FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 18 november 2004

Wapenhandelaar overvallen in Hulst

In Hulst (Zeeland) hebben gewapende mannen vanavond een wapenhandelaar overvallen. De mannen bedreigden de handelaar en gingen er met een onbekend aantal wapens vandoor.

De politie meldde dat de overvallers 'm zijn gesmeerd richting het Clingense bos, grenzend aan BelgiŽ. De Belgische politie is inmiddels gewaarschuwd en ingeschakeld, er wordt een buurtonderzoek uitgevoerd. Over de hoeveelheid wapens en van welke soort ze zijn kan de politie voorlopig geen mededelingen doen.

MTV Europe Music Awards uitgereikt

In Rome zijn vanavond de MTV Europe Music Awards uitgereikt. De show was op MTV te volgen, maar ook via de officiŽle website van de EMA kon worden gekeken en geluisterd.

Grote winnaar van de EMA 2004 mag Outkast worden genoemd, met drie awards. In de 'lokale categorie' won Kane een award. Hieronder vind je alle uitslagen, de winnaars zijn dik- en schuingedrukt.

Best Album
Beyonce Dangerously In Love
Black Eyed Peas Elephunk
Dido Life For Rent
Outkast Speaker Boxxx / The Low Below
Usher Confessions
Best Rock
Good Charlotte
Green Day
Linkin Park
Red Hot Chili Peppers
The Darkness
Best Group
The Beastie Boys
Black Eyed Peas
D12

Maroon 5

Outkast
Best Alternative
Muse
The Prodigy
The Hives
Franz Ferdinand
BjŲrk
Best Video
The Cure The End Of The World
The White Stripes Hardest Button To Button
Jay-Z 99 Problems
The Streets Fit But You Know It
Outkast Hey Ya
Best Hip Hop
The Beastie Boys
D12
Jay-Z
Kanye West
Nelly
Best R&B
Alicia Keys
Beyoncť
Kelis
Outkast
Usher
Best New Act
Franz Ferdinand
Jamelia
Keane
Maroon 5
The Rasmus

Best Pop

Anastacia
Avril Lavigne
Black Eyed Peas
Britney Spears
Robbie Williams
Best Female
Britney Spears
Beyoncť
Alicia Keys
Anastacia

Avril Lavigne

Best Male
Jay-Z
Justin Timberlake
Nelly
Robbie Williams
Usher
Best Dutch & Belgian Act
The Sheer
Novastar
Soulwax
TiŽsto
Kane
Best Song
Anastacia Left Outside Alone
Usher Yeah
Maroon 5 This Love
Britney Spears Toxic
Outkast Hey Ya

Naast awards in diverse muzikale categorieŽn, werd ook weer een Free Your Mind award uitgereikt. Dit jaar aan La Strada, een organisatie die in Europa actief is in de strijd tegen vrouwenhandel en slachtoffers hiervan opvangt/begeleidt.

Britse vossenjacht definitief verleden tijd

Het Britse Lagerhuis heeft de traditionele vossenjacht verboden. Eerder had het Hogerhuis, een soort Eerste Kamer die echter niet uit gekozen maar uit benoemde leden bestaat, het wetsvoorstel drie keer afgewezen. Door gebruik te maken van de Parliament Act kon echter het Hogerhuis worden omzeild. Het was pas de vierde keer dat van deze noodmaatregel gebruik werd gemaakt.

Volgens de Parliament Act kan een wetsvoorstel dat in twee opeenvolgende sessies door het Lagerhuis is aangenomen niet door het Hogerhuis geblokkeerd worden. Premier Blair had vooraf al aangekondigd zijn toevlucht te willen nemen tot de speciale maatregel. Het Britse Hogerhuis, waarvan verschillende leden zelf hartstochtelijke jachtliefhebbers zijn, had nog voorgesteld de vossenjacht aan strikte regels te binden, maar dit compromis werd door het Lagerhuis verworpen.

Liefhebbers zien de vossenjacht als een uiting van de traditionele Britse manier van leven. Tegenstanders wijzen op het bloederige en barbaarse karakter ervan. De discussie verdeelde Groot-BrittaniŽ. Zelfs de Britse koningin zou zich negatief hebben uitgelaten over een eventueel verbod. Voorstanders van de jacht hebben al aangekondigd zich met hand en tand te verzetten tegen de maatregel.

Engelse vossenjacht

Bieden op voetbalrechten kan van start

De kartelwaakhond NMa heeft de plannen van de Eredivisie NV om de voetbaluitzendrechten te verkopen goedgekeurd. Dit betekent dat er vanaf nu geboden kan gaan worden op de samengestelde pakketten met een looptijd van drie jaar.

De Eredivisie NV heeft zes pakketten in de aanbieding met de live-verslagen danwel samenvattingen van het eredivisievoetbal. Ook het radioverslag gaat onder de hamer. De koper zal drie jaar lang over de uitzendrechten kunnen beschikken.

Voorheen had betaalzender Canal+ de live verslagen en liet de NOS (Studio Sport) de samenvattingen zien. Er zijn nu echter meerdere kapers op de kust. HMG liet bij monde van Fons van Westerloo eerder al weten grote interesse en plannen te hebben met de samenvattingen van het Eredivisie voetbal. Het voetbal zou dan op RTL4 verschijnen, niet langer op RTL5. Ook John de Mol (mediabedrijf Talpa) ziet brood in uitzending van het eredivisievoetbal, dat zou gecombineerd met ander amusement zijn nieuwe familiezender moeten vullen. Nu brengt De Mol via Nickelodeon enkel nog de uitwedstrijden van het Nederlands Elftal op het scherm.

Een belangrijke eis aan de koper(s) is wel dat op zondagavond om 19.00 uur de samenvattingen worden gebracht van de gespeelde wedstrijden. In tijd zal er in de nabije toekomst dus niet veel veranderen. Ook moeten kopers vooraf laten weten hoe ze hun zendtijd willen indelen. De Eredivisie NV hoopt voor de clubs per jaar in totaal 65 tot 70 miljoen euro binnen te halen.

Limburgse Lonsdalers bekend bij politie

NeoGenic1982 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De politie in Venray zegt de meeste Lonsdale-jongeren, die deze week slaags raakten met een groep Marokkanen, bij naam en toenaam te kennen. Het zou gaan om ongeveer dertig jongeren in de leeftijd van veertien tot twintig jaar met 'foute opvattingen'.

Dat zegt politiewoordvoerder P. van Raaij. Hij geeft aan van de Marokkaanse jongeren een minder goed beeld te hebben. Zij komen niet zo vaak in aanraking met justitie en zijn als groep minder goed herkenbaar dan de jongeren in Lonsdale-kleding. Hoewel er spanningen zijn, is Van Raaij van mening dat de zaak niet uit de klauwen loopt, ook niet na de grote vechtpartij. "De verhoudingen verharden, maar het geweld is niet excessief."

Maandagavond ging de groep Lonsdale-jongeren en een kleinere groep Marokkanen, gewapend met stokken en stoelpoten, met elkaar op de vuist. Directe aanleiding was het bekogelen van een Marokkaanse vrouw met stenen eerder op de dag. De Marokkanen wilden deze daad wreken.

Beide groepen leven op gespannen voet met elkaar sinds een aanslag op een moskee werd verijdeld. Vandaag werd overigens een vierde verdachte in die zaak opgepakt. In het verleden zijn er meerdere massale knokpartijen geweest.

De Marokkanen geven aan de dialoog aan te willen met de Lonsdale-jongeren. De politie vindt het daarvoor nog te vroeg. De angst bestaat dat wraakoefeningen elkaar opvolgen en de situatie uit de hand loopt.

Nintendo DS TV-tuner aangekondigd

In de recentste uitgave van het Japanse blad Nintendo Dream is een TV-tuner voor de Nintendo Dual Screen aangekondigd. Door deze tuner aan te sluiten op je Nintendo DS of Game Boy Advance kun je TV kijken op je handheld.

In het apparaat gaan drie AA batterijen en hiermee kan je rond de zes uur TV kijken. In het voorjaar van 2005 zal het apparaat in Japan gereleased worden voor een prijs van 9.240 Yen, omgerekend zo'n 68 euro. Of het apparaat ook in Europa zal verschijnen is nog niet bekend.


Moslimextremisten bedreigen meer Belgische politici

Icoon politiek buitenland nieuws Diverse Belgische politici zijn vandaag bedreigd door moslimextremisten. Zo zijn onder meer de minister van Justitie Onkelinx en het liberale kamerlid De Parmentier met de dood bedreigd. Eerder werd de islamcritica Mimount Bousakla bedreigd ritueel afgeslacht te worden.

VRT-radio meldt dat Onkelinx een brief van moslimfundamentalisten heeft ontvangen waarin zij en twee collegae politici worden bedreigd. Ook een tegenstander van de burka, De Parmentier, ontving een dreigbrief.

Inlichtingen- als veiligheidsdiensten nemen de bedreigingen zeer serieus sinds de moord op Theo van Gogh. Wie speciale beschermingsmaatregelen vraagt, krijgt die ook.

Ajax scout Griekse spits

Ajax blijft op zoek naar een nieuwe spits. Deze keer werd de Griekse spits Angelos Charisteas bekeken.

Ronald Koeman zat bij de wedstrijd van de Grieken op de tribune. Griekenland won met 3-1 van Kazachstan, onder andere door twee doelpunten van Charisteas. De spits staat nu onder contract bij Werder Bremen, alwaar hij maar weinig speelt. Hoewel hij tot 2006 onder contract staat, wil hij graag vertrekken. Een probleem kan echter zijn hoge salaris zijn.

Ook Ruud Krol was bij een interland. Hij zat op de tribune bij Frankrijk – Polen, waar hij extra op Maciej Zurawski , een aanvaller van Wisla Krakůw, en op Sebastian Mila, een middenvelder van Grodzisk, lette. De Poolse media meldde verder dat Krol ook nog naar de teamgenoot van Zurawski, Tomasz Frankowski, heeft gekeken.

CIA: 'vermogen Arafat 1,5 miljard dollar'

Icoon Buitenlands nieuwsVolgens schattingen van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA bedraagt het vermogen van de vorige week overleden Yasser Arafat ongeveer 1,5 miljard dollar. De CIA zou op een uitgebreid netwerk van zakelijke belangen en bankrekeningen op naam van de Palestijnse leider en de PLO zijn gestuit. Een Oostenrijks tijdschrift heeft dit vandaag bekendgemaakt.

Het netwerk zou in een groot deel van de wereld actief zijn: van Canada, via het Caribisch gebied, tot in Noord-Afrika. Het gaat om onder meer een farmaceutisch bedrijf in Canada, in de Verenigde Staten gevestigde investeringsmaatschappijen, telecombedrijven in het Midden-Oosten en Noord-Afrika en postbusfirma's in Aruba dat als belastingparadijs bekend staat.

Coulthard neemt genoegen met testrol

Hoewel David Coulthard nog steeds hoopt te kunnen racen in de Formule 1 volgend jaar, zal hij een testrol bij een goed team zeker niet afwijzen.

Er werd verwacht dat Coulthard zijn helm aan de wilgen zou hangen als hij geen racestoeltje meer kan bemachtigen, maar Coulthard blijkt strijdvaardiger dan gedacht. Red Bull is nog de enige echte kans voor een plek op de startgrid bij het begin van volgend seizoen, maar eventueel wil Coulthard best in een testrol bij een team gaan rijden.

In Autosport Magazine vertelde hij: "Uiteraard prefereer ik de optie om te racen, maar als er geen stoeltjes beschikbaar zijn dan moet ik ook andere dingen durven doen. Ik ben ervan overtuigd dat het beter is om scherp te blijven door te racen, dan jezelf racefit te houden in een fitnesszaal."

"Jacques vond het moeilijk zijn rentree te maken ondanks dat hij goed fit is, simpelweg vanwege de klappen die je organen krijgen van het door elkaar worden geschud (in een F1-auto, red.). Als een verstandige optie om te racen niet komt zou het stom zijn om een serieuze testrol af te wijzen." Coulthard zinspeelde zelfs nog op een testrol bij Ferrari of Renault.

Domina Vacanze-De Nardi 2005

De nieuwe combinatieploeg van Domina Vacanze en De Nardi heeft weinig renners van Domina Vacanze meegenomen. Verschillende ex-renners van die ploeg wachten ook nog steeds op een paar maanden salaris.

Eigenaar Ernesto Preatoni van Domina Vacanza heeft met de samenwerking met Gianluigi Stanga's De Nardi team het roer goed omgegooid. Manager Vincenzo Santoni is vertrokken en er is een geheel nieuwe team ontstaan met flink wat rijders van De Nardi.

Sergei Gonchar zal de kopman van de nieuwe ploeg. Daarnaast zullen ook Mirko Celestino, Ivan Quaranta, Vladimir Belli en de jonge Italiaan Giovanni Visconti de kans krijgen om te schitteren. De ploeg is qua renners een echte Italiaanse ploeg met maar een paar andere nationaliteiten erbij.

De ploeg:
Simone Cadamuro (Ita), Sergei Gonchar (Oek), Michele Gobbi (Ita), Mirko Lorenzetto (Ita), Rafael Nuritdinov (Oez), Alessandro Vanotti (Ita), Ruggero Borghi (Ita), Matej Jurco (Slo), Enrico Grigoli (Ita), Mirko Celestino (Ita), Ivan Quaranta (Ita), Luca Solari (Ita), Vladimir Belli (Ita), Ruslan Ivanov (Mda), Alessandro Cortinovis (Ita), JŲrg Ludewig (Dui), Alessandro Fertonani (Ita), Angelo Furlan (Ita), Paolo Valoti (Ita), Cristian Bonfanti (Ita), Sergio Ghisalberti (Ita), Andrij Grivko (Oek), Elia Rigotto (Ita), Giovanni Visconti (Ita), Maxim Iglinskiy (Kaz).

'Kanker door kaarsen in kerk'

Toxicoloog T. de Kok van de Universiteit Maastricht is van mening dat kerkbezoekers een grotere kans op longkanker lopen dan degenen die geen kerken binnengaan. Dit verhoogde risico zit in de brandende kaarsen in combinatie met een slechte ventilatie.

De onderzoeker analyseerde de lucht in kerken nadat er langdurig kaarsen en wierook was gebrand. Vooral vrije radicalen en polycyclische aromatische hydrocarbonaten kwamen in een veel te hoge concentratie voor, aldus De Kok. Deze deeltjes kunnen tot diep in de longen doordringen en daar schade veroorzaken.

Volgens De Kok is het zelfs zo erg dat het veiliger is om langs een snelweg waar dagelijks 45.000 auto's passeren te gaan staan, dan een kerk binnen te gaan. Priesters en andere mensen die ambtshalve langdurig in kerkgebouwen verblijven lopen daarbij nog meer risico dan de gemiddelde kerkbezoeker. Die doet zijn longen overigens al helemaal geen goed door met kerst naar de kerk te gaan, aangezien dan meer kaarsen branden dan normaal.

Help een vriend(in) aan Xbox Live en verdien een spel

Microsoft heeft weer een nieuwe actie gestart om meer mensen op hun online service te krijgen voor de Xbox. Via de site friendsforlive kan je je vriend(en) aanmelden en als ze dit doen dan kan je een gratis spel krijgen.

De spellen die beschikbaar zijn:

Midtown Madness 3
Crimson Skies: High Road to Revenge
CounterstrikeTM
Links 2004
Sudeki
Ninja Gaiden
Fable
RalliSport Challenge 2
Project Gotham Racing 2
Top Spin

De actie loopt nog tot en met 31 januari 2005.

Zware rel op training AA Gent

De Algerijn Cherrad en de Marokkaan Oussalah zijn donderdag bij de training van de Belgische club AA Gent flink met elkaar op de vuist gegaan.Oussalah verkoct de Algerijn zo`n harde klap, dat deze bloedend afdroop.

Een uur na de training wou Cherrad Oussalah te lijf gaan met een honkbalknuppel, en de twee kemphanen konden slechts met moeite door andere spelers uit elkaar worden gehaald.

De manager van AA Gent, Louwagie, was ooggetuige van het incident, en maakte duidelijk dat de betrokkenen op een gepaste sanctie mogen rekenen en zelfs ontslag tot de mogelijkheden behoort.

Automobiliste gewond door bevroren kalkoen

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Gewond raken door een vliegende kalkoen, vooruit. Maar in je auto geraakt worden door een diepvrieskalkoen is wel heel bizar. Toch overkwam dit een 44-jarige vrouw uit Amerika die het voorval vast een stuk minder grappig vond. Ze raakte namelijk zwaargewond.

De vrouw reed afgelopen weekend in Ronkonkoma, tachtig kilometer ten oosten van New York, toen vanuit een tegemoetkomende auto een bevroren kalkoen naar haar wagen werd gegooid. Het beest ging door de voorruit van de auto heen en verwondde de vrouw levensgevaarlijk. Haar passagier wist het voertuig veilig naar de kant te sturen.

De politie vermoedt dat de daders enkele tieners zijn. Zij hadden kort voor het incident in een nabijgelegen supermarkt een negen kilo zware kalkoen gekocht met een gestolen creditcard.

Boukhari toch niet geschorst

De tuchtcommissie van de KNVB heeft bekend gemaakt dat Nordin Boukhari van Ajax toch niet geschorst is voor de komende uitwedstrijd van de Amsterdamse club tegen De Graafschap.

Afgelopen maandag liet de KNVB abusievelijk weten dat de Ajax-speler zijn vierde gele kaart had gekregen, en daardoor automatisch voor een wedstrijd was geschorst. Alleen had de voetbalbond ten onrechte een registratie uit zijn tijd bij NAC Breda meegeteld, terwijl Boukhari die straf al had uitgezeten.

Juwelen Maria Callas geveild voor 1,4 miljoen

In GenŤve is bij Sotheby's een aantal juwelen van operadiva Maria Callas geveild. De elf verschillende stukken brachten 1,4 miljoen euro op, drie keer meer dan vooraf werd verwacht. Een medewerker van Sotheby's liet weten dat de schatting was gebaseerd op de marktwaarde van de sieraden, niet op de emotionele waarde. "La Callas was een legende. En haar sieraden zijn zo mooi, dat ze zeker voor een goede prijs verkocht zouden worden."

De meeste juwelen waren een geschenk van Callas' eerste echtgenoot Giovanni Meneghini. De diva, vooral bekend geworden door haar hoofdrol in Puccini's Tosca, overleed in 1977. De sopraan trouwde in 1949 met Meneghini, een Italiaanse industrieel. Later verliet ze hem voor de Griekse scheepsmagnaat Aristoteles Onassis.

Subheader
Maria Callas

Commissie Barroso goedgekeurd in herkansing

De Commissie Barroso heeft vanmiddag dan toch de goedkeuring van het Europese Parlement gekregen. Vorige maand dreigde het Parlement nog tegen de benoeming van de Commissie te stemmen uit onvrede met de voordracht van de Italiaan Rocco Buttiglione. Barroso trok toen op het laatste moment zijn commissie terug. Uiteindelijk hebben vanmiddag 449 leden van het Europarlement voorgestemd en 149 tegen.

Er was vandaag vooral nog kritiek op de niet vervangen Nederlandse kandidaat Neelie Kroes. Zij wordt vanaf aanstaande maandag Commissaris van Mededinging. De Hongaarse commissaris LŠszlů Kůvacs, die eerst Energiezaken zou krijgen, krijgt nu Belastingen. Zijn vervanger op Energiezaken wordt Andras Piebalgs. Hij werd door de Letse regering naar voren geschoven ter vervanging van Ingrida Udre. De laatste nieuweling in deze commissie is de Franco Frattini. De Italiaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken krijgt de post Justitie.

© Europese Commissie
Scheidend voorzitter Romani Prodi met zijn opvolger Josť Manuel Barroso

Ik ruik hutspot

Gatverdamme ik haat spinnen
Ieeuuuuuuuuuuuuuuuuwwwwwwwwwwwwwwww
Maar een dirretje met blote vrouwen is altijd leuk.
Dan hebben we nu de stad Delft .Misschien kan je bij het giga inzoomen nog meer blote vrouwen vinden. ( ergens links bovenin heb ik er een gevonden die net de badkamer inloopt )
De makers van lego zijn ook altijd wel zo aardig om je harde schijfje eens een opknapbeurtje te geven.
Deze jongens zijn een beetje vreemd open dir . Misschien is een cursus yiddish wel wat voor hun.
Have fun.

[update] Joodse man in Antwerpen vermoord

In Antwerpen heeft de politie extra manschappen de joodse wijk ingestuurd omdat daar vannacht rond 02:00 uur een joodse man in het hoofd werd geschoten. Er bestaan al enige tijd spanningen in de stad tussen de grote groepen joodse en Arabische minderheden. Overigens is onduidelijk of deze zaak een religieuze danwel racistische achtergrond heeft. Het slachtoffer ligt in het ziekenhuis en verkeert in acuut levensgevaar.

Het 24-jarige slachtoffer is een orthodoxe jood die zich ook zodanig kleedde. Hij heeft de Britse nationaliteit en kwam juist terug van de synagoge toen hij een kogel in het hoofd kreeg. Voorbijgangers zagen zijn lichaam in een plas bloed liggen. De man volgde godsdienstlessen in de synagoge en was daar ook werkzaam als vrijwilliger.

Volgens het Centraal Joods Overleg (CJO) in Nederland toont deze geweldsuitbarsting eens te meer aan dat wie herkenbaar is als jood de kans loopt daar ''hardhandig en nu dus ook levensbedreigend'' op te worden aangesproken. Volgens het CJO is dit gewelddadig incident er een in een reeks van openlijke geweldplegingen tegen joden in Antwerpen.

Update 18:12
Inmiddels is het slachtoffer aan zijn verwondigen overleden. Nog steeds is onduidelijk wat de achtergrond is van de gewelddaad. De man had 1.000 euro op zak die niet verdwenen waren, dus een roofmoord lijkt uitgesloten. Er zouden ook geen aanwijzingen zijn dat het motief van de schietpartij een religieus of racistisch aspect heeft.

Het Forum der Joodse Organisaties in BelgiŽ wijst er wel op dat het slachtoffer een herkenbare jood was - met een hoed, een baard en een lange zwarte jas - maar men wil geen overhaaste conclusies trekken alvorens een stelling in te nemen. ''We tasten volledig in het duister naar dader en motief en doen voorlopig geen speculaties'', aldus een woordvoerder.

De gedode joodse man laat vijf kinderen achter.


Het slachtoffer

Amerikaan op proef bij Feyenoord

Feyenoord heeft vanaf aankomende week de Amerikaan Clint Dempsey van de Amerikaanse club New England Revolution op proef.

Dempsey, een 21-jarige middenvelder, wordt een grote toekomst toegedicht. In het afgelopen MLS-seizoen werd hij uitgeroepen tot ‘rookie of the year’, oftewel de prijs voor de beste nieuwe speler.

De technisch vaardige middenvelder maakte in 2004 zijn debuut op het allerhoogste niveau, en staat bekend om zijn goede pass en schot. In de 22 wedstrijden die hij speelde scoorde hij zes maal.

Feyenoord had al eerder talentvolle Amerikanen op proef. Maar zowel doelman Tim Howard als verdediger Carlos Bocanegra kregen geen contract aangeboden bij de Rotterdamse ploeg.

FOK!-tv: het grote Georgina-interview

Georgina is hot. Ze staat in de Playboy en daarmee is de actrice het gesprek van de dag. Vergeet brandende moskeeŽn, vergeet Irak, vergeet Bush. Want wat Nederland echt bezig houdt is of de borsten van ‘Sjors’ wel echt zijn. FOK!-tv was bij de officiele presentatie van de Playboy en voelde Georgina aan de, eh, tand over de naaktreportage. De actrice werd tijdens het gesprek terzijde gestaan door haar beste vriendin Brenda.

Kijk nu naar het FOK!-tv interview met Georgina!

Georgina & de Playboy stream - groot
Georgina & de Playboy stream - middel
Georgina & de Playboy stream - klein

Sjors
Georgina op de cover van de Playboy.

Open brief aan de Sint.

De ontwerper van het normen en waarden stelsel is weer in het land. Samen met een stel zwartjoekels meent hij ons weer wijs te maken dat we braaf moeten zijn want anders volgt uitzetting naar het verre Spanje. Beste Sint, ik denk persoonlijk dat het mooi geweest is. Uw feest riekt naar ernstig conservatisme en spot met alle democratische wetten. Lijfstraffen horen al jaren niet meer in onze rechtstaat. Doe ons nu een plezier en ga genieten van uw welverdiende pensioen.

Belgen mogen weg bij Roda JC

De Belgen JerŰme Colinet, Vincent Lachambre en Sven Vandenbroeck mogen Roda JC verlaten.

Colinet en Lachambre mogen in de winterstop bij de club uit Kerkrade vertrekken, het aflopende contract van Vandenbroeck wordt aan het eind van dit seizoen niet verlengd. De twee middenvelders Colinet en Lachambre spelen sinds 2001 bij de Limburgse club, Vandenbroeck sinds 2000.

Roda JC is wel weer op zoek naar versterking, deze week is de Noorse international Pa Modou Kah op proef. Kah komt van de de Zweedse club AIK. Hij speelde al mee in een oefenduel van Jong Roda met zondageersteklasser Eijsden (1-0 winst).

Ken Leemans, die op huurbasis speelt bij VVV, keert na de winterstop terug bij Roda JC. "Er is geen sprake van dat we hem willen verhuren aan zijn oude club KV Mechelen. Zoals het er nu uitziet komt hij gewoon terug naar Roda", aldus commissaris technische zaken Nol Hendriks in het Limburgs Dagblad.

Homo's blijven uitgesloten als bloeddonoren

EdwinB-RDam had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Medisch nieuws Belgische homoseksuelen zullen ook de komende jaren uitgesloten blijven door het Rode Kruis als bloeddonor. Dit is door de Belgische minister van Volksgezondheid Rudy Demotte bevestigd tijdens een debat. "Het is bewezen dat dit een objectieve risicogroep is", zei Demotte.

Sinds 1977, het begin van de aids-epidemie, zijn mannen die seks hebben met andere mannen uitgesloten als bloeddonor. Het omstreden selectiecriterium van het Rode Kruis geldt levenslang voor die personen.

Demotte vond deze maatregel niet kunnen en wilde hem dan ook laten aanpassen. Dit, omdat niemand zou mogen worden uitgesloten indien ze tot bepaalde groepen behoren. De levenslange uitsluiting voor homo´s wordt nu toch behouden.

Van Basten: voorronde voetbaldwergen


Marco van Basten wil dat de kwalificatie`s voor Europese- en wereldkampioenschappen wordt aangepast.

De bondscoach van het Nederlands elftal kwam na afloop van de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra met het idee dat de 'kleinere voetballanden' voortaan voorronden zouden moeten spelen voordat zij mee mogen doen aan het kwalificatietoernooi.

"Je kan een aantal van dit soort duels voorkomen, zeker als je ziet hoeveel wedstrijden onze internationals per jaar voetballen. Een voorronde zou een oplossing kunnen zijn", zei Van Basten die daarmee reageerde op uitlatingen van Ruud van Nistelrooy, die zei dat "dit soort landen niets te zoeken hebben in deze groep".

In oktober won Andorra nog verrassend met 1-0 van MacedoniŽ. Na 30 nederlagen op rij in kwalificatiewedstrijden was dit hun eerste overwinning.

Blessure van Nistelrooy valt mee

Ruud van Nistelrooy denkt dat hij aankomende zaterdag gewoon met Manchester United in actie kan komen in de competitiewedstrijd tegen Charlton Athletic.

De spits viel woensdag in de WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Andorra na 36 minuten uit met een blessure aan zijn heup, maar volgens van Nistelrooy valt het mee.

"Ik kreeg er alleen een tik op en dat deed pijn, maar het is echter niets serieus", aldus de spits op de site van United. Bondscoach Marco van Basten had na de wedstrijd gezegd dat de aanvaller veel pijn had en dat het er slecht uitzag.

'Koningin moet langs bij Hirsi Ali'

Koningin Beatrix moet niet alleen maar langsgaan bij de Marokkaanse gemeenschap, maar ook een bezoek brengen aan de met de dood bedreigde VVD-politica Ayaan Hirsi Ali. Dat stellen de schrijvers Nelleke Noordervliet en Max Pam in een brief die zij aan hare majesteit hebben verzonden.

Volgens Noordervliet en Pam verdient Hirsi Ali meer solidariteit dan de Marokkaanse gemeenschap, omdat zij het is die moet onderduiken om te voorkomen dat ze wordt geliquideerd. Het duo vindt dat Beatrix Hirsi Ali moet opzoeken en samen met haar op de foto moet. Het koningshuis heeft nog niet op de brief gereageerd.

Pam en Noordervliet vinden het prachtig dat Beatrix bij Amsterdamse Marokkanen is langs gegaan, ''maar het is wel de wereld op zijn kop. Voorzover wij weten is niemand van de Marokkaanse gemeenschap vermoord'', zo laten zij in het Parool weten. ''Er behoort een foto in de krant te staan van het staatshoofd met de vrouw voor wie het mes in de buik van Theo van Gogh eigenlijk was bedoeld. Majesteit, u bent al veel te laat, maar het kan nog'', aldus de twee.

Kapotte pc nekt verzamelaar kinderporno

D-mike-E en bArAbAts hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuws De politie heeft een kindercardioloog gearresteerd, omdat er op zijn computer kinderporno is aangetroffen. Bij huiszoeking kwam de recherche nog diverse cd-roms tegen met afbeeldingen van onder andere misbruikte baby's en jonge kinderen. De man liep tegen de lamp omdat hij zijn kapotte computer naar computerwinkel Paradigit bracht.

In de winkel constateerde een medewerker dat de computer vol stond met kinderporno en belde gelijk de politie. Schattingen van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) laten zien dat de kindercardioloog in totaal 450.000 afbeeldingen in bezit heeft gehad.

"Ik geniet eerder van plaatjes waarbij het misbruik maar zeer relatief is. Voel me meer aangetrokken door poserende meisjes van 14 tot 16 jaar", aldus de verdachte tegenover de officier van justitie. Dat hij kindercardioloog is, doet volgens hem niet terzake. "Werk en privť zijn twee gescheiden werelden."

De officier van justitie heeft drie jaar cel tegen Paul H. geŽist. De kinderarts wordt ook vervolgd vanwege de dood van ťťn van zijn patiŽntjes.

Robbie Williams: 'Ik moet president worden'

Chanty herschreef en submitte het volgende nieuwsbericht:

Icoon Showbiz nieuwsPopzanger Robbie Williams wil president van de Verenigde Staten worden. Dit schrijft de Duitse krant Bild. De Britse zanger schijnt dit tijdens de promotie van zijn nieuwste album gezegd te hebben. Over George W. Bush zei hij: ''Die kerel is een idioot. Ik zou president moeten worden.''

''Ik ben geschokt als individu en ik ben geschokt voor de wereld'', zo reageerde de zanger op de herverkiezing van de president. ''Ik kan niet geloven dat hij weer terug is. De Amerikanen beweren dat ze de leiders van de vrije wereld zijn, maar deze kerel kan nog niet eens een zin formuleren.''

Het is voor Williams duidelijk wie er wel president moet worden. ''Ik kan beter praten dan Bush en ik zou het werk beter doen dan hij.''

Subheader
''President Bush is een idioot. Ik zou president moeten worden'', aldus Williams

Boek: De wenskinderen - Annemarie van Gelder

Emma is lerares in een internationale schakelklas voor jonge asielzoekers. Haar leerlingen zijn afkomstig uit allerlei landen, niet altijd zo jong als ze voorgeven te zijn, en niet allemaal even gemotiveerd. Toch kan ze goed met hen overweg, ze beschouwen hun 'joef' een beetje als een moederfiguur. Ze observeren haar, en merken het als ze niet lekker in haar vel zit.

Haar leerlingen hebben zo hun eigen problemen. De asielzoekersprocedure, ziekte thuis... En om naar een gewone middelbare school te kunnen moeten ze ook nog eens slagen voor hun toets. Emma probeert hen te helpen. Op hun beurt proberen ze Emma te helpen, maar dat pakt heel anders uit dan verwacht.ISBN 9024551420
Uitgever Sijthoff
Paperback
Prijs § 16,95

Klacht FA tegen Spaans racisme

De Engelse voetbalbond FA gaat een officiŽle klacht indienen bij de FIFA en UEFA. Aanleiding daarvoor zijn de racistische spreekkoren in de oefenwedstrijd woensdagavond van Engeland tegen Spanje.

Vooral Ashley Cole en invaller Shaun Wright Phillips moesten het ontgelden. Als een van de twee aan de bal was, werden er kwetsende spreekkoren en oerwoudgeluiden vanaf de tribune geschreeuwd.

Zefls premier Blair van Engeland zei donderdag dat hij 'zeer teleurgesteld' was over het wangedrag van het Spaanse publiek. "In het voetbal is geen plaats voor racisme", aldus Blair. De Engelse minister van buitenlandse zaken zal zijn Spaanse collega schriftelijk om excuses gaan vragen.

De betrekkingen tussen de twee landen raakten gebrouilleerd, nadat de bondscoach van Spanje, Luis Aragones, vorige maand Thierry Henry 'een stuk zwarte stront' noemde. Het was zijn manier om Spaans international Reyes, net als Henry in dienst van Arsenal, te prikkelen. Volgens Aragones was het geen racistische uitlating, maar voetbaljargon, een dolletje met een speler.

Aragones weigerde na afloop van de wedstrijd tegen Engeland de racistische spreekkoren en oerwoudgeluiden te veroordelen. Hij ging niet in op vragen over dat onderwerp en beperkte zich tot een analyse van het voetbal. Volgens de media in Spanje hebben hun Engelse collega's de zaak-Aragones opgeblazen.

De FA wil nu dat de FIFA en UEFA een onderzoek naar het gedrag van het Spaanse publiek instellen. Ook tijdens de wedstrijd tussen Jong Spanje en Jong Engeland, afgelopen dinsdag, was er sprake van kwetsende spreekkoren.

Hockeysters zonder Champions Trophy uit ArgentiniŽ

De hockey vrouwen zijn weer terug in Nederland. Met veel feestelijkheden is het succesvolle team van bondscoach Marc Lammers teruggekeerd uit ArgentiniŽ. Een deel van de bagage bleef bij een tussenstop in Frankfurt staan.

De Nederlandse hockey vrouwen zijn zonder Champions Trophy teruggekeerd in Nederland. Tijdens een overstap in Frankfurt is een deel van de bagage zoek geraakt waaronder ook de Champions Trophy die zondag behaald is in ArgentiniŽ.

"Ik weet niet wat het tegenwoordig is met die luchtvaartmaatschappijen, maar gedoe met bagage is meer regel dan uitzondering geworden. Na de terugkeer van de Olympische Spelen in Athene was het ook al raak. Door alle administratieve rompslomp kun je dan niet als ťťn ploeg de aankomsthal instappen. Jammer, het was toch een lichte kater na een prachtig toernooi.", aldus Marc Lammers.

Veel familieleden en vrienden stonden de dames op te wachten bij de luchthaven Schiphol. De voorzitter van de hockeybond Andre Bolhuis zei in een toespraak dat hij trots was op de dames. Het was de eerste keer buiten Nederland dat de oranje dames de Champions Trophy veroverden.

De spelers en begeleiders mochten voordat ze richting huis gingen nog exclusieve sieraden uitzoeken bij een Argentijnse winkel op Schiphol. "Ik heb een mooie ketting gekregen. Leuk voor mijn vrouw, die heeft me toch weer twee weken moeten missen", zei Lammers opgetogen.

Politie verscheurt 2000 boetes

yohan.nl herschreef voor FOK! onderstaand bericht, waarvoor dank! Ook Dymphy en dvogel bedankt voor het melden via de nieuws-submit:

Icoon opmerkelijk nieuws In Zuid-Limburg is een deel van de op 26 oktober uitgedeelde snelheidsbekeuringen door de politie vernietigd. De tweeduizend boetes werden uitgeschreven op de Dr. Nolenslaan in Sittard tijdens wegwerkzaamheden. Daar gold toen een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur.

Enkele oplettende automobilisten dienden bezwaar in tijdens de boete, aangezien er geen zogenoemde herhalingsborden waren geplaatst. De politie erkende dit, waardoor de boetes ongeldig werden verklaard.

Peiling: Wilders groter dan de VVD

Chanty en yohan.nl herschreven onderstaand bericht, waarvoor dank! Ook pberends dank voor het tippen.

Icoon politiek binnenland nieuws Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden zou Geert Wilders met 24 zetels de VVD voorbij streven. Dit blijkt uit de nieuwst peiling van onderzoeksbureau TNS Nipo. Dat betekent een stijging van vijf zetels ten opzichte van de peiling van vorige week.

De VVD zou als grote verliezer uit de bus komen. Van hun 28 zetels raken zij er zeven kwijt. Behalve bij de VVD lijkt Wilders zijn winst weg te halen bij de LPF en het CDA. Het CDA zou van 44 zetels dalen naar 25 zetels. De SP doet het goed met vijftien zetels, terwijl ze er nu negen hebben. De PvdA wordt met 45 zetels de grootste partij.

Van de VVD-stemmers is eenderde tevreden met de koers die de partij op dit moment vaart. Evenveel kiezers zijn van mening dat de partij conservatiever zou moeten worden. De overigen vinden juist dat de partij socialer moet worden. Jozias van Aartsen zou niet langer fractieleider van de partij zijn, deze taak zou worden overgedragen aan Gerrit Zalm.

Sprinkhanenplaag teistert CaÔro

Chanty herschreef en submitte het volgende nieuwsbericht, dat ook door Syl68 gesubmit werd:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen sprinkhanenplaag teistert op de moment de Egyptische hoofdstad CaÔro. De eerste sprinkhanen arriveerden gistermiddag. 's Avonds zwermden de beestjes al door de hele stad. Het is de eerste sprinkhanenplaag in vijftig jaar.

De voedsel en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (UNFAP) meent dat de beestjes door de sterke zuidelijke winden veel verder naar het noorden zijn gekomen dan normaal. Egyptische boeren vrezen nu voor hun oogst. Ahmet el-Leithy, minister van landbouw, acht dit echter onwaarschijnlijk aangezien de dieren zich snel verplaatsen en nog niet helemaal volgroeid zijn. De regering heeft gisteren geadviseerd veel pesticiden te gebruiken om de sprinkhanenzwermen aan te pakken. Eerder dit jaar zorgden sprinkhanen in West-Afrika ook al voor grote problemen.

Subheader
Een Egyptische boer kijkt naar honderden
sprinkhanen die op zijn boerderij zijn geland

Cohen en Aboutaleb op dodenlijst

yohan.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De dodenlijst van de moslimextremisten, waarop de namen van de Tweede-Kamerleden Hirsi Ali, Wilders, burgemeester Cohen en wethouder Aboutaleb van Amsterdam zouden staan, bestaat toch. Dat blijkt uit de woorden van advocaat W. Ausma, bij wie Jason W. cliŽnt is.

Het is ongebruikelijk dat een advocaat uitlatingen doet, terwijl diverse procedures nog lopen. Eerder ontkende het landelijk parket van het Openbaar Ministerie het bestaan van de lijst. Ook nu wil ze er niet op reageren, evenals de woordvoerders van de burgemeester en de wethouder.

Het bestaan van de dodenlijst kwam aan het licht toen vorige week twee verdachten na een lange belegering in het Haagse Laakkwartier werden aangehouden. De voorlopige aanklacht luidt: poging tot moord met een terroristische inslag op de Kamerleden Hirsi Ali en Wilders en op de Amsterdamse burgemeester Cohen en zijn wethouder Aboutaleb. Andere namen op de lijst zijn onder andere Minister van Vreemdelingenzaken en Integratie Rita Verdonk, RTL4-presentator Frits Barend.

Daarnaast worden de twee ook nog aangeklaagd voor poging tot moord op leden van het arrestatieteam dat hen wilde aanhouden. Bovendien zal ze deelname aan een criminele, terroristische organisatie ten laste worden gelegd..

Meerderheid wereld ontevreden over hun leiders

Chanty herschreef en submitte het volgende nieuwsbericht:

Icoon Buitenlands nieuws'Onredelijk', zo worden politici wereldwijd door 63 procent van de bevolking bestempeld. Daarmee geeft een meerderheid van de wereldbevolking aan ontevreden te zijn met haar politieke en economische leiders. Dit blijkt uit een enquÍte van het Amerikaanse bureau Gallup in opdracht van het World Economic Forum (WEF). Er werden 50.000 mensen ondervraagd in 60 landen, waardoor het WEF de enquÍte representatief acht voor 1,2 miljard aardbewoners.

In Europa zijn mensen iets tevredener over hun leiders. Van de Europeanen gaf 46 procent aan ontevreden te zijn. De leiders krijgen verschillende verwijten naar hun hoofd geslingerd. Zo zouden ze niet alleen onredelijk zijn, maar ook te veel macht en verantwoordelijkheid hebben. Tevens reageren ze te veel op de druk die mensen op hun uitoefenen.

De economische leiders hebben het wat beter getroffen dan de politieke. Zij genieten namelijk meer aanzien. Managers krijgen naar hun hoofd geslingerd dat ze teveel druk op hun medewerkers leggen en ze te machtig zijn. Toch worden zij door de wereldbevolking met 39 procent nog als minst onredelijk betiteld.

Griekse atleten voor de rechter

De Griekse atleten Kostas Kenteris en Katerina Thanou zijn officieel in staat van beschuldiging gesteld.

Het duo wordt er van verdacht bewust drie dopingcontroles te hebben gedwarsboomd. Tevens wordt hen het afgeven van valse verklaringen ten laste gelegd over een geŽnsceneerd motorongeluk.

De twee Grieken waren de hoop op olympisch eremetaal bij de Spelen in Athene. Nadat ze drie dopingcontroles hadden gemist, besloten Kenteris en Thanou af te zien van deelname.

Zagorakis : 100 interlands, 0 doelpunten

Theodorus Zagorakis heeft woensdagavond zijn 100e interland gespeeld voor Griekenland in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazakstan. (3-1)

Zagorakis, die tot Beste Speler van Euro 2004 gekroond werd, bereikte deze mijlpaal zonder ook maar ťťn keer een doelpunt te maken in die 100 wedstrijden.

In de historie waren er slechts twee Europese veldspelers die meer interlands speelden zonder te scoren. De Zweed BjÝrn Nordqvist kwam tussen 1963 en 1978 tot 115 interlands zonder het net te vinden en ThorbjŲrn Svenssen bleef in 104 duels voor Noorwegen droog staan.

Uitreiking emancipatieprijs Hirsi Ali uitgesteld

Chanty herschreef voor ons onderstaand bericht en tipte het in de nieuws-submit, waarvoor dank!

Icoon Algemeen nieuws Ayaan Hirsi Ali zal zich nog even in geduld moeten vatten, voordat zij de HarriŽt Freezerring in ontvangst kan nemen. De uitreiking van de emancipatieprijs is voor onbepaalde tijd uitgesteld.

De prijs zou volgende week vrijdag in de Nieuwe Kerk in Amsterdam worden uitgereikt. Maar vanwege de vele dreigingen aan haar adres sinds de moord op Theo van Gogh kan zij niet aanwezig zijn bij de uitreiking. Hirsi Ali wordt nu permanent bewaakt en is sinds de moord niet meer in het openbaar verschenen.

De HarriŽt Freezerring wordt sinds 1978 uitgereikt aan mensen wiens werk een 'bewustmakend en emanciperend effect' heeft gehad. De organisatie ligt in handen van het feministische blad Opzij, waar HarriŽt Freezer een medewerkster van was. Behalve de ring, krijgt de winnaar ook nog een geldbedrag van 1250 euro.

Naaktfoto's nu onderdeel inburgeringscursus

Icoon Binnenlands nieuws De naaktfoto’s , die gisteren werden verwijderd uit de hal van volksuniversiteit Aventus in Deventer, zullen alsnog onder de ogen komen bij allochtonen. De foto's werden gisteren uit voorzorg verwijderd, omdat ze aanstootgevend zouden kunnen zijn bij moslims.

Dit bleek na een gesprek tussen betrokkenen gisteren. De naaktfoto's zullen nu in de inburgeringscursus worden gebruikt. Fotografiedocent Hans Wissink, die de expositie van het werk van zijn cursisten had georganiseerd en mťt zijn cursisten boos was over de censuur, kan zich hierin vinden.Hans Wissink met twee verwijderde foto's.


Verwijdering naakfoto's leidt tot verbolgen reacties
De verwijdering van de foto's heeft geleid tot vele verbolgen reacties. "Als het om inburgeren gaat zou je deze foto's jķist moeten laten hangen. Dit soort foto’s horen bij Nederland, zijn hier heel gewoon. Kunstuitingen moeten we beschermen", aldus een stagiare in het centrum.

Ook moslims vinden het weghalen van de kunst overdreven. Zo zegt een Turkse: "De foto’s zijn niet eens extreem en er komen geen kinderen op die school. Andere mensen die de foto’s niet willen zien, zijn niet verplicht te kijken."

De enige die er wel moeite mee had was de bijbeltrainer van het evangelisch jongerencentrum The Base, Johan Bakker. Zo zegt hij: "Ik denk dat het wťl een verstandig besluit is geweest de naaktfoto’s te verwijderen. Ik leef volgens de bijbel en ben tegen het te koop lopen met alles wat je hebt hangen. Dit soort dingen zouden we niet moeten willen."

BrŁckner speculeert over terugkeer Nedved

De bondscoach van de Tsjechen, Karel BrŁckner, sluit een terugkeer van sterspeler Pavel Nedved bij het Tsjechische nationale team niet uit.

BrŁckner zei dit donderdag, een dag nadat TsjechiŽ een benauwde 2-0 overwinning op MacedoniŽ behaalde. De coach zei dat hij binnenkort een gesprek met de 32-jarige middenvelder van Juventus heeft.

Nedved nam in september afscheid als international omdat hij de kritiek over hem in de Tsjechische media beu was. Er werd hem ondermeer verweten dat hij afzei voor interlands, maar dat hij vervolgens wel gewoon voor zijn club uit kwam. Ook wou Nedved zich geheel op zijn loopbaan bij Juventus richten.

Echtpaar leefde 46 jaar met verkeerde kind

chopke en edje34 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws In Japan heeft een echtpaar maar liefst 46 jaar in de veronderstelling geleefd hun zoon op te voeden, terwijl dit het verkeerde kind bleek. In april 1958 kreeg het tweetal het kind van een ander mee uit een kraamkliniek in Tokio. Na DNA-testen dit jaar kwamen ze erachter dat ze al die tijd niet hun eigen kind hadden opgevoed.


De DNA-testen werden op verzoek van de zoon uitgevoerd, omdat hij zich altijd al afvroeg waarom hij totaal niet leek op zijn ouders. Intussen hebben de ouders een rechtszaak aangespannen tegen de lokale autoriteiten die verantwoordelijk zouden zijn voor de kraamkliniek. Ze eisen een genoegdoening van 300 miljoen yen (2,35 miljoen euro).

Valve verspreidt zelf warez-versie Half-Life 2

Een Filefront-medewerker genaamd "Azzkiker" vond een Bittorent-link naar een illegale Half-Life 2-versie. Deze speelde hij door aan Valve. Tot zijn grote verbazing stuurde Gabe Newell hem het volgende antwoord:
quote
We're running a bit of an experiment. We're keeping track of the accounts that do this and will be shutting them off.

Valve kan dus controleren wie deze door henzelf verspreide warez-versie gebruikt, en deze mensen zullen geband worden van het Steam-netwerk.

Azzkiker vervolgt het bericht met een oproep het spel vooral gewoon te kopen, omdat VALVe Software meer dan 40 miljoen dollar heeft uitgegeven om het spel te ontwikkelen. Laat zien dat je hun werk waardeert en koop het!

Duitstalige Firefox bevat spyware omleiding

Danny had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuws De Duitse versie van de bekende open-sourcebrowser Firefox blijkt een spyware omleiding te bevatten via een advertentiesite. Dat meldt de internetsite Heise.de. Het gaat om de versie die op de officiŽle Mozilla site kan worden gedownload. Een deuk in het imago voor FireFox zit in het verschiet.

Zodra internetters willen zoeken op Ebay, wordt er eerst een verbinding gemaakt met een reclameserver. Waarom deze omleiding er ingebouwd in zit, is onbekend. Waarschijnlijk is dit gedaan omdat advertentieblockers ervoor zorgen dat de eBay-zoekfunctie niet goed functioneert en zo dus geen nut oplevert. Intussen zorgt de eBay-plugin voor de nodige trammelant.

Top 5 meest gewilde Nintendo DS games

Zoals iedereen ondertussen wel weet is de DS extreem populair op dit moment. Een hoop winkels nemen geen pre-orders meer aan en Nintendo opent een extra fabriek om de apparaten te produceren.

Nu heb je aan een Nintendo DS alleen niet veel, je moet er ook games voor hebben. De games die beschikbaar komen worden ook al lekker besteld en we hebben voor jullie een top 5 meest bestelde games in Japan op dit moment:

1. Mario 64 DS (Nintendo)
2. Sawaru Made in Wario (Nintendo)
3. Feel the Magic: XY/XX (Sega)
4. Chokkan Hitofude (Nintendo)
5. Kenshuui Tendo Dokuta (Nintendo)

Nummer twee in de lijst is Wario Ware Touch! en de nummer 4 en 5 zijn waarschijnlijk games die wij Westerlingen niet zullen zien hier.

Collectieve hysterie in boerendorp

Syl68 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws In een boerendorpje in Nicaragua is onder de lokale bevolking collectieve hysterie uitgebroken. Om de ziekte te bestrijden heeft het ministerie van volksgezondheid van Nicaragua een team van twintig artsen, psychiaters en psychologen gestuurd, evenals een traditioneel genezer.

Alle inwoners van het dorp Wiwli (170 kilometer ten noorden van Managua) zouden lijden aan Grisis Siknis, ofwel de 'gekke ziekte', een mysterieus syndroom dat af en toe toeslaat onder Miskito-indianen. Symptonen die optreden zijn hoofdpijn, angst, boosheid en doelloos in de rondte rennen. Vaak zijn antidepressiva en spierverslappers voldoende om de patiŽnten van de kwalen te genezen.

Metroid Prime 2: Echoes nieuwtjes (spoilers)

Pas op met het lezen van dit nieuwsbericht, er komen een aantal spoilers in voor!

IGN had een interview met Retro Studios en de interessante dingetjes vind je hier:

Je begint de game met een volledig outfit, maar na een ontmoeting met Ing heb je alleen nog maar het Varia Suit, de Morphball en Power Beam (met charge functie).
Het spel zal bestaan uit vijf gebieden, The Agon Wastes, The Temple Grounds, The Torvus Bog, The Sanctuary Fortress en het laatste level; The Sky Temple.
Dark Samus is geen speelbaar karakter.
De Metroids zijn weer terug en deze keer komen ze in twee uitvoeringen, Light en Dark Metroids.
Het spel zal ongeveer 20 uur aan gameplay bieden al zullen er wel mensen zijn die het eerder uitspelen. Retro zegt over die mensen:

"[...]
That noted, super-geeks everywhere who eventually master where to go and understand exactly how to beat each enemy will inevitably declare that they have bested the adventure in about 10 hours. These same geeks, however, will never kiss a real girl
[...]"


Het complete interview is hier na te lezen.

MŠxima's nichtje komt paaldansen

iamredleader, supergirl81, chopke en EdwinB-RDam hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In de familie van prinses MŠxima zit de nodige pit. Op vrijdag drie december zal haar nichtje Laura Vina een paaldansact verzorgen op het Ex Porn Star feest in de Marcantie Kingdom (Venue) in Amsterdam. Dit maakten de organisatoren van het evenement bekend.

Naast het paaldansen zal ze ook de nieuwe Ex Porn Star Champagne gaan promoten. "We lanceren daar onze eigen love potion", zo zegt Gijs van de Wint, een van de organisatoren. De flyer van het evenement laat er geen gras over groeien. Onder de titel 'Maximaal aan de paal', wordt volop verwezen naar het koningshuis.

Vina draagt op de flyer een kroontje als knipoog naar haar nichtje. De poster is goedgekeurd door de RVD. Vorige maand kwam de organisatie nog in het nieuws toen er een verbod kwam op de flyers en posters waarop premier Balkenende met balkje tussen twee halfnaakte dames lag.

Ex Porn star Poster
Laura Vina

Speler slaat trainer Roda JC

Roda JC beraadt zich op mogelijke maatregelen tegen tweede-elftalspeler Faton Popova.

De middenvelder van de Limburgse club sloeg trainer Frank van Kempen dinsdagavond, nadat Popova te horen kreeg dat de coach hem in de de rust van het oefenduel tegen eersteklasser Eijsden wilde wisselen.

Zowel van Kempen en Popova waren woensdag niet bereikbaar voor commentaar. Ook de directeur van Roda JC. Frank Rutten, wil geen details over het incident kwijt. "Dergelijk wangedrag kan niet door de beugel, maar ik wil eerst met de speler zelf praten," aldus Rutten.

Gran Turismo 4 ook vertraagd in Japan

Gamefront meldt vandaag dat Gran Turismo 4 in navolging van Europa ook in Japan vertraagd is. De game zou daar op drie december uitkomen en is nu uitgesteld tot 28 december. Het is vooralsnog onbekend wat de reden voor het uitstel is.


even wat plaatjes...

Met het uitstel is de soap rond GT4 nu compleet geworden. Eind september werd op de Tokio Game Show aangekondigd dat de game niet online zou gaan zodat hij vůůr kerst 2005 uitgebracht zou kunnen worden. Als tussendoortje werd de Europese versie vervolgens wegens localisatieproblemen uitgesteld tot het eerste kwartaal van 2005 en op elf november werd bekend gemaakt dat de game 'gold' was. Blijkbaar zijn er toch problemen opgetreden tijdens het testen bij Sony, want op die gold-status komt men nu terug.


... om jullie lekker te maken

Bill Gates krijgt meeste spam ter wereld

De oprichter van Microsoft, Bill Gates, krijgt dagelijks vier miljoen e-mailtjes waarvan het merendeel ongevraagde reclame is. President directeur van Microsoft, Steve Ballmer, zei dat Gates zonder twijfel het grootste slachtoffer ter wereld van spam is.

Ballmer zei: "Bill Gates krijgt omdat hij Bill Gates is, letterlijk vier miljoen mailtjes per dag waarvan het merendeel spam is." Voor Gates is het trouwens niet echt een probleem: hij heeft een gehele afdeling tot zijn beschikking die voor hem de spam en de echte mail sorteert.


Bill Gates kan ondanks alle spam er nog om lachen

Europese release WhiteDay aangekondigd

De first-person survival horror game WhiteDay kwam in 2001 uit in Korea. In februari zal het spel ook in Europa uitkomen (in Groot-BrittanniŽ in februari via publisher 4am Entertainment).

Het bijzondere aan dit spel is, dat er geen wapens gebruikt worden. WhiteDay is de Koreaanse variant van Valentijnsdag. De speler kruipt in de rol van een jongen die 's nachts de school binnensluipt om een doosje chocolaatjes te verstoppen voor het meisje waar hij verliefd op is. Dan komt hij erachter dat het spookt in het gebouw. Hij ziet hoe de concierge een man doodslaat met een baseball bat, vergezeld door het griezelige geluid van giechelende kinderen.

In het spel moeten puzzels opgelost worden om verder te komen, zoals het uitschakelen van het alarm, het openen van kluizen en het bevrijden van opgesloten kinderen. De speler moet regelmatig keuzes maken die bepalen in welke richting het verhaal zich zal ontwikkelen.

"WhiteDay is verfrissende wind door het horror survival genre--vooral omdat zombie-bashen nu wel een beetje vermoeiend begint te worden," aldus Neil Cotton, communications director van 4am. "Het is echt eng, en ik geef beschaamd toe dat ik een paar keer kippevel heb gekregen en me zelfs een keer een rolberoerte ben geschokken!"

Naast de single-player modus kent het spel ook multiplayer-mogelijkheden waarin spelers kunnen kiezen om de rol van schoolkinderen, geesten, demonen of een concierge te spelen.BraziliŽ lijdt eerste nederlaag

BraziliŽ is in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks voor het WK 2006 in Duitsland niet meer ongeslagen.

De regerend wereldkampioen verloor in de uitwedstrijd tegen Equador met 1-0, door een doelpunt van Mendez in de 77e minuut.

BraziliŽ trad aan met alle grote namen uit de Europese competities, onder wie Roberto Carlos, Kaka, Ronaldo en Ronaldinho. De voetballers arriveerden echter pas kort voor het begin van de wedstrijd in de ijle lucht van Quito, en de vermoeidheid en de aanpassingsproblemen braken de Brazilianen op.

ArgentiniŽ profiteerde van de nederlaag van de Brazilianen, ze wonnen met 3-2 van Venezuela en namen daarmee de leiding in deZuid-Amerikaanse kwalificatiegroep over van BraziliŽ.

In de poule van tien landen leidt ArgentiniŽ met 22 punten uit elf wedstrijden, BraziliŽ volgt op twee punten achterstand. Paraguay verloor, met NEC’er Barreto, met 1-0 bij Uruguay maar bleef wel derde in de poule.

Federer wint ook tweede wedstrijd

Roger Federer heeft ook zijn tweede wedstrijd bij de Masters in Houston gewonnen. De Zwitser won met 6-3 en 6-4 van de Australier LIeyton Hewitt, setstanden waren 6-3 en 6-4.

Federer, die nog geen set heeft afgestaan, is nu vrijwel zeker van een plaats in de halve finale.

In de andere wedstrijd in de rode groep won Carlos Moya met 6-3 en 6-4 van de Argentijn Gaston Gaudio. De Argentijn, die zijn eerste wedstrijd ook verloor, kan zich nu niet meer plaatsen voor de halve finale.

Daei passeert de honderd

De Iraanse recordinternational Ali Daei heeft weer van zich doen spreken. In de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Laos maakte de 35-jarige spits vier doelpunten en kwam daarmee op een totaal van 102 doelpunten in 133 interlands.

Daei, die onder meer gespeeld heeft bij Hertha BSC en Bayern MŁnchen, staat nu op de 'eeuwige topscorerslijst in interlands' duidelijk bovenaan. Nummer twee is de Hongaar Ferenc PuskŠs met 84 interlanddoelpunten.

Afscheid

Het was zo'n kleine kamer, hooguit vier bij vijf, hij stikte er zowat. Luisteren naar haar en het getjilp van haar kanarie, naar radio 4, alleen maar klassiek, de klok die twaalf uur sloeg, dan warm eten en na het middagdutje tv-kijken, elke dag opnieuw.

Haar gesnurk, hij wist precies wanneer het begon: wanneer haar hoofd langzaam scheefzakte, haar groezelige zakdoek uit haar mouw gleed en viel, geruisloos, op de grond, naast haar stoel.
De verzorgster zou het vinden en oprapen. Hij vertikte het, deed het al jaren niet meer, zijn stijve rug verhinderde het.
Aardig ding trouwens, die nieuwe, ze had iets tegen hem gezegd. Hij was stomverbaasd geweest, had het veel later pas begrepen.

Haar antwoord, een soort gegrom, raspend en piepend, kwam diep vanuit haar astmatische longen, een afschuwelijk geluid. Hij kon zich niet eens meer de klank van haar stem herinneren en waarom hij had toegestemd.
Dood ging hij hier. In vredesnaam, verlos mij, dat was het enige waaraan hij dacht, uur na uur, dag na dag.
Totdat die nieuwe hun kamer was binnengekomen, een engel, een fee, zon was ze, een heldere ster, stralend en warm. Zijn verschrompelde ziel gloeide nog uren na.

Hij hield het niet meer uit. Dag in, dag uit, moest hij haar gesmak aanhoren, staren naar dat vochtige, grauw verkleurde gebit naast haar bord - mŤt kon ze niet eten, zonder kreeg ze haar lippen niet op elkaar, etensresten en speeksel dropen over haar slab - naar haar handen, haar slappe huid vol levervlekken, paars geaderd en nagels met rouwranden; ze krabde zich voortdurend, overal. Stapelgek werd hij ervan.

God, hij was zo dankbaar, voor die toegift, die prachtige, jonge bloem. Zij had zijn zware leven verlicht, hem op het idee gebracht. Zijn bloed, dikke stroop, maar na zijn daad vloeide het weer krachtig door zijn aderen. Eindelijk.

Eindelijk was het stil, doodstil. Haar blik, ze keek, maar verroerde zich niet, net als haar kanarie. Nu het afscheid nog. Bij de deur draaide hij zich om en stak zijn tong uit, zo ver hij kon.

Hij dacht aan die nieuwe, hoorde alleen nog maar haar lieflijk stemgeluid: "Het is zo'n mooi weer buiten..."

Boer wil compensatie voor 'homoseksueel' varken

Een Bulgaarse varkensfokker die dacht een goede slag te hebben geslagen door enige tijd terug een prijswinnende big te kopen voor z'n fokkerij, is van een koude kermis thuisgekomen. Volgens de boer bleek de - inmiddels volgroeide - big namelijk homoseksueel te zijn, en daardoor ongeschikt voor het fokken. De man daagde daarom de verkopende partij voor de rechter waar hij financiŽle compensatie eiste voor gederfde inkomsten.

De boer betoogde dat "het varken, naarmate het opgroeide tot een volwassen beer, alleen interesse had in de andere mannetjes en niet in de zeugen geÔnteresseerd was." Om z'n betoog kracht bij te zetten had deze foto's mee genomen waarop te zien was dat het varken meerdere beren besprong en had hij ook een aantal buren als getuige opgeroepen.

Ook betoogde de man dat, toen eenmaal bekend was dat het varken homoseksueel was, hij het varken niet meer kon verkopen. Daarom heeft hij het dier uiteindelijk maar laten slachten.

De verdediging van de fokker die het varken verkocht had, betoogde voor de rechter dat het varken te vroeg was geslacht. Volgens deze partij zou het varken zich uiteindelijk wel tot 'normale gedraging' hebben ontwikkeld, indien het ook de tijd had gekregen om 'seksueel volwassen' te worden.

Helaas is (nog) niet bekend of de rechter al uitspraak heeft gedaan in deze zaak.

'Voetbalclub moet kleedkamer voor iedereen openen'

Via de nieuws-submit werd ons het volgende gemeld:

De Noorse voetbalclub Rosenborg is door een nationale commissie die toeziet op gelijke behandeling van mannen en vrouwen op de vingers getikt voor sekse-discriminatie. De club moet voortaan ook vrouwelijke journalisten na een wedstrijd in de kleedkamer toelaten, of anders de mannelijke journalisten de toegang ontzeggen.

De club stond mannelijke verslaggevers toe om na afloop van een wedstrijd de kleedkamers te betreden, om zo de spelers te kunnen vragen om hun eerste reactie. Vrouwelijke reporters moesten daarentegen voor de deur blijven wachten tot de spelers aangekleed naar buiten kwamen. Nadat een aantal journalistes daarover hun beklag deden, werd daarover een onderzoek ingesteld.

"Vrouwen en mannen moeten dezelfde werkmogelijkheden hebben", reageerde Kristin Mile van de commissie voor gelijke rechten. "Wat Rosenborg doet, is illegaal, tenzij de club een heel goede reden aandraagt. Het gaat er ons niet om dat vrouwen de kleedkamer in moeten, maar dat alle mediavertegenwoordigers dezelfde mogelijkheden hebben."

Rosenborg beraadt zich nog over de te nemen stappen: ůf de dames journalisten toelaten tot de kleedkamer ůf de heren journalisten eveneens buiten laten wachten. Niet bekend is hoe andere Noorse sportclubs dit hebben opgelost, of dat dit probleem zich daar ook voordoet.

Albers test bij Jordan


Nadat de test eerder werd uitgesteld, is het nu zeker dat Christijan Albers voor Jordan een testrit gaat maken. Albers heeft al een stoeltje gepast.

Dat er een stoeltje is gepast, duidt op een test nog voor Kerst. Trust, de sponsor van Albers en hijzelf betalen de test. Albers heeft al eerder een test bij Minardi gedaan. Zijn naam werd al meerdere keren genoemd in het rijtje talenten waarvan wordt gedacht dat zij de Formule 1 in kunnen gaan.

'Christelijk feest ruilen voor islamitisch'

In Duitsland hebben de Groenen (Die GrŁnen) een voorstel gelanceerd om een christelijke feestdag in te ruilen voor een islamitische. De partij, die samen met de SPD (Sozialdemokratische Partei Deutschlands) een regeringscoalitie vormt, meent dat zo'n publieke feestdag - bijvoorbeeld aan het einde van de vastenmaand ramadan - gewenst is.

Vice–fractievoorzitter StrŲbele van de Groenen zei dat ''juist zulke signalen nodig zijn'' met het oog op de aanslagen in Nederland. In Duitsland, waar op een bevolking van 82 miljoen circa 3,4 miljoen moslims wonen, wordt na de moord op Theo van Gogh en de daarop volgende onrust met angst en beven naar de situatie in Nederland gekeken. ''Komt de haat ook hier?'', kopte het conservatieve dagblad Bild afgelopen maandag nog. En de Berliner Zeitung schreef dat in Duitsland ''de haatgevoelens tegen de in meerderheid christelijke maatschappij'' groeiende zijn.

De SPD heeft laten weten weinig te zien in het voorstel van de Groenen. De grootste oppositiepartij, CDU/CSU, kraakte het voorstal zelfs keihard af.

Nederland
Volgens de voorzitter van het Contactorgaan Moslims en Overheid, Ayhan Tonca, zitten Nederlandse moslims niet op zo'n voorstel alhier te wachten. ''Ik denk ook niet dat het klimaat in West-Europa daar rijp voor is'', zei hij gevraagd naar een reactie.

Tonca erkent dat een door de regering erkende officiŽle feestdag van moslims een symbolisch gebaar kan zijn dat moslims er in Nederland helemaal bij horen. Probleem is echter dat andere godsdiensten dan zullen vragen waarom ook hun feestdagen niet officieel worden erkend. ''Je kunt veel beter in CAO's regelen dat moslims vrij kunnen krijgen op islamitische feestdagen'', zo meent de moslimvoorman.

Handleiding Nintendo DS verschenen

Voor iedereen die ongeduldig zit te wachten op het nieuwe wonderkindje van Nintendo is hier alvast de handleiding.

Omdat je vast geen zin hebt om het helemaal door te lezen zal FOK!games de belangrijkste dingetjes even samenvatten. De gebruikelijke gezondheids-waarschuwingen zal ik achterwege laten.

Compatability

Op de Nintendo DS kun je ook GBA games spelen. Dit zal echter allťťn in singleplayer mode zijn. De DS ondersteunt geen GBA-linkkabels. Ook kun je geen gebruik maken van de volgende accessoires en games:

Original Game Boy Game Paks
Game Boy Color Game Paks
Game Boy or Game Boy Advance Game Linkģ cables
Game Boy Advance Wireless Adapter
Game Boy Advance e-Reader
Nintendo GameCube - Game Boy Advance cable
Game Boy Printer
Game Boy Camera

Batterij

De meegeleverde accu zal zo'n 500 keer op te laden zijn, na die 500 keer zal het vermogen van de batterij nog maar zo'n 70% van een nieuwe batterij zijn. Het opladen van de DS gaat hetzelfde als met de GBA SP. Tevens kan je met de DS adapter een GBA SP opladen.

Gebruik TOUCH!scherm

In de meeste gevallen zal je het (onderste) scherm met de meegeleverde stylus beroeren, maar er is nog een andere optie: de wrist strap. Je doet het koordje om je duim en met die duim kan je nu ook de DS aansturen.

Multiplayer

Een aantal games ondersteunt multiplayer zodat je met je vrienden gezellig (draadloos!) kan gamen. Een aantal games zal genoeg hebben aan ťťn enkele cartridge welke de host in zijn DS heeft. De rest zal dan (draadloos!) de game in hun systeem kunnen zetten totdat deze weer uitgaat. Bij andere games heeft ieder een eigen exemplaar van de game nodig.

Settings

Je DS is helemaal aan te passen naar je eigen smaak (taal, achtergrondkleur) en je kan het gebruiken als lichte PDA. Er zijn bijvoorbeeld een alarm functie en een verjaardagskalender.

De Nintendo DS zal vanaf 21 november verkrijgbaar zijn in Amerika en kost zo'n 150 dollar.

McDonalds verbiedt naaktbeelden van werknemers in Playboy

EdwinB-RDam had ons via de nieuws-submit te melden:

Het vrouwelijke personeel van McDonalds mag van haar werkgever niet naakt in de Amerikaanse Playboy gaan staan. Het mannenblad zoekt vrouwelijk personeel van grote bedrijven en winkelketens voor een naaktreportage op zijn website.

"McDonalds heeft niks tegen het blootblad maar wil de opzet ook niet aanmoedigen.", aldus de woordvoerder van het fastfoodketen. Er zijn inmiddels door Playboy-uitgever John Thomas al meer dan honderd potentiŽle kandidaten geselecteerd uit het personeelsbestand van McDonalds.

Wilders komt op al Jazeera

Het onafhankelijke Kamerlid Geert Wilders is gevraagd voor een interview op de Arabische nieuwszender al-Jazeera. De zender wil hem ondervragen over de gevolgen van de moord op film- en opiniemaker Theo van Gogh.

Wilders zegt na een dag nadenken te hebben ingestemd met het interview. ''Ik heb er geen belang bij dat men denkt dat ik een anti-islampartij opricht. Dus als ik kan uitleggen wat ik wil, is dat goed. Ik wil niet de kat op het spek binden maar hoef mij ook niet te schamen voor mijn mening.'' De politicus benadrukt dat hij ook journalisten uit Canada en Rusland te woord heeft gestaan, en het ''een beetje laf'' zou zijn om niet op het verzoek van al-Jazeera in te gaan.

Grote lading illegale sigaretten ontdekt

Saint_One had ons via de nieuws-submit te melden:

Tijdens een routinecontrole van de douane zijn 40.000 illegale sloffen sigaretten ontdekt. De sloffen waren verpakt in 320 grote dozen. De Winschoter ex-transporteur Hilvred H. is samen met nog vier verdachten aangehouden. De lading is de grootste sigarettensmokkel ooit in Noord-Nederland. Was de lading op de Nederlandse markt terecht gekomen, dan had dit de Nederlandse staat bijna ťťn miljoen euro aan gederfde belastinginkomsten gekost.

Vermoedelijk was de lading voor de Engelse markt bestemd. De smokkelwaar komt waarschijnlijk uit de Baltische staten of Polen. Er zal onderzocht worden of het gaat om namaaksigaretten. In dat geval is er naast belastingontduiking ook sprake van merkinbreuk. Namaaksigaretten zijn bovendien een extra risico voor de volksgezondheid, omdat zij meestal een sterk verhoogd teer- en nicotinegehalte bevatten. De vijf verdachten zijn voorlopig in hechtenis gesteld.

Interview Prince of Persia: Warrior Within + nieuwe screens

Ubisoft heeft in een persbericht wederom een interviewsessie vrijgegeven en deze keer worden de 'time powers' besproken. Naast het interview heeft Ubisoft de volgende twee screens vrijgegeven:

Het interview:

1) Why did you choose to add the Powers of Time in the Prince of Persia Franchise?

This idea came in the early stages of Prince of Persia : Sand of Time. As the game was all about pitfalls and traps, it was getting pretty frustrating and unforgiving. So the idea to redo an action was born. In fact, it's a philosophy : dying in a game is not fun. The thrill of dying is cool and it's what we wanted the player to experiment and feel. So, it soon became obvious that we needed to revolutionize the way checkpoints were made in games. Basically, the Rewind feature is a checkpoint that follows you all the time as long as you have Sands at least) so that you can enjoy what the game is worth: gameplay. As soon as we got this Rewind feature, we needed a background to explain the power, we couldn't just say "hey, you can rewind time in our game". We needed to make this power part of the environment, part of the story, part of the whole thing... So we came up with the idea of the Sands of Time, then it was not just a gameplay thing: it was justified by everything: the story, the gameplay, etc...

2) Will the first game's time powers return in Warrior Within?

Yes, they were a central feature of the game storywise and gameplaywise. As the story in Warrior Within is still focused around the Sands of Time, we wanted to grant the player a lot of different time related abilities. Of course, the Prince is still able to use the rewind to prevent any harm to himself.

The slowdown ability was changed a bit so that the prince is no more affected by it, allowing him to go faster then his surrounding environment and enemies. This is especially interesting in trap sequences or with moving objects. Will also added some new time related abilities that the prince will gain throughout his quest.

So basically, we kept all the good things of POP : SoT but we also added some other stuff : the Breath of Fate to name one only, is a devastating attack that consumes a lot of Sands ...

The whole thing is that we have, this time, combined the Time Powers not only with Fight but also with the Level Design so that it's not just a fancy trick but we get sure that the game is calling for those Powers to be used.

3) Are they used the same way? How do they differ from the ones in Sands of Time?

As mentionned before, the slowdown was changed quite a lot, so it is now also very usefull during fights. You can slowdown your opponents and really bash them while they are slowed down. Some enemies are, for example, really fast in fact so fast that you gonna have to ... Slow them down !!

4) Other than reversing and slowndown time like before, what are the new "time" powers in Prince of Persia Warrior Within?

The Prince now can use the Sands of Time as a real weapon: we give players several devastating attacks based on the time powers cause we wanted to embedded them into the fight system.
The prince will gain other abilities like the Ravages of Time that will allow him to attack really fast for a small period of time. It's like suddenly turning berserk and hitting your opponents at the speed of light.

The prince will also gain the ability to launch shockwave attacks, by slowing down time and then releasing the compressed timewave toward his enemies. This power will grow in intensity through the course of the game and it's effect will range from grounding all the opponenets around the prince, to destroying everything in his immediate surrounding. This very powerfull power has to be timed carefully since it can be interupted if the prince gets hit.

Here again, we made sure that these powers will actually be used by the players. When you're surrounded by many enemies and you have only a tiny health points left, time powers are at the rescue for sure.

5) How does the time travelling work. Are there 'things' you can go to, to go back and forward in time?

On the Island of Time, it is said there are portals that allow people to travel in the past, before the creation of the Sands of Time. The time travel itself will allow him to go back in the past and try to prevent the creation of the Sands. He will also be able to make changes in the past and see the consequences in the present. That power is not Prince related at all, it goes with the specific location the Prince is : where the Sands have been created. So, in those portals the Prince will be exposed to such big amounts of Sands that he'll indeed gain the new powers.

6) In terms of design, how did you work to create levels in two various times. Will players have to play the levels the same way in past/present?

We wanted to give the players the experience of the ravaging passage of time. In the present all the island is ruined and destroyed. When the prince travels to the past he will discover massive, rich and oppressive structures. The rooms are not the same anymore, the access passages change allowing for more exploration. This enables us to work on two main emotions, oppresion in the magnificient past and desolation in the ruined present. But also, the very cool feeling we play with is that we let the player thinking : " Ok, I've been there already... I know what to do in this room " but in fact... no, you don't know anymore : you yourself changed and altered the level design : that's extremely immersive.

7) The last game introduced the innovative concept of rewinding time. What innovations are you most pleased with in Prince of Persia Warrior Within?

Clearly the fighting system was one of our main focus. If it's not broken don't change it. We knew that most elements of Sands of Time were working really good, except the fight that was criticized as being redundant and repetitive. So we focused on a system that would allow the player to make very simple choice on a very regular basis. So the FFF was born with the idea to have different key effects link to different abilities of the prince. All in all it's pretty simple and fun to handle but allows for a lot of diversity.

8) If you had the ability to use the sands of Time in real life, how will you use it?

In fact, that's a very interesting question that should be only be asked to wise men !! Because it's such a great power. To tell the truth : I don't think I would like to know the future. But being able to rewind time for a short glimpse can definitely be useful in real life. In fact, the whole thing behind time is that you cannot change your fate : each time you try or you think you do, you're in fact getting closer to your fate.

9) Is there anything else you'd like to add regarding Prince of Persia Warrior Within?

It's not always easy, but we decided to go the risky way with this game, trying to give players all the basic elements that are part of the Prince of persia franchise (organic mix beetween exploration, puzzles and fights, very immersive setting and strong storytelling) but also surprise them in a lot of different ways and ultimately renew the fun and pleasure in the game. In regards with the story we took some risks also and hope that the twists will work as well as we hope so that the experience will have a lot of emotional impact.

The whole game will be a totally new experience that will be very different from all the previous POP you've seen. When you are working on a franchise of this extent as Prince of Persia, you have to always bring new features, new settings and new ideas in way to keep the game challenging to his fans. In this new sequel, many changes are brought to give the player a completely new immersive experience that he won't be able to forget!"


Prince of Persia: Warrior Within zal op drie december uitkomen op de GameCube, Xbox, PC en PS2.

Kaal en tattoos geen reden weigeren job

EdwinB-RDam had ons via de nieuws-submit te melden:

Als iemand een kaal hoofd heeft en onder de tatoeages zit mag dat in BelgiŽ geen reden zijn hem een functie te weigeren. Een rechter bepaalde dat een man die door de gemeente Antwerpen werd geweigerd om zo'n uiterlijk een morele schadevergoeding van 2.500 euro dient te krijgen.

De man solliciteerde in 2001 als buurttoezichter bij het Antwerps stadsbestuur, maar werd afgewezen omdat zijn uiterlijk niet strookte met de functievereisten.


(slechts ter illustratie, niet de bewuste Belg)

X-Men Legends

Na de originele tekenfilmserie uit de jaren negentig, een serie tekenfilms uit begin 21e eeuw en twee bioscoopfilms is het wachten nog steeds op een killer game gebaseerd op het X-Men universum. X-Men Legends pakt het anders aan dan voorgaande titels, in plaats van een gewone actie/vechtgame is dit een RPG geworden. Zou dit dan een X-Men waardige game worden?

Sonja Silva bevalt van zoon

edje34 had ons via de nieuws-submit te melden:

Presentatrice/actrice Sonja Silva is dinsdag bevallen van een zoon. De bevalling was ruim twee weken voor de uitgerekende datum. Haar zoontje draagt de naam Damian River. Dit is woensdag door haar management bevestigd. De gelukkige vader is haar echtgenoot Eddy Stuy.

Het mannetje kwam dinsdagochtend iets na half negen ter wereld in het ziekenhuis. De bevalling nam nog geen twee uur in beslag. Volgens het management had de dokter tegen Silva gezegd dat hij in dertig jaar nog nooit had meegemaakt dat een eerste kind zo snel werd geboren.

Politie stopt berichtgeving aanslagen scholen

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De Brabantse politie zal voorlopig in het district Zuid-Oost geen mededelingen meer doen over brandstichtingen bij scholen in de regio. Ze is van mening dat deze berichtgeving bepaalde lieden kan aanzetten tot gekke daden.

Sinds de aanslagen op scholen in Eindhoven en Uden is er veel media-aandacht voor branden bij scholen. De brand bij het Pleincollege Aloysius/De Roosten in Eindhoven zou geen aanslag zijn, maar vandalisme.

Student geschorst wegens te veel gamen

De Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle heeft een student voor ťťn week naar huis gestuurd wegens het gamen op een schoolcomputer. De computerspelletjes spelende student werd aangegeven bij de schoolleiding door medestudenten die door het gamen geen schoolopdrachten konden doen op de computer.

Woordvoerder Jelle Belksma van Windesheim zegt dat de student in strijd met de reglementen handelde. Bovendien was het al de vierde keer dat hij in de fout ging. De naam van de geschorste spelletjesfanaat blijft geheim.

-
Nieuws over games vind je op FOK!games.

Kabinet krijgt communicatieadvies

FrankR had ons via de nieuws-submit te melden:

Eenheid uitstralen, beter luisteren en daadkracht tonen. Een aantal kernwoorden die door communicatiedeskundigen van een aantal ministeries aan het kabinet zijn gegeven in het vertrouwelijke adviesstuk "Bruggen bouwen en grenzen stellen". Het stuk is vroegtijdig uitgelekt en in handen van het RTL Nieuws gekomen.

De adviseurs vinden verder dat de termen oorlog en vijand, die onder andere vice-premier Zalm onlangs in de mond nam, beter kunnen worden vermeden. Ook hameren ze op de gelijke behandeling van autochtonen en allochtonen. De fouten die enkele ministers onlangs maakten door elkaar tegen te spreken in het debat over de godslastering mogen ook niet meer voorkomen.

Het rapport, dat als leidraad moet dienen voor de ministers, zal aanstaande vrijdag worden besproken in de wekelijkse bijeenkomst van de ministerraad. GroenLinks en PvdA hebben al aangekondigd volgende week een debat met premier Balkenende te willen hebben over het uitgelekte stuk. Fractievoorzitter Femke Halsema wil graag van Balkenende weten wat precies gaat gebeuren en hoe het kan dat wederom een vertrouwelijk rapport is uitgelekt.

SMS-en is HOT!

In ItaliŽ kwam men vorige week met het idee om de staatstekorten eens aan te pakken en wil men serieus SMS belasting gaan heffen . Een heffing van nog geen cent per bericht zou de staatskas met honderden miljoenen euro's kunnen spekken.
De Italianen verstuurden vorig jaar 27 miljard berichtjes via de mobiele telefoon. Met gemiddeld 10.000 sms'jes per seconde zijn de Italianen internationaal koploper, meldde de Britse omroep BBC zondag.

Zouden de mensen in dit filmpje Italianen zijn?

Veel maffe (oude en nieuwe) filmpjes kun je hier vinden.

Is er iemand die mij kan vertellen wat hier leuk aan is
(wat gebeurt er eigenlijk? )

Hulpsinten opgelet: top 10 games voor jonge kids

Op familyfun.com is een top 10 verschenen van alle E-rated games (waarbij de E voor 'everyone' staat) die dit jaar uit zijn gekomen. Erg opvallend is natuurlijk de grote populariteit van de GameBoy Advance, waarbij acht van de tien games uit de top 10 op het platform te krijgen zijn.

De top 10:
01. Power Rangers: Dino Thunder (PS2, NGC and GBA)
02. Pokemon LeafGreen (GBA)
03. Shrek 2 (PS2, Xbox, NGC and GBA)
04. Kim Possible 2: Drakken's Demise (GBA)
05. ESPN NFL 2K5 (Xbox, PS2)
06. Ty the Tasmanian Tiger 2: Bush Rescue (PS2, Xbox, NGC and GBA)
07. Dragonball Z: Buu's Fury (GBA)
08. Crash Bandicoot Purple: Ripto's Rampage (GBA)
09. Spyro Orange: The Cortex Conspiracy (GBA)
10. Crash Twinsanity (PS2, Xbox)

De methodologie was zo opgezet dat honderden gezinnen in de VS twee weken lang de games mochten testen. Bij het testen werd onder meer gelet op fun, usage (gebruik) en graphics, waarbij kinderen ťn ouders de games hebben beoordeeld. Interessant is dat per spel de aanbevolen leeftijdscategorie beschreven staat, met daarbij positieve en negatieve opmerkingen van ouders over het spel (zoals bijvoorbeeld: "spel bevat te veel tekst voor kinderen van zeven jaar"). Voor de geÔnteresseerde lezers die zich afvragen waarom er zo veel absurd hoge scores toegekend zijn aan de games die in de top 10 staan: de uiteindelijke punten die aan de games toegekend zijn, zijn niet toegekend op een schaal van 0-100, maar op een schaal van 70-100.

Definitieve line-up PSP Japan

Sony heeft de definitieve december line-up voor de PSP bekend gemaakt. Dit zijn de games die in en rond de release van de PSP zullen worden vrijgegeven en het zijn er wat! De hele lijst:

12 december

Armored Core Formula Front (From Software)
Mahjong Taikai (KOEI)
Mahjong Fight Club (Konami)
Minna-no Golf Portable (SCE)
Ridge Racers (Namco)
Vampire Chronicle: The Chaos Tower (Capcom)

16 december

Dynasty Warriors (KOEI)
Metal Gear Acid (Konami)
Kollon (Cyberfront)
Dokoemo Issho (SCE)
Kotoba no Puzzle Mojipittan Daijiten (Namco)

22 december

Puzzle Bobble Pocket (Taito)
AI Series Igo (Marvelous Interactive)
AI Series Shougi (Marvelous Interactive)
AI Series Mahjong (Marvelous Interactive)

24 december

Puyo Puyo Fever (SEGA)

30 december

Piposaru Academia: Dossari Saru-gee Daizenshuu! (SCE)

December (datum onbekend)

Rengoku: The Tower of Purgatory (Hudson)
Need for Speed Underground Rivals (Electronic Arts)

Begin 2005

Tiger Woods PGA Tour (Electronic Arts)
Lumines (Bandai)
Eiyuu Densetsu Gagharv Trilogy: Shiroki Majo (Bandai)

Boek: Fitness voor Dummies

Fitness voor Dummies"Fitness voor Dummies maakt het gemakkelijk om in vorm te komen en dat te blijven." Met deze kreet pontificaal op de kaft probeert een nieuw boek in de ...voor Dummies-serie lezers te trekken. Doelgroep van de tweede herziene editie van Fitness voor Dummies lijkt de gemiddelde FOK!-bezoeker te zijn: mensen die wel interesse hebben in sportief bezig zijn, maar moeite hebben om met de luie reet van de bank te komen. Ook ondergetekende klinkt dit probleem bekend in de oren. Toch belooft het boek ook nuttig te zijn voor ervaren fitnessfanaten die graag wat willen leren over nieuwe trends en trainingstechnieken. Nou, met het boek in de hand en de handdoek over de schouder trekken we de sportschoenen dan maar eens aan...
Laatste reviews en specials
preview
The Outer Worlds
special
20 jaar FOK! - wat cijfers op een rijtje
review
LEGO Jurassic World - Switch + prijsvraag
review
iPhone 11
preview
WWE 2K20
special
Cosplay op GameForce 2019
©FOK.nl e.a.