Resultaat Button onzeker

Jenson Button is aan een straf of een diskwalificatie ontsnapt. Zijn BAR Honda werd na de Grand Prix van San Marino geselecteerd voor een extra controle door de wedstrijdleiding. Zij concludeerden dat de auto mogelijk te licht was tijdens de race, maar BAR heeft de stewards kunnen overtuigen van het tegendeel.

De stewards van de race onderzochtten urenlang na de race de wagen van Button en maakten bekend dat de auto met de overgebleven benzine plus het gewicht van de coureur weliswaar boven het minimumgewicht van 600 kg kwam, maar zonder benzine was de auto te licht. De wedstrijdleiding concludeerde dat het dus goed mogelijk was dat de BAR voor zijn pitstops lichter was dan 600 kg. Dit is verboden, omdat de benzine dan als ballast wordt gebruikt.

Het team van BAR heeft documentatie overlegd aan de stewards waarmee ze probeerden te bewijzen dat de auto ook bij het maken van de pitstops nog steeds zwaar genoeg was. Hoewel het bewijs niet overtuigend was, heeft de wedstrijdleiding besloten geen straf uit te delen aan het team of de coureur.

Hoewel iedere wagen en coureur worden gewogen in het parc fermé na de race, is het gebruikelijk dat één of meer auto's aan een extra controle kan worden onderworpen, waarbij ook de benzine uit de wagen wordt gehaald.

Update:
De FIA tekent beroep aan tegen de beslissing van de stewards. De organisatie is niet tevreden met de conclusie van de wedstrijdleiding. Daardoor zou Button zijn podiumplaats kunnen verliezen. Het beroep staat gepland voor 4 mei aanstaande bij het Internationaal Hof van beroep in Parijs.