FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 20 november 2004

Kroatisch vrachtschip vaart huis binnen

Icoon opmerkelijk nieuwsEen vijftig meter lang Kroatisch vrachtschip, met de naam Dino, is afgelopen nacht een aan het water gelegen huis binnengevaren. Dit meldt de Kroatische publieke omroep HRT.

Bij het incident, dat plaats had in de stad Kukuljica op het eiland Ugljan in de Adriatische zee, raakte niemand gewond. De oorzaak is waarschijnlijk een navigatiefout. Bij de kapitein van de Dino is een alcoholtest afgenomen. Of de man te veel gedronken had wordt niet gemeld. Zondag zal geprobeerd worden de Dino weer vlot te trekken.

Spits stopt penalty in blessuretijd

De Italiaanse voetballer David Di Michele speelde wel een erg bijzondere rol in de voetbalwedstrijd Lecce - Udinese. Mede dankzij twee doelpunten van de spits werd een 3-0 achterstand omgebogen in een 5-4 voorsprong voor Udinese. Dit was echter nog niet alles.

In blessuretijd dreigde Lecce alsnog gelijk te maken in het bekerduel, nadat voetballer Vucinic werd neergelegd door de Sloveense doelman Handanovic van Udinese. Handanovic moest met een rode kaart het veld verlaten, en omdat de wissels al waren verbruikt kwam veldvoetballer Di Michele tussen de palen te staan. Met een fraaie redding wist hij echter de gelijkmaker te voorkomen.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!voetbalmanager

Zware drinker mindert door internettherapie

Icoon Binnenlands nieuwsZelfhulp via internet kan zware drinkers helpen. Mensen die dagelijks meer dan een fles wijn dronken, blijken na een jaar internettherapie hun alcoholgebruik met eenderde te hebben teruggebracht. Een beter resultaat dan mensen uit een controlegroep die alleen een brochure kregen.

Dit is de conclusie van het Trimbos-instituut dat onderzoek heeft verricht naar de werkzaamheid van het internetprogramma Minderdrinken. Dit programma, dat anoniem gevolgd kan worden en bestemd is voor probleemdrinkers die nog niet verslaafd zijn, is ontwikkeld door Jellinek Preventie en het NIGZ (Nationaal Instituut voor Gezondheidsontwikkeling en Ziektepreventie).

Het Trimbos-instituut volgde voor het onderzoek 268 mensen die meer dan 42 glazen alcohol per week dronken. In de groep die het Minderdrinken-programma volgde daalde het aantal glazen tot gemiddeld 28 per week. Bij de drinkers uit de brochuregroep ging dat naar 33 glazen.

CDA: leger inzetten bij politietekort

Icoon Binnenlands nieuws Het CDA wil het leger inzetten om tekorten bij de politie aan te vullen. Volgens Tweede-Kamerlid Van Haersma Buma zijn militairen prima in staat om beveiligingstaken te verrichten. Dit zou onder meer blijken uit de aanpak van de mond- en klauwzeercrisis in 2001, waarbij ook militairen werden ingezet.

De uitspraak van het CDA is een reactie op een verklaring van burgemeester Hertog van Haarlemmermeer. Die zei zaterdag dat er te weinig agenten beschikbaar zijn in de gemeente vanwege de verhoogde beveiliging van Schiphol. "Als je de AIVD gaat versterken, moet je ook de politie niet vergeten. Dan kun je niet zeggen: jongens, zoek het maar uit", aldus Hertog.

Volgens het CDA is het niet mogelijk om op korte termijn extra agenten te rekruteren en op te leiden. Het overplaatsen van agenten uit andere regio's zou het probleem ook niet oplossen.

Uitslagen HCE (20/11/2004)

Vanavond werden er drie duels gespeeld in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

De Graafschap - Ajax (0-5)
47' Escudé 0-1
53' Bus 0-2 (ed)
64' Escudé 0-3
66' Babel 0-4
71' Galásek 0-5

RBC Roosendaal - sc Heerenveen (1-3)
17' De Graaf 1-0
28' Berg Hestad 1-1
49' Berg Hestad 1-2
53' Huntelaar 1-3

Geel: De Graaf, De Lange, Viedma (allen RBC)

AZ - RKC Waalwijk (3-0)
16' Landzaat 1-0
51' Van Galen 2-0
90' Huysegems 3-0

Geel: Van Hintum (RKC)


Bekijk de huidige stand

Mariah Carey: 'Noem me Mimi'

Mariah Carey heeft een verklaring uitgegeven waarin ze de titel van haar nieuwe album, dat in maart 2005 moet verschijnen, toelicht. Ze wilde de titel in januari pas bekend maken, maar de naam, 'The Emancipation of Mimi', lekte uit. ''Lieve lammetjes'', schrijft Carey aan haar fans. ''Mimi is een zeer persoonlijke bijnaam, alleen gebruikt door intimi. Gewoon een van die kleine dingen die mijn publieke leven nog een beetje van mijn privé-leven scheidt.''

Carey hoopt dat haar fans door de nieuwe albumnaam nog dichter bij haar komen staan. Zij mogen haar voortaan dan ook 'Mimi' gaan noemen. ''Ik vier het feit dat ik me als persoon en artiest niet meer gevangen voel door mijn onzekerheden, of gedwongen voel om te leven naar andermans visie van Mariah Carey. Ik kan nu in alle eerlijkheid zeggen: Dit ben ik, mijn echte ik, je hebt het maar te accepteren. Voor het eerst in mijn leven voel ik me vrij en schaam ik me niet om te zijn wie ik ben. Dat is wat de muziek van dit album en zijn titel weerspiegeld.''

Subheader
Noem me maar Mimi, aldus Mariah Carey

Gullit wil selectie behouden

De laatste weken gaan er flinke geruchten over spelers die in de winterstop zouden mogen vertrekken bij Feyenoord. Gullit behoudt echter liever iedereen uit zijn selectie.

Vooral rond Buffel wordt de laatste weken gezinspeeld op een tussentijds vertrek, zeker nadat hij heeft aangegeven zijn contract niet te verlengen. Echter ook rond Smolarek, Lazovic en Loovens zijn verhalen over een mogelijke vertrek of een verhuur in de winterstop.

Gullit ziet liever iedereen blijven: "Ik heb de beslissende stem. Het liefst heb ik dat iedereen blijft. Voor het geval er toch iemand mocht vertrekken, hebben we een schaduwelftal achter de hand. Of die spelers dan haalbaar zijn, is een ander verhaal."

Hij begrijpt wel dat een speler als Thomas Buffel wil vertrekken: "Thomas wil spelen, daar kan ik inkomen. Het is zíjn keuze niet te verlengen. Maar van een verminderde motivatie merk ik niets. Hij traint keihard."

Ook Loovens zou liever meer speeltijd krijgen en dat begrijpt Gullit: "Als trainer zie ik het liefst dat Glenn altijd speelt. Maar dit is zijn rol, achter Saidi. Het is de vraag of hij met een verhuur aan Excelsior beter af is. Aan een club in de eredivisie zou hij wel wat hebben. Maar ik heb liever niet dat Glenn vertrekt."

Oudste man ter wereld (113) overleden

Nood-kloon had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsIn New York is gisteren Fred Hale Sr. op 113-jarige leeftijd overleden. Hij was de oudste man ter wereld. Hale overleed in zijn slaap in een verzorgingstehuis in Syracuse waar hij bijkwam van een longontstekeking, zo maakte zijn kleinzoon Fred Hale III bekend. Over 12 dagen zou hij 114 jaar zijn geworden.

Fred Hale Sr. werd op 1 december 1890 geboren. Hij werd geboren in New Sharon, Maine, toen er nog maar 43 sterren in de Amerikaanse vlag zaten. In 1910 trouwde hij. Hij bleef tot zijn 109de jaar wonen in zijn geboorte streek, waarna hij verhuisde om dichter bij zijn zoon Fred Jr, 82 jaar, te wonen. Hale ging 50 jaar geleden met pensioen bij de spoorwegen waar hij werkte bij de posterijen.

Toen hij 95 jaar was vloog hij naar Japan om een kleinzoon te ontmoeten die daar werkte bij de marine. Op de terugweg naar de Verenigde Staten maakte hij een tussenstop in Hawaii om nog even boogie-boarding te proberen. Op 103-jarige leeftijd schoof hij nog steeds zelf de sneeuw van het dak. Hale was ook recordhouder als de oudste chauffeur op aarde. "Toen hij 108 jaar was kon hij zich nog ergeren aan langzame rijders", aldus kleinzoon Fred Hale III. Op 5 maart 2004 werd hij door het Guiness Record boek erkend als de oudste levende man. Hij volgde de Spanjaard Joan Riudavets Moll op die op 114-jarige leeftijd overleed.


Fred Hale Sr. tijdens een van zijn vele verjaardagen

Hale werd in 1979 weduwnaar en drie van zijn vijf kinderen stierven eerder dan hij. Hij kreeg negen kleinkinderen, negen achterkleinkinderen en elf achter-achter klein kinderen. Hij wordt nu opgevolgd door de Duitser Hermann Dornemann die op dit moment 111 jaar oud is.

Invalidepasje voor hond in rolstoel

De achtjarige teckel Teddy is sinds vrijdag de trotse bezitter van een heus invalidepasje. De hond kan nu vrij en zonder halsband rondrollen in alle publieke parken in de Duitse stad Bad Homburg.

Een incident met de teckel zorgde eerder deze week voor grote opschudding in Duitsland. Het baasje van Teddy kreeg namelijk een boete van twaalf euro omdat zijn hond niet aangelijnd was. Het beestje heeft echter een letsel aan zijn ruggengraat waardoor hij zijn achterpoten niet kan gebruiken. De 43-jarige baas had daarom een soort van rolstoel in elkaar geknutseld, waar de hond prima mee overweg kan. Nadeel is dat Teddy niet aan de riem kan, iets wat in Bad Homburg wel verplicht is voor honden.

Nadat op de televisie beelden werden uitgezonden van Teddy die vrolijk rondhuppelde op zijn twee poten en twee wielen, werden de lokale autoriteiten overstelpt met telefoontjes en brieven van kwade burgers. Dit leidde ertoe dat de toezichthouders die de boete uitdeelden een uitbrander kregen en het baasje van Teddy een invalidepasje voor zijn hond. Dit bewijs ontslaat de teckel van zijn aanlijnverplichting.

Zorgen om radicale moslimjongeren

pegakemi had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In Den Haag hebben drie moskeeën een groep van radicale moslim-jongeren verboden de gebedshuizen te betreden. Het groepje zaaide de afgelopen maanden onrust in de moskeeën, omdat ze imams verweten niet de ware islam te prediken.

De bezoeken van de groep kenmerkten zich door een bijzonder provocerend karakter. Zo verkondigden ze dat echte moslims zich moeten kleden zoals de profeet Mohammed dat deed. Ook gaf de groep aan dat echte moslims geen respect voor homo's dienen te hebben. Verder moesten vrouwen het daarbij ontgelden.

Bij het moskeebestuur van de El Moushenin Moskee was de grens bereikt toen de groep kritiek uitte op het functioneren van de imam in de moskee. De groep werd voor het laatst in de El Islam Moskee gezien, op de dag van de belegering van het terroristenpand. In die moskee werd de imam openlijk belachelijk gemaakt en voor schut gezet. Ze waarschuwden dat hij op een afvallige lijkt. En tegen een afvallige, zo stelden ze, mag geweld worden gebruikt.

Zelfs in de als orthodox bekend staande As-Soennah Moskee zijn de radicale moslimjongeren niet meer welkom. Burgemeester Deetman van Den Haag geeft aan niet bezorgd te zijn over het clubje. Deetman is van mening dat de gemeente zich niet moet bemoeien met wat er in de moskee gebeurt.

Gevreesd wordt nu dat de jongeren zich verder gaan afzonderen en radicaliseren.

Zwerver biecht inbraak op voor onderdak

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 32-jarige zwerver was zo hard op zoek naar onderdak dat hij naar de politie is gegaan om verschillende inbraken en diefstallen op te biechten. De Eindhovense politie gaf hem zijn zin en heeft hem ingesloten.

Het slechte weer zette de man ertoe aan om de inbraken bij een kantine, in twee restaurants en in verschillende auto's aan te geven. Hij pleegde de feiten allemaal in de afgelopen weken.

'Sinterklaas moet naar het noorden!'

Dichterbijer schreef en submitte het volgende bericht, waarvoor dank!

Sinterklaas is nog niet koud in Nederland of er wordt al stevig aan de mantel van de Sint getrokken over waar hij volgend jaar moet gaan aanleggen. Het Dagblad van het Noorden is het zat dat de Sint nog nooit zijn officiële intocht heeft gehouden in de provincies Groningen en Drenthe en organiseert een actie om de goedheiligman naar het noorden te halen.

De actie is op gang gekomen na een brief van burgemeester Maritje Appel van Delfzijl aan de NPS. De NPS organiseert ieder jaar de televisie-intocht. "De Sint moet zo snel mogelijk hierheen komen", meent Appel. Ze wijst op de goede bereikbaarheid van haar stad per auto, bus, trein en natuurlijk boot.

Volgens producer Jan Dijk van de NPS is het echter gewoon te ver weg. "We moeten in de plaats van aankomst bijvoorbeeld tien tot twaalf keer vergaderen. Als we dan iedere keer vanuit Hilversum helemaal naar Delfzijl moeten rijden. Dat kost ons natuurlijk waanzinnig veel geld", vindt Dijk.

Het Dagblad van het Noorden is desondanks een actie begonnen om Hilversum te vertellen dat Nederland niet eindigt bij Zwolle. Als mogelijke aanlegplaatsen worden Delfzijl en Meppel genoemd. Beide zijn goed te bereiken met de stoomboot.

Nieuwe trailer van Battle of Middle-earth

Op Gamershell zijn twee nieuwe trailers te vinden van de aankomende RTS Lord of the Rings: Battle for Middle-earth. De ene trailer heeft de cryptische titel "What if Mordor" en de andere "What if Rohan". Deze prikkelende titels moeten jullie aanzetten tot downloaden en dat is niet onterecht, want het ziet er allemaal erg mooi uit. Voor deze game wordt namelijk de engine gebruikt die we al eerder hebben gezien in C&C: Generals.



"What if Rohan" vind je hier en "What if Mordor" vind je hier

Ridley Scott en Halo?

Ridley Scott, bekend van films zoals Alien, Blade Runner en The Gladiator heeft interesse getoond in het verfilmen van de game-reeks Halo. Ridley Scott was al eerder benaderd voor Halo 1 maar toen was hij niet geinteresseerd. Echter nu de verkoopcijfers van Halo 2 bijna astronomische waarden bereiken is er wel interesse.

Alien vs Master Chief?

Er is enige overeenkomt tussen de films Alien en Halo. In het eerste deel van Halo ging het om het verkennen van één ring, in de eerste Alien ging het om het verkennen van de eigenschappen van één Alien. In het tweede deel van de game gaat het vooral om het slachten van een grote hoeveelheid Aliens, er zijn subplots en samenzweringen. Dit is ook precies het geval in het tweede deel van de film Aliens. Het is nog niet 100% zeker of er een film komt, maar de filmwereld heeft zeker weten interesse getoond.

Websites ilse media getroffen door trojan

YourMaster, speedydoc en nims hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuwsEen aantal websites van ilse media, waaronder Startpagina.nl, Nu.nl en ilse.nl, blijkt vanmorgen te zijn getroffen door een zogenaamde 'trojan'. Deze werd via advertenties op de genoemde websites verspreid. De aanval is vermoedelijk rond 9.00 uur begonnen en is sinds 13.00 uur vanmiddag beëindigd.

In een 'Alert' stelt ilse media dat kwaadwillenden via een code in de advertenties een code op een andere website lieten downloaden. Het is echter nog niet duidelijk wat de gevolgen van de trojan zijn. Ook over de omvang van het aantal getroffen bezoekers van de websites bestaat onduidelijkheid. Wel is duidelijk dat computergebruikers die Service Pack 2 van Windows XP en de meest recente updates van bekende virusscanners hebben geïnstalleerd niet door de trojan zijn getroffen. Mogelijk maakt de trojan gebruik van een lek, met de naam Exploit.HTML.Iframebof, in oudere versies van Internet Explorer. Daardoor zouden gebruikers van andere browsers dan Internet Explorer ook niet door de aanval zijn getroffen.

Ilse media raadt gebruikers in ieder geval aan om de meest recente service-updates van Windows te installeren en de virusdefinities van hun virusscanner te downloaden en te installeren.

Volgens Internet Storm Center zouden vandaag meer websites in Europa zijn getroffen door dezelfde trojan. Mogelijk zijn de advertentieservers de verspreider van de trojan waardoor mogelijk honderden andere websites worden getroffen.

Kleinzoon gaat tocht ontdekkingsreiziger overdoen

Een kleinzoon van de Noorse ontdekkingsreiziger Thor Heyerdahl wil volgend jaar met een vlot van Peru naar Indonesië varen. Heyerdahl maakte zijn roemruchte tocht in 1947, en wilde hiermee aantonen dat Polynesiërs oorspronkelijk uit Zuid-Amerika kwamen. De avonturier overleed in 2002 op 87-jarige leeftijd.

De 27-jarige Olav Heyerdahl wil voor de 8000 kilometer lange tocht een replica bouwen van het beroemde Kon-Tiki-vlot van zijn opa. Het is de bedoeling dat kleinzoon Heyerdahl de reis in 101 dagen aflegt, net als Thor Heyerdahl in 1947. Voor een documentaire over zijn reis kreeg de ontdekkingsreiziger in 1952 een Oscar. Heyerdahl werd in 1999 uitgeroepen tot 'Noor van de eeuw'. De Kon-Tiki, een vlot van balsahout gebouwd naar Incamodel, is tegenwoordig te bezichtigen in een museum in Oslo.

De Kon-Tiki, het vlot van avonturier Thor Heyerdahl
De Kon-Tiki waarmee Thor Heyerdahl de Stille Oceaan overstak

Namco gaat zich meer richten op de PC markt

Namco heeft vandaag aangekondigd dat ze Grantley Day hebben aangenomen als hoofd PC Development. Grantley Day werkte eerder 5 jaar voor EA als hoofd ontwikkeling van de Maxis-divisie en was verantwoordelijk voor Sims Online en het online-gedeelte van de Sims en SimCity. Hieruit kun je opmaken dat Namco zich in de toekomst meer wil gaan richten op de PC markt.

Nobuhiro Kasahara, directeur van Namco Hometek Inc. zei hierover:
"As Namco expands its games business onto the PC platform, it is critical for us to find the best talent in the industry and Grantley Day brings tremendous experience in developing cutting-edge online and multiplayer gaming technology, which is vital to Namco's future success in the PC games market."

Een van de eerste taken die Day daar krijgt is om meer samenwerking met Flagship Studios (opgericht in 2003, door de bedenkers van Diablo) te krijgen. Namco en Flagship Studios (FS) hebben begin dit jaar al een overeenkomst gesloten waar Namco hun spellen zou gaan uitgeven en distribueren. FS heeft al diverse toptitels in het vooruitzicht die onder Namco Hometeks PC-divisie zouden worden uitgebracht.

Romme wint 5000 meter in Berlijn

Gianni Romme heeft bij de wereldbeker wedstrijden in Berlijn de 5000 meter op zijn naam geschreven.

Zijn tijd van 6.14,70 was goed voor een nieuw baanrecord en slechts vierhonderste langzamer dan het wereldrecord, dat op naam staat van Jochem Uytdehaage. De Noor Grodum werd tweede in een tijd van 6.16.74 en brons was er voor Carl Verheijen die 6.18.12 reed.

De slechts 18-jarige Sven Kramer reed met een tijd van 6.28.27 een nieuw wereldrecord junioren.

Gianni Romme schaatst bijna wereldrecord

Icoon Sport nieuwsSchaatser Gianni Romme heeft bij Wereldbekerwedstrijden in Berlijn bijna het wereldrecord op de 5000 meter verbeterd. Met een tijd van 6.14,70 bleef Romme slechts vierhonderdste boven het record van landgenoot Jochem Uytdehaage. De schaatser haalde wel vier seconden van zijn persoonlijk record af.

Uytdehaage reed zijn record tijdens de Olympische Spelen van Salt Lake City in 2002. De tijd van Romme is de snelste ooit op een laaglandbaan gereden. De Noor Grødum werd tweede op twee seconden van de winnaar, de Nederlander Carl Verheijen derde in 6.18,12. Het juniorenwereldrecord op de 5000 meter sneuvelde overigens wel. Het 18-jarige talent Sven Kramer uit Nederland haalde achttienhonderste van zijn eigen record af en finishte in 6.28,27. Met zijn tijd werd hij negende.

Gianni Romme
Romme bleef slechts 0,04 seconde van het wereldrecord verwijderd

-
Meer sportnieuws kun je lezen op Sport.fok.nl!!

Prequel film van GTA: San Andreas bij soundtrack

Bij de soundtrack cd van GTA: San Andreas zal een dvd zitten met een 22 minuten durende film genaamd "The Introduction" die zich een aantal dagen voor het begin van het spel afspeelt.

"The Introduction" wordt verteld uit het perspectief van een aantal belangrijke personages. Kijkers zullen meer informatie krijgen over de corruptie bij de LSPD door de organisatie van Officer Tenpenny, de geschiedenis van de Grove Street Families zal uitgelegd worden, er wordt laten zien hoe de ruzie tussen CJ en zijn broer Sweet tot stand is gekomen en er zal meer informatie gegeven worden over een aantal minder belangrijke personages zoals Ken Rosenberg en Boss Leone

Schumacher Duits sportman van de eeuw

Michael Schumacher is afgelopen vrijdag tijdens een tv-uitzending tot Duitse sportman van de twintigste eeuw gekozen.

De zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 eindigde voor Birgit Fischer, achtvoudig Olympische roeikampioenne en oud-tennister Steffi Graf, die tweeëntwintig Grand Slam-titels wist te behalen. Franz Beckbauer (voetbal) werd vierde in de verkiezing en Boris Becker (tennis) vijfde.

Niet enkel de sportieve kwaliteiten waren belangrijk tijdens de verkiezing, maar ook de persoonlijkheid, verdienste en uitstraling voor de Duitse sport hadden belang.

"Ik had nooit verwacht dat ik zo'n eer zou krijgen. Het is een grote verrassing," aldus een verbaasde Schummi.

'Kinderen lesgeven in tv-kijken'

Icoon politiek binnenland nieuwsDe ChristenUnie is er voorstander van dat kinderen les krijgen in het tv-kijken. Volgens Tweede-Kamerlid Arie Slob weten jeugdigen zich vaak geen raad met alles dat ze op de tv en via internet onder ogen krijgen. De politicus van de kleine christelijke partij pleit voor meer aandacht voor media-educatie.

"Het is belangrijk voor kinderen te weten dat beelden ook een bepaalde taal spreken", meent Slob. "Door een bepaalde manier van filmen kan een ander beeld ontstaan van de werkelijkheid. Dat moeten ze leren." De partij wil het voorstel maandag tijdens de behandeling van de mediabegroting onder de aandacht van staatssecretaris Medy van der Laan brengen. Slob zegt overigens dat hij de nieuwe lessen niet to verplicht vak wil bombarderen.

Ook Gent voert verbod op burka's in

FSF-Moses had ons via de nieuws-submit te melden:

burka Steeds meer gemeenten in België stappen over op een burkaverbod. Korte tijd na de invoering van een verbod op burka's in Antwerpen verbant nu ook de Vlaamse stad Gent het allesbedekkende islamitische gewaad. Dit om te voorkomen dat mensen onherkenbaar zijn. Dat zegt de burgemeester Frank Beke.

Het is volgens Beke niet te doen om het verbieden van religieuze symbolen, daar het verbod ook geldt voor bivakmutsen en gezichtsbedekkende helmen. Het is een veiligheidsissue volgens hem. Komend voorjaar gaat de regel van kracht.

De discussie over het dragen van een burka is niet nieuw in België. Een aantal maanden geleden noemde de Vlaamse regionale minister van Binnenlandse zaken en Inburgering, Keulen, het gewaad een onaanvaardbaar symbool van onderdrukking van vrouwen. Ook de gemeente Maaseik overweegt een dergelijk verbod. Daar leidde het tot bedreigingen aan het adres van de burgemeester.

Keulen wil vooralsnog geen algeheel burkaverbod in Vlaanderen afkondigen, maar zal plannen van gemeenten om dit te verbieden niet verhinderen. "Een burka kan niet worden beschouwd als een normaal religieus symbool en ook niet als een vorm van vrije meningsuiting."

Klassen wint 1500 meter in Berlijn

De Canadese schaatster Cindy Klassen heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Berlijn de 1500 meter op haar naam geschreven.

Klassen eindigde in een tijd van 1.56,81, wat een nieuw baanrecrd betekende. Anni Friesinger werd voor eigen publiek tweede in 1.57,14. De Amerikaanse Rodriguez, vorige week winnares in Hamar, werd derde in 1.57,16. Beste Nederlandse was Renate Groenewold die vierde werd.

Uitslag 1500 meter vrouwen:

1. Cindy Klassen (Can) 1.56,81
2. Anni Friesinger (Dui) 1.57,14
3. Jennifer Rodriguez (VS) 1.57.16
4. Renate Groenewold 1.57,23
5. Sabine Volker (Dui) 1.57,34
6. Chiara Simionato (Ita) 1.57,56
7. Marianne Timmer 1.57,92
9. Frederique Ancone 1.58,33
14.Barbara de Loor 1.59,21

'Nederland centraal in jacht op terreurgeld'

Icoon Binnenlands nieuws Nederland is belangrijk als het gaat om het opsporen van terreurgeld. De opsporing van internationale netwerken die geld voor terreurdoeleinden verzamelen begint bijna altijd in Nederland. Dat heeft Stuart Levey, de Amerikaanse onderminister van Financiën, deze week tegen een hoge Nederlandse delegatie uit de financiële wereld gezegd. Levey is speciaal belast met de opsporing van terreurgeld.

Volgens Levey komen er niet of nauwelijks aanwijzingen voor grensoverschrijdende netwerken uit andere Europese landen. Dit zou komen omdat Nederland scherper is dan andere landen, en daardoor bijna altijd als eerste zo'n netwerk ontdekt. "We beschouwen de opmerking van Levey als een compliment voor onze inspanningen", aldus Hein Blocks van de Nederlandse Vereniging van Banken.

In totaal is wereldwijd 142 miljoen dollar (ongeveer 110 miljoen euro) aan terreurgelden geblokkeerd. Het aantal internationale netwerken dat is opgerold is echter relatief klein. In Nederland zijn er daar zeker drie van blootgelegd; Al Aqsa, Benevolence en Al Haramain. Van deze drie netwerken konden daardoor alle tegoeden bevroren worden.

Weer gevelplaat van Achmeatoren gewaaid

Rolandtt had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Er is opnieuw een gevelplaat van de 114 meter hoge Achmeatoren in Leeuwarden gewaaid. De granieten plaat, met een gewicht van meer dan 100 kilogram, viel van de westkant van het gebouw en kwam twee meter lager op het dak van een ander gebouw terecht. Er vielen geen gewonden. In december 2001 en in februari 2002 vielen er ook al twee platen van het gebouw.

Na het incident in 2002 begon TNO Bouw een uitgebreid onderzoek. Op basis van de adviezen uit dat onderzoek besloot Achmea destijds de platen aan de noord-, oost- en zuidzijde van het gebouw dubbel te verankeren. De westzijde hoefde volgens TNO niet extra verankerd te worden, omdat deze kant het meest in de luwte ligt.

"We verankeren de platen aan de westzijde nu ook dubbel", aldus een woordvoerster van Achmea. Hiermee zal maandag begonnen worden. Tot die tijd wordt het gebouw 24 uur per dag bewaakt.

Achmeatoren in Leeuwarden
De 114 meter hoge Achmeatoren in Leeuwarden

Niemann stelt rentree uit

Gunda Niemann zal pas op 29 december weer deelnemen aan een schaatswedtrijd. De 38-jarige Duitse schaatsster wil de komende tijd benutten om beter in conditie te komen.

De voorbereiding op dit schaatsseizoen werd bij Niemann verstoord door een virusinfectie. Daardoor heeft ze zich niet goed kunnen voorbereiden. Aanvankelijk dacht ze volgende week bij wereldbeker-wedstrijden in Heerenveen weer voldoende goed te zijn om te kunnen deelnemen, maar na een test heeft ze toch besloten haar rentree uit te stellen tot 29 december bij het Duits allroundkampioenschap in Inzell.

Niemann vertelde over de test die ze in Berlijn reed: "Het ging best goed, maar ik ben nog niet op het niveau dat ik nastreef. De komende weken ga ik gebruiken om intensief te trainen."

Film: The Incredibles

Superhelden zijn niet meer welkom in de maatschappij, wegens torenhoge schadeclaims van geredde burgers. De overheid heeft ze via een soort herlocatie-plan geplaatst tussen de bevolking. Ze moeten een normaal leven leiden, compleet met kantoorbaan, huisje en vrouw en kinderen. Géén heldendaden, een zware straf voor een echte held. Als Bob Parr, Mr. Incredible, dan een geheime missie krijgt aangeboden is hij daar dan ook maar al te blij mee! Maar er zit een addertje onder het gras...

Filmposter The Incredibles

Richards: "Misschien kom ik wel terug"

Nog maar net klaar met zijn opdracht bij BAR wil David Richards nog geen afscheid nemen van de Formule 1. Hij sluit een terugkeer namelijk niet uit.

Richards draagt zijn taken als teambaas deze dagen over aan de nieuwe teambaas van BAR Nick Fry. Richards zelf verwacht volgend jaar niet meer bij races van de Formule 1 aanwezig te zijn. Hij zal zich concentreren op andere zaken in de motorsport waar hij bij betrokken is. Hij zal weer meer aandacht besteden aan de deelname van Aston Martin aan de 24 uur van LeMans en aan de veranderingen in het World Rally Championship, waarvan hij de tv-rechten bezit. Daarnaast hoopt hij wat meer tijd over te houden voor zijn familie.

Met de wetenschap in het achterhoofd dat in 2006 twee nieuwe teams, Team Dubai en Midland F1, aan de Formule 1 willen deelnemen, sluit hij een terugkeer van zichzelf of zijn bedrijf Prodrive niet uit: Ïk heb geleerd om in deze bedrijfstak nooit iets uit te sluiten en het zou dom zijn om de deur nu op dit punt dicht te gooien."

Kettingbotsing op A28 veroorzaakt chaos

Icoon Binnenlands nieuws Op de A28 tussen Zwolle en Assen is zaterdag chaos ontstaan na een kettingbotsing. Bij het Drentse Pesse botsten in totaal twaalf auto's en twee vrachtwagens op elkaar. 's Ochtends botsten eerst drie auto's op elkaar, wat een file veroorzaakte. Rond het middaguur reden er negen andere auto's en twee vrachtwagens achter op de file.

De politie sprak van een 'grote chaos'. Er raakten een aantal mensen lichtgewond. Het is onduidelijk wat de oorzaak van de kettingbotsing is, aangezien er geen sprake was van gladheid.

Belg 3 dagen vast in VS vanwege zakmes

Buriram1 en Joost-mag-het-weten hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws In de Verenigde Staten is een Belgische man drie dagen vastgezet vanwege een vlindermesje. De man had het mes bij zich in zijn handbagage op een vlucht van Brussel naar New York, wat niet is toegestaan. Omdat het mes door de douane werd gevonden, zal de 30-jarige Wim Smet uit Gent nu worden aangeklaagd wegens verboden wapenbezit.

Omdat er niet direct een rechter beschikbaar was moest Smet eerst naar de gevangenis. Daar werd hij drie dagen vastgehouden, totdat hij na betaling van 500 dollar borg vrij kon komen. Hij zal maandag voor de rechter worden voorgeleid.

"Dat mesje daarin laten was een stommiteit, maar ik ben geshockeerd door hoe dit voorval is afgehandeld", aldus Smet in een telefonische reactie.

Van Marwijk hekelt kritische aandeelhouder

Trainer Bert van Marwijk heeft hard uitgehaald naar grootaandeelhouder Florian Homm van Borussia Dortmund.

Homm uitte kritiek op het functioneren van de Nederlandse trainer en pleiite ervoor om hem te laten vervangen door coach Uwe Rapolder van Arminia Bielefeld.

Ik heb me ongelooflijk geërgerd aan de uitspraken van Homm", zegt Van Marwijk op de Duitse site kicker.de. "Dat zorgt voor onrust en mag niet gebeuren. Ik laat me door meneer Homm niet wegsturen. Ik laat me niet wegsturen door een man die niet in Dortmund woont, geen wedstrijd van BVB heeft gezien en mij niet kent."

Van Marwijk vroeg de voorzitter van Brussia, Reinhard Rauball, om duidelijkheid over zijn positie. "De trainer is weer voor honderd procent gemotiveerd", zei Reinhard na het gesprek dat hij met de Nederlander had.

Dortmund verloor vorige week zaterdag met 1-0 van 1. FC Kaiserslautern, wat de derde nederlaag binnen een week was. Vandaag speelt Dortmund, dat veertiende staat in de Bundesliga, thuis tegen SC Freiburg.

Huwelijk Bonnie St. Claire rechtstreeks op de buis

Icoon Showbiz nieuwsEen unicum op de Nederlandse tv, de huwelijksplechtigheid van zangeres Bonnie St. Claire (55) zal op 13 december rechtstreeks worden uitgezonden in het programma Shownieuws van SBS6. Volgens de zender is het de eerste keer dat het huwelijk van een bekende Nederlander live op tv is.

St. Clair zal trouwen met de 36-jarige begrafenisondernemer Arne-Jan. Het koppel zal in de echt worden verbonden door collega-zangeres Imca Marina. Marina is sinds 2002 buitengewoon ambtenaar van de burgelijke stand, en exploiteert op haar landgoed in Oost-Groningen een eigen trouwkapel. Tijdens de uitzending zal niet alleen de ceremonie te zien zijn, maar ook het schieten van de trouwfoto's.

Bonnie St.Clair was vooral bekend in de jaren zeventig en tachtig, met liedjes als 'Dokter Bernard', 'Pierrot' en 'Bonnie kom je buiten spelen'. Onlangs nam ze als kandidaat deel aan het reality-programma 'Bobo's in the Bush'. De zangeres hield de survival in de jungle precies één dag vol.

Mobieltje voor kleine kinderen op de markt

Speciaal voor kinderen van vier tot acht jaar komt er op 29 november een nieuwe mobiele telefoon op de markt. Met het toestel kunnen de kinderen alleen vijf voorgeprogrammeerde nummers bellen. Ook kan het kind gebeld worden, bijvoorbeeld door de ouders.

De Foony komt in een witte en een roze versie. Het toestel ziet er als een beestje uit, en heeft slechts drie knoppen. Door middel van het aantal brandende lampjes is af te leiden wie er belt. Woordvoerder Henk Braaksma van Telecom Center Nederland laat weten dat later meer versies van de Foony zullen verschijnen, met bijvoorbeeld meer nummers en een beeldscherm.

De Foony, het mobieltje voor kleine kinderen
De Foony, speciaal voor kinderen

Devils dictionary

e-mail, noun

A method of electronic communication, primarily used to inform you that your penis is too small.

“I’ve got e-mail. And it is not!”
XML, noun

A magic elixir of legend, claiming to solve all problems while inevitably exacting an ironic cost.

“Once we drink the XML and take care of a few minor things — parser, DTD, entification, well-formed-ness, validation, namespaces, I18N, XSL transformations, schemas — all will be peaceful in the kingdom!”

Nog meer van deze briljante woordenboekvertalingen kan je
hier vinden .

Van der Vaart snel hersteld

De kans is groot dat Rafael van der Vaart zaterdag op de bank zit tijdens de competitiewedstrijd van Ajax tegen De Graafschap.

De middenvelder is sneller dan men had verwacht hersteld van de blessure aan zijn knie die hij overhield aan het duel Ajax - Feyenoord vorig weekend. Dinsdag tegen Juventus is de international zeker van de partij.

"De medische staf en ik hebben er de laatste dagen alles aan gedaan de verrekking van een bandje in mijn rechterknie te verhelpen", zegt Van der Vaart in zijn column in Telegraaf "De trainer beslist vandaag, maar ik denk dat ik tegen De Graafschap met het oog op Juventus op de bank begin () Als de trainer me nodig heeft als invaller of als basisspeler zal ik er echter staan. Gisteren trainde ik voluit mee. Na afloop kreeg ik de bevestiging dat ik weer in vorm raak."

Indiër breekt eieren met rug v/d hand

Een ei met één hand fijnknijpen is vrij makkelijk. Maar als je het moet doen met de rug van je hand wordt het een stuk moeilijker. De Indiër Radheyshyam Patel draait zijn hand er echter niet voor om en weet door zijn vingers naar achteren te buigen in dertig seconden 21 eieren te breken op de rug van zijn hand.

Het officiële wereldrecord van dertien eieren in dertig seconden heeft Patel echter nog niet gebroken. Daarvoor voldeed zijn onlangs uitgevoerde recordpoging niet aan de gestelde eisen. In januari zal hij nogmaals proberen het record te breken, wat gezien de onderhavige prestatie een eitje zou moeten zijn.

Sinds zijn geboorte kan Patel zijn vingers niet alleen naar voren, maar ook naar achteren buigen. Door een ei op de rug van zijn hand te leggen en zijn vingers te buigen kan hij op deze manier een ei breken.

Geheime ondergrondse stad bij Belgrado aangetroffen

Icoon opmerkelijk nieuwsBij de stad Belgrado in Servië-Montenegro is een groot ondergronds complex aangetroffen. Een onderzoek naar de mysterieuze dood van twee Servische soldaten leidde tot de onverwachte vondst. Geruchten gaan dat de voortvluchtige Bosnisch-Servische generaal Ratko Mladic zich verborgen hield in het complex.

Een aanvankelijke lezing dat de twee soldaten elkaar hadden gedood werd niet geaccepteerd door de familie van de mannen. Een door de regering ingesteld onderzoek legde vervolgens de ondergrondse stad bloot. De beide mannen waren vlak bij de ingang gevonden. "Mijn zoon stierf omdat hij een groot geheim zag", denkt Petar Milovanovic, vader van één van de soldaten. Hij is ervan overtuigd dat het leger achter de moord zit.

De stad moet gebouwd zijn in opdracht van Tito, de voormalige communistische leider van Joegoslavië. Tito vreesde een kernaanval door de Sovjet-Unie, nadat hij in 1948 met Stalin brak. De ingang ligt verborgen in een legerkazerne. Achter de ingang daalt een lift af in een heuvel, waar de ondergrondse stad ligt.

De stad is ruim vijf vierkante kilometer groot. De onderste van de zes verdiepingen ligt zestig meter onder de grond. Het in de rotse uitgehouwde complex is beschermd door een 'dak' van bijna drie meter gewapend beton. Gangen van honderden meters lang verbinden de appartementen, waarvan sommige het aanzien hebben van een paleis.

Meer klachten over anti-islamitische uitingen

Volgens de Landelijke Vereniging van Anti Discriminatie Bureaus en Meldpunten (LVADB) is het aantal klachten over anti-islamitische uitingen sinds de moord op Theo van Gogh flink toegenomen. In totaal kwamen er na de moord 80 meldingen binnen die voornamelijk gaan over pogingen tot brandstichting, bekladdingen, sms-terreur en verbaal geweld. LVADB-voorzitter Jessica Silversmith denkt dat het werkelijke aantal incidenten veel groter is, omdat bij moslims in het algemeen een lagere meldingsbereidheid heerst dan bij andere geloofsgemeenschappen.

Ook de voorzitter van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO), Ayhan Tonca, denkt dat islamitische Nederlanders vaker worden geconfronteerd met verbaal geweld dan tot nu toe is geregistreerd. Uit incidenten gemeld bij de lokale moskee-organisaties blijkt dat vooral vrouwen met een hoofddoek het op straat moeten ontgelden, zegt Tonca. Dit omdat gehoofddoekte vrouwen in het openbare leven duidelijk herkenbaar zijn als moslim, waardoor onevenredig veel uitingen van agressie zich tegen hen richten.

Mohamed Sini, voorzitter van het dialoogcentrum Islam en Burgerschap zegt dat anti-islamitische uitingen op dit moment aan de orde van de dag zijn: ''Moslims zijn daarom niet geneigd om bijzondere aandacht te besteden aan incidenten. Ze zijn er aan gewend geraakt'', meent Sini.

Bergkamp : Nog een jaar Arsenal ?

De trainer van het Engelse Arsenal, Arsene Wenger, zegt dat het goed mogelijk is dat Dennis Bergkamp volgend jaar nog bij de Engelse kampioen speelt.

"Dat sluit ik zeker niet uit", aldus Wenger vrijdag aan de aanwezige pers op de training van Arsenal.

Bergkamp is inmiddels aan zijn tiende seizoen bij Arsenal bezig. Aan het eind van dit seizoen is de aanvaller transfervrij, en onlangs gaf de Nederlander toe dat hij nog best een jaar bij Arsenal, de tegenstander van PSV aankomende woensdag in de Champions League, wil blijven.

"Wat betreft Dennis is het heel simpel. Net als de afgelopen jaren gaan we in april of mei even bij elkaar zitten. Dat zal nu ook weer gebeuren. En dan kijken we wel hoe het afloopt," aldus Wenger

Datingbureau veroordeeld om foute partner

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Amerikaanse rechtbank heeft de Oekraïense Nataliya Fox een schadevergoeding van omgerekend 330.000 euro toegekend. De jury vond namelijk dat het datingbureau Encounters International nalatig was geweest door de vrouw aan een agressieve Amerikaan te koppelen.

Nataliya kwam in 1998 naar de Verenigde Staten om te trouwen met James Fox, een man met wie zij via het datingbureau kennis had gemaakt. Twee jaar later werd Fox echter agressief en sloeg zijn vrouw in elkaar. Hij vluchtte naar Haïti en vroeg een scheiding aan.

De vrouw beschuldige Encounters International daarop van fraude en nalatigheid, door haar mannelijke cliënten niet goed na te trekken. Ook stelde ze dat het bureau haar niet had verteld dat er een Amerikaanse wet is die geïmmigreerde vrouwen het recht geeft een agressieve man te verlaten, zonder direct terug te hoeven naar haar geboorteland.

Encounters International gaf aan zich niet verantwoordelijk te voelen en stelde zelfs dat de vrouw de mishandeling had verzonnen om zo in Amerika te kunnen blijven. De jury gaf de vrouw desondanks gelijk en veroordeelde het bureau tot het betalen van een schadevergoeding. Het is de eerste keer dat een Amerikaans datingbureau verantwoordelijk gesteld wordt voor het gedrag van een geleverde partner.

'André wist dat zijn dood aanstaande was'

André Hazes wist dat hij niet zo lang meer te leven had. Dat vertelde weduwe Rachel gisteravond in het tv-programma Barend en Van Dorp. "Ik denk dat hij het de laatste maanden heeft zien aankomen. Hij deed zo veel dingen in het gezin die niet typisch Dré waren", aldus Rachel Hazes. De omgeving van de volkszanger besefte echter niet hoe ernstig ziek hij was.

Tijdens een ziekenhuisopname in het Belgische Gent werd duidelijk dat Hazes mogelijk te kampen had met een auto-immuunziekte. De gehoorproblemen van de zanger zouden ook hiertoe te herleiden zijn. Volgens een arts was het niet mogelijk dat de plotse doofheid aan een blootstelling aan harde muziek te wijten was.

In het gesprek ging Rachel ook in op het drankgebruik van haar man. Hazes zou het alcoholisme hebben afgezworen, maar zijn pilsje kon hij niet laten staan. De zanger dronk dagelijks ongeveer 24 biertjes. "Op een gegeven moment heb ik me er bij neergelegd. Je wist toch dat je het niet kon winnen. Hij leefde liever nog vijf jaar met zijn biertje dan tien jaar zonder", vertelde Mojo-directeur John Mulder, ook aanwezig bij Barend en Van Dorp.

Overigens staat er een nieuwe cd van de overleden zanger op stapel. Op de cd staan vooral oude werken die in een nieuw jasje zijn gestoken en drie nieuwe 'typische Hazesstukken'. Begin december verschijnt er een dvd met de hoogtepunten van de afscheidsceremonie voor André Hazes in de ArenA. Een laatste wens van de volkszanger zal op 23 september 2005, een jaar na zijn overlijden, in vervulling gaan. Hazes had in zijn testament laten vastleggen dat zijn as in een vuurpijl moet worden weggeschoten boven zee.

André Hazes
André Hazes overleed op 23 september op 53-jarige leeftijd

Vlaams raadslid tegen musical Herman van Veen

Een musical van de Nederlander Herman van Veen stuit op verzet in de Vlaamse gemeente Zwevegem. Een raadslid van de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA) vindt dat de voorstelling verboden moet worden omdat er geen woord Nederlands in voorkomt. De musical The First Lady over het leven van Jacky Kennedy is geheel in het Engels.

"Wie een gezonde Vlaams reflex heeft, blijft weg uit het theatercentrum", stelt het raadslid Eric Maes in de krant Het Laatste Nieuws. De burgemeester van Zwevegem heeft een verbod echter geweigerd. De gemeente verstrekt naar aanleiding van de kritiek wel een Nederlandse vertaling van de teksten aan de bezoekers.

Regisseur Herman van Veen laat in een reactie weten de musical niet te kunnen aanpassen voor één uitvoering. De voorstelling liep eerder zonder problemen in Nederland en Duitsland. Zangeres Lori Spee, van oorsprong Amerikaanse maar al jaren in Nederland woonachtig, vertelt het levensverhaal van de voormalige Amerikaanse first lady Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis.

Musical The First Lady

Nintendo DS al te koop in Amerika

Zondag 21 november dan is het zover. Dan wordt de Nintendo DS officeel uitgebracht in Amerika. Diverse grote winkelketens zijn de nacht van zaterdag op zondag open.

Alleen nu blijkt dat het felbegeerde speeltje al in omloop is. Op internet staan diverse verslagen en foto's van mensen die hem al hebben bemachtigd.


Het lijkt erop dat diverse grote winkelketens (die vanwege interne distributie al grote hoeveelheden hadden gekregen) hun personeel niet goed had ingelicht. Enkele spellen (Feel the Magic: XY/XX, Spider-Man 2, The Urbz: Sims in the City, Asphalt Urban GT, and Madden NFL 2005) die tegelijk met de DS verkrijgbaar zullen zijn, zijn landelijk al uitverkocht.

Een foutje, of wederom een gebroken embargo? Wie zal het zeggen...

Thai snijdt penissen dieven af

psv had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsIn Thailand heeft een man de penissen van twee jongens afgesneden nadat hij hen op diefstal had betrapt. Dat heeft de Thaise politie vandaag bekend gemaakt.

De tieners, 14 en 15 jaar oud, woonden in bij de 40-jarige huisschilder. Toen de man erachter kwam dat de knullen 50.000 baht, ongeveer 1000 euro, van hem hadden gestolen werd hij zo kwaad dat hij hen met een scherp keukenmes te lijf ging.

De tieners liggen in een ziekenhuis en zijn hun geslachtsdeel definitief kwijt. De schilder wierp ze na zijn daad in een kanaal.

Omega Pharma wil geld van Quick Step

De scheiding tussen Quick Step en co-sponsor Davitamon krijgt nog een flinke nasleep. Het moederbedrijf van Davitamon, Omega Pharma, eiste voor de rechtbank 24 miljoen euro van de wielerploeg.

Nadat Omega Pharma bekend maakte hoofdsponsor te worden van het huidige Lotto-Domo, besloot de Quick Step-ploeg het bedrijf als sponsor aan de kant te zetten, uit angst voor belangenverstrengeling. Omega Pharma heeft voor de schade die het bedrijf daardoor denkt op te lopen het bedrijf achter de wielerploeg, bvba Esperanza, en het bedrijf achter hoofdsponsor Quick Step, Unilin Flooring, voor de rechter gedaagd.

Gisteren werden door de rechtbank van koophandel in Kortrijk de pleidooien gehoord. Omega Pharma vordert in totaal een schadevergoeding van 24 miljoen euro voor de schade die het bedrijf opliep en oploopt door de stopzetting van de wielersamenwerking tussen Davitamon en Quick Step.

Safin naar halve finales Masters

De Rus Marat Safin heeft zich als laatste voor de halve finales bij de Masters in Houston geplaatst.

Safin versloeg in zijn laatste groepswedstrijd de Brit Tim Henman met 6-2 en 7-5. De Rus domineerde de eerste set met zijn sterke opslag en hield Henman tijdens de opslagbeurten van de Brit telkens onder druk

In de tweede set speelde Henman beter, maar Safin raakte er niet erg verontrust over. "Het ging beter, maar niet goed genoeg. De beste speler won, daar is geen twijfel over mogelijk", aldus de Brit.

Het is voor het eerst sinds 1990, toen Stefan Edberg, Boris Becker, Andre Agassi en Ivan Lendl de laatste vier van het toernooi waren, dat de top vier van de plaatsingslijst de halve finales wist te bereiken.

NBA duel ontaardt in veldslag

Het NBA-duel tussen de Detroit Pistons en de Indiana Pacers is met nog 45.9 seconden op de klok afgebroken.

In het laatste kwart maakte Ron Artest, speler van de Pacers een harde overtreding op Ben Wallace van de Pistons. Die nam daarna wraak door Artest in het gezicht te duwen. Daarna stroomden de reservebanken van de ploegen leeg, en de spelers gingen met elkaar op de vuist.

De hysterie was compleet toen Artest een beker naar zijn hoofd gegooid kreeg door een Pistons-fan. Hij stormde daarna de tribune op, en begon, samen met teamgenoot Stephen Jackson, te vechten met een aantal fans.

Na een paar minuten leek het erop dat de meeste spelers weer afgekoeld waren. De spelers van de Pacers vluchtten toen naar de kleedkamer, terwijl ze werden bekogeld met bier, popcorn en stoeltjes. De enige speler die er geen genoeg van kon krijgen was Jermaine O'Neal. Hij moest door bodyguards van het veld worden afgehaald.

De coach van de Pacers, Rick Carlisle, reageerde geschokt: "Het voelde alsof ik voor mijn leven vocht." Ook zijn collega bij de Pistons, Larry Brown, was geschokt: "Dit is het ergste was ik als speler en coach heb gemaakt. Ik ben beschaamd en teleurgesteld dat jongeren dit hebben gezien."

Albers hard aan het werk voor F1

Christijan Albers is in deze dagen hard aan het werk. In het voor vele coureurs vakantieseizoen doet Albers alles om voor volgend seizoen een stoeltje in de Formule 1 binnen te slepen.

Aangezien Albers het meeste kans maakt bij Jordan en Minardi is het voor de coureur erg belangrijk om, naast het laten zien dat hij snel is, sponsors om zich heen te verzamelen. Zeker omdat onduidelijk is of Trust volgend jaar Albers wil ondersteunen. Trust zit nog steeds tot 2006 vast aan een exclusiviteitscontract met Jos Verstappen en weet daarom niet of het iets voor Albers kan doen.

Albers heeft al wel een nieuwe partij gevonden. ABN Amro gaat de coureur ondersteunen. De bank zal niet gaan optreden als sponsor, maar Albers wel als ambassadeur gebruiken en zegt bovendien financiële garanties te willen afgeven.

De komende weken zal Albers eerst zich in de tests moeten bewijzen. Op 1 december zal hij voor Jordan op Jerez testen. Een test die in het verleden verschillende keren is uitgesteld, maar eigenlijk nog wel is geregeld door Trust. Daarnaast heeft Minardi aan Albers gevraagd om stand-by te zijn tijdens de tests van dat team komende week op Misano.

De test bij Jordan zou eerder dit seizoen plaatsvinden, maar werd tot twee keer toe door Albers afgezegd. Volgens Albers kan hij het nu niet meer afzeggen: "Anders pakken ze me, zeiden ze. In elk geval is de sfeer met de engineers goed. Ik ben met opzet twee dagen op Silverstone gaan kijken, om met alle betrokkenen de zaken goed door te spreken. Of ik een tweede dag bij Jordan zal testen? Och, wat goed is, krijgt een vervolg."

Final Fantasy XII uitgesteld in Japan

De nieuwe Final Fantasy van Square Enix zal pas in het volgende financiële jaar uitkomen. Dit betekent dat het spel op zijn vroegst in april 2005 uit zal komen in Japan. De geschatte release voor FFXII was eerst deze winter of begin van de lente in 2005.

Square Enix heeft, ondanks dat ze geen echte grote titels hebben uitgegeven de laatste paar maanden, toch een netto winst gemaakt van $30.4 miljoen (23.3 miljoen Euro).

Juve nog niet scherp

Zowel AS Roma als Juventus hebben hun eerste wedstrijd in de achtste finales van de Italiaanse beker verloren.

AS Roma ging thuis met 1-2 onderuit bij Siena, en Juventus ging vrijdag tegen Atalanta met 2-0 onderuit.

Enkele sterspelers van Juventus kregen rust van coach Fabio Capello, maar Pavel Nedved stond wel in de basis. De Tsjech kon echter niet voorkomen dat middenvelder Andrea Lazzari Juve eigenhandig op de knieën kreeg. Lazzari scoorde in de 58ste en in de 75ste minuut. 12 Januari worden de returns gespeeld.

Discussie over streetraces

Te hard rijden: wie doet het niet? Bijna iedereen rijdt wel eens te hard met de auto, maar meestal blijft tot een kilometer of twintig te hard. Er zijn ook mensen die hier een \"sport\" van gemaakt hebben. Deze mensen doen mee aan de zogenaamde illegale straatraces. De meeste van deze races vinden plaats op afgelegen gebieden zoals industrieterreinen. In deze special gaat de discussie over het oogluikend toestaan van deze races.

Klaar voor de discussie? En start!

Hewitt naar halve finales Masters

De Australier LIeyton Hewitt heeft zich bij de laatste vier geplaatst bij de Masters in Houston.

De als derde geplaatste Australiër won zijn laatste wedstrijd in de rode groep van Roland Garros-kampioen Gaston Gaudio, setstanden waren 6-2 en 6-1. In de rode groep was Roger Federer al zeer van een plek in de halve finale.

In de blauwe groep wist de Amerikaan Andy Roddick zich voor de halve finales te plaatsen, zonder een set te verliezen. In de laatste groepswedstrijd won hij met 7-6, 6-3 van de Argentijn Guillermo Coria.

In de blauwe groep is nog één halvefinaleplaats te vergeven. Marat Safin en Tim Henman moeten later in een directe confrontatie uitvechten wie er met Roddick meegaat naar de laatste vier.

Terugkeer van de verloren zoon

Vorige week zondag was het dan ineens toch een feit. FC Utrecht speelde tegen Roda JC en in de opstelling lazen we een naam, die al tijden niet meer in de Utrechtse opstelling was opgedoken. Na een lange periode in Schotland, was het na enkele eerdere, mislukte flirts dan toch gelukt. Michael Mols verdedigde wederom de kleuren van de Utrechtse volksclub en deed dat al langer dan menigeen, hijzelf incluis, voor mogelijk had gehouden.

Mishandeling na spreekbeurt over islam

Een spreekbeurt over de islam en Theo van Gogh is een leerling uit een havo-klas van de Dalton Scholengemeenschap uit Den Haag op een fikse aframmeling komen te staan. Toen de scholier buiten kwam werd hij opgewacht door een groep allochtone jongeren die hem bont en blauw sloegen.

Volgens klasgenoten betrof het een groepje Marokkaanse jongeren dat niet op de school zit. De medeleerlingen van de afgeranselde scholier zeggen dat een meisje uit de klas aanstoot had genomen aan de spreekbeurt en daarover geklaagd had bij de allochtone jongelui.

Wat er precies zo schokkend was aan de spreekbeurt wisten de medeleerlingen niet te vertellen. Ook de lerares zou nergens aanstoot aan hebben genomen.

Amsterdammers willen 'boel bij elkaar houden'

Tweederde van de Amsterdammers staat achter het credo 'de boel bij elkaar houden' van burgemeester Job Cohen. Dat blijkt uit een onderzoek van bureau Onderzoek en Statistiek (O+S). Uit het onderzoek blijkt verder dat de meningen van de inwoners van de hoofdstad over de burgemeester verdeelder dan voorheen zijn.

Zo zegt 35 procent van de Amsterdammers in geval van een burgemeestersverkiezing zeker op Cohen te stemmen. Bij een eerder onderzoek in januari was dat nog 28 procent. Het aantal kiezers dat zeker niet of waarschijnlijk niet op Cohen stemt steeg ook, van 17 procent naar 21 procent. De groep twijfelaars nam sterk af, 19 procent (was 28 procent) zou misschien op Job Cohen stemmen. Een kwart van de kiezers zou waarschijnlijk voor de burgemeester stemmen. Gemiddeld kreeg Cohen het rapportcijfer 7,0 van zijn burgers.

Wethouder Ahmed Aboutaleb blijkt overigens populairder dan zijn baas. Aboutaleb, de laatste weken veelvuldig in het nieuws, kreeg rapportcijfer 7,4. Liefst 42 procent zegt dat ze naar aanleiding van de hectische laatste weken positiever over de politicus van Marokkaanse afkomst is gaan denken, voor drie procent van de ondervraagden gold juist het tegendeel.

Groep Wilders wint ook in Amsterdam terrein
Uit een opiniepeiling van Onderzoek en Statistiek blijkt verder dat de Groep Wilders ook in Amsterdam aanhang wint. Indien er gemeenteraadsverkiezingen zouden worden gehouden dan zou een nieuw op te richten partij van Tweede-Kamerlid Geert Wilders 3,3 procent van de stemmen halen, oftewel 1 à 2 zetels. De VVD en D66 verliezen in vergelijking met de gemeenteraadsverkiezingen van 2002. De PvdA verliest licht, maar blijft ruim de grootste partij in de hoofdstad. In geval van Tweede-Kamerverkiezingen zou de winst van Wilders nog groter zijn, ruim zes procent van de Amsterdammers zou landelijk op hem stemmen. De LPF haalde in 2003 5,8 procent van de stemmen en gaat in de peiling terug naar 1,5 procent. Ook de PvdA zou verliezen, van 38,2 procent in januari 2003 naar 34,9 procent nu.

-
Onderzoek bureau Onderzoek en Statistiek
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.