancefeest Masters of Hardcore zijn in de afgelopen nacht 46 personen aangehouden. De meeste verdachten hadden drugs als XTC, speed en GHB bij zich. Drie personen werden opgepakt wegens het bezit van boksbeugels. Het evenement in het Thialfstadion in Heerenveen trok ruim 15.000 hardcore-liefhebbers.

De politie had 134 medewerkers ingezet om het feest in goede banen te leiden. Van de 46 aangehouden bezoekers werden twaalf personen snel weer vrijgelaten omdat ze verdacht werden van een 'te gering feit'. Twee minderjarigen gaan een apart traject in. De rest kreeg een boete van tussen de 180 en 692 euro of een proces-verbaal.

Inter verliest bij Messina

In de Italiaanse Serie A heeft Internazionale zijn ongeslagen status in uitwedstrijden dit seizoen moeten opgeven. Inter verloor met 1-2 bij Messina, ondanks het verlies blijven de Milanezen wel derde in de stand.

Vlak na rust kwam Inter op voorsprong dankzij een goal van Julio Ricardo Cruz. In de 59e minuut maakte Arturo Di Napoli de gelijkmaker, en drie minuten in blessuretijd scoorde Rafael Pereira da Silva de winnende treffer voor de Sicilianen.

Inter heeft nu 59 punten uit 53 wedstrijden, en zag Sampdoria naderen tot vier punten. Sampdoria won thuis met 2-1 van AS Roma, dankzij treffers van Max Tonetto en Francesco Flachi. Vincenzo Montella scoorde in de blessuretijd voor de Romeinen, die voor de derde maal op rij verloren.

In de Serie A geven de derde en de vierde plaats aan het eind van het seizoen recht op deelname aan de voorronde van de UEFA Champions League. Udinese is ook nog in de race daarvoor, zij wonnen zaterdag de uitwedstrijd bij Siena met 2-3 en hebben twee punten achterstand op Sampdoria.

Alonso wilde geen tweede plaats

Renault coureur Fernando Alonso wilde geen genoegen nemen met een tweede plaats in de GP van San Marino. De Spanjaard pakte vandaag in deze wedstrijd zijn derde achtereenvolgende overwinning van dit seizoen.

Alonso had een rondenlang gevecht om de eerste plaats met Ferrari rijder Michael Schumacher. Hij wist de snelle Duitser echter achter zich te houden zodat deze genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Alonso: "Het is waarschijnlijk één van de beste gevechten die ik ooit heb gehad in een race. Ik wist dat Michael meer dan een seconde per ronde sneller was. De enige manier om hem achter me te houden was om hem in bochten wat op te houden en daarna wat sneller uit te accelereren. Dat werkte erg goed, alhoewel we wel een aantal bochten hadden waar we erg dicht bij elkaar zaten. Mijn auto en de banden werden vandaag echt tot het maximum gepusht."

"Tijdens de laatste paar ronden kwamen we dichtbij een aantal achterblijvers. Ik hoopte dat ik ze niet in hoefde te halen zodat Michael niet nog een extra kans zou krijgen. Daarom remde ik ook wat meer in de langzame bochten om Michael op te houden en mijn achterbanden wat te sparen." aldus de Spanjaard.

Op de vraag of hij genoegen zou hebben genomen met een tweede plaats zei hij het volgende: "Er is geen moment geweest dat ik tevreden zou zijn met een tweede plek. Toen Kimi uitviel en ik aan de leiding kwam was het ook mijn bedoeling om de race te winnen. Ik was er klaar voor om het gevecht vol aan te gaan."

Libië zocht Bin Laden eerder dan de VS

Icoon Buitenlands nieuws Ondanks de felle oorlog tegen het terrorisme waren de Amerikanen niet de eersten die Interpol lieten zoeken naar Osama Bin Laden. Dat heeft de Italiaanse chef van de Interpol-vestiging in Lyon tegenover het Franse persbureau AFP gezegd. Volgens hem was Libië namelijk eerder met het uitvaardigen van een opsporingsbevel. Dat gebeurde in 1998.

Libië zocht Bin Laden destijds omdat er vermoedens bestonden dat terreurgroepen die aan hem gelieerd waren in 1994 een Duitse spion en zijn vrouw hadden geliquideerd. Interpol verstuurde in 1998 het opsporingsbevel tegen Bin Laden al meteen naar 182 landen, maar op dat moment zonder resultaat.


Osama Bin Laden is nog steeds een prioriteit voor de FBI

GP2: Kovalainen leidt kampioenschap

Dit weekend zijn de eerste twee races van het nieuwe GP2 kampioenschap verreden op het circuit van Imola. Na de tweede race gaat Heikki Kovalainen aan de leiding van het kampioenschap. De Fin won race één op de zaterdag en werd derde in race twee op zondag.

De eerste race van het kampioenschap werd gekenmerkt door veel technische problemen aan de nieuwe wagens. Vooral de remmen zorgden voor veel problemen bij de coureurs. Kovalainen reed een bijna perfecte race, hij kwam aan de leiding in ronde 34 van de 37 ronden durende race. Tweede werd Lopez de Spanjaard, derde eindigde de Amerikaan Speed.

In de tweede race was het de Noord Ier Adam Carrol die voor het nodige vuurwerk zorgde door vanaf plaats vier op te klimmen naar de eerste plaats. Hij reed de eerste race ook al goed maar viel door een straf terug naar de vijfde plaats. Hij pakte in de tweede race spectaculair de leiding over in de laatste chicane waar hij Alexandre Prémat driftend voorbij ging. Prémat wist zijn tweede plaats wel vast te houden voor de opnieuw sterk rijdende Kovalainen op plek drie.

Carrol over de auto’s: "Dit is een auto die voor mij is gemaakt. De wagens hebben veel kracht en pk’s. Wanneer je het gas er vol op zet dan spinnen je achterbanden, deze auto’s oversturen ook wat sneller. Daar houd ik wel van, dus dit is perfect voor mij."

Kovalainen over zijn weekend: "Ik ben erg blij om hier twee maal op het podium te staan. Helemaal na de tweede race waarin ik als achtste startte. Maar het lukte me om wat mensen voorbij te gaan en op het podium te eindigen."

De prestaties van Kovalainen zijn knap te noemen. De Fin maakte al indruk tijdens de Race of Champions van 2004 waar hij Michael Schumacher versloeg. Dit was ook zijn eerste race op het circuit van Imola, met een auto die nog nooit een race had verreden.

Uitslag GP2 Imola race één

plaatsnaamnationaliteitteamachterstand
1.H. KovalainenFINArden International1:02:15.934
2.J. LopezARGDAMS+6.802
3.S. SpeedUSAiSport International+17.742
4.G. BruniITAColoni Motorsport+18.438
5.A. CarrolGBRSuper Nova International+21.571

Uitslag GP2 Imola race twee

plaatsnaamnationaliteitteamachterstand
1.A. CarrolGBRSuper Nova International28:31.314
2.A. PrématFRAART Grand Prix+5.460
3.H. KovalainenFINArden International+6.715
4.G. BruniITAColoni Motorsport+9.964
5.O. PlaFRADPR+11.519

Uitslag Luik-Bastenaken-Luik

Alexander Vinokourov heeft Luik-Bastenaken-Luik weten te winnen. Samen met Voigt wist hij na een vrij lange ontsnapping de favorieten te verrassen.

Vanochtend om kwart voor elf vertrokken de renners voor de 91ste Luik - Bastenaken - Luik. De grote vraag vooraf was of Di Luca de triple binnen zou kunnen halen en of er opnieuw een grote groep tot het einde bijeen zou blijven.

De ontsnapping van de dag ontstond in twee fases. Steffen Wesemann (T-Mobile) en Benjamin Noval (Discovery Channel) reden weg bij het peloton en kregen 20 seconde voorsprong, maar het peloton hield het tempo hoog. Daarna sprongen de Nederlander Koen De Kort (Liberty Seguros), Walter Beneteau (Bouygues Telecom) and Johan Verstrepen (Landbouwkrediet) erachteraan en zo kwam een kopgroep van vijf man tot stand. Het peloton liet ze begaan en de vijf pakten al snel vier minuten voorsprong, wat later uitliep tot een voorsprong van maximaal acht minuten.

Het peloton voerde onder leiding van Phonak, Lampre en Illes Balears het tempo langzaam op. De voorsprong begon terug te lopen en op de Stockeu ging een groep in de achtervolging met daarin Bettini, Voigt en voor Rabobank Kroon en Weening. Op de volgende hellingen werd het peloton verder uit elkaar geslagen tot enkele groepen. Die voorste groep kwam bij de koplopers, maar kon niet verder wegkomen bij de achtervolgende groep. Alle favorieten maakten de oversteek en zo ontstond vooraan een grote groep. Daarbij was wel duidelijk geworden dat Di Luca het moeilijk had.

Bij de voorste groep stokte het tempo, omdat niemand wilde werken en Voigt nam daar geen genoegen mee. Hij sprong weg en kreeg Vinokourov achter zich aan. Die twee wisten maximaal een minuut te pakken en konden met die voorsprong aan de beklimming van La Redoute beginnen. Phonak en Rabobank werkten in de groep en op La Redoute voerden Perdiguero en Boogerd het tempo op. Ze kwamen tot op 20 seconde van Voigt en Vinokourov, maar na de beklimming viel het tempo van de achtervolgers stil en de achtervolgende groep werd weer groot.

Voigt en Vinokourov onderhielden constant een hoog tempo, waarbij Voigt ontzagwekkend veel werk opknapte. Ze liepen weer uit tot ruim een minuut voorsprong, maar op de Côte Du Sart-Tilman wisten Sinkewitz en Kroon dat terug te brengen tot 50 seconde, maar daarna moesten de kopmannen het zelf gaan doen. Er werd wederom geaarzeld en Vinokourov en Voigt wisten weer verder weg te lopen en het werd duidelijk dat de strijd om de overwinning tussen die twee zou gaan.

Op de St Nicolas konden de koplopers elkaar niet afschudden en hielden genoeg tempo om de achtervolgers op ruim 50 seconde te houden. Bij de achtervolgers sprong Evans weg, waarna Boogerd en Bettini naar hem toe sprongen. In de resterende paar kilometers maakten Vinokourov en Voigt zich op voor de sprint. Vinokourov trok uit de laatste bocht de sprint aan en weet zo te winnen voor Voigt. Michael Boogerd komt enkele tientallen secondes later als derde over de streep.

Uitslag:
1. Aleksandr Vinokoerov (Kaz) 6:29.09
2. Jens Voigt (Dui) z.t.
3. Michael Boogerd (Ned) + 0.14
4. Paolo Bettini (Ita) + 0.24
5. Cadel Evans (Aus) z.t.
6. David Etxebarria (Spa) + 0.27
7. M.A.Martin Perdiguero (Spa) + 0.28
8. Mirko Celestino (Ita) z.t.
9. Damiano Cunego (Ita) z.t.
10. Angel Vicioso (Spa) z.t.
11. Davide Rebellin (Ita) z.t.
12. Matthias Kessler (Dui) + 0.31
13. Jörg Jaksche (Dui) + 0.54
14. Laurent Brochard (Fra) + 0.59
15. Fabian Wegmann (Dui) + 1.02
16. Cristophe Brandt (Bel) z.t.
17. Nicki Sörensen (Den) +1.10
18. Ivan Basso (Ita) z.t.
19. Kim Kirchen (Lux) +1.18
20. Oscar Pereiro (Spa) +1.33

Duitse politie lost toevallig gijzeling Nederlander op

Icoon Binnenlands nieuws De gijzeling van een 20-jarige man uit Kerkrade is vrijdagavond toevallig beëindigd door de Duitse politie. De gijzeling in een gokhal in Herzogenrath werd ontdekt tijdens een algemene politiecontrole. De drie gijzelnemers uit het Duitse Alsdorf, van 21, 30 en 32 jaar oud, werden gearresteerd en de Nederlandse gijzelaar kon zonder problemen bevrijd worden.

De controle, waar honderden politieagenten aan meededen, vond plaats in het hele grensgebied van België, Duitsland en Nederland. Er werd gecontroleerd op onder andere verkeersovertredingen, drugshandel, vrouwenhandel en voertuigcriminaliteit. De gijzelnemers hadden net voor de inval nog losgeld geëist, maar dit niet gekregen.

Ferrari onbewogen door kritiek op testen

Ferrari blijft onbewogen door de kritiek op het besluit om de testlimiet voor dit seizoen te boycotten. Dat liet technisch directeur Ross Brawn zaterdag nogmaals weten.

De negen rivalen van Ferrari hebben een overeenkomst getekend waarin zij beloven dit seizoen niet meer dan dertig dagen te testen. Dit om de kosten in de Formule 1 naar beneden te brengen. Het Italiaanse team, dat zelf twee testcircuits bezit, was tegen een dergelijke overeenkomst en heeft zich op vier verschillende plaatsen, met vier verschillende coureurs, voorbereid op de Grand Prix van San Marino.

"In de hachelijke situatie waarin we ons bevinden zullen we alles doen om zo snel mogelijk te worden als we kunnen," aldus Brawn. "Het is een moeilijk onderwerp, een emotioneel onderwerp, en we zijn niet blij met het conflict. We zijn niet blij met de vijandigheid eromheen. Ik zou natuurlijk liever hebben dat er geen spanning tussen de teams was over dit specifieke aspect. We hebben echter geprobeerd een oplossing te vinden aan het eind van vorig jaar en ze hielden toen op met het uitnodigen van ons bij bijeenkomsten. Dat kwam omdat ze onze oplossing niet leuk vonden. Dus vanaf daar is het misgegaan."

Ferrari, het enige topteam dat op Bridgestone-banden rijdt, wilde een testlimiet van 15.000 kilometer per team met nog eens 15.000 kilometer per bandenfabrikant. Dat voorstel werd echter door de overige teams verworpen. Het geschil mondde vervolgens uit in een stop van de communicatie tussen Ferrari en de rest van de teams en voortdurende onenigheid in de discussies over de toekomst van de sport.

Volgens Brawn zijn de negen teams echter zelf ook niet blij met hun overeenkomst. De regel zou ook door hen later dit seizoen, wanneer de teams hun auto voor 2006 introduceren, wel eens opzij kunnen worden geschoven. Brawn was dan ook liever doorgegaan met de overeenkomst van vorig jaar. "Maar dat was onacceptabel voor de andere teams." aldus de Brit.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 16)

Een compleet competitie-programma dit weekend, waarbij natuurlijk het belangrijkste nieuws was dat PSV voor de achttiende maal landskampioen werd.

PSV wist thuis met 3-0 te winnen van Vitesse, en aangezien AZ de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk met 1-2 verloor, kunnen de Eindhovenaren niet meer worden ingehaald in de stand. PSV heeft nu, met nog vier wedstrijden te gaan, 79 punten uit 30 wedstrijden, 14 punten meer dan de nummer twee Ajax, dat met een nipte 1-0 wist te winnen van De Graafschap.

Feyenoord won de uitwedstrijd tegen FC Groningen met 0-2 en staat vierde, met nog maar twee punten achterstand op de nummer drie AZ, die de laatste weken met een slechte reeks bezig is.

In de onderste regionen van de eredivisie verloor RBC Roosendaal vrijdag de uitwedstrijd tegen Heerenveen met 1-7, waardoor de kans steeds groter wordt dat ze nacompetitie moeten spelen. Doordat FC Den Bosch een punt pakte bij NEC en De Graafschap van Ajax verloor, is het verschil tussen de twee laagst geklasseerden in de eredivisie nog maar twee punten, en is de strijd om wie rechtstreekse degradatie ontloopt nog geheel open.

Uitslagen :

Vrijdag 22 april
SC Heerenveen - RBC Roosendaal 7-1

Zaterdag 23 april
PSV - Vitesse 3-0
RKC Waalwijk - AZ 2-1
ADO Den Haag - Roda JC 1-4

Zondag 24 april
FC Groningen - Feyenoord 0-2
NAC Breda - Willem II 1-2
NEC - FC Den Bosch 2-2
AFC Ajax - De Graafschap 1-0
FC Utrecht - FC Twente 2-2

De actuele stand kan je hier vinden.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Uitslagen HCE 24/04/2005

Vanmiddag werden er vijf wedstrijden gespeeld in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

FC Groningen - Feyenoord 0-2
35' Andre Bahia 0-1
89' Nick Hofs 0-2

Geel : Drent (Groningen), Hofs (Feyenoord)

Ajax - De Graafschap 1-0
86' Yannis Anastasiou 1-0

Geel : Sneijder (Ajax), Bot (Graafschap)
Rood : Darije Kalezic (Graafschap)

NAC Breda - Willem II 1-2
2' Tom Caluwé 0-1
42' Anthony Lurling 1-1
58' Iwan Redan 1-2

Geel : Colin, Petö (Beiden NAC), Caluwé, Lepoint, Wau (Allen Willem II)

FC Utrecht - FC Twente 2-2
26' Stefaan Tanghe 1-0
59' Resit Schuurman 1-1
72' Hans van de Haar 2-1
88' Blaise N'Kufo 2-2

Geel : Douglas, Kruys (Beiden Utrecht), El Ahmadi, Niemeyer, Sibum (Allen Twente)

NEC - FC Den Bosch 2-2
46' Berry Powel 0-1
57' Tininho 1-1
81' Bart van den Eede 2-1
90'+1Charlie van den Ouweland 2-2

Geel : Niedzielan (NEC), van den Ouweland (Den Bosch)

De actuele stand kan je hier vinden.

F1: Uitslag Grand Prix van San Marino

Icon Sport - Autosport (F1) Fernando Alonso heeft na een ongekend spannende finale de Grand Prix van San Marino op zijn naam geschreven. Hij won met slechts twee tienden van een seconde van Michael Schumacher. Jenson Button pakte met de derde plaats het eerste podium voor BAR Honda van het seizoen.

Het begin van de race werd geregeerd door Kimi Räikkönen, die van de pole positie was gestart. Hij reed makkelijk weg van Alonso, maar verloor in de negende ronden opeens de aandrijving van zijn wagen en moest de McLaren Mercedes in de garage parkeren. Rubens Barrichello en Christijan Albers moesten al snel opgeven met mechanische problemen. Ook Giancarlo Fisichella was een vroege uitvaller.

Michael Schumacher, die op de dertiende plaats was gestart na een fout in de tweede kwalificatie, won veel plaatsen tijdens de eerste ronde pitstops en kwam op een derde plaats terug op de baan. Al snel was hij in een gevecht verwikkeld met Jenson Button, wat hij tijdens de tweede reeks pitstops wist te winnen.

Schumacher reed in de eindfase van de race het gat naar Alonso dicht en tijdens de laatste tien ronden ontspon zich een spannende strijd tussen de Ferrari en de Renault. Door verdedigend te rijden wist de Spanjaard uiteindelijk de leiding te behouden en trok Schumacher aan het kortste eind. Het was de derde zege op rij voor Alonso.

Kijk voor meer Formule 1-nieuws ook eens op de FOK! F1manager, waar ook de volledige uitslag te vinden is!

Celtic wint Old Firm en loopt uit

Celtic heeft in de eerste speelronde van de Schotse kampioenscompetitie een klap uitgedeeld aan Glasgow Rangers.

De Bhoys waren in het Ibrox Stadium van Glasgow Rangers met 1-2 te sterk. Celtic kwam op een 0-2 voorsprong door goals van Petrov en Bellamy. De eretreffer voor de Rangers werd vlak voor tijd gemaakt door Thompson. Bij Glasgow Rangers stonden Ronald Waterreus en Fernando Ricksen in de basis en kwam Thomas Buffel na rust als invaller in de ploeg.

Titelverdediger Celtic heeft in de stand nu vijf punten voorsprong op de Rangers. Er zijn nog vier speelronden te gaan. De zes sterkste Schotse clubs gaan verder met de kampioensronde en spelen ieder nog één duel tegen elkaar.

Uitslag GP van San Marino

Fernando Alonso heeft na een ongekend spannende finale de Grand Prix van San Marino op zijn naam geschreven. Hij won met slechts twee tienden van een seconde van Michael Schumacher. Jenson Button pakte met de derde plaats het eerste podium voor BAR Honda van het seizoen.

Het begin van de race werd geregeerd door Kimi Räikkönen, die van de pole positie was gestart. Hij reed makkelijk weg van Alonso, maar verloor in de negende ronden opeens de aandrijving van zijn wagen en moest de McLaren Mercedes in de garage parkeren. Rubens Barrichello en Christijan Albers moesten al snel opgeven met mechanische problemen. Ook Giancarlo Fisichella was een vroege uitvaller.

Michael Schumacher, die op de dertiende plaats was gestart na een fout in de tweede kwalificatie, won veel plaatsen tijdens de eerste ronde pitstops en kwam op een derde plaats terug op de baan. Al snel was hij in een gevecht verwikkeld met Jenson Button, wat hij tijdens de tweede reeks pitstops wist te winnen.

Schumacher reed in de eindfase van de race het gat naar Alonso dicht en tijdens de laatste tien ronden ontspon zich een spannende strijd tussen de Ferrari en de Renault. Door verdedigend te rijden wist de Spanjaard uiteindelijk de leiding te behouden en trok Schumacher aan het kortste eind. Het was de derde zege op rij voor Alonso.

Uitslag:


Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Fernando AlonsoRenault F1 1:27:41.921
2 Michael SchumacherScuderia Ferrari + 0.215
3 Jenson ButtonBAR Honda + 10.481
4 Alexander WurzMcLaren Mercedes + 27.554
5 Takuma SatoBAR Honda + 34.783
6 Jacques VilleneuveSauber Petronas + 1:04.442
7 Jarno TrulliToyota F1 + 1:10.258
8 Nick HeidfeldBMW Williams F1 + 1:11.282
9 Mark WebberBMW Williams F1 + 1:23.297
10 Vitantonio LiuzziRed Bull Racing + 1:23.764
11 Ralf SchumacherToyota F1 + 1:35.841
12 Felipe MassaSauber Petronas + 1 ronde
13 David CoulthardRed Bull Racing + 1 ronde
14 Narain KarthikeyanJordan Grand Prix + 1 ronde
15 Tiago MonteiroJordan Grand Prix + 2 ronden
- Christijan AlbersMinardi F1 versnellingsbak
- Rubens BarrichelloScuderia Ferrari electronica
- Patrick FriesacherMinardi F1 versnellingsbak
- Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes aandrijfas
- Giancarlo FisichellaRenault F1 electronica

Man pleegt zelfmoord in politiecel

Een 50-jarige man heeft zelfmoord gepleegd in een cel van het politiebureau in Heerlen. Hij verhing zich in de cel met een laken van het celbed. De man was zaterdag op heterdaad betrapt bij een auto-inbraak en daarna opgesloten. Zijn lijk werd gevonden bij een routine-controle.

De Rijksrecherche heeft samen met de technische recherche van de regiopolitie een onderzoek ingesteld. "Dat is gebeurd om elke schijn van betrokkenheid door de politie Limburg Zuid te voorkomen", zei persofficier W. Smits in een toelichting. Hij kon nog niet zeggen wat de uitslag van het onderzoek is. Het is in dergelijke gevallen gebruikelijk dat de zaak door een ander politiekorps wordt onderzocht.

Nu al pre-orders next-gen

Wij als simpele consumenten hebben nog geen idee hoe de Revolution, de PS3 of de Xbox 360 er uit zullen zien. De mensen van Amazon weten dit als het goed is ook nog niet, maar toch kun je al een pre-order plaatsen.

Revolution

PS3

Xbox 360

Dus als jij een pre-order wilt plaatsen voor een product waarvan je niet weet hoe het eruit zal zien, of hoeveel het zal kosten, kun je naar één van de bovenstaande links surfen.

Galerijen met leuke foto's

Het is een saaie zondagmiddag en wat moet je nu gaan doen op een zondagmiddag?
Je gaat galerijen bekijken van leuke en mooie vrouwen zoals
Jessica Barton, Colleen Shannon, Jenna Jameson & Krystal Steal, Jesse Capelli, In Bed With Faith en een sexy filmpje van een onbekende schoonheid die een beetje te veel praat, maar mensen wees geduldig na 2 min wordt het spannend

Mensen die nog steeds meer willen kunnen deze fotosessie bekijken.

Het begint bij je opvoeding

SloMo stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

De hedendaagse maatschappij is ziek. Zieker dan ziek. Het meisje van vier jaren oud in de Albert Heijn die vanwege het niet krijgen van een koekje haar vader uitscheld. Voetbalfans die een veertienjarige voetbalfan kapot schoppen omdat hij intimiderend een voetbalshirt van de bezoekende club aan heeft voor het Rat Verlegh-stadion. Mijn "ouwe vel" van een buurvrouw die het niet kan verdragen om naar mijn voordeurbel te luisteren en vervolgens door de intercom jengelt dat mijn vrienden op moeten zouten.

WWE Wrestlemania XXI Xbox Live patch

Een paar dagen geleden meldden we dat de Xbox Live functie van WWE Wrestlemania XXI niet naar behoren werkte en THQ heeft nu een patch uitgebracht om dit probleem op te lossen. Tijdens het connecten naar Xbox Live gaf het spel een foutmelding dat er geen connectie gemaakt kon worden, maar dit heeft geen gevolgen voor het ophalen van de patch. Naast deze Xbox Live-bug worden ook de laadtijden iets korter dankzij deze patch.

Benauwde zege voor Real Madrid

In de Spaanse Primera División is Real Madrid ternauwernood ontkomen aan puntverlies.

n de competitiewedstrijd tegen Villarreal CF stond Madrid bij rust nog achter met 0-1, maar na de rust maakte de Koninklijke de fout ongedaan. Ronaldo kopte na een fraaie actie van Zidane de gelijkmaker in, en Míchel Salgado scoorde in de 74e minuut van de wedstrijd de 2-1.

Beide teams beëindigden de wedstrijd niet met elf spelers. In de blessuretijd van de wedstrijd moesten Zidane en Quique Alvarez van het veld na een rode kaart wegens een opstootje. Eerder moest Real-speler Samuel het veld al verlaten na een tweede gele kaart.

Door de overwinning komt Real nu op 69 punten uit 33 wedstrijden. Koploper Barcelona staat op 72 punten uit 32 wedstrijden en speelt zondag de uitwedstrijd tegen Málaga CF.

Eidos: Elevation Partners trekt bod in

Elevation Partners heeft vrijdag haar bod op de Britse uitgever Eidos ingetrokken. De in Californië gevestigde groep EM Holding onder wiens naam het bod was uitgebracht, liet weten niet langer te zullen bieden op Eidos.

Dit lijkt direct gevolg van de aankondiging door het bestuur van Eidos op 7 april j.l., waarin ze aanstuurde op overname door Sci Entertainment. Overname door Sci Entertainment is hierdoor vrijwel zeker.

Resident Evil 4 verkoopt goed in Europa

Nintendo heeft onlangs bekend gemaakt dat Resident Evil 4 meer dan 200.000 keer over de toonbank is gegaan in Europa in de maand na haar release. Gedurende dezelfde periode zag Nintendo haar GameCubeverkopen verdubbelen.

Ook in Japan en de VS heeft de game goed verkocht, waar er volgens onofficiële bronnen in totaal meer dan één miljoen exemplaren verkocht zijn. De game zal ook op de PlayStation 2 uitkomen, alhoewel daar nog geen verschijningsdatum van bekend is.

Teaser Xbox 360 uitzending verschenen

MTV is begonnen met reclame maken voor hun publieke onthulling van de Xbox 360. Zoals we eerder al meldden zal op alle MTV-kanalen verspreid over de hele wereld op 12 mei een half uur durende show uitgezonden worden met daarin de onthulling van de opvolger van Microsofts Xbox. Hiermee is Microsoft net vier dagen eerder met hun nieuwe console dan Sony, die de PlayStation 3 op de E3 zal onthullen. Het 7.7 MB tellende filmpje is te downloaden op Fileplanet. Hoogst waarschijnlijk kunnen we in de komende weken nog meer teasers verwachten op MTV. We houden je op de hoogte.


Het vermoedelijke uiterlijk van de Xbox 360

Afghaanse vrouw gestenigd voor overspel

Cavemania had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsIn Afghanistan is deze week een overspelige vrouw gestenigd. Volgens politiechef Shah Jahan Noori zou dit de eerste steniging wegens overspel zijn sinds het Taliban-regime eind 2001 uit de macht werd gezet. Geestelijken die opdracht geven tot steniging zullen worden vervolgd, aldus Shah, die een onderzoek heeft gelast naar de gang van zaken.

De steniging zou plaats hebben gevonden in de noordoostelijke provincie Badakhshan. Een 29-jarige vrouw die wilde scheiden van haar echtgenoot omdat hij na een langdurige verblijf in Iran haar niet zou kunnen onderhouden werd door haar schoonfamilie beschuldigd van overspel. Door een gerecht onder leiding van een lokale geestelijke werd de vrouw donderdag ter dood veroordeeld. De man met wie ze een relatie zou hebben moest het vermeende overspel bekopen met zweepslagen.

De autoriteiten hebben een onderzoek gestart naar de gebeurtenissen. Volgens een Afghaanse mensenrechtencommissie is de vrouw niet gestenigd, maar omgebracht door haar schoonfamilie. Onder het Taliban-regime kwam het regelmatig voor dat overspelige vrouwen op basis van de sharia-wetgeving werden veroordeeld tot de dood door steniging.

Milan makkelijk langs Parma

De tegenstander aankomende week van PSV in de halve finales van de Champions League, AC Milan, won zaterdag de competitiewedstrijd van Parma met 3-0.

In vergelijking met de Eindhovenaren zijn de Italianen nog lang geen kampioen. Juventus kan zondag, bij winst op Lazio Roma, weer op gelijke hoogte met de Milanezen komen, en er zijn daarna nog vijf wedstrijden te spelen.

Jaap Stam viel al na een half uur spelen uit bij Milan. De Nederlander heeft last van een dijbeenblessure, en het is onzeker of hij dinsdag tegen zijn oude club kan spelen.

Bij rust stond het nog 1-0, door een goal van Kaka. Na rust voerden Tomasson, die scoorde uit een prachtige counter, en Cafu de score op.

Kippen in plaats van gft-vuilniszakken

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws In de Belgische gemeente Diest worden vanaf dit weekend massaal kippen gehouden. De gemeente vond het apart inzamelen van speciale vuilniszakken voor groente-, fruit- en tuinafval namelijk te duur worden. Daarom zijn de zakken bij zo'n 2000 huishoudens vervangen door drie kippen, die compost kunnen maken van het gft-afval.

De aparte inzameling van gft-afval kostte de gemeente elk jaar zo'n 500.000 euro, waar nu waarschijnlijk flink op bespaard kan worden. Overigens is het houden van de kippen niet verplicht omdat niet iedereen even blij was met het idee. Voor bewoners die de kippen niet wilden, zijn de kosten van de gft-vuilniszakken echter wel flink omhoog gegaan.

'Paus hinderde onderzoek naar kindermisbruik'

Icoon Buitenlands nieuwsBenedictus XVI, vanochtend in Rome ingewijd als nieuwe paus, zou als kardinaal hebben geprobeerd beschuldigingen van seksueel misbruik van kinderen door priesters binnen de Rooms-Katholieke kerk te houden. Dat bericht de Britse krant The Observer. Advocaten van de slachtoffers stellen dat de paus daarmee de rechtsgang belemmerde.

Benedictus XVI was als kardinaal Joseph Ratzinger prefect van de Vaticaanse congregatie voor de geloofsleer. In die functie stuurde hij in mei 2001 een brief naar de bisschoppen waarin hij hen opdroeg beschuldigingen van kindermisbruik intern te onderzoeken. Volgens Ratzinger was de kerk bevoegd zelf gevallen van misbruik af te handelen. Dergelijke zaken dienen absoluut geheim te worden gehouden, stelde de Duitse kardinaal.

Advocaten stellen dat Ratzinger zich hiermee schuldig heeft gemaakt aan obstructie van de rechtsgang. De werkwijze van het Vaticaan was er volgens hen op gericht politie en justitie buiten de deur te houden.

Paus Benedictus XVI
Benedictus XVI werd vanochtend geïnaugureerd als nieuwe paus

Veel media-aandacht voor overleden paus

KrantenVoor het overlijden van Johannes Paulus II is voor Nederlandse doen buitensporig veel media-aandacht geweest. Dat blijkt uit een inventarisatie van het vakblad De Journalist. De kranten stonden bol van het overlijden op 2 april. Koploper is dagblad De Telegraaf die 5485 vierkante centimeters tekst besteedde aan het overlijden van de kerkvorst. Procentueel staat dagblad Trouw bovenaan. Deze krant besteedde 2735 vierkante centimeters aan paus-nieuws, wat neerkomt op 33,2 procent van de drukspiegel van de krant op tabloid-formaat. Bij de Telegraaf ging het om 28,5 procent.

De Telegraaf gaf de concurrentie het nakijken doordat de paus op zaterdag overleed. Als enige krant in Nederland werd in de zondageditie al uitgepakt met het overlijden. De overigen kranten konden dat pas op maandag. De Volkskrant was daarin koploper. Het dagblad gaf de meeste aandacht en kwam met de opvallendste openingskop: 'Giovanni Paolo! Santo! Santo subito!'.

Procentueel had het Algemeen Dagblad het minste aandacht voor het overlijden. 18,5 procent van de drukspiegel, 3160 vierkante centimeters aan tekst, stond volgeschreven over de paus. Het in tabloid-formaat verschijnende Parool besteedde de minste ruimte aan de paus: 1755 vierkante centimeters, 22,2 procent van de drukspiegel. Opvallend is dat de orthodox-protestantse krant Nederlands Dagblad ook 27,1 procent van de drukspiegel aan het Katholieke hoofd besteedde.

Johannes Paulus II kreeg de Nederlandse media eerder in beroering. In de zes weken voor zijn bezoek aan Nederland in mei 1985 stonden de grote landelijke dagbladen bol van de veelal kritische voorbeschouwingen. Gezamenlijk besteedden ze er maar liefst 56 pagina's aan. Ook de vier dagen van het bezoek zelf werden grootscheeps verslagen. De Telegraaf stuurde zelfs vijftien verslaggevers op het evenement af.

Klöden start niet in LBL

T-Mobile heeft besloten Andreas Klöden niet te laten starten in Luik - Bastenaken - Luik. De Duitser worstelt al het hele voorseizoen met zijn conditie.

De afgelopen weken heeft Klöden in verschillende wedstrijden moeten afhaken, omdat zijn conditie maar niet op peil geraakt. Hij heeft al verschillende medische onderzoeken gehad, maar daaruit is niets gebleken wat de slechte vorm zou kunnen verklaren. Nadat zijn trainingsschema is aangepast zou hij in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik weer wedstrijdritme moeten opdoen. De Waalse Pijl verliep al niet zo goed en nu heeft de ploeg hem uit de tweede wedstrijd teruggetrokken.

Teammanager Olaf Ludwig vertelde: "De huidige vorm van Andreas is teleurstellend. In deze conditie is hij niet in staat het team te helpen. Zijn testresultaten waren niet zo slecht eigenlijk. Daarom kunnen we niet verklaren waarom hij nog niet zijn ritme heeft kunnen vinden."

Klöden zal in de komende weken een lange rustperiode nemen en geen wedstrijden rijden. Het team hoopt dat hij daarna fris en zonder problemen aan de voorbereiding op de Tour de France kan beginnen.

Startopstelling GP San Marino

De startopstelling voor de Grand Prix van San Marino. Felipe Massa is tien plaatsen naar achter gezet omdat vrijdag zijn motor is gewisseld.

Startopstelling:

Pos.CoureurTeamTijd
1 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes 2:42.880
2 Fernando AlonsoRenault F1 2:43.441
3 Jenson ButtonBAR Honda 2:44.105
4 Mark WebberBMW Williams F1 2:44.511
5 Jarno TrulliToyota F1 2:44.518
6 Takuma SatoBAR Honda 2:44.658
7 Alexander WurzMcLaren Mercedes 2:44.689
8 Nick HeidfeldBMW Williams F1 2:45.196
9 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari 2:45.243
10 Ralf SchumacherToyota F1 2:45.416
11 Jacques VilleneuveSauber Petronas 2:46.259
12 Giancarlo FisichellaRenault F1 2:46.710
13 Michael SchumacherScuderia Ferrari 2:47.244
14 David CoulthardRed Bull Racing 2:48.070
15 Vitantonio LiuzziRed Bull Racing 2:48.155
16 Narain KarthikeyanJordan Grand Prix 2:52.099
17 Tiago MonteiroJordan Grand Prix 2:54.252
18 Felipe MassaSauber Petronas 2:44.930
19 Patrick FriesacherMinardi F1 2:57.048
20 Christijan AlbersMinardi F1 1:25.921

Kromkamp moet onder het mes

Nadat eerder Martijn Meerdink en Joris Mathijssen door langdurige blessures zijn uitgeschakeld, lijkt AZ nu ook Jan Kromkamp langdurig te moeten gaan missen.

De rechter vleugelverdediger moet aan zijn enkel worden geopereerd. De international zal hierdoor nu de halve finales in de UEFA Cup moeten missen.

Kromkamp heeft al sinds de 4-2 verloren wedstrijd tegen Ajax last van zijn enkel. Er zit een scheurtje in het bot en om de blessure niet te laten verergeren zal hij geopereerd moeten worden.

Uitslag 2e kwalificatie GP San Marino

Kimi Räikkönen heeft zijn voorsprong van gisteren weten om te zetten in een pole positie voor de Grand Prix van San Marino, die vanmiddag verreden wordt. Fernando Alonso zal naast hem vanaf de eerste startrij starten. Christijan Albers spinde van de baan en ook Michael Schumacher schoot van de baan tijdens zijn vliegende ronde.

Op een koude en nog wat vochtige baan moest Albers de laatste plaats accepteren. De Minardi-coureur verloor de auto bij het aanremmen voor de Variante Alta en zette zijn auto met de neus in de bandenstapels. Ook David Coulthard had een moment, toen hij een stuk gras meenam en geluk had dat hij zijn teamgenoot Vitantonio Liuzzi voor kon blijven.

De wagens van BAR Honda waren erg snel. Takuma Sato wist een tijd lang de eerste plaats vast te houden, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een zesde startpositie. Jenson Button legde met de derde gridpositie de tegenstanders het vuur aan de schenen.

Michael Schumacher leek op weg naar een plek op een van de voorste twee startrijen, toen hij van de baan schoof in Rivazza. Hij zal vanmiddag van een dertiende plaats starten, drie plaatsen achter zijn teamgenoot Rubens Barrichello.

Uitslag:


Pos.CoureurTeamTijd
1 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes  1:22.994
2 Fernando AlonsoRenault F1  1:23.552
3 Jenson ButtonBAR Honda  1:23.641
4 Takuma SatoBAR Honda  1:23.807
5 Jarno TrulliToyota F1  1:24.026
6 Alexander WurzMcLaren Mercedes  1:24.057
7 Mark WebberBMW Williams F1  1:24.069
8 Felipe MassaSauber Petronas  1:24.337
9 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari  1:24.351
10 Nick HeidfeldBMW Williams F1  1:24.389
11 Ralf SchumacherToyota F1  1:24.422
12 Giancarlo FisichellaRenault F1  1:25.002
13 Jacques VilleneuveSauber Petronas  1:25.260
14 Vitantonio LiuzziRed Bull Racing  1:25.351
15 David CoulthardRed Bull Racing  1:26.438
16 Michael SchumacherScuderia Ferrari  1:26.984
17 Narain KarthikeyanJordan Grand Prix  1:28.976
18 Tiago MonteiroJordan Grand Prix  1:29.152
19 Patrick FriesacherMinardi F1  1:30.564
- Christijan AlbersMinardi F1  Geen tijd

[Upd] Kwalificatieformat blijft gelijk

De hoofden van de teams komen vandaag bijeen om te praten over een verandering van het huidige kwalificatiesysteem. Zij doen dat op verzoek van Bernie Ecclestone.

Momenteel wordt er zowel op zaterdag als op zondag een een sessie gereden, maar zowel de teambazen als de media houden niet van deze opzet. Ecclestone wil dan ook graag van het ongeliefde systeem af, om mogelijk terug te gaan naar de klassieke manier waarbij er eenmaal twaalf ronden worden verreden. Dit was het laatst in 2002 het geval.

Paul Stoddart, de onofficiële woordvoerder van de meeste teams, waarschuwt echter voor nog meer 'ondoordachte' wijzigingen. De baas van Minardi F1 voorspelt dan ook dat er op de bijeenkomst geen overeenstemming zal worden bereikt. Als dat wel het geval is zullen de teams eisen dat dit systeem zeker tot 2007 zal worden gebruikt.

Update om 10.30u:
De teams hebben in de vergadering van gisteren geen overeenstemming bereikt over het wijzigen van het systeem, waardoor er geen wijziging zal plaatsvinden. Een eventuele verandering zal nu op zijn vroegst in juli worden besproken.

Padden sterven mysterieuze ontploffingsdood

Duizenden padden zijn sinds begin deze maand op een bizarre manier aan hun einde gekomen in de Duitse stad Hamburg. De dieren zwellen binnen anderhalve minuut op tot driemaal hun eigenlijke grootte en exploderen dan. Ingewanden worden meters ver weg geslingerd, maar de padden zijn niet direct dood. "Ze vechten nog minutenlang", aldus biologe Heidi Mayerhöfer.

Wetenschappers zijn het niet eens over de aanleiding voor het opblazen. Na uitvoerige proeven is uitgesloten dat bacteriën en schimmels de boosdoeners zijn. Enkele onderzoekers denken dat meeuwen de oorzaak zijn. "Door vogelaanvallen verwonde padden blazen zich in hun doodsstrijd op", verduidelijkt een woordvoerder van het Instituut voor Hygiëne en Milieu.

De poel is voorlopig afgezet. Hondenbezitters wordt aangeraden hun huisdier niet in de buurt van het water te laten komen.

-
Met dank aan Scootmobiel die dit bericht submitte.

Explosieve chemicaliën gestolen in Frankrijk

Via de nieuws-submit kregen we het volgende bericht:

De Fransen zijn vier ton aan explosieve chemicaliën lichter. Uit een depot nabij het Franse Poitiers hebben volgens de Spaanse media Baskische separatisten de chemicaliën voor het maken van bommen gestolen.

Het gaat om natriumchloraat. Volgens bronnen bij de politie zou de diefstal het werk zijn van de gewapende Baskische afscheidingsbeweging ETA, die actief is in Spanje en Frankrijk. De politie heeft eerder voorraden natriumchloraat in beslag genomen, die de ETA volgens haar wilde gebruiken om bommen te maken.

De Spaanse radio meldde dat zes gewapende en gemaskerde mannen een bewaker van het depot hadden vastgebonden. Ze communiceerden tijdens de roof met gebaren, maar een van hen sprak Frans met een Spaans accent. De politie onderzoekt de zaak nu, maar heeft nog geen arrestaties verricht.

Briatore tekent voor 2006

Flavio Briatore heeft zijn contract met Renault F1 verlengd tot het einde van 2006. Renault is tevreden met de huidige prestaties van het Formule 1-team, waar Briatore de drijvende kracht van is.

In een persbericht lichtte de president van het team Renault F1, Patrick Fauro, toe: "We zijn erg tevreden met het werk dat het team heeft verricht en de resultaten die zijn behaald onder het management van Flavio Briatore. De beslissing is genomen met volledige instemming van de toekomstige directievoorzitter, die de stabiliteit van het winnende team wil behouden."

Eerder nog sloeg Briatore een aanbod van Renault af om tot het einde van 2009 of 2010 aan te blijven. Ook kondigde hij kort geleden aan dat hij zou willen stoppen als Renault het wereldkampioenschap zou binnenhalen. Wellicht heeft het succes van het team van Renault, dat tot nu toe alle races in 2005 wist te winnen, hem toch van gedachten doen veranderen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.