Cold Case Files

Astrid (lizardtattoo)
Het spel is gebaseerd op de Amerikaanse TV-serie Cold Case Files (van A&E). Er zijn zes verschillende cases, en op de website van A&E is nog een bonuscase te downloaden (werkt alleen als je het spel hebt).

1. Murder Motel
Jaren geleden werd bij een overval een man gedood. Er werd nooit een aanwijzing gevonden aangaande de dader. Nu er technisch veel meer mogelijk is wordt de zaak heropend. Via vingerafdrukken kom je al snel op het spoor van een verdachte.

2: Happy Hour
Achter een pub is een dode gevonden. De barkeeper staat er om bekend niet al te zachtzinnig met zijn klanten om te gaan, maar alle getuigen van die avond beweren dat hij de man alleen naar buiten heeft gegooid en verder niets. Een moordwapen is nooit gevonden.

3: To Tell The Truth
Op de eerste avond van zijn nieuwe baan wordt een pompstationbediende overvallen en doodgeschoten. Degene die hem moest inwerken lag in een auto te slapen en werd pas wakker van de politiesirenes.

4: Friend Or Foe
Dit is nog een relatief recente zaak: een man in een loods hoorde gebonk op de deur, deed open en vond zijn collega bloedend op de grond. Hij legt de man op een kartonnen doos en belt een ambulance. Dat is althans zijn verklaring.

5: The Apartment
Een meisje in een apartementencomplex is vermoord. Op het slachtoffer wordt niet alleen haar bloed gevonden, maar ook bloed van de verdachte. De vermoedelijke dader heeft een identieke tweelingbroer.

6 Death Benefit
Bij een brand weten een vrouw en haar zoontje ter nauwernood te ontsnappen. De man des huizes was toevallig even een blokje om. Uit onderzoek blijkt, dat zijn vorige vrouw op zeer jonge leeftijd aan een hartaanval is overleden. Haar moeder vertrouwt haar schoonzoon voor geen meter. Hij is ook al eerder bij brand betrokken geweest. Toevallig had hij altijd goede verzekeringen lopen.

Bonus Case
Vanuit een weeshuis zijn jaren geleden twee jongetjes verdwenen. Een in een park gevonden schedel waarvan men altijd dacht dat die van een tienermeisje was geweest wordt opnieuw geanalyseerd. Dan blijkt het de schedel van één van de verdwenen jongetjes te zijn en de zaak wordt heropend.