Punten Grand Prix van San Marino

Na een leuke en spannende race dan zoals gebruikelijk op maandagavond de punten en het bijbehorende budget. Hierbij moest de crew wel een beslissing nemen naar aanleiding van de zaken van Ralf Schumacher en Jenson Button.

Bij de puntenverdeling zijn wij uitgegaan van de uitslag van de FIA zoals deze maandagavond om 20:00 uur bij ons bekend was. Dat houdt in dat Ralf Schumacher in de uitslag van de race als elfde is geklasseerd en Jenson Button als derde. De huidige punten van deze ronde zijn definitief en worden niet meer aangepast aan de uitspraken van de beroepszaken die later nog worden gehouden.

Ondanks dat Toyota qua prestaties enigszins tegenviel, heeft toch nog steeds een grote groep eenzelfde team en dus eenzelfde score. In totaal 60 deelnemers wisten de score van 462 punten te behalen en mogen zich daarom ook allemaal winnaar van deze ronde noemen.

In de top vijf van het totaalklassement vonden de nodige verschuivingen plaats. Van de derde plaats gaat sentil naar de eerste plaats, daarbij gevolgd door Googolplexian, die van vier naar twee gaat. Zij hebben respectievelijk 1997 en 1982 punten. Nightbird en Runie delen de derde plaats en komen de top vijf. Ook Gatalin komt nieuw de top vijf binnen en pakt de vijfde plaats.

Bij de subleagues pakte deze race Pension Pervers de beste score met 462 punten. Deze subleague leidt ook het subleagueklassement.

De volgende race vindt plaats op het circuit van Barcelona. Voor deze race kan je wisselingen in je team aanbrengen tot 7 mei 00:01 uur. We wensen iedereen wederom succes met de te maken keuzes.

De FOK!sportcrew