''Like a Rolling Stone' beste popsong ooit'

In een lijst met de 500 beste popsongs aller tijden, die is samengesteld door 172 recensenten en muzikanten op verzoek van het gezaghebbende Amerikaanse muziekblad Rolling Stone, is 'Like a Rolling Stone' van Bob Dylan op nummer één geëindigd. The Rolling Stones staan met '(I Can't Get No) Satisfaction' op de tweede plek.

Het muziekmagazine merkt op dat 'Like a Rolling Stone' en 'Satisfaction' in 1965 binnen één maand na elkaar werden opgenomen, hetgeen veel zegt over hoe snel de popmuziek zich toen ontwikkelde, aldus het blad.

De top 10 bestaat verder uit:
3. Imagine - John Lennon
4. What's Going On - Marvin Gaye
5. Respect - Aretha Franklin.
6. Good Vibrations - the Beach Boys
7. Johnny B. Goode - Chuck Berry
8. Hey Jude - the Beatles
9. Smells Like Teen Spirit - Nirvana
10.What'd I Say - Ray Charles.

Het meest recente nummer kan pas terug worden gevonden op 180. Daar staat 'Hey Ya!' van OutKast uit 2003. Van de totale Top 500 bestaat de helft uit nummers uit de zestiger en zeventiger jaren. De Britse Beatles hebben met 23 nummers de meest songs in de lijst staan, gevolgd door de Rolling Stones met 14 liedjes en Bob Dylan 12.

Het complete overzicht van de vijfhonderd songs staat in de editie van The Rolling Stone die vandaag in de handel komt. De complete lijst staat ook on-line.(Nederlands singlehoesje uit 1965)

''How does it feel
How does it feel
To be without a home
Like a complete unknown
Like a rolling stone''