Honda verhoogt aandeel in BAR

Honda heeft haar belang in BAR verhoogd tot 45 procent. Na eerder geen commentaar te willen geven, werd dit bekend gemaakt.

Na een succesvol jaar in de Formule 1 heeft Honda nu een deel van de aandelen van British American Tobacco overgenomen. In een nieuwe constructie is er sprake van een verhouding van 55% van de aandelen voor BAT en 45% van Honda. De huidige organisatievorm zal worden vervangen door een joint venture-constructie.

Antonio Monteiro de Castro van British American Tobacco vertelde: "We zijn verheugd dat Honda haar betrokkenheid bij het team van BAR, dat dit seizoen een stuk sterker is geworden, wil vergroten. We zijn met name David Richards en Prodrive dankbaar voor hun aandeel in de geboekte vooruitgang en de springplank die zij het team hebben gegeven op weg naar de volgende fase in de ontwikkeling van het team."

Takanobu Ito van Honda is blij met deze deal: "Dit is een logisch vervolg in de onze relatie met BAR en een belangrijke stap voor voor beide partners. De nieuwe overeenkomst versterkt de structuur van onze samenwerking met BAR in het vervolg van onze Formule 1-uitdaging."